Dodaj do ulubionych

Rejestracja pojazdu

21.01.07, 13:25
Wybieram się zarejestrować autko i mam dwa pytanka:

1. opłatę zlomową muszę zrobić na poczcie czy gdzieś w kasie urzędu?
2/ Muszę tachać ze sobą tablice celne i im oddac czy moge zatrzymac jwe sobie
na pamiątkę

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tlatocetl2 Re: Rejestracja pojazdu 21.01.07, 13:32
      Sapere audio!
      Rusz głową i nie zawracaj dupy. Czy myślisz, że nazbyt mało jest ważnych wątków
      na tym forum?
      www.wroclaw.pl/m3492/
      • Gość: yater1 Re: Rejestracja pojazdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 14:33
        Zawracam dupe bo mam problem a forum jest po to aby pomagać.

na stronie czytałem ale tam nie ma odpowiedzi na moje pytanie

A jeżelk wątek ma się tak dalej rozwijać to proszę o zamknięcie
        • Gość: sprawiedliwy Re: Rejestracja pojazdu IP: *.wroclaw.mm.pl 21.01.07, 19:30
          Opłatę złomową możesz dokonać w dowolnym miejscu z kórego dowód wpłaty uznają
          Ci w Urzędzie, a więc na Poczcie i w Banku (dowolnym) też. Więc mozesz ją
          uiścić tam, gdzie masz a) taniej, b) bliżej c) wygodniej lub dowolną
          kombinację tych trzech czynników.
          A jeśli chodzi o tablice celne to na bank musisz je zwrócić. Co prawda wg.
          wyroku NSA nie stanowią one dokumentu i ich ewentualne "zagubienie" nie niesie
          za sobą żadnych skutków prawnych, ale wiem że panie w WKUM nie mają za grosz
          poczucia humoru i taki "żarcik" mógłby Cię kosztować sporo nerwów i czasu.
          Ogólnie zasada jest taka: jak coś jest nawet zgodne z prawem ale niezgodne z
          widzimisię urzędasa to lepiej stracić parę złotych niż parę miesięcy. Chyba że
          masz kupę wolnego czasu i znajdujesz radość w masochistycznych praktykach
          wożenia się po sądach z Państwem Polskim :).

• tlatocetl2 Re: Rejestracja pojazdu 21.01.07, 21:13
            Tablic nie trzeba zwracać - wiem z autopsji, bo importowałem swój samochód.
            Dlatego właśnie trzeba dzwonić do urzędu, zamiast polegać na głupich doradcach,
            w błąd wprowadzających.
            • Gość: sprawiedliwy Re: Rejestracja pojazdu IP: *.wroclaw.mm.pl 21.01.07, 22:26
              No widzisz, nie można było tak od razu, udzielić WYCZERPUJĄCEJ I PRAWDZIWEJ
              informacji a nie udzielać GŁUPICH rad jak jakiś DEBIL żeby sobie ktoś zadzwonił
              do urzedu w NIEDZIELĘ. Tylko DEBIL nie wie że w NEIDZIELĘ urzędy nie pracują :)

pozdrawiam i życzę na drugi raz więcej życzliwości dla bliźnich bo jak sam się
              przekonałeś, niektórzy też potrafią odpłacić pięknym za nadobne, ale dopiero
              SPROWOKOWANI :)
              Jest tak fajna zasada: udzielaj rad zgdonie z tematem, a jak nie masz nic na
              dany temat do powiedzenia (lub jesteś na tyle WREDNY, że nie chcesz pomóc) to
              SIĘ ZAMKNIJ i nie zaśmiecaj forum.
              • tlatocetl2 Re: Rejestracja pojazdu 22.01.07, 07:05
                Czy ja gdziekolwiek napisałem, że pytający dzwonić ma w niedzielę?! Rozumie się
                per se pate, że w dzień pracy urzędu.
                Sapienti sat - mądremu wystarczy, to co napisałem. Nierozgarniętemu trzeba
                chyba pisać wyraźnie: zadzwoń do Wydziału Spraw Obywatelskich Urzędu Miejskiego
                we Wrocławiu w godzinach jego pracy.
                • Gość: zalosne Re: Rejestracja pojazdu IP: *.amuz.wroc.pl 22.01.07, 10:31
                  jaki Ty mondry jestes...i cytatami walisz ze niby taki wykształciuch z ciebie
                  ale kultury to brak całkowity...
                  • tlatocetl2 Re: Rejestracja pojazdu 22.01.07, 17:59
                    Pochodzę ze wsi, a wiadomym jest przecie, że przy wyrzucaniu gnoju spod
                    świńskich racic ogłady się nie nabiera. Wykształcenie mam jedynie podstawowe.
                    Jaki tam zatem ze mnie wykształciuch?
                    • beretelwi Re: Rejestracja pojazdu 22.01.07, 18:39
                      ot zlom sprowadzacie. I w rzyci macie ochrone Dolnego Slaska srodowisko. Zwisa
                      Wam i powiewa nacia od pietruszki..... Ino tylko se dresik zalozyc i w
                      nowe/stare BMW zasiasc i se jak Lepper jakis po szosach....... eeeeeeeeeech
                      rzygac sie chce!!!
                      • tlatocetl2 Re: Rejestracja pojazdu 23.01.07, 17:20
                        To idź czem prędzej do toalety, a nad muszlą się pochyl, bo przypadkiem
                        klawiaturę zabrudzisz...
                        • beretelwi Re: Rejestracja pojazdu 23.01.07, 20:10
                          zastosowalem sie do rady przeswietnego przedmowcy i klawiatury nie pobrudzilem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka