yater123 21.01.07, 13:25 Wybieram się zarejestrować autko i mam dwa pytanka: 1. opłatę zlomową muszę zrobić na poczcie czy gdzieś w kasie urzędu? 2/ Muszę tachać ze sobą tablice celne i im oddac czy moge zatrzymac jwe sobie na pamiątkę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tlatocetl2 Re: Rejestracja pojazdu 21.01.07, 13:32 Sapere audio! Rusz głową i nie zawracaj dupy. Czy myślisz, że nazbyt mało jest ważnych wątków na tym forum? www.wroclaw.pl/m3492/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yater1 Re: Rejestracja pojazdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 14:33 Zawracam dupe bo mam problem a forum jest po to aby pomagać. na stronie czytałem ale tam nie ma odpowiedzi na moje pytanie A jeżelk wątek ma się tak dalej rozwijać to proszę o zamknięcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Rejestracja pojazdu IP: *.wroclaw.mm.pl 21.01.07, 19:30 Opłatę złomową możesz dokonać w dowolnym miejscu z kórego dowód wpłaty uznają Ci w Urzędzie, a więc na Poczcie i w Banku (dowolnym) też. Więc mozesz ją uiścić tam, gdzie masz a) taniej, b) bliżej c) wygodniej lub dowolną kombinację tych trzech czynników. A jeśli chodzi o tablice celne to na bank musisz je zwrócić. Co prawda wg. wyroku NSA nie stanowią one dokumentu i ich ewentualne "zagubienie" nie niesie za sobą żadnych skutków prawnych, ale wiem że panie w WKUM nie mają za grosz poczucia humoru i taki "żarcik" mógłby Cię kosztować sporo nerwów i czasu. Ogólnie zasada jest taka: jak coś jest nawet zgodne z prawem ale niezgodne z widzimisię urzędasa to lepiej stracić parę złotych niż parę miesięcy. Chyba że masz kupę wolnego czasu i znajdujesz radość w masochistycznych praktykach wożenia się po sądach z Państwem Polskim :). Odpowiedz Link Zgłoś
tlatocetl2 Re: Rejestracja pojazdu 21.01.07, 21:13 Tablic nie trzeba zwracać - wiem z autopsji, bo importowałem swój samochód. Dlatego właśnie trzeba dzwonić do urzędu, zamiast polegać na głupich doradcach, w błąd wprowadzających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Rejestracja pojazdu IP: *.wroclaw.mm.pl 21.01.07, 22:26 No widzisz, nie można było tak od razu, udzielić WYCZERPUJĄCEJ I PRAWDZIWEJ informacji a nie udzielać GŁUPICH rad jak jakiś DEBIL żeby sobie ktoś zadzwonił do urzedu w NIEDZIELĘ. Tylko DEBIL nie wie że w NEIDZIELĘ urzędy nie pracują :) pozdrawiam i życzę na drugi raz więcej życzliwości dla bliźnich bo jak sam się przekonałeś, niektórzy też potrafią odpłacić pięknym za nadobne, ale dopiero SPROWOKOWANI :) Jest tak fajna zasada: udzielaj rad zgdonie z tematem, a jak nie masz nic na dany temat do powiedzenia (lub jesteś na tyle WREDNY, że nie chcesz pomóc) to SIĘ ZAMKNIJ i nie zaśmiecaj forum. Odpowiedz Link Zgłoś
tlatocetl2 Re: Rejestracja pojazdu 22.01.07, 07:05 Czy ja gdziekolwiek napisałem, że pytający dzwonić ma w niedzielę?! Rozumie się per se pate, że w dzień pracy urzędu. Sapienti sat - mądremu wystarczy, to co napisałem. Nierozgarniętemu trzeba chyba pisać wyraźnie: zadzwoń do Wydziału Spraw Obywatelskich Urzędu Miejskiego we Wrocławiu w godzinach jego pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalosne Re: Rejestracja pojazdu IP: *.amuz.wroc.pl 22.01.07, 10:31 jaki Ty mondry jestes...i cytatami walisz ze niby taki wykształciuch z ciebie ale kultury to brak całkowity... Odpowiedz Link Zgłoś
tlatocetl2 Re: Rejestracja pojazdu 22.01.07, 17:59 Pochodzę ze wsi, a wiadomym jest przecie, że przy wyrzucaniu gnoju spod świńskich racic ogłady się nie nabiera. Wykształcenie mam jedynie podstawowe. Jaki tam zatem ze mnie wykształciuch? Odpowiedz Link Zgłoś
beretelwi Re: Rejestracja pojazdu 22.01.07, 18:39 ot zlom sprowadzacie. I w rzyci macie ochrone Dolnego Slaska srodowisko. Zwisa Wam i powiewa nacia od pietruszki..... Ino tylko se dresik zalozyc i w nowe/stare BMW zasiasc i se jak Lepper jakis po szosach....... eeeeeeeeeech rzygac sie chce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tlatocetl2 Re: Rejestracja pojazdu 23.01.07, 17:20 To idź czem prędzej do toalety, a nad muszlą się pochyl, bo przypadkiem klawiaturę zabrudzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
beretelwi Re: Rejestracja pojazdu 23.01.07, 20:10 zastosowalem sie do rady przeswietnego przedmowcy i klawiatury nie pobrudzilem Odpowiedz Link Zgłoś