Dodaj do ulubionych

Mokro, ślisko i grząsko

25.01.07, 20:44
Nie bylo zimy - zle. Przyszla zima - jeszcze gorzej...
Obserwuj wątek
    • Gość: krag Re: Mokro, ślisko i grząsko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.01.07, 21:39
      JAk zwykle co roku to samo, ci sa zawsze bezbledni, wielkie miasto dla gumiakow
      przygotowane, czyli tam gdzie dla wielu miejsce.
    • ilford_fp4 Mokro, ślisko i grząsko 25.01.07, 21:40
      Brawo! Dwa artukuły z jednym zdjęciem a az dwoch autorow tej samej foty (miasta.gazeta.pl/wroclaw/51,35751,3872024.html?i=1). Czyżby GW wysyłala fotoreporterów w tak trudnych warunkach parami? a moze to zwykły błąd, ktory jest niemożliwy w redakcji (tak przynajmniej zapewnial Pan Michalak na początku Akademii Fotografii w 2005r. gdy wspominał o archiwizacji zdjęć).
      Pozdrwaiam.

PS Błędu ze strony głównej też nikt nie zauważył - logo pokazuje nazwe konkursu jako "z klasy do kasy" a podpis jest "z klasy do klasy"
    • Gość: Wroclawianin Re: Mokro, ślisko i grząsko IP: *.chello.pl 25.01.07, 23:18
      "To wina wykonawcy, który odśnieża jezdnię. Powinien oczyścić również wejście na przejście dla
      pieszych. Będziemy karać za niedopełnienie tego obowiązku - zapowiada Michał Gołębiewicz z zespołu
      prasowego Zarządu Dróg i Komunikacji. "

to ja mam propozycje do Pana Michala i jego przelozonych:

w zwaizku z tym, ze co roku pierniczycie te same glodne kwalki o karaniu, zwalacie wine na
      wykonawcow etc etc moze czas w koncu do jasnej anielki wziac sie powaznie za swoja robote, wybrac
      porzadnych wykonawcow albo ruszyc urzednicze tylki i kontrolowac na biezaco.
      Co to znaczy ze od srody wykonawcy nie mogli sobie poradzic? zima zaskoczyla drogowcow? te brednie
      slyszymy od wiekow.
      A gdyby tak urzedas jeden z drugim ruszyl gruby zad i przeszedl sie po miescie z przedtsawicielem
      wykonawcy? ze nie daja rady? a kogo to ma obchodzic? mnie? przeciez ja juz bule wam ciezka kase i
      generlanie nie interesuje mnie slodkie urzednicze pierdzenie ze ukaracie winnych. ja chce zyc i nie
      wybic sobie klow na pierwszym winklu kolo domu.

• Gość: Grosiu Mokro, ślisko i grząsko IP: *.chello.pl 25.01.07, 23:50
      "To wina wykonawcy, który odśnieża jezdnię. Powinien oczyścić również wejście
      na przejście dla pieszych. Będziemy karać za niedopełnienie tego obowiązku -
      zapowiada Michał Gołębiewicz z zespołu prasowego Zarządu Dróg i Komunikacji."
      Co ten gosc za przeproszeniem pier...li?? Niby w jaki sposób ma to zrobic
      zajezdzac na chodnik piaskarka? przeciez takie rzeczy nadaja sie tylko na
      doczyszczanie reczne. Poza tym niech on sprawdzi umowy z firmami, bo z czego
      wczesniej bylo mowiono, WPO i Transformers maja robic jezdnie objete AZ i wloty
      do tych ulic. To jak plug zepchnie snieg na wejscia dla pieszych, to gdzie w
      sumie maja dac ten snieg, z powrotem na jezdnie? W innych miastach snieg
      zgarniety na boki jest pakowany na wozy i wywozony z miasta i na tym to panie
      Golebiewicz polega, a wy jedynie w tym ZDiK-u umiecie pieprzyc o karach.....
      • Gość: woj Re: Mokro, ślisko i grząsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 00:31
        No to niech wykonawaca,czyli WPO i Transformers doczyszczają przejścia ręcznie
        łopatami,po tym jak przejedzie pług.Skąd wiesz,że nie mieli tego w umowie??
        Prawda jest taka,że wykonawcy wolą zapłacić tą kare(bo i tak im się to będzie
        opłacać)niż tak jak pisałem oczyszczać przejścia.Tak samo jest np. z budowami
        dróg,wykonawca woli zapłacić kare niż np. zatrudnic pracowników,by wyrobić się
        w terminie,to jest prosta matematyka,po prostu im się to bardziej będzie
        opłacać.
        • Gość: Bonzo Re: Mokro, ślisko i grząsko IP: *.chello.pl 26.01.07, 11:50
          A ja akurat pracuje w jednej z tych firm i moge ci powiedziec, ze nie mamy w
          umowie doczyszczania recznego przejsc, wiec Grosiu dobrze prawi. Dlatego
          ciekawi mnie co ten gosciu mowi , bo nie jest to moja pierwsza zima w firmie i
          dowiaduje sie co zimy cos nowego:) (co wg ZDiK-u, a nie umowy mamy robic).
          • ed_norton Re: Mokro, ślisko i grząsko 28.01.07, 14:21
            o widzisz, to jest cenna informacja u zrodel.
            Powiedz mi w takim razie Bonzo, czego miasto nasze i jego NIerzady tfu zarzady :) wymagaja od Was?
            w sensie ze co lezy w waszych obowiazkach?
    • almac Mokro, ślisko i grząsko 26.01.07, 03:58
      "Gorzej, jeśli ktoś próbował dotrzeć gdzieś na piechotę. Na nieodśnieżanych od
      środy chodnikach utworzyło się straszne błoto."
      Ja odniosłem całkiem inne wrażenie, najgorzej było/jest tam gdzie chodniki były
      odśnieżane i posypane solą w czasie opadów śniegu - tam jest najgorzej, tzn.
      jest największe "błoto". Kto wymyślił sypanie chodników solą? Wg mnie o wiele
      lepiej idzie się chodnikiem po "udeptanym" śniegu niż po śniegu posypanym
      solą... A jeśli ktoś jednak decyduje się posypać chodnik solą to niech później
      sprząta tą pieprzoną maź.....
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Mokro, ślisko i grząsko 26.01.07, 07:53
      Czepiacie się. Drogi były ok, chodniki też dopóki nikt nie posypał ich solą czy
      innym świństwem. Nie lepiej piaskiem?
      W tym roku drogowcy spisali się na medal. Wielkie gratulacje i oby tak dalej.
      P.S Jeżdżę bez zimówek więc pierwszy odczułbym zawaloną robotę drogowców.
      • Gość: misiu Re: Mokro, ślisko i grząsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 08:53
        Ludzie, jest zima, musi być snieg i mróz.
        Ale inną sprawą jest wykonywanie zleceń.
        Na Śępolnie firma Klif odśnieżyła tylko część chodników i to byle jak.
        A zapłacone pewnie ma za całość i dobrze wykonane.
        Bo ich nikt nie kontroluje - ani ZZK, ani ZGO.
        Więc lepiej byłoby nie zlecać odśnieżania - efekt ten sam a o ile taniej.
        Nauczczmy się żyć z zimą.
      • Gość: Alienka Szanowny Panie Kierowco IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.07, 09:50
        trzeba było ruszyć tyłek ze swoich czterech kółek tudzież chodnika przyparkingowego i spróbować przejść chociażby na drugą stronę Kazimierza Wielkiego (przejście przy bibliotece uniwersyteckiej) - błoto i kałuże. Cudem jest nie zalanie sobie butów. Jak zwykle kierowcy nie myślą o pieszych...

Pozdrawiam
        • Gość: wrocek klocek drogi i chodniki powiadacie IP: *.devs.futuro.pl 26.01.07, 15:50
          patrzajta dziateczki moje w góre bo walnac orła na chodniku to pikus w
          porównaniu z soplem ludu wielkosci mojej nogi który spada z 20 metrowej
          kamienicy. dzis widziałem jak taki sopel zglebił 2 metry od kobieciny na rogu
          piłsudskiego i swidnickiej. mozna powiedziec ze miała szczescie a przeciez
          zbijanie sopli i nawisów snieznych tez nalezy do zazadców nieruchomosci tak jak
          odsniezanie chodników.
      • Gość: Bonzo Re: Mokro, ślisko i grząsko IP: *.chello.pl 26.01.07, 12:08
        W imieniu drogowcow dziekuje za pierwszy pozytywny komentarz tej zimy:)
    • Gość: Pinezka W sobotę i niedzielę było jeszcze gorzej, bo... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.07, 08:30
      ...padało i wszyscy odpoczywali. Jak to w sobotę i niedzielę.
      Przynajmniej walających śmieci nie widać pod śniegiem, bo w lecie na przykład
      od piątku do poniedziałku nikt śmietników nie opróżnia. Wiadomo, weekend jest
      od odpoczynku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka