Gość: marcin k. IP: *.chomiczowka.waw.pl 14.09.11, 23:23 Witam! Czy ktoś zaklepał mieszkanie w w/w inwestycji? Jak wygląda sprawa pobliskiej ewentualnej trasy S-7. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomo Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.merinet.pl 15.09.11, 06:20 Sprawa wygląda tak, że dokładnie na wysokości nowego budynku będzie wylot tunelu. Resztę sobie dośpiewaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 83.143.140.* 30.09.11, 21:08 Wiecie może, ile kosztował 1 m2 mieszkania w tej inwestycji WSBM Chomiczówka?? Jakie były mieszkania i jaki blok. powiedzcie coś wiecej... pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przejezdny Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.dynamic.mm.pl 10.03.12, 21:04 5900 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 23.04.12, 22:36 Czy ktoś wie co się dzieje z budową? czemu roboty stanęły w miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.12, 10:24 Z tego co wiem to chyba wykonawca jest na skraju bankructwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 24.04.12, 23:10 No właśnie ciekawe co dalej z budową... Tez tak słyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.home.aster.pl 25.04.12, 12:53 Budbaum bankrutuje, poszukiwany jest nowy inwestor, który najpierw dokończy prace wewnątrz budynku na ul.Conrada (sporo tego zostało), a potem zajmie się inwestycją na ul.Melioracyjnej. Budbaum przestał płacić nawet ochronie na placach budowy. Obecnie płaci im administracja Chomiczówki z własnych funduszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 212.244.163.* 25.04.12, 14:14 Z TEGO CO WIEM TO CONRADA MIELI ODDAĆ W MAJU. CIEKAWE CZY TERMIN ODDANIA ZOSTANIE PRZESUNIETY. A CO DO MELIORACYJNEJ TO MAM NADZIEJE ZE POSZUKIWANIA NIE BĘDĄ TRWAŁY DŁUGO I ŻE TERMINY ODDANIA RÓWNIEŻ NIE ULEGNĄ ZMIANIE ORAZ OGÓLNIE KOSZTY BUDOWY NIE ZOSTANA ZWIĘKSZONE. Odpowiedz Link Zgłoś
blasphemy Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 25.04.12, 18:47 capslock zasmarowany dżemem i się zaciął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 25.04.12, 18:51 a co jakiś ból masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzuff Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.12, 20:08 Mają skończyć do końca października: www.gazetaecho.pl/dewastuja-zabytkowa-ulice-ksiezycowa_60918 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 25.04.12, 20:27 którą budowe skończyć maja do października? conrada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 26.04.12, 06:26 A co na to spółdzielnia, że budbaum bankrutuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 212.244.163.* 26.04.12, 12:19 no właśnie nie wiadomo co na to spółdzielnia. może ktoś cos wie.? Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 26.04.12, 12:47 Dzis ma byc zebranie zarzady spoldzielni, na ktorym maja rozmawiac na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 26.04.12, 18:10 Mi też Pani powiedziała, że dziś jest spotkanie zarządu. Tylko dodała jeszcze ze niby nie mam czym się martwić bo dalszą budowę przejmą podwykonwacy budbaumu. Ciekawe... bo na budowie powiedzieli, ze wszyscy się zwijają. I teraz problem kupować czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 26.04.12, 19:09 No wlasnie:( Zobaczymy co bedzie dalej. Tyle budynkow juz Budbaum zbudowal dla WSBM Chomiczowka i teraz akurat musial sie wykrzaczyc, az trudno w to uwierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 26.04.12, 19:27 A ktoś już kupił tam w ogole mieszkanie? i czy w umowie jest tak jak na conrada ze koszty budowy mogą wzrosnąć?Myślałam ze cena podana na umowie jest wiążąca i nie ma czegoś takiego ze moze wzrosnąc Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 26.04.12, 20:07 Tak, w umowie jest niestety powiedziane, ze podany koszt jest wstepny, ostateczny zostanie okreslony po zakonczeniu inwestycji. Do tej pory ostateczny koszt byl zazwyczaj nizszy niz zakladany, ale teraz nie wiadomo:( W umowie jest napisane tez, ze mozna zrezygnowac i odzyskac calosc wplaconych pieniedzy. Niewiadomo jak sie sytuacja rozwinie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 82.177.144.* 26.04.12, 20:12 no mam nadzieje, że wszystko dobrze się skończy i że lada dzień rozpoczną budowe. no cóż klamka zapadła. Jak będziecie cos wiedzieli na temat tego zebrania to poprosze o info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 26.04.12, 20:26 no ja już kupiłem Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 26.04.12, 20:36 Blok A czy B? Moze bedziemy sasiadami;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 26.04.12, 20:41 b Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 26.04.12, 21:21 ja tez B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.centertel.pl 27.04.12, 08:38 Ja w poniedzialek mam spotkanie w chomiczowce bo mialam kupic w budynku A to dam wam info co z ta budowa Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 27.04.12, 09:11 Super, to czekamy na wiesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 212.244.163.* 27.04.12, 10:22 juz podobno jest nowy wykonawca. Dzisiaj zaczeli prace :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mon Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.merinet.pl 27.04.12, 10:59 Faktycznie prace idą dalej, tylko ciekawe czy zmiana wykonawcy nie spowoduje w końcowym rozliczeniu zmiany ceny mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 212.244.163.* 27.04.12, 16:51 miejmy nadzieje że nie. Z tego co sie orientuję zawsze były zwroty - oby i tym razem tak było Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 27.04.12, 17:07 Oby:) Mysle, ze warto sie dowiedziec w spoldzielni - jak sie dogadali z nowym wykonawca, to wiedza za ile;) pp, moze spytasz przy okazji spotkania w poniedzialek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.centertel.pl 27.04.12, 18:17 Jasne, zapytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 28.04.12, 06:28 A jeszcze mam pytanko za garaż coś spuścili z ceny czy nie? i czy można ewentualnie w kilku ratach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mon Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.merinet.pl 28.04.12, 07:59 A ceny spółdzielniach da się negocjować? Nam się niestety nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 28.04.12, 09:20 nie wiem, dlatego pytam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 28.04.12, 10:39 nieee. Ceny są ustalone i negocjować niestety nie można. a co do garażu to można płacić w kilku transzach jak za mieszkanie lub w całości z góry. cena też niestety nie podlega negocjacji. Dlatego bo to spółdzielnia, ceny niższe niż u dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.aster.pl 01.05.12, 16:50 mi w spółdzielni powiedziano że zostaje podwykonawca tylko jako wykonawca i że na cene i termin to nie będzie miało wpływu Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 02.05.12, 08:31 Tak byloby najlepiej. Ta sama ekipa i ta sama cena i termin. Dzieki za info. PP, jak tam spotkanie? co Ci powiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.cwd.waw.pl 02.05.12, 09:53 W sumie nic nowego. Pani powiedziała, że wykonawcą będzie podwykonawca budbaumu. Termin nie powienien się zmienić. Jeśli chodzi o koszt o raczej też nie - chyba że materiały wzrosną (cięzko ocenić). Generalnie kazała się nie martwić bo podobno kasa była przelewana wraz z postępem prac. Poczekamy zobaczymy. Będe spokojniejsza jak zobaczę że ktoś tam coś robi. A tak poza tym o tam budują 3bloki a do chomiczówki należą 2, wiecie może czyj jest trzeci? Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 02.05.12, 10:33 Trzeci jest Budbaumu. mieszkaniachomiczowka.pl/ Ciekawe co z nim teraz. Kurcze, mam nadzieje, ze ta cena nie wzrosnie. I ze trase zrobia jak najpozniej. Albo gdzie indziej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.cwd.waw.pl 02.05.12, 11:33 W przyszłym tygodniu przejdę się tam na spacer i sprawdzę czy coś tam się ruszło. Jakbyście mieli info to dajcie znać. też mam nadzieje, że ceny materiałów nie wzrosną. Kupił ktoś może mieszkanie na partarze? wiecie coś o roletach antywłamaniowych (dostałam informację, że prawdopodobnie mają być)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 06.05.12, 13:35 Z tego co słyszałam to na parterze mają tez być sklepy. Tylko nie wiem ile i nie wiem w którym bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 06.05.12, 16:50 5 lokali uzytkowych w bloku B. Ciekawe kto sie skusi na samym skraju osiedla, byle nie monopolowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 06.05.12, 19:22 no dokladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefo Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 193.105.122.* 09.05.12, 11:22 czesc czy wiadomo cos wiecej na temat inwestycji/budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.05.12, 21:01 W bloku A też mają być lokale usługowe. Pani mówiła, że monopolowy odpada bo trudno z pozwoleniem. Więc nie wiem co tam zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.05.12, 21:35 Może jakiś bank albo fryzjer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knr508 Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.opera-mini.net 15.05.12, 08:23 Trzeci był Budbaumu , był bo go pewnie przejmie jaiś komrnik albo bank. Ludziska nie martwcie się nic nie ulega zmianie , wszystko na waszą korzyć. Nowa firma budująca to porządna firma , buduje w Warszawie też kilka innych inwestycji . Prace są cały czas w toku . Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 15.05.12, 08:53 Skad wiesz, ze nic nie ulega zmianie i wszystko na naszą korzyść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knr508 Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.opera-mini.net 15.05.12, 08:17 Nie rozpoczął właśnie prac, bo prace ten wykonawca prowadził od samego początku i jest to jedyna firma która nie zeszłą z "placu boju" po krachu Budbaumu Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 26.04.12, 10:38 Gość portalu: mad napisał(a): > a co jakiś ból masz? Nie tylko on. Kulturę zostawiasz jak buty - przed drzwiami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.aster.pl 08.05.12, 15:31 czy ktoś z was słyszał o ogrodzeniu osiedla?Przy gimnazjum im ogrodzą na prozby przyszłych właścicieli.U nas słyszałam już 2 wersje ale w administracji nie byłam jeszcze. Jest na forum ktoś z budynku A - 4 pokoje środkowy pion??? interesuje mnie rozwiązanie z kuchnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 212.244.163.* 08.05.12, 16:15 Z tego co ja słyszałam to osiedle nasze "Żółwia-Melioracyjna" ma nie być ogrodzone z tego względu, że będą sklepy (Conrada również miało nie byc ogrodzone), ale jeżeli jest taka możliwość, bo słyszę że jest to może należało by napisać "parę" pism do Spółdzieli z prośbą o ogrodzenie. zawsze to trochę bezpieczniej. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mon Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.merinet.pl 08.05.12, 18:42 My też jesteśmy za, jeśli się da. Jak byliśmy w spółdzielni nam też powiedzieli, że ogrodzenie nie jest planowane, ale jakby można coś uzyskać od spółdzielni to byłoby super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.merinet.pl 08.05.12, 19:56 Rozumiem, że swoje ogrodzisz a swojego srającego kundla wyprowadzisz pod moje drzwi? Z jakiej wsi pochodzisz, że bez płotu funkcjonować nie jesteś w stanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 212.244.163.* 08.05.12, 16:16 Kania - ja jestem z B Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 08.05.12, 17:15 My tez bysmy chcieli, zeby ogrodzili. Tylko te sklepy:((( I przeswity - w bloku B beda dwa przeswity. Chyba sie nei da. Ale jesli byloby to technicznie mozliwe, to jestem jak najbardziej ZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 08.05.12, 19:19 o prześwitach to nie wiedziałam. No ale to trzeba coś zacząć robić, może coś wymyślą Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 09.05.12, 07:47 Blok B mozna ogrodzic z jednej strony, tam gdzie sa klatki, a w przeswitach tez zagrodzic i zrobic furtki. Tylko czy spoldzielnia sie na to zgodzi:( Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 09.05.12, 11:15 mon, a Ty jestes z A czy z B? Jakby wiecej osob napisalo podania, to moze udaloby sie zrobic to ogrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mon Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.merinet.pl 09.05.12, 12:59 Ja z A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 82.177.144.* 09.05.12, 18:45 a tak wogóle to był ktoś ostatnio na budowie. Ja dzisiaj i tam sie nic nie ruszyło i pustki były godz. 10 rano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.cwd.waw.pl 10.05.12, 09:00 To mnie martwi, że spółdzielnia mówi żeby się nie martwić a na budowie nikogo nie ma. A ochrona twierdzi ze wszyscy się zwineli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 212.244.163.* 10.05.12, 09:47 nie dobrze, nie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.cwd.waw.pl 10.05.12, 14:42 A dzwonił ktoś do spółdzielni i pytał kiedy ruszy budowa? bo mi już głupio dzwonić:/ Odpowiedz Link Zgłoś
anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 10.05.12, 14:45 Wydawalo mi sie ze juz ruszyla, na prawde nic sie tam nie dzieje? W czasie majowki byli tam jakcys ludzie, teraz nie bylam to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.05.12, 18:17 Byłam przed chwilą no i coś tam robili. Na bloku A widzialam dwóch gości, a na B trzech. NIe wiem czy podwykonawcą nie jest firma BM Invest bo samochod stał z tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.aster.pl 10.05.12, 21:40 Tak na prawdę dopóki procedury przetargowe i umowa się nie uprawomocnią- a wiem że przetarg administracja musiała ogłosić to firma nie może zacząć prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.05.12, 21:24 Chciałbym się zapytać co Was skłoniło do zakupu mieszkań właśnie w Chomiczówce? Spostrzeżenia na temat ssiedla: osiedle mimo że ogrodzone to może wejść każdy - w zeszłym roku były włamania do piwnic i kradzieże rowerów. Z inwestycji na Brązowniczej zniknęło kilka aut z garażu. Także reasumując - cena m2 które proponuje WSBM jest obecnie b. mało atrakcyjna w porównaniu z inwestycjami developerskimi w okolicy. Minusy inwestycji WSBM: brak ochrony, niemożność uproszenia zepsutego zamka w drzwiach od garażu podziemnego / wejść może każdy z ulicy do podziemnego garażu /, niebotycznie wysokie czynsze ale zaletą jest że z rozliczenia za wodę można troche "odzyskać". W skali 1-6 oceniam inwestycje na 3 z plusem. Plusik dla Panów ogrodników . Współczuje Wam bliskości trasy i brak ogrodzenia. W sumie za 5800 można wymagać już troszkę więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.05.12, 22:28 do michal. Nikt nikogo nie zmusza do zakupu oczywiście. Powiedz mi w takim razie gdzie zakupisz mieszkanie za taką cene za metr .Oczywiście nie mówie o Pradze tylko na Bielanach. Ja osobiście sie nie spotkałam. jesli chodzi o kradzieże itp to zdażyć się może w każdym miejscu w Wawie. Jeśli chodzi o trase to zanim ją wybuduja minie 20 lat "jak ty bywa w naszym państwie". teraz rzadko gdzie znajdzie dobra lokalizaje w zacisznym miejscu na Bielanach. Jeśli znasz takie miejsce z chęcią się poznam oczywiście dlej nawiązuje do ceny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mon Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.merinet.pl 12.05.12, 00:00 Co rozumiesz po pojęciem "niebotycznie wysokie czynsze"? Ile mniej więcej wynosi czynsz z metra ? Na Brązowniczej, kto zarządza budynkiem wspólnota czy spółdzielnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.05.12, 07:54 Właśnie mieszkania na bielanach (od developerów) kosztują od 6900 do nawet 8000tys za metr + garaż ceny od 35tys do 55tys. Więc nie wiem gdzie są podobne ceny. Niby robią promocje (chociaz nie wiem czy mozna to nazwac promocja) bo jak spuscili cene do 6300 to garaz kosztował 85tys. A trase może i wybudują, a kto wie czy w innej lokalizacji tez za pare lat nie zrobia albo nie postawią jakiejś stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.aster.pl 12.05.12, 14:52 u nas budowa ruszyła pełną para,rozmawialiśmy dziś z murarzem.Niestety ten mały bloczek należący do budbaumu nie zostanie wykończony,bo tam mieszkania prywatnie sprzedawał budbaum,ciekawe ile lat bedzie się toczyła sprawa w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.aster.pl 12.05.12, 14:59 a co do czynszu ceny są podobne jak w starym budownictwie wsbm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conrada Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.05.12, 19:56 Była poruszana sprawa Conrada, wiec dodałam słowo od siebie. Myślę, że akurat w sprawie wykonawcy... conrada i melioracyjna maja wiele wspólnego. Komentarz był do wpisu "MAD" z 25.04, pisanego wołami. Nie buldocz się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
conrada Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży 12.05.12, 16:09 to źle wiesz... termin oddania na Conrada to 30 czerwiec... narazie żadnych opóźnień nie planują. Wszystko jest gotowe... w środku tez. Pozostały wyłącznie kosmetyczne wygładzenia. kasa tezzostała zabezpieczona, bo budbaum nie dostał wynagrodzenia i te pieniądze beda płacone juz innemu wykonawcy i będa zabezpieczeniem na ewentualne reklamacje, naprawy gwarancyjne itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.aster.pl 12.05.12, 17:18 my tu nie rozmawiamy o conrada tylko o melioracyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.05.12, 19:56 Mieszkania budowane przez developerów kosztują ok. 7200zł za m2. Czyli tylko 1300zł więcej za metr kwadratowy. 1. Osiedle developerskie jest ogrodzone z ochroną / WSBM jest nieogrodzone, bez ochrony / 2. Czynsze WSBM są bardzo wysokie / za 2 pokojowe mieszkania 630zł + 48zł garaż - co daje prawie 700zł za 2 pokoje. 3. standard budowy i wykończenia mieszkań budowanych przez Budbaum na bardzo niskim poziomie. Chodzi o to że cena 5900 jest naprawdę już mało atrakcyjna i za wysoka w stosunku co dostajemy w zamian. Za taką cene walczcie chociaż o ogrodzenie i ochronę. Na osiedlu Kwitnąca- Brązownicza / włamania do piwnic / - Spółdzielni nie chce się nawet założyć zamków w drzwiach między korytarzami. Osiedle Brązownicza - kradzieże aut z garażu. Pomyślcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.05.12, 20:03 Ceny u developerów w okolicy Sokratesa: 83m2 - 550 tys 75m2- 527 tys 52m2- 388 tys więc cena 5900zł nie jest żadną atrakcją. Jako WSBM powinni sprzedawać znacznie poniżej rynkowych jak to miało miejsce w 2004r przy budowie Kwitnąca Brązownicza. Wtedy ceny na tym osiedlu były podobne jak te na Tarchominie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.05.12, 15:32 jeśli dla Ciebie różnica 1300zł na jednym metrze kwadratowym to mało no to nie mamy o czym rozmawiać (przy 50 metrowym mieszkaniu różnica 60tyś) wolę tę kwotę przeznaczyć na lepszy standard urządzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.05.12, 16:02 Bylam tam dziesiaj na spacerze - pieknie tam teraz jest:)))) Ptaki spiewaly jak oszalale, duzo zieleni, cisza, REWELACJA. A z ta trasa nie wiadomo jeszcze jak bedzie i kiedy;) Cofneli im decyzje srodowiskowa, znowu sie sprawa przeciagnie o kilka lat:)))) I w naszym mieszkaniu pojawilo sie pol sciany, ktorej wczesniej nie bylo, czyli jednak cos robia:) A co do tego co pisze Michal, to no coz, posloze sie cytatem. "Nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma";)))) (Rejs) A i jeszcze jedno. Deweloperzy tez teraz maja trudnosci z ogrodzeniem i ochrona, bo jest takie beznadziejne prawo, ze zeby dostac pozwolenie na budowe, trzeba zapewnic lokale uzytkowe na parterze - to teraz powszechne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.05.12, 19:11 Mam pytanko korzystał ktos z uslug doradcy finansowego ktorego poleca spoldzielnia? możecie cos o nim powiedziec? czy jest godny polecenie, angazuje sie w sprawe itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 14.05.12, 14:16 Niestety nie wiem nic na temat tego doradcy finansowego. Bylam dzis kolo poludnia znowu na Żolwiej - juz jest cala sciana dzialowa, ktorej wczoraj bylo tylko pol - idzie do przodu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 212.244.163.* 14.05.12, 15:29 a dużo robotników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 14.05.12, 17:47 Mniej niz wczesniej. Ale slychac bylo i widac, ze pracuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 18:39 Byłem i rozmawiałem z ochroną to mówili, że coś tam działają, ale ja tylko widziałem jak sprzęt wywozili z budowy, troszkę to dziwne było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 14.05.12, 22:41 Dobra słuchajcie nie ma co panikować. Jakoś to idzie to najważniejsze. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urbi Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.play-internet.pl 17.05.12, 20:54 Hej. Wiecie moze jakie jest wykonczenie mieszkan? Stan deweloperski czy moze cos dorzucaaja wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 82.177.144.* 17.05.12, 23:45 deweloperski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.05.12, 18:57 Noo powiem Wam że chłopaki ruszyli z robotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 23.05.12, 17:40 Też ostatnio widziałam,że widać postęp. A mam pytanie z innej beczki, czy komus spoldzielnia podpisala osobna umowe na mieszkanie i osobna na garaż? niektóre banki tak wymagają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 23.05.12, 18:26 Nie. banki moga wymagać jeżeli chciałbys wziąć kredyt tylko na mieszkanie, a garaż za gotówke np. W spółdzielni dowiadywałam się, i nie ma podobno takiej możliwości - dwie umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.centertel.pl 23.05.12, 20:32 No wlasnie ja chcialam osobno bo mieszkanie w innym banku a garaz w innym (bardziej sie oplacalo). A ktory bank polecacie a propo kredytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 23.05.12, 22:38 bgż polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.geovita.pl 30.05.12, 16:35 Firma aktualnie budująca to TELKA - również z Białegostoku a wczoraj rozmawiałem na zebraniu kolonii VI w naszej spółdzielni i termin ma być swobodnie utrzymany:) widzę codziennie budowę z okna więc będę dawał znać... Jeszcze słowo a propos cen - ktoś napisał że 5900 to wysoka cena ale przeciętnie na Bielanach mieszkania nowe są po ok. 7000.....no ale może ja nie umiem liczyć.... a i na standard Bud Baumu nie narzekałem i nie narzekam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: 212.244.163.* 31.05.12, 16:22 Dokładnie michał popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał K. Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.geovita.pl 31.05.12, 16:56 Słuchajcie nowi sąsiedzi a może założymy forum dotyczące mieszkańców nowych bloków Melioracyjna/Żółwia na www.fora.pl - np. www.zolwia.melioracyjna.fora.pl - takie fora są dla lokatorów na kwitnącej oraz conrada (www.conrada.fora.pl/index.php?sid=66dd231928df66815891a00d6dca75b2) - ja będę w bloku A. Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anoolek Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.05.12, 17:11 Uwazam, ze to swietny pomysl. A czy da tam sie zrobic tak, by byla czesc widoczna dla wszystkich i taka. do ktorej dostep beda mieli tylko zarejestrowani przyszli mieszkancy? Moim zdaniem tak byloby dobrze, co o tym myslicie? Ja bede w bloku B. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.05.12, 19:36 Czemu nie, też jestem za. No i wkońcu ktoś się pojawił z budynku A;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał K. Re: WSBM Chomiczówka - Żółwia/Melioracyjna/Księży IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.05.12, 21:16 I słowo się rzekło:) Dla przyszłych mieszkańców inwestycji Żółwia/Meiloracyjna założyłem nowe forum - www.zolwiamelioracyjna.fora.pl/ Pozdrawiam Michał z bloku A Odpowiedz Link Zgłoś