Dodaj do ulubionych

Poznań wypada słabo

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 09:30
w porównaniu z Wrocławiem. Właśnie przeglądałem stronę internetową
Wrocławia, śliczne zdjęcia Rynku i Miasta, widać, że to duże miasto w
przeciwieństwie do Poznania, który przy Wrocławiu wygląda na grajdoł. Jednak
to Wrocek zasługuje na miano metropolii zachodniej Polski, a nie zasciankowy
Poznań, który szczyci się swoją czystością i porządkiem, a prawda jest
całkiem inna. Zasrane chodniki i trawniki, pełno śmieci itd. Nawet Gazeta
musi przedsięwziąć akcję zgłaszania brudnych miejsc, tak jakby służby
miejskie nie widziały stert śmieci zalegających ulice poza centrum miasta.
Teraz trochę pozerzy zaczynają sprzątać, bo zbliża się 750 lecie lokacji
Poznania, a tak naprawdę to jedna wielka gemela w tym naszym Poznaniu.
Zazdroszczę Wam Wrocławiacy otwartości na innych i braku zadufania w sobie
(co widać u wielu poznaniakó), także jeżeli za jakiś czas stanę się
mieszkańcem Wrocławia to myślę, że przyjmiecie mnie bez uprzedzeń,
pozdrawiam !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wrocławiak Re: Poznań wypada słabo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.03, 11:13
      Gość portalu: poznaniak napisał(a):

> w porównaniu z Wrocławiem. Właśnie przeglądałem stronę internetową
      > Wrocławia, śliczne zdjęcia Rynku i Miasta, widać, że to duże miasto w
      > przeciwieństwie do Poznania, który przy Wrocławiu wygląda na grajdoł. Jednak
      > to Wrocek zasługuje na miano metropolii zachodniej Polski, a nie zasciankowy
      > Poznań, który szczyci się swoją czystością i porządkiem, a prawda jest
      > całkiem inna. Zasrane chodniki i trawniki, pełno śmieci itd. Nawet Gazeta
      > musi przedsięwziąć akcję zgłaszania brudnych miejsc, tak jakby służby
      > miejskie nie widziały stert śmieci zalegających ulice poza centrum miasta.
      > Teraz trochę pozerzy zaczynają sprzątać, bo zbliża się 750 lecie lokacji
      > Poznania, a tak naprawdę to jedna wielka gemela w tym naszym Poznaniu.
      > Zazdroszczę Wam Wrocławiacy otwartości na innych i braku zadufania w sobie
      > (co widać u wielu poznaniakó), także jeżeli za jakiś czas stanę się
      > mieszkańcem Wrocławia to myślę, że przyjmiecie mnie bez uprzedzeń,
      > pozdrawiam !!!
      Spoko ze przyjmiemy,
      Bo u nas to wszyscy ze Lwowa o sooorry z Polski.
    • Gość: dolnoślązak Re: hamuj!Poznań wypada słabo IP: *.lanet.wroc.pl 15.04.03, 18:46
      Poznaniaku, mile połechtałeś moje wrocławskie "ego" i wcale nie dlatetgo muszę
      napisać to, co poniżej. Jestem zakochany w moim mieście i nie wątpię, że Ty
      także. Wbrew pozorom Wrocław wcale nie jest wolny od bolączek, o których
      piszesz. Ma wspaniałą starówkę, która przewyższa nie tylko poznańską, ale
      (według mnie) wszystkie w kraju. Poza tym wypada powiedzieć, że Wrocław i
      Poznań, to miasta niemal bliźniacze, rozwijajaće się w podobnych warunkach i
      borykające się z problemami typowymi dla dużych miast Polski. Jednak w moim
      odczuciu najważnieszym jest, aby zawsze pamiętać o tym, że w intreresie
      polskiej racji stanu leży harmonijny rozwój wszystkich miast, w tym Poznania i
      Wrocławia.
      Pozdrawiam wszystkich Poznaniaków!
      • zwujdrutu Re: hamuj!Poznań wypada słabo 15.04.03, 19:15
        My! Miasta! lezace na ziemiach , na ktorych zachodnia kultura i gospodarka
        odcisnela swoje niezapomniane piekno ( czy tam pietno, jak kto woli) zawsze
        bedziemy sie roznic od Miast, ktore takiego szczecia nie zaznaly.I niech tak
        pozostanie.!!!!
        • Gość: wroclawfan ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.03, 20:18
          to bardzo mily gest ze strony pana poznaniaka, jak widzicie mozna milo
          konwersowac bez wyzywania i chamstwa.sluszne jest zauwazenie faktu iz
          powinnismy sie laczyc jako najwieksze miasta polski a nie walczyc ze soba
    • Gość: Adrian Re: Poznań wypada słabo IP: 150.254.117.* 15.04.03, 20:00
      Heh, z Ciebie taki Poznaniak jak z koziej dupy trąba. Dlaczego piszesz o
      Poznaniakch (w tym niby o sobie) przez oni muszą?
      • Gość: Lew Rywin Re: Poznań wypada słabo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.03, 20:07
        Gość portalu: Adrian napisał(a):

> Heh, z Ciebie taki Poznaniak jak z koziej dupy trąba. Dlaczego piszesz o
        > Poznaniakch (w tym niby o sobie) przez oni muszą?

Muszą nie muszą i tak Wrocław jest górą!!!!!!!!
      • Gość: Bagdad Re: Poznań wypada słabo IP: 217.30.134.* 15.04.03, 20:33
        Gość portalu: Adrian napisał(a):

> Heh, z Ciebie taki Poznaniak jak z koziej dupy trąba. Dlaczego piszesz o
        > Poznaniakch (w tym niby o sobie) przez oni muszą?

Mam wrażenie adrian, że wyleciałeś prosto z lufy amerykańskiego czołgu.
    • Gość: ligaPOL.samoobrony Re: Poznań wypada słabo IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 18:52
      Gość portalu: poznaniak napisał(a):

> w porównaniu z Wrocławiem. Właśnie przeglądałem stronę internetową
      > Wrocławia, śliczne zdjęcia Rynku i Miasta, widać, że to duże miasto w
      > przeciwieństwie do Poznania, który przy Wrocławiu wygląda na grajdoł. Jednak
      > to Wrocek zasługuje na miano metropolii zachodniej Polski, a nie zasciankowy
      > Poznań, który szczyci się swoją czystością i porządkiem, a prawda jest
      > całkiem inna. Zasrane chodniki i trawniki, pełno śmieci itd. Nawet Gazeta
      > musi przedsięwziąć akcję zgłaszania brudnych miejsc, tak jakby służby
      > miejskie nie widziały stert śmieci zalegających ulice poza centrum miasta.
      > Teraz trochę pozerzy zaczynają sprzątać, bo zbliża się 750 lecie lokacji
      > Poznania, a tak naprawdę to jedna wielka gemela w tym naszym Poznaniu.
      > Zazdroszczę Wam Wrocławiacy otwartości na innych i braku zadufania w sobie
      > (co widać u wielu poznaniakó), także jeżeli za jakiś czas stanę się
      > mieszkańcem Wrocławia to myślę, że przyjmiecie mnie bez uprzedzeń,
      > pozdrawiam !!!

Towarzyszu macie rację!!! Poznań zarządzany przez tych okropnych imperialistów
      z PO jest straszny!!! Bieda z nędzą aż piszczy!!! Bezrobocie największe w
      Polsce!!! Żadne wielkie firmy niemieckie, amerykańskie i japońskie tu nie
      inwestują!!! Nic się nie buduje, wszystko się wali!!! Smród na ulicach, zero
      zieleni, parki są dewastowane... Komunikacja miejska najgorsza w Polsce.
      Brudne, stare autobusy, tramwajów żadnych miasto nie kupiło od czasów
      Towarzysza Gierka, a te starocie stoją godzinami w korkach przez to, że nie
      buduję się jak we wszystkich polskich miastach szybkich tramwajów. Uczelnie
      poznańskie najgorsze w Polsce!!! Stare miasto okropne, wyraźnie widać to na
      zdjęciach. Najgorszy jest ten walący się, obskurny i niegustowny ratusz! Nikt
      się tu nie sprowadza, tysiące poznaniaków uciekają do Koszalina, Szczecina,
      Kielc, Płocka, Lublina, Bydgoszczy itd. No i do tego poznaniacy są najbardziej
      okropnymi ludźmi na świecie. Nikt ich nie lubi. Ten kto tu przyjedzie nigdy tu
      nie wraca. Zresztą...każdy kto przyjedzie z innego miasta musi się liczyć z
      tym, że żywy stąd nie wyjedzie. Poznaniacy nienawidzą obcych – no i pewnie
      dlatego nikt tu się nie sprowadza! Zresztą jakie potwory z poznaniaków
      najlepiej zobaczyć po kibicach, w Poznaniu nikt na mecze nie chodzi , nie ma
      całych rodzin na trybunach, nie ma wspaniałej atmosfery jak we wszystkich
      polskich miastach. Za to Poznań jest jednym miastem gdzie wbija się ludziom
      noże w plecy. Dobrze, że kilka tysięcy samorządowców z całej Europy nie
      przyjedzie za miesiąc do Poznania, i że jakiś debil nie wymyślił żeby po raz
      pierwszy zjazd konferencję organizacji UE poza jej terytorium zrobić w tym
      okropnym grajdole!!!

• Gość: wroclawfan Re: Poznań wypada słabo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.03, 21:32
        wroclaw jest zarzadzany prze komitet popierany przez po i pis, a u nas bedzie
        chirac ze schroederem i kwacholem a nie jakies paskudne samorzady
        • Gość: Wroclawcham Re: Poznań wypada słabo IP: 213.17.204.* 17.04.03, 00:14
          Chciałem jeszcze dodać, że w Poznaniu jest najmniejsze kino w Polsce Kinepolis
          i w ogóle najmniej jest kin i teatrów, chórów, szkół i oper. Najmniej festiwali
          i koncertów. Jedynie jakiś Peter Gabriel zagra na wcale nie pierwszym swoim
          koncercie plenerowym i powstanie najniższa fontanna w Polsce. A Malta to
          najgorszy tor regatowy w Polsce i wszędzie są lepsze. Tu w ogóle nie buduje się
          3 marek autobusów i jest najmniej centrów handlowych i powierzchni biurowej w
          Polsce. Najgorsze jest to, że jest najwięcej gówien na chodnikach i to właśnie
          psy-poznaniacy robią te gówna a w całej polsce takich głupich psów nie ma!
          W Poznaniu nie ma żadnego lotniska a te 5 w promieniu 12 km od miasta to tylko
          łąki. W Poznaniu powstaje właśnie najmniejszy tor cartingowy w Europie i na
          świeciebo jakiś Zasada go buduje.Trzeba jeszcze dodać, że ma tu powstać
          najmniejszy terminal cargo w polsce i to tu właśnie po warszawie jest najmniej
          powierzchni logistycznej. Najmniejszy będzie tez budowany właśnie kampus na 113
          foteli dentystycznych dla AM.
          Most Św.Rocha i wiadukt obornicki to tylko ściema bo same kołki tam ustawiają -
          rzadnych mostów nie będzie! I w dodatku ten system komputerowego sterowania
          ruchem w mieście to tylko na kalkulatorach tak naprawdę się odbywa.
          Oj zazdrościmy wam Wrocławiaki zazdrościmy!
          • antoslaw Re: Poznań wypada słabo 17.04.03, 12:35
            Gość portalu: Wroclawcham napisał(a):

> Chciałem jeszcze dodać, że w Poznaniu jest najmniejsze kino w Polsce
            Kinepolis
            > i w ogóle najmniej jest kin i teatrów, chórów, szkół i oper. Najmniej
            festiwali
            >
            > i koncertów. Jedynie jakiś Peter Gabriel zagra na wcale nie pierwszym swoim
            > koncercie plenerowym i powstanie najniższa fontanna w Polsce. A Malta to
            > najgorszy tor regatowy w Polsce i wszędzie są lepsze. Tu w ogóle nie buduje
            się
            >
            > 3 marek autobusów i jest najmniej centrów handlowych i powierzchni biurowej w
            > Polsce. Najgorsze jest to, że jest najwięcej gówien na chodnikach i to
            właśnie
            > psy-poznaniacy robią te gówna a w całej polsce takich głupich psów nie ma!
            > W Poznaniu nie ma żadnego lotniska a te 5 w promieniu 12 km od miasta to
            tylko
            > łąki. W Poznaniu powstaje właśnie najmniejszy tor cartingowy w Europie i na
            > świeciebo jakiś Zasada go buduje.Trzeba jeszcze dodać, że ma tu powstać
            > najmniejszy terminal cargo w polsce i to tu właśnie po warszawie jest
            najmniej
            > powierzchni logistycznej. Najmniejszy będzie tez budowany właśnie kampus na
            113
            >
            > foteli dentystycznych dla AM.
            > Most Św.Rocha i wiadukt obornicki to tylko ściema bo same kołki tam
            ustawiają -
            >
            > rzadnych mostów nie będzie! I w dodatku ten system komputerowego sterowania
            > ruchem w mieście to tylko na kalkulatorach tak naprawdę się odbywa.
            > Oj zazdrościmy wam Wrocławiaki zazdrościmy!

Drogi Wroclawchamie nie wiem co chcesz osiagnac poprzez oczernianie Poznania,
            ale propopnuje, zebys darowal sobie tego typu wypowiedzi na tym forum. To co
            napisales to jakis belkot na temat tego miasta, jak masz jakies kompleksy stary
            to odwiedz specjaliste.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka