Dodaj do ulubionych

Klaustrofobia

04.02.07, 21:01
Nic dodac, nic ujac. Chociaz... place ubezpieczenie za samochod. Jak cos sie
stanie, to blacharz sie cierzy i zarabia. Jak ja zachoruje, to lekarz jest w
rozpaczy. Bo bierze pieniadze za moje istnienie. Moja choroba pomniejsza mu
zyski. Jak to mozliwe? Bo lekarze w ministrstwie i lekarze w szpitalach dziela
moje pieniadze. A mnie i innych pacjetow maja.. w glebokim powazaniu. To
system jest chory. A pieniedzy wystarczy!
Obserwuj wątek
    • heraldek Polscy lekarze i pielegniarki beda piescic .... 05.02.07, 00:42
      ....niemieckich staruchow....dzieki temu niemiecka sluzba zdrowia jest wydajna..

>>>kosztem lekarzy i pielęgniarek już nie da się oszczędzić - oni, w
      >>>przeciwieństwie do szpitali, mogą się przenieść za granicę.

• Gość: Marnar Klaustrofobia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 03:05
      Winę ponoszą przede wszystkim autorzy tzw. reformy słuzby zdrowia. fatalnie przeprowadzona, doprowadziła do obecnej sytuacji. Pieniądze rozpływają się Bóg jeden wie gdzie, rząd ma to gdzieś, bo to w końcu ktoś inny spaprał sprawę. Lekarze w szpitalach wyciągają pieniądze od pacjentów, a cierpią pielęgniarki i personel pomocniczy. Autor artykułu powinien też pamiętać, że nie wszyscy chcemy uciekać z kraju...
      • Gość: azja Re: Klaustrofobia IP: *.chello.pl 05.02.07, 06:15
        jestem lekarzem. nigdy od nikogo niczego nie wyciągałam. szlag mnie trafia na takie gadanie. i idę o zaklad,że nikt z was nawet nigdy niczego lekarzowi nie dał, tylko powtarzacie obiegową opinię. żeby was pokręciło, was i wasze rodziny.
        • Gość: ivankrasik Re: Klaustrofobia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:07
          Lekarze są różni... Trafiają się porządni tacy jak Azja, ale są też i tacy,
          którzy wyciągają kasę i są chamami (muszę użyć takiego określenia, bo niestety
          inaczej takich ludzi nie można nazwać!).
          Autor pisząc: "oni, w przeciwieństwie do szpitali, mogą się przenieść za
          granicę." nie atakuje lekarzy ani pielęgniarek. I nie rozumiem skąd taka
          dyskusja? Nie rozstrzygniemy (i w ogóle nie mamy takich możliwości ) jacy są
          lekarze ogólnie.

Po przeczytaniu artykułu odnoszę wrażenie, że był on raczej o tym dlaczego
          zaistniała taka sytuacja,że szpital upada i by nie obwiniać komornika, który
          wypełnia swoje obowiązki. To jego praca!

ik

P.S.
          Nawiązując jeszcze do innej wypowiedzi...To, że lekarze będą wyjeżdżać do
          Niemiec "pieścić" staruszków to ich sprawa. Powinniśmi sami uczyć się od
          Niemców tego,że tam starsi ludzie są szanowani i mają godne warunki na starość,
          a u nas...No comment!

• Gość: oko szok ! IP: *.globalconnect.pl 05.02.07, 20:08
      Jestem zszokowany ! Po raz pierwszy widze, zeby GW wypowiadala sie w sposób
      przemyślany ! Brawo ! Tak trzymać !
      • Gość: tepe Re: szok ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:12
        To nie GW tylko niejaki Bachman...
        też mam wrażenie, że pieniądze są (zwłaszcza jak oglądam pit na koniec roku), ale są marnowane. Np. na źle zarządzane szpitale.
        • Gość: tepe Re: szok ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 23:19
          Bardzo przepraszam: Bachmann.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka