Dodaj do ulubionych

Rak żołądka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 15:33
U mojego taty zdiagnozowano raka żołądka,czy ktos moze mi polecić lekarza,
szpital na lasze leczenie??? Wczesniej nigdy nie chorował, wszystkie wyniki
miał zawsze super (morfologia, mocz, usg itp.) az tu nagle gastroskopia
wykazała owrzodzenie, pobrano próbki i wynik wskazuje na raka... Jesli Ktos
borykała sie z takim problem prosze o kontakt!Czy ludzie po usunieciu czesci
lub całości żoładka maja szanse jeszcze troche życ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Seurat Re: Rak żołądka IP: *.magma-net.pl 14.02.07, 21:35
      Zdecydowanie jakiś ośrodek onkologiczny (nawet jeśli oznaczałoby to nieco
      dłuższy czas oczekiwania na zabieg) - na pewno DCO na pl. Hirszfelda albo któraś
      z chirurgicznych klinik przewodu pokarmowego (tzn. II Klinika Chirurgii Ogólnej
      i Chirurgii Onkologicznej na ul. Skłodowskiej albo ewentualnie Klinika Chirurgii
      Przewodu Pokarmowego i Chirurgii Ogólnej na ul. Traugutta /Bonifratrów/). Ważne
      żeby resekcję żołądka przeprowadzał chirurg onkolog, który specjalizuje się w
      tego typu operacjach, a nie chirurg ogólny od wszystkiego w małym szpitalu. Jest
      wiele osób, którym udało się wygrać z rakiem żołądka! A bez żołądka oczywiście
      można żyć i funkcjonować prawie "normalnie".
      • Gość: Ania Re: Rak żołądka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:17
        Dziekuje bardzo za ta informacje! Zalecono dzis tacie konsultacje na Hirszfelda
        u dr Tarkowskiego jak dobrze zapamietałam nazwisko.
        • Gość: emi Re: Rak żołądka IP: *.e-wro.net.pl 16.02.07, 10:55
          Rewelacyjni lekarze są w klinikach w Poznaniu - operują profesorowie (sprawdzone
          - ciocia była tam operowana, bo we Wrocławiu nie chcieli się podjąć).
          Poradnia onkologiczna: ul. Słowackiego 8/10, 60-821 Poznań (woj.wielkopolskie)
          Telefon:061-8434760. Ewentualnie do innej poradni 061/6628623 (ta akurat jest z
          innej dziedziny, ale na pewno przekierują do właściwej). Poradnie sa bardzo
          specjalistyczne i jest tam onkologiczna chirurgii żołądka.
          Pozdrawiam i mam nadzieję, że znajdziesz pomoc.
          • Gość: Ania Re: Rak żołądka IP: *.eranet.pl 27.03.07, 08:39
            We Wrocławiu otwarto jame brzuszna i stwierdzono ze to guz nieoperowalny stad
            szanse na leczenie jest juz wg nich bardzo ograniczona,czy w Poznaniu Twoja
            ciocie jednak zoperowano??? Prosze o kontakt!!!
          • Gość: Ania Re: Rak żołądka do"emi" oraz grupy wsparcia,pomocy IP: *.eranet.pl 27.03.07, 23:59
            Czy Twoja ciocie zoperowana w Poznaniu??? Mojego tate we Wrocławiu na
            Skłodowskiej otworzono jame brzuszna i zszyta, twierdzac ze guz jest
            nieoperowalny i nic sie juz nie da z nim zrobic, ze tylko pozostaje czekac i
            sie modlic, ze owszem chemie paliatywna no i zrobili przetoke gdy juz sam nie
            bedzie jadł by karmic dojelitowao...jestem przerazona i szukam kontaktu do
            Bydgoszczy, Krakowa do Rydygiera, albo kazdy inny teraz kazda iskierka nadziei
            jest czyms czego musze spróbowac, by powlaczyc z choroba. Szukam tez jakiejs
            grupy wsparcia, psychologa który pomógłby zadbac o psychike taty.
          • Gość: Ania Re: Rak żołądka - do emi pytanie - pilne!!! IP: *.eranet.pl 28.03.07, 00:01
            Ah i jak sie dostac do poradni onkologiocznyc, jak dzwoniłam tam sa zapisy i
            długie terminy, czy Ci lekarze przyjmuja prywatnie????
    • Gość: małaja Re: Rak żołądka IP: *.171.19.3.crowley.pl 17.02.07, 19:30
      Podaj maila, bo nie chcę tu reklamować lekarzy :)
      • Gość: Ania Re: Rak żołądka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:22
        mre26@wp.pl
        • Gość: małaja Re: Rak żołądka IP: *.171.19.3.crowley.pl 18.02.07, 12:20
          wysłałam mejla

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka