shachar
24.05.26, 16:29
Jako, ze zostalo nas troje, nie od czapy jest wtracic tu album Genesis, gdzie Collins nie moze sie zdecydowac, czy ma kontynuowac progresywnie, czy popowo.
Skeleton crew ludzi, korym jakos po drodze i ktorych bzdzenie nie meczy, nie odstrecza, i nie ma w zamysle rozwiazac problemy swiata tego. Spokoj i cisza i rozwiazywanie krzyzowek.
Z ostatnich wiadomosci swiatowych, to co mi sie napatoczylo na oczy i zapamietalo to, pare juz artykulow, ze jednak Ukraina przekreca troche losy na swoja strone, za sprawa znakomitych technologii i produkcji tanich dronow, kiedy to US wypierdolilo pol swojego ciezkiego arsenalu w Iranie. Nie mam zamiaru wznawiac spekulacji, kto wygra, kto przegra, tak tylko, ze jest to interesujacy twist. Saudyjczycy, Amerykanie konsultuja sie z Ukraina teraz, i pajacowanie JD Vance o kostiumie wojennym Zelenskiego teraz wyglada jescze bardziej niezrecznie niz wtedy.
Poza tym Tulsi Gabbard zrezygnowala z szefowania wywiadowi, dla publiki jest powod, ze maz choruje na raka.
W Wall Street Journal ludzie z pakietami akcji smieja sie z tych, ktorzy akcji nie maja, i nie wierza w generalnie rekordowo zle nastroje spoleczenstwa, Po prostu nie widza wokol siebie jakichs dramatow.
Moje 120 cebul wciaz czeka i patrzy na mnie. Jesli nie dzis, to kiedy? A deszcz pada i pada. O takie rzeczy mnie zajmuja dzis. Nie wiem, jak to o mnie swiadczy, ale tak jak podczas lektury Orzeszkowej, podczas forumowania tez jest okazja wyrobic sobie wlasne zdanie i sie go trzymac, co jest warte czasu i uwagi.