Dodaj do ulubionych

...And There Were Three... :-)

24.05.26, 16:29
Jako, ze zostalo nas troje, nie od czapy jest wtracic tu album Genesis, gdzie Collins nie moze sie zdecydowac, czy ma kontynuowac progresywnie, czy popowo.
Skeleton crew ludzi, korym jakos po drodze i ktorych bzdzenie nie meczy, nie odstrecza, i nie ma w zamysle rozwiazac problemy swiata tego. Spokoj i cisza i rozwiazywanie krzyzowek.
Z ostatnich wiadomosci swiatowych, to co mi sie napatoczylo na oczy i zapamietalo to, pare juz artykulow, ze jednak Ukraina przekreca troche losy na swoja strone, za sprawa znakomitych technologii i produkcji tanich dronow, kiedy to US wypierdolilo pol swojego ciezkiego arsenalu w Iranie. Nie mam zamiaru wznawiac spekulacji, kto wygra, kto przegra, tak tylko, ze jest to interesujacy twist. Saudyjczycy, Amerykanie konsultuja sie z Ukraina teraz, i pajacowanie JD Vance o kostiumie wojennym Zelenskiego teraz wyglada jescze bardziej niezrecznie niz wtedy.
Poza tym Tulsi Gabbard zrezygnowala z szefowania wywiadowi, dla publiki jest powod, ze maz choruje na raka.
W Wall Street Journal ludzie z pakietami akcji smieja sie z tych, ktorzy akcji nie maja, i nie wierza w generalnie rekordowo zle nastroje spoleczenstwa, Po prostu nie widza wokol siebie jakichs dramatow.
Moje 120 cebul wciaz czeka i patrzy na mnie. Jesli nie dzis, to kiedy? A deszcz pada i pada. O takie rzeczy mnie zajmuja dzis. Nie wiem, jak to o mnie swiadczy, ale tak jak podczas lektury Orzeszkowej, podczas forumowania tez jest okazja wyrobic sobie wlasne zdanie i sie go trzymac, co jest warte czasu i uwagi.
Obserwuj wątek
    • a_iii_ty Re: ...And There Were Three... :-) 24.05.26, 16:43
      Na nowym forum jasia nie mozna dodac zdjecia. Szkoda, bo znalazlem dla niego material na zone. Wklejam wiec tu. Mnie sie bardzo podoba.
      • shachar Re: ...And There Were Three... :-) 24.05.26, 16:51
        No moze byc, ale moze ma krotkie nogi, ktore koncza sie tuz za koncem zdjecia ?big_grin
        Jakie nowe forum?
        Z innych ciekawostek, przed chwila zobaczylam ze 10go maja minelo 21 lat(!!!) od zalozenia sobie profilu, i >23tys wpisow, czyli z tysiac rocznie. To sie nazywa commitment, haha!
        • shachar Re: ...And There Were Three... :-) 24.05.26, 16:59
          No nic, chyba trzeba isc po kilof i wykopac dziury na te cebule. Nawet jesli posadze po 6 w dolku, to 20 dziur mnie przeraza, tym bardziej ze wszedzie uzylam maty przeciwko chwastom. Odradzam serdecznie wszystkim ,bo chwasty i tak wyrosna na tym, a dziurawienie tego to meka.
        • a_iii_ty Re: ...And There Were Three... :-) 24.05.26, 17:14
          Nogi w porzadku
          • shachar Re: ...And There Were Three... :-) 24.05.26, 18:05
            Damn! To moze ma dzide w plecach?
            A teraz zagadka dla spostrzegawczych. Imus, widzisz na zdjeciu kolibra?
            • a_iii_ty Re: ...And There Were Three... :-) 24.05.26, 18:23
              Nie widze, tam jest cos zoltego, ale nie wiem co to.
        • jan_stereo Re: ...And There Were Three... :-) 24.05.26, 19:59
          shachar napisała:

> Jakie nowe forum?

No 'Napierdalanka', ale to nie dla nas mialo byc ;D
      • jan_stereo Re: ...And There Were Three... :-) 24.05.26, 20:06
        a_iii_ty napisał:

> Na nowym forum jasia nie mozna dodac zdjecia.

Juz mozna, kod BBC byl wylaczony, mozesz teraz sie tam nawalac ile popadnie big_grin
    • a_iii_ty Re: ...And There Were Three... :-) 24.05.26, 17:05
      Tu masz nowe forum jasia
    • jan_stereo Re: ...And There Were Three... :-) 24.05.26, 20:04
      Smieszne z ta rezygnacja Gabbard, poprzednik tez rezygnowal bo nie chcial drukowac faktow na potrzeby Trumpa wiec odszedl, ona tez byla pouczona ze zle mowi, bo jej wczesne raporty wskazywaly ze Iran zadnych zaawansowanych dzialan nad bronia jadrowa nie prowadzi i nie stanowi zadnego zagrozenia. Potem nieco zmienilla narracje, a teraz odeszla.

Ukraincy to spece od dronow, ich drony spadaja teraz wszedzie, w tym na Litwe, Lotwe i Estonie, zwlaszcza jak je wszczesniej Ruscy zaglusza i zejda z trajektorii wink

Wlasnie wrocilem z Walii, tu sa cholerne upaly nie do wytrzymania jak na maj, a w Walii bylo super, odwiedzilem nawet akwedukt zaprojektowany przez Thomasa Telforda, super cacko, 40m wysoki most a na nim plywaja sobie barki i chodza obok ludzie. Moze wrzuce potem fotkie.

No i ide podlac wieczorem moje jagody, juz wiem ze sa mega przysmakiem dla okolicznych ptakow oraz wiewiorek (poczytalem poradnikow dla ogrodnikow), czyli ze gowno ich zobacze, ptacy opyla wszystko.
      • a_iii_ty Re: ...And There Were Three... :-) 24.05.26, 20:28
        A widzial czarna beauty? Specjalnie dla Ciebie.
        • jan_stereo Re: ...And There Were Three... :-) 24.05.26, 22:27
          Mam ciemne tlo ustawione w przegladarce, moglem przeoczyc smile
    • shachar Re: ...And There Were Three... :-) 25.05.26, 02:05
      OOO, teraz widze, jak ladnie udalo mi sie spieprzyc i tytul i link do owego albumu Genesis.
      A kolibra na zdjeciu nie ma Imus, bo uciekl smile, ale byl chwile przedtem i jaki ladny, ze swiecacym gardziolkiem. Przylecial z wielkim furkotem, myslalam przez chwile, ze to jakis ogromny szerszen.
      Niestety jagody chyba trzeba przykrywac specjalna siatka, czytalam o tym pare lat temu, kiedy zasadzilam maliny i czekalam na ogromne plony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka