loginn99 17.02.07, 17:04 Zapraszam !!! : www.dolina-rospudy.pl/ .fb Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
membrum_virile Re: Dolina -respudy !!! 17.02.07, 17:15 Moim skromnym zdaniem jest to Dolina Rozpusty. Oto banda dzieci bogatych rodziców, zwąca się szumnie ekologami, zbudowała tam coś na kształt wioski cygańskiej. Żyją w zgodnej komunie, wspólnie gotując, śpiewając i uprawiając zgodny z naturą seks bez zabezpieczeń. Gdy dostaną od pobłażliwego inwestora sutą dotację dla prowadzonego przez siebie "stowarzyszenia", rozjadą się do domów, knując, kogo następnego oskubać w myśl szczytnych idei. Urzędnicy Unii Europejskiej popierają ich żarliwie, lecz gdzie byli, pytam, gdy w ich własnych, zurbanizowanych obecnie karajach, niszczono takie ostępy i głusze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Dolina -respudy !!! IP: *.media4.pl 17.02.07, 20:52 loginn99 napisał: > Zapraszam !!! : www.dolina-rospudy.pl/ .fb > Dziękuję za ten adres. Poczytałem, i co zobaczyłem? "Po latach protestów i rozmów, interwencji i prób przekonania drogowców do alternatywnych wariantów, wojewoda podlaski wydał pozwolenie na budowę obwodnicy" Przecież ci ekofanatycy nie potrafią nawet posługiwać się mową ojczystą, to gdzie tu od nich oczekiwać logiki i rozumnego argumentowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Dolina -respudy !!! IP: *.as.kn.pl 17.02.07, 21:14 wole ekofanatyków od fanatyków budowy dróg przez takie rejony Polski. Na razie decydenci fundują nam najdroższą w historii budowy dróg obwodnicę w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Popierajmy!!!!!!!!!!!! Piszcie listy!!!!!!!! 17.02.07, 21:50 No bo niby dlaczego Augustów ma mieć obwodnicę przed nami hehehehehehe :D Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: Popierajmy!!!!!!!!!!!! Piszcie listy!!!!!!!! 17.02.07, 22:06 Ratujmy unikatową dolinę :D!!!!! Każdy wrocławianin powinien być jej OPORTUNISTYCZNO-KONIUNKTURALNYM fanatycznym obrońcą :Dahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
kklement To jest ważna sprawa ! 18.02.07, 10:56 Powiedzmy sobie szczerze - poza przyrodą Polska nie ma NICZEGO w swoim dziedzictwie narodowym, czym mogłaby zaimponować reszcie Europy. Na Zachodzie mają zabytki większe, lepiej utrzymane i w większej niż w Polsce ilości. Nasze muzea nie mogą się równać z muzeami tamtejszymi. Jedyną rzeczą, która stanowi prawdziwy polski skarb narodowy, której nie udało się zniszczyć przetaczającym się przez Polskę armiom, zaborcom, komunie - oraz naszej polskiej chamowatej mentalności - jest przyroda niektórych rejonów tego kraju. I dlatego powinniśmy o nią dbać bardziej niż o Wawel czy Jasną Górę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: To jest ważna sprawa ! IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 18.02.07, 12:08 jasne najlepiej zniszczyc wszystkie lasy wylac beton wszędzie, wazne ze korków nie będzie. nie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Alternatywny projekt obwodnicy ... 18.02.07, 12:24 ... nie tylko nie zmniejszy przepustowości obwodnicy, ale i pozwoli ją wybudować tańszym kosztem. Zamiast estakady opartej o dziesiątki filarów wbijanych w bagienne podłoże ( to w ogóle jest możliwe ??? ) wystarczy kilkudziesięciometrowe przęsło mostu nad doliną w miejscu, w którym ma ona tylko 50 metrów szerokości. Wariant alternatywny nie tylko byłby prostszy technologicznie, tańszy i oszczędzający przyrodę, ale i można by go finansować z funduszy UE. Tymczasem dewastacja nadrospudzkich torfowisk będzie droga, narazi Polskę na kary finansowe, a być może będzie bezcelowa - bo Unia może nakazać rozbiórkę planowanej estakady. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement I gdzieś mi umknęło meritum 18.02.07, 12:26 Chodzi o to, że budowa infrastruktury nie musi stać w opozycji do ochrony przyrody. Można mieć i drogi bez korków i lasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jasfinks Re: I gdzieś mi umknęło meritum 25.02.07, 17:57 A skąd masz takie pewne informacje kklemencie, że alternatywny wariant obwodnicy jest lepszy i tańszy? Od "ekoterrorystów" z których jeden narysował kreskę na mapie nie mając np pojęcia że trzeba by m.in.wywłaszczać i wysiedlać wtedy kilka wiosek? A może od "czerwonych" dla których każdy pretekst jest dobry aby tylko podłożyć nogę obecnie rządzącym (a sami byli inicjatorami i autorami tej bomby z opóźnionym zapłonem)?Ciekaw jestem też co sądzisz o ochronie zdrowia i życia ludzi z Augustowa których kilkudziesięciu ginie co rok pod kołami tirów pędzących przez ich miasto...I czy weźmiesz na swoje sumienie odpowiedzialność za śmierć kilkuset następnych? I co powiesz wtedy ich bliskim? Udzielisz następnego wywiadu co robić "Gdy życie nie cieszy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Dolina -respudy !!! IP: *.magma-net.pl 25.02.07, 21:18 Jak dla mnie mogą wyciąć co do jednego drzewka całą dolinę. Mam głęboko jakiś położony setki kilometrów ode mnie kawałek dziczy. Mieszkańcy okolic powinni zadecydować co dla nich jest najlepsze a nie banda wrzeszczących miłośników współżycia z roślinkami i zwierzątkami. Odpowiedz Link Zgłoś