Dodaj do ulubionych

Internet z kaloryfera przeszedł do Dialogu

22.02.07, 22:01
hej e-wro nasze e-wro...
a miało być tak pięknie!
może nie będzie choć gorzej ;)

pozdrowienia dla e-wrowiczów!
Obserwuj wątek
    • Gość: luke Re: Internet z kaloryfera przeszedł do Dialogu IP: *.e-wro.net.pl 22.02.07, 22:45
      Ano właśnie, oby nie było gorzej...
      • adminn Re: Internet z kaloryfera przeszedł do Dialogu 22.02.07, 22:47
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27463&w=54080522
    • ka-8 Re: Internet z kaloryfera przeszedł do Dialogu 22.02.07, 23:42
      Powinno byc dobrze. Firma jest z branzy, najpewniej lepiej sie na tym znaja od
      cieplownikow wiec jak beda naprawde chcieli to chyba sie ladnie rozkreci. :)
    • Gość: mx Prezydent i spółka IP: *.lanet.net.pl 23.02.07, 10:29
      1) sieć budowano za ciężkie pieniądze mieszkańców tego miasta - ok. 10 mln zł.
      Pochodziły one z pożyczki uzyskanej po powodzi z 1997 r., która była spłacana
      m. in z opłat za dostarczaną energię. Z sieci cieplnej MPECu wówczas korzystało
      pół Wrocławia i wszyscy oni płacili za rozbudowę i utrzymanie infrastruktury.
      2) zaprzepaszczono szansę na względnie tanią rozbudowę sieci miejskiej - prace
      przy światłowodzie były prowadzone przy okazji prac przy rozbudowie sieci
      cieplnej. Światłowód docierał do węzłów cieplnych. W to miejsce miasto w tym
      roku zgłosiło pomysł tzw. ringu, co oznacza ni mniej ni więcej tylko
      zdublowanie istniejącej infrastruktury światłowodowej pewnie za znacznie
      większe pieniądze. Dodać trzeba, że ring dotrze tylko do obiektów publicznych.

Tak to ekipa pana Dutkiewicza bezkarnie marnuje publiczne pieniądze wciskając
      ludziom ciemnotę, że udziały w MPECu trzeba było sprzedać bo zabrakłoby środków
      na most Milenijny.

A swoją drogą, mam wrażenie, że Fortum jeszcze ciężko pożałuje tej decyzji...
      • Gość: Natasza Re: Prezydent i spółka IP: 208.53.131.* 23.02.07, 13:10
        Złodzieje i tyle - wycisną z nas ostatnie grosiki!
    • xvart no to teraz już wiem, czemu internet działa 23.02.07, 11:35
      mi ostatnio wyraźnie wolniej...
      "Wypełnienie sieci klientami" czyli większe obciążenie serwerów, czyli że
      prędkość łącza spadnie?
      A było tak dobrze...
    • Gość: Sin Internet z kaloryfera przeszedł do Dialogu IP: 62.233.177.* 23.02.07, 12:29
      Wszystkim z e-wro serdecznie współczuję. DIALOG to jedna wielka, polityczna,
      niekompetentna banda.

Niknmu radzę nie podpisywać.

Na bank będzie gorzej. Uciekajcie gdzie pieprz rośnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Leszek Bez histerii IP: *.t.pppool.de 23.02.07, 12:56
        Moze nie byc tak zle jesli Dialog pozostawi infrastrukture, ale oczywiscie to
        pobozne zyczenie
    • Gość: Leszek A co z limitami i transferami? IP: *.t.pppool.de 23.02.07, 12:39
      Do dzisiaj, teoretycznie, bylo bez limitow.

Mamy stale IP

Ciekawe czy Dialog raczy te wszystkie sprawy sprecyzowac?
    • Gość: Leszek A Fortum nabral wody w gebe IP: *.t.pppool.de 23.02.07, 12:43
      Jeszcze dzisiaj, 23 Lutego, na stronie E-Wwro nic na temat zakupu sieci przez
      Dialog nie istniej. To sie nazywa poszanowanie klienta, bez wzgledu na
      konsekwencje, szlag ...
      • sentrum Re: A Fortum nabral wody w gebe 23.02.07, 13:56
        Nie jestem zadowolony. Uciekłem z dialogu do e-wro. Uciekłem z molocha, który
        nie jest elastyczny a w biurach i infoliniach siedzą ludzie niekompetentni.
        Niestety moloch nas dogonił.
        Szkoda że moje pieniądze trafią na konto KGHM na odprawy dla polityczno-
        ekonomicznych żołnierzy PIS-u.
        • Gość: kalafior Kaloryfery słabo grzeją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 14:41
          Mam kaloryfery ale nie mam w nich neta. Mam je mocniej podgrzewać, czy starczy
          stukanąć pod żeberko, by otworzyć neta?
          • Gość: grzejnik Re: Kaloryfery słabo grzeją IP: *.e-wro.net.pl 23.02.07, 18:18
            Trzeba mocno stukać głową w żeberka. Spróbuj to ci pomoże.
            • hrabiaa Re: Kaloryfery słabo grzeją 23.02.07, 20:27
              Gość portalu: grzejnik napisał(a):

> Trzeba mocno stukać głową w żeberka. Spróbuj to ci pomoże.

Przy takim dostawcy neta, trudno się dziwić twojemu "sarkazmowi" . Przy takim
              necie, jak masz to wszystko jest o kant rzyci.
              • Gość: gg Re: Kaloryfery słabo grzeją IP: *.e-wro.net.pl 24.02.07, 01:12
                Koleżanka w Dialogu płaci mniej wiecej 50% tego co ja w Fortum. Będzie obniżka ?
                • Gość: j 120 MB na stronę www IP: *.e-wro.net.pl 24.02.07, 08:48
                  > ... Będzie obniżka ?

Będzie. Obniżka jakości.
                  Możemy już pewnie zapomnieć o swoim 120 MB na stronę www :(
                  • Gość: ewrowicz Re: 120 MB na stronę www IP: *.e-wro.net.pl 24.02.07, 10:58
                    bardzo wątpie zeby Dialog zlikwidował:
                    konto ftp 120MB
                    serwery gier
                    co mogą i powinni zlikwidować to hub dc (i tak ludzie przeniosą sie z czasem na hub z ND breslau)

abonament ozostanie raczej na obecnym poziomie.
    • Gość: ozaj Re: Internet z kaloryfera przeszedł do Dialogu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 15:59
      jak już się pojawił temat o ewro to ciekawi mnie jedno, jakie są prawdziwe prędkości ściągania z zewnętrzynch serwerów ftp, czy w sieciach p2p??

tyle o tym piszą, a czy to naprawdę takie szybkie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka