Dodaj do ulubionych

BOGDANIE wroc do nas ! ! !

IP: 130.94.106.* 30.04.03, 12:41
Nigdy nie myslalem tak o Zdrojewskim jak teraz, ma sie
rozumiec nie zwracalem uwagi tak bardzo na to co robi
do poki nie zniknal. Wlasciwie calkiem nie zniknal ale
jakos go malo teraz. Czlowiek nie docienia drgiego do
poki tamten nie postanawia sie ewakulowac. Tylko ze ja
juz nie chce by on sie ewakulowal. Dopiero teraz mozna
zobaczyc ile zrobil i jak bardzo go brakuje.
Dutkiewicz jest zbyt mlody na to miasto i oczywiscie
nie chodzi mi tu o wiek lecz bardziej o doswiadczenie.
Zdrojewski znal kazdy kat, kazda sprawe, kazdego
wazniejszego czlowieka w tym miescie i nie tylko tu.
Poza tym siedzial na jednym krzesle przez ponad 10
lat, czy to cos nie znaczy? Ja bym mu nobla dal za to
co zrobil. na pewno zapisal sie w histori wroca na
zawsze, tu nawet nie ma o czym gadac. poza tym
zachowal przy tym jakas godnosc. pkazcie mi lepszego
prezydenta w polsce? Nie ma takiego! Nobla mu dac!
A tak w ogole fajne to forum!
Pozdrowienia dla ekipy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wrocławianin Re:Słuchaj Boguś jak Cię błaga lud IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.03, 13:28
      wróć do miasta, uczyń z nami cud,... żeby magistrat zaczął rządzić mądrze, a
      ludziom żyło się dostatnio.
      • Gość: ah Re:wroc IP: *.gen.twtelecom.net 30.04.03, 13:35
        kochany alez on siedzi we wrocq tylko ze teraz sie zajal
        czyms innym.. jednak tak czy inaczej brakuje go tam na
        tym jednym krzeselku..
        • zwujdrutu Re:Mieszkanie po Kwasniewskich sie zwalnia! 30.04.03, 14:14
          Bogus, Ty sie zglos do wyborow do Palacu.Kwach zarobil w zeszlym roku circa
          500.mln . Chyba warto sie scigac o taka kase.Ja na Ciebie zaglosuje.
          • Gość: chio Re: IP: 209.234.157.* 30.04.03, 16:32
            ja tez!!!!!!!! ja tez zaglosuje!!!! bogus jak boga
            kocham zaglosuje :))))) wroc tylko!!!!!!!!

tylko wiesz co zwujdrutu? ja nie chce by on miasto
            opuscil.. moze lepiej niech tu palac przeniosa ;)
            • Gość: Lew Rywin Wrocław nieoficjalna stolicą Polski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.03, 10:15
              Gość portalu: chio napisał(a):

> ja tez!!!!!!!! ja tez zaglosuje!!!! bogus jak boga
              > kocham zaglosuje :))))) wroc tylko!!!!!!!!
              >
              > tylko wiesz co zwujdrutu? ja nie chce by on miasto
              > opuscil.. moze lepiej niech tu palac przeniosa ;)

Gdyby Zdrój został prezydentem RP, mamy szansę wreszcie zaistniec w Polse jak
              druga nieoficjalna stolica Polski !!!!!!!!
    • Gość: don Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 16:58
      Podpisuję się dwoma rękami: BOGDAN WRÓĆ!!!
    • vanita Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! 30.04.03, 17:07
      zawitalam na te forum poraz pierwszy jednak zanim postanowilam sie wpisac to
      przejzalam poprzednie tematy i komentarze w nich zawarte, doszlam dosc daleko i
      kilka rzeczy bardzo mnie zainteresowalo. zgodze sie tu z zalozycielem postu iz
      Pan Bogdan Zdrojewski zostal doceniony dopiero po tym jak juz odszedl. wiem co
      teraz ludzie mowia poniewaz nie raz uczestniczylam w nieoficialnych debatach na
      tematy zwiazne z polityka we wroclawiu. czlowieka docienia sie wtedy gdy
      zastapi go ktos inny, mniej doswiadczony. wczesniej wszyscy narzekali, mowili
      ze nie poddba im sie ten budynek czy tamten system, ze jakies prace przebiegaja
      gdzies za dlugo. a teraz, popatrzcie na wroclaw, jeszcze kilkanascie lat temu
      nie mial szansy by sie tak wybic. teraz jest pieknym miastem ktore ma swietna
      opinie nie tylko w kraku ale takze poza nim. a Bogdan wcale nas nie opuscil.
      myslicie ze co on robi? odpoczywa po tych kadencjach prezydenckich? nie, caly
      czas sidzi we wroclawiu, chyba ze mowa o jego sejmowych poczynaniach, ale tu za
      duzo nie wiem wiec sie nie wypowiem wiem jednak ze tak czy inaczej jak byl tak
      i bedzie za wroclawiem.
      takze malo wiem na temat pana Dutkiewicza, glosowalam na niego poniewaz polecal
      go pan Zdrojewski, widac ze sie czlowiek bardzo meczy ale chyba chce dobrze.
      moze trzeba mu pomoc? moze Zdrojewski mu pomoze, przeciez trudno jest operowac
      takim miastem i napewno bedzie trudniej nastepcom Bogusia cignac to dalej bo
      Zdrojewskiego nie da sie zastapic
    • Gość: łazuka Re: Bogda, Bogdan trzymaj się!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.03, 17:21
      Bogdan w sklepie są cytryny. Pamiętaj tylko, że nie jesteś Casanova.
      • Gość: niesmieszne Re: Bogda, Bogdan trzymaj się!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 17:54
        to co piszecie nie jest nawet śmieszne ale tylko żałosne , pamiętajcie nie
        tylko co dobre ale i to co złe - przecież za jego rządów powstał gigantyczny
        deficyt , a również i sprawy ciemne się zaczęły mniejsza o nazwiska ,
        ciekawe były i są sprawy z zakresu gospodarki nieruchomościami - te
        lokale ,przetargi , budynki itp itd , ostatnio ujawniła sie sprawa działek na
        ul.Mikołaja gdzie wcześniej również w gw opisywano zakupione tam lokale - kto
        jest właścicielem całego gruntu pod opisywanym budynkiem ? - jeden z
        właścicieli lokali , jaką funkcję pełni obecnie w urzędzie miasta ? - kto
        zgadnie...
        • vanita Re: Bogda, Bogdan trzymaj się!!! 30.04.03, 18:03
          a ja myslalam ze to watek na temat Zdrojewskiego a nie calych wladz miasta..
          powiem Ci ze wiele ludzi sporo zarzuca nie tylko Zdrojewskiemu ale takze
          innym.. ale kazdy chce sie o swoje bic tak by wszystko szlo z korzyscia dla
          niego.
          Zdrojewski robil jak najlepiej dla miasta a tego zdania nigdy nie zmienie,
          widze jak wyglada wroclaw a histori wrocka juz nikt nie zmieni.
          gdyby Zdrojewski nie byl tak dobry to by ludzie na niego nie glosowali, jednak
          glosowali na niego od poczatku i gdyby dalej kandydowal to dalej by na niego
          glosowali.
          • wedzonka Zdrojewski byl najlepszy, i to jest problem... 30.04.03, 18:28
            vanita napisała:

> a ja myslalam ze to watek na temat Zdrojewskiego a nie calych wladz miasta..
            > powiem Ci ze wiele ludzi sporo zarzuca nie tylko Zdrojewskiemu ale takze
            > innym.. ale kazdy chce sie o swoje bic tak by wszystko szlo z korzyscia dla
            > niego.
            > Zdrojewski robil jak najlepiej dla miasta a tego zdania nigdy nie zmienie,
            > widze jak wyglada wroclaw a histori wrocka juz nikt nie zmieni.
            > gdyby Zdrojewski nie byl tak dobry to by ludzie na niego nie glosowali, jednak
            > glosowali na niego od poczatku i gdyby dalej kandydowal to dalej by na niego
            > glosowali.

Bo drugi taki moze sie nie trafic, a zaden przecietniak z Wrockiem moze nie dac
            sobie rady :]
        • Gość: Rafis Re: Bogda, Bogdan trzymaj się!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.03, 18:05
          Gość portalu: niesmieszne napisał(a):

> to co piszecie nie jest nawet śmieszne ale tylko żałosne , pamiętajcie nie
          > tylko co dobre ale i to co złe - przecież za jego rządów powstał gigantyczny
          > deficyt , a również i sprawy ciemne się zaczęły mniejsza o nazwiska ,
          > ciekawe były i są sprawy z zakresu gospodarki nieruchomościami - te
          > lokale ,przetargi , budynki itp itd , ostatnio ujawniła sie sprawa działek
          na
          > ul.Mikołaja gdzie wcześniej również w gw opisywano zakupione tam lokale -
          kto
          > jest właścicielem całego gruntu pod opisywanym budynkiem ? - jeden z
          > właścicieli lokali , jaką funkcję pełni obecnie w urzędzie miasta ? - kto
          > zgadnie...

To nie jest forum Gazety Robotniczej!!!
          • Gość: Zdzisiu Re: Bogda, Bogdan trzymaj się!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.03, 14:53
            Oj Rafisku! To nie jest też jazz dla mas. Wiem, że Twoim ulubionym pismm jest
            Gość Niedzielny, a brylujesz na forum GW. Bądź konsekwentny.
        • wedzonka Re: Bogda, Bogdan trzymaj się!!! 30.04.03, 18:25

> to co piszecie nie jest nawet śmieszne ale tylko żałosne , pamiętajcie nie
          > tylko co dobre ale i to co złe - przecież za jego rządów powstał gigantyczny
          > deficyt ,

Moze przytoczylbys liczbe ktora ukryles pod takim dosadnym epitetem? Rozumiem
          ze to dla Ciebie niewygodne, bo Wroclaw za Zdroja cieszyl sie zdrowiem
          finansowym jak zadne inne miasto w Polsce, ale przyznasz ze dla rzetelnosci
          dyskusji jednak dosc istotne...

> a również i sprawy ciemne się zaczęły mniejsza o nazwiska ,
          > ciekawe były i są sprawy z zakresu gospodarki nieruchomościami - te
          > lokale ,przetargi , budynki itp itd , ostatnio ujawniła sie sprawa działek na
          > ul.Mikołaja gdzie wcześniej również w gw opisywano zakupione tam lokale - kto
          > jest właścicielem całego gruntu pod opisywanym budynkiem ? - jeden z
          > właścicieli lokali , jaką funkcję pełni obecnie w urzędzie miasta ? - kto
          > zgadnie...

Mniejsza o nazwiska, czy moze w ogole mniejsza o szczegoly ktore moglyby
          przedwczesnie "afere" wyjasnic? :)

Poddam ci inna, bardziej zaawansowana, bo "tropimy" ja juz od paru miesiecy:
          windowgate. Jest o tyle bardziej nosna, ze zainteresowane osoby sa juz na
          etapie martwienia sie o wlasne zycie! :) Scenariusz dalszego rozwoju wypadkow
          jeszcze sie nie wyklarowal, ale oscylujemy wokol grozby uzycia broni masowej
          zaglady. Czy ta koncepcja zwyciezy jeszcze nie wiadomo, bo to w duzej mierze
          zalezy od podobienstwa do przygod bohaterow z seriali, ale ze cos wymyslimy to
          pewne! Tak wiec serdecznie zapraszamy, przylacz sie! :)

Pozdrawiam w imieniu swoim i Justicje! :)
          • Gość: niesmieszne Re: chłopcy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 18:36
            rafis and wędzonka swoimi pośpiesznymi i nerwowymi odpowiedziami tylko
            potwierdzacie że coś jest na rzeczy ... czekam na dalszy ciąg waszych
            odpowiedzi - równie dowcipnych i bystrych jak dotychczas
            • vanita Re: chłopcy 30.04.03, 19:24
              a moze odpowiesz chociaz na zadane pytania? bron swego ;)
              • Gość: niesmieszne Re: chłopcy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 20:30
                moją obroną jest nagłe zamilknięcie dyżurnych obrońców ratuszowych ,
                potwierdzają się w jakiś sposób krążące pogłoski że dutkiewicz ma dość
                prezydentury gdyż się z lekka kompromituje o czym świadczy chociażby
                wycofanie dwóch projektów uchwał z rady / o reaktywowaniu techników oraz
                dotyczącej kompetencji zdik /, co do drugiej sprawy zuważ że jeden z
                chłopców uzył słowa afera / może bezwiednie ? /
                • Gość: agusia20 Re: chłopcy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.03, 14:24
                  faktycznie wiecej było mowy o Zdrojewskim a nic nie słyszymy za bardzo o
                  Dudkiewiczu!!!Theh Dudkiewicz coś wogóle robi u nas we Wroclawiu??Theh nie
                  mają pieniędzy ludzie na nic a cóż za działania mamy polityczne??Theh polski
                  Związek Głuchy nie ma pieniędzy na dofinansowanie kupna aparatu słuchowego a
                  przeciez nie każdemu stać 5000 zł na dobry aparat słuchowy na jedno ucho a
                  gdzie drugie 5000zł na następną stronę??Theh mamy wszystko drogie,że się
                  zastanawiamy skąd my ludzie weźmiemy tyle kasiorków skoro nie ma jak nosić
                  aparat słuchowy i usłyszeć Świat!!!Nawet są takie przypadki że my młodzi
                  ludzie pracy nie możemy znaleźć i co po nas zostanie??Nic-poprostu będziemy
                  raczej biedni jak myślałam i na nic nie zdołamy dotrzeć!!!Cóż za życie mam
                  skoro ja nawet pracy nie mam ani renty!!!Co to za Wrocławskie życie??
                  Pozdrawiam i życze aby my ludzie byli szczęśliwi ,mieli prackę i wspaniałe
                  życie!!Życzę Wam spokojnego dnia,spokojnego Ducha i niech Was Bóg
                  Pobłogosławi!!!
                • vanita Re: chłopcy 01.05.03, 18:14

> moją obroną jest nagłe zamilknięcie dyżurnych obrońców ratuszowych ,
                  > potwierdzają się w jakiś sposób krążące pogłoski że dutkiewicz ma dość
                  > prezydentury gdyż się z lekka kompromituje o czym świadczy chociażby
                  > wycofanie dwóch projektów uchwał z rady / o reaktywowaniu techników oraz
                  > dotyczącej kompetencji zdik /, co do drugiej sprawy zuważ że jeden z
                  > chłopców uzył słowa afera / może bezwiednie ? /

znow schodzisz z tematu.. byla mowa o Zdrojewskim.. miales napisac co sie stalo
                  za rzadow Zdrojewskiego.. dlaczego z jego winy jakies deficyty powstaly itd.
          • Gość: justicje Re: Bogda, Bogdan trzymaj się!!! IP: 213.70.39.* 02.05.03, 12:30
            wedzonka,
            zamiast wywnętrzać się na temat rzekomej uczwiwości Zdroja,
            napisz co ciebie z nim łączy ?
            Dlaczego tak obstajesz za tym nieuczciwym panem ?

A na marginesie: afera WINDOWGATE jest wytropiona.
            Wiadomo kto dał, wiadomo kto wziął, wiadomo ile wziął, wiadomo kiedy to było.
            Czego jeszcze Ci brak człowieku ? Koloru sznurowadła biznesmena ???

trzymaj się (z dala od Zdroja)
            Justicje
            • Gość: Rafis Psy zgubiły trop IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.05.03, 12:46
              Gość portalu: justicje napisał(a):

> wedzonka,
              > zamiast wywnętrzać się na temat rzekomej uczwiwości Zdroja,
              > napisz co ciebie z nim łączy ?
              > Dlaczego tak obstajesz za tym nieuczciwym panem ?
              >
              > A na marginesie: afera WINDOWGATE jest wytropiona.
              > Wiadomo kto dał, wiadomo kto wziął, wiadomo ile wziął, wiadomo kiedy to było.
              > Czego jeszcze Ci brak człowieku ? Koloru sznurowadła biznesmena ???
              >
              > trzymaj się (z dala od Zdroja)
              > Justicje

Kolejna afera, juz chyba 10 i wszystko zdroju.Dutkiewicz bedzie sie musiał
              starać żeby mu dorównać.
              • Gość: justicje Re: Psy zgubiły trop IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.03, 22:56
                Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Kolejna afera, juz chyba 10 i wszystko zdroju.Dutkiewicz bedzie sie musiał
                > starać żeby mu dorównać.

Byłby Zdroju uczciwy, Dutek nie musiałby nikomu dorównywać.
                A tak...
                • vanita Re: 02.05.03, 23:57
                  i znow ta mowa o nieuczciwosci i zero konkretow.. ba! zero dowodow! tak mozna
                  pisac w nieskonczonosc.. ciekawe w takim razie skad te wszystkie glosy na
                  Zdrojewskiego sie wziely.. ludzie mu ufaja.. i dobrze robia..
                  • fader_podgrzybek Re: 03.05.03, 01:59
                    Nasze zgromadzenie stawia na Pana Zdrojewskiego!!! Moze wtedy dostatane pasmo w
                    TV??? Teraz tylko przeglosowac metode glosowania.
                    wasz ojciec podgrzybek
            • wedzonka Re: Bogda, Bogdan trzymaj się!!! 06.05.03, 00:45

> wedzonka,
              > zamiast wywnętrzać się na temat rzekomej uczwiwości Zdroja,
              > napisz co ciebie z nim łączy ?

Coz, przekonalem sie ze w duzej mierze podzielam jego poglady. Po drugie
              podziwiam Go za bezwzgledna uczciwosc! Po trzecie - za skutecznosc dzialania.
              Ale najwazniejsze to chyba to ze Wroclaw pod jego rzadami mnie zafascynowal, co
              jest w pewnym sensie wypadkowa powyzszych cech!
              Tak wiec laczy nas chyba po prostu milosc do tego miasta... :)

> Dlaczego tak obstajesz za tym nieuczciwym panem ?

Z prostej przyczyny: jest przewidywalny.

1. Jesli rzadzi miastem to ono sie rozwija: z niewaznego rezerwuaru budulca
              staje sie preznym osrodkiem, dorabia sie drugiego budzetu po Warszawie (tylko z
              braku czasu), zachowuje niskie zadluzenie, najwyzsze ratingi kredytowe i
              najwyzsze wskazniki inwestycyjne. Przy tym pieknieje - przedmiotem troski
              publicystow staja sie "zbyt jaskrawe" kolory kamieniczek i "zbyt odwazna"
              architektura. Wladza krytykowana jest za medialnosc i zbyt dokladna znajomosc
              miasta...

2. Jesli pod rzadami Zdroja miasto dosiega kataklizm, np. upadek meteorytu,
              trzesienie ziemi, wybuch wulkanu, czy powodz tysiaclecia - to niechybnie mozna
              sie spodziewac takiego wzrostu inwestycji, po ktorym inne miasta gotowe sa
              zapragnac... kataklizmow(!)

3. Jesli ktos zarzuca Zdrojowi nieuczciwosc i stwierdza ze przed prokuratorem
              osloni sie immunitetem posla, to obstawienie dorobku zycia 1000:1 ze Zdroju z
              immunitetu zrezygnuje w pierwszym dniu swej kadencji jest najpewniejsza forma
              zapewnienia sobie dostatniej emerytury!
              Jesli dodam ze jawnosc dochodow byla u Zdroja standardem na dlugo zanim ta
              podstepna idea zaczela "zagrazac" Polskiej racji stanu, to powiesz zapewne ze
              taki zaklad bylby zwyklym wyludzaniem pieniedzy - i niech Ci bedzie... :)

Sam rozumiesz ze przy tak daleko posunietej przewidywalnosci "nieuczciwosc"
              oparta na pomowieniach to ciut za malo by mnie odstraszyc?

>
              > A na marginesie: afera WINDOWGATE jest wytropiona.
              > Wiadomo kto dał, wiadomo kto wziął, wiadomo ile wziął, wiadomo kiedy to było.
              > Czego jeszcze Ci brak człowieku ? Koloru sznurowadła biznesmena ???

Bracie, nigdy nie czytales Brzechwy? W Twej liscie brak mi tylko WYSP! :)
              www.republika.pl/bdid/utwory/na_wyspach_bergamutach.html

Licze na Ciebie, i chyba juz cale forum rowniez! :)

>
              > trzymaj się (z dala od Zdroja)

Nie zycz drugiemu co Tobie niemile! :)

> Justicje

Pozdrawiam!
    • Gość: Wrocławianka Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.03, 08:09
      Ale jesteście naiwni. Ten gość zrobił dużo na swoim osiedlu, czyli Kuźnikach
      odremontował swoją willę i wokół niej.I to też rękoma ludzi, swoich nie
      spaprał.Przecież Rynek odremontowali mieszkańcy, on tylko dużo gadał i
      dobrze "nakradł".Ale jesteście naiwni!!
      • vanita Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! 03.05.03, 19:59
        Gość portalu: Wrocławianka napisał(a):

> Ale jesteście naiwni. Ten gość zrobił dużo na swoim osiedlu, czyli Kuźnikach
        > odremontował swoją willę i wokół niej.I to też rękoma ludzi, swoich nie
        > spaprał.Przecież Rynek odremontowali mieszkańcy, on tylko dużo gadał i
        > dobrze "nakradł".Ale jesteście naiwni!!

ojjjj.. kolezanko.. nawet nie wiesz ile zrobil wlasnymi rekami.. a ratowal
        caly wroclaw wlasnymi rekoma gdy byla powodz.. moze pamietasz jak wtedy
        wygladal.. kilka dni nie spal.. nawet nie mial czasu by sie ogolic.. to jeden
        z wielu przykladow.. szkoda ze kamery wola pokazywac czesciej negatywne strony
        ludzi jak pozytywne.. ten czlowiek oddal siebie wroclawiowi
        • Gość: majka46 Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: *.kom / 10.103.2.* 03.05.03, 21:33
          vanita napisała:

> Gość portalu: Wrocławianka napisał(a):
          >
          > > Ale jesteście naiwni. Ten gość zrobił dużo na swoim osiedlu, czyli Kuźnika
          > ch
          > > odremontował swoją willę i wokół niej.I to też rękoma ludzi, swoich nie
          > > spaprał.Przecież Rynek odremontowali mieszkańcy, on tylko dużo gadał i
          > > dobrze "nakradł".Ale jesteście naiwni!!
          >
          > ojjjj.. kolezanko.. nawet nie wiesz ile zrobil wlasnymi rekami.. a ratowal
          > caly wroclaw wlasnymi rekoma gdy byla powodz.. moze pamietasz jak wtedy
          > wygladal.. kilka dni nie spal.. nawet nie mial czasu by sie ogolic.. to jeden
          > z wielu przykladow.. szkoda ze kamery wola pokazywac czesciej negatywne
          strony
          > ludzi jak pozytywne.. ten czlowiek oddal siebie wroclawiowi

- to była zwykła gra polityczna, na uczuciach wyborców. Jest świetnym
          psychologiem, chociaż skończył socjologię. Myślisz, że masz naiwnych?
          • wedzonka Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! 06.05.03, 01:00
            Gość portalu: majka46 napisał(a):

> vanita napisała:
            >
            > > Gość portalu: Wrocławianka napisał(a):
            > >
            > > > Ale jesteście naiwni. Ten gość zrobił dużo na swoim osiedlu, czyli Ku
            > źnika
            > > ch
            > > > odremontował swoją willę i wokół niej.I to też rękoma ludzi, swoich
            > nie
            > > > spaprał.Przecież Rynek odremontowali mieszkańcy, on tylko dużo gadał
            > i
            > > > dobrze "nakradł".Ale jesteście naiwni!!
            > >
            > > ojjjj.. kolezanko.. nawet nie wiesz ile zrobil wlasnymi rekami.. a ratowal
            >
            > > caly wroclaw wlasnymi rekoma gdy byla powodz.. moze pamietasz jak wtedy
            > > wygladal.. kilka dni nie spal.. nawet nie mial czasu by sie ogolic.. to je
            > den
            > > z wielu przykladow.. szkoda ze kamery wola pokazywac czesciej negatywne
            > strony
            > > ludzi jak pozytywne.. ten czlowiek oddal siebie wroclawiowi
            >
            >
            >
            > - to była zwykła gra polityczna, na uczuciach wyborców. Jest świetnym
            > psychologiem, chociaż skończył socjologię. Myślisz, że masz naiwnych?

Coz, slowa samego Zdroja: "kampanie wyborcza prowadze od pierwszego dnia
            kadencji"! Pokaz mi drugiego polityka ktory gra z wyborca rownie uczciwie!

Pozdrawiam!
          • Gość: B.Z. Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 00:08
            Gość portalu: majka46 napisał(a):

> - to była zwykła gra polityczna, na uczuciach wyborców. Jest świetnym
            > psychologiem, chociaż skończył socjologię. Myślisz, że masz naiwnych?

Nie skończyłem socjologii !!!
            Jestem absolwentem filozofii i kulturoznawstwa
      • Gość: B.Z. Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 00:16
        Gość portalu: Wrocławianka napisał(a):

> Ale jesteście naiwni. Ten gość zrobił dużo na swoim osiedlu, czyli Kuźnikach
        > odremontował swoją willę i wokół niej.I to też rękoma ludzi, swoich nie
        > spaprał.Przecież Rynek odremontowali mieszkańcy, on tylko dużo gadał i
        > dobrze "nakradł".Ale jesteście naiwni!!

Wille nie trzeba było odremontowywać. Wybudowałem ją jeszcze przed objęciem
        funkcji prezydenta miasta i wprowadziłem w 1989 roku !!! Jasne ???
        Poza tym to, co poza domem też jest efektem mojej WŁASNORĘCZNEJ PRACY !!!
        uwielbiam prace budowlane, ogrodnicze itd!!! sam sadziłem graby przy ulicy
        Chociebuskiej !!!, sam sadziłem foryscje, sosny , robiłem ... ech !!! komu ja
        to gadam ??? Bez problemu radze sobie ze spawaniem gazowym i elektrycznym, nie
        boje się konkurencji w kładzeniu tynków, instalacjach elektrycznych, naprawach
        instalacji sanitarnych. Dach kładłem własnorecznie bez nawet jednego pomocnika,
        schody wylewałem trzy doby bez snu !!! I niech mi Szanowna Wrocławianka nie
        gada co to znaczy mieć rzeczywiście zapracowane ręce - chyba tego sama nigdy
        nie doświadczyła .... natomiast w obrażaniu (bez podstaw) już może zostać
        mistrzem olimpijskim !!!
    • oskar1001 Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! 03.05.03, 09:53
      Od kilku lat rządzi we Wrocławiu ekipa wywodząca się z jednego kręgu
      towarzyszkiego,która skrzętnie ukrywa swoje ciemne interesy i geszefty.Świadczą
      o tym sprawy i procesy które w chwili obecnej toczą się w prokuraturze i
      sądach.Jest to jednak czubek góry lodowej.Ta góra się stopi,gdy układ się
      rozpadnie i ktoś z boku przetrząśnie szuflady:łapówki,niejasne
      transakcje,vat,sprawa Jarocha(schowana pod dywan),itp.Fakty mówią o tym,iż te
      wszystkie nieprawidłowości miały miejsce za przezydentura Bogdana
      Zdrojewskiego,ktory do interesu zwanego polityką wprowadził nawet swoją żonę.
      Boguś-wracaj na kolej.
      • Gość: justicje Re: BOGDANIE wroc na kolej ! ! ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.03, 10:11
        oskar1001 napisał:

> Od kilku lat rządzi we Wrocławiu ekipa wywodząca się z jednego kręgu
        > towarzyszkiego,która skrzętnie ukrywa swoje ciemne interesy i
        geszefty.Świadczą
        >
        > o tym sprawy i procesy które w chwili obecnej toczą się w prokuraturze i
        > sądach.Jest to jednak czubek góry lodowej.Ta góra się stopi,gdy układ się
        > rozpadnie i ktoś z boku przetrząśnie szuflady:łapówki,niejasne
        > transakcje,vat,sprawa Jarocha(schowana pod dywan),itp.Fakty mówią o tym,iż te
        > wszystkie nieprawidłowości miały miejsce za przezydentura Bogdana
        > Zdrojewskiego,ktory do interesu zwanego polityką wprowadził nawet swoją żonę.
        > Boguś-wracaj na kolej.

Święte słowa !
        Niech moc będzie z Tobą ! ...I duchem wedzonki !

• Gość: Rafis Re: BOGDANIE wroc na kolej ! ! ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.03, 16:08

> oskar1001 napisał:
          >
          > > Od kilku lat rządzi we Wrocławiu ekipa wywodząca się z jednego kręgu
          > > towarzyszkiego,która skrzętnie ukrywa swoje ciemne interesy i
          > geszefty.Świadczą
          > >
          > > o tym sprawy i procesy które w chwili obecnej toczą się w prokuraturze i
          > > sądach.

Te rzekome sprawy w prokuraturze świadczyłyby raczej o tym,że owa grupa słabo
          ukrywa swoje interesy.:)

Jest to jednak czubek góry lodowej.Ta góra się stopi,gdy układ się
          > > rozpadnie i ktoś z boku przetrząśnie szuflady:łapówki,niejasne
          > > transakcje,vat,sprawa Jarocha(schowana pod dywan),itp.Fakty mówią o tym,iż
          > te
          > > wszystkie nieprawidłowości miały miejsce za przezydentura Bogdana
          > > Zdrojewskiego,ktory do interesu zwanego polityką wprowadził nawet swoją żo
          > nę.
          > > Boguś-wracaj na kolej.
          >
          > Święte słowa !
          > Niech moc będzie z Tobą ! ...I duchem wedzonki !
          >
          Nie wiem jakie fakty mówią Ci o tym wszystkim bo jakos ani sąd ani prokuratura
          ich nie zauważyły.A trzeba przyznać,że sądy i prokuratury na Dolnym Śląsku sa
          czerwone więc wiedza komu mają patrzyc na ręce.Wszystko to przypomina szukania
          paragrafu na człowieka lub wracając na nasze podwórko,szukanie kwitów :)
          • fader_podgrzybek Re: BOGDANIE jesT the besT!!!! 03.05.03, 16:32
            I lepszego nie znajdziemY.!!!
            Modly sie odprawia za pomyslnosc tego meza opatrznosciowego.
            wasz ojciec podgrzybek
      • vanita Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! 03.05.03, 20:02
        oskar1001 napisał:

> Od kilku lat rządzi we Wrocławiu ekipa wywodząca się z jednego kręgu
        > towarzyszkiego,która skrzętnie ukrywa swoje ciemne interesy i
        geszefty.Świadczą
        >
        > o tym sprawy i procesy które w chwili obecnej toczą się w prokuraturze i
        > sądach.Jest to jednak czubek góry lodowej.Ta góra się stopi,gdy układ się
        > rozpadnie i ktoś z boku przetrząśnie szuflady:łapówki,niejasne
        > transakcje,vat,sprawa Jarocha(schowana pod dywan),itp.Fakty mówią o tym,iż
        te
        > wszystkie nieprawidłowości miały miejsce za przezydentura Bogdana
        > Zdrojewskiego,ktory do interesu zwanego polityką wprowadził nawet swoją żonę.
        > Boguś-wracaj na kolej.

jednak Zdrojewski sprawy wygrywa.. poza tym kazdy jakby mial okazje za cos sie
        drugiemu odgryzc nawet jakby mial uswinic jego opinie choc prawda bylaby by
        inna to by to zrobil.. Zdrojewskiemu takie numery ludzie robia bo mu
        zazdroszcza..
    • bollo100 Re:pajace 03.05.03, 17:32
      Chyba nosa za tę dziure zwana miastem zescie nie wystawili.
      Ołtarzyk sobie zbudujcie i bedziecie mieli sie do czego modlić.
      Myślicie ze kto teraz rzadzi miastem !!!!!!!!!!
      Nikt inny tylko wasz góru ale ztylnego siedzenia.
      • Gość: Rafis Re:pajace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.03, 20:21
        bollo100 napisał:

> Chyba nosa za tę dziure zwana miastem zescie nie wystawili.
        > Ołtarzyk sobie zbudujcie i bedziecie mieli sie do czego modlić.
        > Myślicie ze kto teraz rzadzi miastem !!!!!!!!!!
        > Nikt inny tylko wasz góru ale ztylnego siedzenia.

Chłopcze mniej kompleksów, może jak dorośniesz też osiągniesz takie
        sukcesy.Trzymaj sie.
        • Gość: bollo100 Re:pajace IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.03, 09:16
          > Chłopcze mniej kompleksów, może jak dorośniesz też osiągniesz takie
          > sukcesy.Trzymaj sie.

pierdziele takie sukcesy: włóczenie po sądach i szkalowanie.
          choć gdyby się dobrze ustawić, to "może tu dla nas być raj"...
    • Gość: 4a Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: *.sfpl.org 03.05.03, 19:59

Chciec a moc to 2 rozne sprawy. Bogdan mogl, kiedy jego koledzy zasiadali
      szerokim lukiem w lawach sejmowych. Teraz kolegow znacznie mniej i trzeba
      uciekac przed wymiarem sprawiedliwosci dostawiajac kolejne reke za nasza
      sprawe. Cos sie skonczylo, ale na procesy jeszcze nie pora.
      • Gość: serw Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.05.03, 18:02
        zastanawiałem się czy wzięć udział w tej dyskusji , gdyż miałem okazję
        trochę obserwować zdroja w czasie jego pracy i to co napiszę nie będzie
        dowodem mojego stosunku do niego ale raczej przedstawienie faktów -
        1/osobowość zdroja - zdrój kochał mówić i uważał że to co zostanie
        przegadane jest tak jakby postanowione i załatwione , zwyczaj takiego
        załatwiania sprawy spływał również na jego podwładnych a zwłaszcza kadrę
        kierowniczą urzędu , organiozowane co jakiś czas kolegia prezydenta były
        pokazem wielogodzinnego krasomówstwa zdroja i wystąpieniami jego
        naśladowcow takich jak feliks , narkiewicz czy sumisławski , właczał sie też
        piasecki ze zdiku , kolegia te oprócz omawiania spraw oczywistych lub
        zajmowania się rzeczami incydentalnymi niczemu nie służyły - takim
        sztandarowym przykładem stylu zarządzania zdroja i jego zrozumieniu na czy
        zarządzanie sprawami 600 tys miasta polega było ustalenie że służby prawne
        przygotują swego rodzaju słowniczek i wyjaśnienia dla pracowników i kadry
        kierowniczej urzędu co to jest umowa, norma prawna, przepis prawa , umowa
        dzierżawy , czynność prawna / problem wziął się z tego że wcześniej w czasie
        audycji w telewizji echo zdrojewski przez pół godziny nan ten temat
        perorował myląc przedstawione pojęcia , sławne audycje w tv echo były osobnym
        przypadkiem kompetencji zdroja , przez całą sobotę kadra kierownicza w
        urzędzie drżała co tym razem zdrój nagada , komu co obieca i jaką sprawę
        załatwi w telewizji, zdarzało sie potem że nabrani petenci przychodzili do
        urzędu po realizacje obietnicy i urzędnicy musieli im t`łumaczyć że to nie
        tak ,że sprawa jest możliwa do załatwienia za dwa lata , że załatwienie
        sprawy leży w kompetencji wojewody itd itp, zdarzało sie zdrojowi zgromić
        jakiegoś urzednika czy derektora i potem poza wizja go przepraszać /
        gucwiński , lamparski itd /,zdrój miał też zwyczaj osobistego załatwiania
        spraw które powinny być załatwione przez jego pracowników , sztandarowym
        przykładem była tu sprawa lamp na rynku gdzie zdrój osobiście , jak się
        chwalił , poprawiał sylistykę i wystrój tych lamp gdyż architekci nie
        wiedzieli jak to zrobić
        2/ kompetencji zdroja - zdrój znał się na wszystkim i lubił o wielu sprawach
        decydować osobiście przykład sprawa wydania pozwolenia na handel przy
        panoramie racławickiej - gdzie wcześniej zaporowski ostro walczył aby to
        miejsce było pozbawione bud i straganów , jeżeli chodzi natomiast o pracę
        zarządu to w pierwszej kadencji w zarządzie liczył się tylko jego głos , w
        drugiej kadencji już czasami przegłosowywano zdroja , natomiast trzecia
        kadencja pracy zarządu polegała na tym że czasami głosowano przeciw
        zdrojowi , kompetencje zdroja polegały nie natym że on sie na czymś znał
        ale potrafił tak zagadać każdego ,że jak to ktoś określił po wyjsciu z jego
        gabinetu znowu wiele usłyszeliśmy od prezydenta ale wychodząc z jego
        gabinetu mamy poczucie że znowu nic nie załatwiliśmy, ciekawa była również
        polityka kadrowa zdroja - preferował złotoutych mówców któży słowotokiem
        zakrywali brak swojej kompetencji / np sumisławski z mpwik , narkiewicz
        zajmujący się informatyzacją w urzędzie tak że przez prawie 4 lata nic nie
        zrobiono w tej mierze w urzędzie , sozański z komarem itp itd
        • Gość: ghst Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: *.um.wroc.pl 05.05.03, 09:12
          Widzę, że z kolegi insider! Cóż, ja też uczestniczyłem wielokrotnie w kolegiach
          prezydenta i mam do nich skrajnie inny stosunek. Prawdą jest, że złotousty
          czasami przesadzał, ale taka już jego rola: wizje Zdrojewskiego w dużej mierze
          były realizowane przez jego współpracowników. Przy realizacji tychże dawał nam
          dużo swobody: powierzał odpowiedzialność i rozliczał z efektów. Zdrojewski
          potrafił delegować kompetencje i za jego czasów administracja miejska działała
          znacznie sprawniej niż dziś. Bardzo chciałbym ponownie mieć takiego szefa.
          • Gość: serw Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 20:22
            Gość portalu: ghst napisał(a):

> Widzę, że z kolegi insider! Cóż, ja też uczestniczyłem wielokrotnie w
            kolegiach
            >
            > prezydenta i mam do nich skrajnie inny stosunek. Prawdą jest, że złotousty
            > czasami przesadzał, ale taka już jego rola: wizje Zdrojewskiego w dużej
            mierze
            > były realizowane przez jego współpracowników. Przy realizacji tychże dawał
            nam
            > dużo swobody: powierzał odpowiedzialność i rozliczał z efektów. Zdrojewski
            > potrafił delegować kompetencje i za jego czasów administracja miejska
            działała
            > znacznie sprawniej niż dziś. Bardzo chciałbym ponownie mieć takiego szefa.
            insider to znaczy było ci dobrze w czAsach zdroja to siedź cicho , ale
            przeciez wiadomo że robienie sobie żartów ze zdroja i jego czołobitności dla
            mediów i wszechwiedzy we wszystkim było jednym z ciekawszych zajęć
            urzędnik`ów i nie tylko , wiadomo również że zdrój potrafił być przykry
            dla osób sobie niemiłych jak np najnigier i nowotarski ze wzrostu których
            potrafił sobie kpić publicznie , a więc tęsknota za zdrojem wynika tylko Z
            wyrachowania i jest mitologizowaniem jego postaci , głoszenie że to dzięki
            niemu miasto się rozwinęło jest uwłaczające dla wielu osób które się do
            tego przyczyniały , btw przejedźcie sobie po wielu miastach i miasteczkach
            dolnego śląska gdzie nie było zdroja a mimo to rozwinęły się one nmie
            gorzej niz wrocłAW - w tym samym okresie / za jakiś czas napiszę jak to z
            Vat-em było
            • wedzonka Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! 06.05.03, 01:56
              Gość portalu: serw napisał(a):

> Gość portalu: ghst napisał(a):
              >
              > > Widzę, że z kolegi insider! Cóż, ja też uczestniczyłem wielokrotnie w
              > > kolegiach prezydenta i mam do nich skrajnie inny stosunek. Prawdą jest, że
              > > złotousty
              > > czasami przesadzał, ale taka już jego rola: wizje Zdrojewskiego w dużej
              > > mierze
              > > były realizowane przez jego współpracowników. Przy realizacji tychże dawał
              > > nam
              > > dużo swobody: powierzał odpowiedzialność i rozliczał z efektów. Zdrojewski
              > > potrafił delegować kompetencje i za jego czasów administracja miejska
              > > działała
              > > znacznie sprawniej niż dziś. Bardzo chciałbym ponownie mieć takiego szefa.
              > insider to znaczy było ci dobrze w czAsach zdroja to siedź cicho , ale
              > przeciez wiadomo że robienie sobie żartów ze zdroja i jego czołobitności dla
              > mediów i wszechwiedzy we wszystkim było jednym z ciekawszych zajęć
              > urzędnik`ów

No to nic dziwnego ze rozliczenie efektow takiej pracy moglo nie wypadac
              najlepiej...

> i nie tylko , wiadomo również że zdrój potrafił być przykry
              > dla osób sobie niemiłych jak np najnigier i nowotarski ze wzrostu których
              > potrafił sobie kpić publicznie ,

Wiele bym dal by uslyszec jedna publiczna wypowiedz Zdroja krzywdzaca wobec
              kogokolwiek... 10 lat moich staran na nic :(

Widzialem natomiast pewne zdjecie Najnigiera ze Zdrojem:
              bogdan-zdrojewski.sejm.pl/pic/zdjecia/5.jpg
              Po minie pierwszego i policzku drugiego mozna wprawdzie domniemywac ze
              rozliczenie efektow przebiegalo w ozywionej atmosferze, ale tez szarfy wskazuja
              ze w koncu potrafili znalezc kompromis! :)

> a więc tęsknota za zdrojem wynika tylko
              > Z wyrachowania i

Z absolutnego wyrachowania! Przed Zdrojem Wroclaw byl niczym, za Zdroja
              rozkwitl, po nim - znow jakby przysiada... :]
              Chce Zdroja z wyrachowania i nie miej co do tego watpliwosci!

> jest mitologizowaniem jego postaci , głoszenie że to dzięki
              > niemu miasto się rozwinęło jest uwłaczające dla wielu osób które się
              > do tego przyczyniały

Coz, tylko w takim stopniu w jakim szacunek dla dyrygenta uwlacza czlonkom
              orkiestry...
              Ghst niezle wyjasnil na czym polega praca dobrego szefa. Wlasnie dzieki niemu
              ci naprawde dobrzy maja szanse dac z siebie to co najlepsze. Taki jest
              wszystkim potrzebny!

>, btw przejedźcie sobie po wielu miastach i
              > miasteczkach dolnego śląska gdzie nie było zdroja a mimo to rozwinęły
              > się one nmie gorzej niz wrocłAW - w tym samym okresie /

Wiesz, metoda Kobierzyc moze i robi wrazenie, ale w centrum Wrocka moglaby sie
              okazac, delikatnie mowiac, kontrowersyjna...

> za jakiś czas
              > napiszę jak to z Vat-em było

Byle konkrety, bo Justicjow tu zawsze byl dostatek! :)

Pozdrawiam!
              • Gość: justicje Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: 213.70.39.* 06.05.03, 08:12
                wedzonka napisał:
                >
                > Byle konkrety, bo Justicjow tu zawsze byl dostatek! :)
                >

jakby nie było przekrętów, to nie byłoby justicjów - proste :))
                • wedzonka Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! 06.05.03, 20:35

> wedzonka napisał:
                  > >
                  > > Byle konkrety, bo Justicjow tu zawsze byl dostatek! :)
                  > >
                  >
                  > jakby nie było przekrętów, to nie byłoby justicjów - proste :))

Jak by byly przekrety to by nie bylo Justicjow - wszak prawdziwe afery bylyby
                  znacznie skuteczniejsze od pomowien! Proste :)

Pozdrawiam!
        • Gość: B.Z. Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 00:54
          Gość portalu: serw napisał(a):
          , organiozowane co jakiś czas kolegia prezydenta były
          > pokazem wielogodzinnego krasomówstwa zdroja i wystąpieniami jego
          - Człowieku Ty nawet nie wiesz o czym mówisz!!! Kolegia zdarzały się dwa,
          maksimum trzy razy w roku i NIGDY !!! nie trwały dłużej niż 1,5 godziny.
          Ponadto dotyczyły wyłacznie spraw absolutnie pryncypialnych (budżet miasta,
          odbudowa po powodzi itd)
          > przygotują swego rodzaju słowniczek i wyjaśnienia dla pracowników i kadry
          > kierowniczej urzędu co to jest umowa, norma prawna, przepis prawa , umowa
          > dzierżawy , czynność prawna / problem wziął się z tego że wcześniej w
          czasie audycji w telewizji echo zdrojewski przez pół godziny nan ten
          temat perorował myląc przedstawione pojęcia ,
          - ciekawe spostrzeżenie !!! A prawda jest banalnie prosta: nigdy nie było
          słowniczka !!! Jest to wymyślone na potrzeby wyłącznie tej dyskusji !!! Co
          za małość !!! Ponadto każdy kto pamięta dyżury na żywo w Echo a potem w TEDE
          wie że pierwszym warunkiem udziału było nie załatwianie indywidualnych spraw
          na antenie tv !!!
          zdarzało sie zdrojowi zgromić jakiegoś urzednika czy derektora gucwiński ,
          lamparski

- Nigdy nie ganiłem dyrektorów na wizji!!! ZASADA mojej pracy była prosta:
          CHWALIĆ PBLICZNIE, GANIĆ, KARAĆ W CZTERY OCZY ! Każdy kto ma odrobinę
          pamięci przypomni sobie konsekwencje w jej stosowaniu.
          > spraw które powinny być załatwione przez jego pracowników , sztandarowym
          > przykładem była tu sprawa lamp na rynku gdzie zdrój osobiście , jak się
          > chwalił , poprawiał sylistykę i wystrój tych lamp gdyż architekci nie
          > wiedzieli jak to zrobić

- Raz i ślepej kurze trafi się ziarno !!! Tak rzeczywiście było !!! Niestety
          musiałem ingerować w propozycje oświetlenia wrocławskiego rynku (i nie tylko
          oświetlenia) świetna współpraca z projektantem (Myczkowski) nie oznaczała
          dobrej współpracy z wszystkimi innymi służbami: krótko mówiąc nie zgodziłem
          się na lampy z tworzyw sztucznych, z matrycy etc. Te które są, mają ten urok,
          iż są wrocławskim autentykiem, efektem ręcznej pracy, dumą którą zachwycają
          się wszyscy... z wyjątkiem autora mojej polemiki!

> 2/ kompetencji zdroja - zdrój znał się na wszystkim i lubił o wielu
          sprawach decydować osobiście przykład sprawa wydania pozwolenia na
          handel przy panoramie racławickiej

- Znowu ewidentne kłamstwo !!! Ile można ? Tyle bzdur w jednym tekście !!!
          Przecież do żadnych bud, straganów nie dopuściłem. jedyna rzecz, która sie po
          latach udała to we współpracy z Akademią Sztuk Pięknych wybudowanie Hotelu
          (nota bene - gdyby nie... (nie wazne -kto) to wzgórze polskie też by już było
          zagospodarowane.

> zarządu to w pierwszej kadencji w zarządzie liczył się tylko jego głos , w
          > drugiej kadencji już czasami przegłosowywano zdroja , natomiast trzecia
          > kadencja pracy zarządu polegała na tym że czasami głosowano przeciw
          > zdrojowi

- To akurat prawda !!! dwie kadencje, do 1998 roku, zarząd był dość jednorodny i
          autorski, potem pojawiła się konieczność współdziałania koalicyjnego (ale
          autor i inni z licznych polemik nie zauważają iż trzeba byłoby od tego momentu
          dzielić też odpowiedzialność - robią to jak im się podoba !!!)

ciekawa była również polityka kadrowa zdroja - preferował złotoutych
          mówców któży słowotokiem zakrywali brak swojej kompetencji / np sumisławski
          z mpwik , narkiewicz zajmujący się informatyzacją w urzędzie.

- I ZNOW PUDŁO !!! Narkiewicz był absolutnym milczkiem, Sozański też do gaduł
          nie należał itd. A co najważniejsze nikogo z krewnych, rodziny, etc. Większość
          osób zatrudnionych to efekt konkursów, nowe twarze, osoby ściągnięte z uczelni
          (Komar itd.) większość widziałem po raz pierwszy !!!

Zastanawiam się kto jest żródłem tak nie trafionych ocen... niby zna nazwiska
          niby się orientuje, ale jakoś tak pobieżnie, tak płytko, że w efekcie gafy
          są pierwszego sortu !!!

Ciekawe jest jaki, ten KTOŚ ma interes, co chce uzyskać ?

• Gość: Olaf Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: *.um.wroc.pl 05.05.03, 13:23
      Żebyście wy wiedzieli jak nam tu w Urzędzie Miejskim brakuje Bogdana
      Zdrojewskiego...
      • Gość: justicje Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: 213.70.39.* 05.05.03, 16:50
        jak mi was żal...
        powieście sobie jego portret, postawcie obok kwiatki
        i módlcie się codziennie przed pracą, w trakcie i po również.
        To taki prawy człowiek.
        Stwórzcie może jakiś chórek, zaśpiewajcie koło portretu
        "Wróć do mnie z tamtych lat". Koniecznie niech dyryguje wedzonka.
        Może Bodzio wróci...
        • wedzonka Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! 06.05.03, 02:00

> jak mi was żal...
          > powieście sobie jego portret, postawcie obok kwiatki
          > i módlcie się codziennie przed pracą, w trakcie i po również.
          > To taki prawy człowiek.
          > Stwórzcie może jakiś chórek, zaśpiewajcie koło portretu
          > "Wróć do mnie z tamtych lat". Koniecznie niech dyryguje wedzonka.
          > Może Bodzio wróci...

Ba, zeby tylko zechcial wrocic! Po Twoich postach widac ze wyjatkowo
          niewdzieczne to zajecie!

Pozdrawiam!
          • Gość: justicje Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: 213.70.39.* 06.05.03, 08:10
            wedzonka napisał:

> Gość portalu: justicje napisał(a):
            >
            > > jak mi was żal...
            > > powieście sobie jego portret, postawcie obok kwiatki
            > > i módlcie się codziennie przed pracą, w trakcie i po również.
            > > To taki prawy człowiek.
            > > Stwórzcie może jakiś chórek, zaśpiewajcie koło portretu
            > > "Wróć do mnie z tamtych lat". Koniecznie niech dyryguje wedzonka.
            > > Może Bodzio wróci...
            >
            > Ba, zeby tylko zechcial wrocic! Po Twoich postach widac ze wyjatkowo
            > niewdzieczne to zajecie!
            >
            ... ale jakimś cudem zawszze znajdzie się chętny do
            sprawowania za psie pieniądze tak odpowiedzialnej funkcji.
            Co kieruje tymi ludźmi ? Samarytankta to jakaś, czy kie licho ?

pozdrawiam naczelnego dyrygenta
            komitetu powitalnego BZ w zacnym urzędzie

Śpiewajcie chłopaki, śpiewajcie. Może i Wam coś skapnie...
            • wedzonka Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! 06.05.03, 20:29

> wedzonka napisał:
              >
              > > Gość portalu: justicje napisał(a):
              > >
              > > > jak mi was żal...
              > > > powieście sobie jego portret, postawcie obok kwiatki
              > > > i módlcie się codziennie przed pracą, w trakcie i po również.
              > > > To taki prawy człowiek.
              > > > Stwórzcie może jakiś chórek, zaśpiewajcie koło portretu
              > > > "Wróć do mnie z tamtych lat". Koniecznie niech dyryguje wedzonka.
              > > > Może Bodzio wróci...
              > >
              > > Ba, zeby tylko zechcial wrocic! Po Twoich postach widac ze wyjatkowo
              > > niewdzieczne to zajecie!
              > >
              > ... ale jakimś cudem zawszze znajdzie się chętny do
              > sprawowania za psie pieniądze tak odpowiedzialnej funkcji.
              > Co kieruje tymi ludźmi ? Samarytankta to jakaś, czy kie licho ?

Jak ktos ma talent i ambicje to duza role odgrywa mozliwosc samorealizacji.
              Przyjsc do miasta bezkresnie zaniedbanego, wbrew malkontentom dostrzec pod
              szaroscia jego rzadka urode, i doprowadzic je do rozkwitu w tak spektakularny
              sposob - czyz mozna sobie wyobrazic wieksza satysfakcje zawodowa? :)

Tylko czy to uczucie wystarczy jesli na mniej odpowiedzialnym stanowisku w
              duzej prywatnej kompanii zarobi przy swoich zdlonosciach kilka razy wiecej? Oby!

>
              > pozdrawiam naczelnego dyrygenta
              > komitetu powitalnego BZ w zacnym urzędzie
              >
              > Śpiewajcie chłopaki, śpiewajcie. Może i Wam coś skapnie...

Powiem wiecej: z madrym to nawet zgubic warto!

Pozdrawiam! :)
    • Gość: B.Z. Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 01:11
      Tak na zakończenie, chciałbym wszystkim bardzo serdecznie podziękować. Za
      opinie (także te krytyczne), za życzenia (w tym powrotu) i uwagi (wszelakie).
      Powiem jednak tak: dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi. To już inny
      urząd, inne miasto, inny klimat... i nie tylko. Nie jestem prezydentem już od
      prawie dwóch lat. I choć mam w zasadach nie używania dużych kwantyfikatorów to
      szansa na mój powrót jest praktycznie żadna. Nie wtrącam się w obecnie
      funkcjonujący układ, nie mam zamiaru (i słowa dotrzymuje) kierować miastem
      z "tylnego siedzenia". Sam zawsze miałem pretensje, gdy ktoś nie ponosząc
      odpowiedzialności próbował kreować określone decyzje. Natomiast z miastem
      identyfikuje się absolutnie. I nie dam nikomu szargać imienia Wrocławia dla
      swoich partykularnych celów. Co rusz czytam jakąś bzdure i nie starcza mi sił
      na ich prostowanie... powiem jedynie tak: niczego nadzwyczajnego nie uczyniłem
      i nie oczekuje ani "ołtarzyka, pomnika ani tez komplementów", byłem prezydentem
      najwspanialszego miasta w Polsce, zrobiłem wszystko, co w mojej mocy aby nadać
      mu właściwej miary. Skorzystałem z każdej okazji aby poprawić naszą (bo to
      nasza) kondycję. Najważniejsze jednak zadanie było najtrudniejsze: zrobić
      wszystko aby każdy mógł z dumą mógł powiedzieć : Jestem WROCŁAWIANINEM !!!
      za to że nie wszystko wyszło tak, jak by chcieli moi oponenci jestem gotów
      przepraszać do końca życia !!! Bądzcie jednak także dla mnie sprawiedliwi !
      • Gość: serw Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 07:19
        Gość portalu: B.Z. napisał(a):

> Tak na zakończenie, chciałbym wszystkim bardzo serdecznie podziękować. Za
        > opinie (także te krytyczne), za życzenia (w tym powrotu) i uwagi (wszelakie).
        > Powiem jednak tak: dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi. To już inny
        > urząd, inne miasto, inny klimat... i nie tylko. Nie jestem prezydentem już od
        > prawie dwóch lat. I choć mam w zasadach nie używania dużych kwantyfikatorów
        to
        > szansa na mój powrót jest praktycznie żadna. Nie wtrącam się w obecnie
        > funkcjonujący układ, nie mam zamiaru (i słowa dotrzymuje) kierować miastem
        > z "tylnego siedzenia". Sam zawsze miałem pretensje, gdy ktoś nie ponosząc
        > odpowiedzialności próbował kreować określone decyzje. Natomiast z miastem
        > identyfikuje się absolutnie. I nie dam nikomu szargać imienia Wrocławia dla
        > swoich partykularnych celów. Co rusz czytam jakąś bzdure i nie starcza mi sił
        > na ich prostowanie... powiem jedynie tak: niczego nadzwyczajnego nie
        uczyniłem
        > i nie oczekuje ani "ołtarzyka, pomnika ani tez komplementów", byłem
        prezydentem
        >
        > najwspanialszego miasta w Polsce, zrobiłem wszystko, co w mojej mocy aby
        nadać
        > mu właściwej miary. Skorzystałem z każdej okazji aby poprawić naszą (bo to
        > nasza) kondycję. Najważniejsze jednak zadanie było najtrudniejsze: zrobić
        > wszystko aby każdy mógł z dumą mógł powiedzieć : Jestem WROCŁAWIANINEM !!!
        > za to że nie wszystko wyszło tak, jak by chcieli moi oponenci jestem gotów
        > przepraszać do końca życia !!! Bądzcie jednak także dla mnie sprawiedliwi !
        >
        post b.z. można potraktować jak zakończenie tego wątku lub jako wniosek bz o
        jego zakonczenie , obecnie prezydentem jest dutkiewicz / na razie to pomyłka
        kadrowa / który dzięki samemu poparciu bz zyskał 15-20 % głosów ,błąd bz w
        jego obecnej sytuacji polega na tym że przejawia słabą aktywność jako
        polityk regionalny i parlamentarzysta - przez to pozostaje wrażenie że myśli o
        powrocie do prezydentury / chociaż jego prezydentura będzie jeszcze dłuższy
        czas oceniana np. ciekawe jest jakim sposobem niektórzy jego zastepcy
        dorobili się takiego majątku , turek był na tyle sprytny że wcześniej
        odszedł , ale nastepca turka proszę , proszę - te nieruchomości itd itp /
        co do vat-u sprawę niedługo rozstrzygnie sąd /chociaż może nie w pierwszej
        instancji /- o poziomie argumentacji zdroja i jego urzędników może świadczyć
        podnoszona po jakiejś naradzie z misiągiem jego wypowiedż o tym że gmina nie
        powinna być watowcem jako argument obrony przed sądem - prawnicy i osoby
        znajace sie na podatkach do dnia dzisiejszego turlają sie ze śmiechu
      • Gość: justicje Re: BOGDANIE wroc do nas ! ! ! IP: 213.70.39.* 07.05.03, 08:12
        Gość portalu: B.Z. napisał(a):
        Najważniejsze jednak zadanie było najtrudniejsze: zrobić
        > wszystko aby każdy mógł z dumą mógł powiedzieć : Jestem WROCŁAWIANINEM !!!

I za to, dorgi Panie Bogdanie, wielkie dzięki !!!

pozdrawiam
        Justicje

PS. Ale fontanna to mi się nie podoba...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka