maro_wks 05.03.07, 21:36 Nie przesadzajmy z tym popytem na koszykówkę we Wrocławiu.Cała machina jest umiejętnie nakręcana przez "GW" i inne media ale nie czarujmy sie,Ludowa nie zapelni sie na meczach asko bergsona,to juz nie te czasy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kibic Re: Czy ASCO Śląsk wróci na play off do Hali Stul IP: *.wroclaw.mm.pl 05.03.07, 22:14 Przede wszystkim cena wynajmu Hali Ludowej jest z kosmosu, dlatego dzieje sie tam coraz mniej ciekawych rzeczy. 30 000 za wynajem Hali Ludowej a w Hali Orbita 500 zł :) No to nie mam pytań. Nic dziwnego, że przy takich cenach najlepsze mecze reprezentacji i najlepsze koncerty omijają Wrocław i odbywają sie w katowickim Spodku. Odpowiedz Link Zgłoś
konradir Hala Stulecia? 05.03.07, 23:24 Czyżby Halę Ludową przemianowano z powrotem na Halę Stulecia? Wyjechałem z mojego Wrocławia i choć staram się być na bierząco ta wiadomość mnie zaskakuje. Po raz wtóry czytając GW widzę, że HL nazywana jest Halą Stulecia. To może od razu Jahrhunderthalle? Niemcy się ucieszą :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielsko868 Re: Hala Stulecia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 10:14 To nie jest przemianowanie na Halę Stulecia, ale powrot do dawnej, oryginalnej nazwy... A idąc Twoim myśleniem <konradir> to moze powinna zostac nazwa "Ludowa" - Kuba i Chińska Rep. Ludowa, tudzież Koreańska się ucieszą :P Odpowiedz Link Zgłoś
konradir Re: Hala Stulecia? 06.03.07, 13:11 Ok Ok Oryginalna nazwa to nie Hala Stulecia tylko Jahrhunderthalle :) Poza tym czy wszyscy wiemy o jakie stulecie chodzi? Podpowiem chodzi o setną rocznicę bitwy pod Lipskiem (1813r). Czy naprawdę mamy co upamiętniać w tym przypadku? (w sensie my, Polacy) Poza tym nazwa Hala Ludowa nie upamiętnia czy wychwala systemu tylko LUD, czy to takie złe? Poza tym nazwa HL funkcjonuje od 1945 roku a więc dłużej niż oryginalna nazwa. Ale głównie chodzi mi o to, że nie powinniśmy nazywać tego obiektu inaczej niż powinniśmy dopóki nazwa nie zostanie oficjalnie zmieniona. Idąc tym tropem myślenia, może za jakiś czas będziemy pl. 1go maja (pardon, JP II) nazywać placem Królewskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Czy ASCO Śląsk wróci na play off do Hali Stul IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.07, 10:32 Czytaj ze zrozumieniem. Hala kosztuje tyle za dzień czyli za 24h. Wynajem 24h w Orbicie kosztowałby 12tyś zł. Poza tym to cena sprzed negocjacji, taka orientacyjna. Obniż cene o 20% i uwzględnij że może tam wejść 2 razy więcej osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomeh Re: Czy ASCO Śląsk wróci na play off do Hali Stul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 15:07 No to pewnie Siemiński i inni organizatorzy nie potrafią liczyć jak to taka "atrakcyjna cena" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Czy ASCO Śląsk wróci na play off do Hali Stul IP: *.e-wro.net.pl 06.03.07, 16:44 ok a Ty odejmij sobie te 20% i tak (w przypadku soboty) bedzie dwa razy wiecej niz w orbicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Czy ASCO Śląsk wróci na play off do Hali Stul IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.07, 22:12 Czytanie ze zrozumieniem się kłania ;) Godzina w Orbicie kosztuje 500zł, a 30000 jest ceną za całą dobę w HL. Do tego dochodzi jeszcze rabat. Biorąc pod uwagę, że klub wynajmowałby HL na 3 dni, od piątku do niedzieli, (o takim okresie była mowa przy okazji meczu z Prokomem), koszt to 64000 (przy 20% rabacie, a możliwy jest nawet wyższy). Analogiczny okres w Orbicie to 36000, bez możliwości żadnych negocjacji. Różnica to co prawda spora, ale przecież HL pomieści znacznie więcej ludzi, więc i wpływy z biletów będą większe. Na tyle większe, że pokryją klubowi różnicę w kosztach wynajmu hal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roch Re: Czy ASCO Śląsk wróci na play off do Hali Stul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 09:20 Tylko, że Hale Ludową trzeba wynająć na 24 h a Orbitę można wynająć np na 6 h. i wtedy masz 30 000 do 3 000 :) i nie mam pytań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS!!! Czy ASCO Śląsk wróci na play off do Hali Stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 21:07 A może mecz z Gipsarem powinien odbyć się już w HALI LUDOWEJ? Myślę, że ten mecz będzie się cieszył ogromnym zainteresowaniem, może nawet przyjadą kibice z Ostrowa...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markus Re: Czy ASCO Śląsk wróci na play off do Hali Stul IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.07, 21:47 Problemem jest tylko ta droga Hala !! Niech dadzą jakies rabaty ...hala należy wkońcu do miasta ! Odpowiedz Link Zgłoś