Dodaj do ulubionych

Przystanek miasto - podsumowanie

13.03.07, 22:16
Debata ok., tylko p. Majcher jako prowadzacy to totalna porazka, wada wymowy
to naprawde istotna przypadlosc w zawodzie dziennikarskim, do tego anty
blyskotliwe uwagi, dno. Dobrze natomiast wypadl Prezydent, a i prof. Orlowski
mial ciekawe rzeczy do powiedzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alek Przystanek miasto - podsumowanie IP: *.eranet.pl 13.03.07, 22:22
      Widze ze Pan Nowaczyk nie za bardzo sluchal, albo ma problem z wyborem rzeczy
      ważnych. Dla mnie najwazniejsza byla wizja rozwoju jaka przedstawil prezydent.
      Wreszcze wiem (i zaczynam rozumiec), ze nie jest to przypadkowe, ze jest
      dlugofalowe. To powinno byc przekazane mieszkancom, bo jezeli oni to zrozumieja,
      to da nam to ogromnego kopa rozwojowego. To oni tworza to miasto, ale potrzebuja
      jasnych wizji lub drogowskazow, a moim skromnym zdaniem wypowiedz prezydenta
      taka byla. Krotka ,zwiezla i zrozumiala.
      • Gość: absolwent AM Przystanek miasto - marna ochrona zdrowia IP: 139.48.149.* 13.03.07, 22:34
        Profesor Andrzejak rektor AM twierdzi ochrona zdrowia we Wrocku jest super!
        Widac dobre wyksztalcenie marksistowsko-leninowskie profesora.
      • Gość: Wrocławianin Re: Przystanek miasto - podsumowanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.07, 23:28
        Gość portalu: Alek napisał(a):

Widze ze Pan Nowaczyk nie za bardzo sluchal, albo ma problem z wyborem rzeczy
        > ważnych. Dla mnie najwazniejsza byla wizja rozwoju jaka przedstawil prezydent.
        > Wreszcze wiem (i zaczynam rozumiec), ze nie jest to przypadkowe, ze jest
        > dlugofalowe. To powinno byc przekazane mieszkancom, bo jezeli oni to
        zrozumieja
        > ,
        > to da nam to ogromnego kopa rozwojowego. To oni tworza to miasto, ale
        potrzebuj
        > a
        > jasnych wizji lub drogowskazow, a moim skromnym zdaniem wypowiedz prezydenta
        > taka byla. Krotka ,zwiezla i zrozumiala.

Alek to nic nie da. Zobacz na to forum. Jest tu kilku ludzików, którzy choćby
        Dutkiewicz nie wiem ile dobrego zrobił dla Wrocławia, oni zawsze na tym forum
        bedą pisać, że jest zły, obrażać będą go przekręcając jego nazwisko i pisząc
        Dupkiewicz, bedą szydzić z Wrocławia. Nie trzeba być psychologiem czy
        psychiatrą, żeby stwierdzić, że te ludziki cierpią na różne schorzenia
        umysłowe, mają zachwianą równowagę psychiczną i emocjonalną. Oni zawsze będą
        widzieć wszystko w czarnych kolorach i nigdy nie docenią pracy Dutkiewicza, bo
        z góry założyli sobie, że trzeba go opluwać i opluwać miasto Wrocław. Na
        szczęście takich ludzików jest zaledwie kilku. Reszta widzi i plusy i minusy
        Wrocławia i Dutkiewicza, WIĘCEJ JEST CHYBA U NIEGO PLUSÓW W TYM CO ROBI DLA
        NASZEGO MIASTA, CO WIDAĆ PO WYNIKACH WYBORÓW
        • Gość: kot Re: Przystanek miasto - podsumowanie IP: *.eranet.pl 14.03.07, 08:30
          > Alek to nic nie da. Zobacz na to forum. Jest tu kilku ludzików, którzy choćby
          > Dutkiewicz nie wiem ile dobrego zrobił dla Wrocławia,

Znalazł sie kolejny klakier, taaaaa..., co jeszcze może
          zawołaj: "Dutkiewicz meczennikiem!"

Chodzi o to, że Dutkiewicz oderwał się zupełnie od rzeczywistości
          i nie zajmuje sie tym czym powinien tylko opowiada jaką on tu zrobi olimpiadę.
          A tymczasem podlegli mu urzędnicy, których powinien trzymac krótko za pysk
          swoją pracę wykonuja nieudolnie, łamią prawo lub wręcz kradną.
          Litosciwie pomine tu nazwiska, kazdy kto interesuje się zyciem miasta
          sam znajdzie kilku cwaniaczków, którzy sie nieźle ustawili.
          Dutkiewicz obiecywał zwalczyć te patologie ale zajmuje sie igrzyskami
          i z tego powodu jako jego wyborca czuję sie oszukany. Podobnie
          rozczarowanych może być tysiące wrocławian.

W spotkaniu zabrała głos dziewczyna, która mu to wytkneła. I co jej
          odpowiedział? Przepraszam! Panie Dutkiewicz, to za mało, i nie chodzi tu o to,
          żeby Pan przepraszał, ale żeby Pan te patologie likwidował. Ogniem i mieczem,
          bo inaczej się nie da.
      • Gość: Prawdziwa suma Re: Przystanek miasto - podsumowanie IP: 204.13.236.* 13.03.07, 23:52
        Podsumowując trzeba zwiększyć budżet na ściemę, bo jasna wizja w obliczu płac u
        Skosów mocno przyblaka i Dutkiewicz będzie musiał zabrać się do roboty. Jeśli po
        KULu ma odpowiednie kwalifikacje do zarządzania dużym miastem, oczywiście, bo
        zdobywać wiernych na pewno się tam nauczył.
        • naiwny_debilek Re: Przystanek miasto - podsumowanie 14.03.07, 01:00
          Gość portalu: Prawdziwa suma napisał(a):

> Dutkiewicz będzie musiał zabrać się do roboty.

Dobrze, że my nie musimy.
    • Gość: laur 21.03 IP: *.telsat.wroc.pl 13.03.07, 22:39
      21.03 na wroclawskim rynku odbedzie sie manifestacja NOP'u i innych im
      podobnych. Manifestacja ta jest jak najbardziej legalna i z tego co wiem zostala
      zgloszona jako "uczczenie swiatowego dnia ochrony czarnych"

kazdy ma prawo demonstrowac, ale jak sie mozna doczytac na stronie
      www.wroclawianie.info smieja sie oni w twarz idei calego miasta, ktore ma
      aspiracje do zdobycia rangi multikulturowosci i tolerancji. Jak pisza na swoich
      podanej wyzej stronie: "Data akcji nie jest przypadkowa - na 21 marca przypada
      Międzynarodowy Dzień Walki z Rasizmem".

To jest jakies nieporozumienie chyba i nie powinno sie czegos takiego
      przepuszczac dygnitarzom tym bardziej ze samych przyjezdnych demonstrantow ma
      byc napewno ponad 100

jak to sie stalo ze pozwolono w miescie nastawionym na multikulturowosc do
      takiej demonstracji i to w Swiatowy Dzień Walki z Rasizmem.
    • Gość: radek Przystanek miasto - podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 22:46
      A jakie były odpowiedzi na pytania "kiedy wreszcie w naszym mieście będzie praca
      dla ludzi z wykształceniem wyższym za dobre pieniądze."? Ja dłużej czekać już
      nie mogłem. Po studiach ścisłych wegetowełem na 30 metrach z żoną i dzieckiem,
      na więcej we Wrocławiu mnie nie stać. Rynek pracy dla specjalistów jest tu
      beznadziejny, płace okropnie niskie w stosunku do cen mieszkań. Było mi trudno
      podjąć tą decyzję, głównie z powodu rodziny - do zobaczenia na Wyspach...
      • znajomy_jennifer_lopez Miasto udławi sie swoim 'sukcesem' 14.03.07, 00:01
        Bedzie tak jak przepowiadałem - Wrocław UDŁAWI sie swoją propagandą. W przyrodzie nic nie ginie i kłamliwa propaganda jest jak miecz obosieczny, ściągnęła wprawdzie naiwnych do miasta, ekspertów przekonana by Wrocław wliczać do elity kilku największych i najprężniejszych miast. I tyle.
        NIKT, podkreślam NIKT NOWY do Wrocławia nie przyjedzie: nie przyjedzie bo nie będzie go stać na mieszkanie za 500 000zł.
        Jeśli już to lepiej do Warszawy - mieszkanie też za 500 tys ale płace o 50-100% wyższe i szanse na prace z 5x większe.
        Albo jechać do Łodzi, Katowic - płaca podobna a mieszkania o połowe tańsze.
        Nie mówiąc o tym że IMHO miasto nie jest przyjazne dla mieszkanćow i oferuje żałosny zestaw usług i atrakcji miejskich (komunikacja miejska i podmiejska, rekreacja, infrastruktura)
        Bez dopływu świeżej krwi już wkrótce zacznie odczuwac tym razem ujemne skutki pustej propagandy.
        • Gość: widz3 Re: Miasto udławi sie swoim 'sukcesem' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.07, 09:35
          Szkoda, że Dutkiewicz rozminął się z Tematem mieszkalnictwa informując gawiedź,
          że ma super sprytny plan przesunięcia cyklu koniunktury. Uważam, że przy tych
          cenach mieszkań, ludzi ze średnią krajową na mieszkania nie stać, a proces
          budowy domu jest nazbyt długi. Może Gminy podwrocławskie zaczną sprzedawać
          ziemie na tanie mieszkania ale jak ci ewentualani mieszkańcy dojadą do pracy??
          Temat komunikacji Pan prezydent pokpił. Nawet super nowe tramwaje na nowych
          liniach stoją w korkach na "wąskich garłach". Kolej sródmiejska?
    • Gość: do gotwalda Re: Przystanek miasto - podsumowanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.07, 22:54
      Ulżyło?
      • gotwald Re: Przystanek miasto - podsumowanie 14.03.07, 00:45
        Niby co mialo ulzyc ? Bedac nauczycielem i to w dodatku jezyka polskiego raza
        mnie bardzo wady i braki w wymowie, tresci przekazu osob wystepujacych
        publicznie. Temu dalem wyraz w poprzednim poscie i tyle.
    • Gość: manwe Re: Przystanek miasto - podsumowanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.07, 23:24
      i? koniec? promocja Gazety dobiegła końca więc zamykamy teatrzyk? Skoro nie
      chcecie wziąć na siebie roli animatora dyskusji o Wrocławiu pozostaje mieć
      nadzieję, że przejmie ją ktoś inny.
      • naiwny_debilek A ty myślałeś, że gazecie chodziło o miasto? 14.03.07, 01:03
        To może zamienimy się na nicki?
        • Gość: niezwykły_człowiek Re: A ty myślałeś, że gazecie chodziło o miasto? IP: *.ki.iif.hu 14.03.07, 07:31
          Nawet zwykli ludzie przyszli?
    • Gość: lynyx lynyx Protokół z posiedzenia IP: *.devs.futuro.pl 14.03.07, 07:45
      Tekst artykułu napisany jak protokół z posiedzenia egzekutywy.Straszne, jak
      dziury na ul.Gajowickiej,,,
      • Gość: mazak000 Re: Protokół z posiedzenia IP: *.adm.ae.wroc.pl 14.03.07, 08:42
        Najlepsze to, że przyszli "zwykli ludzie". Można prosić o bliższą definicję? Ale
        super ta współpraca wyższych uczelni - rektor uniwerku daje salę, żeby rektor
        polibudy robił rekrutację ;)
        • Gość: Urszula Re: Protokół z posiedzenia IP: *.akron.net.pl 14.03.07, 09:30
          Ja przyszłam jako "zwykły człowiek"- emerytka a nie znana lub utytułowana, ale
          widzieliście gdy zabrałam głos w sprawie konserwatora zabytków - prowadzący
          odrazu mi przerwał wypowiedź mimo, że we Wrocku minuta ma 60 sek, za
          to "niezwykli" ludzi jak Rektor AM gadał swoją propagandę medyczną chyba 15 min
          • Gość: minus Re: Protokół z posiedzenia IP: *.e-wro.net.pl 14.03.07, 11:31
            Tu ma Pani rację, Pani Urszulo. Nie potraktowali Pani ładnie.
            Rektor AM mocno przesadził wynurzając się ze statystykami okraszonymi
            językiem propagandy. To już wróżyło (to była pierwsza wypowiedź z sali), że
            dyskusja będzie piekielnie nudna. I była!
    • map4 Czy istnieje stenogram ? 14.03.07, 10:16
      Podsumowanie podsumowaniem, bardzo chętnie przeczytałbym stenogram z tej
      dyskusji, albo posłuchał sobie mp3 zgranego z mikrofonów. To była ważna debata,
      mam nadzieję, że jej organizatorzy zadbali o jej uwiecznienie ...
      • Gość: Łoś_bimbacz Re: Czy istnieje stenogram ?- jeszcze nie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 13:48
        > Podsumowanie podsumowaniem, bardzo chętnie przeczytałbym stenogram z tej

> mam nadzieję, że jej organizatorzy zadbali o jej uwiecznienie ...

Tak myślisz?, może teraz jeszcze coś dogrywają albo wycinają?:)
        Zniknęły z forum dwa przyszpilone wątki, gdzie była prawdziwa dyskusja. Komu
        przeszkadzało kontynuowanie jej? Sternik przekonał RedNacza, że artykuły o
        pawiu, tygrysie oraz panterze i realistyczne sprawozdanie z koncertu DJ
        Romaszkana stanowią zagrożenie dla wizerunku miasta?
        Przedwczoraj dostałem na światłach darmową gazetę Echo Miasta, a na czołówce
        wstępniak " tutaj nie ma PO co wracać" i żadnych antroPOmorfizmów, jak u
        RedNacza, tylko kwinteesencja malkątęctwa i zrytego dzieciństwa: teksty "
        miałem dosyć Wrocławia, jego cen i zarobków" itp.. Już boję się brać tą
        gazetę, bo jeśli w następnym wydaniu napiszą " tu nie ma PO co chodzić do
        pracy" to zawrócę traktor i POjadę na wagary:)))
        • Gość: cookie Re: Czy istnieje stenogram ?- jeszcze nie:) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.07, 20:47
          Mnie rozbawiło i zasmuciło to że na tym spotkaniu 90 procent czasu wypowiadali
          się różni oficjele, którym pokraśniały z zadowolenia Majcher udzieleł głosu,
          jak doszło do udzielenia głosu nam "zwykłym ludziom" vide pani Urszula, czy
          chłopak w długich włosach od razu zaczął sie kwas. Elity pogadały sobie z
          pseudo elytami i tyle. Do tego prowadzenie było tragiczne na poziomie debaty w
          remizie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka