Gość: kasik IP: 195.117.149.* 06.05.03, 12:50 Czytaliscie w najnowszej Angorze przedruk artykulu o nim z Trybuny??? Nie moge uwierzyć,że nikt we Wrocławiu nie pomógł jego żywej legendzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorota Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroc.gazeta.pl 06.05.03, 13:40 Ja pomoglam i inni tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Leszek Budrewicz IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.03, 22:08 Gość portalu: dorota napisał(a): > Ja pomoglam i inni tez Moge tylko potwierdzic. Wielu pomagalo. A ze tak sie skonczylo, jak skonczylo, to chyba nie wina tych, ktorzy pomagali. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
acho Etyka 06.05.03, 13:47 Moi znajomi podzielili się w tej sprawie - część uważała, że dobrze się stało, że taki artykuł się ukazał. Inni uznali go za żenujący i nieetyczny. Co sądzicie o takim dziennikarstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
k_rosenberg Re: Etyka 06.05.03, 13:53 acho napisał: > Co sądzicie o takim dziennikarstwie? To dziennikarstwo nazywa sie ”Trybyna”. Nic dodac, nic ujac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Myslę, że lepiej byłoby IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.05.03, 14:08 gdyby ukazał sie w Dolnosląskiej. Bo Trybunowa prowieniencja zepchnie meritum poza polityczna zasłonę (już u k_rosenberg zepchnęła). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Etyka IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.03, 22:04 acho napisał: > Moi znajomi podzielili się w tej sprawie - część uważała, że dobrze się stało, > że taki artykuł się ukazał. Inni uznali go za żenujący i nieetyczny. > > Co sądzicie o takim dziennikarstwie? Sadze jak najgorzej. Zle sie stalo, ze taki artykul sie ukazal. Leszkowi na pewno nie pomogl, a oskarzanie Dutkiewicza, ktory Leszkowi pomogl jak malo kto, to po prostu swinstwo. Ale jak juz ktos napisal - czego innego spodziewac sie po dziennikarzach Trybuny? Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
k_rosenberg Re: Leszek Budrewicz 06.05.03, 13:55 link do tekstu: www.trybuna.com.pl/200304/d.htm?id=2831 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE_Z_TOWARZYSTWA Re: Leszek Budrewicz IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 06.05.03, 14:22 A KTO TO JEST BUDREWICZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Leszek Budrewicz IP: *.kom / 10.103.2.* 06.05.03, 15:32 Sprawa pana Budrewicza jest bardzo poruszająca, ale w podobnej sytuacji jak ten pan znalazło się w Polsce bardzo dużo rodzin, ludzi i im również należy się godziwe życie, we własnym mieszkaniu ( malutkim, ale własnym). Jestem odmiennego zdania, że jak ktoś jest zasłużony to mu się należy np.mieszkanie socjalne,(dla jednych pan Budrewicz jest zasłużony, a dla innych nie). Znam bardzo dużo ludzi wykształconych w podobnej sytuacji co ten Pan i nikt im nic nie dał na wszystko muszą sami zapracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Leszek Budrewicz IP: 195.117.149.* 07.05.03, 12:14 > Jestem odmiennego zdania, że jak ktoś jest zasłużony to mu się należy > np.mieszkanie socjalne,(dla jednych pan Budrewicz jest zasłużony, a dla innych > nie). Znam bardzo dużo ludzi wykształconych w podobnej sytuacji co ten Pan i > nikt im nic nie dał na wszystko muszą sami zapracować. Nie chodzi o to by mu dawac mieszkanie ale wydawalo mi sie tylko ze taki fachowiec i niezly dziennikarz ,znany i majacy wielu wplywowych znajomych powinien znalezc prace bez wiekszego problemu.trudno mi tez zrozumiec ze nagle mimo ze pracuje mniej lub bardziej dorywczo nie jest w stanie z tego przezyc,to mnie zastanawia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Leszek Budrewicz IP: *.kom / 10.103.2.* 07.05.03, 13:48 Znam młodego lekarza, który pracyje w magazynie za 900 zł, doświadczonego inżyniera, który jest taksówkarzem, (opatentował dwa wynalazki), w jednej z firm wrocławskich pracują na produkcji; inżynierowie, prawnicy (są szczęśliwi, że mogą pracować fizycznie, bo w przeciwnym razie podzielili by los pana Budrewicza) i tak można mnożyć przkłady - jest bezrobocie, pracę mają tylko uprzywilejowani - "a miało być tak pięknie" Po przeczytaniu informacji na temat pana Budrewicza, to wnioskuję, iż jest to bardzo wartościowy człowiek - ale czy nie ma kaca moralnego za to co zrobiono z krajem przez działaczy Solidarności, niestety rynek pracy się kurczy i sami wpadli w sidła, które zastawili - (właśniew w nie wpadają ). Myśleli, że sytuacja do której doprowadzili kraj ich ominie??!!! Takie tragedie, jaka spodkała pana Budrewicza już od bardzo wielu lat spotykają, wielu Polaków, ale oni nie mają ustosunkowanych przyjaciół, którzy mogli by im pomóc. pozdr. majka46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.03, 13:56 Gość portalu: majka46 napisał(a): > ale czy nie ma kaca moralnego za to co zrobiono z > > krajem przez działaczy Solidarności, niestety rynek pracy się kurczy i sami > wpadli w sidła, które zastawili - (właśniew w nie wpadają ). > Myśleli, że sytuacja do której doprowadzili kraj ich ominie??!!! > Takie tragedie, jaka spodkała pana Budrewicza już od bardzo wielu lat > spotykają, wielu Polaków, ale oni nie mają ustosunkowanych przyjaciół, którzy > mogli by im pomóc. > > pozdr. majka46 I ty rzeczywiscie wierzysz w to co piszesz ? Juz gdybys zadala sobie trud i porachowala to by ci wyszlo ze "dzialacze Solidarnosci" byli u wladzy polowe czasu polskiej transformacji. Chyba, ze "dzialaczem Solidarnosci" byli Oleksy, Cimoszewicz, Pawlak czy Miller. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: IP: *.kom / 10.103.2.* 07.05.03, 15:14 Gość portalu: Cywil napisał(a): > Gość portalu: majka46 napisał(a): > > > ale czy nie ma kaca moralnego za to co zrobiono z > > > > krajem przez działaczy Solidarności, niestety rynek pracy się kurczy i sam > i > > wpadli w sidła, które zastawili - (właśniew w nie wpadają ). > > Myśleli, że sytuacja do której doprowadzili kraj ich ominie??!!! > > Takie tragedie, jaka spodkała pana Budrewicza już od bardzo wielu lat > > spotykają, wielu Polaków, ale oni nie mają ustosunkowanych przyjaciół, któ > rzy > > mogli by im pomóc. > > > > pozdr. majka46 > > I ty rzeczywiscie wierzysz w to co piszesz ? Juz gdybys zadala sobie trud i > porachowala to by ci wyszlo ze "dzialacze Solidarnosci" byli u wladzy polowe > czasu polskiej transformacji. Chyba, ze "dzialaczem Solidarnosci" byli Oleksy, > Cimoszewicz, Pawlak czy Miller. Gdyby Solidarność dobrze rządziła, to o tych panach długo, a może wcale już byś nie usłyszał. majka46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.03, 15:31 Gość portalu: majka46 napisał(a): > > Gdyby Solidarność dobrze rządziła, to o tych panach długo, a może wcale już byś > > nie usłyszał. > > majka46 Znow klopoty z chronologia. Akurat srodowiska opozycyjne zdolaly sie "narzadzic" (nb byly to najlepsze rzadu po 1989 r.) nieco ponad 3 lata, kiedy nasz swiatly narod postanowil oddac wladze osobom z obozu, ktory przez 50 lat rzadzil w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Bo "sprzatanie" po 50 latch "boli" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.03, 15:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Niestety najmniej boli winnych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.03, 15:44 Paradoks polega na tym, ze najmniej boli tych, ktorzy balaganu narobili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Skoro Miller dwa lata IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.05.03, 15:55 tłumaczy swoje niepowodzenia Buzkiem to czy to znaczy, ze reformatoły przez 50 lat będą mieć usprawiedliwienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Co zrobic jak gruszki nie chca rosnac na wierz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.03, 16:12 Gość portalu: duzY napisał(a): > tłumaczy swoje niepowodzenia Buzkiem to czy to znaczy, ze reformatoły przez 50 > lat będą mieć usprawiedliwienie? Ten kto wierzyl w 1989 r., ze Polska stanie sie krajem "mlekiem i miodem plynacym" ten byl naiwny (bo cud zwlaszcza w gospodarce zdewastowanej przez komunizm byl niemozliwy). Mozna to jednak jakos usprawiedliwic. Ten, kto uwierzyl Millerowi, ze "gruszki beda rosnac na wierzbie" ten byl durniem. Wyraznym zaklamaniem rzeczywistosci jest obarczanie Solidarnosci wylaczna odpowiedzialnoscia za wystepujace trudnosci - skoro 6 lat to rzady ekipy SLD- owskiej pospolu z PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Znaczy naród polski to IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.05.03, 16:17 naród naiwnych durniów. Z tego co zrozumiałem (ale jak wiesz ja mało kumaty jestem) koleżanka nie obwiniała za wszystko Solidarności. Zauważyła jakiej szansy "S" nie wykorzystała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Nie narod tylko kazdy indywidualnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.03, 16:33 Gość portalu: duzY napisał(a): > naród naiwnych durniów. > Z tego co zrozumiałem (ale jak wiesz ja mało kumaty jestem) koleżanka nie > obwiniała za wszystko Solidarności. Zauważyła jakiej szansy "S" nie > wykorzystała. A jak okreslisz kogos kto uwierzyl Millerowi, ze za czasow "Buzka smietniki byly pelne porzuconych niemowlat" a za jego "gruszki rosnac beda na wierzbie", albo kogos kto sadzil w 1989 r. ze da sie zreformowac kraj bez kosztow spolecznych. Czyzbys ty w to wierzyl ? Demokracja dopuszcza do glosu wszystkich (i tak powinno byc) i madrych i glupich. Nie ma czegos takiego jak zbiorowa madrosc narodu (tak jak nie bylo "zbiorowej madrosci klasy robotniczej"). Po prostu w ostatnich wyborach wygraly ugrupowania populistyczne. Roznica miedzy Samoobrona a SLD jest tak, ze Lepper zdaje sie wierzy w to co mowi, a SLD lgala "na zimno". Zacytuje zatem kolezanke - " ale czy nie ma kaca moralnego za to co zrobiono z > krajem przez działaczy Solidarności, niestety rynek pracy się kurczy i sami > wpadli w sidła, które zastawili - (właśniew w nie wpadają ). > Myśleli, że sytuacja do której doprowadzili kraj ich ominie??!!! > Takie tragedie, jaka spodkała pana Budrewicza już od bardzo wielu lat > spotykają, wielu Polaków, ale oni nie mają ustosunkowanych przyjaciół, którzy > mogli by im pomóc". Kogo zatem twoim zdaniem obwinila ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Obciążyła winą Solidarność. IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.05.03, 16:38 Ale nie wyłaczną. Zazdroszczę Ci prostego widzenia świata: SLD i Samoobrona sa be (idioci) reszta jest cacy (naiwni). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: A gdzie ci inni obciazeni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.03, 16:50 Gość portalu: duzY napisał(a): > Ale nie wyłaczną. > Zazdroszczę Ci prostego widzenia świata: SLD i Samoobrona sa be (idioci) reszta > > jest cacy (naiwni). > Pozdrawiam Dzentelmeni o faktach nie dyskutuja - wiec pytam gdzie sa "ci inni obciazeni odpowiedzialnoscia". Obawiam sie ze to ty upraszczasz sobie rzeczywistosc. Ci co glosowali na SLD i Samoobrone to pewnie mniej niz 1/4 doroslych Polakow. Pozostaje zatem jeszcze kilkanascie milionow, ktorzy nie glosowali na nikogo albo na inne ugrupowania (czasami zreszta niewiele lepsze). Konia z rzedem temu kto wyjasni racjonalnie np. dlaczego zaglosowal na Samoobrone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: A gdzie ci inni obciazeni IP: *.kom / 10.103.2.* 07.05.03, 18:02 Gość portalu: Cywil napisał(a): > Gość portalu: duzY napisał(a): > > > Ale nie wyłaczną. > > Zazdroszczę Ci prostego widzenia świata: SLD i Samoobrona sa be (idioci) > reszta > > > > jest cacy (naiwni). > > Pozdrawiam > > Dzentelmeni o faktach nie dyskutuja - wiec pytam gdzie sa "ci inni obciazeni > odpowiedzialnoscia". > Obawiam sie ze to ty upraszczasz sobie rzeczywistosc. Ci co glosowali na SLD i > Samoobrone to pewnie mniej niz 1/4 doroslych Polakow. Pozostaje zatem jeszcze > kilkanascie milionow, ktorzy nie glosowali na nikogo albo na inne ugrupowania > (czasami zreszta niewiele lepsze). > Konia z rzedem temu kto wyjasni racjonalnie np. dlaczego zaglosowal na > Samoobrone. Może chodziło o to, żeby ci, co są u władzy zdali sobie sprawę, że to co robią je, mówiąc prostym językiem jest złe i powstają takie sytuacje, jak powyżej opisywana. Może oni chcą godnego życia??? p.s. Jako młoda panienka czytałam Przedwiośnie, Granicę - to o czym te książki mówiły wydawało mi się wtedy fikcją, ale jak się okazło może być to prawda. Jak mi strasznie żal tych wszystkich biednych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: A gdzie ci inni obciazeni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.03, 20:02 Cywil: Konia z rzedem temu kto wyjasni racjonalnie np. dlaczego zaglosowal na > > Samoobrone. > > Może chodziło o to, żeby ci, co są u władzy zdali sobie sprawę, że to co robią > je, mówiąc prostym językiem jest złe i powstają takie sytuacje, jak powyżej > opisywana. Może oni chcą godnego życia??? Otoz wlasnie pytam jaki jest zwiazek miedzy glosowaniem na Samoobrone "a godnym zyciem". Chyba tylko dla kogos kto wierzy ze jednak "gruszki rosna na wierzbie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kościelny Re:Gruszki rosną na wierzbie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.03, 20:58 Oczywiście. Wystarczy popatrzeć jak wyrosły fortuny niektórych nowobogackich /i na lewo i na prawo/. Powtarzam - niektórych. A ostatni przykład pan Parysa? Zrywał gruszki w Fundacji Pojednanie. Tyle, że zabierał je ludziom poszkodowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: A gdzie ci inni obciazeni IP: *.kom / 10.103.2.* 08.05.03, 00:22 Gość portalu: Cywil napisał(a): > > > Otoz wlasnie pytam jaki jest zwiazek miedzy glosowaniem na Samoobrone "a godnym > > zyciem". > Chyba tylko dla kogos kto wierzy ze jednak "gruszki rosna na wierzbie" Tonący brzytwy się chwyta - a w tłumaczeniu tobędzie brzmiało tak, jeśli będziesz przez kilka lat bez opieki socjalnej, (bez pracy, prawa do zasiłku, mieszkania itd) to uwierzysz we wszystko.(nawet w "gruszki na wierzbie") pozdr. majka46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Dziad swoje baba swoje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.03, 16:50 Gość portalu: majka46 napisał(a): > Gość portalu: Cywil napisał(a): > > > > > > > Otoz wlasnie pytam jaki jest zwiazek miedzy glosowaniem na Samoobrone "a > godnym > > > > zyciem". > > Chyba tylko dla kogos kto wierzy ze jednak "gruszki rosna na wierzbie" > > Tonący brzytwy się chwyta - a w tłumaczeniu tobędzie brzmiało tak, jeśli > będziesz przez kilka lat bez opieki socjalnej, (bez pracy, prawa do zasiłku, > mieszkania itd) to uwierzysz we wszystko.(nawet w "gruszki na wierzbie") > > pozdr. majka46 > Ja nie pytam w co kto wierzy. Bo sa tacy co wierza w talibow w klewkach, w komunizm, hitlera (i to calkiem inteligentni), w koniec swiata co kilka lat itd. Tylko co w programie "gruszek na wierzbie" ma zapewnic dobrobyt i powszechna szczesliwosc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Dziad swoje baba swoje IP: *.kom / 10.103.2.* 08.05.03, 18:31 Gość portalu: Cywil napisał(a): > Gość portalu: majka46 napisał(a): > > komunizm, hitlera (i to calkiem inteligentni), w koniec swiata co kilka lat > itd. Tylko co w programie "gruszek na wierzbie" ma zapewnic dobrobyt i > powszechna szczesliwosc ? Ty poprostu nie chcesz zrozumieć, co się do Ciebie mówi(pisze), coś kręcisz i sam już nie wierz co,zapomniałeś chyba o czym była mowa (jak w sejmie - pierdoły, pierdoły i jeszcze raz pie.... bez ładu i składu, byle mącić). Wybaczam, upał każdego może znużyć. Było miło - żegnam. pozdr.majka46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Dziad swoje baba swoje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.03, 23:24 Gość portalu: majka46 napisał(a): > > Ty poprostu nie chcesz zrozumieć, co się do Ciebie mówi(pisze), coś kręcisz i > sam już nie wierz co,zapomniałeś chyba o czym była mowa (jak w sejmie - > pierdoły, pierdoły i jeszcze raz pie.... bez ładu i składu, byle mącić). > Wybaczam, upał każdego może znużyć. Było miło - żegnam. > pozdr.majka46 > Milo bylo umiarkowanie bo trudno dyskutowac z kims kto ma zdrowy rozsadek i logike w malym powazaniu. Poczytaj w spokoju to co pisalas i zastanow sie czy napisalabys te wszystkie dyrdymaly (mam nadziej, ze to rzeczywiscie skutek upalow) jeszcze razy. > > > > > > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Grunt to mieć dobre wyobrażenie o sobie IP: *.kom / 10.103.2.* 09.05.03, 14:05 Gość portalu: Cywil napisał(a): > > > Milo bylo umiarkowanie bo trudno dyskutowac z kims kto ma zdrowy rozsadek i > logike w malym powazaniu. Poczytaj w spokoju to co pisalas i zastanow sie czy > napisalabys te wszystkie dyrdymaly (mam nadziej, ze to rzeczywiscie skutek > upalow) jeszcze razy. Tylko nie popadnij w samouwielbienie, bo w tedy każda dyskusja z Tobą, będzie jałowa, zresztą jak ta. Wiem, że trudno przyznać się do porażki, jak widzę Tobie szczególnie. pozdr.majka46 mnie tam było miło pa pa p.s. panowie bądźcie mili na wiosnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Grunt to sobie popisac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.03, 18:02 Gość portalu: majka46 napisał(a): > Wiem, że trudno przyznać się do porażki, jak widzę Tobie szczególnie. > > pozdr.majka46 > p.s. > panowie bądźcie mili na wiosnę Co prawda niewiele zrozumialas z tego co pisalem, a jeszcze gorzej bo chyba nie wiesz co sama piszesz (nie zestawialabys wowczas Czarneckiego z Beger, nie powolywalabys sie na doktorat Krzaklewskiego jako przyklad "politycznego" awansu, i nie pisalabys dyrdymalow o rzadach Solidarnosci w sytuacji kiedy z 13 lat transformacji 6 rzadzila ekipa SLD?PSL)itd) , ale przynajmiej "dowcip" masz ciety. Ps. Powiedzenie dzentelmeni o faktach nie dyskutuja dotyczy obu plci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Grunt to sobie popisac ta, tak - masz rację IP: *.kom / 10.103.2.* 09.05.03, 19:46 Tak, tak, popisać, aby się popisać,(w twoim przypadku). Odpuszczam - bo nie chcę Ciebie zapędzić w kozi róg, a możesz mi wierzyć, ta tematyka jest moją pasją, lecz obawiam się, że zbyt Byś to przeżył. Ze Świętych krów, już się wyleczyłam, więc mam prawo wymagać więcej od takich panów jak np. Krzaklewski, czy Czarnecki. I dlatego uważam, że jest to małostkowe kpić sobie z wieśniaków, którzy start życiowy mieli o wiele gorszy niż Ty czy Ci dwaj panowie, i ja( tak mi się wydaje. Pani Beger, jak na osobę, poch. wiejskiego jest bardzo inteligentna, i ambitna - czego nie można powiedzieć o innych.(oby nie zaabitna, bo wtedy może to być groźne). Nie mam najmnieszej chęci dyskredytować jej jako polityka, tylko dlatego że ma inne poglądy polityczne niż ja, (widzisz i to się nazywa kultura, bez zbędnego zacietrzewienia). Wszyscy już mają dosyć sloganów typu, komuniści zostawili kraj w takim, a nie w innym stanie. Zbyt dobrze znam te sprawy z bliska. pozdr.majka46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Grunt to sobie popisac ta, tak - masz rację IP: *.gn.ae.wroc.pl 10.05.03, 13:24 Gość portalu: majka46 napisał(a): > > Tak, tak, popisać, aby się popisać,(w twoim przypadku). > Odpuszczam - bo nie chcę Ciebie zapędzić w kozi róg, a możesz mi wierzyć, ta > tematyka jest moją pasją, lecz obawiam się, że zbyt Byś to przeżył. Jezeli taki bzdury wypisujesz w przypadku problematyki, ktora jest Twoja "pasja" to strach pomyslec co bys pisala gdyby pasja nie byla. A moze jest odwrotnie "pasja" przeslania Ci trzezwosc spojrzenia. Pani Beger, jak na osobę, > poch. wiejskiego jest bardzo inteligentna, i ambitna - czego nie można > powiedzieć o innych.(oby nie zaabitna, bo wtedy może to być groźne). > Nie mam najmnieszej chęci dyskredytować jej jako polityka, tylko dlatego że ma > inne poglądy polityczne niż ja, (widzisz i to się nazywa kultura, bez zbędnego > zacietrzewienia). Ty jednak nic nie rozumiesz. Mnie nie interesuje czy Beger chodzila do szkoly pod gore, i miala trudne dziecinstwo, tak jak nie intersuje mnie, ze Hitler byl wczesnie osierocony, Gomulka pochodzil z rozbitej rodziny,a Gierek wczesnie zaczal prace w kopalni. Bo nie ma to nic do rzeczy w dzialalnosci politycznej, w przypadku ktorej ponosi sie odpowiedzialnosc za innych. Beger jak i cala Samoobrona nic poza demagogia w tej materii nie ma do zaoferowania. "Łzawe" teksty o losie poszkodowanych przez "rzady solidarnosciowe" nic w tym przypadku nie zmieniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etosowiec Re: Cywil ma rację IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.03, 13:35 > "Łzawe" teksty o losie poszkodowanych przez "rzady solidarnosciowe" nic w tym > przypadku nie zmieniaja. Łza się w oku kręci. Mogło być tak dobrze tylko te rządy SLD wszystko psują. Przykład to reforma służby zdrowia. Oddłużyliśmy placówki, daliśmy zarobić zarządom Kas chorych, zmniejszyliśmy liczbę chorych, a teraz to wszystko rozwalili. Szpitale nie mają na chemioterapię. Pielęgniarki chodzą bez pensji. Zresztą szkoda pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Cywil ma rację IP: *.gn.ae.wroc.pl 10.05.03, 13:47 Gość portalu: Etosowiec napisał(a): Łza się w oku kręci. Mogło być tak dobrze tylko te rządy SLD wszystko psują. > Przykład to reforma służby zdrowia. Oddłużyliśmy placówki, daliśmy zarobić > zarządom Kas chorych, zmniejszyliśmy liczbę chorych, a teraz to wszystko > rozwalili. Szpitale nie mają na chemioterapię. Pielęgniarki chodzą bez pensji. Zresztą szkoda pisać. No a mialo byc tak dobrze - wszystkiemu winne te "gruszki", a przeciez tow. Łysenko zapewnial, ze jak sie zastosuje sld-owska ekonomie (wsparta mysla ekonomiczna A. Leppera) to beda kwitly, ze nie daj Bog. I nastanie czas pelnej szczesliwosci, a "ludzie beda zyli dostatniej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Cywil ma rację IP: *.kom / 10.103.2.* 10.05.03, 14:16 Gość portalu: Etosowiec napisał(a): > > > > "Łzawe" teksty o losie poszkodowanych przez "rzady solidarnosciowe" nic w > tym > > przypadku nie zmieniaja. > > Łza się w oku kręci. Mogło być tak dobrze tylko te rządy SLD wszystko psują. > Przykład to reforma służby zdrowia. Oddłużyliśmy placówki, daliśmy zarobić > zarządom Kas chorych, zmniejszyliśmy liczbę chorych, a teraz to wszystko > rozwalili. Szpitale nie mają na chemioterapię. Pielęgniarki chodzą bez pensji. > Zresztą szkoda pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Cywil ma rację, prawie IP: *.kom / 10.103.2.* 10.05.03, 14:25 Gość portalu: Etosowiec napisał(a): > > > > "Łzawe" teksty o losie poszkodowanych przez "rzady solidarnosciowe" nic w > tym > > przypadku nie zmieniaja. > > Łza się w oku kręci. Mogło być tak dobrze tylko te rządy SLD wszystko psują. > Przykład to reforma służby zdrowia. Oddłużyliśmy placówki, daliśmy zarobić > zarządom Kas chorych, zmniejszyliśmy liczbę chorych, a teraz to wszystko > rozwalili. Szpitale nie mają na chemioterapię. Pielęgniarki chodzą bez pensji. > Zresztą szkoda pisać. Pisz, pisz, tylko jaśniej bo nie bardzo wiem jak mam Ci pomóc????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Cywil do wieczora, jestes bohaterem dnia IP: *.kom / 10.103.2.* 10.05.03, 14:42 Gość portalu: majka46 napisał(a): Do bohatera dnia Cywila. Teraz jadę ze znajomymi na basen, więc musisz się obejść bez mojego towarzystwa, Ale może kolega "Etosowiec" z tobą pogawędzi.:)))). Proponuję, abyś skończył tak ulewać żółć, życie jest piękne, więc wyluzuj. Następnym razem i Ciebie zabiorę, tylko odpuść sobie i innym. Amen pozdr. majka46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etosowiec Re:Kobietom się nie odmawia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.03, 15:22 Więc piszę do kolegi Cywila. I znowu masz rację. Za króla Sasa było bardzo dobrze o czym świadczy powiedzenie: "za króla Sasa, jedz, pij i popuszczaj pasa." A teraz co? Bieda z nędzą. Stąd prosty wniosek. Bez SLD żyłoby się nam lepiej i ptasiego mleka nawet by nie brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re:Kobietom się nie odmawia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.03, 17:46 Gość portalu: Etosowiec napisał(a): > Więc piszę do kolegi Cywila. I znowu masz rację. Za króla Sasa było bardzo > dobrze o czym świadczy powiedzenie: "za króla Sasa, jedz, pij i popuszczaj > pasa." A teraz co? Bieda z nędzą. Stąd prosty wniosek. Bez SLD żyłoby się nam > lepiej i ptasiego mleka nawet by nie brakowało. Ty nie odmawiaj - ale troche przy okazji mysl. Wybrales bowiem cytat - pasujacy jak przyslowiowy wol do karety. Bo wiele mozna powiedziec o czasach saskich ale ze sa synonimem bogactwa to musze powiedziec rzeczywiscie oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Zlosc pieknosci szkodzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.03, 17:38 Gość portalu: majka46 napisał(a): > > Gość portalu: majka46 napisał(a): > > Do bohatera dnia Cywila. > Teraz jadę ze znajomymi na basen, więc musisz się obejść bez mojego towarzystwa > Następnym razem i Ciebie zabiorę, tylko odpuść sobie i innym. Nie wysilaj sie na "dowcipasy" bo sa rownie marne jak Twoje wczesniejsze dywagacje. Idz, idz na basen - madrzejsza nie wrocisz ale za to troche sie odprezysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: A zabawa????? IP: *.kom / 10.103.2.* 10.05.03, 18:56 Gość portalu: Cywil napisał(a): Idz, idz na basen - madrzejsza nie wrocisz ale za to troche sie > odprezysz. Cześć Cywil, jak widzę to w taki piękny dzień gniłeś w domku i obmyślałeś strategię działania, trzeba było też się trochę odprężyć, to byś pozytywniej lepiej i myślał - no, ale Twój wybór. Ostatni raz takiego pana widziałam kilka lat temu w sejmie, był strasznie przemądrzały, też wszystko wiedział najlepiej, ( miał patent na mądrość) mimo to wyborcom się nie spodobał, a nazywał się Niesiołowski to jakiś krewny, czy to ty jesteś tym panem???:))))) Co do mądrości i poziomu, to starałam się Tobie dorównać. Na basen napewno Ciebie nie wezmę (po choinkę mi taki tetryk), siedź sobie w domu i skręcaj ze złości. Majka46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: A zabawa????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.03, 19:41 Gość portalu: majka46 napisał(a): > Co do mądrości i poziomu, to starałam się Tobie dorównać. Na basen napewno > Ciebie nie wezmę (po choinkę mi taki tetryk), siedź sobie w domu i skręcaj ze > złości. > > Majka46 Rozumiem, ze bedziesz informowac teraz o swoim bujnym zyciu towarzyskim, czekam "niecierpliwie" na informacje kiedy idziesz do kosmetyczki, toalety, na zakupy itd.. Zdecydowanie to moze byc "ciekawsze" niz wypociny na temat w ktorym sie udzielasz. Ps. Biorac pod uwage czestotliwosc wypowiedz na forum wnosze, ze jestes "mloda" rencistka. Zdecydowanie masz za duzo wolnego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Łyk koniaku może coś pomoże? IP: *.kom / 10.103.2.* 10.05.03, 20:26 Gość portalu: Cywil napisał(a): > Gość portalu: majka46 napisał(a): > > Co do mądrości i poziomu, to starałam się Tobie dorównać. Na basen napewno > > > Ciebie nie wezmę (po choinkę mi taki tetryk), siedź sobie w domu i skręcaj > ze > > złości. > > > > Majka46 > > Rozumiem, ze bedziesz informowac teraz o swoim bujnym zyciu towarzyskim, > czekam "niecierpliwie" na informacje kiedy idziesz do kosmetyczki, toalety Mimo wszystko uważałam Ciebie za człowieka na poziomie, ale jak się okazuje słoma wychodzi z butów. > Ps. Biorac pod uwage czestotliwosc wypowiedz na forum wnosze, ze jestes "mloda" > > rencistka. Zdecydowanie masz za duzo wolnego czasu Jak zwykle źle wnosisz, jedynie, że młoda (w tym się nie pomyliłeś), a co do wolnego czasu to już moja sprawa, jak nim dysponuje. To ja Ciebie zaczęłam uważać za chorego, a z chorymi ludźmi się nie dyskutuje,i dlatego tak, a nie inaczej praebieg naszej dyskusji się potoczył. Człowieku Ty jesteś chory z nienawiści, racja jest tylko Twoja, totalny despotyzm. W tej sytuacji jak sobie wyobrażasz, jaką kolwiek wymianę poglądów. Po prostu w Twoim towarzystwie to jest niemożliwe. Trzymaj fason majka46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Łyk koniaku może coś pomoże? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.03, 12:12 Gość portalu: majka46 napisał(a): > To ja Ciebie zaczęłam uważać za chorego, a z chorymi ludźmi się nie dyskutuje,i > > dlatego tak, a nie inaczej praebieg naszej dyskusji się potoczył. Człowieku Ty > jesteś chory z nienawiści, racja jest tylko Twoja, totalny despotyzm. W tej > sytuacji jak sobie wyobrażasz, jaką kolwiek wymianę poglądów. Po prostu w > Twoim towarzystwie to jest niemożliwe. Coz to dokonalas samoanalizy swojej osoby. Ilosc jadu, bezsensownej agresji, braku obiektywizmu w tym co piszesz jest porazajace. W tym wszystkim zabawne jest to, ze nawet tego nie dostrzegasz. Rozumiem, ze w przerwie miedzy swoimi rozlicznymi "wystepami" towarzyskimi zdazysz jeszcze "pograzyc" kilku "chorych tetrykow". Pisz pisz madrzej nie bedzie ale przynajmniej weselej. Ale nie daj Boze nie zaniedbaj przez to swoich rozlicznych obowiazkow towarzyskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: Leszek Budrewicz IP: *.dozamel.ssk.pl 19.05.03, 11:37 Głosujecie za UE i oddajmy im wszystko co mamy i oddajmy się w niewolę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qula Re: Leszek Budrewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.03, 15:08 budrewicz to dziennikarz. jeden z niewielu pasjonatów tego zawodu. człowiek z niesamowitą wiedzą. nie przypominam sobie tematu, na który on nie miałby czegoś KONKRETNEGO do powiedzenia. taka legenda, którą warto poznać. a tekst w trybunie? umiarkowany. (chociaż przesadzili z porównaniem do sprawy rywina)i dość obiektywny. nasz prezydent to po prostu facet interesu, dla którego nie ma sentymentów.wrocław i losy jego mieszkańców są mu obojętne. no chyba,że chodzi o jakiś dobry interes, który najwyraźniej realziuje kasia staniewicz dostająca za NIC mieszkanie od miasta. i jeszcze ma prawo wyboru miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lope Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.05.03, 17:18 nie powierzyłbym swojego mieszkania dutkiewiczowi , wrocławianie muszą się zastanowić czy powierzyli miasto właściwemu człowiekowi - poza tym powinno się wyjaśnić wszystkie wątki tej sprawy - komu i za ile sprzedano mieszkanie po budrewiczu , jeszcze jedno pamiętam z lat 70 - tych jak budrewicz w stroju niedbałym chodził po filologii i rozdawał pisemka i ulotki , o kimś takim jak dutkiewicz i zdrojewski wówczas nie słyszano Odpowiedz Link Zgłoś
garbuse5 Re: Leszek Budrewicz 06.05.03, 22:15 Hej, hej, spokojnie. Z tekstu wynika, ze to Budrewicz narobił długów a Dutkiewicz je spłacał. Za swoje długi trzeba odpowiadać. Chyba? Gość portalu: lope napisał(a): > nie powierzyłbym swojego mieszkania dutkiewiczowi - poza tym powinno > się wyjaśnić komu i za ile sprzedano > mieszkanie po budrewiczu , jeszcze jedno pamiętam z lat 70 - tych jak > budrewicz w stroju niedbałym chodził po filologii i rozdawał pisemka i ulotki > , > o kimś takim jak dutkiewicz i zdrojewski wówczas nie słyszano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lope Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.05.03, 22:46 nie tyle tu chodzi o żyrowanie czy też spłacenie długów ale o pokazanie postępowania dutkiewicza , skoro takimi byli kolegami od iluś lat i łączyły ich wspólne przeżycia to co najmniej dwuznaczne było postępowanie dutkiewicza, myślę że powinien się on wytłumaczyć ze sowjego postępowania w tej mierze gdyż będąc politykiem dutkiewicz musi się liczyć że będzie również oceniany za takie sprawy , poza tym musi dutkiewicz wytłumaczyć swoim wyborcom że nie wykorzystał trudnego położenia budrewicza bo mogło by to zagrozić jego wiarygodności jako gospodarza miasta , poza tym w latach siedemdziesiatych nikt nie słyszał o dutkiewiczu lub zdrojewskim a budrewicza wszyscy znali Odpowiedz Link Zgłoś
garbuse5 Re: Leszek Budrewicz 07.05.03, 17:36 Gość portalu: lope napisał(a): A Ty przez ile miesięcy jesteś gotowy spłacać kilkutysieczny kredyt za przyjaciela? Dwa, trzy, kwartal? A może ani jednego? Z tego co słyszłem inny żyranci wykpili się i cała spłata ogromnego kredytu spadła właśnie na Dutkiewicza! > nie tyle tu chodzi o żyrowanie czy też spłacenie długów ale o pokazanie > postępowania dutkiewicza , skoro takimi byli kolegami od iluś lat i łączyły > ich wspólne przeżycia to co najmniej dwuznaczne było postępowanie dutkiewicza, > > myślę że powinien się on wytłumaczyć ze sowjego postępowania w tej mierze > gdyż będąc politykiem dutkiewicz musi się liczyć że będzie również oceniany > > za takie sprawy , poza tym musi dutkiewicz wytłumaczyć swoim wyborcom że nie > wykorzystał trudnego położenia budrewicza bo mogło by to zagrozić jego > wiarygodności jako gospodarza miasta , poza tym w latach siedemdziesiatych > nikt nie słyszał o dutkiewiczu lub zdrojewskim a budrewicza wszyscy znali Odpowiedz Link Zgłoś
garbuse5 Re: Leszek Budrewicz 07.05.03, 17:39 garbuse5 napisała: Gość portalu: lope napisał(a): A Ty przez ile miesięcy jesteś gotowy spłacać miesiecznie kilkutysiecy kredytu za przyjaciela? Dwa, trzy, kwartal? A może ani jednego? Z tego co słyszłem inny żyranci wykpili się i cała spłata ogromnego kredytu spadła właśnie na Dutkiewicza! > nie tyle tu chodzi o żyrowanie czy też spłacenie długów ale o pokazanie > postępowania dutkiewicza , skoro takimi byli kolegami od iluś lat i łączy ły > ich wspólne przeżycia to co najmniej dwuznaczne było postępowanie > dutkiewicza, > > myślę że powinien się on wytłumaczyć ze sowjego postępowania w tej mier > ze > gdyż będąc politykiem dutkiewicz musi się liczyć że będzie również oceniany za takie sprawy , poza tym musi dutkiewicz wytłumaczyć swoim wyborcom że nie > wykorzystał trudnego położenia budrewicza bo mogło by to zagrozić jego wiarygodności jako gospodarza miasta , poza tym w latach siedemdziesiaty ch > nikt nie słyszał o dutkiewiczu lub zdrojewskim a budrewicza wszyscy znali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kościelny Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.03, 17:58 13 grudnia ubiegłego roku minęła 25 rocznica założenia przez Leszka Studenckiego Komitetu Solidarności. A dziś tylko refren pozostał:"... gdzie koledzy z tamtych lat... ?" Gdzie etos, gdzie wartości? A miało być tak pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Leszek Budrewicz IP: *.crowley.pl 06.05.03, 22:28 Jak nie wiadomo o co chodzi! to chodzi o kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.05.03, 22:53 tak dla uscislenia to narzeczona budrewicza jesli stracila prace to w sierpniu 2001 roku a nie w styczniu....w sierpniu raczyla pojawic sie w UM i pochwalic sie za juz ma dzidziusia...a prace stracila własnie dlatego ze wczesniej sie nie raczyla tam pojawic mimo ze okres poporodowy juz dawno minał....wiem bo własnie bylam przypadkowo w kadrach UM i widzialam cała te sytuacje...... Odpowiedz Link Zgłoś
mi_ko Re: Leszek Budrewicz 07.05.03, 23:21 Gość portalu: natka napisał(a): > tak dla uscislenia to narzeczona budrewicza jesli stracila prace to w sierpniu > 2001 roku a nie w styczniu....w sierpniu raczyla pojawic sie w UM i pochwalic > sie za juz ma dzidziusia...a prace stracila własnie dlatego ze wczesniej sie > nie raczyla tam pojawic mimo ze okres poporodowy juz dawno minał....wiem bo > własnie bylam przypadkowo w kadrach UM i widzialam cała te sytuacje...... To jak już tak uściślamy wszystko, to prostuję inną datę: Leszek B. stracił pracę w "Słowie Polskim" w styczniu 2002, a nie 2001. Wszystko po tym, jak zniknął w tajemniczych okolicznościach niczym red. Mac z "Wprost" parę lat temu ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
nido Re: Leszek Budrewicz 08.05.03, 00:50 mi_ko napisał: > Leszek B. stracił > pracę w "Słowie Polskim" w styczniu 2002, a nie 2001. Wszystko po tym, jak > zniknął w tajemniczych okolicznościach niczym red. Mac z "Wprost" parę lat > temu ;-). O, to ciekawe, wspólpracę z moją firmą pan L.B. również zerwał bez słowa - po prostu przepadł jak kamień w wodę:) Przyznam, że czuliśmy się wówczas dość rozżaleni i zlekceważeni przez gwiazdę wrocławskiego podziemia - a kiedy spotkałam go po kilku miesiącach, gęsto się tłumaczył, że urodzilo mu się dziecko itd. Jeżeli równie nieodpowiedzialnie traktował żyrantów swojego kredytu, to nie ma się co dziwić rozwojowi wypadków, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
mi_ko Re: Leszek Budrewicz 08.05.03, 10:39 nido napisała: > Jeżeli równie nieodpowiedzialnie traktował żyrantów swojego kredytu, to nie ma > się co dziwić rozwojowi wypadków, niestety... No właśnie, niestety... Bo prywatnie to sympatyczny człek, tylko lekkoducha w nim zbyt dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Leszek Budrewicz IP: 195.117.149.* 08.05.03, 11:58 To wzystko rzuca na całość sprawy jakieś wyjaśniające światełko...jeśli tak jest ,że to lekko niepoważny lekkoduch to już niestety jego zmartwienie.Myślałam,że jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Re: Leszek Budrewicz IP: *.Red-81-42-174.pooles.rima-tde.net 08.05.03, 12:02 wlasnie przeczytalem. smutne, "ale zyce to ne jebajka" pzdr dla Leszka. Postaram sie cie odwiedzic jak bede w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Re: Leszek Budrewicz IP: *.Red-81-42-175.pooles.rima-tde.net 08.05.03, 23:47 Gość portalu: zwako napisał(a): > wlasnie przeczytalem. > > smutne, "ale zyce to ne jebajka" > > pzdr dla Leszka. Postaram sie cie odwiedzic jak bede w Polsce. Pozdrowienia dla Erazma Odpowiedz Link Zgłoś
archibaldus Aby Na Pewno Taki Dobry ?!! 08.05.03, 14:36 L.Budrewicz to fajny, inteligentny człowiek. tylko, jak wielu z nas, pogubił się w życiu. Tak bywa. Dutkiewicz nie jest typem , który kopie leżących. jestem przekonany, że to L.B. cos w tym układzie namodził. A szkoda. A tak swoją drogą. Leszk B. ma talent, a miał optymizm i odpowiednie układy, stał po wygranej stronie. I co? i schrzanił sobie życie. To juz niczyja wina. Kazdy sobie rzepkę .... I nie można przerzucać odpowiedzialności, w dodatku w taki brzydki sposób. Cieszy jedynie to, że LB miał gdzie się zaczepić w takiej sytuacji. Gdyby mieszkał w mieście , w którym rządząca od lat ekipa nie zainwestowała tyle w pomoc społeczną, to o takim domku, jak u Erazma Humiennego, mógłby tylko pomarzyc. Skończyłoby się na zawszonej noclegowni. Życzę mu wszystkiego najlepszego, ale szkoda tego syfu który sobie nazbierał ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Aby Na Pewno Taki Dobry ?!! IP: 62.86.138.* 08.05.03, 18:10 archibaldus napisał: > L.Budrewicz to fajny, inteligentny człowiek. tylko, jak > wielu z nas, pogubił się w życiu. > Tak bywa. Dutkiewicz nie jest typem , który kopie > leżących. A skąd wiesz, to Twój kolega serdeczny? > jestem przekonany, że to L.B. cos w tym układzie > namodził. A szkoda. A ja jestem przekonany, że jak się czegoś nie wie na pewno, to takie stwierdzenia są pustosłowiem. > A tak swoją drogą. Leszk B. ma talent, a miał optymizm > i odpowiednie układy, > stał po wygranej stronie. I co? i schrzanił sobie > życie. To juz niczyja wina. No jaasne, bez układów ani rusz. a przyszło Ci do głowy, że są ludzie organicznie niezdolni do życia w układach? Nie twierdzę bynajmniej, że dotyczy to Budrewicza. > Kazdy sobie rzepkę .... I nie można przerzucać > odpowiedzialności, w dodatku w > taki brzydki sposób. > Cieszy jedynie to, że LB miał gdzie się zaczepić w > takiej sytuacji. Wygodnie się pisze takie teksty w przytulnym mieszkanku, albo w kafejce, nie? > Gdyby mieszkał w mieście , w którym rządząca od lat > ekipa nie zainwestowała tyle w > pomoc społeczną, to o takim domku, jak u Erazma > Humiennego, mógłby tylko > pomarzyc. Skończyłoby się na zawszonej noclegowni. Jaja sobie kolega robi. Jakie pieniądze? Humienny niemal wszystko zrobił sam. A MOPSy w mieście to temat na osobny artykuł. > Życzę mu wszystkiego > najlepszego, ale szkoda tego syfu który sobie nazbierał Daruj sobie, hipokryto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lope Re: najgorsze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 18:20 w tej sprawie jest to że nie raczył się wypiedzieć dutkiewicz - dla mnie jest ważne jednak jak naprawdę zachował się w tej sprawie i czy nie wykorzystał trudnego położenia innego człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: najgorsze IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.03, 22:32 Gość portalu: lope napisał(a): > w tej sprawie jest to że nie raczył się wypiedzieć dutkiewicz - dla mnie > jest ważne jednak jak naprawdę zachował się w tej sprawie i czy nie > wykorzystał trudnego położenia innego człowieka Aha, to jesli komus pomaga sie i oddaje sie jego dlugi, to teraz nazywa sie to wykorzystaniem trudnego polozenia. Fajnie. Naprawde, nie widze w tej sprawie niczego do wyjasniania. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibl Re: Leszek Budrewicz IP: *.media4.pl / 10.5.8.* 08.05.03, 21:26 BARDZO ZAŁUJĘ, ŻE GŁOSOWAŁAM NA DUTKIEWICZA.KOLEJNY EGOISTA I KARIEROWICZ NA GÓRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
garbuse5 Re: Leszek Budrewicz 09.05.03, 17:00 Gość portalu: bibl napisał(a): > BARDZO ZAŁUJĘ, ŻE GŁOSOWAŁAM NA DUTKIEWICZA.KOLEJNY EGOISTA I KARIEROWICZ NA > GÓRZE. Jakie to życie jest paskudne. Budrewicz narobił długów, naporzyczał od wszystkich znajomych, nie oddawał. A teraz cięgi zbiera Dutkiewicz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oskar1001 Re: Leszek Budrewicz 09.05.03, 17:24 Mam zdecydowanie poglądy lewicowe.Leszka Budrewicza pamiętam jeszcze z czasów,gdy studiował na polonistyce.To nazwisko można by na równi wymieniać z legendami Wrocławia:Majorem,Frasyniukiem,Labudą,Piniorem,itd.To co się stało jest bardzo smutne.Myślę,że do legendarnych osobowości tego miasta nie można zaliczyć Rafała Dudkiewica.Spocznie ono,jak wiele innych karierowiczów,na śmietniku historii.I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
garbuse5 Re: Leszek Budrewicz 09.05.03, 18:28 oskar1001 napisał: > To nazwisko można by na równi wymieniać z legendami wrocławia:Majorem,Frasyniukiem,Labudą,Piniorem,itd.To co się stało > jest bardzo smutne.Myślę,że do legendarnych osobowości tego miasta nie można > zaliczyć Rafała Dudkiewica. Nawet legendy powinny spłacać swoje długi. Nie można w nieskończoność naciągać przyjaciół tylko dlatego żeś legenda. A ponieważ LB był legendą, to przyjaciele pomagali mu na prawo i lewo. Do dzis im nie oddal pożyczonych pieniedzy. A teraz o przyjaciołach (np. Dutkiewicz) mówi się, że karierowicze. oskarze 1001 pożyć szmal, też nie oddam! Odpowiedz Link Zgłoś
oskar1001 Re: Leszek Budrewicz 09.05.03, 21:59 Problem nie jest w szmalu.Artykuł,pomimo że przygotowany przez nielubianą przez wielu "Trybunę",a nie bliską L.B "Wyborczą" odebrałem jako porażkę życiową tego człowieka.Wskutek lekkomyślności i splotu niekorzystnych okoliczności,także a może przede wszystkim związanych z utratą pracy(stał się w ten sposób ofiarą własnych poglądów).Nie było mowy w tym artykule o naciągactwie,czy też pożyczkomanii,hazardzie,czy też nałogu.W tym ciężkim okresie jego życia,przyjaciele,towarzysze ze styropianu ,pokazali jemu plecy,a Rafał Dutkiewicz,demokratycznie wybrany prezydent Wrocławia(miasta,które kocham),osoba publiczna, wykorzystał tą sytuację i jak hiena dokończyłucztę.Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co_ja_mu Re: Leszek Budrewicz IP: *.vpn.gazeta.pl 10.05.03, 00:02 oskar1001 napisał: > Nie było mowy w tym artykule o naciągactwie,czy też > pożyczkomanii.Wstyd. może niech coś powiedą ci, którzy zostali zaproszeni pezez Budrewicza do sponsorowania Budrewicza. Jest ich wielu. Dlaczego latami to robili, co mu zawdzięczają? Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw74 Re: Leszek Budrewicz 11.05.03, 14:57 A ja tak mysle, ze to juz nie ta wyborcza, w ktorej pracowal. Ludzie sie zmienili - tam pracuje zupelnie inna ekipa niz za jego czasow. Nie mozna miec pretensji do tych mlodych ludzi, ktorzy jak widza budrewicza to raczej przygladaja mu sie jak eksponatowi z gabloty. Wiekszosc nie miala z nim zajec na dziennikarstwie, bo sa po innych studiach i prywatnie ani on ich zgrzewa ani ziebi. Ot lokalny koloryt. A swoja droga to przykro, ze najezdzacie na dutkiewicza. nie wiem czy jest dobrym, czy zlym prezydentem - po czasie zobaczymy. Jednak jako jeden z nielicznych dawnych przyjaciol podzyrowal mu kredyt. Reszta - a wiem to z ich wlasnych opowiesci - ratowala sie na zasadzie ”smerfuj sie kto moze”. dutkiewicz zaplacil za niego kilka rat, ale wcale mu sie nie dziwie, ze nie chcial mu splacac calego mieszkania. Czy on jest sw. mikolaj, ze daje mieszkania w prezencie? A poza tym w tym artykule napisali, ze mieszkanie budrewicza bylo komunalne. Gdyby placil czynsz - w komunalkach jest dosc niski - to nikt by go z niego nie wyrzucil. A jesli nawet dopadlaby go eksmisja to dostalby tzw. mieszkanie zastepcze. A z malym dzieckiem tym bardziej nie poszedl by na bruk. Nie znalazlem w tekscie w ”Trybunie” wytlumaczenia dlaczego nagle rzucil sie do wykupienia tego mieszkania??? Odpowiedz Link Zgłoś
amadeus5 Re: Leszek Budrewicz 10.05.03, 12:19 oskar1001 napisał: > Mam zdecydowanie poglądy lewicowe.Leszka Budrewicza pamiętam jeszcze z > czasów,gdy studiował na polonistyce.To nazwisko można by na równi wymieniać z > legendami Wrocławia:Majorem,Frasyniukiem,Labudą,Piniorem,itd.To co się stało > jest bardzo smutne.Myślę,że do legendarnych osobowości tego miasta nie można > zaliczyć Rafała Dudkiewica.Spocznie ono,jak wiele innych karierowiczów,na > śmietniku historii.I dobrze. Każdy człowiek musi zmierzyć się z życiem. Budrewicz niestety tylko ucieka, a teraz zrzuca odpowiedzialność na Dutkiewicza. To nie tak! Ile można pomagać człowiekowi, który tej pomocy nie chce ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak1 Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.03, 11:07 Oczywistym jest ,że długi należy spłacać.L.Budrewicz dał tu dupy jak zwykły naciagacz.Z drugiej jednak strony kamiennicznik Dutkiewicz daje lekką rąsią mieszkanko jakiejś zasranej ,aczkolwiek pięknogłosej artystce. Panie Dudtkiewicz ,bój się pan boga!To dla blondyny hgw skąd ma pan lokum ,a dla człowieka związanego z Wrockiem od zawsze ,nie ma pan 20-tu metrów kwadratowych? Wstyd panie Dutkiewicz.Po raz kolejny potwierdza się powiedzenie ,ze słoma z butów wyjdzie prędzej czy później. Tm razem wyszła z pańskich ,panie (z małej litery) prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
wedzonka Jako podatnik protestuje... 11.05.03, 15:49 Gość portalu: szarak1 napisał(a): > Oczywistym jest ,że długi należy spłacać.L.Budrewicz dał tu dupy jak zwykły > naciagacz.Z drugiej jednak strony kamiennicznik Dutkiewicz daje lekką rąsią > mieszkanko jakiejś zasranej ,aczkolwiek pięknogłosej artystce. Nie daje, tylko ulatwia procedure wynajecia. To nie jest drobna roznica! > Panie > Dudtkiewicz ,bój się pan boga!To dla blondyny hgw skąd ma pan lokum ,a dla > człowieka związanego z Wrockiem od zawsze ,nie ma pan 20-tu metrów > kwadratowych? Aktoreczka czynsz zaplaci, a Budrewicz nie, bo siedzi na nim komornik. > Wstyd panie Dutkiewicz.Po raz kolejny potwierdza się powiedzenie ,ze słoma z > butów wyjdzie prędzej czy później. Tm razem wyszła z pańskich ,panie (z małej > litery) prezydencie. Mysle ze w swietle powyzszego ten sad jest najzwyczajniej krzywdzacy... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak1 Re: Jako podatnik protestuje... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.03, 16:56 wedzonka napisał: > Gość portalu: szarak1 napisał(a): > > > Oczywistym jest ,że długi należy spłacać.L.Budrewicz dał tu dupy jak zwyk > ły > > naciagacz.Z drugiej jednak strony kamiennicznik Dutkiewicz daje lekką rąsi > ą > > mieszkanko jakiejś zasranej ,aczkolwiek pięknogłosej artystce. > > Nie daje, tylko ulatwia procedure wynajecia. To nie jest drobna roznica! > > > Panie > > Dudtkiewicz ,bój się pan boga!To dla blondyny hgw skąd ma pan lokum ,a dla > > > człowieka związanego z Wrockiem od zawsze ,nie ma pan 20-tu metrów > > kwadratowych? > > Aktoreczka czynsz zaplaci, a Budrewicz nie, bo siedzi na nim komornik. I tutaj drogi Wędzony mylisz się całkowicie .Mr Budrewicz moze się zwrócić do Gminy o dodatek mieszkaniowy,który pokrywa prawie w 100% czynsz za małe mieszkania.Dostaje go wiele rodzin będących w trudnej syt.finansowej.Taki dodatek na pewno mu sie należy i na pewno nie podlega egzekucji komorniczej. > > Wstyd panie Dutkiewicz.Po raz kolejny potwierdza się powiedzenie ,ze słoma > z > > butów wyjdzie prędzej czy później. Tm razem wyszła z pańskich ,panie (z ma > łej > > litery) prezydencie. > > Mysle ze w swietle powyzszego ten sad jest najzwyczajniej krzywdzacy... > > Pozdrawiam! Tym razem ja myśle że w świetle powyższego ,mój sąd nie jest krzywdzący. Kamiennicznik Dutkiewicz ,nz pewno zna przepisy o dodatkach mieszkaniowych. Pozdrawiam Sz1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Jako podatnik protestuje... IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.03, 22:39 Gość portalu: szarak1 napisał(a): > wedzonka napisał: > > > Gość portalu: szarak1 napisał(a): > > > > > Oczywistym jest ,że długi należy spłacać.L.Budrewicz dał tu dupy jak > zwyk > > ły > > > naciagacz.Z drugiej jednak strony kamiennicznik Dutkiewicz daje lekką > rąsi > > ą > > > mieszkanko jakiejś zasranej ,aczkolwiek pięknogłosej artystce. > > > > Nie daje, tylko ulatwia procedure wynajecia. To nie jest drobna roznica! > > > > > Panie > > > Dudtkiewicz ,bój się pan boga!To dla blondyny hgw skąd ma pan lokum , > a dla > > > > > człowieka związanego z Wrockiem od zawsze ,nie ma pan 20-tu metrów > > > kwadratowych? > > > > Aktoreczka czynsz zaplaci, a Budrewicz nie, bo siedzi na nim komornik. > > I tutaj drogi Wędzony mylisz się całkowicie .Mr Budrewicz moze się zwrócić do > Gminy o dodatek mieszkaniowy,który pokrywa prawie w 100% czynsz za małe > mieszkania.Dostaje go wiele rodzin będących w trudnej syt.finansowej.Taki > dodatek na pewno mu sie należy i na pewno nie podlega egzekucji komorniczej. Musze przyznac, ze niezly z ciebie dowcipnis, szaraku. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: david Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 14:09 Oto koniec Naszej Polski . Odpowiedz Link Zgłoś
wedzonka Re: Leszek Budrewicz 11.05.03, 15:51 Gość portalu: david napisał(a): > Oto koniec Naszej Polski . I slusznie. To poczatek po prostu: Polski. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: david Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 10:59 Nie rozumiesz o czym mowie , czy robisz sobie zarty ? To Wasza Polska , Polska obytych w biurokratycznym swiecie cwaniaczkow , cynicznych bandziorow w drogich garniturach z zelem we wlosach . Obludnych pseudopolitykow z nieograniczonym apetytem na nie swoje pieniadze . To nie tak mialo byc kolego i dlatego to nie jest Nasza Polska . To nie jest Polska o jakiej marzyly i dla jakiej poswiecaly sie ostatnie pokolenia wykolegowane z ich miejsc pracy i wspolnego majatku . Dzisiaj mamicie tych samych ludzi Unia Europejska , a tak naprawde to w tej Unii czekaja tych ludzi , miliony Polakow , kolejne bardzo trudne lata pelne wyrzeczen i niepewnosci . To nie Wy bedziecie stac w kolejkach po zasilki , to nie Wy... Wielokrotnie dawales dowod na tym forum na jednostronne widzenia Polski i tylko na to Cie stac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Leszek Budrewicz IP: *.i-one.at 22.05.03, 22:12 Gość portalu: david napisał(a): > Nie rozumiesz o czym mowie , czy robisz sobie zarty ? > To Wasza Polska , Polska obytych w biurokratycznym swiecie cwaniaczkow , > cynicznych bandziorow w drogich garniturach z zelem we wlosach . > Obludnych pseudopolitykow z nieograniczonym apetytem na nie swoje pieniadze . > To nie tak mialo byc kolego i dlatego to nie jest Nasza Polska . To nie jest > Polska o jakiej marzyly i dla jakiej poswiecaly sie ostatnie pokolenia > wykolegowane z ich miejsc pracy i wspolnego majatku . > Dzisiaj mamicie tych samych ludzi Unia Europejska , a tak naprawde to w tej > Unii czekaja tych ludzi , miliony Polakow , kolejne bardzo trudne lata pelne > wyrzeczen i niepewnosci . To nie Wy bedziecie stac w kolejkach po zasilki , to > nie Wy... Wielokrotnie dawales dowod na tym forum na jednostronne widzenia > Polski i tylko na to Cie stac ? > Nic dodać nic ująć . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogi kontra IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 08:06 odnosze nieodparte wrazenie ze na tym forum kazdy post antydutkiewiczowy kontruje ktos z biura prasowego p.prezydenta naszego grodu. niepotrzebny to trud - jaki jest kon, kazdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justicje Re: pro kontra IP: 213.70.39.* 12.05.03, 08:21 Gość portalu: ogi napisał(a): > odnosze nieodparte wrazenie ze na tym forum kazdy post antydutkiewiczowy > kontruje ktos z biura prasowego p.prezydenta naszego grodu. > niepotrzebny to trud - jaki jest kon, kazdy widzi. po słowie "antydutkiewiczowy" dodałabym także "i antyzdrojowy". I ktoś nas przekonywał na forum, że Zdrojewski nie rządzi z tylnego siedzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksander miejcie litosc dla rozumu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 10:44 Z tego forum mozna sie dowiedziec, ze kazdy kto jest za honorowym oddawaniem dlugow to pracownik biura prasowego prezudenta Dutkiewicza lub zwolennik rzadzenia miastem z tylnego siedzenia przez Bogdana Zdrojewskiego. Ciesze sie, ze stac was na lekcewazenie takich faktow jak to, ze Dutkiewicz zaplacil trzy raty z jednej czwartej ze stutysiecznego dlugu Budrewicza a potem przejal na siebie zaplacenie reszty. Jesli za sprzedane mieszkanie na Swidnickiej uzyskal okolo 75 tysiecy (a bardziej prawdopodobne, ze duzo mniej) to albo wyszedl na zero albo doplacil do znajomosci z Budrewiczem od kilku do kilkunastu tysiecy zlotych. Mnie pewnie ocenicie jako mniejsza swinie od Dutkiewicza, bo ode mnie dokladnie rok temu pozyczyl on tylko 520 zl i od tej pory go nie widzialem. Dodam tylko, ze akurat dla mnie 520 zl to bardzo duzo pieniedzy, bo zarabiam miesiecznie 1200. Miala to byc krotkoterminowa pozyczka a postawila mnie w bardzo trudnej sytuacji. Dlatego pozdrawiam wszystkich zwolennikow Budrewicza i wraz z wami pogardzam jego dluznikami i samym soba. Olek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: david Re: miejcie litosc dla rozumu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 11:07 Ajajajajaj , ale fajne brudy . Gdzie Ty byles kiedy taki "oszust" Budrewicz dostawal pala od milicji ? Gdzie byles gdy mowil prawde i bronil prawdy w Slowie Polskim ? Gdzie Twoj szacunek dla czlowieka posiadajacego swoje wlasne poglady i odwaznie je wypowiadajacego ? Podaj tu na forum afery finansowe jakie ma za soba Budrewicz , a moze ma ojca dzieciobujce , a matke czarownice ? Popieprzylo sie wam w glowach chlopcy , kupcie sobie po jeszcze jednym Mercedesie , albo Ferrari , albo jakims gelato . Odpowiedz Link Zgłoś
archibaldus Re: miejcie litosc dla rozumu 12.05.03, 12:31 Gość portalu: david napisał(a): > Ajajajajaj , ale fajne brudy . > Gdzie Ty byles kiedy taki "oszust" Budrewicz dostawal pala od milicji ? > Gdzie byles gdy mowil prawde i bronil prawdy w Slowie Polskim ? > Gdzie Twoj szacunek dla czlowieka posiadajacego swoje wlasne poglady i odwaznie > > je wypowiadajacego ? Nie wiem, gdzie był ten, do którego kierujesz te słowa, ale ja ci powiem gdzie ja byłem. Wtedy sklejałem modele samolotow. Jasne. Ale w '89 jako świeżo upieczony uczeń szkoły średniej zapieprzaem z ulotkami i nalepkami solidarności. I TA SOLIDARNOŚĆ CHCIAŁA NORMALNEJ POLSKI, TZN M.IN. TAKIEJ, W KTÓREJ DŁUGI SIĘ ODDAJE !!! > Podaj tu na forum afery finansowe jakie ma za soba Budrewicz , a moze ma ojca > dzieciobujce , a matke czarownice ? > Popieprzylo sie wam w glowach chlopcy , kupcie sobie po jeszcze jednym > Mercedesie , albo Ferrari , albo jakims gelato . Mam tylko stary rower, nowego na raty nie kupię, bo się boję że ukradną. Więc nie chrzań mi o ferrari, bo ja i mieszkania własnego nie mam. Nawet takiego za cene pół ferrari. ALE SWOJE DŁUGI ODDAJE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawok L.B. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 12:39 Miałem okazję "przez parę minut" pracować z L.B. w jednej z rozgłośni radiowych. Zawsze było dla mnie autorytetem i pozytywnie zakręconym człowiekiem. Teraz wiem, że było też...słabym człowiekiem. Mam nadzieję, że jednak podniesie się z tego wszystkiego i znowu zobaczę go z tym lekko niewidomym wzrokiem i delikatnym uśmiechem spacerującego ulicami Wrocka. K. ps Prośba do wszystkich - dajcie sobie spokój z tym wyciąganiem długów Leszka na forum. Żałosne to a niczego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
garbuse5 Re: L.B. 12.05.03, 15:51 Gość portalu: lawok napisał(a): >> Prośba do wszystkich - dajcie sobie spokój z tym wyciąganiem długów Leszka na > forum. Żałosne to a niczego nie zmieni. Tu nie chodzi o wyciaganie dlugow Budrewicza, ale o to, ze z Dutkiewicza zrobiono potwora, ktory zniszczył przyjaciela. Osad o tyle krzywdzący, że to właśnie Dutkiewicz w trudnej chwili pomógł Budrewiczowi. A że nie chciał tego robić w nieskończoność? Miał do tego najświętsze prawo! Odpowiedz Link Zgłoś
mi_ko Re: miejcie litosc dla rozumu 12.05.03, 16:15 Gość portalu: david napisał(a): > Gdzie byles gdy mowil prawde i bronil prawdy w Slowie Polskim ? Kiepski przykład, bo w "Słowie" byl zaledwie 2-3 miesiące. Zresztą teraz to już jakoś nie trzeba bronić prawdy, bo można ją mówić lub pisać ;-). A jeśli już mówić o LB i gazetach, to raczej o "Dolnośląskiej" albo "Wieczorze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: david Re: miejcie litosc dla rozumu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 08:33 Na tym forum momentami czuje sie jak Sejmie RP . Tam tez czesto o d..... Maryny rozprawiaja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: miejcie litosc dla rozumu IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.03, 22:46 Gość portalu: david napisał(a): > Podaj tu na forum afery finansowe jakie ma za soba Budrewicz , a moze ma ojca > dzieciobujce , a matke czarownice ? Odpierdol sie laskawie od niezyjacej matki Budrewicza. Dobrze? To byla wspaniala kobieta. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klub_budrewicza Re: miejcie litosc dla rozumu IP: 212.160.79.* 22.05.03, 00:07 Dlatego pozdrawiam wszystkich zwolennikow Budrewicza i wraz z wami pogardzam jego dluznikami i samym soba. Olek witaj w klubie -podajmy kwoty i daty. To wystarczy. Ja 1000 zimą półtora roku temu - do dziś ani śladu człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr A Dutkiewicz milczy IP: 213.154.40.* 17.05.03, 16:20 Żenada. Powinien być choć krótki komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogi Re: A Dutkiewicz milczy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 18:20 O sprawie Budrewicza zrobilo ostatnio duza audycje amerykanskie radio publiczne. Ale we Wroclawiu to nadal temat tabu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek177a Re: A Dutkiewicz milczy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.03, 12:40 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Żenada. Powinien być choć krótki komentarz. A co ma powiedzieć ? Przecież nie powie " tak,tak wydutkiewiczowalem Budrewicza " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: A Dutkiewicz milczy IP: 213.154.40.* 19.05.03, 17:43 Gość portalu: Rysiek177a napisał(a): > A co ma powiedzieć ? Przecież nie powie " tak,tak > wydutkiewiczowalem Budrewicza " E tam, cokolwiek - np "to jest prywatna sprawa między mną a panem Budrewiczem". Milczenie jest w tym przypadku oznaką arogancji, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Leszek Budrewicz IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.03, 10:34 Przez zupelny przypadek trafilam dzisiaj do "Gazety" i rzecz jasna, widzac nazwisko Leszka natychmiast nacisnelam na guzik: pokaz wszystkie wpisy (czy cos w tym rodzaju)... Uff. Od lat nie mieszkam w Polsce, w zwiazku z czym Leszek zniknal mi z oczu (albo dokladniej: ja Leszkowi zniknelam z oczu) w czasach, gdy jeszcze usmiechniety chodzil po ulicach Wroclawia. Czy ktos moglyby mi podac jakis namiar albo na Leszka, albo na ten przytulek dla bezdomnych, w ktorym On teraz mieszka? (Oooo, to sie nawet rymuje...!) Byc moze udaloby mi sie jakos pomoc, zanim moje Girokonto poraz kolejny zostanie zamkniete z powodu przepelnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Z. Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 00:38 O namiarze na Leszka ciezko mowic, telefonu najprawdopodobniej nie ma. Mieszka w schronisku przy Kleczkowskiej, na przeciwko wiezienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Leszek Budrewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.03, 18:43 radio wrocław - codziennie od 6-9. 7802210 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Dlaczego ja głosowałem na Leppera IP: *.i-one.at 22.05.03, 20:09 Gość portalu: Cywil napisał(a): […] > > Konia z rzedem temu kto wyjasni racjonalnie np. dlaczego zaglosowal na > Samoobrone. > Nie wiem co to takiego koń z rzendem i nie jestem nawet ciekawy tego . Spróbuje jednak napisać dlaczego ja zagłosowałem w moim lokalu wyborczym na Biskupinie właśnie na Leppera . Widząc z perspektywy człowieka żyjącego na zachodzie co się dzieje w mojej Ojczyźnie , jak beznadziejnie lewica i prawica rządzi Polską . Zdecydowałem się ekstra przyjechać do kraju żeby zagłosować na człowieka który moim zdaniem rokował nadzieje na coś co mogło być alternatywą w obliczu takiej lewicy i prawicy . Pamiętam wtedy Lepper otrzymał coś w granicach 1% poparcia . Udało mi się również namówić kilku znajomych do tego żeby również zagłosowali na niego . Już wtedy rysował się obraz Polski która będzie położona gospodarczo na kolana , co dzisiaj ma miejsce . Uważam że taki wybór bał jedynym możliwym , i nie było większego ryzyka jak zagłosować na lewicę czy prawicę . Nie sądzę również że gdyby Samoobrona doszła do władzy mielibyśmy dzisiaj większą korupcje , więcej bezrobotnych , więcej bezdomnych . Polska najprawdopodobniej nie była by tak ubezwłasnowolniona jak dzisiaj , nie była by również rzucona wilkom na pożarcie . Nie twierdzę że jest to mój idealny kandydat , jednak wydaje mi się że taki wybór dał by szansę wykrystalizowania się frontu społecznego który wykreował by znacznie lepszą rzeczywistość niż jest obecnie . Przecież w dzisiejszej chamskiej i korupcyjnej rzeczywistości dla racjonalnie myślących ludzi nie ma miejsca . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.03, 20:57 Gość portalu: Alen napisał(a): > Widząc z perspektywy człowieka żyjącego na zachodzie co się dzieje w mojej > Ojczyźnie , jak beznadziejnie lewica i prawica rządzi Polską . Zdecydowałem > się ekstra przyjechać do kraju żeby zagłosować na człowieka który moim zdaniem > rokował nadzieje na coś co mogło być alternatywą w obliczu takiej lewicy i > prawicy . > Pamiętam wtedy Lepper otrzymał coś w granicach 1% poparcia . Udało mi się > również namówić kilku znajomych do tego żeby również zagłosowali na niego . > Już wtedy rysował się obraz Polski która będzie położona gospodarczo na > kolana , co dzisiaj ma miejsce . > Uważam że taki wybór bał jedynym możliwym , i nie było większego ryzyka jak > zagłosować na lewicę czy prawicę . Nie sądzę również że gdyby Samoobrona > doszła do władzy mielibyśmy dzisiaj większą korupcje , więcej bezrobotnych , > więcej bezdomnych . > Polska najprawdopodobniej nie była by tak ubezwłasnowolniona jak dzisiaj , nie > była by również rzucona wilkom na pożarcie . Nie twierdzę że jest to mój > idealny kandydat , jednak wydaje mi się że taki wybór dał by szansę > wykrystalizowania się frontu społecznego który wykreował by znacznie lepszą > rzeczywistość niż jest obecnie . > Przecież w dzisiejszej chamskiej i korupcyjnej rzeczywistości dla > racjonalnie myślących ludzi nie ma miejsca . > > Alen. A gdzie argumenty oprocz Twoich stalych banialuk. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.i-one.at 22.05.03, 21:39 Jeśli Ty Cywil nie widzisz argumentów to ja nie mogę Tobie inaczej wytłumaczyć . Wybacz moje ograniczenie Cywil , ale chyba zdążyłeś się do niego przyzwyczaić . Potopem nie masz co straszyć , no chyba że racjonalne rozwiązania dla Polski są dla Ciebie nie racjonalne , i należysz do tych wyborców co twierdzą że gdyby nie Balcerowicz to z Polski była by Ukraina . Gdy Lepper pojawił się na horyzoncie polskiej sceny politycznej nie był jeszcze przestępcą , nie miał takiej opinii jak obecnie . Bardziej z niego zrobili ci chuligana , co się jego obawiają jako alternatywy dla wyborców . I chociaż nie widzę w nim męża stanu , oddał bym na niego głos bez wahania , a wiesz dla czego ? Dlatego bo nie widzę innej alternatywy i znielubię bardzo złodziejki , sprzedawczyków i oszustów pragnących tylko żyć na czyjś rachunek . Jestem przekonany że dzisiaj Polska stała by lepiej gospodarczo i miała znacznie leprze wynegocjowane warunki integracji do EU . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.03, 22:23 Gość portalu: Alen napisał(a): > Jeśli Ty Cywil nie widzisz argumentów to ja nie mogę Tobie inaczej > wytłumaczyć . > I chociaż nie widzę w nim męża stanu , oddał bym na niego głos bez wahania , a > wiesz dla czego ? Dlatego bo nie widzę innej alternatywy i znielubię bardzo > złodziejki , sprzedawczyków i oszustów pragnących tylko żyć na czyjś rachunek . > > Jestem przekonany że dzisiaj Polska stała by lepiej gospodarczo i miała > znacznie leprze wynegocjowane warunki integracji do EU . > > Alen. Ja nie pytam jaki jest Twoj stan umyslu, jak postrzegasz sytuacje Polski, co chcialbys zmienic. Ja pytam tylko o jedno co w programie Samoobrony ma prowadzic do zmniejszenia bezrobocia, ograniczenia korupcji, ozywienia gospodarczego, reformy finansow publicznych itd. W przeciwnym razie zachowujesz sie jak skoczek, ktory skacze do basenu bez sprawdzenia czy jest w nim woda. Lepper jest jednym z setek w historii demagogow, ktory ma "recepty" na wszystko. Ta recepta to igrzyska - ale niestety bez chleba. Niektore narody tak jak niemiecki zaplacily za to straszna cene (przy okazji jeszcze cala Europa), inne jak Argentyna czy Wenezuela po prostu zbankrutowaly. Ps. Oprocz "konia z rzedem" jest jeszcze "krolestwo za konia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.i-one.at 22.05.03, 23:22 Gość portalu: Cywil napisał(a): > > Ja nie pytam jaki jest Twoj stan umyslu, jak postrzegasz sytuacje Polski, co > chcialbys zmienic. Ja pytam tylko o jedno co w programie Samoobrony ma > prowadzic do zmniejszenia bezrobocia, ograniczenia korupcji, ozywienia > gospodarczego, reformy finansow publicznych itd. W przeciwnym razie zachowujesz > > sie jak skoczek, ktory skacze do basenu bez sprawdzenia czy jest w nim woda. > Lepper jest jednym z setek w historii demagogow, ktory ma "recepty" na > wszystko. Ta recepta to igrzyska - ale niestety bez chleba. Niektore narody tak > > jak niemiecki zaplacily za to straszna cene (przy okazji jeszcze cala Europa), > inne jak Argentyna czy Wenezuela po prostu zbankrutowaly. > Ps. Oprocz "konia z rzedem" jest jeszcze "krolestwo za konia" > Cywil , wystarczy że zapoznasz się z programem wyborczym Samoobrony z ostatnich wyborów . Zadaj sobie tyle trudu zanim zaczniesz pisać o czymś czego nie znasz . Program Samoobrony jest jasny i moim zdaniem najrozsądniejszy ,jeśli nie znajdziesz tego programu to ja Tobie jutro dosłownie przepiszę . Mam bowiem ulotki wszystkich partii kandydujących . Gdybyś znał program Samoobrony wiedział byś że ona nie ma recepty na wszystko . Ale widzę że Twoje poglądy są kształtowane przez gazety przedstawiające Leppera na swoich pierwszych stronach jako Hitlera . Nie bądź dzieckiem Cywil , my żyjemy w Europie dwudziestego pierwszego wieku . Myślenie o dyktatorach w tym czasie i w tym miejscu ( Europa) , pokazuje dobitnie brak Twojej orientacji w możliwościach wykreowania obecnych realiów . Jesteś ofiarą propagandy tych , którym Lepper chciał związać ręce przed rozkradaniem majątku narodowego . Tych którzy doprowadzają społeczeństwo polskie do upokorzenia , tych którzy chcieli by odebrać Polakom dumę narodową . Bo to co mówią złego o Polakach w świecie , to jest czysty samo zadawalający populizm który jest uwarunkowany wymuszoną sytuacją społeczeństwa polskiego . Tacy komuniści jak Kwaśniewski i Balcerowicz są najgorszym złem dla narodu , będą wszystkim służyć aby tylko zostać przy korycie . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.03, 23:40 Gość portalu: Alen napisał(a): > > > Cywil , wystarczy że zapoznasz się z programem wyborczym Samoobrony z > ostatnich wyborów . > Zadaj sobie tyle trudu zanim zaczniesz pisać o czymś czego nie znasz . > Program Samoobrony jest jasny i moim zdaniem najrozsądniejszy ,jeśli nie > znajdziesz tego programu to ja Tobie jutro dosłownie przepiszę . Mam bowiem > ulotki wszystkich partii kandydujących . > > Nie bądź dzieckiem Cywil , my żyjemy w Europie dwudziestego pierwszego wieku . > Myślenie o dyktatorach w tym czasie i w tym miejscu ( Europa) , pokazuje > dobitnie brak Twojej orientacji w możliwościach wykreowania obecnych realiów . Przestan bredzic tylko napisz co na podstawie tych ulotek dowiedziales sie o proponowanych przez Samoobrone rozwiazaniach. Co do moich mozliwosci "wykreowania obecnych realiow" to przyjmij do wiadomosci, ze na tym "najlepszym ze swiatow" nic nie jest dane raz na zawsze. Jeszcze 15 lat temu Polska byla krajem co najmniej autorytarnym, a znaczna czesc Europy rzadzona byla przez rezimy jednopartyjne. Lepper nie jest i nie bedzie Hitlerem, jest tylko jedny z setek politycznych demagogow zerujacych na trudnej sytuacji ludzi, ktorzy (ze swojej badz nie winy znalezli sie w trudnej sytuacji - niektorzy mowia ulegli procesowi proletaryzacji). Gdyby Polske dotknelo nieszczescie w postaci rzadow Leppera et consortes to mielibysmy populistyczny i w sumie kabaretowy rzad. I moze byloby to nawet zabawne gdyby nie to, ze Polska nie ma czasu na rzady durni, ktorych jedynym haslem jest "Balcerowicz musi odejsc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.i-one.at 23.05.03, 21:16 Gość portalu: Cywil napisał(a): > Gość portalu: Alen napisał(a): > > > > > > Cywil , wystarczy że zapoznasz się z programem wyborczym Samoobrony z > > ostatnich wyborów . > > Zadaj sobie tyle trudu zanim zaczniesz pisać o czymś czego nie znasz . > > Program Samoobrony jest jasny i moim zdaniem najrozsądniejszy ,jeśli nie > > znajdziesz tego programu to ja Tobie jutro dosłownie przepiszę . Mam bowie > m > > ulotki wszystkich partii kandydujących . > > > > Nie bądź dzieckiem Cywil , my żyjemy w Europie dwudziestego pierwszego > wieku . > > Myślenie o dyktatorach w tym czasie i w tym miejscu ( Europa) , pokazuje > > dobitnie brak Twojej orientacji w możliwościach wykreowania obecnych reali > ów . > > Przestan bredzic tylko napisz co na podstawie tych ulotek dowiedziales sie o > proponowanych przez Samoobrone rozwiazaniach. > Co do moich mozliwosci "wykreowania obecnych realiow" to przyjmij do > wiadomosci, ze na tym "najlepszym ze swiatow" nic nie jest dane raz na zawsze. > Jeszcze 15 lat temu Polska byla krajem co najmniej autorytarnym, a znaczna > czesc Europy rzadzona byla przez rezimy jednopartyjne. Lepper nie jest i nie > bedzie Hitlerem, jest tylko jedny z setek politycznych demagogow zerujacych na > trudnej sytuacji ludzi, ktorzy (ze swojej badz nie winy znalezli sie w trudnej > sytuacji - niektorzy mowia ulegli procesowi proletaryzacji). Gdyby Polske > dotknelo nieszczescie w postaci rzadow Leppera et consortes to mielibysmy > populistyczny i w sumie kabaretowy rzad. I moze byloby to nawet zabawne gdyby > nie to, ze Polska nie ma czasu na rzady durni, ktorych jedynym haslem > jest "Balcerowicz musi odejsc". > Ulotkę Samoobrony znalazłem . przeczytałem jeszcze raz i nie znalazłem hasła „Balcerowicz musi odejść „ Jeszcze Lepper tego hasła nie wypowiedział a już było o tym wiadome , w każdym razie dla tych co mają pojęcie o gospodarce i jako takie o finansach . Na samym początku tej ulotki rozpatrywana jest sprawa „ BEZPIECZEŃSTWA”. -walka z korupcją i aferami -lustracja majątkowa -dofinansowanie policji i innych służb mundurowych -rozliczenie prywatyzacji co sprywatyzował ? za ile ? gdzie są pieniądze ? -konfiskata mienia dla aferzystów Na razie tyle na rozgrzewkę . W tych punktach jest to co jest standardem w cywilizowanym świecie i tak oczywiste że każde dziecko o tym wie . To tylko początek , dalej można się dowiedzieć coś o sprawach socjalnych o bezrobociu I o tym skąd można wziąć pieniążki na walkę z nie pożądanymi zjawiskami społecznymi . Zjawiskami które odbierają godność ludzką i robią pośmiewisko z naszego kraju . W Polsce społeczeństwo służy , czy chce czy nie , polityką . A powinno być odwrotnie . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.i-one.at 24.05.03, 08:01 Bezpieczeństwo , to tylko pierwszy punkt tej ulotki Samoobrony . Dalej Cywil znajdziesz coś o gospodarce kraju , o polityce rolnej , o edukacji , służbie zdrowia ,o parlamencie i o sprawach socjalnych . Jak już wspomniałem jest także strategia finansowania tego programu . Polecam Tobie Cywil przeczytanie tego szczegółowego programu , będziesz miał szansę dowiedzieć się coś o budowie państwa obywatelskiego , państwa w którym takie przypadki jak Leszka Budrewicza są zminimalizowane , państwa w którym można godnie żyć nie okradając innych . A nie takiego państwa w którym system kreuje i dopuszcza do władzy skorumpowanych obywateli , gdzie narzuca się społeczeństwu taki system wartości który znieważa istotą ludzką , rujnuje kraj i rysuje obraz Polski w świecie jako kraju ludzi którzy są tak nieudolni że nie są w stanie zarządzać własnym państwem , własną gospodarką. Właśnie z tych powodów najchętniej oddali by się pod administracje innych krajów np. EU . Upadlający sposób wejścia Polski do struktur europejskich , a co najgorsze ta chciana forma prostytucji nie jest wcale taka jak się euro entuzjastą wydaje . Czeka ich kubeł zimnej wody na głowę . Dla jasności , nie jestem przeciwnikiem wejścia do EU ,. jednak jestem przeciwnikiem takiego wejścia do EU . Uważam iż Lepper byłby w stanie znacznie lepiej przeprowadzić proces integracji Polski do struktur europejskich . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.gn.ae.wroc.pl 24.05.03, 12:15 Duzo bzdur w zyciu czytalem - ale ty bijesz jednak rekordy. Ja nie pytam czy dobrze jest "byc pieknym, madrym i bogatym" ale jak to z zrobic. To co przytoczyles to goloslowie bez zadnej wartosci. Bez wiekszego wysilku napisze Ci to uczen szkoly podstawowej. Ale Lepper jako tworca "spoleczenstwa obywatelskiego" to juz skrajna glupota. Popper przewraca sie w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.i-one.at 24.05.03, 18:50 Gość portalu: Cywil napisał(a): > Duzo bzdur w zyciu czytalem - ale ty bijesz jednak rekordy. Ja nie pytam czy > dobrze jest "byc pieknym, madrym i bogatym" ale jak to z zrobic. > Jak zwykle Cywil zajmujesz się chętniej krytyką innych userów jak właściwym tematem . Zresztą to u Ciebie nic nowego , nie pierwszy raz bowiem miałem z Tobą takie doświadczenie . > > To co przytoczyles to goloslowie bez zadnej wartosci. Bez wiekszego wysilku > napisze Ci to uczen szkoly podstawowej. > Przytoczyłem program który moim zdaniem jest najrozsądniejszy z wszystkich programów wyborów w regionie Wrocławia . Bo widzisz Cywil gdy wezmę np. mały wycinek z programu Frasyniuka Cytat : „Mniej poligonów więcej kondonów „ to wybacz , nie ma nawet po przeczytaniu takiej ulotki o czym mówić . Katastrofalny poziom . Ulotki innych partii są również nie ciekawe , a czasami nawet fanatycznie nacjonalistyczne . Mając do czynienia z programami polskiego środowiska politycznego moim zdaniem tylko jeden program jest rzeczowo przedstawiony i dokładnie opisany , takie są standardy na zachodzie . Być może dlatego Ty je nie rozumiesz takich wnikliwych programów . A więc Cywil Cytat Cywila : „ Ja nie pytam czy dobrze jest "byc pieknym, madrym i bogatym" ale jak to z zrobic.” Pytasz rzeczy tak oczywiste że aż trywialne , jeśli tego nie rozumiesz , to wybacz . > > Ale Lepper jako tworca "spoleczenstwa obywatelskiego" to juz skrajna glupota. > Popper przewraca sie w grobie. > Cywil , wybierać można tylko to , co jest do wybrania , chyba nie chcesz szukać czegoś pod latarnią , tylko z tego powodu że tam jest jasno . Poza tym nie bądź prorokiem , nie taki diabeł straszny jak go malują . Choćby dla tego że malarze wizerunku Leppera czują się zagrożeni , i obawiają się pociągnięcia do odpowiedzialności , gdyby Lepper dostał się do władzy . Lepper ma charakter , próby ulizania go i uspokojenia przez stanowisko , po raz kolejny się nie powiodły . Cywil , potrafisz samodzielnie myśleć , czy lubisz jak to za Ciebie robią gazety i inne media . Proszę bardzo , to jest moje stanowisko , które ja nie uważam za jedynie możliwe . Możesz mieć leprze rozwiązanie niż ja . Chętnie przeczytam Twoje propozycje , być może oświecą mnie one i zmienie zdanie . Podejrzewam że potrafisz więcej niż pisać Cytat Cywila: Przestan bredzic Duzo bzdur w zyciu czytałem Twoich stalych banialuk Itd. Czy to może też są elementy Twojej wizji polskiej przyszłości . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.03, 19:30 Gość portalu: Alen napisał(a): > > Cytat Cywila: > > Przestan bredzic > Duzo bzdur w zyciu czytałem > Twoich stalych banialuk > Itd. > > Czy to może też są elementy Twojej wizji polskiej przyszłości . > > Alen. Co prawda i Ty i Lepper bredzicie, pleciecie bzdury i banialuki jest miedzy wami jednak pewna roznica ty mozesz byc co najwyzej uciazliwy, Lepper zas ze wzgledu na to ze chce go poprzec pare procent Polakow moze byc niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.i-one.at 24.05.03, 21:07 Gość portalu: Cywil napisał(a): > > Co prawda i Ty i Lepper bredzicie, pleciecie bzdury i banialuki jest miedzy > wami jednak pewna roznica ty mozesz byc co najwyzej uciazliwy, > Uciążliwy powiadasz . O kto zmusza Ciebie do czytania i odpowiadania na moje posty ? > > Lepper zas ze wzgledu na to ze chce go poprzec pare procent Polakow moze byc > niebezpieczny. > Niebezpieczne jest nic nie robić w tak katastrofalnej sytuacji i czekać na to że EU rozwiąże za Polskie problemy . Tylko tyle masz do powiedzenia w sprawie wizji spraw polskich . Nie wiele . To niewiele ma jednak swoją wypowiedź , oznaczać może że nie masz albo żadnej koncepcji albo nie chcesz na forum publicznym ich zaprezentować . Wygodna sytuacja , no ale to już Twoja sprawa i jak to się mówi , nic się nie dzieje bez powodu. Co innego prezentować i bronić swoich poglądów , a co innego krytykować innych . Nie wiele to ma wspólnego z dyskusją , ale nie pozostaje mi nic innego jak zaakceptować Twoją postawę Cywil . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.03, 10:57 Gość portalu: Alen napisał(a): > Niebezpieczne jest nic nie robić w tak katastrofalnej sytuacji i czekać na to > że EU rozwiąże za Polskie problemy . > Tylko tyle masz do powiedzenia w sprawie wizji spraw polskich . Nie wiele . > To niewiele ma jednak swoją wypowiedź , oznaczać może że nie masz albo żadnej > Co innego prezentować i bronić swoich poglądów , a co innego krytykować > innych . Nie wiele to ma wspólnego z dyskusją , ale nie pozostaje mi nic > innego jak zaakceptować Twoją postawę Cywil . > > Alen. Ty nie masz pojecia o "polskiej rzeczywistości" (nie wiele rozumiesz na czym polegaja polskie problemy, nie znasz sie na gospodarce, nie wiesz na czym polega spoleczenstwo obywatelskie i system demokratyczny - tylko tak mozna wytlumaczyc wybranie sobie Leppera na politycznego mentora), a co dopiero wizji na przyszlosc. "Mielenie ozorem" Twoje i Leppera o tym ze ma byc dobrze sa takim rozwiazaniem polskich problemow jak gaworzenie siedmiolatka o fizyce kwantowej. Ps. Tlumaczenie Ci czegokolwiek mija sie z celem (ilosc bzdur jakie piszesz po prostu poraza). Nie mam obowiazku nadrabiac luk w Twojej edukacji. Niech to robi Lepper. Kazdy ma takiego "guru" na jakiego zasluguje Ty widocznie zaslugujesz tylko na Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.i-one.at 25.05.03, 13:12 Gość portalu: Cywil napisał(a): > > Ty nie masz pojecia o "polskiej rzeczywistości" (nie wiele rozumiesz na czym > polegaja polskie problemy, nie znasz sie na gospodarce, nie wiesz na czym > polega spoleczenstwo obywatelskie i system demokratyczny > Widzisz Cywil w taki sposób robisz tylko uniki , nic więcej . Polska rzeczywistość jest mi dobrze znana , a ponieważ nie znam tylko tą rzeczywistość znam również inną , uporządkowaną , i mam swój wkład w tą rzeczywistość. Tym bardzie na zasadzie kontrastu i doświadczenia z różnymi źródłami dobrobytu , mogę je dokładniej niż Ty je zdefiniować . Co byś powiedział np. faktor wysokiego standardu stosunków panstwo-obywatel . Dla mnie są to nie tylko słowa , ja żyje w tym , i to świadomie tworzę . Znasz polskie urzędy , ja znam . Od czasu do czasu bywam w nich i próbuję coś w nich załatwić . Znam również zachodnie urzędy , w których się czuję jak u siebie , nie jako intruz . Co byś powiedział na np. faktor silnie zintegrowanego społeczeństwa . Wiesz co to takiego , jak można to osiągnąć i w jakim celu . A może faktor wielkiego wpływu wartości moralnych na polityczne elity Ojczyzny . Co to takiego poza partyjny interes tych elit . A może uświadomisz mnie coś o faktorze znaczenia znakomitych i funkcjonujących systemów prawnych . Jest bardzo wiele tych faktorów , które działają na zasadzie naczyń połączonych. Myślę Cywil że te faktory wykraczają poza zapas Twojego własnego doświadczenia . To co dla mnie jest oczywiste , może być dla Ciebie kontrowersyjne . > >- tylko tak mozna wytlumaczyc wybranie sobie Leppera na politycznego mentora) > Lepper nie jest moim politycznym mentorem . Jest kilka punktów rozbieżności między programem Samoobrony a mim światopoglądem na rzeczywistość . Jestem realistą , i patrzę na możliwość wybieralności ludzi którzy moim zdaniem stanowią kompromis z moim światopoglądem . Nie mogę wybierać kogoś kto nie stoi do dyspozycji . Jednak Ty Cywil dalej postępujesz nie ok. Nie wysunąłeś żadnej swojej propozycji , potrafisz tylko krytykować , jak widzę . > > , a co dopiero wizji na przyszlosc. "Mielenie ozorem" Twoje i Leppera o tym ze ma byc > dobrze sa takim rozwiazaniem polskich problemow jak gaworzenie siedmiolatka o fizyce > kwantowej. Z faktu że Ty Cywil nie obejmujesz swoim umysłem podłoża tego mielenie ozorem , jeszcze nic nie wynika . Nie zapomnij iż są ludzie i ludziska . Czy ja Ciebie nie rozumie Czy Ty mnie , nie jest istotne . Faktem niezbitym jest iż dysponujemy różnym bagażem doświadczeń życiowych , i one właśnie rysują nam w naszej świadomości taki obraz świata który jest wypadkową naszych doświadczeń. > > Ps. Tlumaczenie Ci czegokolwiek mija sie z celem (ilosc bzdur jakie piszesz po > prostu poraza). Nie mam obowiazku nadrabiac luk w Twojej edukacji. > A szkoda , ja jestem otwarty , nie twardogłowy . I choć studiowałem w obcym języku w na dwóch fakultetach Uniwersytetu we Wiedniu , czuję ciągły głód na wiedzę . Wprawdzie dyskusja z Tobą przypominała mi bardziej dyskusję z człowiekiem powtarzającym ciągle „ NIE , BO NIE „ . Pomimo to dziękuję Ci za Twoje propozycje rozwiązania polskiego problemu , których nie było . > > robi Lepper. Kazdy ma takiego "guru" na jakiego zasluguje Ty widocznie > zaslugujesz tylko na Leppera > Moim guru jest człowieczeństwo , w bardzo szerokim tego słowa znaczeniu. I jak już kiedyś napisałem , jestem w stanie podpisać nawet z diabłem cyrograf własną krwią. Po to żeby osiągnąć swój cel i tym samym przypiąć diabłowi anielskie skrzydełka . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.03, 16:31 Gość portalu: Alen napisał(a): >Alen: Moim guru jest człowieczeństwo , w bardzo szerokim tego słowa znaczeniu. > I jak już kiedyś napisałem , jestem w stanie podpisać nawet z diabłem cyrograf > własną krwią. > Po to żeby osiągnąć swój cel i tym samym przypiąć diabłowi anielskie > skrzydełka . > > Alen. Pustoslowie, goloslowie, chore urojenia - na dokladke jeszcze podlane jakim kuriozalnym przejeciem sie swoja rola. Mnie to ani ziebi ani grzeje - poki eksperymenty lepperowski,praktykowane sa na Bialorusi, Argentynie, badz innym kraju, ktory mial pecha wybrac sobie kuracje oferowana przez Leppera. Na szczescie Polacy sa zbyt inteligentni by sluchac tanich demagogow i nawiedzonych "zbawiaczy swiata". Ps. Z tego co piszesz wynika ze jednak nie wiesz co to jest spoleczenstwo obywatelskie. Zamiast tyle pisac po prostu troche poczytaj madrzejszych od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.i-one.at 25.05.03, 19:03 Gość portalu: Cywil napisał(a): > > Pustoslowie, goloslowie, chore urojenia - na dokladke jeszcze podlane jakim > kuriozalnym przejeciem sie swoja rola. > Mnie to ani ziebi ani grzeje - poki eksperymenty lepperowski,praktykowane sa na > Bialorusi, Argentynie, badz innym kraju, ktory mial pecha wybrac sobie kuracje > oferowana przez Leppera. > No widzisz Cywil , jednak się nie myliłem co do Twojej osoby pisząc wcześniej że Ty chyba należysz do zwolenników byłego pierwszego sekretarza Podstawowej Organizacji Partyjnej w Instytucie Badań Podstawowych Problemów Marksizmu Leninizmu przy Akademii Nauk Społecznych KC PZPR , Balcerowicza . Co Ty wyżej napisałeś to jest przecież tego komunisty logika , przy pomocy której ucieka przed odpowiedzialności . Powiedz mi Cywil dla czego nie wzorujesz osiągnięć tego pana np. na krajach jak Wągry , Czesi itp. , ale właśnie wyszukujesz krajów słabych które nawet nie kandydują do EU. Taką propagandę sukcesu praktykowali komuniści za czasów PRL . A obecnie i Balcerowicz Kwaśniewski i inni im podobni . > > Na szczescie Polacy sa zbyt inteligentni by sluchac tanich demagogow i nawiedzonych > "zbawiaczy swiata". > Co za populizm , przecież Lepper dążył do stworzenia podobnych rozwiązań co na Węgrzech . Tam przecież obecnie jest cztery razy mniejsze bezrobocie jak w Polsce . A wiesz dla czego , bo tacy specjaliści jak Balcerowicz nie są dopuszczani do władzy . Takie to proste Cywil, w Czechach również lustracja nie pozwoliła by na takie poczynania jak w Polsce . A skoro Cywil kochasz komunistów , to usprawiedliwia Twoje bezwarunkowe oddanie się ideom komunistycznym. > > Ps. Z tego co piszesz wynika ze jednak nie wiesz co to jest spoleczenstwo > obywatelskie. Zamiast tyle pisac po prostu troche poczytaj madrzejszych od > siebie. > Właśnie Cywil pragnołem Ciebie mądrzejszego wysłuchać , jednak Ty nic na ten temat nie napisałeś . Tylko umiesz zaprzeczać , nic więcej . Jednak nie tracę nadziei że mnie pouczysz Cywil . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.proxy.aol.com 25.05.03, 19:28 Gość portalu: Alen napisał(a): > Co za populizm , przecież Lepper dążył do stworzenia podobnych rozwiązań co na > Węgrzech . Aha, to na Wegrzech tez dodrukowuja pieniadze, jak to proponuje Lepper? Ciekawe. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.i-one.at 25.05.03, 19:55 > Gość portalu: Alen napisał(a): > > > Co za populizm , przecież Lepper dążył do stworzenia podobnych rozwiązań c > o > na > > Węgrzech . > > Aha, to na Wegrzech tez dodrukowuja pieniadze, jak to proponuje Lepper? > Ciekawe. > J. > Nie takie rozwiązania stosowali Węgrzy . Jeśli ktoś bierze za wzór rozwoju inne gospodarki byłej komuny , dla czego więc Jureek wnioskujesz że jest odwrotnie . Nie wiem czy to jest prawda co Ty piszesz z tym dodrukowaniem pieniędzy , i nie znam szczegółów takiego wywodu . Nie wykluczam że to mogła być próba włożenia do ust Leppera takich słów . W gazetach w Polsce mnóstwo znajdziesz takich prób degradacji Leppera . Dlatego też wstrzymam się od komentarza . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.proxy.aol.com 25.05.03, 20:24 Gość portalu: Alen napisał(a): > Nie takie rozwiązania stosowali Węgrzy . > Jeśli ktoś bierze za wzór rozwoju inne gospodarki byłej komuny , dla czego > więc Jureek wnioskujesz że jest odwrotnie . > Nie wiem czy to jest prawda co Ty piszesz z tym dodrukowaniem pieniędzy , i > nie znam szczegółów takiego wywodu . Nie wykluczam że to mogła być próba > włożenia do ust Leppera takich słów . > W gazetach w Polsce mnóstwo znajdziesz takich prób degradacji Leppera . > Dlatego też wstrzymam się od komentarza . Ja tych slow Leppera nie czytalem, tylko slyszalem w radio w sprawozdaniu z kongresu Samoobrony. Lepper mowil doslownie, ze trzeba dodrukowac pieniedzy, zeby pobudzic gospodarke. Czym sie konczy takie dodrukowywanie pieniedzy, moglo przekonac sie na wlasnej skorze miliony Polakow, ktorzy za Rakowskiego (1988- 1989) w wyniku kilkusetprocentowej inflacji stracili wszystkie swoje oszczednosci. A teraz mam pytanie do Ciebie - co takiego innego niz Polska zrobili Wegrzy, ze maja 4 razy mniejsze bezrobocie? Dopuscili celowo wyzsza inflacje dla pobudzenie gospodarki? Bardziej radykalnie obnizali stopy procentowe? Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.i-one.at 25.05.03, 21:47 Gość portalu: Jureek napisał(a): > > Ja tych slow Leppera nie czytalem, tylko slyszalem w radio w sprawozdaniu z > kongresu Samoobrony. Lepper mowil doslownie, ze trzeba dodrukowac pieniedzy, > zeby pobudzic gospodarke. Czym sie konczy takie dodrukowywanie pieniedzy, moglo > > przekonac sie na wlasnej skorze miliony Polakow, ktorzy za Rakowskiego (1988- > 1989) w wyniku kilkusetprocentowej inflacji stracili wszystkie swoje > oszczednosci. > Na pewno nie chodziło o coś takiego jak za czasów Rakowskiego . Nie podejrzewam że ktoś byłby taki nie rozsądny. Musiał bym znać całe przemówienie na tym kongresie , jak również w jakim kontekście padły te słowa . Mogły one paść , ale w jakim kontekście to jest istotne . > > A teraz mam pytanie do Ciebie - co takiego innego niz Polska zrobili Wegrzy, ze > > maja 4 razy mniejsze bezrobocie? Dopuscili celowo wyzsza inflacje dla > pobudzenie gospodarki? Bardziej radykalnie obnizali stopy procentowe? > Jurek > Polska wybrała drogą z góry przeznaczoną na fiasko , taki eksperyment wprowadzenia gospodarki na styl amerykański był już w kilku krajach bez powodzenia przeprowadzany . Taka terapia szokowa w Polsce doprowadziła do dużych kosztów społecznych do przyciągnięcia kapitału spekulacyjnego , co w sumie zaprocentowało utratą zaufania poważnych inwestorów . Złotówka aspirowała na mocną walutę co przy takim stanie przemysłu było samobójstwem. Tanie koszta energii , które były z początku przemian , oznaczały tanie koszty produkcji . Węgrzy stworzyli taką równowagę między kosztami produkcji i kursem forinta że opłacało się na Węgrzech wszystko produkować. Na tomista w Polsce nic się powoli nie opłacało . Węgrzy unikali kapitału spekulacyjnego , taki kapitał bowiem niszczy miejsca pracy . W ten prosty sposób pielęgnowali własną gospodarkę przyczyniając się do jej stopniowego rozwoju. Została utrzymana jakość markowych produktów węgierskiej gospodarki jak np. Pick salami , podczas gdy polska dobra szynka traciła na jakości . Kupowałem ją na zachodzie , jednak ostatni raz ją kupiłem gdy znalazłem w puszce kawałek świńskiej skóry z włosami . Podobnie było z innymi produktami . W czasie początkowych przemian w byłej komunie często bywałem na Węgrzech i w Czechach . To jest niecała godzina drogi od Wiednia . Obserwowałem tam rozwijającą się gospodarkę i stosunki w społeczeństwie , to było coś znacznie innego od tego co wydarzyło się w Polsce. Podczas gdy substancja społeczna w Polsce ulegała degradacji , tam robiono wszystko żeby społeczeństwo nie zostawić na lodzie. Polacy dumnie patrzyli na swoją mocną złotówkę stawiając siebie w czołówce krajów byłej komuny , podczas gdy inne kraje pilnie pracowały nad swoją przyszłością . Forint i korona była w bankach we Wiedniu wymienialna , natomiast złotówka nie była . Ona znaczyła tylko coś w Polsce . To już był znak braku zaufania inwestorów do polskiej gospodarki . System prawny był nie uregulowany , spekulacja , korupcja i demoralizacja w urzędach była normą ( i jest ). Z konferencji międzynarodowych wynikało również to samo , opinia publiczna była źle informowana o wynikach rozmów gospodarczych . Stosowano metodę , jakoś to będzie . Pamiętam wizytę austriackich przedsiębiorców w celach gospodarczych ,wyjechali z Polski wraz z oburzonym kanclerzem Austrii Wranickim , który powiedział że w takim kraju nie można prowadzić interesów. Bardzo wiele czynników doprowadziło do tego że sytuacja w Polsce rozwinęła się znacznie gorzej jak na Węgrzech . Można pisać i pisać , nie wszystko jednak mogę a właściwie nie chcę napisać złego na Polaków , sam jestem przecież jednym z nich . Wolność nie wystarczy sobie wywalczyć , trzeba ją pielęgnować jak największe dobro , inaczej ta wywalczona wolność zniszczy tych którzy nie potrafią ją pielęgnować . Alen.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.proxy.aol.com 25.05.03, 18:11 Gość portalu: Cywil napisał(a): > Duzo bzdur w zyciu czytalem - ale ty bijesz jednak rekordy. Ja nie pytam czy > dobrze jest "byc pieknym, madrym i bogatym" ale jak to z zrobic. Nie wiesz, jak to zrobic? Lepper wie - trzeba dodrukowac pieniedzy. To wlasnie powiedzial w sobote otwarcie na kongresie Samoobrony. Bron Panie Boze przed takimi uzdrowicielami. Juz raz inflacja zezarla ludziom wszystkie oszczednosci - wybierajcie Leppera, bedziecie mieli powtorke. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Front spoleczny Leppera a potem juz potop IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.03, 22:27 Gość portalu: Alen napisał(a): > I chociaż nie widzę w nim męża stanu , oddał bym na niego głos bez wahania , a > wiesz dla czego ? Dlatego bo nie widzę innej alternatywy i znielubię bardzo > złodziejki , sprzedawczyków i oszustów pragnących tylko żyć na czyjś rachunek . Czy Ty chcesz tutaj wmowic ludziom, ze Lepper zyje na swoj rachunek? Bo chyba nie jestes taki naiwny, zebys sam w to wierzyl. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Leszek Budrewicz IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.03, 21:58 Gość portalu: kasia napisał(a): > Przez zupelny przypadek trafilam dzisiaj do "Gazety" i rzecz jasna, widzac > nazwisko Leszka natychmiast nacisnelam na guzik: pokaz wszystkie wpisy (czy cos > > w tym rodzaju)... Uff. Od lat nie mieszkam w Polsce, w zwiazku z czym Leszek > zniknal mi z oczu (albo dokladniej: ja Leszkowi zniknelam z oczu) w czasach, > gdy jeszcze usmiechniety chodzil po ulicach Wroclawia. > Czy ktos moglyby mi podac jakis namiar albo na Leszka, albo na ten przytulek > dla bezdomnych, w ktorym On teraz mieszka? (Oooo, to sie nawet rymuje...!) Byc > moze udaloby mi sie jakos pomoc, zanim moje Girokonto poraz kolejny zostanie > zamkniete z powodu przepelnienia. Kasiu, moglabys skontaktowac sie ze mna emailem? Moj adres to: jureek@gazeta.pl Tak jak Ty pisze z Niemiec, tez znalem dobrze Leszka, ostatnio spotkalem go jakies 2 lata temu. Nie chcialbym prywatnych spraw wyciagac na forum, dlatego prosze o kontakt na priva. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
kosmadeus Re: Leszek Budrewicz 26.05.03, 11:38 Gość portalu: kasia napisał(a): > Przez zupelny przypadek trafilam dzisiaj do "Gazety" i rzecz jasna, widzac > nazwisko Leszka natychmiast nacisnelam na guzik: pokaz wszystkie wpisy (czy cos > > w tym rodzaju)... Uff. Od lat nie mieszkam w Polsce, w zwiazku z czym Leszek > zniknal mi z oczu (albo dokladniej: ja Leszkowi zniknelam z oczu) w czasach, > gdy jeszcze usmiechniety chodzil po ulicach Wroclawia. > Czy ktos moglyby mi podac jakis namiar albo na Leszka, albo na ten przytulek > dla bezdomnych, w ktorym On teraz mieszka? (Oooo, to sie nawet rymuje...!) Byc > moze udaloby mi sie jakos pomoc, zanim moje Girokonto poraz kolejny zostanie > zamkniete z powodu przepelnienia. Dom Socjalny dla Mężczyzn (0-71) 329 08 06 50-225 Wrocław, Reymonta 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroc.gazeta.pl 28.05.03, 13:14 Dzwon do Polskiego Radia Wroclaw. Kontakt - www.prw.pl Gość portalu: kasia napisał(a): > Przez zupelny przypadek trafilam dzisiaj do "Gazety" i rzecz jasna, widzac > nazwisko Leszka natychmiast nacisnelam na guzik: pokaz wszystkie wpisy (czy cos > > w tym rodzaju)... Uff. Od lat nie mieszkam w Polsce, w zwiazku z czym Leszek > zniknal mi z oczu (albo dokladniej: ja Leszkowi zniknelam z oczu) w czasach, > gdy jeszcze usmiechniety chodzil po ulicach Wroclawia. > Czy ktos moglyby mi podac jakis namiar albo na Leszka, albo na ten przytulek > dla bezdomnych, w ktorym On teraz mieszka? (Oooo, to sie nawet rymuje...!) Byc > moze udaloby mi sie jakos pomoc, zanim moje Girokonto poraz kolejny zostanie > zamkniete z powodu przepelnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw74 Re: Leszek Budrewicz 25.05.03, 15:54 a co to za kolo ten LB? System argentynski oferuje czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.03, 22:11 Właśnie Cywil pragnołem Ciebie mądrzejszego wysłuchać , jednak Ty nic na ten > temat nie napisałeś . Tylko umiesz zaprzeczać , nic więcej . > Jednak nie tracę nadziei że mnie pouczysz Cywil . > Nie chce mi sie bo pisanie do Ciebie do rzucanie "grochem o sciane". Ale zaluzmy, ze mozna Cie potraktowac powaznie i ze jednak cos zrozumiec. Wymieniles jako "faktory" tzw. spoleczenstwa obywatelskiego 4 elementy: - stosunki panstwo-obywatel - silnie zintegrowane spoleczenstwo - wartosci moralne elit politycznych - funkcjonujacy system prawny Pominimy w jakim stopniu Lepper moze uchodzic za wzorzec moralny (Mrozek by tego nie wymyslil), za osobe szanujaca prawo, kogos kto "silenie integrujaca spoleczenstwo" (przy wyraznie roszczeniowym i klasowym charakterze jego partii) itd. (pewnie w ogole nie dostrzegles, ze nawet przy Twoim definiowaniu "spoleczenstwa obywatelskiego" Leppera moze byc tylko destruktorem takiego spoleczenstwa). Glowny problem polega na tym, ze to co wymieniles w ogole nie miesci sie, albo jest co najwyzej na marginesie paradygmatu "spoleczenstwa obywatelskiego". Gdyby przyjac, ze sprawna biurokracja jest istota spol. obyw. to pewnie nalezaloby uznac, ze najlepiej warunki te spelniaja wilhelminskie Prusy najblizsze Weberowskieg idealu sprawnej biurokracji. Zasada wplywu "wartosci moralnych itd" to rowniez absurd. Dawno bardzo dawno dostrzezono, ze liczenie na "moralnosc" rzadzacych jest oczekiwaniem, ze wilk wyzbedzie sie swojej natury. Lord Acton sformulowal tzw. prawo korupcji wladzy, ktore upraszczajac (bys zrozumial) brzmi "kazda władza demoralizuje, ale wladza absolutna demoralizuje absolutnie". Szukanie zatem "swietych" jest naiwnoscia. W istocie liczy sie tylko rownowazenie wladz i zasada kontroli. Kwestia "silnie zinegrowanego spoleczenstwa" jest najbardziej kuriozalna. Jest to bowiem cecha (i marzenie) systemow totalitarnych. Dokonuje sie to najczesciej przez tzw. negatywna integracje (integratorem moze byc niechec do Zydow,wroga klasowego, u Leppera to Balcerowicz i tzw. zlodzieje) Istota spoleczenstwa obywatelskiego jest bowiem pluralizm wartosci, poszanowanie roznorodnosci, tolerancja dla innych. Konsensus w spoleczenstwie dotyczyc moze zatem dotyczyc tylko zalozen ontologicznych np. w przypadku spoleczenstwa amerykanskiego to dominacja praw jednostki nad kolektywizmem, poszanowanie procedur demokratycznych, ograniczenie roli panstwa itd. Czym zatem jest spoleczenstwo obywatelskie - moga byc rozne interpretacje inaczej interpretowal to Hobbes, Lock`a czy Hegel. Upraszczajac mozna jednak powiedziec, ze jest to spoleczenstwo subsydiarne zorganizowane od dolu, oparte o prawo do manifestowania swoich interesow (a nawet egoizmow), spoleczenstwo, ktore samo rozwiazuje swoje problemy, spoleczenstwo, w ktorym panstwo wkracza tylko w te sfery gdzie sami obywatele nie sa w stanie rozwiazac swoich problemow. Pytanie czy dzialania Leppera zblizaja nas do takiego spoleczenstwa czy nie jest pytaniem retorycznym. Wizja Leppera to wizja omnipotentnego panstwa, ktore zamiast obywateli bedzie rozwiazywac wszystkie problemy, rozwiaze problem bezrobocia, korupcji, biedy itd. Lepper jest kolejnym w dlugim szeregu demagogow, ktorzy maja "rozwiazanie" tych problemow. Scenariusz od mniej wiecej 100 lat jest zawsze taki sam. Zawsze takze konczy sie to dla spoleczenstw, ktorym aplikuje sie ich kuracje, dramatycznie. Lepper jest politykiem kabaretowym, nigdy w Polsce nie obejmie wladzy, jest bowiem jakas sprawiedliwosc, a Polska juz swoja porcje nieszczesc odebrala w nadmiarza przed 1989 r. Ps. Przestan pisac o Balcerowiczu - bo nie masz pojecia o jego zyciorysie i zaslugach. Podreczniki historii za 50 lat z obecnych czasow zanotuja pare nazwisk w tym Balcerowicza. Lepper jezeli sie go bedzie wymieniac to tylko na zasadzie "zoologicznej" ciekawostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Leszek Budrewicz IP: *.kom / 10.103.2.* 25.05.03, 23:49 100 lat jest zawsze taki sam. Zawsze takze konczy sie to dla spoleczenstw, > ktorym aplikuje sie ich kuracje, dramatycznie. > Lepper jest politykiem kabaretowym, nigdy w Polsce nie obejmie wladzy, jest > bowiem jakas sprawiedliwosc, a Polska juz swoja porcje nieszczesc odebrala w > nadmiarza przed 1989 r. - I tu tego nie była bym taka pewna, bowiem jeśli dalej tak będzie ludzie, albo wyjdą na ulicę, albo w naiwności swej znowu komuś spróbują zawierzyć, a w tym przypadku będzie to Lepper, może ty tego nie zauważyłeś, ale tego właśnie się spodziewają wszyscy odrzuceni politycy, lub tacy, którzy się takiego końca spodziewają, jak np.Czarnecki itd. i do jego partii lgną. Ty Cywil jesteś patriotą (takie mam wrażenie, czytając twoje wypowiedzi - myśli)),ale możesz mi wierzyć inni nie, bowiem patrioci (ludzie bez względu czy to są żydzi czy ludzie innej narodowości, ale utożsamiają się z naszym narodem), dla których ten kraj coś znaczy, nie doprowadziliby do takiej katastrofy, tragedii wielu rodzin. Cywil w naszym kraju takich pokrzywdzonych Budrewiczów jest cała masa, ocknij się i nie ręcz za nikogo, bowiem w naszym państwie dzieje się źle. Jeśli sprawiedliwość byłaby, to i sytuacja ekonomiczna naszego kraju wyglądałaby inaczej, nawet taki autorytet jak p. Jeziorański (dla mnie i z tego, co wiem innych Polaków) jest oburzony tą sytuacją. > Ps. Przestań pisać o Balcerowiczu - bo nie masz pojęcia o jego życiorysie i > zasługach. Za te zasługi to Balcerowicz już sobie solennie zapłacił. Ku..a, chyba nie wytrzymam, to jest skandal - moja rodzina walczyła o Polskę w powstaniach, traciła majątki, była na zesłaniach, to ja powinnam mieć w tej sytuacji już chyba pałac za zasługi dla kraju,(tylko mnie uczono dobro kraju na pierwszym mijescu ,i że za tę pracę pieniędzy się nie bierze), ale Balcerowicza tak nie uczono, no ale przecież są różne szkoły. A Ty jak go tak uwielbiasz to mu płac dalej, bo naród już ma dość, i nie zdziw się jak następnym u koryta będzie Lepper. Majka46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.03, 09:46 Gość portalu: majka46 napisał(a): >Za te zasługi to Balcerowicz już sobie solennie zapłacił. > > Ku..a, chyba nie wytrzymam, to jest skandal - moja rodzina walczyła o Polskę w > powstaniach, traciła majątki, była na zesłaniach, to ja powinnam mieć w tej > sytuacji już chyba pałac za zasługi dla kraju,(tylko mnie uczono dobro kraju na > > pierwszym mijescu ,i że za tę pracę pieniędzy się nie bierze), ale Balcerowicza > > tak nie uczono, no ale przecież są różne szkoły. > > A Ty jak go tak uwielbiasz to mu płac dalej, bo naród już ma dość, i nie zdziw > Ponad dwa tysiace lat temu Platon napisal swoje "Panstwo", stanowiace wizje przyszlosci, ktora miala zmienic to co bylo zle w starozytnych Atenach. Katalog platonskich zarzutow wobec rzadzacych byl wypisz wymaluj bardzo podobny do zarzutow formulowanych dzisiaj. Od tego czasu niemal wszyscy wielcy mysliciele spoleczni, krytykowali rzeczywistosc w ktorej zyli, nie zaleznie czy bylo to w XVI, XVII, XVIII wieku itd. Pisze to po to by uswiadomic co niektorym, ze zawsze "najlepszy ze swiatow" daleko odbiegal od wizji idealnych. Dlatego nalezy unikac egzaltowanych opinii o tym jak jest zle, jaka katastrofa nas spotkala w ciagu ostatnich 13 lat, itd. Jest bowiem dokladnie odwrotnie - te ostatnie 13 lat to przy wszystkich trudnosciach najlepsza dekada w calej XIX i XX w. historii Polski. Oglad rzeczywistosci przez pryzmat wlasnych trudnych doswiadczen nie sprzyja obiektywnej ocenie tego co sie dzieje. Polska przezywa trudny okres - ale nie moglo byc inaczej (np. odpowiedzialnosc elit za wiele zjawisk jest minimalne np. bezrobocie to po prostu skutek ujawnienia sie ukrytego bezrobocia, wzrostu wydajnosci pracy, likwidacji nierentownych dzialow gospodarki itd. Mozna by takze zwrocic uwage, ze w ogole gospodarka swiatowa jak twierdzi S. Kuznets - uzupelnil tzw. cykl Kondratiewa znajduje sie od 1980 r. w fazie recesji. Dno osiagniemy okolo 2010 r. i rozpocznie sie nastepny cykl ozywienia). Nie oznacza to ze, czesc politykow nie okazala sie nie kompetentna, skorumpowana i zaklamana. Zwalania jednak na nich calej winy jest mysleniem magicznym. Zarowno wczesniej od Ciebie jak i od Alena chcialem uzyskac odpowiedziec co w programie Leppera ma stanowic odpowiedziec na polskie problemy. I problem polega na tym, ze odpowiedzi nie uzyskalem - oprocz stwierdzania prawd oczywistych, ze pewne grupy spoleczne znalazly sie w bardzo trudnej sytuacji. Lepper musialby bowiem zdefiniowac czy jest za gospodarka wolnorynkowa czy scentralizowana, czy jest za upodmiotowieniem spoleczenstwa czy za omnipotencja panstwa, czy jest za poszanowaniem procedur demokratycznych czy dazy do ustanowienia systemu pseudo "wodzowskiego" itd. I oczywiscie wyciagnac z tego wnioski. Problem z Lepperem polega na tym, ze on takiej wizji nie ma a jego program jest eklektycznym zbiorem hasel. Nie moze byc zgody na taka postawe, ze zaglosuje na Leppera bo on najglosniej krzyczy ze ludzie sa biedni, a on wszystko zalatwi. Bo nic nie zalatwi i Polska straci kilka lat, ktorych nie ma. I nie ma tu nic do rzeczy czy obecnie jest zle czy tez nie. Co do Balcerowicza - nic mnie tak nie razi jak powolywanie sie na swoj patriotyzm. Juz chocby przez wzglad na tych wszystkich, ktorzy dajac swiadectwo patriotyzmowi oddali zycie, albo spedzili dziesiatki lat w wiezieniu. Zaslug przodkow sie jednak nie dziedziczy. Twierdzenie ze Balcerowicz sobie solenie zaplacil albo co gorsze kierowal sie jakimis zlymi intencjami jest po prostu niedopuszczalne. Mozna sie spierac czy wszystkie jego dzialania byly sluszne czy nie, kwestionowanie jednak jego dobrej woli jest calkowicie nieuprawnione. Ocena czy Balcerowicz dobrze zasluzyl sie Polsce czy nie nie moze byc dyskusja emocjonalna. Wymaga kompetencji i bezstronnosci, ktorej u Ciebie czy Alena nie dostrzegam. Jako zywo przypomina mi to doswiadczenia W. Grabskiego. Jedno jest pewne poki Balcerowicz jest prezesem NBP moge spac spokojnie,ze niewielkie oszczednosci jakie mam nie straca na wartosci w ciagu kilku dni, przy Lepperze pewnosc taka jest rowana "zero". Balcerowicz gdyby chcial moglby znalezc prace kilka razy lepiej platna w instytucjach miedzynarodowych, moglby takze zarabiac o niebo wieksze pieniadze w kraju. Dlatego pisanie, ze sie "nachapal" jest bezmyslne. Na stanowisku prezesa NBP zarabia relatywnie malo - nigdy takze nie bylo wobec niego zarzutow korupcji. I na koniec male quiz zalozmy, ze masz 10 tys. zl oszczednosci - komu bys byla je sklonna pozyczyc - Lepperowi czy Balcerowiczowi ?. Oczywiscie liczac na zwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Leszek Budrewicz IP: *.i-one.at 26.05.03, 23:09 […] ) Pisze to po to by uswiadomic co niektorym, ze zawsze "najlepszy ze swiatow" ) daleko odbiegal od wizji idealnych. Dlatego nalezy unikac egzaltowanych opinii ) tym jak jest zle, jaka katastrofa nas spotkala w ciagu ostatnich 13 lat, itd. ) Jest bowiem dokladnie odwrotnie - te ostatnie 13 lat to przy wszystkich ) trudnosciach najlepsza dekada w calej XIX i XX w. historii Polski. ) Cywil , ja jestem daleko od poszukiwania idealnych rozwiązań , nigdy nie miałem złudzeń do tego że idealne rozwiązania są nie osiągalne . Jednak z tego co czytam wynika że Ty jesteś optymistą , każdą klęskę można zinterpretować jako sukces . Wystarczy tylko odpowiednio stworzyć tło tej interpretacji , np. w przypadku osiągnięć Balcerowicza . Można go chwalić dając ukraińskie tło , jednak gdy będziemy wzorować się na osiągnięciach aspirantów do EU , to niestety wtedy osiągnięcia Balcerowicza wyglądają bardzo źle . ) ) Oglad rzeczywistosci przez pryzmat wlasnych trudnych doswiadczen nie sprzyja ) obiektywnej ocenie tego co sie dzieje. ) Polska przezywa trudny okres - ale nie moglo byc inaczej (np. odpowiedzialnosc ) elit za wiele zjawisk jest minimalne np. bezrobocie to po prostu skutek ) ujawnienia sie ukrytego bezrobocia, wzrostu wydajnosci pracy, likwidacji ) nierentownych dzialow gospodarki itd. ) Mogło być inaczej i powinno być inaczej . Nie można się zgodzić i rozgrzeszyć elity , one bowiem ponoszą główną odpowiedzialność za obecną sytuację . Nie mów Cywil że nie znacz zakulisowych machinacji tych elit . System układów w tych elitach doprowadził w wielu przypadkach do upadku w wielu gałęziach przemysłu , Kwaśniewski również maczał w tym palce , jeszcze przed prezydenturą . Niesamowite majątki zostały wtedy robione , nawet celowo zakłady rentowne były doprowadzane do ruiny . Społeczeństwo było oszukiwane i indoktrynowane hasłem, wszystko co państwowe to złe . Ukryte bezrobocie jest także teraz na co wskazują statystyki eurostatu . Polska miała znacznie leprze szanse od Czech i Węgier . Polska nie wykorzystała potencjału przestarzałej technologicznie gospodarki , nie wykorzystała możliwości znakomitego położenia nad morzem Bałtyckim , to jest przecież okno na świat . Podczas gdy Czesi rozwijali swoją flotę morską , nie posiadając morza , w Polsce wszystko padało ruiną . ) ) Mozna by takze zwrocic uwage, ze w ogole ) gospodarka swiatowa jak twierdzi S. Kuznets - uzupelnil tzw. cykl Kondratiewa ) znajduje sie od 1980 r. w fazie recesji. Dno osiagniemy okolo 2010 r. i ) rozpocznie sie nastepny cykl ozywienia). ) Cywil , o tym jest ogólnie wiadomo . Tak się pocieszać nie powinno , wszyscy bowiem jesteśmy w recesji . Nie należny w taki sposób usprawiedliwiać sytuacji w Polsce , gdzie właśnie jedni się nadmiernie bogacą kosztem społecznym . Jak może minister rolnictwa sprowadzać zborze do kraju poza kontyngentami , i to do własnej firmy . Czy on jest poza prawem , u nas w Austrii coś takiego jest nie do pomyślenia . Polski rolnik nie ma co zrobić z własnymi produktami , a tu minister sprowadza bezprawnie . Czy to wina recesji ??? U nas kiedyś okazało się że kandydat na ministra budownictwa , ma kogoś w rodzinie kto ma firmę budowlaną . To wystarczyło aby wykluczyć go z kandydatury , tu chodzi o czystą profilaktykę . ) ) Nie oznacza to ze, czesc politykow nie okazala sie nie kompetentna, skorumpowana i zaklamana. Zwalania ) jednak na nich calej winy jest mysleniem magicznym. ) Zarowno wczesniej od Ciebie jak i od Alena chcialem uzyskac odpowiedziec co w ) programie Leppera ma stanowic odpowiedziec na polskie problemy. I problem ) polega na tym, ze odpowiedzi nie uzyskalem - oprocz stwierdzania prawd ) oczywistych, ze pewne grupy spoleczne znalazly sie w bardzo trudnej sytuacji. ) No tak to chyba nie jest , nie zamiataj śmieci pod tepich , nie pewne grupy ale bardzo duża część społeczeństwa . Jeśli chodzi o Leppera , to nie wierzę w to że on mógłby być gorszym zagrożeniem dla Polski niż jest obecnie . Z moich obserwacji na Węgrzech i Czech , gdy przyjadę do Polski za głowę się chwytam . Nic się nie robi dla społeczeństwa ,coraz więcej bezrobotnych , zrezygnowanych i znerwicowanych ludzi . To nie wina recesji , w Czechach i na Węgrzech jest również recesja , ale tam czuję się już prawie jak na zachodzie . Czuć atmosferę postępu i widać inwestycje , robi się wiele dla społeczeństwa . Tego nie mogę powiedzieć o Polsce , nawet w przybliżeniu . Ten rozwój był do przewidzenia , wszystko ma swoje przyczyny , nie recesja . Recesja to wygodne usprawiedliwienie , nic więcej . ) ) Lepper musialby bowiem zdefiniowac czy jest za gospodarka wolnorynkowa czy ) scentralizowana, czy jest za upodmiotowieniem spoleczenstwa czy za omnipotencja ) panstwa, czy jest za poszanowaniem procedur demokratycznych czy dazy do ) ustanowienia systemu pseudo "wodzowskiego" itd. ) Ty chyba sam oczywiście to nie wierzysz co piszesz . Jest przecież wiadome że charakter gospodarki by się nie zmienił , a przydało by się złodziei pociągnąć do odpowiedzialności , przywrócić chociaż samą wiarę w jako taką sprawiedliwość społeczną. Bo to co się obecnie dzieje jest nie do zniesienia .Czy Wy nie widzicie jak cała Europa mówi o Polsce . ) ) I oczywiscie wyciagnac z tego wnioski. Problem z Lepperem polega na tym, ze on takiej wizji nie ma a jego ) program jest eklektycznym zbiorem hasel. ) Nie moze byc zgody na taka postawe, ze zaglosuje na Leppera bo on najglosniej ) krzyczy ze ludzie sa biedni, a on wszystko zalatwi. Bo nic nie zalatwi i Polska ) straci kilka lat, ktorych nie ma. I nie ma tu nic do rzeczy czy obecnie jest ) zle czy tez nie. ) Ma program , i nie krzyczy tylko o biedzie . Potrafi również wskazać trafnie przyczyny tej biedy , nie chowając się jak Ty , za parawanem recesji . Nie obiecuje również że wszystko załatwi , wskazuje formy rozwiązań które nie doprowadzą społeczeństwo do większej biedy . ) ) Co do Balcerowicza - nic mnie tak nie razi jak powolywanie sie na swoj ) patriotyzm. Juz chocby przez wzglad na tych wszystkich, ktorzy dajac swiadectwo ) patriotyzmowi oddali zycie, albo spedzili dziesiatki lat w wiezieniu. Zaslug ) przodkow sie jednak nie dziedziczy. ) Twierdzenie ze Balcerowicz sobie solenie zaplacil albo co gorsze kierowal sie ) jakimis zlymi intencjami jest po prostu niedopuszczalne. Mozna sie spierac czy ) wszystkie jego dzialania byly sluszne czy nie, kwestionowanie jednak jego ) dobrej woli jest calkowicie nieuprawnione. Ocena czy Balcerowicz dobrze ) zasluzyl sie Polsce czy nie nie moze byc dyskusja emocjonalna. Wymaga ) kompetencji i bezstronnosci, ktorej u Ciebie czy Alena nie dostrzegam. ) Może jest on patriotą , może miał dobre intencje to wszystko nie ma znaczenia . Jedno wiem na pewno , był on nie kompetentny . Ewentualnie służył kołom rekinów finansowych i podał im Polskę na tacy . Dziwnym trafem w sytuacjach kiedy tracił grunt pod nogami zawsze jego reputacja była reperowana z poza kraju , np. przyznawania honorowych tytułów dr. Uniwersytetów z poza kraju . Jakkolwiek nie jest jego polityka doprowadziła do sytuacji jaka jest obecnie ) ) Jako zywo przypomina mi to doswiadczenia W. Grabskiego. Jedno jest pewne poki ) Balcerowicz jest prezesem NBP moge spac spokojnie,ze niewielkie oszczednosci ) jakie mam nie straca na wartosci w ciagu kilku dni, przy Lepperze pewnosc taka ) jest rowana "zero". ) To się ciesz , znaczna większość społeczeństwa nie ma żadnych oszczędności , nie ma nawet za co żyć . Emeryci nie mają na lekarstwa , a mój ojciec który walczył w AK i całe życie pracował , również byłby w podobnej sytuacji jak inni Emeryci , gdyby nie ja . Twoje założenie utraty własnych oszczędności , gdyby Balcerowicz nie by prezesem NBP jest zadziwiająco pewna . Aż niewiarygodna . ) ) Balcerowicz gdyby chcial moglb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Cz.II IP: *.i-one.at 26.05.03, 23:11 > Balcerowicz gdyby chcial moglby znalezc prace kilka razy lepiej platna w > instytucjach miedzynarodowych, moglby takze zarabiac o niebo wieksze pieniadze > w kraju. > To już przesada , Balerowicz przedstawiał wartość dla instytucji międzynarodowych tylko na stanowisku w Polsce . Jeśli mam wierzyć plotką to właśnie przy wyborze nowego prezesa za Gronkiewicz Walc ,obce koła finansowe zażyczyły sobie na prezesa Balcerowicza . Ta niby druga kandydatura na prezesa , to był tylko przedstawienie dla publiki . Ile dlatego tym prawdy , nie wiem . > > Dlatego pisanie, ze sie "nachapal" jest bezmyslne. Na stanowisku > prezesa NBP zarabia relatywnie malo - nigdy takze nie bylo wobec niego zarzutow > korupcji. > I na koniec male quiz zalozmy, ze masz 10 tys. zl oszczednosci - komu bys byla > je sklonna pozyczyc - Lepperowi czy Balcerowiczowi ?. Oczywiscie liczac na > zwrot. To już trzeba się dobrze zastanowić . Popatrzyć krótkowzrocznie , dalekowzrocznie . Przemyśleć czy nie jest teraz lepiej stracić aby później więcej zyskać. Poza tym są wartości które nie kupisz za wszystkie pieniądze tego świata . Poza tym z Lepperem nie musi być koniecznie strata , jak Ty piszesz. Jestem przekonany że Leppera europejscy parlamentarzyści lepiej by cenili , i mieli przed nim respekt. Choćby dla tego że on nie sprzedał by tak bezkompromisowo Polski i nie był by …… Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.03, 23:28 Gość portalu: Alen napisał(a): > Ma program , i nie krzyczy tylko o biedzie . > Potrafi również wskazać trafnie przyczyny tej biedy , nie chowając się jak > Ty , za parawanem recesji . > Nie obiecuje również że wszystko załatwi , wskazuje formy rozwiązań które nie > doprowadzą społeczeństwo do większej biedy . Wiedzialem,ze nic nie zrozumiesz. Gdybys bowiem sprobowal zawalilby Ci sie na glowe caly swiat. Nie mialbys juz kogo "uszczesliwiac" dlugimi bezsensownym tyradami, w ktorych ni sensu ni logiki - a ktore sa sensem Twojej aktywnosci na forum. Ciekawe tylko, ze mimo potu, ktory wylales nad klawiatura ani slowa nie ma o wunderwaffe (chodzi o program) Leppera. Ps. Na mily Bog nie powoluj sie na przyklad Czech i Wegier bo nie masz pojecia o sytuacji tych krajow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Leszek Budrewicz IP: *.kom / 10.103.2.* 27.05.03, 00:01 Cywil, Alen zrozumiał wszystko i to bazrdzo dobrze, za takie rządy mam nadzieję, że wreszcie ktoś (460osób ) stanie przed Trybunałem Stanu, za sprzedaż Polski. Bajer o wspaniałych specjalistach w dziedzinie ekonomii i w innych już wszyscy rozpracowali. P.s. Pieniądze trzymam w skarpecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.03, 08:04 Gość portalu: majka46 napisał(a): > . > Pieniądze trzymam w skarpecie:) Znalazalbym sie w pewnym dysonansie poznawczym gdyby ktos kto u progu XXIw. wybral jako sposob inwestowania swoich pieniedzy "trzymanie ich w skarpecie" podzielil moje racje. W idealnej harmoni znajduja sie one z Alenowa wizja gospodarki, a ze w dysharmoni ze z faktami i zdrowym rozsadkiem to juz mniejsza o to. Odkad modny stal sie postmodernizm i kazdy ma swoja prawde mozna wygadywac najwieksze nawet bzdury. Ps. za niezwykle "tworczy" uwazam pomysl trybunalu stanu dla 460 poslow, zastanawia mnie tylko dlaczego 460. Mamy juz bodaj 5 kadencje tzn. 5x460- poslowie Samoobrony to pewnie da jakies 2300. Do tego mozna by dodac jeszcze ich wyborcow tj. jakies 15 mln. I Polska mlekiem i miodem poplynie, nie mowiac juz o poczesnym miejscu w ksiedze Guinessa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Leszek Budrewicz IP: *.i-one.at 27.05.03, 00:16 Właśnie taki sposób dochodzi do nieporozumień . Dla Ciebie Cywil silnie zinegrowanego społeczeństwa oznacza Cytat Cywil: ________________________________________ "silnie zinegrowanego spoleczenstwa" jest najbardziej kuriozalna. Jest to bowiem cecha (i marzenie) systemow totalitarnych. Dokonuje sie to najczesciej przez tzw. negatywna integracje (integratorem moze byc niechec do Zydow,wroga klasowego, u Leppera to Balcerowicz i tzw. zlodzieje) _________________________________________ Dla mnie natomiast znacznie coś innego. U Ciebie widać tendencje do braku obiektywności , dlaczego zaraz żydzi i przykłady ekstremalne . Czyż by Twoja psychika miała wbudowaną syrenę ostrzegawczą . W taki sposób będziesz zawsze i wszędzie widział tylko duchy i niebezpieczeństwa . Na anty semityzmie zrobiono już wiele interesów , czyżbyś również szukał argumentów w tym kierunku. Silnie zinegrowane społeczeństwo to społeczeństwo np. w którym ja żyje . Społeczeństwo wielo narodowościowe który ma wspólny interes , tym interesem jest wspólne państwo z np.systemem opieki zdrowia społecznego , tu mam na myśli szpitale gdzie każdy pacjent jest jednakowo traktowany a którym łapówki są nie dopuszczalne i obraźliwe dla lekarza . Nie będę dalej wyliczał co składa się na zintegrowane społeczeństwo . W sumie rzecz biorąc w takim społeczeństwie czuje się odpowiedzialność zdyscyplinowanej jednostki za wspólne dobro . Nie mogę sobie wyobrazić np. żeby u nas w Austrii ktoś pasywnie patrzył na dewastacje natury . W Polsce na plaży nadmorskiej chodzi się po wydmach , i to pod tablicą zakazującą ten proceder . Nikt nie reaguje , nikogo nic nie obchodzi każdy martwi się o siebie . W Austrii wszyscy jak w chórze zareagowali by na takie zjawisko . Jest taka współodpowiedzialność za wszystko i takie zrozumienie potrzeby tej współodpowiedzialności , że naprawdę aż miło . Polskie społeczeństwo jest z dezintegrowane , każdy myśli o sobie i nie ma wspólnego dobra . W szpitalach każdy daje łapówki , w urzędach jest się intruzem . Korupcja gdzie tylko spojrzeć , liczą się tylko układy , nic więcej . Jest bardziej z dezintegrowane jak za komuny . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.03, 08:22 Gość portalu: Alen napisał(a): > Na anty semityzmie zrobiono już wiele interesów , czyżbyś również szukał > argumentów w tym kierunku. > W szpitalach każdy daje łapówki , w urzędach jest się intruzem . > Korupcja gdzie tylko spojrzeć , liczą się tylko układy , nic więcej . > Jest bardziej z dezintegrowane jak za komuny . > > Alen. > Sa dwie kategorie osob - tacy co wiedza co mowia i mowia co wiedza. Ty jestes patologicznym przykladem chaosu myslowego, baraku krytycyzmu, nieumiejetnosci wyciagania wnioskow, i przenoszenia swoich fobii na oceny faktow o ktorych piszesz. Dopoki nie zrozumiesz, ze dyskusja polega na wymianie argumentow a nie przelewaniu na "ekran" swoich apokaliptycznych wizji tak dlugo bedziesz pisal banialuki i bzdury. Coz z Toba mądrzej nie bedzie, ale niech bedzie przynajmniej zabawnie. Ps. rozumiem, ze od rana jestes w 3 blokowej pilnujacej czy "zintegrowani" wiedenczycy sprzataja kupki po swoich pieskach. Bo mimo nakazu sprzatania jak bylem tam ostatnio cos nie bardzo im sie chcialo. Jednak za Adolfa H. bylo lepiej - to byl dopiero porzadek, brak lapowek, sprawna biurokracja, samokontrola obywatelska itd.. Ot wypisz wymaluj spoleczenstwo obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Leszek Budrewicz IP: *.kom / 10.103.2.* 27.05.03, 11:32 Gość portalu: Cywil napisał(a): > > > , baraku krytycyzmu, nieumiejetnosci Cywil, ale napewno Alena braku krytycyzm - w tym przypadku chyba masz na myśli Swojego, Alen jest spostrzegawczy i bardzo obiektywny w tym, co pisze. >Jednak za Adolfa H. bylo lepiej - zależy komu Cywil właśnie sprawiasz wrażenie osoby, która przeszła pranie mózgu, jak młodzież w Hitler Jungen, czy innej organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Pranie reczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.03, 16:46 Gość portalu: majka46 napisał(a): > Cywil właśnie sprawiasz wrażenie osoby, która przeszła pranie mózgu, jak > młodzież w Hitler Jungen, czy innej organizacji. Rozumiem ze to moze malo wyszukany ale jednak komplement, zeby przejsc pranie trzeba najpierw mozg miec. Czasami mam wrazenie, ze u niektorych nie bardzo jest co prac. Ps. a co z moja propozycja by skazac te circa 15 mln plus poselski ogonek 2300 osob za "sprzedaz" Polski. > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: a technika gdzie ? - XXI w się kłania. IP: *.kom / 10.103.2.* 28.05.03, 13:03 Gość portalu: Cywil napisał(a): > Rozumiem ze to moze malo wyszukany ale jednak komplement, zeby przejsc pranie > trzeba najpierw mozg miec. Czasami mam wrazenie, ze u niektorych nie bardzo > jest co prac. Masz rację, to się oszczędzaj. > Ps. a co z moja propozycja by skazac te circa 15 mln plus poselski ogonek 2300 > osob za "sprzedaz" Polski. Jako dowcip to jest super i takiego Ciebie wolę. Ale Ty zapewne spodziewasz się głębszch refleksji w tej kwestii, ale tu Ciebie rozczaruję takowych nie będzie - za prokuratora wolę nie robić. pozdr. majka46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Leszek Budrewicz IP: *.i-one.at 29.05.03, 23:41 Gość portalu: Cywil napisał(a): > Gość portalu: Alen napisał(a): > > > Na anty semityzmie zrobiono już wiele interesów , czyżbyś również szukał > > argumentów w tym kierunku. > > W szpitalach każdy daje łapówki , w urzędach jest się intruzem . > > Korupcja gdzie tylko spojrzeć , liczą się tylko układy , nic więcej . > > Jest bardziej z dezintegrowane jak za komuny . > > > > Alen. > > > Sa dwie kategorie osob - tacy co wiedza co mowia i mowia co wiedza. Ty jestes > patologicznym przykladem chaosu myslowego, baraku krytycyzmu, nieumiejetnosci > wyciagania wnioskow, i przenoszenia swoich fobii na oceny faktow o ktorych > piszesz. > Dopoki nie zrozumiesz, ze dyskusja polega na wymianie argumentow a nie > przelewaniu na "ekran" swoich apokaliptycznych wizji tak dlugo bedziesz pisal > banialuki i bzdury. > Wybacz że nie mogłem Tobie odpisać na Twoje mądrości , nie było mnie dwa dni we Wiedniu . Twoja wiedza , jak widać , jest bardzo związana z Twoją osobom i chyba jesteś sam dla siebie największym autorytetem . Nie Ci będzie . Myślę również iż Twój światopogląd jest bardzo ograniczony i ściśle dopasowany do potrzeb Twojej psychiki . Nie przeszkadza mi że Ty piszesz o mnie Cytat Cywil : ______________________________________ Ty jestes patologicznym przykladem chaosu myślowego, baraku krytycyzmu, nieumiejetnosci wyciagania wnioskow, i przenoszenia swoich fobii na oceny faktow o ktorych piszesz. ______________________________________ Cóż , jest to w moim odczuciu nic innego jak poświadczeniem Twojego prwincjonalizmu . Nie potrafisz się oswobodzić od samego siebie ,wyjść poza ramy własnych interesów , myśleć kategoriami ogólnoludzkimi . Rzecz jasna , to wymaga pewnego komfortu psychicznego , którego nie można w sklepie kupić , nie można odziedziczyć , nauczyć się . Ja odniosłem osobiście wrażenie że Ty nie potrafisz samodzielnie myśleć i opierasz się na książkowych regułkach . Co do braku krytycyzmu to wydaje mi się że nie jesteś w stanie wydać takiej obiektywnej opinii , zbyt mocno jesteś powiązany psychicznie z własnym światem , co automatycznie odbiera Ci możliwość otwartości na inne rozwiązania społeczne . Dla Ciebie są tylko jedne rozwiązania , te co Ty uważasz za słuszne . Z tym wyciąganiem wniosków jesteś zabawny , wiem jednak że sądzisz według siebie , a zatem oceniasz według swojego punktu widzenia . Ja wyciągam wnioski , przeraża mnie to co wy z własną Ojczyzną wyczyniacie . Widzę bowiem świat oczami Wokulskiego , który po wizycie w slamsach ubolewał nad problemami społecznymi wynikającymi z biedy ludzkiej . > > Coz z Toba mądrzej nie bedzie, ale niech bedzie przynajmniej zabawnie. > Mam nadzieje że się nie raz jeszcze zabawimy i za reprezentujesz znowu kilka regułek Twojej jednowymiarowej rzeczywistości . A tak między nami , nie zajmuj się lepiej rzeczami które wydaje Ci się że rozumiesz . Wylądujesz podobnie jak Twój Bakcerowicz , reperował polską rzeczywistość i biedak nie pojął dlaczego mu nie wychodzi , zastosował więc taką logikę jak Ty , ukraińską . W taki o to sposób , jeśli mu nie wyszło jak chciał , to dopisał taką partyturę do rzeczywistości , która mu zapewnia w każdym wypadku LAURY , Tak wygląda moim okiem Twoja i Balcerowicza samokrytyka . A więc nie pouczaj innych samokrytycyzmu . > > Ps. rozumiem, ze od rana jestes w 3 blokowej pilnujacej czy "zintegrowani" > wiedenczycy sprzataja kupki po swoich pieskach. Bo mimo nakazu sprzatania jak > bylem tam ostatnio cos nie bardzo im sie chcialo. Jednak za Adolfa H. bylo > lepiej - to byl dopiero porzadek, brak lapowek, sprawna biurokracja, > samokontrola obywatelska itd.. Ot wypisz wymaluj spoleczenstwo obywatelskie. > Gratuluję Cywil , teraz pokazałeś swój poziom . Widzę że interesuje Ciebie nawet problem psich ekskrementów w wielkich aglomeracjach miejskich . Są miasta które posiadają ten problem znacznie większy , no ale w nich Alen nie mieszka . życzył bym sobie aby ten problem w innych miastach był podobnie rozwiązany jak we Wiedniu . Np. na place zabaw dzieci psy nie mają wstępu , bo w prawie każdej dzielnicy psy mają swój wydzielony plac . Jest nie do pomyślenia żeby pies był bez smyczy i kagańca w miejscu publicznym . Nie istotne czy gryzie czy nie . A widzisz , w społeczeństwach zintegrowanych takich gdzie ja żyję , obywatele mają szacunek i respekt przed sobą , są uprzejmi i chętnie z grzeczności pomagają sobie . Na drugi raz Cywil jak coś piszesz , postaraj się choć trochę być bezstronny . Coś mi się wydaje że Ty Cywil bardzo byś sobie nie życzył w Polsce państwa obywatelskiego , dlatego takie jednostronne Twoje interpretacje . W społeczeństwie obywatelskim bowiem niemożliwe było by żeby jakiś urzędnik PZU stworzył system wzajemnej adoracji , i tak się obłowił że dwie stadniny koni , siedem mieszkań itd. wygospodarował . W społeczeństwie obywatelskim jak dojdzie do takiej spekulacji , zamyka się klienta za kratki , w razie udowodnienia że wykorzystał stanowisko do celów przestępczych , automatyczna konfiskata mienia . Po dosiedzeniu wyroku taki plew społeczny musi żyć z zasiłku socjalnego . Znam takie przypadki Cywil . To ma coś wspólnego z praworządnością i sprawiedliwością społeczną . Jeśli chce tego Lepper , to dam mu swoje zaufanie . Takie to proste Cywil , mam nadzieje że zrozumiesz potrzebę społeczną takiego działania . Jeszcze jedno , w społeczeństwie obywatelskim takie przypadki są marginalne , na tomista ja mam wrażenie że w Polsce nie jest to margines . W Polsce jest to tak powszednie iż do czasu do czasu trzeba rzucić jakiś ochłap opinii publicznej na pożarcie . Sprawia to nadzieje na praworządność i prawdziwi sprawcy takich dewiacji społecznych mogą spać spokojniej . Przynajmniej tak długo jak długo nie mają się co obawiać Leppera. Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.03, 10:12 Gość portalu: Alen napisał(a): > Gość portalu: Cywil napisał(a): > Cóż , jest to w moim odczuciu nic innego jak poświadczeniem Twojego > prwincjonalizmu . > Nie potrafisz się oswobodzić od samego siebie ,wyjść poza ramy własnych > interesów , myśleć kategoriami ogólnoludzkimi . Jestes skrajnym przykladem osoby, ktora nie ma nic do powiedzenia. Nadrabia to zas rozleglymi "monologami", ktore nic nie wnosza dla poruszanych przez Ciebie kwesti (bo merytorycznie nie jestes w stanie napisac nic rozsadnego)ale za to pozwalaja przelac "na ekran" jakies Twoje fobie, wyobrazenia i imaginacje. Zanim nie zrozumiesz, ze aby byc traktowany powaznie trzeba poslugiwac sie argumentami a nie pisac, ze Ty uwazasz ze tak jest. Ja mam w glebokim nieopowazaniu czy Ty sadzisz, ze Polacy sa sfrustrowani a Czesi i Wegrzy nie itd. Nie robisz tego bo musialbys chocby zadac sobie trud by przyjac jakies kryteria oceny, troche poczytac i to przemyslec. A na to Cie nie stac. Jedno jednak dowiodles - nie potrafisz podac zadnego argumentu za glosowaniem na "Samoobrne". Poza tym, ze wszyscy kradna - a Lepper bedzie kradl mniej. Ilena 46 mnie nie przekonala, ze jestes "spostrzegawczy itd". Nie dala bowiem harcerskiego slowa honoru. Ps.jak jusz musisz pisz krocej. Mozna bowiem wszystki Twoje posty strescic do kilku zdan. I przestan bredzic o "ogolnoludzkich kategoriach" bo to niesmaczne. I nie uprawiaj kryptoreklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Leszek Budrewicz IP: *.i-one.at 30.05.03, 23:04 Gość portalu: Cywil napisał(a): > > > Jestes skrajnym przykladem osoby, ktora nie ma nic do powiedzenia. Nadrabia to > zas rozleglymi "monologami", ktore nic nie wnosza dla poruszanych przez Ciebie > kwesti (bo merytorycznie nie jestes w stanie napisac nic rozsadnego)ale za to > pozwalaja przelac "na ekran" jakies Twoje fobie, wyobrazenia i imaginacje. > A Ty jesteś skrajnym przykładem osoby powtarzającej w kółko to samo. Jak widać uważasz się za eksperta , z tym że czytane przez Ciebie moje posty , są dla Ciebie nie zrozumiałe > > Zanim nie zrozumiesz, ze aby byc traktowany powaznie trzeba poslugiwac sie > argumentami a nie pisac, ze Ty uwazasz ze tak jest. Ja mam w glebokim > nieopowazaniu czy Ty sadzisz, ze Polacy sa sfrustrowani a Czesi i Wegrzy nie > itd. > Argumentów było zbyt wiele ,jednak Ty ich nie widzisz ,nie umiesz czytać między wierszami i przekręcasz je w swojej głowie , bądź też brak Ci doświadczenia w pojęciu ich . Co do Twojego głębokiego niepoważania co ja sądzę , to muszę Cię zmartwić , to są Twoje sądy które próbujesz włożyć do moich ust . Stosujesz Cywil stare komunistyczne chwyty . > > Nie robisz tego bo musialbys chocby zadac sobie trud by przyjac jakies > kryteria oceny, troche poczytac i to przemyslec. A na to Cie nie stac. > Jedno jednak dowiodles - nie potrafisz podac zadnego argumentu za glosowaniem > na "Samoobrne". Poza tym, ze wszyscy kradna - a Lepper bedzie kradl mniej. > To jest płód Twojego umysłu Cywil , jak również bardzo ograniczonego światopoglądu . Nie możesz sobie wyobrazić iż są ludzie którzy brzydzą się kradzieżą . Co do Leppera , to Twoja konkluzja z moich postów , o Lepperze , jest nie uzasadniona . Aczkolwiek takiej ewentualności nie można wykluczyć , jednak poza nią jest wiele innych. Skrupulatnie dobierasz to co Ci pasuje Cywil , rozgrzeszasz tych co zniszczyli Polskę i kto wie , może nawet ich bronisz . Sądzę bowiem że Lepper mógł by zagnać towarzystwo Twojej adoracji , na ławę oskarżonych . I tak jak w każdym cywilizowanym państwie prawa skonfiskować bezpardonowo majątki złodzieją . > > Ilena 46 mnie nie przekonala, ze jestes "spostrzegawczy itd". Nie dala bowiem > harcerskiego slowa honoru. > Ps.jak jusz musisz pisz krocej. Mozna bowiem wszystki Twoje posty strescic do > kilku zdan. I przestan bredzic o "ogolnoludzkich kategoriach" bo to niesmaczne. > Cywil , jeśli moje posty są tak obszerne dla Ciebie , to dam Ci dobrą radę , nie czytaj ich . A jeśli musisz , z jakiegoś tam względu , czy służbowego czy jeszcze innego , to niestety na to nie ma rady . Czy Ty Cywil rzeczywiście masz tak ciasną głowę , iż nie potrafisz pojąć że są ludzie myślący inaczej niż Ty ? Co do nie samaczności , to muszę powiedzieć że Twój smak jest Twoim smakiem . Ja mam inny smak , pozwól więc że będę się nim kierował . Nie masz chyba zamiaru komuny tu na forum wprowadzać . > > I nie uprawiaj kryptoreklamy. > Co za podejrzliwość , szkolony byłeś w tym kierunku ? Chyba nie jesteś Tu na forum Cywil w charakterze psa Cywila . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.03, 18:10 Gość portalu: Alen napisał(a): > > > > To jest płód Twojego umysłu Cywil , jak również bardzo ograniczonego > światopoglądu . > Nie możesz sobie wyobrazić iż są ludzie którzy brzydzą się kradzieżą . > Co do Leppera , to Twoja konkluzja z moich postów , o Lepperze , jest nie > uzasadniona . > Aczkolwiek takiej ewentualności nie można wykluczyć , jednak poza nią jest > wiele innych. > Skrupulatnie dobierasz to co Ci pasuje Cywil , rozgrzeszasz tych co zniszczyli > Polskę i kto wie , może nawet ich bronisz . Sądzę bowiem że Lepper mógł by > zagnać towarzystwo Twojej adoracji , na ławę oskarżonych . I tak jak w każdym > cywilizowanym państwie prawa skonfiskować bezpardonowo majątki złodzieją . > > > Jak zwykle duzo i bez sensu - masz mentalnosc kilkulataka, ktoremu sie wydaje, ze jak sie "rozpisze" to cos z tego wynika. Jeszcze raz Ci powtarzam, ze mnie nie interesuja plody Twojej wyobrazni. Jak zaczniesz odrozniac fakty od swoich urojen wowczas moze cos zrozumiesz. Najbardziej zdumiewajace jest to, ze nawet sobie nie zadajesz trudu by o kwestiach, w ktorych zabierasz glos, cos przeczytac. Vide - bezsensowne uzywanie terminu "integracja" i "spoleczenstwo obywatelskie" (inny przynajmniej wzialby jakas ksiazke i probowal czegos sie dowiedziec). Ps. zrob zadanie domowe i wypisz na kartce argumenty jakie przytoczyles za glosowaniem na "Samoobrone". Bardzo sie zdziwisz bo karteczka bedzie pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Leszek Budrewicz IP: *.i-one.at 31.05.03, 23:33 Gość portalu: Cywil napisał(a): > Jak zwykle duzo i bez sensu - masz mentalnosc kilkulataka, ktoremu sie wydaje, > ze jak sie "rozpisze" to cos z tego wynika. > Jeszcze raz Ci powtarzam, ze mnie nie interesuja plody Twojej wyobrazni. Jak > zaczniesz odrozniac fakty od swoich urojen wowczas moze cos zrozumiesz. > Ok. Cywil , zrozumiałem że Ty żyjesz w innym świecie niż ja . Co do odróżniania faktów , to faktem jest że społeczeństwo polskie jest okłamywane , oszukiwane i żyje tylko obietnicami swoich polityków , którzy są według kryteriów wartości zachodnich po prostu przestępcami . Ty dorastałeś najprawdopodobniej w tym świecie i dla Ciebie jest to najwyraźniej coś mieszczącego się w normie . Ponieważ tematem źródłowym jest przypadek Leszeka Budrewicza , dołożyłem swoje pięć groszy do ogólnych losów społecznych których przyczyny są do zdefiniowania . Na polską sytuację społeczno –gospodarczą patrzę przez pryzmat mojego doświadczenia zdobytego nie tylko na obczyźnie . Ubolewam nad słabością Polski i widzę że historia lubi się powtarzać . > > Najbardziej zdumiewajace jest to, ze nawet sobie nie zadajesz trudu by o > kwestiach, w ktorych zabierasz glos, cos przeczytac. > To co ja czytam , jest niezgodne z tym co Ty widocznie czytasz , poza tym nie jest to ważne co jest napisane . Fakty , i tylko fakty mówią za siebie Cywil . Może Ty za dużo czytasz , a za mało konfrontujesz to co przeczytasz z rzeczywistością . Może został Ci stosunek do słowa pisanego z epoki komunistycznej , która to była zdania iż kłamstwo ciągle powtarzane staje się prawdą . > > Vide - bezsensowne uzywanie terminu "integracja" i "spoleczenstwo obywatelskie" (inny > przynajmniej wzialby jakas ksiazke i probowal czegos sie dowiedziec). > Cywil , nie bądź tak naiwny proszę . Nie myślisz chyba że dla mnie autorytetem w terminologii są polskie książki . Jestem zbyt rzeczowy i rażą mnie bardzo nieścisłości które doprowadzają do dowolnych interpretacji , a nawet potrafią być niebezpieczne w swojej interpretacji . Jako przykład zobacz sobie Cywil słowo „ SEKTA” , w polskim , niemieckim i angielskim. Jest wiele , bardzo wiele takich sprzecznych interpretacji . A ponieważ chodziłem do szkoły na zachodzie , to siłą rzeczy musiałem mieć styczność z terminologią dotyczącą budowy różnych systemów społeczno- gospodarczych . Tak że wybacz Cywil że zostanę przy terminologii dla Ciebie obcej. Jeśli potrafisz myśleć Cywil i wyciągać wnioski , to podrap się czasami po głowie . Na to jest nigdy nie za późno . > > Ps. zrob zadanie domowe i wypisz na kartce argumenty jakie przytoczyles za > glosowaniem na "Samoobrone". Bardzo sie zdziwisz bo karteczka bedzie pusta. > Cywil , kilka razy prosiłem Cię bezskutecznie o Twoje propozycje poprawienia sytuacji społecznej w Polsce . Co do argumentów wyboru Samoobrony , to niewydajne mi się że podczas gdy jest taka sytuacja w kraju , gdzie rządzi pospólstwo i złodzieje . Gdzie nawet Policjanci są zdania że bardzo wielu przestępców z czasów komuny obecnie są Biznesmenami . Że prawo jest niejednakowe dla wszystkich , lecz ma ścisły związek z posiadanym majątkiem . A są grupy społeczne których prawo nie obowiązuje . A więc , podczas gdy jest taka sytuacja należało by się zastanowić czy wgłębianie się w inne argumenty prowadzą do celu . Miejsce oszustów i złodziei jest w więzieniu , jakakolwiek dyskusja z nimi jest nieodpowiedzialnym krokiem. I choć to może brzmi przerażająco , patrząc z Twojej perspektywy , patrząc z mojej perspektywy jest to oczywisty krok prowadzący do wyjścia z bagna . Nikt i nic tu nie pomoże , nawet członkostwo w EU, o czym będziesz miał okazję się przekonać. Ponieważ jedyne argumenty jakich Ty Cywil używasz w dyskusji ze mną , jest krytyka mojej osoby , nie widzę celowości prowadzić ją dalej . Jest to bowiem dla mnie strata czasu . Z tego powodu ten ciekawy temat problemów społecznych „Leszek Budrewicz” uważam dla mnie za zamknięty . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Leszek Budrewicz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.03, 13:53 Gość portalu: Alen napisał(a): > Cywil , nie bądź tak naiwny proszę . > Nie myślisz chyba że dla mnie autorytetem w terminologii są polskie książki . > Jestem zbyt rzeczowy i rażą mnie bardzo nieścisłości które doprowadzają do > dowolnych interpretacji , a nawet potrafią być niebezpieczne w swojej > interpretacji . Problem polega, ze Ty wlasnie nic nie czytasz (a zabierasz glos w kazdym watku). Rozroznienie to pojawilo sie bowiem w literaturze zachodniej - w Polsce problem ten nie wystapil bo nie bylo nigdy spoleczenstwa obywatelskiego. Twierdzenie ze nie czytasz polskich autorow pozostawie bez komentarza - sa gdzies granice glupoty ktora jednak trzeba zignorowac. > Co do argumentów wyboru Samoobrony , to niewydajne mi się że podczas gdy jest > taka sytuacja w kraju , gdzie rządzi pospólstwo i złodzieje . Gdzie nawet > Policjanci są zdania że bardzo wielu przestępców z czasów komuny obecnie są > Biznesmenami . No i oczywiscie dalej nic poza propozycja "by skoczyc do basenu nie sprawdzajac czy jest w nim woda". Trzeba miec niepololei w glowie by zachecac do leczenia "cholery dzuma". > Ponieważ jedyne argumenty jakich Ty Cywil używasz w dyskusji ze mną , jest > krytyka mojej osoby , nie widzę celowości prowadzić ją dalej . Jest to bowiem > dla mnie strata czasu . Ja Ciebie nie krytykuje tylko Twoje absurdalne poglady. Dopoki nie zrozumiesz,ze zabierajac glos trzeba na dany temat cos wiedziec, przeczytac, przemyslec, tak dlugo bedziesz "zameczal" ludzi swoimi jalowymi postami jak to jest zle i jak bardzo sie losem "rodakow przejmujesz", serwujac przy tym absurdalne terapie. Coz jak dla mnie to wszystko jest zbyt histeryczne - i samo sie dyskfalifikuje do powaznego traktowania. Sprawy Polski sa zbyt powazne by dyskutowac o nich w formie w jakiej ty to czynisz. Odpowiedz Link Zgłoś