allspice 23.03.07, 20:02 Gratulacje za wytrwałośc i determinację w walce o własne zdrowie i dobre,madre rady dla innych chorych.Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nieprawnik Re: Wychodził sobie zdrowie IP: *.cg.shawcable.net 23.03.07, 22:54 Czy trzeba byc prwanikiem ,aby otrzymac opieke zdrowotna w Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gio Wychodził sobie zdrowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 02:43 kolejny artykuł o niczym w dolnośląskiej gazecie wyborczej - gazeta bez informacji o tym, ze ktoś został oszukany lub zabity albo coś się spaliło nie istnieje - żenada - coraz niższy poziom u nas - niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: te-te Sukces? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 07:34 Gratuluję uporu i konsekwencji. Nie mniej artykuł nie przybliża nam wiedzy ani o chorobie / czy do końca życia będzie musiał brać leki - czy jest to choroba wyleczalna/ ani o samym stowarzyszeniu , w zasadzie powierzchownie dotyka tematu.Dlaczego się pyta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Wychodził sobie zdrowie-Czyżby? IP: 82.160.255.* 24.03.07, 07:45 Co najwyżej wywalczył prawo do leczenia, które zresztą gwarantuje nam konstytucja. Całą działalność NFZ powinna trafić do Strasburga. Może wtedy zamiast interesować się tylko życiem poczętym wreszcie zadbaliby także o życie narodzone. Zakaz aborcji w momencie stwierdzenia ciężkich wad płodu, a potem niech sobie radzą sami z kalectwem bo niema tego na liście NFZ. W Polsce niestety o istnieniu choroby decydują tylko urzędnicy z listą w ręku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzy Wychodził sobie zdrowie IP: *.magma-net.pl 24.03.07, 10:08 Zlikwidować tą armię urzędników NFZ i ZUS. Składka ZUS ok 750zł miesięcznie czy jest dochód czy go nie ma jest obowiązek płacenia.Za to otrzymam jak dożyję 65 lat emeryturę w wysokości 600zł. Żadnych urlopów,zero zwolnień, żadnych świadczeń na dzieci.Kilkaset milionów dolarów ZUS wydaje dla Prokomu na utrzymanie niedziałającego systemu informatycznego a Krauze za te pieniądze kupuje pola naftowe. 2.Utrzymanie NFOZ i ZUS-ukosztuje nas kilka miliardów zł rocznie więc niech nie chrzanią że nie ma pieniędzy na służbę zdrowia.Chcę ZUS dobrowolny a składki na ubezpieczenie zdrowotne chcę płacić bezpośrednio na konto szpitali. Syn złamał nogę w wakacje zaproponowali mu usztywniacz w styczniu jak będą pieniądze.Kazałem dyrektorce NFZ napisać to na piśmie,że rozpieprzyli moje składki i że kieruję sprawę do prokuratora.Biegiem poleciała na dół i podbiła świstek.Trzasnąłem drzwiami mało szyby (kilkuwarstwowe nie to co w szpitalach) nie wyleciały życząc zdrowia a ochroniarze nawet nie mrugnęli okiem. To jak w jakiejś chorej bajce wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Wychodził sobie zdrowie IP: *.wroclaw.mm.pl 24.03.07, 11:24 Cytat z artykułu."Nawet w Rumunii, nie mówiąc o Czechach lub Słowacji, więcej osób z chorobami reumatoidalnymi objętych jest najnowocześniejszą terapią biologiczną - mówi prof. Jacek Szechiński, krajowy konsultant ds. reumatologii. W 2004 r. profesor zwrócił się do resortu zdrowia o stworzenie programu terapeutycznego dla chorych na ZZSK, ale od dwóch lat ministerstwo blokuje ich powstawanie. " Polska jest wyjątkowo niezyczliwym krajem dla swoich obywateli; najbardziej nieżyczliwym w całej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Do P. Bartłomieja IP: *.pro-internet.pl 24.03.07, 19:47 Gratulacje, wiem jak bardzo cięzko jest wygrać z NFZ w sądzie. Ja ledwo co wygrałam w sądzie ten lek, mimo iż mam tę chorobę (RZS)którą NFZ niby chce leczyć tym lekiem, i mimo że paru biegłych sądowych przyznało mi rację , mimo że miałam pełno operacji i proces zapalny objął oczy. Tak w ogóle jestem z Sopotu i chyba rozmiawialiśmy kiedyś? Do kogoś kto pisał ze artykuł nie przybliza istoty choroby: RĘCE OPADJĄ. Oby więcej takich artykułów bo ludzie pozywający NFZ nie mają skad czerpać wiedzy na temat procedur sądowych w takich sprawach. Stowarzyszenia regionalne chorych znakomicie spełniają swoje funkcje jeśli chodzi o wymianę doświadczeń typu jak zdobyć lek. aga111a@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brroger Re: Do P. Bartłomieja IP: *.pool.einsundeins.de 24.03.07, 19:59 Ja biore enbrel od ponad 2 lat i uwazam ze bez niego nie jestem juz w stanie zyc. Mam co prawda to szczescie ze mieszkam w Niemczech, gdzie lek jest w pelni refundowany. Pozdrawiam wszystkich Morbusow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Wychodził sobie zdrowie IP: *.pro-internet.pl 24.03.07, 20:07 PS. Ja nie mam wiedzy prawniczej i było mi z tego powodu bardzo ciężko wymyślać kontrargumenty. Ciezko jest znależć odpowiednie przepisy, procedury dot. refundacji indywidualnych, programow szpitalnych itp, nawet konsultant wojewódzki może miec problemy z tym, mimo iż w tym siedzi. Jak się dzwoni do instytucji, co niby mają obywatelom pomóc w takich sprawach-to też nie maja wiedzy z tego zakresu i nie potrafia pomóc. W zasadzie musiałam robić tak (wiadomo płacz, łzy że oslepne i będę na wózku i nigdy dziecka nie bede mogła mieć, że chce pracowac), aby z litości w sądzie przyznano mi lek:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markopollo1 Re: sądy lecza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:07 mnie sąd wyleczył i stwierdził 'pacjent jestem zdolny to samodzielnej egzystowancji" , toteż staram się i płace zawyżoną składką ZUS póki jeszcze widzę, serdecznie Panu gratuluję , niektórzy musza zrezygnowac ,brak wiary, wiedzy, sił , środków do życia i wsparcia , dlaczego to trwało aż 5lat? cud , że Pan przeżył to wszystko; Odpowiedz Link Zgłoś
osman71 Jakieś namiary na to Stowarzyszenie?? 27.03.07, 21:55 Ma ktoś jakieś namiary na to stowarzyszenie? Chętnie bym się dołączył do grupy sztywniaków. Pozdrawiam wszystkich (szczególnie tych z ZZSK!) Odpowiedz Link Zgłoś
dioggi Re: Jakieś namiary na to Stowarzyszenie?? 12.04.07, 22:48 bartekk29@wp.pl oraz jgorecki@o2.pl Podamy szczegóły. Zapraszam. Chętnie odpiszemy i nawiążemy kontakt. Pozdrawiam Jakub Górecki zarząd stowarzyszenia chorcyh na ZZsk Odpowiedz Link Zgłoś
blerion Re: Wychodził sobie zdrowie 11.04.07, 19:03 Jak wszyscy gratuluję wytrwałości i wiem, że napewno się opłacało. Sam byłem leczony enbrelem przez 1 rok i wiem jaka to ulga. Jednak okres ten już się skończył i choroba znowu daje o sobie znać. Choroba jak narazie jest nieuleczalna, a jej głównym lekiem to ruch i ćwiczenia. Tylko niech ktoś mi powie jak ćwiczyć jeżeli ma się problem ze wstaniem, bądź ubraniem się z powodu bólu. Odpowiedz Link Zgłoś