Dodaj do ulubionych

Do jeżdżących klecińską

28.03.07, 11:13
Do jeżdżących klecińską

Czy mi się dobrze wydaje, czy ta nowa nitka już jest skopana ?

Jeśli jedziemy z grabiszyńskiej to na końcu nowej nitki jest
kilku centymetrowy krawężniczek z kostlo powodujący że odpływy wody
jakoś nie działają i więcej się chlapie na boki niż spływa przez te
odpływy....

I czy mi się wydaje, czy jadąc z estakady gądowskiej przed tą
"górką" którą zjeżdża się na starą nitkę to ostatnie 20m jest jakieś
takie mocno nierówne?
Obserwuj wątek
    • erillzw Re: Do jeżdżących klecińską 28.03.07, 11:35
      Prawde powiedziawszy nie zwrocilam na to szczegolnej uwagii.. Ale jak teraz
      pojade to sobie spogladne pod tym katem.
    • Gość: bukiet Re: Do jeżdżących klecińską IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.07, 12:09
      nawierzchnia chyba jeszcze nie jest położona do końca. Widać, że przy
      krawędziach nie jest równo, tylko kostka wystaje trochę powyżej. Nie wygląda mi
      to na niedoróbkę, bo za porządnie jest skrzywione ;-)
      A jakichś wyraźnych nierówności nie zauważyłem.
      • Gość: badger1 Re: Do jeżdżących klecińską IP: *.crowley.pl 28.03.07, 12:23
        Większych nierówności, znaczy się takich jakie można spotkać na większości ulic
        faktycznie nie ma, ale to chyba jeszcze nie jest powód do radości ...

W porównaniu z kraterami na takiej na przykład pobliskiej muchoborskiej to
        faktycznie jest równiutko. Ale już rozpatrując w europejskich standardach
        powiedziałbym że ta klecińska to lipa jest :)

Zastanawia mnie też wiszący tam od niedawana plakat że jest tam prowadzony
        projekt unijny dotyczący kanalizacji odwodnieniowej - czyżby w ramach tego
        projektu planowali pruć świeżo zrobiony kawałek drogi?

• Gość: rowerzystka Re: Do jeżdżących klecińską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 16:00
      Ja tam nie wiem ,ale jadąc w strone Gądowianki tuż pod koniec nowej nitki,chyba
      za zatoczką autobusową jest dziura jakieś 10 cm od krawężnika z której wystaje
      cegłówka dziurawka.Ciągle mnie to intryguje co ona tam robi.Tak czy owak wydaje
      mi sie ze po zakończeniu całości /obu jezdni,ścieżek,chodników /położą jeszcze
      jedną warstwe asfaltu i całość powinna sie wyrównać.
      • starykot Re: Do jeżdżących klecińską 28.03.07, 17:29
        Takich dziur jest tam kilka/kilkanaście. Ostatnio pytałam o nie na forum
        komunikacyjnym. Znawca tematu odpisał, że zostanie położona jeszcze jedna
        warstwa asfaltu. Co jednak nie rozwiąże problemu z odpływem deszczówki. Po
        ostatnich opadach było tam naprawdę kiepsko (odcinek za przystankiem w stronę
        ND).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka