Dodaj do ulubionych

Dyrekcyjna na Borowską

28.03.07, 13:22
czy ktoś wie, kiedy i czy w ogóle przeniosą Dyrekcyjną na Borowską?
Obserwuj wątek
    • Gość: agaom Re: Dyrekcyjna na Borowską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 11:56
      Przenoszą pod koniec roku.
      • Gość: zainteresowana Re: Dyrekcyjna na Borowską IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.07, 13:13
        A czy porodówkę też przenoszą na Borowską?
        • Gość: bm Re: Dyrekcyjna na Borowską IP: *.ask.am.wroc.pl 30.03.07, 17:54
          plany były takie, żeby przenosiny miały miejsce jesienią 2007. Cały budynek, bo
          się już nie nadaje do remontu.
          Ale prawdopodobnie w tym roku to jeszcze nie wypali.
          • Gość: xyz Re: Dyrekcyjna na Borowską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 19:27
            Wybij sobie to z głowy. Porodówka i internatem dla matek. chyba w że w domnu
            rektora lub dyrektora szpitala (to się podobno opłaci!!!)
      • o.beyzyma Re: Dyrekcyjna na Borowską 31.03.07, 15:29
        Przed paru dniami zamknęli Dyrekcyjną ze względów sanitarnych. Miałam - wątpliwą
        - przyjemność byc tam pacjentką na ginekologii operacyjnej. Koszmar: mrówki w
        izbie przyjęć, brak ciepłej wody w kranie (pacjentki informują siebie nawzajem:
        już jest woda, już nie ma), brak papieru toaletowego i mydła (oraz możliwości
        kupna na miejscu.
        Ubikacje tylko dwie na cały oddział, sprzątane rzadziej niż w supermarkecie, a
        jedno "oczko" musi byc "zarezerwowane" dla pacjentek, które w ramach
        przygotowania do operacji w dniu następnym w dzień poprzedzający dostały lewatywę.
        Pogotowie przywiozło mnie o 9.40 i do 14.00 siedziałam na twardym krześle na
        korytarzu (z przerwami na badania i USG) obok mężów pacjentek, które już
        przebrane w ciuchy snuły się po oddziale w oczekiwaniu na wypis, który ktoś za
        przepierzeniem wystukiwał jednym palcem na maszynie do pisania (?!)
        JA POPADAłAM W PółSEN, PółODRęTWIENIE (NIE JADłAM CAłY DZIEń)
        Podeszła do mnie lekarka (chociaż trudno stwierdzic kto jest kto, bo wszyscy:
        lekarze, studenci, pielęgniarki i salowe są w takich samych ubraniach ochronnych
        bez wizytówek) i w obecności tych panów wypytywała mnie o intymne szczegóły mego
        stanu zdrowia, liczby przebytych porodów, poronień...
        Padały też dziwne pytania:"Czyją pani jest pacjentką?", a ja byłam "niczyja" -
        przywieziona przez pogotowie. W końcu dostałam łóżko w sali - prześcielone, ale
        szafka obok niego nie umyta (ślady zupy na boku i okruchy w szufladzie)...
        I dziwic się, że wykryto jakieś zakażenie bakteriologiczne!!?
        Dziewczyny! Jak najdalej od Dyrekcyjnej!!!!!!!!!!
        P.S. Ze szpitala wyszłam bez wypisu ("Przyjdzie pani później, bo nie ma kto
        napisac"), bez mojej książeczki zdrowia i wypisów z poprzednich pobytów w
        szpitalu, ale wolałam iśc możliwie najprędzej i miałam rację, bo potem się
        dowiedziałam o zagrożeniu zakażeniem!
        • Gość: miska Re: Dyrekcyjna na Borowską IP: *.as.kn.pl 31.03.07, 16:24
          Wspolczuje serdeczne!! Ostatnio lezalam tam dwa razy. Na punkcie porzadku nie
          mam zadnych zastrzerzen, jedynie co do jedzenia, ktorego nigdy tam nie tknelam.
          I niestety dopadl Cie smutny fakt! Bylas "niczyja"(:
          Nigdy zadnych ankiet nie wypelnialam i - z tego co wiem nie jest to obowiazkowe.
          Nikt nie przeprowadzal rozmow na tematy intymne, co najwyzej lekarz u siebie w
          gabinecie albo w ustronnym miejscu na swoim oddziale.
          Sklepik, gdzie mozna kupic tego typu rzeczy jest pietro wyzej.
          Pielegniarki i Lekarze zawsze mili co najwazniejsze z identyfikatorami.
          Nie dotyczy to tylko i wylacznie szpitala na Dyrekcyjnej i fakt jest jeden-
          ktorym ja osobiscie jestem wstrzasnieta.... Zeby miec super opieke musisz
          trzeba sie leczyc u lekarza ktory pracuje w jakims szpitalu. niestety- czesto
          peywatnie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka