opus.dei 02.04.07, 22:03 Dutkiewicz musi teraz naszymi pieniędzmi odpracować nauki przyjęte od czarnych. To straszne, jakie kościół ma wpływy, Polska to kraj wyznaniowy, a Wrocław to dolina czarnuchów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jarek Tak samo kiedyś wielbiono Lenina !! IP: *.dream.net.pl 02.04.07, 22:48 Kiedyś komuna zdominowała życie publiczne, teraz ten fałszywy kościół wraz z jego zakłamanymi dotkrynami, ogólne dno i wszechobecna ciemnota !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS da dla Rydzyka Re: Tak samo kiedyś wielbiono Lenina !! IP: 139.48.149.* 03.04.07, 01:27 Dobrze piszecie obywatele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Tak samo kiedyś wielbiono Lenina !! IP: *.chello.pl 03.04.07, 09:39 Nie widzisz różnicy? Trzeba było nie spać na lekcjach historii,a i teraz można coś niecoś przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max.break Re: Szklany Papież na Świętej Elżbiecie IP: *.awf.wroc.pl 03.04.07, 08:28 "Oficjalne poświęcenie szklanego portretu Jana Pawła II nastąpi 31 maja 1997, w 10. rocznicę papieskiej wizyty i rekonsekracji kościoła." Hm... albo artykuł spóźniony, albo coś dziwnego się z czasem porobiło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Szklany Papież na Świętej Elżbiecie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.07, 08:37 chyba Autor zrobił bład w ostanim akapicie powinno być nie 1997 a 2007 roku. panie i panowie redaktorzy czytajcie co piszecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonka Szklany Papież na Świętej Elżbiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:03 poświęcenie chyba 31 maja 2007 r. a nie 1997r. niech ktoś sprawdza tego co pisze bzdury, takie rzeczy nie powinny się zdarzać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Autor wie co pisze i podał prawidłową datę celebry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:01 Nie zauważyliście, że czas nam się ostatnio jakoś zaczął cofać i to coraz dynamiczniej. Nadludzkim i nieludzkim wysiłkiem obecnych władców odwrócono bieg historii i nie tylko historii (chociaż to nieloty to jednak coś ponad ludźmi udało im się zmajstrować jednakowoż ;-))). No ale w końcu to są wysokiej klasy specjaliści od zawracania Wisły kijem, powrotów do korzeni a nawet na drzewa i do jaskiń (gdzie jeszcze tkwią mentalnie). Tak na marginesie to nie jest tylko moja konstatacja, bo już parę miesięcy temu na niemieckim forum dyskusyjnym FAZ ktoś komentując doniesienia z Polski użył takiego określenia, że wskazówki zegara w Polsce zaczęły obracać się w przeciwnym kierunku. Gość portalu: sonka napisał(a): > poświęcenie chyba 31 maja 2007 r. a nie 1997r. Gość portalu: czytelnik napisał(a): > chyba Autor zrobił bład w ostanim akapicie powinno być nie 1997 a 2007 roku. Gość portalu: max.break napisał(a): > Hm... albo artykuł spóźniony, albo coś dziwnego się z czasem porobiło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropa i 70 tysięcy Get wyrwał od miasta (czyli od nas) IP: *.akron.net.pl 03.04.07, 09:18 Wyszło by o wiele taniej, gdyby tam swoje oświadczenie lustracyjne wprawił. I nawet ze swojego domku mógłby sobie na nie popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
tfurca get not forget 03.04.07, 10:40 dziekujemy za ten witraz profesorze get ladny on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakju Re: get not forget IP: *.akron.net.pl 03.04.07, 11:39 Odezwał się ten, który nas "łoi na kasę" i za miastowe pieniądze robi pseudo-sztukę. W tym temacie możecie się świetnie dogadać z Getem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raio Lśnij potęgo kościołów IP: 82.143.147.* 03.04.07, 10:47 Zawsze byłem całym sercem za tym aby moimi skromnymi dochodami dzielić się z najbiedniejszą instytucją świata czyli z kościołem katolickim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s co za syf ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 12:47 Jak mozna tak oszpecac wspanialy kosciol sw. Elzbiety... co za dico polo :( Odpowiedz Link Zgłoś
mufinka33 Szklany Papież na Świętej Elżbiecie 03.04.07, 13:53 Papież na św.Elżbiecie...hm tytuł jakoś tak dziwnie brzmi... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka Jak się odmienia słowo "witraż" ? IP: *.neurosoft.pl 03.04.07, 13:55 Myślałam, że tak: M. witraż D. witraża (nie: witrażu) C. witrażowi B. witraż N. witrażem Mc.witrażu Zapytajcie prof. Miodka, bo może ja się mylę :-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Mylisz się, obie formy są dopuszczalne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:06 Gość portalu: Realistka napisał(a): > Myślałam, > Zapytajcie prof. Miodka, bo może ja się mylę :-) Nie trzeba Profesorowi zawracać głowy, wystarczy zerknąć do słownika :-). Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam J Bochynski Szklany Papież na Świętej Elżbiecie IP: *.abhsia.telus.net 11.04.07, 05:38 Eugeniusz Stankiewicz - " Get " - jest postacia, ktora wspoltworzy historie Wroclawia, wraz z innymi rozpoznawalnymi obywatelami " miasta o stu imionach " na przestrzeni stuleci. Tworzy ja czesto przez prowokacje, excentryzm, intelektualny zart, ale przedewszystkim poprzez swoj patriotyzm wroclawski, prace dla miasta i niezprzeczalny talent. Tego formatu ludzie, zawsze sa atakowani przez ludzi malych i zawistnych, lub poprostu glupich. Nie bylo by Florencji bez hojnosci Medyceuszy. Kto nie rozumie sensu wydawania pieniedzy miejskich na sztuke - ten kiep! Pozdrowienia dla " Miedziorytnika z Wroclawia ". Adam Jan Bochynski . Odpowiedz Link Zgłoś