jolamagda1 10.04.07, 22:11 Witam! prosze o pomoc w wyborze lokalu w przystępnej cenie na komunię dla dziecka. będę bardzo wdzięczna o jakąkolwiek podpowiedż.... moze ktoś zna , wie , prosze i z góry piękne dzięki ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llukiz Re: gdzie zrobić komunię 10.04.07, 22:24 ja robiłem komunie w kościele. Fajny lokal na taką imprezę. Po komunii zaprosiłem gości na poczęstunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: gdzie zrobić komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 23:06 No to błysnąłeś chłopie. Nie ma to jak umiejętnie komuś dokopać. Jak to poprawia samopoczucie, prawda ? A odpowiadając na pytanie: polecam Villa Caprice - ale to na ul.Chopina - www.caprice.wroclaw.pl Poczęstunek dla gości, którzy musieli trochę odpocząć po uroczystościach kościelnych - moim zdaniem, był naprawdę dobrze przygotowany i zrealizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz Tak tak 10.04.07, 23:21 Reklama dźwignią handlu. Tylko dlaczego na forum? Pewnie dlatego że komunie się zbliżają, a na forum reklama darmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jolamagda1 Re: gdzie zrobić komunię 10.04.07, 23:29 Bardzo dziekuję Mario.. bardzo czekam na jakieś podpowiedzi. Napewno zadzwonie , zapytam. Myślę , ze własnie dzieki forum znajdę to czego szukam. dziękuję raz jeszcze i bardzo ciepło pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosto2 Re: gdzie zrobić komunię 10.04.07, 23:58 hej polecam ci hotel wieniawa byłe kayno naprawdę jest super 2 tyg temu zrobiliśmy tam chrzciny naszego synusia i byłam bardzo zadowolona tym bardziej że było super i tanio za obiad 3 rodzaje mięs ziemniaki surówki i warzywa kawę i herbatę do woli zapłaciliśmy za 21 osób około 700 zł uważam że jak na realia wrocławia to bylo naprawdę ładnie no i stół był pięknie przystrojony były aniołki na stołach i takie tam różne rzeczy pod chrzciny polecam ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo dobre :))) IP: 193.109.212.* 12.04.07, 08:04 strona internetowa jak ta lala a pod ofertą info, że jak ktoś jest zainteresowany to niech zadzwoni :)))) hihhi... bardzo ciekawa oferta :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivo Re: gdzie zrobić komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:49 jeżeli chodzi ci o tegoroczną komunię, to trochę za późno myslisz o tym. większość dobrych miejsc jest zarezerwowana od listopada-grudnia. raczej pospiesz się ze znalezieniem czegokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Re: gdzie zrobić komunię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 10:06 Zrób w 5 gwiazdkowym hotelu. A, co ! Jak komunia, to komunia ! Niech dzieciątko wie, że miało "komunię" i wujek Władek zachlał się, ciotka Zosia tańczyła na stole. A, reszta, z tą spowiedzią, wyciszeniem, atmsoferą wiary, to tylko "oprawa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa nie robić, niech ten młody człowiek sam wybierze IP: 195.205.245.* 11.04.07, 10:07 gdy dorośnie a nie, indoktrynacja od kołyski 99% katloików taaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: gdzie zrobić komunię IP: 81.216.27.* 11.04.07, 10:29 Ja robiam komunie w hotelu tumskim, sala kominkowa, na gorze. Dwoch kelnerow tylko dla nas, smacznie, elegancko i ceny nie powalaly z nog. Fakt, ze rezerwowalam prawie 9 m-cy wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cztan od Jagienki Chichot Pana Boga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:00 Po co to komunijne obżarstwo i szpanerstwo? Tak ma wyglądać nasz katolicyzm? Sale kominkowe, hotele i knajpy w najlepszym wydaniu. Czy o to chodzi w komunii ? Już słyszę chicht Pana Boga..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Chichot Pana Boga IP: *.core.lanet.net.pl 11.04.07, 12:32 na pewno nie musi być szpan i wersal ale jeśli ktoś ma małe mieszkanie tak np.jak ja 38m2, to naprawdę niemożliwe jest w nim poczęstowanie kawa i ciastem wiecej niż 4 osób a ponad to dlaczego mam się przed komunią zapracować i w ten dzień być umeczona przygotowaniem - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto Re: Chichot Pana Boga IP: 195.205.245.* 11.04.07, 13:05 tak jest! - alkohol: ciotka Gienia poszaleje na stole, może się ktoś pobije po pijaku - pieniądze: już mały komunista ;) zaciera łapki jaki to komputer, komóre itp sobie kupi, rodzina klnie pod nosem że musi dać tyle a tyle bo mniej nie wypada, a i księdzu skapnie "co łaska" (według ustalonego cennika) - obżarstwo: do oporu, do pożygania, tłusto, słodko, drogo na pokaz, cola dla dzieci Nie ma co. Prawdziwa okazja do świętowania tego sakramentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: alkohol IP: *.core.lanet.net.pl 11.04.07, 14:49 w dzień komuni alkoholu nie podaje się i to dzieci wiedzą i mają prawo nawet zwrócić uwage gdyby komuś zachciało się -pić -to swięto dziecka a dzieci nie piją !!! rozumiem że masz inne doświadczenie i pamiętasz ze swojej komunii pijaną rodzinkę ;( Odpowiedz Link Zgłoś
wnuk.nerona Re: alkohol + dzieci = pożar 11.04.07, 16:42 Gość portalu: ma napisał(a): > w dzień komuni alkoholu nie podaje się i to dzieci wiedzą i mają prawo nawet > zwrócić uwage gdyby komuś zachciało się -pić -to swięto dziecka a dzieci nie > piją !!! > rozumiem że masz inne doświadczenie i pamiętasz ze swojej komunii pijaną > rodzinkę ;( Ja swej komunii nie pamiętam. A Ty ze swej musisz mieć przykre wspomnienia. Autorka wątku wynajdzie wszelkie "mankamenty", by usprawiedliwić obżarstwo w lokalu erste Klasse. To ma być świętowanie Sakramentu.... No, to Rokita ( nie ten z Krakowa) zaciera łapki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto Re: alkohol IP: 195.205.245.* 11.04.07, 16:44 heh niestety, wróżką nie zostaniesz to nie doświadczenia tylko obserwacje z organizowania imprez w pewnym lokalu ślub, komunia, stypa, rocznica zawsze tak samo to wygląda (ale forsa nie śmierdzi) obżarstwo, pijaństwo, chciwość, pożądanie - zaraz po wyjściu z kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto Re: alkohol IP: 195.205.245.* 11.04.07, 16:47 wszyscy tylko przebierają nogami z nudów w kościele (jeśli się nie spóźnili "przypadkiem"), żeby móc już iść się nażreć w restauracji, skoro tyle ojro siostrzeńcowi dają komunia powinna być świętowana w kościele, a nie po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk_WW Re: gdzie zrobić komunię IP: 80.50.81.* 11.04.07, 16:57 TECHNIKUM GASTRONOMICZNE WE WROCLAWIU PRZY ULICY KAMIENNEJ. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
esti1181 Re: gdzie zrobić komunię 11.04.07, 17:52 restauracja kolorowa, pretficza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Re: gdzie zrobić komunię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 22:15 Skoro rodzina zmusza Cię do komunijnego opilstwa i obżartswa, to dowiedz się w Hotelu na Różyckiego Odpowiedz Link Zgłoś
jolamagda1 Re: gdzie zrobić komunię 11.04.07, 23:23 Bardzo dziekuję za pomoc! jestem bardzo wdzięczna za wszystkie propozycje! I wcale nie chodzi tu o obżarstwo i picie! mam małe mieszkanie 34 m 2 i naprawde nie mam możliwości zaprosić gości do domu. Prosiłam o pomoc w wyborze lokalu w którym można zjeść obiad i wypić kawe. Naprawde nie wiem skąd u niektórych taki sarkazm. Wszystkim innym bardzo , ale to bardzo dziekuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyhy Re: gdzie zrobić komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 00:46 magdajolu, ze względu na pow. twego mieszkania twa zapobiegliwość i odpowiedzialność za komunię wręcz powala z nóg!!! Zakładam, że dziecko ma komunię w 2008 roku lub później? to z pewnością możemy Ci pomóc! Jeśli jest inaczej, to duuużo szczęścia w życiu życzę! A dziecku, samodzielności jak najwcześniej. Powodzenia, matko! Odpowiedz Link Zgłoś
jolamagda1 Re: gdzie zrobić komunię 27.04.07, 22:26 Witam serdecznie! bardzo dziekuję wszystkim którzy zechcieli mi pomóc i ci ktorzy niekoniecznie ;) wbrew pozorom lokali ( nawet tak późno) jest całe mnóstwo! Fakt - pewnie te co tańsze już zajęte. bardzo , ale to bardzo wszystkim dziekuję za ''życzliwość'' , a najbardziej tym , którzy życzliwi naprawde byli. Pozdrawiam ciepło! Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: gdzie zrobić komunię 28.04.07, 21:33 jolamagda1 napisała: > Witam! prosze o pomoc w wyborze lokalu w przystępnej cenie na komunię dla > dziecka. będę bardzo wdzięczna o jakąkolwiek podpowiedż.... moze ktoś zna , > wie , prosze i z góry piękne dzięki ;) sie pozmienialo. kiedys pokomunijny poczestunek byl w domu i obecnosc byla obowiazkowa dla dziadkow, chrzestnych i na tym w sumie sie konczylo. czasem pare ciotek jeszcze wpadlo. wypasem bylo jak ktos dostal zegarek elektroniczny z 16 melodyjkami, a rower marki jubilat to juz byl odjazd. teraz na komunie komputery za grube tysiace, rowery z najwyzszych polek i operacje plastyczne bo nosek krzywy, uszka nie takie, a imprezka od razu na dziesiat osob. ehh... w ktora strone idzie ten swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: gdzie zrobić komunię 28.04.07, 21:34 ...i jeszcze jedno. ciekawe ile rodzinek zrobi poczestunek w makdonaldzie. bleeeeh. Odpowiedz Link Zgłoś