Dodaj do ulubionych

gdzie zrobić komunię

10.04.07, 22:11
Witam! prosze o pomoc w wyborze lokalu w przystępnej cenie na komunię dla
dziecka. będę bardzo wdzięczna o jakąkolwiek podpowiedż.... moze ktoś zna ,
wie , prosze i z góry piękne dzięki ;)
Obserwuj wątek
    • llukiz Re: gdzie zrobić komunię 10.04.07, 22:24
      ja robiłem komunie w kościele. Fajny lokal na taką imprezę. Po komunii
      zaprosiłem gości na poczęstunek.
      • Gość: Mario Re: gdzie zrobić komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 23:06
        No to błysnąłeś chłopie. Nie ma to jak umiejętnie komuś dokopać. Jak to poprawia
        samopoczucie, prawda ?
        A odpowiadając na pytanie: polecam Villa Caprice - ale to na ul.Chopina -
        www.caprice.wroclaw.pl
        Poczęstunek dla gości, którzy musieli trochę odpocząć po uroczystościach
        kościelnych - moim zdaniem, był naprawdę dobrze przygotowany i zrealizowany.
        • llukiz Tak tak 10.04.07, 23:21
          Reklama dźwignią handlu. Tylko dlaczego na forum? Pewnie dlatego że komunie się
          zbliżają, a na forum reklama darmowa.
        • jolamagda1 Re: gdzie zrobić komunię 10.04.07, 23:29
          Bardzo dziekuję Mario.. bardzo czekam na jakieś podpowiedzi. Napewno zadzwonie
          , zapytam. Myślę , ze własnie dzieki forum znajdę to czego szukam. dziękuję raz
          jeszcze i bardzo ciepło pozdrawiam ;)
          • gosto2 Re: gdzie zrobić komunię 10.04.07, 23:58
            hej polecam ci hotel wieniawa byłe kayno naprawdę jest super 2 tyg temu
            zrobiliśmy tam chrzciny naszego synusia i byłam bardzo zadowolona tym bardziej
            że było super i tanio za obiad 3 rodzaje mięs ziemniaki surówki i warzywa kawę
            i herbatę do woli zapłaciliśmy za 21 osób około 700 zł uważam że jak na realia
            wrocławia to bylo naprawdę ładnie no i stół był pięknie przystrojony były
            aniołki na stołach i takie tam różne rzeczy pod chrzciny polecam ania
        • Gość: halo dobre :))) IP: 193.109.212.* 12.04.07, 08:04
          strona internetowa jak ta lala a pod ofertą info, że jak ktoś jest
          zainteresowany to niech zadzwoni :)))) hihhi... bardzo ciekawa oferta :)))))
    • Gość: ivo Re: gdzie zrobić komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:49
      jeżeli chodzi ci o tegoroczną komunię, to trochę za późno myslisz o tym.
      większość dobrych miejsc jest zarezerwowana od listopada-grudnia. raczej
      pospiesz się ze znalezieniem czegokolwiek...
      • Gość: kalafior Re: gdzie zrobić komunię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 10:06
        Zrób w 5 gwiazdkowym hotelu. A, co ! Jak komunia, to komunia ! Niech
        dzieciątko wie, że miało "komunię" i wujek Władek zachlał się, ciotka Zosia
        tańczyła na stole. A, reszta, z tą spowiedzią, wyciszeniem, atmsoferą wiary, to
        tylko "oprawa".
    • Gość: sawa nie robić, niech ten młody człowiek sam wybierze IP: 195.205.245.* 11.04.07, 10:07
      gdy dorośnie
      a nie, indoktrynacja od kołyski
      99% katloików taaaa
    • Gość: bea Re: gdzie zrobić komunię IP: 81.216.27.* 11.04.07, 10:29
      Ja robiam komunie w hotelu tumskim, sala kominkowa, na gorze. Dwoch kelnerow
      tylko dla nas, smacznie, elegancko i ceny nie powalaly z nog. Fakt, ze
      rezerwowalam prawie 9 m-cy wczesniej.
      • Gość: Cztan od Jagienki Chichot Pana Boga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:00
        Po co to komunijne obżarstwo i szpanerstwo? Tak ma wyglądać nasz katolicyzm?
        Sale kominkowe, hotele i knajpy w najlepszym wydaniu. Czy o to chodzi w
        komunii ? Już słyszę chicht Pana Boga.....
        • Gość: ma Re: Chichot Pana Boga IP: *.core.lanet.net.pl 11.04.07, 12:32
          na pewno nie musi być szpan i wersal ale jeśli ktoś ma małe mieszkanie tak
          np.jak ja 38m2, to naprawdę niemożliwe jest w nim poczęstowanie kawa i ciastem
          wiecej niż 4 osób a ponad to dlaczego mam się przed komunią zapracować i w ten
          dzień być umeczona przygotowaniem -
        • Gość: mefisto Re: Chichot Pana Boga IP: 195.205.245.* 11.04.07, 13:05
          tak jest!
          - alkohol: ciotka Gienia poszaleje na stole, może się ktoś pobije po pijaku
          - pieniądze: już mały komunista ;) zaciera łapki jaki to komputer, komóre itp
          sobie kupi, rodzina klnie pod nosem że musi dać tyle a tyle bo mniej nie
          wypada, a i księdzu skapnie "co łaska" (według ustalonego cennika)
          - obżarstwo: do oporu, do pożygania, tłusto, słodko, drogo na pokaz, cola dla
          dzieci

Nie ma co. Prawdziwa okazja do świętowania tego sakramentu.
          • Gość: ma Re: alkohol IP: *.core.lanet.net.pl 11.04.07, 14:49
            w dzień komuni alkoholu nie podaje się i to dzieci wiedzą i mają prawo nawet
            zwrócić uwage gdyby komuś zachciało się -pić -to swięto dziecka a dzieci nie
            piją !!!
            rozumiem że masz inne doświadczenie i pamiętasz ze swojej komunii pijaną
            rodzinkę ;(
            • wnuk.nerona Re: alkohol + dzieci = pożar 11.04.07, 16:42
              Gość portalu: ma napisał(a):

> w dzień komuni alkoholu nie podaje się i to dzieci wiedzą i mają prawo nawet
              > zwrócić uwage gdyby komuś zachciało się -pić -to swięto dziecka a dzieci nie
              > piją !!!
              > rozumiem że masz inne doświadczenie i pamiętasz ze swojej komunii pijaną
              > rodzinkę ;(

Ja swej komunii nie pamiętam. A Ty ze swej musisz mieć przykre wspomnienia.
              Autorka wątku wynajdzie wszelkie "mankamenty", by usprawiedliwić obżarstwo w
              lokalu erste Klasse. To ma być świętowanie Sakramentu.... No, to Rokita ( nie
              ten z Krakowa) zaciera łapki.
            • Gość: mefisto Re: alkohol IP: 195.205.245.* 11.04.07, 16:44
              heh niestety, wróżką nie zostaniesz
              to nie doświadczenia tylko obserwacje z organizowania imprez w pewnym lokalu
              ślub, komunia, stypa, rocznica zawsze tak samo to wygląda (ale forsa nie
              śmierdzi)
              obżarstwo, pijaństwo, chciwość, pożądanie - zaraz po wyjściu z kościoła
              • Gość: mefisto Re: alkohol IP: 195.205.245.* 11.04.07, 16:47
                wszyscy tylko przebierają nogami z nudów w kościele (jeśli się nie
                spóźnili "przypadkiem"), żeby móc już iść się nażreć w restauracji, skoro tyle
                ojro siostrzeńcowi dają
                komunia powinna być świętowana w kościele, a nie po
    • Gość: Luk_WW Re: gdzie zrobić komunię IP: 80.50.81.* 11.04.07, 16:57
      TECHNIKUM GASTRONOMICZNE WE WROCLAWIU PRZY ULICY KAMIENNEJ.

Polecam
      • esti1181 Re: gdzie zrobić komunię 11.04.07, 17:52
        restauracja kolorowa, pretficza
        • Gość: kalafior Re: gdzie zrobić komunię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 22:15
          Skoro rodzina zmusza Cię do komunijnego opilstwa i obżartswa, to dowiedz się w
          Hotelu na Różyckiego
          • jolamagda1 Re: gdzie zrobić komunię 11.04.07, 23:23
            Bardzo dziekuję za pomoc! jestem bardzo wdzięczna za wszystkie propozycje! I
            wcale nie chodzi tu o obżarstwo i picie! mam małe mieszkanie 34 m 2 i naprawde
            nie mam możliwości zaprosić gości do domu. Prosiłam o pomoc w wyborze lokalu w
            którym można zjeść obiad i wypić kawe. Naprawde nie wiem skąd u niektórych taki
            sarkazm. Wszystkim innym bardzo , ale to bardzo dziekuję :)
            • Gość: hyhy Re: gdzie zrobić komunię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 00:46
              magdajolu, ze względu na pow. twego mieszkania twa zapobiegliwość i
              odpowiedzialność za komunię wręcz powala z nóg!!!

Zakładam, że dziecko ma komunię w 2008 roku lub później? to z pewnością możemy
              Ci pomóc!

Jeśli jest inaczej, to duuużo szczęścia w życiu życzę!
              A dziecku, samodzielności jak najwcześniej.

Powodzenia, matko!
              • jolamagda1 Re: gdzie zrobić komunię 27.04.07, 22:26
                Witam serdecznie!
                bardzo dziekuję wszystkim którzy zechcieli mi pomóc i ci ktorzy niekoniecznie ;)
                wbrew pozorom lokali ( nawet tak późno) jest całe mnóstwo!
                Fakt - pewnie te co tańsze już zajęte.
                bardzo , ale to bardzo wszystkim dziekuję za ''życzliwość'' , a najbardziej tym
                , którzy życzliwi naprawde byli.
                Pozdrawiam ciepło!
    • robak_wroc Re: gdzie zrobić komunię 28.04.07, 21:33
      jolamagda1 napisała:

> Witam! prosze o pomoc w wyborze lokalu w przystępnej cenie na komunię dla
      > dziecka. będę bardzo wdzięczna o jakąkolwiek podpowiedż.... moze ktoś zna ,
      > wie , prosze i z góry piękne dzięki ;)

sie pozmienialo. kiedys pokomunijny poczestunek byl w domu i obecnosc byla
      obowiazkowa dla dziadkow, chrzestnych i na tym w sumie sie konczylo. czasem pare
      ciotek jeszcze wpadlo. wypasem bylo jak ktos dostal zegarek elektroniczny z 16
      melodyjkami, a rower marki jubilat to juz byl odjazd. teraz na komunie komputery
      za grube tysiace, rowery z najwyzszych polek i operacje plastyczne bo nosek
      krzywy, uszka nie takie, a imprezka od razu na dziesiat osob. ehh... w ktora
      strone idzie ten swiat.
    • robak_wroc Re: gdzie zrobić komunię 28.04.07, 21:34
      ...i jeszcze jedno. ciekawe ile rodzinek zrobi poczestunek w makdonaldzie. bleeeeh.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka