homo-vratislaviensis 20.04.07, 16:53 Oglądałem Brauna w TVP 3. Niewiarygodna twarz, zawziętego człowieczka, który zaistniał kilka godzin. Poza tym , postać nieciekawa, krzywe usta.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska29 Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.chello.pl 20.04.07, 18:15 a kto to w ogóle jest? nie znam faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść 20.04.07, 18:28 No juz teraz wiemy kim jest i jak wyglada.Ma swoje 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka w dwójce Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:29 Ja też nie znam tego kapownika. Ale z "wypowiedzi" czuć, że żywi nienawiść do prof. Miodka. Może profesor poznał się kiedyś na tym kapowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska29 Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.chello.pl 20.04.07, 18:33 pytalam, kim jest, bo go nie znam jako dziennikarza. Tak nagle wyskoczył z tymi papierami z IPN czy zajmował sie tym wcześniej? Bo we Wrocku już tylu TW odkryli, a o tym Braunie nie słyszałam. Moze to jakiś polonista i mu profesor Miodek nadepnął na odcisk? Ludzie są zdolni do wszystkiego. Może etatu na uczelni nie dostał? Niewydarzony dziennikarzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiaa Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść 20.04.07, 18:38 Ni to dzik, ni to szczur ten Braun. Ulubionym przez niego jest powtarzanie: "powziąłem informację". Ale jaki to moralista, on "naprawia Polskę" Psychol, to widać z pyska... Ja też powziąłem informację, że to jakiś zbok z niego - dziwny i niebezpieczny o twarzy szczura wędrownego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kde44 Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.devs.futuro.pl 20.04.07, 19:08 pozostaje mieć nadzieję, że po miłościwym zakończeniu rządów pis nasz kraj przejdzie jednak deratyzację... Odpowiedz Link Zgłoś
ratel Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść 23.04.07, 11:29 A może to był jego uczeń, któremu pan Miodek postawił dwóję, hi, hi. Odpowiedz Link Zgłoś
taxi.wroclaw Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść 20.04.07, 20:30 Kazimierz Braun jest dosyć znaną postacią kultury polskiej. Jest reżyserem teatralnym o sporym dorobku, do 1985 roku pracującym w polskich teatrach, na końcu dyrektorując we wrocławskim Teatrze Współczesnym. Wskutek oportunizmu wobec władz skazany na banicję, tworzył udanie w USA. Nie pochwalam ataku na prof. Miodka i podejrzewam w tym jakiś wątek osobisty z dawnych czasów, ale zaprzeczyć nie można, Braun jest postacią wybitną i też zasługującą na szacunek. Trzeba sobie też zdać sprawę, że obaj panowie służą obecnie za mięso armatnie polskich Napoleonów, którym zależy na skłóceniu wszystkich ze wszystkimi a szczególnie świata inteligencji bo nadmiernie myślącymi się źle kieruje, a co gorsza mają czelność mieć własne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.media4.pl 20.04.07, 20:41 i co, po znajomości dostał te papiery z IPNu? skąd w ogóle wszyscy nawiedzeni wiedzą co w tym IPNie jest, a normalni ludzie nie? Odpowiedz Link Zgłoś
taxi.wroclaw Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść 20.04.07, 20:56 Mimo woli i wbrew intencjom stałem się adwokatem Brauna. Trudno, tak wyszło i skoro jest to postaram się wyjaśnić, że Kazimierz Braun jest ofiarą tamtego systemu i pewno dla tego ma dostęp do archiwów. Nie jest wykluczone że posiada status pokrzywdzonego. Co do emocji, no cóż ofiara na ogół szuka winnych swojej egzekucji i to jest normalne zachowanie ludzkie. Faktem jest, że krajowa kariera Brauna boleśnie zakończyła się właśnie we Wrocławiu. Miejmy nadzieję że był to tylko zbieg okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska29 Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.chello.pl 20.04.07, 21:04 cos wam sie pomylilo, przeciez to nie o kazimierzu braunie jest ten watek tylko o grzegorzu! sprawdzilam, kazimierz to jego ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beck Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 13:33 Ale to przeciez Grzegorz Braun - dziennikarz od siedmiu bolesci, a nie Kazimierz Braun - wybitny reżyser Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga.julia Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.dialog.net.pl 21.04.07, 22:21 zanim coś napiszesz o kimkolwiek, sprawdź, co i o kim chcesz pisać. Kazimierz Braun to nie Grzegorz Braun... Akurat z Grzegorzem Braunem byłam na polonistyce (niestety) i, nie udało mu się zostać znanym reżyserem, choć bardzo o tym marzył w studenckich czasach. Może właśnie tak chce zaistnieć???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprostowanie Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.kuzniki.net 22.04.07, 22:54 Panie (Pani?) taxi.wrocław, oportunizm to tyle co konformizm lub prościej ugodowość. Tymczasem Kazimierz Braun, ojciec Grzegorza Brauna, z którym Pan (Pani?) go myli opierał się władzom. Kazimierz Braun habilitował się we Wrocławiu w 1975 r. i pracował na tej samej polonistyce co prof. Miodek do 1984 r. Jego syn, Grzegorz dokładnie przestudiował teczkę swojego ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.wro.vectranet.pl 20.04.07, 21:13 Słyszałem wypowiedź i prof. Miodka i p. Brauna. Jeżeli to co mówił prof. Miodek jest prawdą, to nikt nie powinien mieć do niego pretensji. Nie rozumiem ataków na p. Bruna. W jego wypowiedzi nie było nic niestosownego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamtam Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.07, 21:58 Ten Grzegorz Braun to jakiś psychol i zawistnik ! Jak można coś takiego powiedzieć bez dowodów ?? sam sposób mówienia i zachowanie, nie potrafi patrzeć prosto w oczy, mówi na okrągło ! bez konkretów, on jest niezrównoważony emocjanalnie ! gdzie rzetelność i uczciwość tego niby dziennikarza !! zawsze przy każdej publikacji powinna być także druga strona i możliwość odpowiedzi na zarzuty a tutaj ??? to jakaś zemsta na prof. Miodku za to, że był przeciw lustracji ! Ten Braun to jakiś "czarny" charakter dziennikarski i powinien się nazywać Schwarz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.generacja.pl 20.04.07, 22:48 Jak to nie powiedział niczego niestosownego??!! Zarzucił prof. MIodkowi współpracę z SB na podstawie, właśnie, na podstawie czego? Czy on wskazał jakiekolwiek dowody? Obecnie bardzo trendy jest zarzucic komuś np przestępstwo, współpracę z SB i nie ponieśc z tego tytułu konsekwencji. Za kilka tygodni o p. Braunie nie będziemy pamiętac, ale o MIodku gazety typu GAzeta POlska, Dziennik o Naszym Dzienniku nie wspomnę, będą pisac per donosiciel. Za kilka dni pewnie zdejmą MIodka z wizji. Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść 23.04.07, 10:11 > mówi na okrągło ! bez konkretów, To jak były prezydent Kwaśniewski :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 22:10 Chciał zaistnieć w mediach jako super dziennikarz.Na mnie nie zrobił wrażenia.Ta jego tania sensacja to gniot w najgorszym stylu.Pozdrawiam Pana profesora Miodka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajko Kolumba Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 22:39 Wyrzucić go z Wrocka i cześć. Niech inne miasta wezmą sobie tego "artystę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 23:56 a ja slyszalem (bodaj w radio lokalnym) ze Braun to byly student prof. Miodka. Pewnie gnom msci sie za czasy studiow. Od razu widac ze bucha mu z ryja kaczyzm. Blee, ze tez w takim pieknym miescie takie kanalie mieszkaja. Osmieszyl sie chlop i tyle. W TVP zrobili z goscia rezysera chociaz dorobek jego jakis taki cichociemny chyba. Ja tam jestem z Profesorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto hehehehehe... IP: *.proxy.aol.com 21.04.07, 03:03 dekomunizacje lustracje powinno sie przeporowadzic w 1989 , 1990 roku.I nie byloby problemu.Niestety postkomunisci wspomagani przez UW i media im przyjazne nie dopuscili do tego.Wynikiem czego dzisiejsze rewelacje.Wybaczam dzieciom piszacym glupoty na forumku Gazwybu ale Gazwybowi juz wybaczyc nie mozna.Mam nadzieje ze PiS odkryje jak najwiecej tego g*wna skrywanego dotad przez zwolennikow ugody ze zdrajcami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALINA Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.wroclaw.mm.pl 21.04.07, 06:41 A W OCZACH PRZESŁUCHUJĄCYCH sb-KÓW NIENAWIŚCI NIE WIDZIAŁEŚ,BO JA WIDZIAŁAM.wIDZIALAM TEŻ PRZERAŻENIE W OCZACH MOICH MALYCH DZIECI JAK ROBILI REWIZJE.jA IM NIE WYBACZAM BO Z NIMI NIE PROWADZĘ INTERESÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.icm.edu.pl 21.04.07, 07:13 Gość portalu: ALINA napisał(a): > A W OCZACH PRZESŁUCHUJĄCYCH sb-KÓW NIENAWIŚCI NIE WIDZIAŁEŚ,BO JA > WIDZIAŁAM.wIDZIALAM TEŻ PRZERAŻENIE W OCZACH MOICH MALYCH DZIECI JAK ROBILI > REWIZJE.jA IM NIE WYBACZAM BO Z NIMI NIE PROWADZĘ INTERESÓW To teraz zrób rachunek sumienia i przypomnij sobie, czy czegoś podczas tego przesłuchania nie podpisałaś. Czegokolwiek, dla świętego spokoju. Ja już na przykład nie jestem pewien. Żadnym donosicielem nie byłem, ale wyjeżdżałem na praktykę studencką IAESTE na Zachód i miałem rozmowę z dyżurnym SB-kiem w gmachu głównym, a potem jak odbierałem paszport na Łąkowej inny głupek coś mi tam opowiadał. Żadnych sprawozdań nie pisałem, ale na 100% podpisywałem mnóstwo jakichś druków nie zawsze czytając co podpisuję. To była rutynowa procedura - bez tego bym żadnego paszportu nie dostał. Wiem, że nic własnoręcznie nie pisałem, ale czy to wystarczy nawiedzonym dzieciom macierewicza? No i teraz pomyśl sobie, że jakiś dupek wyciągnie jakiś Twój zapomniany od 25 lat podpis i będzie z nim latał po rozgłośniach oskarżając Cię o niegodziwości, których nigdy nie popełniłaś. I postaw się w sytuacji prof. Miodka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badacz Pisma Św Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 08:13 Alino, mimo, że "dwuznacznie" wpisujesz się do wątku, wtrącając mimochodem, iż byłaś we Frakcji Czerwonej Armii (RAF), nie rozróżniasz "okoliczników" czasu i miejsca. W Braunie drzemie obsesja, nazwana Miodkiem. Zauważ, z jaką "emfazą " opowiada o profesorze, jako showmenie, publicyście. A, ja powziąłem informacje, że BraŁn to dewiant i ma po 6 palców u rąk, kradnie cukierki w Koronie i brzydko mu leci z ust. Dowodów nie mogę przedstawić, gdyż są tajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrzydzenie Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.e-wro.net.pl 21.04.07, 10:19 czy Braun moralnie różni się czymś od SB-eckich kapusiów? Ja nie widzę żadnej różnicy. Ta sama metoda, haniebna motywacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.07, 12:20 zaciętą twarz,twarz szpicla ,donosiciela-kablownika,wąskie usta,szczurze rozbiegane oczka. Aż dziw,że twarz może obrazować tak prawdziwie, najniższe instynkty. Z całej jego postaci wyziera nikczemność,zawiść ,chęć zemsty. Wreszcie może zaistnieć! Wierzę profesorowi M. Ufam mu. Moze dlatego ,że pamiętam tamte czasy. Każdy kto coś znaczył i chciał się realizować musiał albo rezygnować ze swoich ambicji, albo starać się wyjść z sytuacji "obronną ręką". Pan Profesor -dzięki swej inteligencji-wybrnął jak mógł najlepiej dla siebie, nie kalając innych. Odpowiedz Link Zgłoś
koniuszko.marian Niech ktos wytlumaczy sprzeczność... 21.04.07, 12:17 Niech ktos wytlumaczy, dlaczego PIS w nieustannej walce z przeszloscia i bezustannej negacji wszystkich elementow PRL (niedlugo podwaza istnienie kartek na mieso) zagalopowal sie tak daleko, ze kazdy dokument esbecji traktuje z nabozna czcia, kazde slowo esbeka w jakiejsc teczce o kimkolwiek innym traktuje jak Pismo Święte, mimo że te dokumenty w archiwach to czesto notatki zapijaczonych cwiercinteligentow. Dlaczego PIS bezgranicznie wierzy we wszystko co stworzyla esbecja w swych teczkach? Nienawidze esbekow, ale PIS wprowadzil do tego kraju takie same metody jak komunisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człek od pługa Czy Polska to my, czy braunozary? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 12:34 ... a dlatego, że tej partii potrzebne jest zawirowanie, by mogły wypłynąć męty, Braunowi podobne. Dziel i rządź - oto angielska dewiza, którą PiS z łatwością stosuje w tym kraju. A, ponadto, dopóki będą tacy Braunowie, dopóty Polska będzie "polską". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EXPO Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.07, 13:54 Dajcie facetowi spokój, niech odejdzie w niebyt. On jest jak kundel, który obsikuje pomniki. Apeluję do całego środowiska aktorskiego, dziennikarskiego i do wszystkich ludzi, dla których prof. Miodek jest autorytetem. Ignorujmy brauna (piszę jego nazwisko małą literą, bo na inną nie zasługuje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieczorem Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.as1.cre.castlerea.eircom.net 21.04.07, 15:13 Chcialbym wam tylko przypomniec albo uswiadomic, ze Grzegorz braun nie wypadl sroce spod ogona.To tylko wasza ignorancja, ze nie slyszeliscie o wczesniejszych dokonaniach p.Brauna. To rezyser, autor programow tv itp. Wczesniej odkryl agenturalne powiazania bylego prezydenta Lecha Walesy. Media szybko zamknely mu usta chociaz Pan Elektryk straszy go sadami do dzis. Na straszeniu jednak sie konczy...znamienne nieprawdaz?:) Pragne tylko dodac, ze grzegorz braun to ani moj brat ani swat wiec oszczedzcie sobie glupawe komentarze.Wisi mi i powiewa co sie dzieje w tej chwili w zasciankowym Wrocku bo przebywam obecnie za granica i tu przenioslem moje centrum interesow zyciowych. Czekam za to z nadzieja na odtajnienie teczki takiego np. pana Schetyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malibu Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.07, 11:40 ja nie chce bstawać za Wałęsą, ale wszystkie sądy w tym kraju orzekły że nie współpracował ! ale rozumiem, że Braun wie lepiej. Tu znowu nie ma żadnych dowodów tej współpracy, tylko jakieś kopie jakiś kwitów i wypowiedzi ludzi, którzy z Wałęsą przegrywają w sądzie ! Widziałem ten film o Wałęsie i bardzie nierzetelnego i jednostronnego dokumentu nigry nie widziałem i nie dziwie się że nikt tego nie chce pokazać !!! Ale rozumiem, że to tez zmowa ubecji :) Ja nie mam nic przeciwko ujawnianiu, ale to muszą być DOWODY a nie domniemania i kopie dziwnych papierów oraz półsłówka !! A już z tym Schetyną to następna przesada, znowu ktoś opuścił bąka i niech się błąka !! Znowu brak konkretów i dowodów ! A może Ty też jesteś ubekiem tylko kiedyś niedocenionym ? Siedź chłopie tam za granicą i zwijaj te sreberka wieczorami ! I nie mąć !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tsy Zostawcie Grześka w spokoju. 21.04.07, 15:06 Nie idzie mu w filmie to się wziął za tematy "kontrowersyjne". Jakoś musi sobie udowodnić swoją wartość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Srasiek Niech cię szlag trafi Downie_Brałnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 22:24 A ja myślę, że Braun powinien zgłosić się na okresowe badania na Kraszewskiego. Swoją drogą to swołocz, niebywalego autoramentu. Niech go szlag trafi ( Boże wybacz!!!). Braun, niech cię szlag trafi, mendo nieprzeciętna.... życzę Ci byś w3padł pod samochód franco nieprzeciętna..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Re: Jasiku Straśku IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.04.07, 23:44 sfrustrowany biegiem spraw. Jeszcze 20 lat temu mozna bylo Brauna spałowac, zepchnąc ze schodów, utopic w studzience kanalizacyjnej. A teraz mozna tylko go zwyzywac. Dlatego rozumiem twije frustracje. Ale socjalizm wróci! Nasza walka nie pójdzie na marne. OPZPR wróci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga.julia Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.dialog.net.pl 22.04.07, 00:33 Byłam z nim na roku i jakoś już wtedy już mi się rzygać chciało na jego widok... Czemu? Nie wiem, może jestem jasnowidzem... Malutki, podły człowieczek z kompleksami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiwaczek Re: Patrzę na Brauna - widzę nienawiść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 12:30 Patrzę na Brauna , a widzę Barana :) A ciekawe jak by tak poszukać coś na tego Brauna,to może też by się coś znalazło.Jeżeli nie o nim to może o rodzinie,bo jak by nie patrzyć,każdy kto żył w tamtych latach i w związku z wykonywaną pracą musiał udawać się do krajów innych niż PRL, musiał zgłaszać się do MO po paszport. A co za tym idzie przy odbiorze musiał złożyć podpis i wyjaśnienie,a co oni z tym robili i jak preparowali tak sam Pan Bóg raczy wiedzieć. Ale w tym natłoku teczek była tylko "jedna",która była podrobiona (każdy wie czyja),wszystkie inne już nie. I to jest ciekawe !! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Ale kto to u diabła jest? 22.04.07, 11:45 Dziennikarz? Gdzie pisze,pracuje? Nigdy o człowieku nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Ale kto to u diabła jest? IP: *.CNet.Gawex.PL 22.04.07, 13:19 Patrzę na brauna i czuję obrzydzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubik Srubik Patrzę siem.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:04 Patrzę na Brauna i widzę Downa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wejeska Re: Patrzę siem.... IP: *.akron.net.pl 23.04.07, 16:38 proponuje,zeby nie demonizowac tej postaci.Zakompleksiony jakis dzieciak,odgrywajacy sie moze za przykrosci,jakich byc moze doswiadczyla jego rodzina.Resentymenty to ludzka rzecz,ale jesli zagarniaja cala przestrzen zycia,to nienawisc odbiera nie tylko rozum ,ale zwykla ludzka uczciwosc.Skrzywdzil swoimi pomowieniami uczciwego czlowieka,bo narazil go na pieklo upokorzenia,ktorym jest koniecznosc oczyszczania sie z podlych i absurdalnych zarzutow.To kazdego boli.Jednak sciagnal na swoja glowe wiecej gromow niz podejrzen o nieuczciwosc profesora.Ludzie nie dali sie zwariowac i to jest czysty zysk z calej tej afery.Ziarna od plew oddzielily sie same,co swiadczy o tym,ze prawdziwe,a nie koniunkturalne wartosci istnieja naprawde i stoja na strazy naszego rozsadku. Z szacunkiem dla wszystkich inernautow,broniacych profesora Miodka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barnaba Re: A skąd to wiesz? IP: *.MAN.atcom.net.pl 23.04.07, 20:29 Iluminacja. Czy stare znajomości z Łąkowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obrońca brałna usłyszysz, bardzo się stara na prezesa TVP Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 23:08 I będzie już dwóch właściwych- jeden urzęduje w radyju (za ścianą) a braun daun nakaże pokazywać prawdziwe oblicza wrocławian na ekranie. Tzn. wg jego wiadomości jak za najlepszych czasów UB- lata 50 te się chowają i chowaja się tamtejsze politruki. NIe dorastaja dzisiejszym do ich niedomytych pięt Odpowiedz Link Zgłoś