Gość: marita IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 21.04.07, 22:31 Co sadzicie o tym szpitalu?Mam skierowanie dla dziecka wlasnie tam i chcialabym przeczytac kilka opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bb Re: szpital Korczaka IP: *.lanet.net.pl 23.04.07, 14:39 ale na jaki oddział -to bardzo istotne ,czy skierowanie jest na specjalistyczny oddział celem badań czy ostrodyzurowe , we Wrocławiu jest niewiele oddziałów dzieciecych gdzie mozna leczyc dzieci , wiele matek nie chce tam wracać , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marita Re: szpital Korczaka IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 23.04.07, 23:03 to ma byc pobyt planowany na patologii noworodka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: szpital Korczaka IP: *.e-wro.net.pl 25.04.07, 04:27 tam jest chyba jedyny oddział patologii noworodka i na Kamieńskiego ale to raczej dla tych nowonarodzonych zaraz po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tara od korczaka z daleka !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.isopl.com 25.04.07, 10:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pumiko Re: od korczaka z daleka !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 25.04.07, 21:47 Dlaczego.To przeciez najlepszy szpital dzieciecy w wojewodztwie! Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek7 Re: od korczaka z daleka !!!!!!!!!!!!!!!!! 25.04.07, 21:59 Gość portalu: pumiko napisał(a): > Dlaczego.To przeciez najlepszy szpital dzieciecy w wojewodztwie! słucham ...?!? chyba w tym najlepszy , że dzieci trafiające z jedną chorobą , wracają do domu zarażone inną , przerabiałam 2 razy , nigdy więcej tam nie wrócę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tara Re: od korczaka z daleka !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.isopl.com 26.04.07, 08:07 dopóki tam nie trafiłam tez miałam takie wyobrażenie o tym szpitalu :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcinek101 Re: szpital Korczaka 26.04.07, 02:32 Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś to różnie bywało forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=612&w=12635991&a=21248566 tu masz coś na ten temat. ALe generalnie leczą z tego czym dziecko przyjdzie do szpitala jak starają się wyleczyć to wszystko co "dołożą od siebie", a co pacjenci zawdzięczają ogólnemu poziomowi higieny w szpitalu jak niechęci do mycia rąk personelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tara nie rob dziecku krzywdy-omiń go wielkim łukiem n/t IP: *.isopl.com 26.04.07, 08:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pumiko Re: nie rob dziecku krzywdy-omiń go wielkim łukie IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 26.04.07, 23:23 Nie rozumiem tych kiepskich opinii.Moje dziecko trafilo tam ok.pol roku temu na OIOM w ciezkim stanie i mimo dramatycznej sytuacji w jakiej bylam naprawde bylam zadowolona z opieki.Personel ogolnie przyjemny i fachowy(wszedzie sie znajda rozni ludzie,ale ogolnie ok),pielegniarki non stop przy dzieciach calymi dniami i nocami,a higiena to po prostu podstawa!!!Nawet rodzice wchodzacy na oddzial pierwsze co musza zrobic to umyc rece.Jedyna wada to ograniczone godziny odwiedzin,ale i tak jest dobrze w porownaniu do tego co kiedys bylo (bezwzgledne zakazy odwiedzin na takich oddzialach).Ogolnie potwierdzila sie moja opinia,ze to naprawde swietny szpital,w wierzcie mi bylam w niejednym Pozdrawiam i zycze zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tara Re: nie rob dziecku krzywdy-omiń go wielkim łukie IP: *.isopl.com 27.04.07, 09:59 ja pisałam o patoligii noworodka. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinek101 Re: nie rob dziecku krzywdy-omiń go wielkim łukie 28.04.07, 18:10 Gość portalu: pumiko napisał(a): > Nie rozumiem tych kiepskich opinii.Moje dziecko trafilo tam ok.pol roku temu na przeczytaj mój post z linku kilka linijek wyżej, to działo się kilka lat temu moje dziecko też trafiło na OIOM po kuracji na jednym z oddziałów i faktycznie tam jest momentami XXI wiek, lekarzę znakomici nie wiem czy Ci których wymieniłem pracują tam jeszcze ale skoro tak chwalisz to pewnie tak! ALe nie zmienia to faktu, że poziom reszty moim zdaniem Znacznie odbiegał od tego jaki powinien w cywylizowanym świeci panować - że się znowu nachalnie przypomne z tymi pieluchami co były Z WORKA WYRZUCANE, a nie WYRZUCANE RAZEM Z WORKIEM, że panie pielęgniarki wpadały do sali w założonych rękawiczkach dotykająć po drodze X różnych rzeczy z klamkami włącznie, nie zmieniały ich tylko szły dalej do innych małych pacjentów, legendarna szmata i wiadro z jeszcze bardziej legendarną i błotnistą cieczą służacą do "mycia-rozmazywania: bakterii, wirusów, czort wie czego jeszcze" podłogi z jednego końca korzytarza do drugiego jak leci sala-korytarz-sala-zakamarki za lodówką i co się da > > OIOM w ciezkim stanie i mimo dramatycznej sytuacji w jakiej bylam naprawde > bylam zadowolona z opieki.Personel ogolnie przyjemny i fachowy(wszedzie sie > znajda rozni ludzie,ale ogolnie ok),pielegniarki non stop przy dzieciach > calymidniami i nocami,a higiena to po prostu podstawa!!!Nawet rodzice > wchodzacy na oddzial pierwsze co musza zrobic to umyc rece. zgadza się na OIOM-ie leczą, opieka jest super, higiena 100% zastrzyk - rękawiczki-igła-strzykawka i po użyciu wszystko do kosza, potem kroplówka- rękawiczki - wszystko co do tego potrzebne sterylne i do kosza po użyciu i zawsze nowe rękawiczki i Mycie rąk - co rzuca się w oczy nawet takiemu laikowi medycznemu jak ja! Ale nie widzieli tego lekarze na innych oddziałach!!!! Nie wracam do tego po raz kolejny dla żartów, czy dla rozrywki przez to przeszlimy razem z naszym dzieckiem i nikomu nie życzę takich doświadczeń. Jeżeli się zmieniło to super. Nie powtarzam plotek zasłyszanych gdzieś tam tylko opisuje moje własne przeżycia. Do dzisiaj jak jadę obok tego szpitala to mam ciarki na plecach. Nie mam interesu by ten szpital oczerniać czy ujmować zasług lekarzom. Opisuję i opisywałem co działo się podzczas pobytu mojego dziecka w tym szpitalu. Na moją zdecydowanie negatywną opinię i brak szacunku dla tej instytucji zapracowali ci wszyscy dla których mycie rąk wymiana rękawiczek, wyrzucanie z.a.s.ranych pieluch w worku, a nie z worka czy jedno wiadro wody więcej do zbędny wydatek i oszczędność. Niestety to oni psują dobry obraz instytucji, na który to wizerunek pracują ciężko inni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szpital Korczaka IP: *.e-wro.net.pl 27.04.07, 14:38 Omijaj z daleka moje dziecko leczyli na zapalenie płuc 10 dni 3 antybiotyki, po wypisie kolejne zapalenie płuc antybiotyk był źle dobrany a robiono posiew z nosa ucha gardła z antybiogramem RTG płuc i wiele innych badań, które umiał zinterpretować nasz pediatra z przychodnii. Odpowiedz Link Zgłoś
gosto2 Re: szpital Korczaka 28.04.07, 23:26 to prawda uciekaj gdzie pieprz rosnie Odpowiedz Link Zgłoś