lucek1000 Re: Czy w tramwajach można się przesiadać 27.05.03, 07:23 Rewelacja !!!!!!!!!!!!! cała Polska ma ubaw (właśnie miałem telefon z Warszawy)Mam prośbę czy ktoś może mi pomóc w zdobyciu tego artykułu z autografem tej Pani?? BŁAGAM !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.03, 08:41 Tak, ale jakiej Pani??? Rajces to facet, Kiniorski też, jak ci na ich autografie zależy to daj znać aborowska@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.03, 08:49 Ups! Chodzi ci o autograf dziennikarki, to tutaj nie pomogę, myślę jednak ze autograf takiego przezytku jak Rajces byłby bardzo w cenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: 217.153.15.* 27.05.03, 07:41 debilizm to granica, na ktorej uwielbiaja balansowac, i ktora uwielbiaja przekraczac polscy urzednicy, politycy itd., przykro mi, ze musimy byc ofiarami poczynan nieodpowiednich ludzi na nieodpowiednich stanowiskach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk No coz idziemy do Unii ;-) IP: 195.127.46.* 27.05.03, 08:09 Swego czasu Wroclaw mial ambicje stac sie europejskim miastem... Expo tudziez inne pelne samozachwytu pomysly. A tutaj nie mozna sie przesiasc do innego wagonu z dwoch powodow :-)) KIEPSKIE rozwiazanie dystrybucji biletow,KIEPSKIE umysly ludzi , ktorzy o tym decyduja.Kontroler nie moze sprawdzic biletu z innego wagonu, bo posiadamy MUZEALNE rozwiazania. Daleko nam do rozwiazania stosowanego w Europie gdzie w miastach wielkosci Wroclawia automaty do sprzedazy biletow wybijaja cel podrozy. I mozna sobie jechac czym sie chce w danym przedziale godzinowym w danej strefie. Ale tak we Wroclawiu bedzie moze za 70 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.03, 08:36 No Rajces, aleś się wygłupił! Brak racjonalnych argumentów, przepis służy tylko wygodzie MPK i kanarów, nie ma żadnego innego wytłumaczenia.Proponuję wszystkim pasażerom, zeby nagminnie przesiadali się z wagonu do wagonu, i tłumaczyli tę decyzję różnymi niedogodnościami, bo zawsze jest brudno, a latem zawsze śmierdzi. Wtedy może wywrą nacisk na MPK żeby swoje kasowniki ustawiało w obu wagonach identycznie, co jest najzupełniej logiczne, tylko lenistwo pracowników MPK na to nie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Do prezydenta Wroclawia IP: 195.127.46.* 27.05.03, 11:03 Panie prezydencie z calym szacunkiem - prosze aby takie objawy absurdalnych przepisow , rozporzadzen z cala surowoscia karac natychmiastowym zwolnieniem ze stanowiska urzednika , ktory jest odpowiedzialny za OSMIESZANIE urzedow wroclawskich a tym samym Pana. P.S. Do grupowiczow - moze napiszemy oficjalny list do prezydenta. Cos z tym trzeba zrobic. To osmiesza Wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.03, 15:04 mam to gdzieś,i tak bym im nie zapłaciła ani nie dała sobie wypisać mandatu!Ludzie skoro WAM się nie podoba to róbmy tak jak nam jast racjonalniej!Poprostu olejmy ich przepis!wszyscy za jednego jeden za wszyetkich! Odpowiedz Link Zgłoś
akm Re: Czy w tramwajach można się przesiadać 27.05.03, 15:11 Gość portalu: basia napisał(a): > mam to gdzieś,i tak bym im nie zapłaciła ani nie dała sobie > wypisać mandatu!Ludzie skoro WAM się nie podoba to róbmy tak > jak nam jast racjonalniej!Poprostu olejmy ich przepis!wszyscy > za jednego jeden za wszyetkich! Olewanie przepisu, jaki by nie był, nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem, bo z relatywizowania prawa powstaja postawy lepperowskie i podobne. Prowadzi do braku szacunku dla prawa, usprawiedliwianią niestosowania się, a na końcu ze zdziwieniem obserwujemy, że w Polsce się wszędzie kantuje i oszukuje. Przepis jest idiotyczny, i trzeba zrobić wszystko, zeby go zmienić (a na początek jego interpretację, bo ta jest jeszcze głupsza od przepisu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianin DAJCIE JUŻ SPOKÓJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.03, 11:49 Już cała Polska się z nas śmieje nie dość, ze mamy najgorsze tramwaje w całej aPolsce to jeszcze te "afera" a tymi kasownikami i przesiadaniem się z wagonu do wagonu!!!!! Popelina :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerronimo Co za absurdalny absurd!!!! IP: *.tpi.pl 27.05.03, 16:58 No po prostu noz sie w kieszeni otwiera kiedy czyta sie wyjasnienia udzielane przez takich palantow w "majestacie" ich urzedow czy raczej stolkow... Z taka logika i umiejetnosciami zarzadzania nie powinni nawet bananow na drzewach prostowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pernilla Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.ip-pluggen.com 27.05.03, 22:30 W Skandynawii mozna sie przesiadac z jednego autobusu do drugiego w czasie jednej godziny!!! We Francji mozna sie przesiadac z jednego metra do drugiego, do trzeciego, czwartego... bez ograniczenia czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianin Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.03, 22:38 Gość portalu: Pernilla napisał(a): > W Skandynawii mozna sie przesiadac z jednego autobusu do > drugiego w czasie jednej godziny!!! > We Francji mozna sie przesiadac z jednego metra do drugiego, do > trzeciego, czwartego... bez ograniczenia czasu! W Warszawie też można się przesiadać z wagonu do wagonu metra a w Poznaniu z wagonu do wagony szybkiego tramwaju!!!! Cudze chwalicie swego nie znacie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szarywilk Re: Czy w tramwajach można się przesiadać 28.05.03, 08:05 Nie wiem czy inni sie ze mną zgodza ale uważam że wrocław ma jeden z najgorszych systemów dot. biletów/kasowników/kontroli w Polsce. Chcesie do Europy ? Proponuje żeby jakaś wycieczka ze Zdik czy MPK pojechała do wawy na przejażdzkę tamtejsza komunikacją...Oni już są w Europie!!!! Ironizujac - My jeszcze maszyny parowe próbujemy opatentować...tak wysoko stoimy w technice komunikacji miejskiej:((( Aha tam bilet 3 dniowy kosztuje 12 zł i jeżdze gdzie chce i dokąd chce, a termin jazdy zaczyna sie o konkretnej godzinie (tzn od pierwszego skasowania) a potem do tej godziny za 3 dni jest ważny. A u nas? 1 dniowy 6 zeta kiedyś kosztował(tera nie wiem) i na pośpiechy nie był ważny...a co do czasu ważności - to nie pamiętam czy czasem tylko na dzień , wktórym wydrukowany był?... MPK chętnie zdziera kasę jak wysiądziesz i potem wsiądziesz do tego samego tramwaju ale innego wagonu ale nie gwarantuje nalezytego komfortu jazdy tzn w czystym i nie śmierdzącym tramwaju/autobusu. Albo na linii (lub o w określonych porach) gdzie panuje tłok przyjeżdzają krotkie i stare złomy a ludzie tulą sie do siebie bynajmniej bez miłości:))) szkoda, że taczkami po nas nie przyjeżdżają... też znaleźliby jakieś wytłumaczenie...pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: 150.254.117.* 29.05.03, 20:41 Wystarczy wycieczka do Poznania. Oni też już od wielu lat nie mają takich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Mulder Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.toya.net.pl 28.05.03, 11:22 qrwa co za kretyn to wymyslil! musieli go chyba napastowac seksualnie w tramwaju ze wymyslil taki przepis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reload Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.digimer.pl / 10.10.10.* 28.05.03, 11:37 skomentuję to w trzech słowach: brak mi słów:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.telia.com 29.05.03, 09:31 Przedstawie podobna sytuacje jak wyglada w Szwecji. Bilet zakupiony w autobusie jest wazny jedna godzine od momentu zakupu.Takze mozemy szybko cos zalatwic i innym autobusem wrocic do domu,na ten sam bilet.Technika i madrosc ma sluzyc czlowiekowi.Wszystko jest zkomputeryzowane.Zwykly kasownik jest kompem ktory pracuje caly czas w sieci. Pzdr.Michal P.S Ciezko przedstawic sytuacje z tramwajami poniewaz tych niema,jeszcze szczatkowe sa w Stockholmie i Göteborgu wiekszosc innych miast wyrzucila je ze swoich terenow.Autobus na gas jest wlasnie to.Czyste niezawodne ciche,czyli ekologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: 217.153.98.* 28.05.03, 12:43 moim zdaniem to jakiś absurd, to pasażer jest dla tramwaju czy jednak odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sko Ale sztos! dawno tak sie nie uśmiałem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.03, 15:04 skąd oni wytrzasneli tego człowieka. Po prostu mistrz fechtunku słownego. U mnie na osiedlu miałby ksywe "złotousty rozkminiacz". Dzielnie uniknał wielu pułapek i nadał pozory sensu bezsensownemu. Widze dla niego przyszłość w strukturach administracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Durendal Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.crowley.pl 28.05.03, 16:38 Ciekawostka. Gdyby jakiś producent wypuscił spodnie z jedną nogawką, to też zmuszał by swych potencjalnych klientów do amputacji nogi? Ze słów rzecznika firmy komunuikacyjnej wynika, że nie, jeśli umiał by podać uzasadniony powód. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobe-hater ALTERNATYWĄ DLA WEJŚCIA POLSKI DO UE JEST... IP: *.icpnet.pl 28.05.03, 18:09 niewchodzenie do UE. R.Giertych LPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belin Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 18:14 No coz... czytajac cos takiego (jakie swietne argumenty ;-D ) mozna szybko stwierdzic, ze niektorych powinno sie przymusowo leczyc... na nogi - bo na glowe to stanowczo za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumak Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 20:00 ......o której odjeżdża drugi wagon?....... opisana sytuacja bardzo przypomina mi stary kawał.... żołnierze mieli jechać na wycieczkę autokarową.Plutonowy na apelu porannym poinformował, że wyjadz autokaru nastąpi o godz. 7.30 rano.Pluton I będzie jechać w przyczepie.. -Czy są pytania?... -Tak. A o której odjeżdża przyczepa?....... ...a drugi wagon tramwajowy to o której odjeżdża?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Rajces pod pręgierz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.03, 20:09 Gdy czytam takie wypowiedzi, jak 'pana' rajcesa to nieodmiennie przychodzi mi na myśl reaktywacja funkcji pręgierza. Tym razem dla tego typu właśnie aroganckich s.... sprawujących publiczne funkcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czajnik Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.kom / 10.104.33.* 28.05.03, 21:57 Szanowna osobo ustalająca bzdurne przepisy!!! Kupując bilet na tramwaj, płacę za przejazd daną linią i nie ma konkretnie zdefiniowanego miejsca mojego przejazdu. Więc jest to jednoznaczne, że mogę się przemieszczać po całym obszarze pojazdu. Jeśli tak nie jest, to prosze mnie o tym poinformować. Bo może jak będę kupował następny bilet, to będę musiał powiedzieć pani w kiosku: poproszę bilet na tramwaj lini 1, drugi wagon, po prawej stronie, pierwsze krzesełko za środkowymi dzrwiami!!" A jak kupić wtedy taki bilet w automacie?? Nawiązując jeszcze do rozmowy porównującej sytuację z biletem na pociąg. Nawet jeśli mam wykupioną miejscówkę, to wolno mi przemieszczać się po wszystkich wagonach, w obrębie danej klasy. Ludzie zastanówcie się nad brzmieniem prawa, które ustalacie. Nie róbcie z nas wszystkich idiotów na progu UE. Już wystarczający mają z nas tam ubaw. Życzę owocnej pracy nad poprawką odpowiedniego artykułu. Z poważaniem Piotr, student PWr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.adsl.highway.telekom.at 28.05.03, 23:07 Szczyt debilizmu.Tylko bomba atomowa rozpedzi to towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaSer Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.ebola.lublin.pl 28.05.03, 23:36 ten pan powinien sie przesiasc do wagonu, ktory zmierza na jakis boczny tor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://14.klamstw.prezydenta.d http://14.klamstw.prezydenta.dvd.pl IP: *.aokk.fi 28.05.03, 23:52 14.klamstw.prezydenta.dvd.pl >> CHCESZ DO UNII??? CZYTAJ PÓKI NIE JEST ZA PÓŹNO..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: http://14.klamstw.prezydenta.dvd.pl IP: *.nidag / 192.168.48.* 29.05.03, 12:39 nie chce mi sie czytac taaaakich bzdur.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: http://14.klamstw.prezydenta.dvd.pl IP: *.nidag / 192.168.48.* 29.05.03, 12:41 a poza tym zdaje mi sie buraku, ze ten komentarz powinien byc chyba w innej sprawie. Ale jak powoszechnie wiadomo, wiekszosc Polakow nie rozumie czytanych tekstow. I Ty chyba nalezysz do tej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron URZEDASY!!! BEZDUSZNE, BEZMYSLNE..... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 00:13 Ludzie myslcie to nie boli, placi sie za przejechanie z punktu A do punktu B. Dlaczego ja urodzilem sie i mieszkam w kraju w ktorym przepisy (ustawy) ustala sie by cos ukrasc albo bo sie nie mysli :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki sobie Moron do szescianu IP: *.ipt.aol.com 29.05.03, 01:27 Rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rutek Re: Moron do szescianu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 09:52 ...i cos tam jescze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaia Re: Czy w tramwajach można się przesiadać IP: *.eth.delfi.lv 29.05.03, 08:49 Serdecznie gratuluje wroclawskiemy MZK rzecznika! Co za klasa i styl! Jednoznacznie wskazuja na osobe, ktora swietnie sie zna na problemach komunikacji miejskiej. Jako kierowca wlasnego samochodu, oczywiscie. :) Odpowiedz Link Zgłoś