Dodaj do ulubionych

potrzeby ogrodnik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 13:16
Poszukuję przyzwoitego ogrodnika, który doradziłby i być może zajął się moim
jeszcze nieistniejącym ogrodem. Kupiliśmy z mężem działkę z wieloma
nasadzeniami: krzewy i drzewa. Jeszcze nie mamy pomysłu na dom, ale szkoda
pozostawić tak bez opieki naszych roślinek. Czy możecie kogoś polecić? Rejon
wrocław/pawłowice.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sara potrzeby ogrodnik IP: 82.177.175.* 26.04.07, 20:02
      Mieszkam w tamtym rejonie i również mam działkę .Co prawdy swoją
      zagospodarowywałam sama i chyba ....mierne efekty?Dlatego ,ciekawa jestem ,czy z
      usług rzetelnego znawcy problemu rzeczywiście będziesz zadowolona?Pozdrawiam .
      • Gość: monika Re: potrzeby ogrodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 15:40
        witam cię saro! sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. mam chęci do samodzielnej
        pracy, ale brak mi doświadczenia i wiedzy na ten temat. Znajomi też zazwyczaj
        sami coś rzeźbią, ale tak szczerze mówiąc efekty są marne i poprzestają jedynie
        na trawniku. umówiłam sie telefonicznie na spotkanie z jedną panią, no i
        zobaczymy czy się dogadamy. pozdrawiam cię serdecznie.
        • gonia752 Re: potrzeby ogrodnik 30.04.07, 08:31
          Ogrodnik to też zawód - potrzebny tak samo jak hydraulik czy dekarz!!! Na rynku
          jest sporo firm wykonujących usługi ogrodnicze - od projektowania, przez
          realizację po utrzymanie. Jedyny minus to to że taka usługa kosztuje. I to
          sporo z tego co wiem i ile płacę :-). Szukajcie drogie Panie firm jak najbliżej
          miejsca w którym macie ogród - zawsze bedzie taniej!. Pozdrawiam i życzę
          sukcesów ogrodniczych
          • Gość: Sara Potrzeby ogrodnik IP: 82.177.175.* 30.04.07, 12:21
            Dzięki Goniu za podpowiedź ,może wykorzysta Twoją radę Monika.Wrocław to duża
            aglomeracja i dochodzą jeszcze problemy z przemieszczaniem się po drodze
            (okropne korki).W moim sąsiedztwie nie ma "zawodowego" ogrodnika ,ale szukać i
            próbować zawsze trzeba.Moniko,czekam na efekty Twojej rozmowy z panią ,daj znać
            ,jak podejmiesz jakąś wiążącą decyzję.Pozdrawiam.
            • Gość: monika Re: Potrzeby ogrodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:44
              Witam Miłe Panie,

bardzo dziękuję za wasze zainteresowanie. Jestem już po spotkaniu z panią od
              ogrodu. Pani była miła i rzeczowa. Wszystko dokładnie obejrzała i powiedziała
              czym warto się zająć do czasu budowy domu na działce, jakim roślinom warto
              poświęcić czas, a jakimi się nie przejmować, bo w przeszłości można kupić tę
              samą za nieduże pieniądze. To dopiero jedyny fachowiec z jakim mieliśmy
              styczność i nie mamy porównania. Warto chyba jednak jeszcze kogoś poszukać z
              najbliższej okolicy. Zobaczymy co się będzie działo dalej. tymczasem bardzo
              serdecznie Was pozdrawiam, Monika.
              • Gość: Kasik Re: Potrzeby ogrodnik IP: 87.105.15.* 08.05.07, 15:06
                Witaj Moniko.
                Nie wiem czy to nie będzie źle widziane, ale... może podasz namiar na tę Panią?
                Fachowców warto promować!
                • Gość: monika Re: Potrzeby ogrodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:58
                  Proszę bardzo :www.amex.net.pl/ogrody.php
              • gonia752 Re: Potrzeby ogrodnik 13.05.07, 11:02
                Witaj Moniko!
                Miło że znalazłaś kompetentną osobę. Przejrzalam stronę ktorą podałaś i zbieram
                się do telefonu do Pani architekt. Mam tylko jedno, byc może nietaktowne
                pytanie, - ile kosztowała cię wizyta fachowca oraz rady? Nie jestem pewna czy
                będzie mnie na to stać :-). Pozdrawiam ogrodniczki, Gonia
                • Gość: monika Re: Potrzeby ogrodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 12:20
                  witam Cię serdecznie!
                  Długo tu nie zaglądałam i nie wiedziałam, że odpisałaś. Koszt takiej porady na
                  działce pani architekt to 50zł, ale wiem że inni mogą obejrzeć twój ogród już za
                  30zł. To koszt za dojazd i taką niezobowiązującą rozmowę, jeżeli dojdzie do
                  współpracy to koszty są bardzo indywidualnie określane.. Pozdrawiam i życzę
                  powodzenia.
                  • gonia752 Re: Potrzeby ogrodnik 08.06.07, 14:30
                    Dziękuje Moniko za informację! Przyznaję że już nawiązałam wspołpracę z firmą z
                    Obornik Śląskich. Mili, fajni, mlodzi chłopacy z szefową. Wygląda na to że
                    wiedzą co robią! Powodzenia realizacji twoich planów zieleniarskich
                    • Gość: monika Re: Potrzeby ogrodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:19
                      Dzięki Gonia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka