Dodaj do ulubionych

WIELKA WPADKA PÓŁKI,

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.01, 16:07
Ojej tym razem to Pan żeczywiście wpadł!!!Drodzy czytelnicy mam dla was wesołą
historyjkę.Otóż jak zwykle w piątek czytam sobie zgryżliwego recenzenta-patrz
Półka,i co widzę- kolejny atak na młodych ludzi, oj pan to musi mieć niezłe
kompleksy!!!a tak na marginesie -nie czas na emeryturkę?!Czytam,czytam i
widzę "BALLADYNE",tak się złożyło,iż widziałam to rewelacyjne i bardzo
intrygujące przedstawienie,ale oczywiście pan Półka zjechałje kopletnie,pomijm
fakt,iż poprzekręcał pan połowę nazwisk hmmm pełny
PROFESJONALIZM,gratuluje.Poza tym jest pan jedyną osobą,która uważa że dzieje
się to pod wodą.No coż wisi tam nad sceną kajak,ale nawet dziecko skojarzyłoby
iż dzieje się to NAD WODĄ,a gdyby pan przeczytał program to nawet dowiedziałby
się pan iż jest to nad Gopłem!!!!A jak pan zobaczy wiszącą krowę to pomyśli pan
że rzecz dzieje się w Holandii...!Ale nie to jest najbardziej żenujące w tym
wszystkim,otóż drodzy czytelnicy pan Półka,jak się dowiedziałam z wczorajszej
audycji "RADIO WROCŁAW" nawet nie widział jednej trzeciej przedstawienia bo
sobie wyszedł.HMMMM....to jest klasa prawdziwego recenzenta PISAĆ NIE
WIDZĄC.Próbował jeszcze ratowac swój tak zwany honor,twierdząc iż wychodził
tylko na przerwę,otóż drodzy czytelnicy w "Balladynie" nieeee maaaa przerwy.No
i WPADKA panie PÓŁKO. Mam nadzieję że wielu słuchaczy było świadkami
zażenowania w pańskim głosie,oraz ciszy w eterze gdy pana zdemaskowano!!!No cóż
wszyscy wiemy że o gustach się nie dyskutuje,ale żeby ten gust sobie wyrobić
warto obejrzeć CAŁE PRZEDSTAWIENIE,do czego serdecznie was namawiam.gośka
Obserwuj wątek
    • Gość: marsha Re: WIELKA WPADKA PÓŁKI, IP: 192.168.0.* 29.11.01, 16:23
      po pierwsze : "U" !, a nie "Ó"...
      a po drugie i ostatnie:moim skromnym zdaniem- spektakl jest słabiutki. (choć
      nie jest aż tak "koszmarnie beznadziejny" jak pan P. opisuje).
      • Gość: liska Re: WIELKA WPADKA PÓŁKI, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.01, 17:30
        oj niezłe mam nadzieję że to "ó" to z premedytacją,spektaklu nie widziałam ale
        chyba się wybiorę,hi hi a z tym odwołaniem to jestem zaaaaa
    • Gość: magician Re: WIELKA WPADKA PÓŁKI, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.01, 16:25
      jego nazwisko się pisze przez "u".

a co do jego wyczynów to już zbyt dużo uwagi poświęciliśmy jego osobie.
      Wystarczy.
    • Gość: bromden Re: WIELKA WPADKA PÓŁKI, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.01, 16:56
      - Nie podam się do dymisji - oświadczył w piątek Leszek Pułka.

Burzę wywołał piątkowy wywiad Andrzeja Leppera dla olsztyńskiego radia
      uniwersyteckiego. Lider Samoobrony bardzo ostro zaatakował Pułkę: - Arogancja,
      buta, chamstwo z niego przebija. Dziwię się, kto był za tym, żeby taka kanalia
      była krytykiem teatralnym - mówił Lepper.

- Jest mi wstyd, że ten człowiek jest wicemarszałkiem Sejmu - skomentował
      Leszek Pułka.

Liga Polskich Rodzin zapowiada, że na początku tygodnia złoży wniosek o
      odwołanie pracownika wrocławskiej redakcji Gazety. - Liczymy, że wniosek poprą
      także posłowie PiS, SKL, Samoobrony, PO i niektórzy z PSL - powiedział Antoni
      Macierewicz.

Poparcie Samoobrony politycy LPR mają już zapewnione. - Poprzemy każdy wniosek
      o odwołanie Pułki - zapowiada Andrzej Lepper.

Do przeciwników recenzenta dołączyli w piątek także politycy PiS. - Rzecz
      jasna, że poprzemy odwołanie Leszka Pułki - deklaruje Kazimierz Michał
      Ujazdowski.
      • Gość: magician Re: WIELKA WPADKA PÓŁKI, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.01, 17:07
        Gość portalu: bromden napisał(a):

> - Nie podam się do dymisji - oświadczył w piątek Leszek Pułka.
        >
        > Burzę wywołał piątkowy wywiad Andrzeja Leppera dla olsztyńskiego radia
        > uniwersyteckiego. Lider Samoobrony bardzo ostro zaatakował Pułkę: - Arogancja,
        > buta, chamstwo z niego przebija. Dziwię się, kto był za tym, żeby taka kanalia
        > była krytykiem teatralnym - mówił Lepper.
        >
        > - Jest mi wstyd, że ten człowiek jest wicemarszałkiem Sejmu - skomentował
        > Leszek Pułka.
        >
        > Liga Polskich Rodzin zapowiada, że na początku tygodnia złoży wniosek o
        > odwołanie pracownika wrocławskiej redakcji Gazety. - Liczymy, że wniosek poprą
        > także posłowie PiS, SKL, Samoobrony, PO i niektórzy z PSL - powiedział Antoni
        > Macierewicz.
        >
        > Poparcie Samoobrony politycy LPR mają już zapewnione. - Poprzemy każdy wniosek
        > o odwołanie Pułki - zapowiada Andrzej Lepper.
        >
        > Do przeciwników recenzenta dołączyli w piątek także politycy PiS. - Rzecz
        > jasna, że poprzemy odwołanie Leszka Pułki - deklaruje Kazimierz Michał
        > Ujazdowski.

ALE NUMER!!!

• Gość: tyrysek Re: WIELKA WPADKA PÓŁKI, IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 21:23
          jutro o 21:15 sejm bedzie glosowac za odwolaniem Pulki
          po glosowaniu przewidzniano maly poczestunek dla glosujacych prawidlowo
          • Gość: bromden PUŁKA ODWOŁANY! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.01, 22:05
    • Gość: PIT NIE - WIELKA WPADKA MAŁGOSI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.01, 21:25
      Recenzje Leszka Pułki to jedne z nielicznych rzeczy jakie skłaniają mnie do
      przeczytania Gazety. Jego wypowiedzi często są krytyczne i nieżyczliwe, ale
      niestety pokrywają się z prawdą o poziomie wrocławskich teatrów. Poza tym fakt
      przekręcenia litery "u" na "ó" mógłbym uznać za zwykłą zgryźliwość,
      lecz "żeczywiście" pisze się chyba przez "rz". Najpierw droga Małgosiu
      zacząłbym od poprawności własnych wypowiedzi, a dopiero potem krytykował innych.
      • Gość: tyrysek Re: NIE - WIELKA WPADKA MAŁGOSI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 22:22
        Gość portalu: PIT napisał(a):

> Najpierw droga Małgosiu
        > zacząłbym od poprawności własnych wypowiedzi, a dopiero potem krytykował innych.

i znowu ten sam problem- kto kogo ma prawo krytykowac
        • Gość: magician Re: NIEWIELKA WPADKA MAŁGOSI:-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.01, 22:42
          sie dziewczyna zdenerwowała no... :)
          • Gość: mela Re: WIELKA prowokacja MAŁGOSI:-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.01, 23:06
            Mnie interesuje co innego w wypowiedzi "małgosi". Gdzie w piątek przeczytała
            recenzję złego redaktora, skoro ta recenzja jest dopiero w dzisiejszej,
            czwartkowej Gazecie. Bardzo mnie to zastanawia. Czyżby na forum pojawiły się
            tajne słuzby, które jeszcze przed autorem wiedzą, co napisze. To bardzo ciekawe.
    • nitka Re: WIELKA WPADKA PÓŁKI, 30.11.01, 08:50
      Dajcie mu spokój niech sobie pisze co chce. Co do stanu teatrów to nie jest tak
      żle. Proponuję zobaczyc parę przedstawień poza Wrocławiem. Jest w końcu w
      reoertuarze kilka przedstawień Lupy, jest Cieplak, jest Fokin, są spektakle K-
      2 - naprawdę niezłe przedstawienia. Kto uważa, że we Wrocławiu jest do kitu
      niech się przejedzie do Warszawy. Inną sprawą jest pisanie o przedstawieniu ,
      którego się nie widziało. To jest zwyczajnie nieetyczne i powinno eliminować z
      grona ludzi poważnych
    • syntagma Re: WIELKA WPADKA PÓŁKI, 30.11.01, 09:10
      Czy ktoś mógłby przytoczyć recenzję albo jej fragmenty ? Małgosia ?
      Chcę powiedzieć, że recenzowanie czegoś co nie miało miejsca to coś co już
      przytrafiło się red. P. Kiedyś napisał o scenie , która po próbie generalnej
      została wyrzucona z przedstawienia. Potwierdza się teza, że P. nie interesuje
      sam spektakl tylko jego pisaninka na temat spektaklu. Jeżeli przyjąć , ze
      recenzent to reprezentant publiczności to jaką informację jej przekazał pisząc
      o scenie, której widz nie miał najmniejszych szans zobaczyć ? Swoja drogą
      zamknijcie już ten wątek, bo robicie męczennika z pajaca. Założę się , że już
      się poczuł w roli dziennikarza prześladowanego za wyrazistą osobowość i
      niekonwencjonalne poglądy.
      • Gość: marsha Re: WIELKA WPADKA PÓŁKI, IP: 192.168.0.* 30.11.01, 09:51
        Pułka był na spektaklu (premierowym)-jestem świadkiem-więc nie zarzucajcie,że
        tym razem coś sobie wymyślił.
        • Gość: jacko Re: WIELKA WPADKA PÓŁKI, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 15:32
          proponuje zamknąć wątek Pułka nie jest wart takiej uwagi !
          • Gość: Komar Re: WIELKA WPADKA PÓŁKI, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.01, 23:43
            macie racje zamknijmy watek. Pan Pułka rzeczywiscie nei jest wart uwagi bandy
            aktorow, ktorzy sie tutaj podszywaja pod ksywami i proboja obrazac cczlowieka.
            Coz tak to juz bywa jak niektorzy nie moga sie spelnic w zawodzie lub wydaje im
            sie ze pozjadali nie jeden umysl i nie wiadomo kim sa. Heh... najwyrazniej tak
            zawsze bedzie.
            Co do obecnosci Leszka Pulki na premierze tego przedstawienia to zgadzam sie ze
            byl cale przedstawienie bo siedzial dwa rzedy przedemna.
            Pozdrawiam, Komar

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka