nettka3 15.05.07, 17:59 czy ktos szczepil dziecko przeciw sepsie? ile kosztuje ,czy wogole jest dostepna unas Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malutka_rybka Re: sepsa 16.05.07, 11:12 witam, nikt nie odpowiada, ja mogę tylko powiedzieć, że u nas kosztuje 140 zł w normalnej przychodni. (meningokoki) Odpowiedz Link Zgłoś
nettka3 Re: sepsa 16.05.07, 17:51 Dziekuje,znajoma z okolic Wroclawia szczepila dziecko szczepionka z prychodni i zaplacila 50 zl. skad taka roznica Odpowiedz Link Zgłoś
capo_di_tutti_capi Re: sepsa 16.05.07, 21:51 Bo ta tańsza szczepionka dotyczy sepsy pneumokokowej (mniej groźnej) i za tą zapłacisz ok 50zł. Szczepionka przeciw groźnej sepsie meningokowej jest już droższa (od 160zł). Odpowiedz Link Zgłoś
malutka_rybka Re: sepsa 17.05.07, 14:49 a moje ogólne spostrzeżenie - nawet w najtańszej aptece ceny szczepionek były wyższe niż w przychodniach. a przychodnia niechętnie chce szczepić "nieswoimi" szczepionkami, tłumacząc, że ważne jest przechowywanie i transport (temperatura). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś