Gość: redakcja IP: *.wroc.gazeta.pl 30.05.03, 20:30 Zaczęła się impreza na tarasie. Kto może, niech do nas gna czem prędzej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rk Re: u nas na tarasie IP: *.wroc.gazeta.pl 30.05.03, 20:40 u nas na tarasie towarzystwo zbiera sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: u nas na tarasie IP: *.wroc.gazeta.pl 30.05.03, 20:50 a ta Arveny niespodzianka, to to, ze juz niedlugo bedzie kupowala male ubranka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redakcja Re: u nas na tarasie IP: *.wroc.gazeta.pl 30.05.03, 21:01 Właśnie trzaskamy sobie pamiątkowe fotki! Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: u nas na tarasie 30.05.03, 21:09 witam wszystkich!! impreza na tarasie w toku!! jak zwykle jest cudownie, winko, piwo i przepyszne bułeczki , które zrobila Kociątko!!!! Ci, ktorzy nie przyszli niech żałują!!!! pozdrawiam i ściskam!! agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: u nas na tarasie 30.05.03, 21:11 jest cudnie: piękna pogoda, piękny taras, dają pifko i jest miło:) no i te słodkie, dawno nie widziane mordki:) m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: u nas na tarasie IP: *.wroc.gazeta.pl 30.05.03, 21:13 i ja tu jestem..i ja! :) peneloppa!!!-porzuc romanse i dołącz do nas! pozdrawiam nieobecnych ciałem - a duchem jak najbardziej z nami!!! marsha Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: u nas na tarasie 30.05.03, 21:15 Melduję się..jest piwko, kobiety i...takie tam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
acho Re: u nas na tarasie 30.05.03, 21:18 mastat napisał: > Melduję się..jest piwko, kobiety i...takie tam;-) To "takie tam" to jest wino i pychaste bułeczki od Kociątka. k_a_j_o - zgodnie z prośbą przekazaliśmy pozdrowienia i łączymy się z Tobą duchowo! Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: u nas na tarasie 30.05.03, 21:23 ja protestuję! uprzejmie zawiadamiam ze bułeczki są mojego współautorstwa... myślicie, ze kto zmywał gary użyte do ich produkcji ??? :-) portier dziś o dziwo nie gryzł... może go zmienili? a poza tem jest miło, przyjemnie, pijemy colę z czerwonym winem i mamy bardzo ładny widok na Kino Termos i resztę Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko Re: u nas na tarasie IP: *.wroc.gazeta.pl 30.05.03, 21:29 to ja też mam się dopisać, co? ;P to się dopisuję ale krótko ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piegdoń Re: u nas na tarasie IP: *.wroc.gazeta.pl 30.05.03, 21:40 też tu jestem, wieczorem ten taras ma jakiś dziwny urok jakby to nie było miejsce pracy a jakies wczasy nad morzem.... Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: u nas na tarasie 30.05.03, 21:41 Yesooo, ale fajnie :)) Specjalne gratulacje dla Arveny ( Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: u nas na tarasie 30.05.03, 21:45 isis! napisała: > Yesooo, ale fajnie :)) > Specjalne gratulacje dla Arveny która nas właśnie opuszcza (wshyscy wiemy za co) i dla Kociatka (miauuu)!!!!! za pyshne buŁeczki z rodzynkami!!! MNIAM!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: u nas na tarasie IP: *.wroc.gazeta.pl 30.05.03, 21:54 robi się coraz przyjemniej.... wyjątkowo urokliwy to taras,a i goście dopisali :) kto blisko Solnego-niech do nas jeszcze dołączy! m* Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: u nas na tarasie 30.05.03, 22:02 jest rewelacyjnie.ale szkoda ze nie ma muzyki, szary Kot nie zabrał gitary, więc śpiewów nie będzie, ale i tak jest bosko!!!!!więc będziemy śpiewAĆ BEZ gitary! chłopak z gitarą byłby dla NAS parą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: u nas na tarasie 30.05.03, 22:07 > więc będziemy śpiewAĆ BEZ gitary! ratunku :-P :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piegdoń Re: u nas na tarasie IP: *.wroc.gazeta.pl 30.05.03, 22:10 Kto może, niech do nas gna czem prędzej! No dobrze, dobrze ale gdzie te zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
kinga!!! Re: u nas na tarasie 30.05.03, 22:15 hhmm... tylko moge załować , niestety pierowtniaki wzięly górę i one mi w dzisiejszy piekny wieczór mi towarzysza :P miłej zabawy! :) Pzdr wszyskich i ściskam! ps. nie zdemolowac redakcji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: u nas na tarasie IP: *.wroc.gazeta.pl 30.05.03, 23:35 Gość portalu: piegdoń napisał(a): > No dobrze, dobrze ale gdzie te zdjęcia? Zdjec dzisiaj nie bedzie. Zepsuly sie. Beda, jak sie naprawia! r. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Prośba... 30.05.03, 22:22 Pomachajcie w mym imieniu we wszystkie strony Wrocławia! I leciutko skińcie głową w kierunku JWP Hrabiego! Najniższe ukłony! Siedzący w krzakach M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfer Re: u nas na tarasie IP: *.wroc.gazeta.pl 30.05.03, 22:32 pozdrawiam forum z tarasu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
geos Re: u nas na tarasie 30.05.03, 22:50 Gość portalu: cyfer napisał(a): > pozdrawiam forum z tarasu :-) To bardzo dziekujemy Forum z tarasu Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot TARAS szewczenko 30.05.03, 22:36 ...TYLKO MI Z ANDRIJEM NIE MYLIĆ :-) to w ramach ukulturalniania dostaniecie wiersz największego ukraińskiego poety - _Tarasa_ Szewczenki - i to w oryginale ;P САДОК ВИШНЕВИЙ Садок вишневий коло хати, Хрущі над вишнями гудуть, Плугатарі з плугами йдуть, Співають ідучи дівчата, А матері вечерять ждуть. Семя вечеря коло хати, Вечірня зіронька встає, Дочка вечерять подає, А мати хоче научати, Так соловейко не дає. Поклала мати коло хати Маленьких діточок своїх; Сама заснула коло їх. Затихло все, тілько дівчата Та соловейко не затих. miłego czytania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
geos żałujemy... 30.05.03, 22:48 .. że nie ma Cyfra, Rafisa, Wędzonki i Waldków.... A tak poza tym jest............ SUPER!!!!! Geos, Diabełek2 i Krisqu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: u nas na tarasie IP: *.kom / 10.103.2.* 30.05.03, 22:49 Ale jesteście wesolutkie, aż mi się udzieliło, tak trzymajcie miłego wieczoru. pozdr. majka46 Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: u nas na tarasie 30.05.03, 23:07 Kochani Moi!! ja już się żegnam,ide tańczyć !!! \BĘDZIE SUPER,CAŁUJĘ wAS WSZystkich!! agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: u nas na tarasie IP: *.wroc.gazeta.pl 30.05.03, 23:28 A isis właśnie śpiewa summertime... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: u nas na tarasie 30.05.03, 23:30 ja już w domku, słucham sobie Edyci G. w Opolu:))) wolałabym słuchać waszych śpiewów na tarasie ale co tam:)) ekipa pewnie baluje gdzieś w mieście:)bawcie się dobrze i uważajcie na zboczeńców!! pozdrowionka! specjalny buziaki dla pani Basi Piegdoń:) cmoki Marta Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: u nas na tarasie 30.05.03, 23:34 Ja właśnie też w domciu :) Kombos-programik wysłany, odbierz pocztę:) Arvena - wyglądasz pięknie:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: u nas na tarasie 30.05.03, 23:39 masti aj low ju:))) Kociak- czekam na przepis na bułeczki:) wolałabym słuchać Isis niż Edyci... w Opolu najlepszy jest Bałtroczyk:)))) buziaki m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: u nas na tarasie IP: *.chicago-10rh16rt.il.dial-access.att.net 30.05.03, 23:53 arvena napisała: > wolałabym słuchać Isis niż Edyci... > w Opolu najlepszy jest Bałtroczyk:)))) > buziaki > m Gratulacje z Ameryki!!:)) PS. Edytka byla tutaj miesiac temu, ale mizernie wypadla.Sztywna na scenie . w przeciwienstwie do reklam w przyspieszonym tempie, pokazujaca Edytke w blyskawicznej akacji.Na drugim koncercie sala swiecila pustkami.jac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: u nas na tarasie IP: *.wroc.gazeta.pl 31.05.03, 00:05 Pozdrawiamy Chicago. Z tarasu! r. (niedobitki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: u nas na tarasie IP: *.chicago-36-37rs.il.dial-access.att.net 31.05.03, 01:35 Gość portalu: rk napisał(a): > Pozdrawiamy Chicago. Z tarasu! > r. > (niedobitki) :)) Nie dobijajacie mnie.:)) Pozdrawiam Taras.jac Odpowiedz Link Zgłoś
acho Re: u nas na tarasie 31.05.03, 04:21 Prawdziwego forumowicza poznaje się po tym, jak KOŃCZY :-))) Dobranoc wszystkim - niech żałuje kto nie dotarł do PRL-u... Diabełku - :-)))))))) a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisqu071 Re: u nas na tarasie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 11:10 Yo i ja chcialem cos powiedziec o soptkanku – było fajnie, atmosferka – podniebna, milo mi było widziec już poznanych, poznac, nie wiedzianych wczesniej.No i ofkorz znalezc się w twierdzy naszej ulubionej Gazetki – jestem zaszczycony, ze moglem znalezc się wśród tworcow tego dziela, które raniutko, gdy poranne zorze wstaja, tysiace kupuja w kioskach (pozdro rowniez dla pana portiera, który jakos nie potrafi się skapnac czy ktos wchodzi, wychodzi albo jast taka jednostka spoleczna, ze wszystkich musi zaczepic=)Teraz PS-y dla tych co byli i wiedza what I mean: PS.1 – Dziubek mam nadzieje zes się wytancowala ze swoich trosk i teraz Ci lzej, choc przez chwile PS.2 – obiecuje ze next time – a wierze goraco, ze będzie, będę mogl się z Toba napic piwunia – ale obiecuj, ze odstawisz fajeczki=).No i przepraszam za niedochowanie kolejnosci w podawaniu raczek – zartowalem – ja mam happeningi ukryte chyba już w podswiadomosci i tak już wychodzi – ale pamietaj ze wczesniej już pozegnalismy się w inny sosob:P PS.3 – Chlopaki – na nastepny raz podczas dlugoweekendowego swieta o którym my wiemy – już nie będę heretykiem PS.4. Dziekuje za spontaniczny recital (slyszany co prawda z szybu windy) – szczerze – mnie się bardzo podobalo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m* kolejny "taras" jesienią... IP: *.kask.net.pl 31.05.03, 13:32 aby się nie rozpisywać,podsumuję: to było wyjątkowo udane spotkanie :) p.s.1 Piootrze-dziękuję za przesyłkę! p.s.2 ....a Pani Basia ma uroczą krótką grzywkę! :) m* Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: kolejny 'taras' jesienią... 31.05.03, 14:23 i ja się wpisuję!!! chciałam Wszystkim podziękować za przybycie i za świetną atmosferę!!dziękuję Gazecie że chce jej się organizować te spotkania dla Nas, Jesteście WIELCY!!! Teraz kilka słów dla osób poinformowanych!!! 1. do Kriska!!- wytańczyłam się dość mocno, tak mocno ze w domu byłam coś chwilę po 4 nad ranem, ale warto było, warto... 2. do Isis!!jak byś mogła napisać na gazetową pocztę raz jeszcze datę i godzine tego o czym wczoraj rozmawiałyśmy, z góry dziękuję, aha i mam nadzieje że wczoraj wszytsko było ok???? 3. do redakcji Szanownej!!- kiedy będą zdjęcia, jestem ich bardzo ciekawa..., wiem,wiem, że to nie od Was zależy, ale tak się tylko pytam 4. do Kociątka i SzregoKota!!- czekam na przepis na ciasteczka z rodzynkami!!!- PYCHA!! pozdrawiam Wszystkich!!! AGNIESZKA Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: kolejny 'taras' jesienią... 31.05.03, 14:28 diabelek2 napisała: > 2. do Isis!! mam nadzieje że wczoraj wszytsko było ok???? Niezupełnie... :( Ale już wszystko wyjaśnione. > 3. do redakcji Szanownej!!- kiedy będą zdjęcia, jestem ich bardzo ciekawa..., No własnie - zdjęcia!!! (sz)czekamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: kolejny 'taras' jesienią... IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 31.05.03, 17:18 isis! napisała: > > 3. do redakcji Szanownej!!- kiedy będą zdjęcia, jestem ich bardzo ciekawa. > .., > > No własnie - zdjęcia!!! (sz)czekamy! Sikago tez chce zobaczyc.!!To i tance byly?? Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: kolejny 'taras' jesienią... 31.05.03, 17:56 Gość portalu: jajaccek napisał(a): > isis! napisała: > > > > > 3. do redakcji Szanownej!!- kiedy będą zdjęcia, jestem ich bardzo cie > kawa. > > .., > > > > No własnie - zdjęcia!!! (sz)czekamy! > > Sikago tez chce zobaczyc.!!To i tance byly?? cześć Sikago!! tańce były ale nie na tarasie Wyborczej, więc nie ma zdjęć z tańców, chociaż może ktoś tam robił w tym PRL-u jakieś zdjęcia!!! pozdrawiam Cię serdecznie aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: kolejny 'taras' jesienią... IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 31.05.03, 18:03 diabelek2 napisała: > Gość portalu: jajaccek napisał(a): > > > isis! napisała: > > > > > > > > 3. do redakcji Szanownej!!- kiedy będą zdjęcia, jestem ich bardz > o cie > > kawa. > tańce były ale nie na tarasie Wyborczej, więc nie ma zdjęć z tańców, chociaż > może ktoś tam robił w tym PRL-u jakieś zdjęcia!!! > pozdrawiam Cię serdecznie > aga Ja Cie tez pozdrawiam, jak nie ma zdjec to chociaz krotki opis oddajacy wydarzenie.?????jacek Odpowiedz Link Zgłoś
piootr Re: kolejny 'taras' jesienią... 01.06.03, 20:09 Gość portalu: m* napisał(a): > aby się nie rozpisywać,podsumuję: to było wyjątkowo udane spotkanie :) > > > p.s.1 Piootrze-dziękuję za przesyłkę! Dziś mijają równo dwa lata :-) > p.s.2 ....a Pani Basia ma uroczą krótką grzywkę! :) > m* A ja nie mam szczęścia do tarasów. Już drugi mi umknął :-( Piootr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko anatomia żaby ;P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.03, 18:37 www.froguts.com/frog/frogut1.html przepis na ciasteczka pojawi sie za chwilkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: anatomia żaby ;P IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 31.05.03, 19:02 A ja nie dalej , jak wczoraj, bylem w malej francuskiej restauracji-"Les Doux Grosse" i jadlem "cos" bez uprzedniej sekcji.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: anatomia żaby ;P 31.05.03, 19:21 Kochane Kociątko!! dzięki Tobie wiem jak wygląda żaba od wewnątrz:PPP dobrze że nie umieściłaś pod tym przepisu na ciasteczka :PPP pozwolisz że prześle tą stronkę kilku znajomym ???:P aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m* Re: anatomia żaby ;P IP: 62.233.178.* 31.05.03, 19:10 obrzydlistwo! biedny żabol.... ;) isis-i jak Ci się spodobał >PRL< ? ciao m* Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: anatomia żaby ;P 01.06.03, 09:18 Gość portalu: m* napisał(a): > obrzydlistwo! biedny żabol.... Żabka jest śliczna! Cudna! Apetyczna...??? > isis-i jak Ci się spodobał >PRL< ? Marsha, w końcu nie dotarłam - po drodze kogoś spotkałam i nieco dziwnie zakończył się ten dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Nic dziwnego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 09:22 isis! napisała: - po drodze kogoś spotkałam i nieco dziwnie > zakończył się ten dzień... Isis zapewniam Cie, ze seks w Twoim wieku to nic dziwnego, to normalne zakonczenie dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Nic dziwnego 01.06.03, 10:38 Gość portalu: ktoś napisał(a): > Isis zapewniam Cie, ze seks w Twoim wieku to nic dziwnego, to normalne > zakonczenie dnia. Hehe, ale to nie był seks, tylko kłótnia! Seks to normalne - kłótnia - nie. Bo ja jestem niespotykanie spokojny człowiek :) Odpowiedz Link Zgłoś
kinga!!! Re: anatomia żaby ;P 31.05.03, 19:15 Gość portalu: Kociątko napisał(a): > www.froguts.com/frog/frogut1.html > przepis na ciasteczka pojawi sie za chwilkę ;) no w koncu porzadna pomoc naukowa :) do maturki jak znalazł a przepis... hmm... tez chetnie pocztam Odpowiedz Link Zgłoś
geos Re: anatomia żaby ;P 31.05.03, 19:29 Gość portalu: Kociątko napisał(a): > www.froguts.com/frog/frogut1.html > przepis na ciasteczka pojawi sie za chwilkę ;) Ja się przyłaczam do podziekowań dla redakcji za superaśny wieczór. Kociątko żaba jest..... hmmmmmm interesująca :-))))) Ale chyba szybciej zrobię Twoje pyszne bułeczki niz sekcję żaby. :-)))) Pozdrawiam wszytskich i dziękuję za wspólny wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko czas na przepis :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.03, 19:13 potrzebne: 1 kg mąki (najlepiej tortowej), 7 dkg drożdży, 10 dkg tłuszczu (masło, margaryna), 3 żółtka, 20-25 dkg cukru, 1/2 l mleka i rodzynki :) uwaga - wszystkie składniki powinny miec temperaturę pokojową! teraz robimy: drozdże rozetrzeć z cukrem (5-10 dkg z przygotowanego), dodać 15-20 dkg maki, rozprowadzić mlekiem (większą połową), dokładnie wymieszać, przykryć i zostawić w spokoju na co najmniej godzinę (rozczyn powinien podwoić swoja obj., najlepiej ok. 2 godziny poczekać). żółtka ucieramy z reszta cukru na gładką masę, tłuszcz topimy, mąke przesiewamy do dużego gara i tam wrzucamy/wlewamy rozczyn. pozostałym mlekiem płuczemy garnek z rozczynu. i tu zaczyna sie wyrabianie ciasta :) najpierw ugniatamy zawartość garnka, potem dodajemy żółtka z cukrem i dalej sie męczymy. etap długi i dość monotonny, nie należy zrażać sie tym, ze ciasto sie nie chce kleić, to wymaga czasu. jak juz jest jednolite i ma dużo powietrza dodajemy po trochę stopiony tłuszcz, znowu ugniatamy i dodajemy rodzynki. teraz odstawiamy zeby znowu urosło (też ma się 2krotnie powiększyć) z ciasta robimy małe/większe bułeczki i kładziemy na posmarowaną tłuszczem blachę, tam znowu sobie rosną (40 minut ok.). piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, do goracego wkładamy bułeczki (można posmarować rozmaconym jajkiem przed pieczeniem). pieką się ok. 20 minut, nie wolno za wcześnie otwierac piekarnika bo zakalec murowany ;) porcja jest na 30 średnich bułeczek mam nadzieję zę sie nie przerazicie tego oipisu ;) życzę smacznego Kociątko Odpowiedz Link Zgłoś
kinga!!! Re: czas na przepis :) 31.05.03, 19:18 no tak a ja umiem piec tylko ciasta z proszku ;) trzeba bedzie babcie zatrudnic do zrobienia bułeczek :))) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
mastat wrrr 31.05.03, 19:25 Czy może mi ktoś wyjaśnic czyj był kretyński pomysł podszywania się pod Cyfera? Mam nadziję że się ta osoba dobrze bawiła...choć zabawne to nie było..:/ Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: wrrr 31.05.03, 20:54 Mastat, co się stało???? nie warcz!!! pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
aniel Re: buu 01.06.03, 19:33 Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Szkoda,że Was nie mogłam spotkać alwe sami rozumiecie- praca :( A może kiedyś jakaś imprezka np.w niedzielę??? wspaniała pogoda na wieczorne grillowanie Odpowiedz Link Zgłoś