Dodaj do ulubionych

Niech żyje swoboda i dziewczyna młoda

IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 21.05.07, 01:44
poziom artykułu jest żenujący. głupie wsiury przyjechały się bawić a mądrzy i
roztropni wrocławianie mrużyli oczy. niestety taka prawda że wrocław kocha
disco polo i zrzucanie winy na wieś nie jest na miejscu. jako student jestem
załamany muzyką jaka leci na większości studenckich imprez
Obserwuj wątek
    • Gość: Dynggg... Re: Niech żyje swoboda i dziewczyna młoda IP: 213.199.197.* 21.05.07, 01:51
      Ja sam bawiłem się dużo lepiej niż na koncercie hiphopowym (moja muzyka), czy
      jakimkolwiek innym. Disco polo zjednoczyło studentów, zabawa była zajebista. A i
      piosenki fajne. Warstwa muzyczna słaba, ale teksty, no, perełki same. "Jesteś
      szalona, mówię Ci!":)
    • Gość: Jaq Niech żyje swoboda i dziewczyna młoda IP: *.wro.vectranet.pl 21.05.07, 08:43
      Mieszkam we Wrocławiu już parę lat(nie pochodzę z wioski) i naprawdę ciężko by
      mnie nazwać fanem Disco Polo, ale to co zobaczyłem w sobotę na Polach Marsowych
      przeszło moje najśmielsze oczekiwania! Około 15-20tys. ludzi i wszyscy zadowoleni,
      uśmiechnięci po prostu szok! To była "branżowa" impreza i jeśli tylko będzie
      okazja to odwiedzę następną:)
      p.s. : Do pana dziennikarza- może stosowniej byłoby się odnieść nie do poziomu
      muzyki ale do poziomu organizacji, który rzeczywiście był żenujący zarówno ze
      strony organizatorów imprezy jak i ze strony miasta. Dla 15-20 tys. ludzi
      przygotowano "aż" dwa namioty ze wstrętnymi hot-dogami i to by było na tyle
      jeżeli chodzi o gastronomię, a co do miasta to wypada podziękować za tramwaje i
      autobusy, które po prostu nie jeździły lub przyjeżdżały okropnie spóżnione. Może
      zasadnym by było następnym razem pomyśleć jak odtransportować taki tłum z
      powrotem do domu?
      • Gość: Paula Re: Niech żyje swoboda i dziewczyna młoda IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 21.05.07, 10:18
        Pan Cholewa to taki typ że jak by zrobić U2 na Juwenalia to napisze ze cienko i
        oklepana gwiazda. Facet ma kompleksy i zawsze jeździ po wszystkim co się robi.

Co do kolesi Disco Polo - przypatrz się Panie Cholewa - inteligontni ludzie bez
        kreszowych dresów, sprzedają po 1,5 mln płyt i takich jak ty mają gdzieś.
        • Gość: bono Re: Niech żyje swoboda i dziewczyna młoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:57
          ej no gdzie u2 a gdzie shazza, nie rozpedzaj sie dziewczynko:)
    • Gość: breslauer a mozeby kiedys ... IP: *.telsat.wroc.pl 21.05.07, 10:40
      ... zamiast co roku tych samych gwiazd
      kult, t.love, ira itd.
      zaprosic np. jamiroquai?
      hmmm
    • Gość: Agnieszka Niech żyje swoboda i dziewczyna młoda IP: *.kuzniki.net 21.05.07, 13:19
      Zgadzam sie poziom artykulu jest zenujacy!!!!!!!!!!!!! Gazeta caly Wroclaw nazwala wiesniakami
    • Gość: Basia Re: Niech żyje swoboda i dziewczyna młoda IP: *.kuzniki.net 21.05.07, 13:53
      Jestem studentka Politechniki Wroclawskiej:( i to co zrobil Pan redaktor
      Cholewa jest plytkie i zenujace nazywajac Nas weisniakami!!!!!!!! Zadam
      przeprosin. Ja tak samo jestem zalamana muzyka jaka leci na wieksozci
      studenckich imprez. Sobotnie koncert dobitnie pokazal czego potrzebuja ludzie,
      a potrzebuja sie dobrze pobawic mi sie bardzo podobalo i oby wiecej takich
      imprez w Naszym miescie
      • Gość: bono Re: Niech żyje swoboda i dziewczyna młoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:11
        Ja tez zadam przeprosin od organizatorow, ze teraz jako student mam na koncie
        zorganizowanie najwiekszej imprezy disco polo w tym kraju. Mnie nikt
        wieśniakiem nie nazwal (przynajmniej w tekscie nie znalazłem takiego zdania),
        chociaż bylem tam w sobote, rzeczywiscie sporo bylo przyjezdnych nie-studentow.
        • mr.wroclove Re: Niech żyje swoboda i dziewczyna młoda 21.05.07, 23:22
          Bylem, sluchalem, widzialem :)
          Przez chwile balem sie, czy nie dojdzie do zadymy. Z jednej strony studenci
          poprzebierani w dresiki i adidaski, a z drugiej wsrod nich autentyczni
          discopolowcy - pijacy wodke z gwinta. Na szczescie ci drudzy nie poczuli sie
          urazeni na tyle, by szukac zaczepki
    • Gość: Helena Re: Niech żyje swoboda i dziewczyna młoda IP: *.e-wro.net.pl 21.05.07, 17:03
      Hehe, napisałam własnie coś podobnego do Twojego artykułu, nie zauważyłam ^^'
    • Gość: agness Niech żyje swoboda i dziewczyna młoda IP: *.madcomputers.pl 22.05.07, 10:50
      a ja bawilam sie znakomicie :)
      pozdrawiam Boys'ow i czekam na kolejny koncert
      aga z wrocławia
    • Gość: mr white żenada IP: 195.94.215.* 22.05.07, 10:59
      Cholewa ma rację. Jeśli ktoś słucha disco-polo (na zdrowie) to jest
      wieśniakiem. Kropka. I nieważne, czy urodził się we Wrocławiu czy Sierpuchowie.
      Jest wieśniakiem, bo słucha wieśniackiej muzyki. Te 20 tys. ludzi pokazało, co
      ich naprawdę kręci i przy czym się dobrze bawią. Fatalnie to świadczy o młodej
      inteligencji.
      • Gość: Wrocławianin Re: żenada IP: *.magma-net.pl 22.05.07, 21:40
        Ludzie słuchają oglądają i podziwiają to co do nich dociera i co są w stanie
        zrozumieć. Muzyka disco polo jest prosta łatwa i przyjemna zarówno w treści jak
        i warstwie muzycznej, dlatego przypada do gustu szerokiemu gronu ludzi.
        Podobnie jest np. z szeroko pojętą sztuką. Wąskie grono odbiorców (zwanych
        przez siebie koneserami) będzie zachwycać się piękną przyschniętą kupą na
        płótnie malarskim , zastanawiając się jakie to odkrywcze. Dla nich to będzie
        sztuka. Dla przeciętnego odbiorcy "z ulicy" ta wyszukana forma przekazu będzie
        poprostu zwykłym stolcem a nie wybitnym dziełem. Dla takiego prostego
        człowieczka sztuką będzie "Bitwa pod Grunwaldem", "Dama z łasiczką" a nie jakiś
        artystyczny bełkot.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka