anwb 15.06.07, 16:14 Pani(e) autorze! Skoro nazwa Hala Ludowa jest dla wszystkich Polaków nazwa oczywista tego miejsca, to po co ja zmieniac. Hala Stulecia to nazwa oczywista tylko dla mieszkancow Breslau. I niech tak pozostanie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jonek Hala Ludowa IP: *.e-wro.net.pl 15.06.07, 16:39 Wprawdzie w czasach Polski Ludowej byłem dzieckiem to jednak nazwa "Hala Ludowa" tak mi zapadła w pamięci że nigdy nie nazwę tego budynku inaczej. Tak jak PDT zawsze będzie dla mnie pedetem a nie jakimś Renomą czy domem handlowym centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
expilo Re: Hala Ludowa 15.06.07, 18:03 Jasne, że z tymi zmianami teraz to już kompletny idiotyzm, jeszcze na początku lat 90-ch to można to było jakoś zrozumieć, ale akurat Hala Berga nie brzmi najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Ciekawostka IP: *.e-wro.net.pl 15.06.07, 19:22 Parę lat temu planowano nazwać ulicę Ziembicka na Jana Pawła II (jeszcze za jego życia) Niby ludzie sie zgadzali ale jak sie okazało, że taka zmiana adresu wiąże się z: nowy dowód osobisty, nowe prawo jazdy, nowy dowód rejestracyjny, nowy paszport, druczki informujące o zmianie adresu w Urzędzie Skarbowym, ZUS-ie, bankach, informowanie rodziny i znajomych o nowym adresie a dla firm dodatkowo drukowanie nowych wizytówek, plakatów, ofert, przeróbki na stronach internetowych itd itd. Trzeba by odstać godziny w różnych urzędach i wydać kasę na drukowanie nowych wizytówek i zakup znaczków skarbowych w urzędach. Wyobraźcie sobie, że nagle ludzie prywatni i firmy zrezygnowali z takiego pomysłu i prawie nikt nie podpisał petycji. Może dajmy sobie spokój ze zmianami nazw budynków i ulic bo z tego tylko same problemy wynikają. W Porębie na Śląsku jest ulica Armii Krajowej i Ludowego Wojska Polskiego i nikomu tam to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Ciekawostka IP: *.brig.cable.ntl.com 17.06.07, 00:07 Ale Plac JPII zrobili na sam koniec kadencji! Ja tam wolałem "1go Maja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonBolano Re: Hala Berga? - list od Czytelnika IP: *.SLOWIANKA.ds.uni.wroc.pl 15.06.07, 21:24 Ja powiem tak. Dywagacje na temat tak blachych spraw powinny zostac oddalone na jakies spokojniejsze czasy. Euro za pasem panowie samorzadowcy! I mimo, ze nie jestem calkiem z Wroclawia, tylko tu studiuje, to chcialbym doczekac dobrze zorganizowanej imprezy masowej nie tylko w tym miescie, ale takze w tym kraju. Kolejne kompromitacje sa nam nie potrzebne. Hala Maxa Berga brzmi bardzo dobrze, Hala Ludowa się przyjela przez te kilkadziesiat lat, z kolei Hala Stulecia to oficjalna nazwa. Jednak za kazdym razem to jeden budynek, jeden i ten sam, ktory ma swoja hitorie, ktory powstal z konkretnej przyczyny i zadna zmiana nazwy nie zmieni tego, ze Hala miala upamietniac 100-lecie wystapienia cesarza do swojego ludu. Tego sie nie da wymazac, a nawet nie powinno. Niech kazdy mowi jak chce - wszyscy wiedza o co chodzi - wystarczy powiedziec slowo hala i kazdy widzi oczyma wyborazni wielka zelbetonowa budowle i igilice obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hala berga Hala Berga? - TAK !!! IP: 139.48.209.* 16.06.07, 05:44 Hala Berga i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek A moze Hala Jana Pawla II...ewntualnie Benka XVi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 10:38 ....zamiast tracic czas na wymyslanie nazw ukradzionych obiektow moze by polscy impotenci sami cos wymyslili i wybudowali.... Odpowiedz Link Zgłoś
froken Re: A moze Hala Jana Pawla II...ewntualnie Benka 16.06.07, 11:00 Heraldek w d u p e sie pocaluj!!!! Pieprzysz o ukradzionych obiektach, a szkopy co zrobili z polska? Ile nakradli, zagrabili i wymordowali? Stuknij sie w leb pacanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowej Re: A moze Hala Jana Pawla II...ewntualnie Benka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.07, 12:19 Kraków ma swojego wita stwosza (Veit Stoss), my możemy mieć Maksymiliana Górę. Proponuje nazwę "Góra Żelbetu" Odpowiedz Link Zgłoś
froken Haraldek impotent umyslowy! 16.06.07, 11:06 Gość portalu: Heraldek napisał(a): > ....zamiast tracic czas na wymyslanie nazw ukradzionych obiektow > moze by polscy impotenci sami cos wymyslili i wybudowali.... A ty to kto? Tez polski impotent...Ha...Ha.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orbison Hala Berga? - list od Czytelnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 21:24 Autor listu ma rację. Skoro ma nie być "Ludowa", to po co właśnie "Stulecia"? Przecież to nie nasze stulecie miało być upamiętnione. Rozsądnym byłoby nazwać ją właśnie Halą Berga, dla uczczenia architekta hali. Popieram autora! Odpowiedz Link Zgłoś