Dodaj do ulubionych

Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips

18.06.07, 22:13
Za to to powinny być wyroki i to dwucyfrowe! A karę taką przypierdzielić, żeby prezes LG poszedł z torbami.
Mam nadzieję, że sąd nie ulegnie sztuczkom drogich (zapewne) adwokatów i pozamyka winnych na długie lata. Ale nie tylko bezpośrednich odpowiedzialnych, ale głównie tych wysokich kierowników, którzy o sprawie wiedzieli.
Obserwuj wątek
    • Gość: wrocławianin Wstyd dla firmy IP: *.e-wro.net.pl 18.06.07, 23:06
      Mają tyle kasy i nie dbają o własnych pracowników. Wstyd dla firmy.
      • Gość: lukas Re: Wstyd dla firmy IP: *.dd.ronus.pl 18.06.07, 23:15
        W Stanach już by polecieli z torbami - u nas dostaną jakąś śmieszną karę i tyle
        • Gość: AG Re: Wstyd dla firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 23:18
          Zamknac fabryke, ludzi na bruk i po klopocie
          • tetlian Re: Wstyd dla firmy 19.06.07, 06:36
            Niby taka znana marka, taki dobry sprzęt tworzy, a warunki pracy mają jak za komuny.
            • Gość: llukiz Re: Wstyd dla firmy IP: 77.79.194.* 19.06.07, 07:35
              co do szkoleń bhp to wszystkie są fikcją. Podają na nich takie istotne typu "jak
              coś się kręci to nie pchaj tam łap". Z takiego szkoleni nikt nic nie wynosi. Jak
              ktoś jest debil to takie szkoleni nic mu nie da bo się do niego nie zastosuje. A
              jak ktoś nie debil to mu takie szkoleni nic nie da bo mówią dla niego rzeczy
              oczywiste
        • Gość: q Re: Wstyd dla firmy IP: *.wroclaw.mm.pl 19.06.07, 10:05
          Po co takie bzdury wypisujesz? Sądzisz, że nie ma wypadków w Stanach
          Zjednoczonych w fabrykach? Dla firm globalnych nie istnieje coś takiego jak
          odszkodowanie po którym się idzie z torbami. Ale bezmyślnie popowtarzać takie
          banały zawsze dobrze.
    • matyii nararażać życie za 1000 zł ? 18.06.07, 23:18
      I oni się dziwią że u nich nikt nie chce pracować. Kto by chciał nararażać
      życie za 1000 zł
    • heraldek Powinien rozumiec, ze wchodzi sie drzwiami..... 18.06.07, 23:59
      ...a nie kominem.....
      Polakowi podstawowe zasady BHP trzeba do glowy mlotem,
      aby zrozumial.....
      • Gość: Egon Re: Powinien rozumiec, ze wchodzi sie drzwiami... IP: 84.40.217.* 19.06.07, 06:49
        Jestes durny jak ten mlot o którym piszesz
        • Gość: pracownik operator Re: Powinien rozumiec, ze wchodzi sie drzwiami... IP: *.madcomputers.pl 20.06.07, 21:43
          szkoda mi zniżać się do twojego poziomu, jestes wyuzdanym z uczuć człowiekiem i
          bawi cie czyjas tragedia, zamiast móżg pozostało wielkie nis, totalna
          pustaka..... A LGPHILIPS niech w końcu ktos dopadnie, dowali(przpraszam za
          okreslenie) taką karę, ze trudno im będzie z tego wyjść. Teraz codziennie
          musimy podpisywac durne dokumenty, że niby mamy szkolenia z BHP, stanowiskowe,
          a gdzie oni byli rok temu!!!
          • heraldek Za komuny wam bylo lepiej, robole, nieprawdaz.... 22.06.07, 00:56
            ...i produkowaliscie bezuzyteczne buble....
            Azjaci naucza was szacunku do pracy i dyscypliny.....
            naprawia to co komuna zdemoralizowala......
            • Gość: doom Re: Za komuny wam bylo lepiej, robole, nieprawdaz IP: *.kalisz.mm.pl 23.06.07, 10:27
              herladek jedna duża paca w twój łysy łeb.
            • Gość: operator Re: Za komuny wam bylo lepiej, robole, nieprawdaz IP: *.wro.vectranet.pl 23.06.07, 16:18
              jesteś kretynem!!!!!!!!!!! nie masz pojecia o tym co się dzieje w tej piepszonej firmie więc nie komentó
              j tego... no chyba ,że chłopie nie masz co z sobą zrobić i lubisz wzbudzac ogólna pogardę osób, ktore interesuje w jaki sposób ta sprawa się zakończy?
              • Gość: Andy z Aachen Re: Za komuny wam bylo lepiej, robole, nieprawdaz IP: *.proxy.aol.com 26.06.07, 09:45
                Pozdrawiam serdecznie, mieszkam w Aachen (Niemcy). Na terenie naszego miasta
                znajdowala sie fabryka telewizorow LG Philips Displays. Ale niestety, w zeszlym
                roku LG doprowadzilo zdrowa fabryke do ruiny i zglosilo do konkursu. Z dnia na
                dzien wyrzucili ludzi na ulice, w wypadku konkursu pracownicy nie otrzymali
                zadnych odszkodowan finansowych, ktore mieli wczesniej zagwarantowane. Kryje
                sie za tym wiele tragedie rodzinnych. Co sie okazuje koreanczyki otworzyli nowa
                fabryke telewizorow w Polsce i jeszcze dostali dotacje z Unii Europejskiej. A
                teraz was chca wysyskiwac i traktuja jak niewolnikow. Nie dajcie sie! To jest
                wysysk czlowieka przez czlowieka. Jak tak dalej bedzie to wrocimy do ery
                kamienia lupanego. Europejskie dotacje powinny sluzyc w perwszej kolejnosci
                Europejczykom. LG Elektronics to bardzo bogata firma, sponsoruje w Niemczech DFB
                (Niemiecki klub pilki noznej), i dlatego tez powinni swiecic dobrym przykladem.
                Jestesmy z wami, nie poddawajcie sie. Walczcie o swoje prawa!Mamy oficjalna
                strone internetowa, gdzie opisana jest nasza sytuacja

www.aachener-glassfront.de/44.html
                kaufverzicht.de/

Bardzo by nas ucieszylo, gdybysmy otrzymywali od was biezace informacje na
                temat wydarzen w polskim LG.

KAB Betriebsgruppe Freunde der ORGA LG.Philips.

Mail: ORGALGPDAC@aol.com
      • Gość: doom Re: Powinien rozumiec, ze wchodzi sie drzwiami... IP: *.kalisz.mm.pl 23.06.07, 10:35
        i kolejna paca i tylko żal ,że to nie real .
    • Gość: Zdzisiek Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: 84.40.217.* 19.06.07, 06:48
      No mam nadzieje że w końcu cos sie zmieni. No chyba że z wielkiej chmury maly
      deszcz.
    • Gość: JKK Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 07:25
      Chyba Was pogięło...
      Niedouczony cwaniaczek z lenistwa przeszedł wewnątrz maszyny co pewnie było zakazane i sprzeczne
      ze zdrowym rozsądkiem, no i dostał najwyższy wymiar kary (Ziobro by się ucieszył) - nagroda Darvina
      mu się należy.
      Straszne jest to, że pracodawca musi przewidywać najbardziej kretyńskie zachowania.
      A jak ktoś nie che pracować za 1000 zł to po co pracuje? Przymus jakiś? Zawsze może pić piwo pod
      budką za mamną rentkę...
      • Gość: Tidum Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 08:46
        Jak słusznie zauważyłeś "Niedouczony".
        Jakby miał odpowiednie przeszkolenie BHP, powiedzieli mu dokładnie, że takich
        rzeczy robić nie można, bo może się właśnie coś takiego stać, uniknęlibyśmy
        takiej tragedii.
        • Gość: varciasz Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: 87.105.182.* 19.06.07, 09:08
          Chyba nigdy nie byleś na takim szkoleniu. Tam wszyscy zlewają to co słyszą. Wina
          była po obu stronach. Nie rozumiem haseł aby wygonić LG z kraju. Jak mają rosnąć
          pensje jak nie będzie konkurencji o pracownika ??? Chyba nie wszyscy tutaj w
          ogóle myślą. Tacy pracodawcy jak LG bezpośrednio przekładają się na wzrost
          pensji w regionie bo po prostu zaczyna ich brakować!!!

Polacy to jednak zawistny naród ... szkoda ...
          • Gość: Tidim Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:36
            Nie byłam na takim szkoleniu. Bywałam na innych.
            I nic nie pisałam odnośnie wygonienia LG z kraju. Jednak nie ulega wątpliwości,
            że zawiniło niewłaściwe przeszkolenie. Jakby osoba była świadoma tego, co go
            może spotkać, na pewno nie pchałaby się tam, gdzie nie powinna.
        • Gość: ZiomisławPaliblant To była prasa hydrauliczna. IP: *.e-wro.net.pl 19.06.07, 09:32
          To była prasa hydrauliczna. Chyba jest jasne, że nie należy pod nią wchodzić, i nie potrzeba wielkich szkoleń, by to wiedzieć.
          • Gość: Tidum Re: To była prasa hydrauliczna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:37
            Wypadek chyba ewidentnie udowadnia, że jednak trzeba.
          • Gość: mm Re: To była prasa hydrauliczna. IP: 212.203.136.* 20.06.07, 15:30
            to było też urządzenie mechamiczne, które trzeba naprawiać, on tam wchodził po
            to by naprawić.
            pod samochód też się normalnie nie wchodzi, nie?
            chyba, że się go naprawia.
            co za durne teksty... "Chyba jest jasne, że nie należy pod nią wchodzić"
          • Gość: werty Re: To była prasa hydrauliczna. IP: *.greenlan.pl 21.06.07, 14:45
            nie masz pojecia o czym piszesz chlopczyku, wiec nie zabieraj glosu na tym
            forum.na wet nie odrozniasz hydrauliki od pneumatyki wiec przejdzna forum dla
            przedszkolakow i tam daj upust swojej fantazji kret.nie
      • Gość: AR Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.07, 18:16
        ty chyba sie nie słyszysz najpierw zdobądź konkrety a potem pisz głupoty jakby
        nie musiał to by tego nie robił i na pewno by żył.To należało do jego obowiązków
        wiec nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia.Najlepiej teraz gadać pierdy o
        których nic sie niewie!
    • Gość: rutek tak to jest jak w takich zakladach zatrudnia sie IP: *.e-wro.net.pl 19.06.07, 07:25
      "managerow" a nie inzynierow. tekst : "Czy były identyczne? Skoro produkują to
      samo, to musiały być." jest rozbrajajacy. usmielem sie do lez. juz na podstawie
      tego stwierdzenia LG wystawilo sobie u mnie swidectwo czyli jakiej marki LCD mam
      NIE kupowac.
    • Gość: ania Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.07, 09:31
      A ja bym tam chciała zeby to całe LG pozamykali.NIech sie wynoszą!Znam tą firmę
      od podszewki.Panoszą sie po Wrocławiu i myslą ze są lepsi od nas.Czują się jak
      ważniacy którym najlepiej czerwony dywan rozwijać gdziekowilek sie pojawiaja.A
      połowa z nich nielegalnie tu pracuje!hehe Poza tym co to za firma z olbrzymią
      kasa co nie daje zarobic pracownikom polskim tylko ładuje w koreańców!Załosne
      • Gość: mkl Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: *.ukonline.co.uk 19.06.07, 11:10
        to jak szkolenia wygladaja (wiekszosc wie) ze generalnie nie sa zbyt
        rozwijajace, jednak skoro jest taki wymogl to szkolenie powinno sie odbyc.
        oczywiscie jestem za rozwojem regionu i dlatego uwazam ze firm powinno byc jak
        najwiecej. Szkoda tylko ze te ich pensje caly czas marne.Im chca sie wzbogacic
        na taniej sile roboczej, rzad chce pozwolic na sciganie cudzoziemncow do pracy,
        bo brakuje rak, niech dadza wieksze pensje, a chetnych szybko znajda.

• everybody Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips 19.06.07, 12:58
          stara prawda z szkolen BHP - najczesciej wypadki zdarzaja sie doswiadczonym
          pracownikom.szkoda czlowieka, ale nie szukalbym w tym przypadku winy tylko po
          stronie pracodawcy.
      • Gość: mm Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: 212.203.136.* 20.06.07, 15:32
        nielegalnie? a to ciekawe. z tego, co wiem wszyscy... WSZYSCY mają pozwolenia
        na pracę wydane przez sam rząd RP i są zameldowani tam, gdzie mieszkają.
        ale bzdury piszecie...
        nic nie wiecie, ale jeden mądrzejszy od drugiego...
    • Gość: kiki Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: *.dongyang.pl 19.06.07, 12:42
      To że on dostanie kare z dwu cyfrowym wynikiem i pujdzie z torbami to nic nie
      znaczy.Bo jak by co to polska obsługa tak samo zawiniła
      • Gość: Egon Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: 84.40.217.* 19.06.07, 13:07
        ja tu widze zmasowany atak LG przydupasów.
        Fakt jest faktem człowiek zginąl i wszyscy wiedza jak sa traktowani ludzie w
        LG.
        Zadne pieprze... nie zmieni faktu że ludzi etam nie chca pracowac.
    • Gość: polo Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: 195.160.253.* 19.06.07, 14:26
      Koreańczycy wydają sie być strasznie pazerni, ciągle im czegoś mało.
      Oszczędzają na czym sie da w szcególności na płacach szkoleniach
      bezpieczeństwie. Produkcja w Koreańskich fabrykach zaczyna się przed formalnym
      oddaniem obiektów i urządzeń, nie zwraca sie uwagi na bezpieczeństwo. Podejście
      Koreańczyków do Polaków jest takie, że jak jeden pracownik odejdzie czy ulegnie
      wypadkowi to znajdzie, wcale się Polakami nie przejmują - to jest tylko tania
      siła robocza. Rasizm Koreańczyków jest dobrze znany pracującym w Koreańskich
      fabrykach na całym swiecie. Nie jest istotne pochodzenie. Znany był przypadek
      zmuszania młodych dziewczyn a Chin do pracy po 16 godzin z sobotami w jednej z
      fabryk na terenie Biskupic Podgórnych. W istniejącyh i budującyh się fabrykach
      jest jescze wiele niedopatrzeń sądzę że pojawienie się następneych wypadków
      jest kwestią czasu.
      • Gość: TKan Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: *.devs.futuro.pl 19.06.07, 15:26
        Panie Polo, a skądże takie informacje o tych Chinkach? Znam sprawę dość dobrze
        powiem szczerze i zadziwia mnie fakt z jaką łatwością ludzie potrafią "wysysać z
        palca" pewne informacje. W kategorii plotkarz roku medal się należy ;)
        Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy bajeczek
        • Gość: gość Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:09
          Co się tyczy Chinek które pracują w Biskupicach Podgórnych to było kilka
          niepełnoletnich ale już wyjechały. Wiem o tym bo pracowałam z nimi na hali i
          pokazywały mi paszporty. W mojej fabryce to Chinki i Koreanki pracują po 16h i
          mówią że to normalne bo u nich w chinach tak się pracuje. A co do wypadków to
          się zdarzały, zdarzają i zdarzać będą. Niestety nikt tego nie jest w stanie
          przewidzieć, a ludzka bezmyślność niezna granic. A co do Inspekcji Pracy to w
          mojej firmie ciągle jest jakaś kontrola czy inspekcja sama nie wiem kto to jest
          bo ciągle ktoś chodzi i nic się z tego powodu nie dzieje. Wyjścia ewakułacyjne
          pozamykane i klamek w oknach brak na tym kończę.
      • Gość: mm Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: 212.203.136.* 20.06.07, 15:34
        nie są pazerni, tylko są biznesmeni.
        nie przyszli tu rozdawać wszystko na prawo i lewo, tylko zarabiać!

polo, piszesz, że znany był przypadek 16to letnich Chinek pracujących w LG.
        może jakieś szczegóły? bo z tego, co wiem, nic takiego nie było...
        czy znowu bzdury sobie wymyślasz, żeby było tu ciekawiej??
        • Gość: anonim Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: *.kalisz.mm.pl 20.06.07, 17:09
          Jestem ciekaw dlaczego nikt nic nie pisze o dziewczynie która była bezpośrednim
          świadkiem wypadku ponoc jedzie na psychotropach.Czy ona miała takie szkolenie ?
          Czy gdyby je miała pomogłaby temu człowiekowi,dlaczego nikt o tym nie mówi...i
          czy wogule ktoś interesuje się tym jak ona się z tym wszystkim czuje....jedno
          wielkie totalne bagno...i tyle
          • Gość: kolo praca w lg philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 13:11
            Dla zainteresowanych praca w klolchozie kilka informacji:
            zarobki-operator(najwiecej ich trzeba)1300 brutto.Czyli ok.850 na reke do 1500
            brutto ok 1000 na reke.
            system pracy-4brygadowka tj.praca 6 dni w tygodniu.Wolny weekend raz na 6
            tygodni(sobota i niedziela).ZERO dodatkow za prace w soboty i niedziele!!!!gola
            pensyjka za kierat 4brygadowki.Ludzie nie warto!!!ani pieniedzy z tego nie
            macie ani zycia prywatnego dla rodziny!!Mam pytanie dla kogos kto jest oblatany
            w kodeksie pracy.Czy pracujac w 4 brygadowce nalezy sie dodatek za prace w
            niedziele?prosil bym bardzo o informacje na ten temat.Pozdrowienia dla tych co
            dzis pracuja,jest niedziela(oczywiscie za darmo pracuja)
        • Gość: doom Re: Inspekcja Pracy doniesie na LG Philips IP: *.kalisz.mm.pl 23.06.07, 10:21
          mm , chyba żółć cie już zalała .
          Jezeli maja wszyscy pozwolenia to dlaczego indonezyjczycy w dong yang siedzą w
          kiblach podczas inspekcji , moze maja sraczkę .
          A jeżeli chodzi o ich oszczędności to najwieksze obecnie są w kasynach bo
          jednemu z bosów zabrano złota kartę i pewnie biedaczysko płacze po nocach bo
          gdy puszczał tych kilka zer to z myślą , że wygra na podwyżki dla polaczków .
          mm , jeżeli nie pamietasz , bo pewnie młody jesteś to kup sobie bielinkę i
          łyknij może zabijesz w sobie tą żółtą zgniliznę która cię żre od środka .

• Gość: safety Szkolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 18:40
      A najgorsze jest to ze jak by sie podobna rzecz stala jeszcze raz to wynik bylby
      taki sam. Niesety nikt nie nie pokazal jak nalezalo Mackowi pomoc. Mowi sie
      tylko ze nie nalezy wchodzic w niebezpieczne miejsca. A co sie dzieje jak
      produkcja staje? Sepy stoja i tylko:szybko, szybko technik!!
      A co do tej maszyny. Zadna to prasa. Ruch gora dol realizuje Servomotor + pochyl
      za pomoca silownika. Ten servomotor bez zasilania ma hamulec (czyli po
      wcisnieciu przycisku bezpieczenstwa blokuje sie), wiec jak go zwolinc szybko?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka