Dodaj do ulubionych

Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską

24.06.07, 03:43
Osobiście wolałbym pospacerować nocą w towarzystwie bratowej pani
Maciejewskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: pawelini kawa i ciastka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 08:43
      A ja byłem :) Najbardziej podobały mi się kawa i ciastka :P
      • Gość: grabiszanka Re: kawa i ciastka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.07, 09:46
        A mnie najbardziej podobał się duch. No i cała impreza super. Maciejewska
        świetna, ludzie tacy mili. Do zobaczenia we wrześniu.
      • Gość: Ala Re: kawa i ciastka - Darmowa wyżerka też była? IP: *.e-wro.net.pl 24.06.07, 12:21
        Gość portalu: pawelini napisał(a):

> A ja byłem :) Najbardziej podobały mi się kawa i ciastka :P

Darmowa wyżerka też była?
        • przemyslaw.brodzki Re: kawa i ciastka - Darmowa wyżerka też była? 24.06.07, 12:31
          Był poczęstunek: kawa, herbata, ciasteczka, paluszki =) wszystko na dziedzińcu
          Ossolineum
          • Gość: Ala Re: kawa i ciastka - Darmowa wyżerka też była? IP: *.e-wro.net.pl 24.06.07, 12:33
            O kurcze to następnym razem na pewno bedę.
    • pmz82 Re: Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską 24.06.07, 08:51
      Uczestniczyłem w tym nocnym zwiedzaniu :) Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć
      pod adresem flickr.com/photos/pmz/sets/72157600455444082/show/ (niestety
      nie mam statywu, więc część fotek jest lekko "poruszona").
      • maria-anna Re: Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską 24.06.07, 11:34
        Zdjęcia piękne. Dziękuję.Będzie to piękna pamiątka:)
      • Gość: Ala Re: Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską IP: *.e-wro.net.pl 24.06.07, 12:24
        Zdjęcia jakieś takie małe a ładują się jakby 1MB miały. Lipa.
        • renifer77 Re: Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską 24.06.07, 14:20
          Gość portalu: Ala napisał(a):

> Zdjęcia jakieś takie małe a ładują się jakby 1MB miały. Lipa.

Lipa to twoje łącze internetowe. Zdjęcia są ok i otwierają się szybko. Może
          kiedy będziesz miała szybszy internet to będziesz mniej marudzić.
      • Gość: rafal3 Re: Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 13:08
        ładne fotki , gratulacje !
    • oszust1 Re: Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską 24.06.07, 09:31
      Pomysł i realizacja świetne! Może tylko ze 2 megafony więcej by się przydały...

Było bardzo sympatycznie, nie sądziłem, że przyjdą aż takie tłumy. Tylko duch w
      gmachu Uniwersytetu nie chciał bisować :-(

Dziękuję i czekam na wrześniowy spacer po Ostrowie Tumskim.
      • Gość: panna Re: Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.07, 09:50
        mnie tam się podobało wszystko.
    • Gość: b Re: Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską IP: *.as.kn.pl 24.06.07, 10:01
      na jaki adres nalezy wysylac fotki konkursowe?
      • carramba78 Spacer 24.06.07, 10:15
        Było super,extra,cool:)))))Grupa była tak duża,że faktycznie można było przejąć
        władze we Wrocławiu:)Czekam na kolejny spacer
        • Gość: ta z wiankiem Re: Spacer IP: *.magma-net.pl 24.06.07, 12:20
          niespodziewalam sie takich tlumow... mam andzieje ze nastepnym razem organizacja
          bedzie troszke lepsza... i ze w gazecie znajde to co mialam w niej znalesc... :/
          mi sie bardzo, bardzo podobalo... zdjec narobilam wiele... musze teraz wybrac
          jakies na konkurs:)
          do zobaczenia we wrzesniu!!!
        • o.beyzyma Re: Spacer 24.06.07, 20:27
          Koło Przewodników Miejskich OW PTTK zaprasza miłośników naszego miasta-
          wrocławian i ich gości w każdą sobotę i niedzielę lata o godzinie 10.00 na
          tematyczne spacery po Wrocławiu - zbiórka pod iglicą na pl. Solnym.
          Cykl wycieczek tematycznych po mieście prowadzony jest od czterech lat pod
          patronatem Urzędu Miasta. W tym roku szczególne tematy to: 300-lecie śmierci
          ostatniej z rodu Piastów - Karoliny, 200-lecie wyburzenia fortyfikacji miejskich
          i 10-lecie Wielkiej Powodzi.
          W lipcu i sierpniu są także spacery po Ostrowie Tumskim - w każdą niedzielę o
          godz. 15.00. Szczegółowe informacje i tematy na najbliższe wycieczki:
          www.pttk.wroclaw.pl. Zapraszam - prezeska Koła Anna Oryńska
      • Gość: redaktor Re: Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską IP: *.wroclaw.agora.pl 24.06.07, 15:20
        listy@wroclaw.agora.pl
    • Gość: MZ Małe sprostowanie do artykułu IP: *.core.lanet.net.pl 24.06.07, 10:37
      Budynek C-13 ("dziurawiec") nie jest siedzibą informatyków. W tym budynku uczą
      się studenci Studium Kształcenia Podstawowego, swoje lokum mają tam
      najważniejsze organizacje studenckie i samorząd.
      • Gość: Chilon Re: Małe sprostowanie do artykułu IP: *.wroclaw.mm.pl 24.06.07, 10:44
        1000 osób ? To chyba policzyła tylko ta Pani z megafonem, której nie było nigdzie słychać no może koło
        megafonu, który miała za plecami. Organizacja super ... kilka osób prawie przejechanych przez
        samochody, samowolka na całego.
        • Gość: grabiszanka Re: Małe sprostowanie do artykułu IP: 172.25.252.* 24.06.07, 11:02
          Rzeczywiście na moście Grunwaldzkim paru nie za mądrych przebiegało między
          samochodami, ale to byli dorośli ludzie. A co, chciałbyś powiązać wycieczkę
          sznurkiem, żeby nie było samowolki? Gdyby szli za przewodniczką, przeszliby na
          drugą stronę zgodnie z przepisami. Ale oni woleli ryzykować.
          A nagłośnienie faktycznie mogłoby być lepsze.
    • Gość: jk Gdzie te 1000 osób? Na zdjęciu jest max. 100 !!! IP: *.e-wro.net.pl 24.06.07, 12:19
      Gdzie te 1000 osób? Na zdjęciu jest max. 100 !!!
      Potraficie w Wybiórczej liczyć?
      • Gość: Dż Re: Niecałe 200 IP: *.as.kn.pl 24.06.07, 13:14
        Otworzyłem to zdjęcie w programie graficznym. Zrobiłem powiększenie. Na każdej
        twarzy postawiłem czarna kropę żeby się nie pomylić w liczeniu. Wyszło około 190
        osób. Pozostałe 810 pewnie schowało się za rogiem :).
        • Gość: pawelini Re: Niecałe 200 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 13:32
          Dlaczego ci co niebyli mówią ile było osób? Ja byłem. Myślę, że tysiąc to
          przesada, ale 500-600 było napewno. A że komuś na zdjęciu wyszło 180 to nic
          dziwnego. Jedni słuchali Pani redaktor to chodzili tuż koło niej, drudzy
          wyprzedzali o kilkadzisiąt metrów a jeszcze inni się z tyłu wlekli i zdjęcia
          robili.
          • Gość: jk Re: Niecałe 200 IP: *.e-wro.net.pl 24.06.07, 13:36
            > Jedni słuchali Pani redaktor to chodzili tuż koło niej, drudzy
            > wyprzedzali o kilkadzisiąt metrów a jeszcze inni się z tyłu wlekli i zdjęcia
            > robili.

... a jeszcze inni szli kilometr od niej
            W ten sposób możemy śmiało powidzieć że było około 10 000 osób.
            • Gość: pawelini Re: Niecałe 200 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 14:05
              licz sobie jak chcesz :) Niewiem dlaczego są ludzie, którzy za wszelką cene
              chcą udowodnić, że Wyborcza wszędzie i zawsze kłamie i wsztsko co robi jest złe
              i nieudane. Niemożesz się pogodzić z tym, że przysły tłumy, a ludziom się
              podobało?
              • Gość: jk Re: Niecałe 200 IP: *.e-wro.net.pl 24.06.07, 14:10
                Trafiłeś w 10! Nie mogę się pogodzić z tym że Wyborcza wiecznie naciąga fakty i
                tworzy historyjki które są bajkami bo nie są prawdą.
                • Gość: pawelini Re: Niecałe 200 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 14:41
                  Masz rację. Wyborczej zdarza się wypisywać głupoty, ale musisz rozdzielać
                  nabijanie artukułów od naprawdę fajnych inicjatyw. Niemożesz z góry zakładać że
                  wszystko jest złe. A pozatym, jeśli tak nielubisz Wyborczej to nie powinieneś
                  wchodzić na ich strone, bo wtedy zwiększasz ich oglądalność, a jak niedajboże
                  klikniesz na reklame to zwiększasz ich zyski...
              • Gość: Alter Duuuzo ponad 200 IP: *.e-wro.net.pl 24.06.07, 14:29
                Jak dla mnie to bylo za duzo osob ;) Spodziewalem sie kameralnego spacerku. Z drugiej strone to mile ze takie inicjatywy spotykaja sie z takim odzewem! Mozna by to potraktowac jako wskazowke? ;) Ciesze sie ze sa ludzie ktorzy lubia sobie polazic nawet gdy naglosnienie nie jest najlepsze. A maruderzy znajda sie zawsze a szczegonie miedzy Odra/Nysa a Bugiem. Dziekuje!
                • Gość: marcin Re: Duuuzo ponad 200 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:00
                  No okej. Świetny pomysł, zwłaszcza,że byłem ze znajomymi gośćmi z włoch.
                  Podobało im się. Tylko niech redaktor J.Banaś nie przesada z tym tysiącem
                  spacerowiczów. Trochę rzetelności by się przydało. Maksimum 250 osób było.
                  No ale nie marudze już. Na kolejny spacer zabiorę więcej znajomych, do to tego
                  tysiąca myślę GW dobije:]
              • Gość: Pedro Re: Niecałe 200 IP: *.telsat.wroc.pl 26.06.07, 10:07
                Tlumy? 500 osob to tlumy? Na byle meczu slabych drugoligowych kopaczy (w
                atmosferze korupcji i wszech obecnym chamstwie i chuliganstwie) jest od 6 do 16
                razy wiecej ludzi, ktorzy na dodatek placa za bilety po 15 zl. Nawet red.
                Brzozowski ostatnio napisal, ze frekwencja jest zenujaca. Ale jak Wyborcza
                zrobi impreze i przyjdzie kilkaset osob, to jest rewelacja!
    • Gość: aaa nie ma takiego słowa IP: *.dialog.net.pl 24.06.07, 15:08
      nie ma takiego słowa: spacerownik

jak zwykle GWno próbuje słowotwórstwa, nieszanując języka polskiego.
      • takale Re: nie ma takiego słowa 24.06.07, 15:23
        Ten, kto szanuje polszczyznę, „nie szanując” pisze osobno.
        • Gość: Brawo Re: nie ma takiego słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:36
          Jeżeli ktoś nie lub GW to dlaczego się tak katuje odwiedzając jej stronę?
          Może są jakieś fajne strony TV TRWAM Naszego Dziennika czy innych ciekawych i
          obiektywnych pisemek tam można się zapewne spotkać z miłymi ludżmi, wymienić
          poglądy a może i jakieś fajne imprezy zaliczyć. Zachęcam
          • Gość: Maciej nie ma takiego słowa i ludzi też prawie nie bylo IP: *.lanet.net.pl 24.06.07, 22:30
            Dlaczego ludzie muszą być tacy zawistni? To ktoś liczy ile ludzi było na
            spacerze, to ktoś doszukuje się w artykule błędów ortograficznych. Po co to
            wszystko?

Impreza była udana. Świetny pomysł. GW czytam codziennie, bo świetny jest
            dodatek Wrocławski i Co Jest Grane. Dodatek Wrocławski jest naszą najlepszą
            gazetą dotyczącą naszego regionu.
            • Gość: marcin Re: nie ma takiego słowa i ludzi też prawie nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 23:39
              > Impreza była udana. Świetny pomysł. GW czytam codziennie, bo świetny jest
              > dodatek Wrocławski i Co Jest Grane. Dodatek Wrocławski jest naszą najlepszą
              > gazetą dotyczącą naszego regionu.

Impreza udana. Nikt tego nie faktu nie podważa. Co się jednak tyczy dodatku
              wrocławskiego. Niestety, coraz bardziej marnieje. Nie ma już najlepszych
              dziennikarzy. Otwieram dodatek "Wieżę Ciśnień" a tam 2-3 strony tekścików a 15
              stron to reklamy. Lubię GW, ale niestety, lepszą od GW gazetą opisującą co się
              dzieje w regionie jest Słowo Polskie Gazeta Wrocławska. Dlatego czytam ją w
              piątek. Tak jakoś mi to zostało to przyzwyczajenie.
              Pozdr
              W GW preferowany jest zdecydowanie Wrocław.
      • Gość: jekdok "Nie ma takiego miasta: Londyn, jest Lądek..." ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 22:23
        Gość portalu: aaa napisał (nie za bardzo wiadomo po co?):
        > nie ma takiego słowa: spacerownik

Najszczersze wyrazy współczucia. To musi być niesłychanie traumatyczne doświadczenie: nie dość, że każą czytać, nie dość, że niezrozumiałe teksty ze znienawidzonej gazety, to jeszcze każą szukać błędów i potknięć. A w główeńce puściutko..., brrrrrrrrrrr, makabra. A co powiesz na: "jaszmije smukwijne (które) świdrokrętnie na zegwniku wężały"?
        Tutaj dopiero będziesz miał pole do popisu w wyszukiwaniu "nieistniejących" słów:

galaxy.uci.agh.edu.pl/~szymon/jabberwocky.shtml
        Ale uprzedzam lojalnie, może być ciężko, na pocieszenie powiem tylko, ze to nie są teksty z GW, która ci się w tak naturalny i równocześnie swoisty dla ciebie sposób kojarzy.
    • Gość: m.a.bu-ti Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską IP: *.core.lanet.net.pl 24.06.07, 21:28
      Nie często spotyka sie taki entuzjazm na tym forum ale to pobudza chyba ja też
      wybiore sie na ta impreze przy nastepnej okazji
    • Gość: przyjezdny Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską IP: 81.210.36.* 24.06.07, 22:37
      Mnóstwo ludzi, nic nie słychać, zero organizacji, jak idzie tysiąc ludzi to nie
      można tego puścić na żywioł / część przebiegała w poprzek ulice np. w okolicach
      Mostu Grunwaldzkiego, cud, ze nie doszło do wypadku/ , gdzie była straż miejska,
      policja? Jeden przewodnik nie jest w stanie takiej grupy prowadzić. Odszedłem
      zdegustowany mimo, że przyjechałem z dość daleka na tę imprezę. Nie ma się czym
      chwalić.
      • Gość: lux Re: Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 23:26
        dzięki za informację - (nie poszedłem bo spodziewałem się tego i niestety
        miałem rację)
    • a_figa ...w towarzystwie bratowej pani Maciejewskiej .... 24.06.07, 22:49
      hmmmm ..... Maciejewska nie ma brata........
    • Gość: Vito Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską IP: *.171.18.1.crowley.pl 25.06.07, 07:42
      Byłem tam, i mowa o tysiącach ludzi to przesada, nie wiem czy był jeden tysiąc.
    • Gość: Pawel Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.07, 09:38
      Wroclawska Wyborcza zyje chyba na jakies innej planecie! Pani Redaktor przeszla
      sie ulicami Wroclawia i juz jest powod aby pisac o tym na pierwszej stronie a
      tymczasem w miescie trwa swieto - Wroclaw non stop. Tysiac osob na specerze vs.
      kilkanascie tysiecy na koncertach i imprezach. Gazeta nawet nie zajaknela sie
      nt. wczorajszego koncertu Iggy'iego Popa! Czyzby piekne byly tylko akcje,
      ktorym patronuje GW (nie wiem dlaczego skrot kojarzy mi sie z g.wno warte).
    • Gość: TELESFOR 32 Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 09:58
      Byłem zachwycony takim spojrzeniem na Wrocław.Pani Beata ma doskonałą
      wiedzę,umie zaciekawić. Byłem zdziwiony ilością osób uczestniczacych w spacerze.
      Z rozmów które słyszałem było sporo osób przyjezdnych zachwyconych nocnym
      Wrocławiem. Pani Beatko tak trzymać!!!!!
      • Gość: Kaczanov Re: Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 11:11
        Chyba sami przyjezdni tam przyszli
        • ligiawitch Re: Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską 25.06.07, 16:48
          mieszkam od urodzenia we wroclawiu a chetnie poszlam na ten spacer... i we
          wrzesniu tez bede chodzic...
    • Gość: autochton a Sawka znów poleciał ostrą wazeliną IP: *.akron.net.pl 25.06.07, 16:27
      winy u wrocławiaków chyba chce odkupić
      • Gość: Nko Re: a Sawka znów poleciał ostrą wazeliną IP: 195.187.134.* 26.06.07, 12:06
        jakie winy,chłopcze?
        • Gość: mz Re: a Sawka znów poleciał ostrą wazeliną IP: *.core.lanet.net.pl 27.06.07, 20:50
          może za pawia wśród polskich miast?
    • Gość: Rodica Tysiąc wrocławian spacerowało z Maciejewską IP: 89.165.151.* 16.08.07, 20:37
      Bylam we Wroclawiu wzeszlym roku na studiach. To super, faine
      miasto !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka