karpis1 24.06.07, 18:58 Wczorajszej nocy spalił się nam samochód - o godz. 20.45 skończył jazdę i został postawiony na parkingu, a pożar rozpoczął się ok 4 rano.. Możliwy był samozapłon? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robek Re: w nocy spalił się nam samochód - samozapłon? IP: *.chello.pl 24.06.07, 19:16 ...życzliwy sąsiad?Stara miłość? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Może? 24.06.07, 20:37 Może to był Peugeot 307 (one się palą same z siebie), może radio źle podłączone, może instalacja gazowa, może... A może ktoś podpalił? Skąd mamy wiedzieć? Samozapłony samochodów się zdarzają, jeżeli o to pytasz. Ale to zawsze ma jakąś przyczynę - awaria elektryki, wyciek paliwa etc. Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: w nocy spalił się nam samochód - samozapłon? 24.06.07, 22:10 Paryska młodzież przyjeżdż do nas na wakacje... Co się zaś samozapłonu tyczy, to czytałem o takich paranormalnych zjawiskach. Pozostają z człowieka niewielkie fragmenty członków i kupka popiołu. Sprzęty, nawet łatwopalne, otaczające miejsce samounicestwienia, są nietknięte płomieniami. Zadziwiające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skodziarz Re: w nocy spalił się nam samochód - samozapłon? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.07, 09:15 Nie chcę się wypowiadać co do technicznych możliwości samozapłonu. Ale NA PEWNO coraz częściej zdarzają się podpalenia samochodów przez różnych wyrostków. Niedawno na Nowym Dworze w nocy spłonął maluch - ewidentnie i na 100% podpalony (może kogoś zdenerwowało, że stał już jakiś czas i chciał miejsce parkingowe). W marcu koło stacji Shella na Gubińskiej spłonęło Audi 80. Oba wraki widziałem na własne oczy, podobnie jak policjantów, którzy prowadzili oględziny. Swego czasu podpalacze aut grasowali na Popowicach - pisała o tym Wyborcza. Ktoś te auta więc podpala i weź to koniecznie pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizior Dlaczego tu pytasz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 10:38 Z dużym prawdopodobieństwem daje się stwierdzić czy był to samozapłon czy podpalenie, robi to ekspert straży pozarnej. Zgłoś swoje wątpliwości gdzie trzeba (policja, straż pozarna, prokurator ???), a nie zadawaj pytania na forum, bo tu tylko wróżbici moga odpowiedzieć na takie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OP Re: w nocy spalił się nam samochód - samozapłon? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:48 Wszystkiemu jest winna PO :/ Odpowiedz Link Zgłoś
karpis1 Re: w nocy spalił się nam samochód - samozapłon? 25.06.07, 15:23 Jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia - nie pisz! Z oględzin strażaków wynikało, iż był to raczej samozapłon, jednak policja miała lekkie wątpliwości, ponieważ upłynęło 6,5 godziny od skończenia jazdy. Pytam osób, które znają się na rzeczy lub miały jakieś doświadczenie w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekk Re: w nocy spalił się nam samochód - samozapłon? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 15:31 kilka dni temu widziałem na Muchoborze spalone Cinquecento na wrocławskich blachach. Autko było na lawecie więc nie wiem czy to się tam wydarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś