Dodaj do ulubionych

BELKA TWÓJ WRÓG

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.01, 22:27
Belka obdziera mnie z pieniędzy. Nie lubię go!
Obserwuj wątek
    • Gość: bollo Re: BELKA TWÓJ WRÓG IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.01, 23:35
      A moze zamiast zabierac nam przyjrzec sie klerowi. Podejrzewam ze tam kryja sie
      potezne rezerwy finansowe.
      • Gość: Janek Re:Apage, Satana! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.01, 23:47
        Bollo. Boga w sercu nie masz. Zgromadzenie tercjarek jak się dowie o Twoich
        rozważaniach to źle się skończy. Pozdrawiam. :)
    • Gość: bromden CZY BELKA JEST GORSZY OD PULKI? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.01, 23:52
      Chwileczke, myslalem, ze wrogiem publicznym nr 1 jest Pulka.
      Czy Belka jest gorszy niz Pulka?
      • Gość: jarq Czy wiesz ze.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.01, 00:13
        Zaiks bierze 8% za każdy sprzedany nośnik informacji, nawet czystą taśmę
        magnetofonową, czystą płytę CD, czystą kasetę video. Mało tego! ZAIKS "pobiera"
        8% od każdego sprzedanego odtwarzacza - DVD,CD, CD-ROM, magnetowidy,
        magnetofony, etc. To się podobno nazywa "ochrona praw autorskich". Pytanie:
        ochroną czyich praw tak skrzętnie zajmuje się ZAIKS? Który z artystów dostaje
        pieniądze z tej puli??? Opodatkowanie dochodów z lokat mogę jeszcze zrozumieć.
        Jest cholernie cieżko, a może być gorzej, więc trzeba coś z tym robić, ale
        poczynania ZAIKSu to ewidentne złodziejstwo na ogromną skalę.
        Acha, co się tyczy kleryków... Nie jestem jakimś zagorzałym antyklerykalistą,
        w zasadzie, ani mnie to ziębi, ani grzeje. Dowiedziałem się jednak ostatnio
        dość ciekawej rzeczy... Gustaw Marcinkus - tak nazywa się szef Banku
        Watykańskiego, jest poszukiwany listem gończym w kilkudziesięciu krajach.
        Dokładnej liczby nie pamiętam, ale wszędzie, gdzie ma swoją siedzibę INTERPOL.
        Za co jest ten "świętobliwy" ścigany? Ano są podobno bardzo poważne zarzuty,
        jakoby w banku tym prało się brudne pieniądze z niewiadomego pochodzenia. I nie
        chodzi tu bagatelka o kilka milionów dolarów! Dlatego biskup nie wychodzi ze
        swojego kraju - Watykanu.
        I jak teraz patrzycie na sprawę "złodziejskiego" ministra Belki? Wszak to
        tylko "beleczka" :)) Uff, pojechałem z grubym kalibrem. Zatem rzyczę wszystkim
        zdrowia i duuuuuużo poczucia humoru - przyda się. Wszak idzie weekend! :))))
        • Gość: Lombat Re: Czy wiesz ze.... IP: *.*.*.* 06.12.01, 01:24
          Skad masz informacje o Biskupie Marcinkusie. Musza byc nieco spoznione bo
          daaawno temu znaleziono go niezywego w Londynie.
          Twoje informacje przypominaja akcje antwatykanska naszej nieboszczki pyzy-pyry z
          lat 1979 - 84. Masz dobra pamiec. Pogratulowac.
          • Gość: cojak Re: Czy wiesz ze.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.01, 01:33
            Belka - chmm...
            Ostatnio nawet taką jedną belkę rozwiązałem i to nie prostą, ale
            wieloprzęsłową, więc jeśli jakis problem istnieje to może nieśmiało
            zaproponuję, żeby go poprostu rozwiązać.
          • Gość: jarq Re: Czy wiesz ze.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.01, 17:29
            Gość portalu: Lombat napisał(a):

> lat 1979 - 84. Masz dobra pamiec. Pogratulowac.

No nie, aż taką dobrą pamięcią z tamtych lat nie dysponuję. Pamiętam tylko, że
            w tych latach moja babcia robiła dobre "zacierki" . Nie jestem zagorzałym
            antyklerykalistą, w zasadzie nie jestem w ogóle anty. Informacje może i
            spóźnione, ale chiałem pokazać, że nie taki Belka straszny...A na pewno nie on
            pierwszy i nie ostatni! Tym bardziej życzę dużo zdrowia i wytrzymałości
            psychofizycznej! Pozdrawiam!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka