jadzia441 02.07.07, 22:05 którą z sieci taksówek możecie polić?? Gdzie są uczciwy taksówkrze i nie przewoża ludzi nie znających wrocław po okrężnych drogach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Emeryt Re: TAXI - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 00:03 Najuczciwsi maja postój przed terminalem na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: TAXI - Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 03.07.07, 02:59 Radio Taxi Serc, to uczciwi i prawi zawodowcy dla których jazda taksówką po stolicy dolnego śląska to pasja i wyzwanie które podejmują każdego dnia i każdej nocy. Warto nadmienić jako ciekawostkę że każdy nowoprzyjęty kandydat na kierowce (po wnikliwej weryfikacji) musi zobowiązać sie do cotygodniowego oddawania min. litra krwi w siedzibie REGIONALNego CENTRUM KRWIODAWSTWA I KRWIOLECZNICTWA na ul. Czerwonego Krzyża we Wrocławiu.(prawdopodobnie od tego wywodzi się nazwa firmy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TAXI - Wrocław IP: *.telsat.wroc.pl 03.07.07, 08:25 musi zobowiązać sie do cotygodniowego > oddawania min. litra krwi co tydzień litr krwi??? Nie wiesz, to nie pisz... Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz Re: TAXI - Wrocław 03.07.07, 20:55 > co tydzień litr krwi??? Nie wiesz, to nie pisz... duch poczucia humoru ginie w narodzie Odpowiedz Link Zgłoś
73b Re: TAXI - Wrocław 04.07.07, 08:13 > Radio Taxi Serc, to uczciwi i prawi zawodowcy Jestem przekonany, że zdecydowana większość z nich to uczciwi ludzie, ale... raz jeden zostałem oszukany w taksówce "korporacyjnej" i było to właśnie w "Sercach"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: TAXI - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:00 Krew mozna oddawac facet co 2mc-e po 450ml. a kobitki co 3 m-ce 450ml. Wiec...cos tu nie tak, ja lubie radio taxi... A najlepsze taksowki sa w Białymstoku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: TAXI - Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 03.07.07, 17:18 HA! Bujda, granda, fakty mówią za siebie! Każdy z tych dzielnych chłopaków oddaje cotygodniowo min. 1 litr krwi. To również czynni dawcy organów. Nie pozwólmy żeby fakty zmieniały nam prawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rst Re: TAXI - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 18:25 tak mnie ostatnio skasował koleś z Taxi Serc, ze mi kapcie spadły... 7.5 zł WIĘCEJ od Taxi Blues, na odcinku 4.5 km!!!!! Juz im nie ufam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: TAXI - Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 03.07.07, 19:02 To dlatego żeś przylazł w kapciach i poplamionym t-shirt. Za tak ewidentny brak kultury osobistej i poszanowania dla zmysłów estetycznych bliźniego (że o pobrudzonej tapicerce nie wspomnę) trzeba płacić kolego, trzeba płacić. Może to Cię nauczy że nie paraduje się w centrum miasta w kapciach, porozciąganych, brudnych dreso-gatkach i t-shirt z którego barwnych, finezyjnych wzorów można odczytać co jadłeś na śniadanie, obiad i kolację przez ostatni tydzień... A co do Blusów-fallusów;) to tylko o nich świadczy że zabierają każdego, a potem następny klient w garniturze siądzie w....(lepiej pominę w co - Ty wiesz!) Pozdrawiam i wiecej mydła życzę Panie Kolego:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rst Re: TAXI - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 17:59 ale miałem bamboszki ładne, wypasione, z misia i do tego na rzepy.... a spadły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: TAXI - Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 06.07.07, 02:25 Ty zwyrodnialcu! Mało tego że napaskudziłeś na tylnym siedzeniu to jeszcze przez Ciebie zabili i obdarli ze skóry Niedzwiadka! Morderca! Padlinożerca! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: TAXI - Wrocław 08.10.07, 14:27 Gość portalu: Piter napisał(a): > HA! Bujda, granda, fakty mówią za siebie! Każdy z tych dzielnych chłopaków > oddaje cotygodniowo min. 1 litr krwi. To również czynni dawcy organów. Nie > pozwólmy żeby fakty zmieniały nam prawdę! Piter dobrze wie, bo sam tam jeździ na taksówce. Oddaje 7 litrów krwi dziennie, miesiąc temu oddał śledzionę a wczoraj mózg do przeszczepu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebra Re: TAXI - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:11 A kto mówi że swoja krew oddają, to klienci oddaja swoja krwawice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (hor) Poradnik :) IP: *.finemedia.pl 03.07.07, 23:41 Taxi często podróżowałem do/z pracy a także wieczorami przed przesiadką na skuter. Przy ponad 20 kursach w miesiącu myślę że można już coś powiedziec. Jesli chodzi o Wrocław to ciężko generalizowac... Najwieksze ryzyko niestety u niezrzeszonych jest choc wielu z nich to naprawdę o wiele lepsi kierowcy od nie których z korporacji. Niestety jesli trafimy na nieuczciwego to skargi tylko do Pana Boga. Jeśli chodzi o korporacje - 9191 - w dziewiętnastkach mysle że dośc pewnie. Duży rygor panuje tam i wysoka opłata za wejście do korporacji (więc szkoda wyleciec za kilka złotych) i raz tylko spotkałem się tylko z próbą naciągnięcia. Finalnie sprawa zakończyła się pozytywnie już po kilku minutach rozmowy. 9622 ZTP, czyli szachownice - również korporacja z tradycjami i zasadami, ale kilka razy miałem szczęście do Panów chcących nieco więcej niż byc powinno, ale zawsze okazywało się że to pomyłka bo rabat nie wbił się i ostatecznie nie płaciłem więcej. Najgorsze doświadczenia miałem z 9626 czyli MINI radio taxi. Wbraw temu co niektórzy mogli by sądzic po nazwie to duża korporacja. Ale tutaj to praktycznie jest przyzwolenie na zawyzenie kursu o 10-15%. Są oczywiście też uczciwi i nie jest ich mało. Maksymalne zawyżenie kursu w tej korporacji to ponad o 80%. Gdy poprosilem o rachunek z trasa "od - do" bylo już mniej, kolejna stanowcza proźba i cena spadła do właściwej. Ale usłyszalem wtedy ze centuś jestem :) no coż Pan naliczył sobie sam 80% napiwku :) Z małych korporacji to jeszcze znam 9684 MOTYL - tutaj jechałem kilka razy ale z dwoma tylko kierowcami i było bardzo pozytywnie podobnie jak i w dużych korporacjach. Dlatego ciężko generalizowac i mysle ze najlepszym rozwiazaniem jest zawsze kierowac sie kilkoma prostymi zasadami: 1/ zamawianie kursu przez telefon (chyba że znamy konkretego taksówkarza, że jest ok - wtedy mamy informacje gdzie był zaczęty kurs i gdzie skończył się. Łatwiej jest też dochodzic swoich praw. 2/ warto zwracac uwage na uruchomienie kasy fiskalnej przez taksówkarza w chwili kiedy my trzaskamy drzwiami (czy przypadkiem nie była wcześniej uruchomiona na dojeździe do klienta już) a także na to czy wbił rabat (przy zamówieniach przez telefon 25% za wyjatkiem ZTP ktore zmieniło na początku roku na 20%, no i ASCO jak pamiętam dobrze też ma mniejsze rabaty - ale to już nieco inna bajka) 3/ w razie wątpliwości prosimy rachunek i dzwonimy do dyspozytora z informacją że jesteśmy w taksówce o nr bocznym ... i opisujemy sytuacje. Korporacje zarabiają z każdego zlecenia przez tel. + opłaty stałe i właścicielom ich naprawdę nie zależy na utracie klientów którzy zostali oszukani przez jednego z kierowców bo to oni tracą wtedy również. Stosowanie się do tych zasad nie wyeliminuje w 100% szansy na to że zostaniemy oszukani ponieważ nawet z zalegalizowanym i sprawnym licznikiem można zrobic tak aby bił szybciej :) czy też można wydłużyc trasę ale myślę że będzie łatwiej :) a tak wogóle to najlepszym rozwiązaniem jest zakup skutera - szybciej można przemieszczac sie po Wrocławiu niż każdą taksówką, bez korków, opłat parkingowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Poradnik :) 08.10.07, 14:32 Ja dodam od siebe: przez długie lata korzystałem z City Radio Taxi, bo jakoś tak miałem kartę stałego klienta i że źle nie było, to jeździłem nimi. Dwa razy skorzystałem z tych nielegalnych taksówek, które jeźdżą na lewo i wyszło na to, że city radio taxi jeździ uczciwie, a kasuje na tej samej trasie, o tej samej porze tyle samo, co Ci na lewo, więc stwierdziłem, że wracam do taksówek - oni przynajmniej uczciwie płacą podatki i wszystko. Ostatnio jednak mam problemy z zamówieniem taksowek z City Radio Taxi - nie mają wolnych czy co - może kierowcy od nich uciekają, więc jak jestem we Wrocławiu korzuystam z ZPT - to są byłe państwowe taksówki i z tego co wiem, to jest ich najwięcej. Nigdy nie miałem problemu z oszukiwaniem, raz tylko przyjechała mi taka śmierdząca taryfa że masakra - ale cóż, jak kierowca palił "mocne"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (hor) Re: TAXI - Wrocław IP: 212.160.172.* 05.07.07, 17:28 ASCO to inna bajka - powod 1. mniejsza ilosc aut wiec nie zamowisz taxi kiedy ci sie spieszy akurat, no i nieco mniejszy rabat o ile db pamietam, ale jesli masz stale kursy to czemu nie... Odpowiedz Link Zgłoś
taxi.wroclaw Re: TAXI - Wrocław 05.07.07, 19:46 ASCO Taxi nie stosuje mniejszych rabatów lecz stosuje ceny maksymalne. Ta firma była propagatorem podwyżek cen które nastąpiły 2 lata temu uchwałą Rady Miasta. Wszystkie pozostałe stosują rabaty średnio 25%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: TAXI - Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 06.07.07, 02:36 > Wszystkie pozostałe stosują rabaty średnio 25%. Co jest sytuacją anormalną, fenomenem na skalę europejską a może i światową... ;później idiotyczne komentarze w stylu: (...)"zwracac uwage na uruchomienie kasy fiskalnej przez taksówkarza w chwili kiedy my trzaskamy drzwiami (czy przypadkiem nie była wcześniej uruchomiona na dojeździe do klienta już) a także na to czy wbił rabat (przy zamówieniach przez telefon 25% za"(...) gdy coś nienormalnego trwa zbyt długo zostaje w końcu przez ogół zaakceptowane i egzekwowane jako norma... Odpowiedz Link Zgłoś
mika Re: TAXI - Wrocław 08.10.07, 13:57 a sa jakies korporacje ktore robia np promocje i 10 przejazd jest 50 procent tanszy. ?albo cos w tym stylu . Odpowiedz Link Zgłoś