Dodaj do ulubionych

TAXI - Wrocław

02.07.07, 22:05
którą z sieci taksówek możecie polić?? Gdzie są uczciwy taksówkrze i nie
przewoża ludzi nie znających wrocław po okrężnych drogach ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Emeryt Re: TAXI - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 00:03
      Najuczciwsi maja postój przed terminalem na lotnisku.
      • robak_wroc Re: TAXI - Wrocław 03.07.07, 00:22
        dobry zart :)
    • Gość: Piter Re: TAXI - Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 03.07.07, 02:59
      Radio Taxi Serc, to uczciwi i prawi zawodowcy dla których jazda taksówką po
      stolicy dolnego śląska to pasja i wyzwanie które podejmują każdego dnia i
      każdej nocy. Warto nadmienić jako ciekawostkę że każdy nowoprzyjęty kandydat na
      kierowce (po wnikliwej weryfikacji) musi zobowiązać sie do cotygodniowego
      oddawania min. litra krwi w siedzibie REGIONALNego CENTRUM KRWIODAWSTWA I
      KRWIOLECZNICTWA na ul. Czerwonego Krzyża we Wrocławiu.(prawdopodobnie od tego
      wywodzi się nazwa firmy).
      • Gość: gość Re: TAXI - Wrocław IP: *.telsat.wroc.pl 03.07.07, 08:25
        musi zobowiązać sie do cotygodniowego
        > oddawania min. litra krwi

co tydzień litr krwi??? Nie wiesz, to nie pisz...
        • llukiz Re: TAXI - Wrocław 03.07.07, 20:55
          > co tydzień litr krwi??? Nie wiesz, to nie pisz...

duch poczucia humoru ginie w narodzie
      • 73b Re: TAXI - Wrocław 04.07.07, 08:13
        > Radio Taxi Serc, to uczciwi i prawi zawodowcy

Jestem przekonany, że zdecydowana większość z nich to uczciwi ludzie, ale... raz
        jeden zostałem oszukany w taksówce "korporacyjnej" i było to właśnie w "Sercach"...
    • Gość: Ewa Re: TAXI - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:00
      Krew mozna oddawac facet co 2mc-e po 450ml. a kobitki co 3 m-ce 450ml.
      Wiec...cos tu nie tak, ja lubie radio taxi...
      A najlepsze taksowki sa w Białymstoku...
    • Gość: Piter Re: TAXI - Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 03.07.07, 17:18
      HA! Bujda, granda, fakty mówią za siebie! Każdy z tych dzielnych chłopaków
      oddaje cotygodniowo min. 1 litr krwi. To również czynni dawcy organów. Nie
      pozwólmy żeby fakty zmieniały nam prawdę!
      • Gość: rst Re: TAXI - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 18:25
        tak mnie ostatnio skasował koleś z Taxi Serc, ze mi kapcie spadły... 7.5 zł
        WIĘCEJ od Taxi Blues, na odcinku 4.5 km!!!!! Juz im nie ufam
        • Gość: Piter Re: TAXI - Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 03.07.07, 19:02
          To dlatego żeś przylazł w kapciach i poplamionym t-shirt. Za tak ewidentny brak
          kultury osobistej i poszanowania dla zmysłów estetycznych bliźniego (że o
          pobrudzonej tapicerce nie wspomnę) trzeba płacić kolego, trzeba płacić. Może to
          Cię nauczy że nie paraduje się w centrum miasta w kapciach, porozciąganych,
          brudnych dreso-gatkach i t-shirt z którego barwnych, finezyjnych wzorów można
          odczytać co jadłeś na śniadanie, obiad i kolację przez ostatni tydzień...
          A co do Blusów-fallusów;) to tylko o nich świadczy że zabierają każdego, a
          potem następny klient w garniturze siądzie w....(lepiej pominę w co - Ty wiesz!)

Pozdrawiam i wiecej mydła życzę Panie Kolego:P
          • Gość: rst Re: TAXI - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 17:59
            ale miałem bamboszki ładne, wypasione, z misia i do tego na rzepy.... a spadły!
            • Gość: Piter Re: TAXI - Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 06.07.07, 02:25
              Ty zwyrodnialcu! Mało tego że napaskudziłeś na tylnym siedzeniu to jeszcze
              przez Ciebie zabili i obdarli ze skóry Niedzwiadka! Morderca! Padlinożerca!
      • tomek854 Re: TAXI - Wrocław 08.10.07, 14:27
        Gość portalu: Piter napisał(a):

> HA! Bujda, granda, fakty mówią za siebie! Każdy z tych dzielnych chłopaków
        > oddaje cotygodniowo min. 1 litr krwi. To również czynni dawcy organów. Nie
        > pozwólmy żeby fakty zmieniały nam prawdę!

Piter dobrze wie, bo sam tam jeździ na taksówce. Oddaje 7 litrów krwi dziennie,
        miesiąc temu oddał śledzionę a wczoraj mózg do przeszczepu :D
    • Gość: zebra Re: TAXI - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:11
      A kto mówi że swoja krew oddają, to klienci oddaja swoja krwawice
    • dakusia a ja lubie 9626 03.07.07, 22:25
      i zawsze ich zamawiam :d jest ok!
    • Gość: (hor) Poradnik :) IP: *.finemedia.pl 03.07.07, 23:41
      Taxi często podróżowałem do/z pracy a także wieczorami przed przesiadką na
      skuter. Przy ponad 20 kursach w miesiącu myślę że można już coś powiedziec.
      Jesli chodzi o Wrocław to ciężko generalizowac... Najwieksze ryzyko niestety u
      niezrzeszonych jest choc wielu z nich to naprawdę o wiele lepsi kierowcy od nie
      których z korporacji. Niestety jesli trafimy na nieuczciwego to skargi tylko do
      Pana Boga.

Jeśli chodzi o korporacje - 9191 - w dziewiętnastkach mysle że dośc pewnie. Duży
      rygor panuje tam i wysoka opłata za wejście do korporacji (więc szkoda wyleciec
      za kilka złotych) i raz tylko spotkałem się tylko z próbą naciągnięcia. Finalnie
      sprawa zakończyła się pozytywnie już po kilku minutach rozmowy. 9622 ZTP, czyli
      szachownice - również korporacja z tradycjami i zasadami, ale kilka razy miałem
      szczęście do Panów chcących nieco więcej niż byc powinno, ale zawsze okazywało
      się że to pomyłka bo rabat nie wbił się i ostatecznie nie płaciłem więcej.
      Najgorsze doświadczenia miałem z 9626 czyli MINI radio taxi. Wbraw temu co
      niektórzy mogli by sądzic po nazwie to duża korporacja. Ale tutaj to praktycznie
      jest przyzwolenie na zawyzenie kursu o 10-15%. Są oczywiście też uczciwi i nie
      jest ich mało. Maksymalne zawyżenie kursu w tej korporacji to ponad o 80%. Gdy
      poprosilem o rachunek z trasa "od - do" bylo już mniej, kolejna stanowcza proźba
      i cena spadła do właściwej. Ale usłyszalem wtedy ze centuś jestem :) no coż Pan
      naliczył sobie sam 80% napiwku :) Z małych korporacji to jeszcze znam 9684 MOTYL
      - tutaj jechałem kilka razy ale z dwoma tylko kierowcami i było bardzo
      pozytywnie podobnie jak i w dużych korporacjach. Dlatego ciężko generalizowac i
      mysle ze najlepszym rozwiazaniem jest zawsze kierowac sie kilkoma prostymi
      zasadami: 1/ zamawianie kursu przez telefon (chyba że znamy konkretego
      taksówkarza, że jest ok - wtedy mamy informacje gdzie był zaczęty kurs i gdzie
      skończył się. Łatwiej jest też dochodzic swoich praw. 2/ warto zwracac uwage na
      uruchomienie kasy fiskalnej przez taksówkarza w chwili kiedy my trzaskamy
      drzwiami (czy przypadkiem nie była wcześniej uruchomiona na dojeździe do klienta
      już) a także na to czy wbił rabat (przy zamówieniach przez telefon 25% za
      wyjatkiem ZTP ktore zmieniło na początku roku na 20%, no i ASCO jak pamiętam
      dobrze też ma mniejsze rabaty - ale to już nieco inna bajka) 3/ w razie
      wątpliwości prosimy rachunek i dzwonimy do dyspozytora z informacją że jesteśmy
      w taksówce o nr bocznym ... i opisujemy sytuacje. Korporacje zarabiają z każdego
      zlecenia przez tel. + opłaty stałe i właścicielom ich naprawdę nie zależy na
      utracie klientów którzy zostali oszukani przez jednego z kierowców bo to oni
      tracą wtedy również. Stosowanie się do tych zasad nie wyeliminuje w 100% szansy
      na to że zostaniemy oszukani ponieważ nawet z zalegalizowanym i sprawnym
      licznikiem można zrobic tak aby bił szybciej :) czy też można wydłużyc trasę ale
      myślę że będzie łatwiej :) a tak wogóle to najlepszym rozwiązaniem jest zakup
      skutera - szybciej można przemieszczac sie po Wrocławiu niż każdą taksówką, bez
      korków, opłat parkingowych :)
      • tomek854 Re: Poradnik :) 08.10.07, 14:32
        Ja dodam od siebe: przez długie lata korzystałem z City Radio Taxi, bo jakoś tak
        miałem kartę stałego klienta i że źle nie było, to jeździłem nimi.

Dwa razy skorzystałem z tych nielegalnych taksówek, które jeźdżą na lewo i
        wyszło na to, że city radio taxi jeździ uczciwie, a kasuje na tej samej trasie,
        o tej samej porze tyle samo, co Ci na lewo, więc stwierdziłem, że wracam do
        taksówek - oni przynajmniej uczciwie płacą podatki i wszystko.

Ostatnio jednak mam problemy z zamówieniem taksowek z City Radio Taxi - nie mają
        wolnych czy co - może kierowcy od nich uciekają, więc jak jestem we Wrocławiu
        korzuystam z ZPT - to są byłe państwowe taksówki i z tego co wiem, to jest ich
        najwięcej. Nigdy nie miałem problemu z oszukiwaniem, raz tylko przyjechała mi
        taka śmierdząca taryfa że masakra - ale cóż, jak kierowca palił "mocne"...
    • jadzia441 Re: TAXI - Wrocław 04.07.07, 19:42
      a co myślicie o ASCO taxi??
      • Gość: (hor) Re: TAXI - Wrocław IP: 212.160.172.* 05.07.07, 17:28
        ASCO to inna bajka - powod 1. mniejsza ilosc aut wiec nie zamowisz taxi kiedy
        ci sie spieszy akurat, no i nieco mniejszy rabat o ile db pamietam, ale jesli
        masz stale kursy to czemu nie...
        • taxi.wroclaw Re: TAXI - Wrocław 05.07.07, 19:46
          ASCO Taxi nie stosuje mniejszych rabatów lecz stosuje ceny maksymalne. Ta firma
          była propagatorem podwyżek cen które nastąpiły 2 lata temu uchwałą Rady Miasta.
          Wszystkie pozostałe stosują rabaty średnio 25%.
          • Gość: Piter Re: TAXI - Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 06.07.07, 02:36
            > Wszystkie pozostałe stosują rabaty średnio 25%.

Co jest sytuacją anormalną, fenomenem na skalę europejską a może i światową...

;później idiotyczne komentarze w stylu:

(...)"zwracac uwage na
            uruchomienie kasy fiskalnej przez taksówkarza w chwili kiedy my trzaskamy
            drzwiami (czy przypadkiem nie była wcześniej uruchomiona na dojeździe do klienta
            już) a także na to czy wbił rabat (przy zamówieniach przez telefon 25% za"(...)

gdy coś nienormalnego trwa zbyt długo zostaje w końcu przez ogół zaakceptowane
            i egzekwowane jako norma...
            • mika Re: TAXI - Wrocław 08.10.07, 13:57
              a sa jakies korporacje ktore robia np promocje i 10 przejazd jest 50
              procent tanszy. ?albo cos w tym stylu .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka