Dodaj do ulubionych

znowu perfidna manipulacja, to nie może być prawda

04.07.07, 09:40
Polska przestała być tym krajem Unii Europejskiej, w którym jest największe
bezrobocie - ogłosił wczoraj unijny urząd statystyczny. Nie jesteśmy na
szarym końcu po raz pierwszy od naszego wejścia do Unii!

Bruksela przyznaje, że do spadku bezrobocia w Polsce przyczyniła się między
innymi polityka polskiego rządu. - Na pewno zostały podjęte w Polsce kroki,
które pomogły zbić bezrobocie - mówi "Gazecie" Katherina von Schnurbein,
rzeczniczka unijnego komisarza ds. pracy Vladimira Szpidli.

całość:
gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4286304.html

---------------------------------------------

PKP już wkrótce 200 km/h

W latach 2007-2013 spółka PKP Polskie Linie Kolejowe SA przeznaczy 6,2
miliarda euro na modernizację szlaków komunikacyjnych.
Po zakończeniu inwestycji polskie pociągi będą mogły na 2,5 tys. km. tras
kolejowych jeździć z prędkością 160 km/h.

całość:
biznes.interia.pl/news/pkp-juz-wkrotce-200-kmh,938177
------------------------------------

CZY KTOŚ MOŻE WYJAŚNIĆ FENOMEN PIS-U?

BEZROBOCIE SPADA, BO JEST TWORZONYCH DUŻO NOWYCH MIEJSC PRACY, INWESTORZY
WPROST ZABIJAJĄ SIĘ , ABY MÓC BUDOWAĆ SWOJE FABRYKI W POLSCE, CZYLI WIERZĄ A
TEN RZĄD I UWAŻAJĄ , ŻE JAK KACZYŃSCY BĘDĄ RZĄDZIĆ JESZCZE PRZEZ 10-15 LAT TO
BĘDZIE TYLKO LEPIEJ.

PRAGNĘ NADMIENIĆ, IŻ NIE JESTEM ZWOLENIKIEM PIS-U, GŁOSOWAŁEM NA PO , A TERAZ
CHYBA NA LID, BO TO DWIE DOŚĆ PODOBNE PARTIE.

Dla nas opozycjonistów jest coraz gorzej, bo w Polsce jest coraz lepiej,
karambbaaaa....!!!!!

Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Ty jednego nie rozumiesz 04.07.07, 10:15
      Całą zasługą PiS w sferze gospodarki jest to, że tego jeszcze nie ruszyli i nie zdążyli spieprzyć. Ot i cała tajemnica.
      • Gość: zdziwiony Re: Ty jednego nie rozumiesz IP: *.media4.pl 04.07.07, 15:41
        wielki_czarownik napisał:

> Całą zasługą PiS w sferze gospodarki jest to, że tego jeszcze nie ruszyli i nie
        > zdążyli spieprzyć. Ot i cała tajemnica.

To znaczy, że wszyscy inni wtrącali się i pieprzyli.
        To może to jest wielką zasługą obecnego rządu.
    • kklement Ha ha ha ! 04.07.07, 10:16
      Bezrobocie spada PRZEDE WSZYSTKIM DZIĘKI EMIGRACJI. Szacuje się, że kraj między
      Odrą a Bugiem opuściło około 2 mln ludzi, kolejni pakują walizki. To zwiększa
      popyt na pracowników, a pracownikom daje większą siłę nacisku - między innymi
      przesuwając ich z zatrudnienia na czarno ( gdy oficjalnie byli bezrobotni ) do
      pracy legalnej. Czyli kolejni, poza tymi, którzy wyjechali, bezrobotni znikają
      ze statystyk. Nowe inwestycje zagraniczne powstają głównie dzięki wysiłkom
      władz lokalnych, a w samorządach PiS nie jest zbyt silnie reprezentowany ( i
      chwała Bogu ). Poza tym działa efekt kuli śniegowej - kolejnych inwestorów
      przyciąga obecność wcześniejszych, którzy zaryzykowali w budowę fabryk w tym
      kraju i zarabiają w Polsce pieniądze. A pierwszych wielkich inwestorów
      ściągnięto do Polski w czsach, gdy nawet w najczarniejszych snach nikomu nie
      jawiła się IV RP z Lepperem i Giertychem w rządzie.
      • darek.mitel Re: Ha ha ha ! 04.07.07, 11:22
        ale PiSowcy muszą chyba wynajmować dużo aktorów i statystów. Miliony jedzie na
        Zachód , a potem w tych samolotach i autokarach miliony ludzi wraca do Polski.
        Zawsze są pełne. To musi być manipulacja PiS-u! Albo fotomontaż!

Całe szczęście , że są czerowni i różowi, za ich rządów było dobrze.
        Bezrobocie 21% i pracę każdy szanował. A teraz 2 lata rządów PiS-u i murarz w
        Polsce zarabia 4 000 -5 000zł! Niektórzy chcą tyle zarabiać , aby godnie żyć!!!
        to skandal, przecież w socjaliźmie niczego nie brakowało!!!

A inwestory to też tylko kula śniegowa!
        Przecież decyzje inwestycyjne warte miliony dolarów na kilka , kilkanaście lat
        podejmuję się zazwyczaj na zasadzie, oni to zrobili to my też!

i jeszcze to:
        "Związkowcy z "Solidarności" w tyskiej fabryce Fiata chcą, by minimalna pensja
        wzrosła o 100 proc. Płace mają dorównać tym we Włoskich fabrykach koncernu -
        czytamy w "Gazecie Wyborczej".

Związkowcy mówią jasno: skończył się czas podwyżek po sto, dwieście złotych.
        Chcą, aby minimalna gwarantowana płaca w fabryce podskoczyła do 2,8 tys. zł
        brutto, czyli o 100 procent! Doświadczeni robotnicy mają zarabiać 4-5 tys. zł.
        To jak do tej pory najwyższe żądania podwyżek w polskiej motoryzacji - dodaje
        gazeta."

biznes.onet.pl/0,1565659,wiadomosci.html
        ----------------

chociaż popieram LiD , Pana Frasyniuka - intelektualiste wrocławskiego,
        absolwenta techinkum samochodowego, to uważam, iż PiS przy następnych wyborach
        wbije w ziemie czerwonych , zielonych , a nawet... różowych!
        • backspace2 Re: Ha ha ha ! 04.07.07, 11:46
          A co w tym dziwnego, że wracają? Przecież odwiedzają rodziny i przywożą jej
          pieniądze. Taniej jest przecież kupić bilet w dwie strony, wszyscy moi znajomi
          emigranci kupują zawsze w dwie, planują od razu odwiedziny w Polsce.
          Poza tym weź też pod uwagę jaką część pasażerów samolotów z UK stanowią Anglicy
          jadący w 20 - osobowych grupach na wieczory kawalerskie.
          Zwróć też łaskawie uwagę, że żadania płacowe w Fiacie wcale nie muszą się
          dobrze skończyć, poza tym wynikają z zapotrzebowania na Fiaty 500 zgłoszonego
          za granicą.
          Jak już jesteś zwolennikiem PiSu to nie podnoś przynajmniej argumentów które
          cię ośmieszają.

I na koniec pytanie: czy gdyby Kaczyńscy w latach 2001-2004 negocjowali wejście
          Polski do UE czy JAKIKOLWIEK kraj otworzyłby nam od razu rynek pracy? Czy też
          wkurzyliby wszystkich, nie wywalczyli nic i z dumą ogłaszali jacy byli twardzi?
          • darek.mitel Re: Ha ha ha ! 04.07.07, 12:02
            no wiem, że byłoby gorzej, bo Łunia ma swój plan działania i woli nas-
            postępowych socjal-liberałów niż katolików i konserwatystów.

Łunia dała nam wiele dobrego. Są dopłaty (ale głównie tylko dla farmerów z
            Niemiec i Francji). Jest gospodarka wolnorynkowa, czyli każdy rolnik wie ile ma
            czego produkować. Jak ma np. troszkę więcej mleka , a dostał dopłatę z Łuni ,
            to musi to mleko wylać do rowu.

Łunia nawet jest tak liberalna, że niektóre kraje Łuni otworzyły swoje rynki
            pracy. Dziękujemy Ci Łunio!
            Niemcy i Austria podobno otworzą za 5-7 lat(jak będą musiały), bo w Łuni jest
            demokracja, liberalizm i wolny rynek. No i nie ma homofobii. Można dostać nawet
            1 mln euro na walkę z homofobią i ja w tym widzę swoją przyszłość- dotacje z
            Łuni na moje badania naukowe dotyczące Czarnych (Murzyni) gejów zwykłych (a nie
            w związakch kazirodczych) na terenie Europy Środkowej. Badania pt.:"Czarne geje
            zwykłe" mogą być żyłą złota. Więc każdy kraj nich płaci swoją składkę,
            aby "niewidzialna" ręka wolnego rynku dała mi troszkę kaski na moje badania
            naukowe.
            • Gość: ?? Re: Ha ha ha ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:24
              no to panie ditel zobaczymy ile prawdy jest w tym co próbuje pan nam tutaj
              wmówić.
              A więc która to decyzja rządu spowodowała że mamy np. spadek bezrobocia?
              Proszę nam przypomnieć te wszystkie inicjatywy gospodarcze które zostały
              wdrożone przez twoich idoli.
              Nie mogę się doczekać twojego wywodu który będzie bronił nieróbstwa tych leni
              • darek.mitel Re: Ha ha ha ! 04.07.07, 12:59
                no myślę , że w Łuni wszystko wiedzą najlepiej:
                1."Bruksela przyznaje, że do spadku bezrobocia w Polsce przyczyniła się między
                innymi polityka polskiego rządu. - Na pewno zostały podjęte w Polsce kroki,
                które pomogły zbić bezrobocie - mówi "Gazecie" Katherina von Schnurbein,
                rzeczniczka unijnego komisarza ds. pracy Vladimira Szpidli."

2. cudowna walka z Kaczyńskimi prowadzona przez nas- związkowców głównie z Sdpl
                i SLD (ale to nie jest protest polityczny!!!). Warto zobaczyć kim są panie,
                które przewodzą innym paniom przed URM-em.

3. Brak możliwości dialogu z Kaczyńskim. Gdybyśmy mieli Tuska już dawno byśmy
                dali wszystko i wszystkim.

"Obecnie nie ma zgody na podniesienie składki zdrowotnej, bo to oznacza
                podniesienie podatków - oświadczył w środę premier Jarosław Kaczyński. W
                radiowych "Sygnałach Dnia" szef rządu powiedział, że podniesienie składki to
                rozwiązanie najprostsze, ale i najbardziej ryzykowne, które w konsekwencji może
                przyczynić się nawet do wzrostu bezrobocia i spadku tempa wzrostu
                gospodarczego."

4. ogólna sytuacja polityczna w Polsce, która zachęca inwestorów do
                inwestowania w Polsce. Oni patrzą na Polskę i mówią , to tam jest prawo i
                sprawiedliwość , tam są Kaczyńscy co walczą ze złem, jeźdzmy do Polski panowie!

A co my- czerwona i różowa opozycja możemy zrobić?

Może... patyk w szprychy pędzacego roweru o nazwie "POLSKA"?

kaaarambaaa...

• Gość: abssurd Re: Ha ha ha ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.07, 15:35
                  Ale jesteś zabawny. Jedyna decyzja gospodarcza tego rządu jaką udało ci się
                  znaleźć to oświadczenie premiera że nie podniesie podatków. Super !!! Chociaż
                  premier oświadczał kiedyś coś o 3 mln mieszkań o autostradach, o jakimś tam
                  pakiecie Kluski.
                  Prawda jest taka że te lenie jadą na garbie pracy poprzednich rządów. Jakby ta
                  zaraza spadła na nas 10 lat temu to nie bylibyśmy ani w NATO ani w Uni.
                  A co teraz będą robić te lenie? Idą na 2 m-ce płatnego urlopu żeby odpocząć od
                  lenistwa bo to takie jest męczące.

Ty nawet nie wiesz dlaczego firmy zagraniczne inwestują w Polsce. Inwestują
                  dlatego że kiedyś ktoś trochę popracował i uchwalił ustawę o strefach
                  ekonomicznych, a to dlatego że kiedyś rządy pracowały i doprowadziły do
                  integracji gospodarczej z UE, a to dlatego że kiedyś bankiem centralnym
                  kierowali ekonomiści a nie murarze i doprowadzili do tego że polska złotówka
                  jest w pełni wymienialnym na świecie i do tego stabilnym pieniądzem. Inwestują
                  też dlatego że mamy dogodne położenie gospodarcze oraz dlatego że mamy tanią
                  siłę roboczą.
                  Tak więc twoje kłamliwe wywody są zwykłym skurw..em bo okradasz prawdziwych
                  sprawców twoich rewelacji z efektów ich pracy, przypisując je zakompleksionym
                  leniwym paranoikom.
                  • oels Re: Ha ha ha ! 04.07.07, 15:42
                    On tego nie zrozumie
            • backspace2 Re: Ha ha ha ! 04.07.07, 13:51
              Żenujący post, mitel. Niemcy otwierają rynek pracy dokładnie za 4 lata,
              wykorzystując maksymalnie możliwy okres. Inne kraje zrobią to szybciej. Głownie
              dzięki temu mamy spadek bezrobocia.
        • Gość: albis Re: Ha ha ha ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.07, 12:59
          Niestety, zgadzam się z Tobą, że "PiS przy następnych wyborach
          wbije w ziemie czerwonych , zielonych , a nawet... różowych!"
          Dlaczego? A dlatego, że - jak stwierdził Stalin - "Nieważne kto głosuje. Ważne kto liczy głosy". A głosy będzie liczyć PiS... Można więc, jak kiedyś, przy ponaddziewięćdziesięcioprocentowej frekwencji oczekiwać 99.8% głosów na PiS.
          PS. I jeszcze jeden cytat: "Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy"
          • beretelwi Re: Ha ha ha ! 04.07.07, 16:05
            dokladnie tak
            • darek.mitel Re: Ha ha ha ! 04.07.07, 16:35
              no dobra. Wszyscy w końcu głosowaliśmy na SLD, PO, czy SdPl.
              Ja głosowałem na PO , bo mam swój biznesik i dużo długów więc liczyłem na nowy
              początek, "grubą kreskę", nowy start.
              A wy? Tak szczerze, nie obawiacie się , że PiS jak zacznie grzebać to może
              dojść do prawdy i trzeba będzie oddawać to co nakradliśmy?
              Ale uczciwie. Ja się przyznaję, choć mam wyższe wykształcenie, tak jak Renata
              Beger czy Roman Giertych.
              • Gość: abssurd Re: Ha ha ha ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.07, 16:40
                Już teraz wiem dlaczego się podlizujesz kaczorom. Ty złodziej jesteś, tak
                przynajmniej napisałeś.
              • beretelwi Re: Ha ha ha ! 04.07.07, 17:37
                ja mam wyzsze wyksztalcenie w przeciwienstwie do R.Beger
                glosowalem na PO
                jestem pracownikiem UWr - budzetowka
                nie poddalem sie lustracji
              • 1410_tenrok po pierwsze nazywasz sie marek doittel z poprzed- 04.07.07, 20:41
                niego nicka. I jestes propagandzistą pisa. Wczesniej robiłes to, jak jakis
                porąbany stalinowski politruk. Przyznales sie nawet do przodków w Wehrmachcie
                na Ostfroncie (co na to Kurski & Co?). Teraz zmieniłes nicka, przestawiając
                literki, ale z tonu nie spusciles.
                Sekretarz UE nie powie przeciez, że: spadek bezrobocia wynika z walizkowych,
                ktorzy Polsce pokazali plecy? Zarobki na budowach na wysokosci 3000-5000
                wynikają z brau fachowców, ktorzy aktualnie pracują za granicą. Pis nic nie
                zrobił, jak dotąd. I za to mu chwała. Nawet PKB z dumnym 7%, doliczając 2,7%
                inflacji, jakos niebezpiecznie topnieje. To wszystko koniunktura, moj mały,
                koniunktura i nic po za tym. I ty dobrze o tym wiesz. Nasz najwiekszy partner
                handlowy (niestety, wiem jakie to bolesne) przeżywa aktualnie okres
                prosperity, a wiec zapotrzebowanie na nasze dobra i usługi wzrasta.
                Gdzie drogi? Gdzie mieszkania? Wedle GUS w tym roku zaczeto budowy 9 tysiecy
                mieszkan (chłe, chłe, chłe). I co do tej pory zrobiono z przygotowaniem na
                Euro2021? A czas leci i to galopem, albo cwałem!
                Przestan pitolic. Oczywiscie, że pis wbije w ziemie wszystkich, ponieważ, kiedy
                pis odda wreszcie wladze, to smiech i radosc bedą takie wielkie, że ziemia
                rozmieknie sie i wszyscy będzia tarzac sie w błocie z radosci, że noc gierycha,
                kaczorów, lepper i innych wynalazków mineła bezpowrotnie.

dittel, znam taki mittel, wez kittel i sio!
                • darek.mitel przejście do meritum 05.07.07, 07:41
                  po pierwsze, jestem całkowicie nową osobą na forum.
                  po drugie, jestem lewicowcem (głosowałem na PO, teraz chyba będę głosował na
                  LiD).
                  po trzecie, chciałbym wiedzieć, co wy przeskrobaliście, że nie głosowaliście na
                  PiS. Ja przyznaję się od razu, głosowałem na PO, bo bałem się prawa oraz bałem
                  się sprawiedliwości. Mam potworne długi i uważany jestem w środowisku biznesu
                  przez duże "B" za krętacza, ale takiego dużego krętacza (w przeciwieństwie do
                  Kwaśniewskiego, który według Oleksego jest małym krętaczem, ale bardzo
                  cynicznym).
                  • Gość: abssurd Re: przejście do meritum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.07, 08:28
                    Powiedz swoim kaczym mocodawcom, że metody na "ciemny lud" są na tutejszym
                    forum mało skuteczne.
                    Złodziej, krętacz, do czego się jeszcze przyznasz kaczy piesku?
                  • 1410_tenrok mareczku, chciałbym ci wierzyc, ale twoj problem 05.07.07, 13:36
                    polega na jednej rzezczy - tu nie potrafisz dobrze sprzedac swojej nowej
                    legendy. Za bardz tróc starymi bajerami.
                    Jestes kretaczem, głosowałes na PO, teraz bedziesz głosował na lid.
                    To tak, jak z jednym małym gosciem, znanym wszem i wobec. Wszyscy wiedzą, że
                    jest zaprzedanym gayem, a on z posłanką dla pi-aru fleertuje. Szyte grubymi
                    nicmi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka