Dodaj do ulubionych

Pielgrzymi ruszyli z Wrocławia na Jasną Górę

02.08.07, 11:07
ludzie nie uczą sie na cudzych błedach:)

to jest najlepsze:
"Do Częstochowy idzie podziękować za zdaną maturę i dostanie się na
upragnioną Akademię Muzyczną."

znaczy co? nie uczyła sie, obijała całą szkołę średnią, ale modliła sie ostro
i matura się zdała, na studia przyjęli...

to może od razu sie pomodlić o 6 w Lotka;) nic nie trzeba będzie robić

;)

w tym kraju nigdy nie bedzie dobrze, gdy ludzie nie bedą liczyli na swoje
umiejętnosci i na swoją pracę... a jedynie modlili się o sukcesy

z drugiej strony, jak moze być normalnie skoro "elyta" 40-mln narodu w 21
wieku modli sie w Sejmie o deszcz

cytując klasyka: "pogański kraj, pogańskie obyczaje":)

Polak-ateista
Obserwuj wątek
    • Gość: Adrianowro Re: Pielgrzymi ruszyli z Wrocławia na Jasną Górę IP: *.core.lanet.net.pl 02.08.07, 11:41
      Człowieku bądź tolerancyjny! !!!
      Niech idą się modlić nawet o wygraną w kole fortuny , ich sprawa.
      Osobiście mam negatywne zadnie o instytucji kościoła , ale również osobiście
      zwisa mi czy ktoś ma pragnienie dreptać przez pola w jakimś tam celu.
      Tak byłem na pielgrzymce raz i wiem jakie doznania można uzyskać od pozytywnych
      po żenujące. To dla wierzących którzy , mogą wykrzyczeć że nie rozumiem intencji
      pielgrzymek :)
    • Gość: Polak tzn.katolik Re: Pielgrzymi ruszyli z Wrocławia na Jasną Górę IP: *.171.19.236.crowley.pl 02.08.07, 13:46
      Polak czy ateista? Czas się zdecydować.
      • Gość: Polak-ateista :) a co? jak ateista, to już nie Polak?:) IP: 213.172.177.* 02.08.07, 14:02
        lista.racjonalista.pl/
        :)
      • atur22 Re: Pielgrzymi ruszyli z Wrocławia na Jasną Górę 02.08.07, 15:03
        Tak! Jestem polak ateista i antyklerykal! A co niby ze nie mozna? Czy Polska to
        kraj jedneg wyznania i jednej religi? Co to kraj Talibow? Konstytucja
        jednoznacznie mowi o rozdzile kosciola od panstwa a Nowy testement o rozdziale
        $$$$$ od religi... a jak jest kazdy widzi...
        pozdrawiam katolikow nieoszolomow
        • Gość: MiR A ja się cieszę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:39
          Cieszę się, bo to oznacza, że ilość wierzących w te ewidentnie nieprawdziwe i
          nie mające nic wspólnego z faktami historycznymi kościelne kłamstwa, utrzymuje
          się na wysokim poziomie. Ateista ma oczywistą przewagę nad głupkami dowolnej
          religii. Fajnie. Idzie 1000 osób, a ja jestem mądrzejszy od nich wszystkich....
          Cieszę się.

Pozdrawiam
          MiR
    • Gość: zik Pielgrzymi ruszyli z Wrocławia na Jasną Górę IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.07, 17:29
      Oczywiscie musieli isc o 7 kiedy wszyscy jechali do pracy i powstaly ogromne
      korki. jak im sie tak chce chodzic to niech przechodza przez miasto o 3 w nocy
      bo sa ludzie ktorych blokowanie przez nich jezdni wku....!
    • Gość: śmiech historii Autokar im podstawić. Bliżej do nieba... :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.07, 18:15
      • Gość: Gdzie tolerancja? Re: Autokar im podstawić. Bliżej do nieba... :) IP: 139.48.149.* 02.08.07, 19:43
        Chcesz tolerancji religijnej? ... badz sam tolerancyjny.
        • Gość: gosc Sredniowiecze i IP: *.tbcn.telia.com 02.08.07, 22:15
          ...ciemnota. Innym slowy Polska 2007.
          • Gość: piotrus508 Re: Sredniowiecze i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 12:42
            a niech sobie pielgrzymują, co Ci to przeszkadza? To naprawdę sposób na tanie
            wakacje....
    • Gość: amator_pokuty Też chadzam, raz do roku. Trzy niezłe pielgrzy IP: 194.181.190.* 03.08.07, 10:25
      mki zaliczyłem przez te parę dni w zeszłym roku. Słodziutkie, chętne no i te
      okoliczności mnie kręcą, taki podniecający powiew średniowiecza ... To nie
      pielgrzymki szyitów, nikt nie biczuje się kańczugiem do krwi, polecam :-)
    • Gość: Misia To straszne IP: *.name 03.08.07, 13:08
      To straszne, jedyne co moze byc oznaka normalnosci, ze poszlo jedynie tyle osob,
      ale to i tak o 1000 za duzo...
    • Gość: stryjek Re: Pielgrzymi ruszyli z Wrocławia na Jasną Górę IP: *.static.qsc.de 03.08.07, 14:29
      Dobrze, ze zyjemy juz w kraju, w ktorym za przekonania religijne nie jest sie
      przesladowanym. Pielgrzymi chca, to i ida. Nic przeciwko. To nawet zdrowe. Z
      fizycznego i indywidualnie tez z psychicznego punktu widzenia.
      Problem jaki widze i na wlasnej skorze odbieram, to fiasko organizacyjne
      przemarszow dla innych uzytkownikow drog!
      Bo czymze jest blokowanie drog na calej szerokosci przez wiele godzin i
      niedopasowanie sie do ruchu drogowego. Na pewno nie miloscia do blizniego,
      ktory ma akurat inne zajecia w zyciu.
      Ale czy jest szansa, ze takie uwagi trafia do organizatorow?
      Prosze przkazcie dalej.
    • Gość: Ratownik Zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 17:35
      Tą pielgrzymkę zabezpiecza LAZARUS. Niech wszyscy się modlą o to, że jak coś
      się stanie to ktoś im pomoże. To beznadziejna instytucja. Same przekręty. Jak
      ktoś wydał zgodę na takie zabezpiezenie medyczne???????
      • life-ratownictwo Re: Zabezpieczenie 10.02.20, 09:00
        Świadczymy usługi zabezpieczenia medycznego różnego rodzaju imprez. Posiadamy ambulans wyposażony w standardzie zespołu P (między innymi kardiomonitor Lifepak12 z możliwością defibrylacji, kardiowersji oraz wykonania 12-odprowadzeniowe EKG). Kadra medyczna to ratownicy medyczni z długoletnim stażem w Systemie Państwowego Ratownictwa Medycznego. Zapraszam Tekst linku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka