palya 10.08.07, 10:02 CSC C727 czy taka opona nadaje sie do roweru miejskiego? trasy do 100km/dzien, wiekszość asfalt ale też dużo dróg piaszczystych i leśnych.. www.allegro.pl/item217171360_opona_24_x_1_75_cst_c_727.html#photo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rowers Re: opony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 01:03 Znam tą firme i moge powiedziećm, że cena do jakości jest dobra. (Jeździłem 1,5 sezonu na oponie tej firmy ale na innym modelu teraz mam MAXXIS ale słyszałem, że to ta sama firma). 100km/dzień na kołach 24" no nie wiem. Ale wracając do opony to wedłóg mnie sie nadaje. Ale jeżeli większość asfaltu i troche terenu to poleciłbym semi-slick-i. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: opony 11.08.07, 17:35 rower mam 26'' ale takich na allegro nie znalazlam.. no i kupilam sobie CST 26'' wczoraj wymienione dzisiaj po 35km .. guma zakladam swoje stare stomile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: opony IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.08.07, 20:44 > no i kupilam sobie CST 26'' wczoraj wymienione > dzisiaj po 35km .. guma a były napompowane do nominalnego ciśnienia? jazda na flaku grozi szybkim łapaniem snejków ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rowers Re: opony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 01:20 Ja bym tak szybko nie rezygnował. Przecież to mógł być poprostu przypadek. Ja też kiedyś na nowej oponie po niecałych 10 km nie miałem powietrza a przyczyną był zardzewiały gwóźdź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulo Re: opony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 11:18 > no i kupilam sobie CST 26'' wczoraj wymienione > dzisiaj po 35km .. guma > zakladam swoje stare stomile Obraziłaś się na nową oponę, bo wbiła sobie gwóźdź ? Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: opony 14.08.07, 12:56 też coś.. zastanawiające jest, ze 15 lat jezdze na stomilach bez gumy, a cst łapie ja juz po30km.. o jakość chodzi..i to to, ze jade na wakacje z rowerkeim w miejsce, gdzie serwisu ni hu hu nie znajde.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rowers Re: opony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 13:04 15 lat na jedenej oponie? To naprawde mało jeździsz. I pozatym po 15 latach to guma by raczej sparciała. A ta CST przebiła sie na jakimś gwoździu czy na czym? Bo gwóźdź to potrafi nawet samochód unierówchomić a tam są dóżo grubsze opny. Ja jeździłem na CST cały sezoni złapałem gume raz czy dwa a wymieniłem dlatego że pozbyła sie bieżnika;p(ale swoją drogą to po asfalcie na łysej jeździ sie tak leciutko) Teraz mam Maxxis-a. przbieg okło 2,5-3tys. i ani jednego kapcia nie złapałem(a jeżdże po wszystkim). Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: opony 14.08.07, 13:13 jezdze troszke wiecej niz malo.. w tych 15 latach byl tylko rok przerwy na artro kolana..a poza tym conajmniej 40km 2xw tyg od marca do listopada..obóz w górach itd... oponki sa już łyse..ale stomil trzyma klase, szkoda ze juz nie można ich kupić :( a cst? ta sama trasa, ostry kamień..żadna tam rewelacja..na stomilach przejezdzam bez problemu..może głębrzy bierznik 'przytrzymał' ten kamyk dłużej i poszło.. nie wiem.. stomile założone, jutro nad morze jade :)) \ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rowers Re: opony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 17:08 Wedłóg mnie to zwykły przypadek. Mogło sie to zdarzyć nawet z bardzo dobrą oponą. Ja na dłurzszy wyjazd nie zakładał bym starych opon. Bo w każdej chwili możesz ujrzeć druty wystające z opony a wtedy już nie pojedziesz. Raz mi sie to zdarzyło i prowadziłem rower ok 20 km. nic przyjemnego. Odpowiedz Link Zgłoś