Dodaj do ulubionych

Policjantom znów uciekł podejrzany

13.08.07, 20:51
Co to za policja, skoro ucieka im pijane dziecko i to z rozbitą głową? No to już naprawdę się w głowie nie mieści.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Policjantom znów uciekł podejrzany IP: 62.233.177.* 13.08.07, 21:34
      :)
      • poszczeklu Pewnie był z PISu. I oni też. 14.08.07, 12:48
        • Gość: kibic co za gamonie ci policjanci +++++++++++++++ IP: *.1.251.72.1dial.com 14.08.07, 15:18
          takich niezdar, gamoniow, to nie powinni przyjmowac do pracy w
          policji
          • Gość: asd Ucieka? Od razu kula w łeb i nie ucieknie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 16:08
            Kto to widzał zeby do uciekającego bandyty (niezależnie od wieku) nie można było strzelać.
    • Gość: Romanek Policjantom znów uciekł podejrzany IP: 212.75.114.* 14.08.07, 08:03
      Czyli trzeba jeszcze mniej WF w szkole, a wiecej religii.
      Może da sie łapać przestepców rzucając klątwę?
      Pasibrzuchy na bieżnie i ćiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć do skutku.
      • kklement A może uprościć procedury użycia broni ? 14.08.07, 08:40
        Gość portalu: Romanek napisał(a):

> Pasibrzuchy na bieżnie i ćiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć do skutku.

Bzdury gadasz. Policjant nie jest od bicia rekordów w sprincie. Bo i
        tak zawsze trafi się ktoś od niego szybszy. Chociażby dlatego, że w
        przeciwieństwie do policjanta będzie mieć na nogach sportowe buty, a
        przy pasie nie będą mu dyndać ciężka kabura z bronią i radiostacja.
        Od doganiania uciekającego przestępcy powinien być pocisk
        wystrzelony z jego pistoletu. Tymczasem na chwilę obecną z użyciem
        broni przez policjanta wiążą się takie pierepałki, że gliniarze wolą
        dać bandycie uciec, niż sięgnąć do kabury.

Aha, a odnośnie tego konkretnego przypadku. Na pewno zaraz ktoś się
        oburzy, że postuluję strzelanie do dzieci. Well, jeśli to "dziecko"
        było na tyle wyrośnięte, żeby mocno pobić dorosłego mężczyznę, to na
        oberwanie kulką za małe na pewno nie było.
        • tbernard Re: A może uprościć procedury użycia broni ? 14.08.07, 09:08
          Jeśli w celu umożliwienia ucieczki posłużył się nożem lub innym niebezpiecznym
          narzędziem w stosunku do pilnującego go policjanta, to okej. W artykule jednak
          nie ma o tym ani słowa. Podejrzewam, że po prostu ci policjanci to patałachy
          zwykłe, którym do głowy nie przyszło, że może im chłopak próbować zwiać.
          W tym przypadku kajdanki by wystarczyły a użycie broni zbędne.
          • wielki_czarownik Kajdanki 14.08.07, 13:56
            Nie wiem, czy osobom w tym wieku można zakładać kajdanki (to nasze probandyckie prawo). Chyba tylko tzw. prowadnicę.
            • Gość: sufo Niestety, nie można. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 14:42
              Kajdanki od 17 roku życia, ale strzelać można już do 13-latka
              (uzbrojonego oczywiście).
              • Gość: manhu Re: Niestety, nie można. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 15:01
                Czemu oczywiście?
                Oczywiste to byłoby: "Stój bo strzelam" - sekunda na zatrzymanie się - nie stoi - kula w łeb. Ale wiadomo, prawa bandziorów są święte, tylko ofiara musi uważać.
        • wielki_czarownik Nie mogę się całkiem zgodzić 14.08.07, 13:55
          Owszem - policjant nie ma bić rekordów w sprincie, ale powinien być bardziej sprawny fizycznie od przeciętnego człowieka i powinien tego przeciętnego człowieka dogonić. W tym wypadku mamy do czynienia z kompromitacja absolutną. Policjantom uciekł 14 latek, na dodatek nawalony jak bombowiec i z rozbitą głową!
          Ciekawe kto im następnym razem ucieknie... Raczkujący berbeć, inwalida na wózku, czy beznogi żebrak poruszający się na rękach.
          • Gość: juzek Re: Nie mogę się całkiem zgodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 15:22
            No wszytko ok - ale skąd wiesz kto to był? Może jakiś mistrz polski juniorów w
            biegach długodystansowych?
            • nekropedofil Re: Nie mogę się całkiem zgodzić 14.08.07, 15:28
              jakby trzymali go za wszarz to nie byłoby tego zajścia.
            • Gość: tbernard Re: Nie mogę się całkiem zgodzić IP: *.telsat.wroc.pl 15.08.07, 10:58
              Gość portalu: juzek napisał(a):

> No wszytko ok - ale skąd wiesz kto to był? Może jakiś mistrz polski juniorów w
              > biegach długodystansowych?

No to łatwo odnaleźć wśród mistrzów będzie. W końcu nie tak wielu ich.
    • Gość: szaq Policjantom znów uciekł podejrzany IP: 83.2.110.* 14.08.07, 12:20
      Spokojnie można zatrzymać uciekającego przestępcę bez użycia broni palnej.
      Rzut pałą - tego nie uczą w szkole, a powinni.
      Policjant bierze kolege, i rzuca nim w podejrzanego.
      Efekt piorunujący.
      Jeden bandyta schwytany, jeden policjant z licencją pilota :D
      • drrzazga Re: Policjantom znów uciekł podejrzany 14.08.07, 14:14
        A mnie kiedyś zwieziono na izbę przyjęć trzy osoby. Ściganego i dwóch
        ścigających, którzy tak się zapamiętali startując do pościgu, że na 90-cio
        stopniowym zakręcie wywrócili radiowóz, że padało to fakt. Wtedy mniej poobijany
        wygramoliwszy się z wywrotki dogonił ściganego piechotą, co było tym łatwiejsze,
        że obalił mu się promilami napędzany rower. Siedzieli we trójkę w najbardziej od
        siebie oddalonych punktach poczekalni. Dwa nosy pospuszczane..., za to ścigany
        jakby wygrał w lotku - myślałem, że duma faceta rozsadzi. Firma istotnie z
        tradycjami.
        • jvenables14 Padlem z beki. Dobra historia. 14.08.07, 15:03
    • Gość: No name Policjantom znów uciekł podejrzany IP: *.koba.pl 14.08.07, 12:37
      Dla mnie to jest paranoja zeby dzieciak uciekl policjantom. Do tego
      w stanie nietrzezwym. BRAWA DLA NASZYCH SZARYCH POLICJANTÓW za
      ściganie przestepców. Jak sobie nie potrfia upilnowac 14-to latka to
      co dopiero takiego co ma 18 <lol>
    • Gość: . było strzelać, to by się zatrzymał IP: *.crowley.pl 14.08.07, 12:49
    • Gość: bushman Policjantom znów uciekł podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 12:50
      Prawda jak zwykle lezy po srodku. Policjanci sa faktycznie w duzej czesci malo
      sprawni fizycznie. Mam w rodzinie policjanta i wiem jak to wyglada. Mlodzi sa
      dosc sprawni, ale stara kadra jest jak amerykanscy policjanci zracy paczki z
      dziurka.
      Ale glownym problemem jest chyba jednak to, ze faktycznie w tym kraju to
      przestepca ma prawa. Jesli by wiedzial, ze moze dostac strzal w
      plecy/nogi/dupsko to by sie nawet nad ucieczka nie zastanawial. Tylko, ze po
      czyms takim u nas w kraju policjant nie dosc, ze stracilby prace, za
      przekroczenie uprawnien, to jeszcze by poszedl siedziec. Taki kraj...
      • Gość: kika Re: Policjantom znów uciekł podejrzany IP: *.generacja.pl 14.08.07, 21:34
        a dodatkowo....po kilku dniach dniach znaleźliby go powieszonego na kracie w zk....pies w pierdlu to niezły kąsek dla tych co siedzą....Jedna rada, nie mówię że strzelać do dzieci...choc znam takich 14-latków, którzy jak dzieci się nie zachowują i nie wygladają, ale do sedna- zgadzam się- należy zmienić procedury użycia broni
    • yrr Re: Policjantom znów uciekł podejrzany 14.08.07, 12:54
      Ciekawe czy uciekają wszyscy, czy tylko wg jakiegoś klucza, np synowie prominentów ?

Wiem, szukam kolejnego układu, ale co zrobić, przykład idzie z góry :)
    • Gość: Dominika Policjantom znów uciekł podejrzany IP: *.as.kn.pl 14.08.07, 12:56
      Mnie to nie dziwi. Starzy, doświadczeni policjanci poodchodzili na emeryturę ,a
      na ulicach pracują młodzi, niedoświadczeni dlatego nie ma sie co dziwić.
      14- latek dzieckiem ??? Nie taki z rodziny patologicznej. O pobitym mężczyźnie
      mało kto wspomina- nad nim trzeba się użalać a nie nad tym młodym przestępcą.
    • pether_23 "Teraz bandyci boją się policji." 14.08.07, 13:24
      "Teraz bandyci boją się policji, a ludzie mają więcej pieniędzy. Dbamy o Polskę,
      dbamy o Polaków." :)
    • srull Re: Policjantom znów uciekł podejrzany 14.08.07, 13:37
      A mnie ciekawi jakim cudem lekarz stwierdzil, ze ten malolat nadaje
      sie do przesluchania. Zwlaszcza jesli czytam o ilosci promili.
      Hmmm...
    • robert.zimnicki "to kwestia czasu" - znajdziemy go 14.08.07, 13:42
      to kwestia czasu, az sam przyjdzie i bedzie prosil sie, zeby go ukarac, bo mu
      sie nagle wlaczy milosc do blizniego

swoja droga, to psy sa strasznie wyluzowani - sztuk ajest sztuka, nie zlapali
      goscia, to zlapia jakiegos na ulicy i beda mieli statystyke...
    • patman W zoo zatrudniono flegmatyka... 14.08.07, 13:54
      Pierwszego dnia pracy uciekły mu żółwie. Dyrektor pyta się:
      -Jak to się stało?
      -To ... był ... moment - odpowiada flegmatyk.

Z dedykacją dla panów milicjantów.
    • Gość: beno pijane dziecko...bys nie chcial wpier...od takiego IP: *.proxy.aol.com 14.08.07, 13:58
      dostac!
      • Gość: benit14 Re: pijane dziecko...bys nie chcial wpier...od ta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 14:36
        Jeszcze niedawno krzyczeliście- zabrać policjantom prawa emerytalne,
        niech pracują do 65 roku życia, jak wszyscy. Teraz krzyczycie ,że
        policjant musi być sprawniejszy od przecietniaka. Czegoś tu nie
        rozumiem. Zaprzeczacie samym sobie
        Czy 60 letni policjant może być sprawny jak 25 latek. Kto będzie
        sprawniejszy 20latek czy 50 latek.
        Przecież o to wam chodzi, by w policji pracowałe same staruchy, więc
        nie podniecajcie się takimi sytuacjami, bo będzie ich coraz więcej.
        • truten.zenobi a możesz mi tylko wytłumaczyć... 14.08.07, 21:40
          dlaczego to akurat policjanci powinni mieć takie przywileje a inni nie...
          jest wiele zawodów gdzie ludzie po 40 nie dają sobie rady (ba nawet czasem
          dokładnie o to chodzi że są niebezpieczne, niszczą zdrowie ludzie ci nie są
          wstanie spełnić wymagań fizycznych) ale to wcale nie oznacza że ludzie ci mogą
          iść na wcześniejszą emeryturę

> Czy 60 letni policjant może być sprawny jak 25 latek. Kto będzie
          > sprawniejszy 20latek czy 50 latek.
          mógłbyś trochę się wysilić umysłowo. ja wiem takie "teksty" robią one wrażenie
          na kolegach zza biurka ale dla mnie jest to ... no powiedzmy że nie przemyślałeś
          swojej wypowiedzi.

prawda jest taka że do pierdzenia w stołek czy odpowiadania "nie mamy w tej
          chwili wolnego radiowozu" nie trzeba być 25-latkiem. Przypuszczam że 80% działań
          policji (a może nawet 99% ) to nie "bezpośrednie interwencje" wymagające dużej
          sprawności fizycznej.
          (a w omawianym przypadku to nie "braki fizyczne" ale błąd postępowania(może
          nawet przepisów) jest przyczyną zamieszania - przypuszczam że nawet mistrz
          świata w bieganiu w pełnym umundurowaniu nie dogoniłby szczyla - praca policji
          to nie zadanie dla supermena a działania grup zorganizowanych - tu zawaliła
          organizacja!!!)

możemy mówić o stresie, uciążliwości, itp ale po prostu przestań bredzić! nie
          tylko wy jedni ciężko pracujecie, nie tylko wy macie nerwówkę, ....
      • Gość: x Re: pijane dziecko...bys nie chcial wpier...od ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 14:48
        Ani ono ode mnie! Ale niestety dla was, nie jestem policjantem.
    • Gość: ox nie mozna po prostu go zabic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 14:38
      To juz 2gi raz i wyglada na to, ze nie ostatni. To juz jest przestepca pelna
      geba, a ja sobie nie zycze zeby policja, sady i prokurator marnowaly na niego
      czas i pieniadze.
      • Gość: caralho Niestety nie można, bo żyjemy w "cywilizowanym" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 14:51
        kraju europejskim! Chcieliście europy, to ją macie, frajerzy! A
        mógłby byc taki piękny, dziki wschód, gdzie każdy do każdego strzela
        z byle powodu. O nieszczęśni głupcy! Utraciliście raj!
    • Gość: xxx Logiczne jest, że lekko upośledzony umysłowo może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 14:39
      wykołować tylko ciężko upośledzonego umysłowo. Czyli dowcipy o
      policjantach są jednak prawdziwe.
    • Gość: andrzej9927 Policjantom znów uciekł podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 15:06
      Bardzo ciekawa opinia... może nie popełnili błędu i ucieczka policji jest czymś
      normalnym? Mieści się w regulaminie? Była więc to ucieczka zgodna z prawem i jak
      to się mówi rutynowa. Uciekinier nie popełnił wykroczenia. A gdyby nie uciekł,
      mógłby być pociągnięty do odpowiedzialności. Naturalnie za nieuciekanie. A tak,
      będą go ścigać zgodnie ze swoją powinnością kilka dni. Myślę, że wszystko jest
      jak należy. Więc spoko...!
    • jvenables14 Skoro czternastolatek moze odpowiadac na policji 14.08.07, 15:09
      za przestepstwo i postuluje sie nawet strzelanie do niego to
      powinien rowniez moc legalnie pic. Alkohol powinien byc legalny
      przynajmniej od 14 roku zycia i tak do tego czasu juz wszyscy
      sprobuja. A ze naj... doroslemu to nic dziwnego. Znam takich co by i
      dwom niezbyt ruchliwym wp... bez problemu. A skoro potrafil naj..
      doroslemu to zaden problem spieprzyc policjantom, wiec wezcie to pod
      uwage.
    • klusujacy.hipopotam Policjantom znów uciekł podejrzany 14.08.07, 15:13
      Chwała Wam Dzielni Policjanci! Hehehe... :)
    • Gość: azr Re: Policjantom znów uciekł podejrzany IP: 89.174.102.* 14.08.07, 15:14
      kurde, kiedys normalnie sam chciałbym spróbowac, bo po tym co piszą wygląda to
      1) na dziecinnie łatwe 2) na niezłą zabawę.

no comments
    • Gość: juzek Albo zgubiła ich rutyna albo brak doświadczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 15:19
      Skoro go zatrzymali to oblig w kajdanki i pełna kontrola jego zachowania. Ale
      skoro obchodzą się z bandziorami jak z babcią to nie ma co się dziwić, że im
      uciekł. A to, że nie złapali, to już inna sprawa. Akurat za to nie ma co winić
      policjantów. Jakby dobrze pilnowali to nie byłoby problemu.

Pozdrawiam
      • Gość: emeryt Re: Albo zgubiła ich rutyna albo brak doświadczen IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.07, 15:53
        Teraz najłatwiej zwalić na policjanta.A może szwankuje szkolenie, no i
        rekrutacja.Nie musi mieć wyższego wykształcenia prawnego, może mieć średnie ale
        żeby był z jajami a nie maminsynek z wykształceniem teologicznym.Bo takie teraz
        się preferuje, i może zostać komendantem glownym.
        • Gość: jasio Re: Albo zgubiła ich rutyna albo brak doświadczen IP: *.proxy.aol.com 14.08.07, 16:53
          Innymi slowy:
          "Nie matura, lecz chec szczera zrobi z ciebie oficera"
          Czyli historia lubi sie powtarzac?
    • Gość: naprawdetrzeźwy Wasz polski być znuff mnustfo kulawa. IP: *.chello.pl 14.08.07, 15:34
      "chłopaka, który zgadzał się z rysopisem"

Chłopak zgadzał się z rysopisem? Nie negował go, nie kłócił się z nim? ;>>>

Zatrudnijcie w końcu Polaka.
      Przynajmniej z maturą
      • Gość: albis Re: Wasz polski być znuff mnustfo kulawa. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.07, 17:44
        Przecież on na pewno ma maturę! Giertychową...
    • Gość: albercik ...jutro znow wam uciekniemy... :) IP: *.acn.waw.pl 14.08.07, 15:49
    • Gość: 3nyc Policjantom znów uciekł podejrzany IP: 209.208.236.* 14.08.07, 15:56
      Tylko jakiś skrajny idiota musi sprawdzac, czy "policjanci zachowali
      się prawidłowo". Skoro uciekł im pijany i ranny czternastolatek, no to
      odpowiedz jest prosta: policjanci nie zachowali się prawidłowo!
    • Gość: mail Re: Policjantom znów uciekł podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 16:13
      Mnie zastanawia jedna rzecza - jak to jest mozliwe, ze mezczyzna zostal pobity przez 14 - letnie dziecko?
      Nawet jesli dzieciak byl wyrosniety, to 14 lat to za wczesnie, zeby rozbudowac sobie miesnie ?!?!
      Moim zdaniem ten dorosly 'mezczyzna' powinien wziasc sie za siebie, a nie dzwonic na policje, bo to wstyd i hanba dac sie pobic gowniarzowi !!
      • wielki_czarownik No wiesz 14.08.07, 20:01
        Czasy się zmieniły i dzisiaj nie każdy musi zarabiać na życie mięśniami. Może ten napadnięty był po prostu słaby (po zawale, po operacji etc.) albo też zarabia głową (księgowy, informatyk) i nie ćwiczy.
        A może po prostu został zaatakowany z zaskoczenia? Dostał z tyłu w łeb, przewrócił się i zanim się zorientował to gnojek wyrwał mu telefon (potrfel) i uciekł?
      • Gość: emu Re: Policjantom znów uciekł podejrzany IP: *.generacja.pl 14.08.07, 21:43
        w takim razie zapraszam Cię między 23 a 3 w nocy w okolice Rydgiera,Pomorskiej, Chrobrego....zobaczysz co może zrobić 14 latek a nawet 14 latka.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka