Dodaj do ulubionych

czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega....

15.08.07, 19:09
Jestem lewakiem i socjalistą.
Skręca mnie...2 lata rządów PiS-u i już mamy defiladę Wojska
Polskiego. Mnóstwo ludzi na ulicach.
Czołgi: "Twardy", Leopard, wozy bojowe Rosomak, w powietrzu myśliwce
F-16 oraz Mig-29, gościnnie żołnierze z Francji.
W gospodarce coraz gorzej, czyli coraz lepiej.
Wzrost 6,5% PKB, spadek bezrobocia z 22% do 11%.

Ja jako lewak nienawidzę PiS-u , bo jak to jest , że niby spadek
bezrobocia , a ja nie mam pracy. Wypiłem teraz winko, przykrywam
się "Gazetą Wyborczą", w której piszą prawdę o świecie minionym i
współczesnym i idę spać.

Jak lewica i socjaliści dojdą do władzy to będą przynajmniej większe
zapomogi. A PiS po 2 latach zaprowadził porządek, że nawet nie ma co
ukraść. Porażka!
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Z. Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.as.kn.pl 15.08.07, 19:22
      Oj, trolu, trolu. Zajmij się czymś innym niż tanimi prowokacjami.
      Jestem z przekonania socjalistą, czyli po Twojemu "lewakiem".
      Uważam, rzecz jasna, że tych pajaców z PiS należy odsunąć jak
      najszybciej od władzy. Dość już syfu zrobili.
      Chciałbym jednak uświadomić Cię, że zarabiam bardzo dobrze, żadne
      zasiłki nie są mi potrzebne, ani tym bardziej kradzieże. Nie piję
      niemal wcale alkoholu, z wina zrobię sobie może raz na rok
      grzańca. "GW" czasem czytam, bo to jednak dość inteligentna gazeta,
      ale równie często czytuję "Dziennik". Człowiek na poziomie powinien
      znać różne punkty widzenia. "GW" oczywiście to ideologiczna tuba
      liberalnej centroprawicy, nie bardzo rozumiem, dlaczego Twoim
      zdaniem miałaby podobać się "lewakom", ale w kontekście innych
      bzdur, które wypisujesz, ta nie jest najgorsza.
      Wzrost PKB oraz spadek bezrobocia to efekt światowej koniunktury
      gospodarczej, reform gospodarczych realizowanych przez rząd SLD oraz
      wstąpienia Polski do UE. Kaczory, które nie zrobiły dla gospodarki
      nic dobrego, a zrobiły sporo złego (wstrzymanie prywatyzacji, w tym
      prywatyzacji pracowniczych, które jako "lewak" umiarkowanie
      popieram), z pewnością nie odpowiadaja za kwitnący stan gospodarki.
      Zamiast podniecać się wozami bojowymi czy myśliwcami, odpowiedz
      raczej, czy PiS zrobił cokolwiek dla polskich rodzin, bo mnie to
      znacznie bardziej interesuje niż stan polskiej obronności, który mi
      generalnie koło zadniej części ciała lata. Może istotnie przedłużył
      urlopy macierzyńskie, może zmniejszył podatki dla osób z dziećmi,
      może zadbał o zwiększenie liczby przedszkoli i żłobków. Nic z tych
      rzeczy! Więc nie opowiadał tu dyrdymałków, trolu. Idź spać.
    • Gość: lala Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 19:23
      A ja wierzę w nową twarz lewicy- Leszka Millera, że
      nie da zginąć biednym i pogoni złodziei
      • Gość: ewka01 Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 15.08.07, 19:30
        Eeee...gdyby pan Miller pogonił złodziei to nie miałby kim obsadzić stanowisk w
        rządzie,ani własnej partii.
        • darek.mitel Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 15.08.07, 19:42
          Pan Miller już zapowiedział , że wyzwoli Polskę od PiS-u i
          Kaczyńskich. Ja mu wierzę, bo Pan Miller ma wielu wpływowych kolegów.
          Sądze, że jak u władzy będą np. Jerzy Urban, Lew Rywin czy Pani
          Jakubowska oraz Czarzasty będzie o wiele lepiej w Polsce.

Józefa Oleksego nie widzę w nowym rządzie, bo po pijaku mówił takie
          rzeczy:
          " Żadnemu nie wierzę z lewicy.Wszyscy są upaprani w różne kombinacje
          i interesy".

A najgorsze paszkwile powiedział o człowieku , którego zna od 30
          lat , człowiek ten może być premierem w rządzie PO-LiD.

"Żeby nie wiem jak się naharował to nie uzbiera tyle ile potrzebuje
          na te wylegitymizowanie tego. Oluś zawsze był krętaczem, i to małym
          krętaczem. Za co się brał zawsze spierdo**ł. I to zjednoczenie
          lewicy też spierdo**ł.(..) I jeżeli brał (łapówki), to nie
          osobiście. "
          • Gość: Paweł Z. Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.as.kn.pl 15.08.07, 19:57
            Każdy rozsądny człowiek pragnie, drogi trolu, wyzwolić Polskę od
            PiSu i Kaczyńskich. Leszkowi Millerowi trudno odmówić rozsądku.
            Gdyby go nie miał, nie zostałby pewnie nigdy premierem rządu,
            wcześniej wygryzając i marginalizując w SLD po kolei wszystkich
            konkurentów.
      • Gość: Paweł Z. Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.as.kn.pl 15.08.07, 19:53
        Leszek Miller i lewica? To jakieś nieporozumienie. Leszek Miller
        zdominował w II połowie lat 90-tych SLD jako reprezentant skrajnie
        prawicowego skrzydła tej postkomunistycznej centroprawicowej
        neoliberalnej partii.
      • Gość: iga Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 21:55
        Ewka 01 ma rację. Precz z czerwonymi złodziejami.Gó.. dla Polski
        zrobili a razem z PO uplasowaliby najchętniej nasz kraj w roli
        papieru toaletowego, którym podcierałaby dupę cała UE. Ciekawe co za
        to by dostali? Bo zaprzedanie honoru przecież kosztuje.
    • Gość: andzia Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 15.08.07, 19:51
      ...a tak miało być źle pod rządami PiS:euro,benzyna po 5 czy 6 zł i w
      ogóle...tak mówił pan Tusk.A ten PiS wszystko na odwrót(spieprzył),i korupcja
      mniejsza i gigantyczne inwestycje zagraniczne....ach płakać się chce ze
      zgryzoty...buu..buu..buuu....
      • darek.mitel Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 15.08.07, 20:09
        najgorsza jest sytuacja Polski na arenie międzynarodowej.
        Podobno min. socjaliści z Niemiec powiedzieli , że będą się śmiać z
        Polaków jak nie oddamy Niemcom wszystkich kosztowności i dzieł
        sztuki, to znaczy ich dzieł sztuki. Potem będzie się z nas śmiać
        cała socjal-liberalna Europa i Polska zapadnie się ze wstydu.
        Niektóre partie w Polsce od razu chwyciłyby za telefon i Bruksela
        powiedziałaby co mamy, a nawet MUSIMY zrobić, abyśmy mogli być
        uznawani przez socjal-liberałów za Europejczyków tolerancyjnych,
        ugodowych i nowoczesnych. Ale mamy ten PiS i Kaczyńskich i znów
        Polska ma własne zdanie, karrrrambaaaaa....!
        • Gość: andrew Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 15.08.07, 20:20
          Mój dziadek mówił,że też jest dłużny Niemcom....kulę,którą ma w kręgosłupie.
      • Gość: fakir Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.gazeta.wroc.pl 17.08.07, 13:31
        Na szczęście gospodarka ich nie interesuje. Za zaniechania w niej zapłacimy za
        rok, dwa... Reszty czego się dotknęli to spartoli:
        -lustarcja, WSI, CBA, spartaczony KPK (kodeks postępowania karnego); można by
        jeszcze wymieniać...
        • Gość: Robek Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 17.08.07, 13:52
          To przyznajesz,że polscy liberałowie to komuniści ręcznie sterujący gospodarką.
          • Gość: fakir Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.gazeta.wroc.pl 17.08.07, 15:22
            doucz sie - może nie będziesz wypisał idiotycznych wniosków
            • Gość: Robek Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 17.08.07, 15:24
              to doucz się
              • Gość: fakir Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.gazeta.wroc.pl 17.08.07, 15:43
                z tego co zauważyłem dyskusja z tobą na tym forum sprowadza sie do przepychanek
                na poziomie siedmiolatka (Ditel chociaż jest zabawny).
                Bez odbioru :)
                • Gość: Robek Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 17.08.07, 16:03
                  i vice versa
    • Gość: ziobrofon Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.07, 20:12
      Jest takie mądre przysłowie "Lepiej z mądrym zgubić niż głupim
      znaleźć" Przykre to, że postkomunistyczna sitwa okazuje się tym
      pierwszym elementem przysłowia. Co mi po uczciwych nieudacznikach?
      Chłop pańszczyźniany był mądrzejszy od tych nierobów bo wiedział że
      należy na wiosnę zasiać żeby na jesień zebrać. PIS przyszedł na pole
      w żniwa, chłopa pogonił, plony zebrał a pole zamiast uprawiać ugorem
      zostawił.
      • Gość: ewka01 Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 15.08.07, 20:17
        tak..tak..tak.Za postkomunistycznej sitwy Millera mieliśmy znikomy wzrost
        gospodarczy i astronomiczną korupcję,aż zachód bał się inwestować w
        Polsce.Miller i jego sitwa potrafią siać...spustoszenie!
        • Gość: ziobrofon Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.07, 20:23
          no zobacz tylko PIS odszedł a wzrost gospodarczy skoczył. Proszę
          pani skoro panie nie uczyła się o cyklach koniunkturalnych to
          proponuję się nie ośmieszać bo takie wypowiedzi kolejny raz
          udawadniają że "ciemny lud" to docelowy elektorat PISu.
          • darek.mitel Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 15.08.07, 20:31
            ja tam na PiS nie będe głosować , bo wiem (z Gazety Wyborczej) , że
            ten kto nie lubi Kaczyńskich i PiS-u jest inteligentem nowoczesnym,
            a ci co głosują za PiS-em to "ciemny lud".
            To ja chcem być wykształconym inteligętem , bo wtedy nie bedem też
            chomofobem i antysemitom.
            Czyli głosuję na LiD!
            • Gość: ziobrofon Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.07, 20:40
              Zrówno PIS jak i LID to socjaliści a socjaliści jak historia
              gospodarcza świata uczy potrafią tylko rozdawać pieniądze któe
              wcześniej "liberałowie" wypracowali. Do stretegicznej pracy nie
              sposób ich zagonić, ich interesuje tylko co będzie do kolejnych
              wyborów w myśl zasady "a po nas niech i zgliszcza" byle się załapać
              na kolejną kadencje.
              • plazzek Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 16.08.07, 10:10
                Cenna uwaga. Teraz napisz, którzy liberałowie wypracowali w Polsce
                te pieniądze, które teraz rozdają socjaliści :)
            • mr_pope Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 16.08.07, 11:12
              Głosuj na LiD, ale dalej pozostaniesz przedstawicielem 'ciemnego ludu'. Twoje
              prowokacje są żałosne, argumentacja żadna, ale to normalne dla PiS i zwolenników.
          • Gość: ewka01 Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 15.08.07, 20:31
            eeeee...no jak nie mogłabym głosować na PiS skoro gospodarka ma się dobrze.Inne
            kraje mogą nam pozazdrościć.Kolega się czepia.
        • Gość: ktostam Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.korbank.pl 17.08.07, 18:42
          Tak, to przez Millera byla recesja na calym swiecie. Teraz dzieki braciom
          Kaczynskim mamy dobra koniunkture na swiecie.
          • maxi18 Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 17.08.07, 20:50
            > Tak, to przez Millera byla recesja na calym swiecie. Teraz dzieki
            braciom
            > Kaczynskim mamy dobra koniunkture na swiecie.
            ---------------

no teraz to palnąłeś :D)))) jaką dobrą koniunkturę? Tak żle o Polsce
            jeszcze nigdy w świecie nie mówiono!
    • Gość: lump Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 20:57
      Leszek Miller- premier
      Donald Tusk- prezes
      dziewczynka- Wojciech Olejniczak

o take polske walczyłem
      • Gość: polski ziemniak Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.07, 21:05
        Polska dla Polaków
        Ziemia dla Ziemniaków
        A Księża na Księżyc
    • Gość: Emeryt Re: Byłem i będę orędownikiem PIS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 21:18
      Co obiecali to zrobili. Emerytom i rencistom żyje się tak dobrze, że aż żal
      umierać. Wdrożona przez PiS waloryzacja świadczeń emerytalno-rentowych i
      zrealizowana zasada taniego państwa pozwala na przekazywanie sporej części
      emerytur na radio ojca dyrektora. Żyjemy w czasach szczęśliwości społecznej.
      • oels Re: Byłem i będę orędownikiem PIS-u 16.08.07, 11:43
        Amen!
    • Gość: Robek Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 16.08.07, 19:47
      Polska gospodarka przyspiesza,rosną pensje,inwestycje,a amerykańska(w tym
      niemiecka,francuska)mają zniżki,korekty.To tak wygląda?Powstaje nowa konfiguracja?
      • Gość: Robek Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 16.08.07, 20:05
        Dopóki zachód miał w Polsce tanią siłę roboczą(wysokie bezrobocie),mógł
        transferować do swoich krajów ogromne zyski.Sielanka im się skończyła.
      • Gość: abssurd Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.07, 20:11
        Jasne, amerykańska giełda spadła dzisiaj niespełna 1,5 %, francuska
        ponad 3%, niemiecka ponad 2 % za to polska spadła na pysk o ponad 6
        %. Prawie nikt na świecie nam nie dorównał w tym "sukcesie". Ale
        wiadomo że to wina PO.
        • Gość: Robek Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 16.08.07, 20:22
          To dlatego A.Merkel,Niemcy od samego początku atakowały Kaczyńskich,bo chronią
          interesów polskiej gospodarki,nas.A Polska to duży kraj,a więc może
          stanowić konkurencję,bo Polacy są mobilni,elastyczni,pracowici w odróżnieniu od
          Niemców.
          • Gość: Robek Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 16.08.07, 20:50
            To teraz sami oceńcie intencje "polskich" polityków z PO i LiD.
          • mr_pope Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 16.08.07, 21:08
            A więc nie zaprzeczasz, że spadek na polskiej giełdzie to wina PiSu?
            • Gość: Robek Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 16.08.07, 21:32
              Gospodarki państw to naczynia połączone,a co robią inwestorzy to ich prywatna
              sprawa.
              • Gość: abssurd Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.07, 21:37
                Jak spadki to prywatna sprawa a jak wzrosty to kłapaliście dziobami
                że to załuga tych rządzących leniwych analfabetów ekonomicznych.
                Jak to wam się punkt widzenia zmienia.
              • mr_pope Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 17.08.07, 09:05
                Jak wzrost to zasługa premiera, rzadu i partii rządzącej a jak spadek to
                prywatna sprawa inwestorów?
                • Gość: Robek Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 17.08.07, 12:08
                  Przecież w Polsce jest wysoki wzrost gospodarczy.
                  • mr_pope Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 17.08.07, 14:38
                    Tak też się spodziewałem, zero konkretów.
                    • Gość: Robek Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 17.08.07, 14:45
                      Nie zdradza się kuchni.Jak polscy pseudoliberałowie dojdą do władzy,to znowu
                      się skompromitują.Oby tak nie było,,bo na nieudolnych eksperymentach cierpi
                      gospodarka i społeczeństwo.
                      • mr_pope Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 17.08.07, 18:26
                        No cóż, skoro PiS utajnił sposób funkcjonowania to powinien zostać
                        zdelegalizowany zgodnie z kodeksem karnym. Czy ktoś już złożył doniesienie do
                        prokuratury?
                    • Gość: Robek Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.chello.pl 17.08.07, 14:52
                      \<Jak wzrost to zasługa premiera, rzadu i partii rządzącej a jak spadek <to
                      <prywatna sprawa inwestorów?

Skoro wrzucasz do jednego wora spadki na giełdzie i wzrost gospodarczy,to znaczy
                      ,że nie dostrzegasz konkretów.
                      • Gość: abssurd Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 14:55
                        no to podaj te konkrety gospodarcze które wpłyneły na obecny wzrost gospodarczy :)
                        • mr_pope Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 17.08.07, 18:27
                          Ja Ci podam konkret. PiS wspaniałomyślnie zostawił gospodarkę na sam koniec.
                          Warto zauważyć, że nie zepsuł tego co uchwalili komuniści, postkomuniści, ubecy,
                          liberałowie i wykształciuchy, czyli elita III RP.
                          • Gość: abssurd Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.07, 18:48
                            ten prostak jak każdy kłamca plącze się w swoich zeznaniach. Chwali
                            PIS za sukcesy gospodarcze ale jak go zapytasz co konkretnego
                            zrobili to twierdzi że cała zasługa tych leniwych miernot to jest
                            fakt że nie majstrowali ręcznie (tzn. nic nie robili) przy
                            gospodarce. Tym samym wystawia III RP ocenę 6 w dziedzinie
                            gospodarki. To byli geniusze którzy w czasach globalnej gospodarki
                            gdzie nonstop zmienia się otoczenie gospodarcze uchwalili wszystkie
                            niezbędne ustawy z zapasem na rządy ekonomicznych analfabetów.
                    • Gość: gość Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 20:35
                      Ty, Mr Pope , nie masz inteligencji że ci trzeba kawa na ława
                      wywalać ? Wyjdź z tej czerwono-niebieskiej skóry, stań obok i
                      przyjrzyj się sprawom no chyba że ci ta skóra na dobre przyrosła ha
                      ha ha...
                      • mr_pope Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 20.08.07, 21:50
                        Nie, nie mam inteligencji i trzeba mi kawa na ława wywalać. Zatem jeśli już
                        poruszyłeś ten temat bardzo proszę o odpowiedź na nurtujące mnie pytania.
                        • Gość: abssurd Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.07, 22:10
                          Ten kaczy klakier w kilku osobach zniknął na jakiś bo nie miał
                          koncepcji jak kłamać w odpowiedziach. Dzisiaj minister zero go
                          podbudował i pokazał jak mataczy się przy konkretnych pytaniach
                          dziennikarzy. Z nadzieją ale i ze wstydem wraca licząc że nikt go
                          nie pozna po zmianie nicka.
            • Gość: abssurd Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.07, 21:34
              Nie pytaj się kaczego klakiera o konkrety bo to przerasta ich poziom
              intelektualny. Władze kazały kłpać dziobami byle jak byle dużo.
              Wybory się zbliżają i tylko najwytrwalsi mogą liczyć na okruchy
              pańskiego stołu.
              • mr_pope Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 17.08.07, 09:06
                Będę pytał bo cały czas się łudzę, że trafię na PiSowca, który odpowie mi
                konkretnie na moje pytanie bez wtrącania frazesów o komunizmie czy PO. Wprawdzie
                czekam na to blisko 2 lata, ale nie poddam się aż do następnych wyborów.
                • Gość: Emeryt Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 23:18
                  Jako gorący zwolennik PiS jestem w stanie odpowiedzieć na nurtujące Ciebie
                  wątpliwości. Otóż waloryzacja rent i emerytur nastąpi w trybie umożliwiającym
                  przejście dużej części emerytów do innego lepszego świata. Natomiast absolwentom
                  wyższych uczelni zagwarantowane zostanie zatrudnienie w krajach UE, które mają
                  obecnie niższą od nas dynamikę wzrostu gospodarczego /stara piętnastka UE/.
                  Pozwoli to na wyrównanie poziomu wzrostu w całej UE.
    • tia666 zapytaj tate 16.08.07, 21:10
      bosze ty jeszcze zyjesz w realnym socjalizmie , pamietaj miekko tubo pisuarow
      rozdzielic polityke od gospodarki, zostawcie gospodarke w spokoju, nie rozwalcie
      jej.... prosze;))))
      • darek.mitel ach, te inwestory!!! 17.08.07, 12:43
        wystarczyła pogłoska , że PO będzie mogło, według pewnej znanej i
        obiektywnej firmy badawczej, rządzić samodzielnie (bo uzyska 35 %
        poparcia, a taki PiS tylko 27%) a nasza giełda pikuję w dół i to
        mocno. Jest PANIKA I SZOK NA GIEŁDZIE!!!

Może my, Lewacy i Socjaliści pomożemy PO.
        Pan Kwaśniewski zrobi magisterium z ekonomii liberalnej i jak
        weźmiemy w swoje łapki ster władzy , to , to... każdy będzie
        zarabiał tyle samo, tyle żeby mógł godnie żyć.

Na arenie międzynarodowej też nie będzie już więcej polskiego faux
        pas, bo weźmiemy sobie do serca słowa Wielkich Socjal-Liberałów
        Europy: przestaniemy szczekać na salonach Europy i oddamy Niemcom
        kosztowności i dzieła sztuki z Ziem Zachodnich. Hale Stulecia i
        Dworzec Główny oraz Most Grunwaldzki też oddamy jak Niemcy sobie
        tego zażyczą. Waże jest, żeby się nie awanturować i siedzieć cicho,
        trzeba być tolerancyjnym i ugodowym, nie tak jak Kaczyńscy i PiS!
        Przecież cała Europa się z nas śmieje, a najbardziej Niemcy!
        • Gość: ewka01 Re: ach, te inwestory!!! IP: *.chello.pl 17.08.07, 14:13
          ha..ha...haaa..inwestorzy na giełdzie panikują,bo pan Kwaśniewski i Tusk szykują
          się do przejęcia władzy,....i zaczną rozdawać swoim profity...w imię liberalizmu
          oczywiście....hihihi...
        • Gość: Emeryt Re: Bez paniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 16:44
          Mogę zapewnić, że po moim poparciu dla PiS notowania na giełdzie uległy
          wyraźnemu uspokojeniu.
    • oels Re: czy ktoś na spokojnie wyjaśni na czym polega. 17.08.07, 14:09
      Masz schizofrenię?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka