Dodaj do ulubionych

GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 11:15
Ciekawi mnie Wasza opinia czy malowanie po ścianach, po pociągach tzw.
graffiti to wandalizm czy sztuka?
Obserwuj wątek
    • Gość: kibicWKS Re: GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA? IP: 62.87.137.* 12.12.01, 11:21
      Jeśli na mojej ścianie domu to wandalizm, jeśli w miejscu do tego przeznaczonym
      to sztuka.
      • Gość: Krisqu Re: GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 18:11
        Zdecydowanie sztuka coraz czesciej eksponowana w najlepszej formie tzn. na
        legalach. Dopiero wtedy writerzy mogapokazac na co ich stac.
        Lecz mimio to podziwiam lecz nie twierdze ze jest to w porzadku, dziela
        nielegalne, jezeli ktos w przeciagu kilku minut potrafi niezle namieszac puszka
        i zadziwic pociagnieciem lini.
        Pozdro dla fachowcow, a poczatkujacy niech sie ucza nie psujac wizerunku 1 z 4
        elementow HIP HOP u.
        KRISKU aka KLUHA
        • Gość: hen Re: GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA? IP: 156.17.85.* 12.12.01, 19:33
          Jeśli taki jeden z drugim są właścicielami muru na którym sprajują, lub zgodzi
          się konserwator zabytków na osprajowanie niech malują co chcą, jeśli robią to
          nielegalnie, jest to wandalizm i powinno być karane sporymi kolegiami, nawet
          jeśli będzie to Mona Lisa. Żeby nie było: zgadzam się, graffiti może być sztuką,
          ale w naszym mieście nie można jej sie dopatrzyć. Jeśli jeden misiek z drugim
          chcą poczuć więcej adrenalinki kiedy obsmarowują wagony na bocznicy, niech lepiej
          idą do PeepShow'u, albo poskaczą na bangi. Albo niech się sami posprajują.
          Zamiast dezodorantu z rana. Boli mnie, gdy widzę obsmarowany świerzo wyłożone
          kamieniem fasady budynków. Karać gównażerię, artystom wydzielić specjalne miejsca
          na artystyczną wypowiedź, najlepiej gdzieś za miastem.
          • Gość: spray Re: GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 21:40
            to czysty skurwysywizm !vide nowe ocieplone bloki lub odnowione zabytki.
            chciałbym aby jeden gnojek z drugim musieli odmalowac to co zabazgrali.
    • Gość: daag Re: GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA? IP: *.*.*.* 13.12.01, 12:51
      odpowiem pytaniem na pytanie (chociaż to trochę nieeleganckie)
      czy tatuaż na ciele to zabieg upiększający czy oszpecający?
      • wromario Re: GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA? 15.12.01, 13:43
        Gość portalu: daag napisał(a):

> odpowiem pytaniem na pytanie (chociaż to trochę nieeleganckie)
        > czy tatuaż na ciele to zabieg upiększający czy oszpecający?

Wszelkie tatuaże, jakie dotąd widziałem, były szokująco pretensjonalne. Grafitti,
        choć czasem nieudolne, nie przyprawia mnie raczej o ból zębów.
    • Gość: XXX Re: GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 16:55
      Zbyt wiele osób myli prawdziwe Graffiti ze zwykłymi bazgrołami , dochodzi wtedy do czegoś , czego efekty
      można zobaczyć na ulicy Piłsudskiego w kierunku od placu Legionów do placu Orląd Lwowskich . Ci , którzy to
      robią , ośmieszają tę sztukę !
      • Gość: Krisqu Re: GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 19:10
        Tym bardziej ze czasami bazgroly pokrywaja nawet zaj???ste legale,ale to juz
        kwestia szerokorozumianego szacunku.
    • Gość: MadDog Re: GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA? IP: *.mw.mediaone.net 14.12.01, 01:33
      Ninasycony exhibicjonizm.

Wyslac takiego go na zabawe do Rijadu w piatek.
    • Gość: grzyb Re: GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA? IP: 192.168.1.* 14.12.01, 17:46
      Jasne, że wandalizm. W krajach cywilizowanych np. Wielkiej Bryt. to taki malarz
      płaci 3000 funtów i odechciewa mu się graffiti.
      • Gość: Krisqu Re: GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 19:12
        Ale zaloze sie ze w Londunie czy Manchesterze jest tysiackrotnie wiecej miejsc
        na puszkowe wyzywanie sie.
        • Gość: janek Re: GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA? IP: 192.168.1.* 17.12.01, 19:29
          Człowiek rozumny nie ma potrzeb takiego wyżywania się!!! Zawsze można w piłkę
          zagrać lub pojeździć na sankach albo książkę poczytać!!!
    • Gość: nell Re: GRAFFITI WANDALIZM CZY SZTUKA? IP: 213.77.49.* 18.12.01, 09:38
      Zdecydowanie wandalizm, szczególnie na odnowionych elewacjach. Poza tym jak
      wjeżdza sie do jakiegoś dużego miasta i tereny kolei są tak pomalowane jest to
      dla mnie wyjatkowo przygnębiające i boję się wysiąść z pociągu.
      Jeśli ktoś wyżywa się na ścianie do tego przeznaczonej to mi to nie
      przeszkadza, ale jakiś kretyn pobazgrolił naszą nową windę, jakby nie mogło byc
      w niej czysto i estetycznie, zrobiło się tak slumsowato. Pogłębiło tę szarość
      wokoło nas i zespsuło wszystko.
      Zmazywanie bazgrołów powinno odbywać się na koszt wykonawcy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka