Dodaj do ulubionych

CHINY - WROCLAW , WROCLAW - NEW YORK

IP: 10.0.3.* 12.12.01, 13:21
Widzieliscie ten napis na pl. Dominikanskim? Ktos pod znakiem solidarnosci z
chinskimi studentami po masakrze na placu Tien-a-men domalowal sprayem (sic!)
napis "WROCLAW - NEW YORK". Mysle, ze skoro ktos tak bardzo chcial sie
solidaryzowac z Narodem amerykanskim , to mogl sobie wybrac murek obok i
zostawic napic , ktory mimo lat przemian w naszym kraju pozostal nietkniety.

Co Wy na to?

Pozdr.

M.
Obserwuj wątek
    • Gość: koneser Re: CHINY - WROCLAW , WROCLAW - NEW YORK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 13:35
      Mysle ze napis dobrze wkomponowal sie w wymowe tego miejsca i jak najbardziej pasuje, a ze zrobiony jest sprayem to tez znak naszych czasow
    • Gość: daag Re: CHINY - WROCLAW , WROCLAW - NEW YORK IP: *.*.*.* 12.12.01, 17:16
      co prawda jeszcze nie widziałem ale myślę, że źle się stało, że akurat w tym
      samym miejscu. nie niszczy się pomników.
      a może tam ma powstać jakaś nowa ściana płaczu i takich wrocławiów-kabulów,
      wrocławiów-palestyn, wrocławiów-dróg krajowych nr xyz i innych wrocławiów-
      miejscgdzieginąludzie wkrótce pojawią się dziesiątki?
      • Gość: Manon Re: CHINY - WROCLAW , WROCLAW - NEW YORK IP: 195.94.218.* 12.12.01, 17:48
        Zgadzam sie, po pierwsze unikatowy "pomnik" , a po drugie miejsce pamieci
        zamordowanych przez rezim komunistyczny.

Pozdr.

M.
        • Gość: koneser Re: CHINY - WROCLAW , WROCLAW - NEW YORK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.01, 10:57
          Nie pomnik a wyraz solidarnosci zwyklych obywateli z ofiarami. Pomnik lezy (doslownie) nieopodal.
          • Gość: Manon Re: CHINY - WROCLAW , WROCLAW - NEW YORK IP: 10.0.3.* 13.12.01, 13:32
            Pomnik "lezy" od 2 lat i jest jedynie dodatkiem do napisu (ktory powstal przed
            12 laty), czyms w rodzaju uznania go przez wladze.

Pozdr.

M.
    • Gość: sew Re: CHINY - WROCLAW , WROCLAW - NEW YORK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 22:24
      nie widziałem jeszcze, zwrócę jutro uwagę, ale rzeczywiście symbol naprawdę
      uznany został zmieniony. Rzeczywiście można było gdzie indziej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka