vivianna_82 20.09.07, 18:51 słyszeliście coś o tej firmie? swoją siedzibę ma na Sienkiewicza 6. Czym się zajmuje? macie może jakies doświadczenia i wiecie jak wygląda praca w niej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nickt Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.lanet.net.pl 20.09.07, 21:33 kolejna "firma" która obsługą klienta nazywa wciskanie ludziom Tele 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivianna82 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 19:05 czy ktoś jeszcze wie coś oże o tej firmie? w poniedziałek mam tam rozmowę i chciałabym wiedziec na co się nastawiać, bo telemarketing to raczej nie jest to co chciałabym robić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.09.07, 11:36 hehe ja tez mam w poniedziałek i rowniez nie wiem nic o tej fimie;p ale wydaje mi sie ze tu chodzi o prace biurowa a nie naciaganie ludzi przez telefon, z reszta pojde i sie dowiem;p a na ktora masz godzinke? ja na 12;p jak amsz czas to napisz cos na gg 8817245 pzdr;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickt Re: do Magdy IP: *.lanet.net.pl 22.09.07, 15:30 dziewczyny to jest akwizycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartolo007@op.pl Zainteresowani odpiszcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.08, 16:05 Właśnie jutro miałem udać się do interglobu na "dzień próbny" na kościerzyńską 1a. Mam nadzieję, że to moja pierwsza i ostatnia przygoda z małymi ogłoszeniami pisanymi drobnym drukiem charakteryzującymi się dość kuszącą treścią i wzbudzającą zazwyczaj entuzjazm... Ta "okazja" - zastanowiła mnie... a może to tylko znudzenie monotonią szukania pracy???? W każdym razie potrzebna mi była praca od zaraz na kilka miesięcy a proponowane 1500netto na początek było całkiem ciekawe i nawet realne. W kontakcie telefonicznym, gdy spytałem o charakter pracy z miejsca będąc umówiony na rozmowę kw. z "szefem" - usłyszałem: szukamy osób na wiele stanowisk w dziale handlowym i obsłudze klienta.... Praca w systemie 1 zmianowym, pn-pt... Fajnie - pomyślałem:) Na drugi dzień... rzeczywiście - biuro, które ciężko znaleźć (jakich wiele) W środku: czerwone ściany, muzyczka na korytarzu, otwarty sekretariat... jakieś certyfikaty na ścianie... w końcu korytarza wielki plakat TELE 2.. i parę młodych, zgrabniutkich dziewczyn z teczkami [na CV] czekającymi w kolejce na rozmowę. I od razu lipa przysłowiowa: firmy które umawiają ludzi na jedną godzinę do rekrutacji przyn. dla mnie nie świadczą o swojej profesjonalności a nawet są żenujące. Te dziewczyny nie wyglądały na studentki, lecz faktycznie na licealistki szukające pracy.... pierwszej. Patrzyłem na nie i nie wiedziałem, czy to jakiś casting, czy to jakaś agencja fotograficzna... czy to może jakiś wkręt... na dzień dobry lokal przypominał klub nocny, coś koło tego. Wyszła jedna dziewczyna - szczęśliwa, że "jutro na 11 na dzień próbny"... i tą radosną nowiną podzieliła się z mamą, która czekała na nią w tym uroczym korytarzu, w którym nikt nie wie nigdy o co biega. Jakaś mało urokliwa pani z sekretariatu spostrzegła, że wszedłem dość mechanicznie wyklepała: dzień dobry proszę przygotować CV i czekać w kolejce... brzmiało tak, jakby codziennie przychodziło do tego biura 100 ludzi na rozmowę... ech... Wyszedł Pan z biura – chyba szef – gość z brodą, w czerwonych szelkach otworzył pokój zwierzeń i zaprosił kolejną laskę na bajere do środka. Potem wszedłem ja. Był miły, podał rękę, wziął CV, podotykał je (mało kto przecież je czyta poza nr tel. i nazwiskiem). „jesteśmy firmą handlową, na pewno pan słyszał, zajmujemy się handlem, widzę pana w dziale handlowym, jutro 11 na parę godzin, będzie pan asystentem, nic pan nie będzie robił – bo musiałbym panu zapłacić. , pracujemy w krawacie:) na koniec dnia rozmawiamy, czy się spodobało, czy się pan nadaje, 1400 na rękę w górę nawet razy 2...///// ale konkret????? – w jakim charakterze????? Co to za praca????? Czym handlować bym miał????? Coś o tele 2????? Nie wypadało pytać... przecież mam niby znać tą firmę... przecież wiem gdzie jestem... – a skąd miałem wiedzieć jeśli ogłoszenie brzmi ZATRUDNIMY STUDENTÓW W DZIALE HANDLOWYM 1500zł, SUMIENNY DYSPOZYCYJNY???? - A to czym handlować, co tam porabiać dowiedziałem się już od was:) Owszem, jest to praca jak każda inna – więc niech podejmuje się tego ktoś, kto chce to robić. Listonosz chodzi po domach, roznosi listy i pieniążki. Ministranci chodzą po kolędzie – by zarobić sobie parę groszy. Świadkowie Jehowy chodzą po domach i głoszą swoją wizje świata, religii itd... Nie chodzi o to... Ja i wielu ludzi nie chce tego robić – przychodząc na „dzień próbny” są oszukani... Dzwoniąc pod numer z ogłoszenia – są oszukani... A potem często zdarza się, że oszukują klientów w mniejszy/większy sposób. Ja wiem, że prawnie – nie ma czego się czepiać. Dział handlowy – owszem. Legalna firma, działalność – owszem. Okres próbny – owszem. I do tego nikt nikogo nie przymusza... Czas ludzi, oszustwo, zawód – bezcenne. Pozostaje więc pytanie – dlaczego nie można napisać otwarcie: Poszukujemy młodych ludzi, chętnych do pracy jako akwizytor TELE 2... Po co przekłamana nazwa i ogłoszenie???? Po co ta tandetna rozmowa kwalifikacyjna???? Jeśli zbiorę kilku ludzi, których interesuje ten temat i obcowali już z interglobem, mogę sprawę lekko nadmuchać... mój kierunek studiów przeprowadzi odpowiednie badanie.. badanie będzie ciekawe... trafi do mediów... 6258874 – proszę o kontakt gg bądź maila w moim niku Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_ex Re: Zainteresowani odpiszcie 26.08.08, 13:41 jak nie dać się oszukać i wciągnąć w pracę akwizytora expertia.pl/strefa/material/expertia-tv-ofertom-pracy-dla-akwizytorow-dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Zainteresowani odpiszcie IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 17.11.08, 14:28 ta 'firma' funkcjonuje teraz pod nazwa Activ Frog. nie dajcie sie oszukac. Robią pranie mózgu jak sekta. Motywują sie do prawy poprzez wykrzykiwanie 'jestesmy najlepsi', klaskanie i dzwonienie dzwonkiem. wyglada to jak jakis rytual. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka InterGlob IP: *.lanet.net.pl 04.01.08, 02:46 Oczywiscie, ze ściema!Wczoraj bylam na rozmowie i od razu wyczulam o co chodzi.Najpierw przez telefon mnie sciemniono, że firma wielobranżowa i, ze sa różne działy dlatego musze przyjść na rozmowę"kwalifikacyjna".Pojechalam aby sie przekonac, że mam nosa. Juz na samym wejściu zobaczylam pelno reklamówek Tele2, pani sekretarka przegladala umowy Tele2, tak więc śmiech wewnetrzny mnie ogarnąl, ale na rozmowę weszłam, żeby zobaczyc chociaż tego"inteligenta" i ocenić jego ściemę.Oczywiście nic konkretnego sie nie dowiedzialam, ale i pana "rekrutant" nic ze mnie nie wydusil, ponieważ tak go skolowałam, że niezby wiedział co ma mówić do mnie.Sama kiedys rekrutowałam w podobnej firmie i wiem jak sie to robi.Niestety pan mi podziękowal i prosil, abym na drugi dzień zadzwoniła i spytala czy sie do jakiegoś "dzialu" dostalam. Przecież to śmieszne!!!Ma moje CV, wiec jeżeli mu pasuje i potrzebuje takiego pracownka jak ja to powinien sam zadzwonić. Dajcie spokoj, żenada... No i ten rekrutujacy na palanta wygladal kompletnego(kto go zatrudnił?) Nie dajcie się, czytajcie takie fora, ja dopiero dziś sobie weszłam, szkoda, że za późno. Strata czasu, a za takie nagabywanie powinna byc kara i to spora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *&* Re: InterGlob IP: *.cust.tele2.pl 26.03.08, 21:33 Lubię zaglądać na takie fora chociażby po to żeby się pośmiać bo tak naprawdę to Twoja wypowiedź jest żenująca bo po 1 pamiętaj, że to Ty starasz się o pracę jakakolwiek by nie była i nikt nie będzie Cię prosił żebyś ją przyjęła, po 2 ten "palant" jak go określiłaś ma pracę i widać w swoich obowiązkach bardziej się sprawdza jak Ty skoro on dalej to robi, a Ty nie,a po 3 co do tej kary za nagabywanie to przecież nikt nie nagabywał Ciebie, tylko Ty zadzwoniłaś w sprawie pracy, zgłosiłaś się na rozmowę i jeszcze stawiasz wymagania...zabawna jesteś...powodzenia w szukaniu pracy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zła jak osa Re: InterGlob IP: *.167.162.173.threembb.ie 25.10.11, 19:34 :) tak ten Pan to jest palant...a jego żona jeszcze gorsza ... czysta masakra .. mialam okazje tam pracować na stanowisku "sekretarki" ... totalna beznadzieja ..traktuja cię strasznie ... musisz sciemniac przyszłym "pracownikom" a kary dla nich niezostały jeszcze nałożone bo sprytnie omijaja prawo ... zmiana siedziby ..zmiana nazwy ... raz na żone raz na męża ... oszukują konsutantów ...a ten Pan palant ma pracę tylko dlatego bo jest wyrachowanym sukinkotem ... bazującym na naiwności i desperacji ludzi którzy szukają pracy ... praca dla nich jest conajmniej poniżajaca .... za rok pracy dostałam rozliczenie ...hym ... smiech na sali wpisali mi ze pracowałam na stanowisku konsultanta i przez okragly rok zarobiłam 70 zł .... ja was prosze ... każdego stac na więcej ... omijajcie tego typu firmy szerokim lukiem ...uwierzcie w swoje siły a dostaniecie lepszą prace ...zreszta nietrudno o lepszą od tej ... Odpowiedz Link Zgłoś
berloo Re: INTER GLOB we Wrocławiu 22.09.07, 23:35 Hehe... Przerabiałem w tamtym roku. Znalazłem jakieś ogłoszenie o "pracy przy obsłudze klienta w branży telekomunikacyjnej - min. 1500zł/mies" (czy coś w tym stylu), napisałem maila ze zgłoszeniem i zostałem zaproszony na rozmowę. Trochę się pospieszyłem - tego samego dnia przepytałem Google o tę firmę i dowiedziałem się, że chodzi o akwizycję Tele2 - rozczarowanie. No ale cóż - byłem już umówiony... Stawiłem się o odpowiedniej godzinie i od razu firma dostała drugiego "minusa". Okazało się, że umawiają po kilka osób na tę samą godzinę co 15 minut. Cała firma to sekretariat i gabinet "Pani Prezes", więc wszyscy czekali w ciasnym korytarzu przed sekretariatem. Kiedy przyszedłem było już około 10 osób i co chwilę przychodzili kolejni. Niektórzy dowiadując się od "kolejkowiczów", że chodzi o Tele2 od razu wychodzili sypiąc bluzgami na InterGlob. W ogóle atmosfera dość szybko gęstniała - nie dość, że wszyscy czuli się oszukani treścią ogłoszenia i trzeba było czekać pomimo tego, że umówiona godzina już dawno minęła, to na dodatek większość wychodzących z "przesłuchania" mówiła, że to jakaś ściema. Sama rozmowa to też parodia. Kobieta bierze do ręki CV (oczywiście trzeba przynieść ze sobą - do tego, które wysłałem mailem pewnie nawet nie spojrzeli), patrzy na miejsce zamieszkania i patrzy, jaką szkołę się skończyło. U mnie akurat były studia na kierunku z wiązanym z telekomunikacją, więc zostałem uraczony kilkoma okrągłymi zdaniami na temat tego, jaka to dla mnie szansa. Później musiałem jeszcze ustnie streścić to, co było w CV. "Pani Prezes" gadała dość dużo, ale żadnych konkretów. Kilka razy pytałem, czy praca wiąże się z chodzeniem po domach i za każdym razem dostawałem inny wariant tekstu: "jest to praca w bezpośredniej obsłudze klienta". Troszkę się zirytowałem więc cały czas drążyłem temat i powiedziałem, że akwizycja mnie nie interesuje. Wtedy w "Pani Prezes" coś pękło i wykrztusiła coś w stylu: "jest to jedno z zadań na tym stanowisku". To był właściwie koniec rozmowy - podziękowałem, wziąłem swoje CV i zostałem dość chłodno pożegnany. Generalnie widać, że firma niezbyt uczciwa - skoro ściemniają w ogłoszeniu i podczas rozmowy, to nie wierzę, że podobnych metod nie uczą na szkoleniach dla akwizytorów (ostatnio trochę o tym się mniej mówi, ale drobne przekręty przedstawicieli Tele2 są nadal na porządku dziennym). Dziwię się, że chce im się robić takie masówki przy rekrutacji. Jaki jest sens upiększania oferty w ogłoszeniu i zapraszaniu na rozmowę 20 osób na godzinę? 80% kandydatów wychodzi z niesmakiem z rozmowy kwalifikacyjnej. Pozostali (w większości licealiści szukający pierwszej pracy) są zapraszani na jakieś szkolenie i podejrzewam, że połowa z nich też rezygnuje. Czy nie prościej byłoby napisać "szukamy chętnych do pracy jako akwizytor Tele2"? Wtedy przychodzili by tylko zainteresowani (zdesperowani?)... Smutno mi się robi na myśl, że takie tego rodzaju firmy nadal istnieją i oszukują zarówno swoich pracowników jak i klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivianna82 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:35 dzięki - jedna wyczerpująca w pełni odpowiedź :) i teraz się zastanawiam czy w ogóle tam iść. Wszystko by się zgadzało... sekretariat, kilka osób na tą samą godzinę, konieczność przyniesienia własnego CV.... Daleko nie mam ale o 13:30 mam jeszcze jedną rozmowę i chyba wolałabym się nie stresować że przez to nie zdążę... dzięki za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickt Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.lanet.net.pl 24.09.07, 17:13 nie chciałem aż tak dosadnie pisać jak berloo.Jakieś 3-4 lata temu przeszedłem dokładnie to samo,była to moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna.Niesmak pozostał do dziś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celina Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 09:34 ja też tam miałam pójść na rozmowę, ale co to za firma, która zaprasza na rozmowe przez maila, a nie telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 09:46 a co w tym takiego strasznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontakt Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.chello.pl 28.03.08, 17:49 Jak to co. Aby umówić sie na rozmowę potrzebny jest kontakt werbalny. To zresztą dla jednej i drugiej strony korzystna sytuacja. Przecież maila mozesz nie odczytać, itd, itd. Na mailu możesz uściślić terminy, daty, godziny, natomaist kontakt (najczęsciej telefoniczny) jest niezbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.cust.tele2.pl 28.03.08, 20:45 Jezeli wysylasz mailem zgloszenie z CV to w wiekszosci przypadkow ta sama droga dostajesz odpowiedz. Nie odczytasz wiadomosci to to juz Twoj problem, to Ty szukasz pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 22:06 Dzięki za informacje. Też dostałem propozycję "rozmowy kwalifikacyjnej", ale na pewno zrezygnuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.centertel.pl 11.01.08, 19:32 drodzy rozczarowani po pierwszym dniu rekrutacji i probnym..tak sie sklada ze mialam sposobnosc pracowac w tej firmie i cale szzcescie nie chodzic po domach tylko umawiac zainteresowanych na ta"rekrutacje z wlasnym cv". panstwo mowicie, ze nie zaplacono wam po dniu probnym..ja pracowalam tydzien i nie zaplacono mi za to nic!!!dlaczego??jak powiedziala pani prezes:to byly dni szkoleniowe za nie nie placimy...a za jaka stawke mialam pracowac???za 1000brutto...czyli??ok800 na reke za ile czasu???za ponad 8h pracy! a zeby bylo smieszniej to umowa zlecenie!!!!po oplaceniu ZUSu zostaje jakies 600 zl!!!smiech na sali. takze pewnie juz znalezli kogos innego na te zacne stanowisko i przez tydzien go omotaja. nie dajcie sie wrobic,nie zglaszajcie sie na sekretarke. to gorzej niz akwizycja bo nawet premii za umowe nie ma<phi> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migotka Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 11.03.08, 16:02 witam~!! mam nadzieje że to przeczytasz. czy oni mają nowe biuro na Kościerzyńskiej 1a,?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 11:44 Droga panno gość trochę mi się nie chce w to wierzyc ponieważ po 1 najniższa krajowa to w tej chwili 1126 zl brutto czyli 845 netto, a po 2 z umowy zlecenia nie odciaga sie składek zusowskich więc to co piszesz trochę nie trzyma się kupy. Pracowałam tam 3 tygodnie, otrzymałam za to kasę i tyle. Ja też tam byłam na dniu szkoleniowym i co prawda postanowiłam, że chcę spróbować pracować w terenie więc to zrobiłam i zwolniłam się z powodów zdrowotnych. Nikt mnie do niczego nie zmuszał i nie namawiał,a te 3 tygodnie pracy z ludźmi bardzo mi sie przydało bo sporo się nauczyłam i nie miałam najmniejszych problemów ze znalezieniem nowej pracy. W dalszym ciągu utrzymuję kontakt z pracownikami tej firmy....dalej chodzą w terenie i są zadowoleni. Nie czuję sie oszukana przez tą firmę,a wręcz przeciwnie bo nabyłam tam doświadczenia, które może jeszcze nie raz mi sie przyda w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
berloo Re: INTER GLOB we Wrocławiu 20.03.08, 20:36 "Nie prawda, nie powiedziałam, że jesteśmy z Telekomunikacji Polskiej. Jesteśmy z firmy telekomunikacyjnej." Phi, też mi doświadczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała do berloo IP: *.cust.tele2.pl 26.03.08, 22:03 Tu się z Tobą zgodzę bo to akurat mało przydatne...chodziło mi bardziej o manipulację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafik Re: do berloo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 16:39 przydatne jest mieć umiejętność manipulowania wiedzą i perspektywą możliwości oraz wykożystć realia rynku dla swojej przyszłości ,a nie tylko żyć dniem dzisiejszym i monotonią dlatego że jest to trudna sztuka mogą ją opanować tylko pracowici i wytrwali - tacy jak ja - masz WYBÓR - dla mnie praca super !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
berloo Re: do berloo 27.03.08, 20:06 > przydatne jest mieć umiejętność manipulowania wiedzą i perspektywą > możliwości oraz wykożystć realia rynku dla swojej przyszłości ,a > nie tylko żyć dniem dzisiejszym i monotonią dlatego że jest to > trudna sztuka mogą ją opanować tylko pracowici i wytrwali - tacy > jak ja - masz WYBÓR - dla mnie praca super !!!!! Człowieku! Co ty piszesz? Brałeś coś? Takie teksty są na szkoleniu? Przecież to są jakieś brednie! Podejrzewam, że "manipulowanie perspektywą" firma InerGlob wykorzystuje w formułowaniu ogłoszeń i podczas rozmów kwalifikacyjnych, ale "manipulowanie wiedzą" to chyba po prostu kłamstwa i żerowanie na niewiedzy. Nazywajmy rzeczy po imieniu... Jeśli chcesz mi powiedzieć, że łażenie od domu do domu, wykorzystywanie tanich chwytów, gierek słownych i kłamstewek do skłonienia niezorientowanych w realiach runku ludzi do podpisania umowy jest świetną pracą, to po prostu nie Ci nie wierzę. Jeśli Ty w to wierzysz, to prawdopodobnie jesteś bardzo podatny na sugestię i pracownicy InterGlobu zrobili z Tobą to samo, co Ty robisz ze swoimi klientami/ofiarami. PS Piszemy "wykorzystać" - przez "rz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafik Re: do berloo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 16:26 oj baranku za trudne to dla ciebie co ???!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
berloo Re: do berloo 28.03.08, 17:09 Człowieku, napisałeś taki tekst: "przydatne jest mieć umiejętność manipulowania wiedzą i perspektywą możliwości oraz wykożystć realia rynku dla swojej przyszłości ,a nie tylko żyć dniem dzisiejszym i monotonią dlatego że jest to trudna sztuka mogą ją opanować tylko pracowici i wytrwali - tacy jak ja" Żal dupę ściska... Dalsze komentarze są zbędne bo każdy rozsądny człowiek, który to przeczyta, będzie wiedzieć co o tym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
mada805 Re: do berloo 01.12.08, 17:25 Zanim się nauczysz"manipulować wiedzą i perspektywą", cokolwiek to znaczy, naucz się ortografii polskiej. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do małej Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 26.03.08, 20:09 Gluupia dziewczynko! Jesli pracujemy na umowe zlecenie najnizsza krajowa nas nie dotyczy, mozemy to zlecenie wykonac za 10zł jesli nam sie podoba. Jesli chcesz byc ubezpieczona przy umowie zleceniu, musisz to pokryc z wlasnych kosztow, lub moze to zrobic pracodawca, ALE NIE MUSI (wiec w takich firmach zwykle tego nie robi). Nie dotyczy to studentow, oni ubezp. maja z uczelni. 3 tyg doswiadczenia, to mi dopiero zaimponowalas! I kolejnemu pracodawcy na pewno tez! Na pewno masz kupe doswiadczenia, mozesz sprzedawac perfumy na ulicy! Poducz sie prawa pracy, a potem wyjezdzaj ze swoja filozofia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.cust.tele2.pl 26.03.08, 21:48 Skoro twierdzisz, że to ja jestem głupia to może najpierw sama naucz się czytać? Takich informacji udzielaj dziewczynie która pracowała tam tydzień i podobno nie dostała za to pieniędzy. Co do perfum to sama możesz je sprzedawać na ulicy...z Twoim doświadczeniem i wykształceniem na pewno lepiej Ci to wyjdzie niż mi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 13:03 ja wam powiem co to jest..banda zlodzieji i naciagaczy, mowia ze nie akwizycja a juz nastepnego dnia heja w teren, ja siedzialam w biurze tam u nich baba mi za tydz pracy kasy nie wyplacila a chciala mnie zatrudnic na umowe zlecenie za 800zl smiechu warte, hamy i zlodzieje oszusci..wszystkich umawiaja na jedna godz i daja rozne ogloszenia na necie..uwazajcie na nich..strata czasu tam isc naprawde...dziwie sie ze nikt sie za nich nie wzial pisalam do faktu o tym ale chyba jest dla nich to zbyt maly temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.07, 12:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adgam45 Re: INTER GLOB we Wrocławiu 27.09.07, 15:35 ja tez mam rozmowe w inter glob ale o 10.45 i to nie na sienkiewicza ale na Mińskiej..akurat jechalam samochodem i nie mialam jak zapisac ulicy ani godziny wiec poprosilam babke zeby wyslala mi maila z adresem na co ona: Jak sobie pani to wyobraza? moze my nie chcemy ukazywac swoich danych, jak mam to pani przeslac? ze swojego maila? babka chyba cos nie teges.. napiszcie mi czy ktos rowniez ma na tej ulicy rozmowe? Odpowiedz Link Zgłoś
berloo Re: INTER GLOB we Wrocławiu 27.09.07, 23:49 O! To jakaś nowość. Mieszkam w okolicach Mińskiej i nie zauważyłem ostatnio żadnego nowego szyldu. Podejrzewam, że wynajęli sobie biuro w dawnym hotelu (Mińska 40). Jeśli pójdziesz na to spotkanie, to daj znać gdzie dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivianna82 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 14:23 a to dziwne, bo ja miałam mieć (nie poszłam) ta rozmowę na Sienkiewicza 6 i właśnie dorgą mailową dostałam na nią "zaproszenie"... a co to za firma, która nie chce ukazywac swoich danych? to jakaś porażka... dlatego olałam sprawę i nie poszłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mageda Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 21:33 pracowałas/łeś w tej firmie?powiedz cos więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 23:07 Każda firma sprzedająca jak to się ładnie mówi; "usługi telekomunikacyjne" ukrywa się pod jakąś nazwą ponieważ firma dla której pracują nie bierze za nich odpowiedzialności i tak oto powstały firmy tj. inter glob( tele 2), vnv(dialog, netia, exatel)...itd, Sama pracowałam przez rok w takiej firmie( czytaj NIE inter glob, bo tam mam niby jutro byc na rozmowie:-))jak dla mnie może być- zarobki ok(2500-5000)za jakieś 15 dni pracy po 5 godz, atmosfera w pracy ok,warunki tez spokko(autko służbowe, kaska na paliwo, imprezy firmowe%%%) jedyne z czym byl problem to to że miałam dość tych zacofanych pier...ludzi i to że rynek telekomunikacyjny jest już przesycony tymi WLR-ami i BSA ale jakieś 3 lata temu to jak najbardziej bym poleciła bo można naprawde przy małym wysiłku zarobić dobre pieniądze....oczywiście jak się ma taki urok osobisty i predyspozycje w przekonywaniu ludzi jak JA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre i własnie dlatego umawiają po 10 osób ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 15:04 ...na jedną godzinę. Bo bardzo duża część nie rpzychodzi na rozmowy nawet o tym nie powiadamiając Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 16:48 Byłam na rozmowie. Wyglądało extra,od razu zaproponowali mi prace. A gdy zapytałam CO BEDE ROBIC? odpowiedz była krótka JUTRO PANI PRZYJDZIE TO SIE PANI DOWIE. No to poszłam następnego dnia. Wywieźli mnie z jakimś facetem do Pawłowic i od domu do domu chodzilismy oferując ludziom usługi TELE2 a ludzie zamykali namdrzwi przed nosem gdy tylko usłyszeli TEL2. Niby wynagrodzenie fajne,ale są jeszczeminusy tego wynagrodzenia. Ono jest zależne od tego ile umów podpiszesz. Za internet masz 50 zł,za telefon 30 no i,zeby zarobic te 2tysiace trzeba sie na prawde ostro nachodzic,chłopakktóry mnie szkolił,mówił,ze normalni ludzie tam wytrzymują ok.2tygodni. Ja po godzinie zrezygnowałam,a poza tym szefostwo jest straszne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.07, 19:04 witam bardzo sie ciesze ze znalazłam to forum bo jutro byłam umówiona na rozmowe kwalifikacyjna do firmy Inter Glob ul. Sienkiewicza 6 na godz.12 i zostałam poinformowana o tym przez e- maile na pewno nie pójde, bo nie chce pracować w akwizycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracowniik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 13:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcisia Re: INTER GLOB we Wrocławiu 21.10.07, 16:35 hej, hmmm szukałam info o tej firmie, gdyż byłam na takowej rozmowie ale w Katowicach,natomiast w ogłoszeniu pisało hostessy do hipermarketów.Facet z któerym rozmawiałam kazał mi przyjśc we wtorek i zarezerwowac sobie czas od 9-16..(ustalanie grafiku i nie wiem jeszce co).Cholewcia a teraz sama juz nie wiem co o tym myślec-bo w necie nic innego nie pisze o tej firmie prócz tego co na tym forum...:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kety [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 22:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wronek Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 11.03.08, 16:24 interglob znajduje się na Sienkiewicza 6 i na Kościerzyńskiej 1a, byłem tam dzisiaj na 10 na rozmowie. Ta sama kobieta co rekrutowała mnie ma Sienkiewicza dziś mnie rekrutowała na Kościerzyńskiej, a na Powstańców 118 jest Future Center też ściema ale innego rodzaju to telemarketing, płacą grosze, bo około 0,20gr za rekort(pracowałem tam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa inter glob IP: *.chello.pl 03.10.08, 18:56 w tej"firmie" ściema goni ścieme,szefostwo do wszystkich sie usmiecha, słodzi itp, a jak przyjdzie co do czego , to okazują się totalnymi nieczułymi chamami,każą udawac entuzjazm, robić głupie rzeczy, przybijac piątki wykrzykiwać bzdurne hasła, w dupie mają czy jestes chory, czy masz ważną sprawę, naważniejsze jest żebys był i żebyś jak największa liczbę osób zrobił w ch..a. W życiu nie spotkałem się z taką bandą oszustów .nie dość że każą oszukiwać klientów, okłamują team, to jeszcze młodych ludzi od pierwszej rozmowy telefonicznej ściemniają.twierdzą że szukaja ludzi do 3 działów.Jakich??obsługi klienta, reklamy i marketingu.Hmmm Tak się składa że wszystkimi tymi działami są konsultanci, którzy chodzą od drzwi do drzwi i wciskają ludziom bajki o porozumieniu tp i tele2.każą mówic kandydatom że jest możliwość pracy w biurze- kolejna ściema.Po pierwse nikogo takiego nie szukaja, a po drugie nawet gdyby to ciekawe gdzie ta osoba miałaby się zmieścić.W gabinecie menadżera ??w kiblu?? czy w sekretariacie, chociaż wątpie bo siedzaca tam baba jest rozmiarów młodej orki....biuro wtgląda jak melina...naprawde nikomu nie polecam tej bandy złodziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 16:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 16:58 ja także byłam dzisiaj w inter glob i teraz żałuje żę tam poszłam, nie zamierzam pracować w akwizycji a tym bardziej dla Tele2, niech sama się ruszy z miejsca i trochę pochodzi a nie wysyła innych w teren. serdecznie odradzam wszystkim tę firme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nefiv Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 02:00 Pracuję tam już od jakiegoś czasu... Razi mnie nazywanie oszustem i zakładanie, że uczą mnie na szkoleniach "wałowania" ludzi. Nie zaprzeczę, że spotkałem się z oszukującymi klienta pracownikami - już tu na szczęście nie pracują. Bawi mnie oczywiście jak panicznie ludzie uciekają od naszej gałęzi akwizycji nie wiedząc nawet z czym to się je :] Idę o zakład, że większość z was, nawet nie liznęła tego, tak jak nie liznęła zasad ortografii i interpunkcji. Pozdrawiam, zadowolony pracownik. Odpowiedz Link Zgłoś
berloo Re: INTER GLOB we Wrocławiu 14.02.08, 23:15 Chyba nie bardzo rozumiesz o co chodzi ludziom piszącym na tym forum. InterGlob zachowuje się nie fair już w momencie rekrutacji - ogłoszenia są formułowane w sposób kłamliwy. Dodatkowo niepoważne podejście do kandydata podczas rozmowy. Firma robi fatalne wrażenie. A co do wałowania ludzi: Jak nazwać sytuację, w której akwizytor prosi o wpuszczenie na klatkę mówiąc, że jest z "telekomunikacji"? Później puka od drzwi do drzwi i znowu wstawia ten sam tekst, a jak się go trochę przyciśnie to zmienia śpiewkę na "firmę telekomunikacyjną". Jeśli nie jest to oszustwem, to na pewno próbą wykorzystania niewiedzy/nieświadomości niektórych ludzi żeby wejść do mieszkania - w środku łatwiej manipulować klientem. Inna sprawa, że akwizytorzy Tele2 to jakieś niedoróbki intelektualne - na moim piętrze są dwie skrzynki - "TP" i "Dialog", do moich drzwi wyraźnie przeprowadzony jest JEDNO korytko od skrzynki Dialogu (nie ma możliwości pomyłki). Dlaczego ci kretyni dzwonią od czasu do czasu próbując wciskać swoje usługi skoro na Dialogu jest to niemożliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila [...] IP: *.chello.pl 19.03.08, 21:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nefiv Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 22:44 Zaiste, to jest śmieszna sprawa :] Wspaniali szefowie zakładają, że bardzo wielu klientów Telefonii Dialog rezygnuje z telefonów i wraca do TP. Dlatego każą pracownikom pukać "DO KAŻDYCH DRZWI". Zgadzam się - zdarzają się te rezygnacje, ale bardzo rzadko przy korzystaniu z linii Dialogu, częściej przy WLR (takiej samej usłudze jak oferuje Tele2). Ja na szczęście poszedłem po rozum do głowy i pracując ignorowałem te mieszkania do których szły kable, szkoda na nie było mojego czasu, a szef mógł sobie o tym pieprzyć - i tak go ignorowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psotnik Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 23:15 Do zadowolonego pracownika. Firma strasznie wystrzega się pojęcia akwizycji, a po przyjsciu drugiego dnia do pracy proponuja zapoznaie się z firma poprzez wycieczke z pracownikiem po domach osób prywatnych. To nie akwizycja. Cały myk polega na socjotechnikach. Jeżeli ajent chodzi w parze to jest lepiej postrzegany przez osoby, ktore można przekonać do tele 2. Praca w administracji??? dobre mi sobie skoro firma wynajmuje ten sekretariat na pierwszym piętrze (mogli by tą wykładzinę chociaż wymienić) poprostu pozostaje niesmak, a czy oszuści, jeżeli wykorzystywanie ludzi do pracy i nie płacenie im za dzień próbny to oszustwo to tak jeśli nie to przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nefiv Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 23:32 Proszę mi znaleźć firmę, która płaci za dzień próbny :D Wiele takich nie będzie, o ile jakiekolwiek. Co do akwizycji... Biorąc pod uwagę jej słownikową definicję - owszem, trudnię się nią. Kruczek tkwi w tym, że nie pobieramy żadnych pieniędzy od klientów - to nas nieco odsuwa od sposobu pojmowania akwizycji przez większość społeczeństwa. Wystrzeganie się tego pojęcia jest jak najbardziej uzasadnione (chociaż to nie do końca mi się podoba - nie ode mnie zależy polityka firmy), ponieważ w dzisiejszych czasach, słowo to ma jak najbardziej wydźwięk pejoratywny. Sekretariat... Tak, zgadzam się. Nie jest zbyt hm... Ładnie. XD Na szczęście mamy w niedalekich planach zmianę biura na bardziej ekskluzywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n3non Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.dialog.net.pl 11.01.08, 21:39 hej, czy moglbys mi przeslac skana swojej umowy z tą firmą ? zwolnilem sie i mam pewne ale, do upewnienia sie potrzebna mi dokladna tresc tej umowy. oczywiscie wymaz wszelkie dane osobowe. gzies mi sie posiala kopia i nie moge jej znalezc :(( djn3on@yahoo.com DZIEKI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psotnik Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 10:37 Większości ludzi, którzy przychodzą do tej firmy właśnie o tą akwizycję bez pieniędzy chodzi. Niewiele osób chce chodzić od jednego mieszkania do drugiego, i wciskać ludziom Tele 2. Jak komuś to odpowiada to nie ma sprawy, jednak w ogłoszeniach, które zamieszcza ta firma to chyba nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vir Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 21.02.08, 13:03 Wczoraj po ukazaniu się ogłoszenia, bardzo zachęcającego gdyż oferującego 2000zł/m, zadzwoniłem z ciekawości aby dowiedzieć się bliżej na czym ma polegać praca, gdyż w ogłoszeniu nic nie było podane. Po chwili odebrała Pani i na pytanie czy ogłoszenie jest wciąż aktualne bez chwili zająknięcia odparła że tak oczywiście, że już mnie umawia na spotkanie na jutro....ale by upewnić się czy nie jest to jakiś "chałupniczy" szajz, zapytałem czy nie jest to jakieś AKWIZYTORSTWO czy coś podobnego, gdyż wiele się takich ogłoszeń spotyka, i nie jestem takowymi zainteresowany. Pani stanowczo odparła że NIE, że oni się takim czymś nie zajmują, że oni uzupełniają braki na stanowiskach-biurowych, itp i że firma jest z branży teleinformatycznej (może i Tele....ale 2;). No to ok umówiłem się na spotkanie. Ale z ciekawości chciałem coś znaleźć o tej firmie-choć nazwy jej nie było w ogłoszeniu, więc poszperałem na necie coś o firmie z Sienkiewicza 6, Wrocław...no i znalazłem ten wątek na forum. Oddzwoniłem więc szybko do tejże "firmy" i zapytałam o jej nazwę....oczywiście inter glob. Wkurzony pytam się gościówki dlaczego kłamie w żywe oczy jak chwile temu się pytałem o AKWIZYTORSTWO....ona bezczelnie mi odparła, że oni nie mają nic wspólnego z AKWIZYTORSTWEM....jeśli już to z AKWIZYCJĄ. No ale cóż tępota niektórych powala, a sposoby naciągania są bezczelne. Powala również chamstwo mojej rozmówczyni, która najwyraźniej awansowała od sprzątaczki (nie uwłaczając wymienionemu zawodowi, gdyż szanuję ich ciężką prace), i po zapoznaniu mnie ze słowem AKWIZYCJA, głupim szyderczym tonem poleciła mi że jak jestem taki mądry to niech szukam sobie pracy w internecie, tam gdzie znalazłem info o nich :] Bardzo mądra rada gdyż właśnie tu szukam:P Ostrzegam innych jeżeli kiedykolwiek by znaleźli ogłoszenia dziwnie "atrakcyjne", aby dzwoniąc zaoszczędzić sobie przyszłych rozczarowań i straty czasu, aby pytali o AKWIZYCJE, tudzież wg mnie AKWIZYTORSTWO :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 21:47 inter glob to po prostu oszuści, niech się lepiej pilnują bo może sie nimi zainteresować PIP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migotka Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 11.03.08, 15:55 UWAGA!!! TA SAMA FIRMA MIEŚCI SIĘ RÓWNIEŻ NA UL. KOŚCIERZYŃSKIEJ 1A, I WERBUJĄ DO PRACY W KTÓREJ CHODZI SIĘ OD DZRZWI DO DRZWI I WCISKA SIE TELE2. Ja też byłam na rozmowie na ulicy Sienkiewicza a potem na jedniodniowym szkolenu w terenie, totalna poraszka jak oni robią w bambuko tych biednych ludzi. Na koniec tego terenowego szkolenia był "test" - totalna poraszka poraszka. A potem rozmowa z tą kobietą starą grubą flądrą!!! Jeżeli ktoś lubi na ciagać tak ludzi to ta praca dla niego jest wsam raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wronek Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 11.03.08, 16:28 ja tez tam byłem dzisiaj na rozmowie na godzine 10 tylko na ul. Kościerzyńskiej 1a i ta sama kobieta mnie rekrutowała co kiedyś na Sienkiewicza 6. (no chyba że była to jej siostra bliźniaczka). Jednym słowem ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...:) Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.cust.tele2.pl 26.03.08, 21:22 Byłeś kiedyś na sienkiewicza, teraz na kościerzyńskiej czyli w dalszym ciągu szukasz pracy? Podejrzewam, że jeszcze długo jej nie znajdziesz i za parę lat kiedy firma zmieni siedzibę znowu przyjdziesz na rozmowę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po lobotomii Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.centertel.pl 20.03.08, 22:29 pisze się porażka, powtarzam PORAŻKA, a co do firmy inter glob, to z tego co wiem oni rekrutują do akwizycji różnych rzeczy, nie tylko tele2, ale tez np. perfumki (prawie oryginalne) sprzedawane przed hipermarketami; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.cust.tele2.pl 26.03.08, 21:17 to trochę mało wiesz bo bo sprzedażą perfum nigdy się nie zajmowali wiem bo tam pracowałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 12.03.08, 12:32 UWAGA!!! Firma Inter Glob z ul. Sienkiewicza 6 przeniosła się na ul. Kościerzyńską 6a. Dalej mamią pracą w biurze a potem wysyłają w miasto zeby chodzić po domach i naciągać biednych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: space@lukasc.pl Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.08, 10:55 Cos mnie tknelo, ze przed "szkoleniem", ktore mialem dzis o 10:00 postanowilem wejsc na neta i poszukac cos o nazwie firmy. Byla godzina 9:55. I dostalem sie na to forum, gdzie dowiedzialem sie o co naprawde chodzi. Oczywiscie zaraz po wejsciu do firmy(Kosciezynska 1a) od razu zapytalem sie czy ta praca polega na akwizycji. Jakas baba odparla ze nie. Cisnalem dalej, bo jak wchodzilem do siedziby ich firmy minalem sie z grupka ludzi z teczkami, co potwierdzilo tylko moje obawy co do tej firmy. Babka w koncu przyznala ze praca polega na obsludze klientow w ich domach :-) Podziekowalem. Zal mi tylko tych biednych ludzi, ktorzy naiwnie poszli na "bezplatne szkolenie" i zmarnowali swoj czas. JA oobicie poczulem sie oszukany. Mam jeszcze 10 dni na zlalezienie jakies pracy a tu tacy oszusci sie zdarzaja :/ Nabralem sie juz 2 raz- za pierwszym razem bylem w firmie mieszczacej si w willi. To byl 2 raz- ostatni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: space@lukasc.pl Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.08, 11:07 - do poprzedniego postu: w future center tez bylem ;-) Ale tam praca polegala na akwzycji telefonicznej- cos w tym stylu :-) Odnosnie postu zadowolonego pracownika- nie chodzi o akwizycje! To tez jest praca, ale chodzi o to, ze firma ta oszukuje ludzi umieszczajac falszywe ogloszenia w internecie(chociaz okreslenia zawarte w ogloszeniu "obsluga klienta" oraz "bezplatne szkolenie" sie zgadzaja :-) ) Na miejscu mila pani utwierdza nas w przekonaniu ze to jest praca w BIURZE. Czy jakakolwiek praca w biurze wymaga chodzenia po domach? Poszedle,m na szkolenie majac nadzieje, ze bedzie to 6 godzin wykladu o uslugach a nie chodzenie po domach. Pozdrawiam Lukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???hihi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 14:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILI PRACOWNICY [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.08, 11:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: space@lukasc.pl Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.lanet.net.pl 11.04.08, 23:53 Do autora o nicku ???hihi - nie byłem przestraszony ale naprawdę zdziwiony. Coś mi nie pasowało, umówiłem sie na spotkanie a tu widzę sporą grupke ludzi prowadzonych przez jakiegoś barana na "szkolenie". Robisz z ludzi bałwanów i sam nim jesteś. Tyle Ci powiem. Jak tylko zobaczyłem ta grupkę postanowiłem sprawdzić co to za firma mieszcząca się w jakimś miejscu przypominającym burdel. Gdyby nie to, to za namową waszej sekretarki pobiegłbym za ta grupą. Zadziwiające jak bardzo pracownicy tej firmy starają się bronić jej tutaj na forum. Co do pracy- znalazłem ją bez problemu. I jeszcze jedno- wolałbym już pracować w tej hurtowni odzieży używanej niż chodzić niczym domokrążca po domach ;-) Miłego dnia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 16:16 bardzo OK super atmosfera i kasa a przedewszystkim praca pięć dni w tygodniu i nie ma problemu z wekendami na szkołę Odpowiedz Link Zgłoś
berloo [...] 27.03.08, 20:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 09:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
berloo [...] 28.03.08, 17:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekretarka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 13:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
berloo Re: INTER GLOB we Wrocławiu 28.03.08, 17:05 Nie zgadłaś. Trzeba było przeczytać cały wątek to byś wiedziała jak wyglądał mój kontakt z firmą Inter Glob. Dlaczego tylu ludzi tam pracuje? A ilu ich niby jest? Na rozmowy zapraszacie na tę samą godzinę tylu ludzi, że na korytarzu jest czarno, z autopsji wiem, że około 90% wychodzi bluzgając na tę firmę. Pozostałe 10%, które decyduje się pójść na szkolenie to ludzie zdesperowani i zmęczeni poszukiwaniem pracy. Nie lubię krętaczy a InterGlob to przykład firmy, która ewidentnie kręci. Po pierwsze ściemniają w ogłoszeniach o pracę - gdyby napisali wprost o co chodzi, nie marnowałbym czasu na kontakt z nimi. Po drugie rozmowa kwalifikacyjna to parodia - byłem w życiu na 4 rozmowach (no... razem z InterGlobem na 5) i żadna nie prezentowała takiego poziomu. Po trzecie - nie lubię akwizytorów (a tych od Tele2 w szczególności). A dlaczego udzielam się tutaj? Dla potomności. Forum gazety.pl bardzo ładnie indeksuje się w googlach i innych wyszukiwarkach. Dwa lata temu miałem problemy ze znalezieniem informacji na temat Inter Globu - w tej chwili ta strona pojawia się na pierwszym miejscu w wynikach wyszukiwania hasła "interglob". Myślę, że ten tamat skutecznie przekona ludzi, którzy po znalezieniu enigmatycznego ogłoszenia o pracy postanowią dowiedzieć się czegoś więcej, że nie warto zawracać siebie głowy. Paradoksalnie ułatwiam tej firmie nabór pracowników bo przyjdą tylko desperaci... Trochę żałuję, że nie mogę powiedzieć czegoś więcej na temat realiów pracy w InterGlobie. "Dla potomnych" mogę co najwyżej wrzucić kilka linków z grup dyskusyjnych: http://groups.google.pl/group/pl.regionalne.wroclaw/browse_frm/thread/55680dffab0fb8f/590c9b8a47310f3c?lnk=st&q=interglob# http://groups.google.pl/group/pl.regionalne.wroclaw/browse_frm/thread/899704e20aa78d9f/2556246226aba248?lnk=st&q=interglob# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gratuluje Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.08, 11:16 w końcu ktos sensownie pisze, mam dość już ich krętactwa. Natknełam sie na nich już 2x na Siękiewicz i na Kościerzyńskiej i mam dość. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pracowników [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.08, 11:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do anlfabety [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 12:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RE: do anlfabety Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.08, 12:23 Bardzo przepraszam za błędy ortograficzne które popełniłem, ale to nie zmienia faktu co wy tam wyprawiacie. Jakiś totalny obłęd. Tak bardzo bronicie swego miejsca pracy, że nie jedna osoba pomyśli, że ktoś wam pranie mózgów zrobił. Przecież ta wasza praca jest poniżająca, żeby nie powiedzieć uwłaczająca godność człowieka. Deszcz czy słońce wierni pracownicy inter glob zakasują rękawy i po krótkim szkoleniu wyruszają na miasto, by mamić starszych, schorowanych ludzi. Nie chodzi mi o to co wy sprzedajecie ale w jaki sposób. Czemu zakrywacie logo TELE2, czyżby nie szła sprzedaż? Czemu dzwoniąc domofonem nie mówicie "firma TELE2 - proszę otworzyć" tylko "firma telekomunikacyjna - proszę otworzyć" czyżby obawa że nie otworzą wam drzwi? Tak naprawdę to ta wasza firma nadaje się tylko do emisji w telewizji, chyba trzeba będzie to zorganizować. Z pewnością kilku ludzi z tego forum chętnie by sie wypowiedziało na temat firmy i sposobu jej działania, może w końcu otworzy wam to oczy mili pracownicy. Pozdrawiam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do analfabety Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 10:07 coś tu nie gra !ty byłeś ,jak napisałeś, tylko na rozmowie prawda? to skąd te dziwne opowieści - fantazja? a co do pogody to wielu ludzi w innych branżach pracuje na powietrzu niezależnie od pogody za ,podkreślam ,dużo mniejsze pieniądze i bez perspektyw -więc twój poziom wiedzy jest na ten temat nijaki Człowieku to ty otwórz oczy. zaś w telewizji jużdawno pokazano wady i zalety sprzedaż bezpośredniej oraz ludzi zadowolonych i mniej zadowolonych,pracujących i byłych pracowników - jesteś niestety nie na czasie !!!!To przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 27.04.08, 17:03 Byłem i na rozmowie i na szkoleniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartolo Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.08, 15:55 Właśnie jutro miałem udać się do interglobu na "dzień próbny" na kościerzyńską 1a. Mam nadzieję, że to moja pierwsza i ostatnia przygoda z małymi ogłoszeniami pisanymi drobnym drukiem charakteryzującymi się dość kuszącą treścią i wzbudzającą zazwyczaj entuzjazm... Ta "okazja" - zastanowiła mnie... a może to tylko znudzenie monotonią szukania pracy???? W każdym razie potrzebna mi była praca od zaraz na kilka miesięcy a proponowane 1500netto na początek było całkiem ciekawe i nawet realne. W kontakcie telefonicznym, gdy spytałem o charakter pracy z miejsca będąc umówiony na rozmowę kw. z "szefem" - usłyszałem: szukamy osób na wiele stanowisk w dziale handlowym i obsłudze klienta.... Praca w systemie 1 zmianowym, pn-pt... Fajnie - pomyślałem:) Na drugi dzień... rzeczywiście - biuro, które ciężko znaleźć (jakich wiele) W środku: czerwone ściany, muzyczka na korytarzu, otwarty sekretariat... jakieś certyfikaty na ścianie... w końcu korytarza wielki plakat TELE 2.. i parę młodych, zgrabniutkich dziewczyn z teczkami [na CV] czekającymi w kolejce na rozmowę. I od razu lipa przysłowiowa: firmy które umawiają ludzi na jedną godzinę do rekrutacji przyn. dla mnie nie świadczą o swojej profesjonalności a nawet są żenujące. Te dziewczyny nie wyglądały na studentki, lecz faktycznie na licealistki szukające pracy.... pierwszej. Patrzyłem na nie i nie wiedziałem, czy to jakiś casting, czy to jakaś agencja fotograficzna... czy to może jakiś wkręt... na dzień dobry lokal przypominał klub nocny, coś koło tego. Wyszła jedna dziewczyna - szczęśliwa, że "jutro na 11 na dzień próbny"... i tą radosną nowiną podzieliła się z mamą, która czekała na nią w tym uroczym korytarzu, w którym nikt nie wie nigdy o co biega. Jakaś mało urokliwa pani z sekretariatu spostrzegła, że wszedłem dość mechanicznie wyklepała: dzień dobry proszę przygotować CV i czekać w kolejce... brzmiało tak, jakby codziennie przychodziło do tego biura 100 ludzi na rozmowę... ech... Wyszedł Pan z biura – chyba szef – gość z brodą, w czerwonych szelkach otworzył pokój zwierzeń i zaprosił kolejną laskę na bajere do środka. Potem wszedłem ja. Był miły, podał rękę, wziął CV, podotykał je (mało kto przecież je czyta poza nr tel. i nazwiskiem). „jesteśmy firmą handlową, na pewno pan słyszał, zajmujemy się handlem, widzę pana w dziale handlowym, jutro 11 na parę godzin, będzie pan asystentem, nic pan nie będzie robił – bo musiałbym panu zapłacić. , pracujemy w krawacie:) na koniec dnia rozmawiamy, czy się spodobało, czy się pan nadaje, 1400 na rękę w górę nawet razy 2...///// ale konkret????? – w jakim charakterze????? Co to za praca????? Czym handlować bym miał????? Coś o tele 2????? Nie wypadało pytać... przecież mam niby znać tą firmę... przecież wiem gdzie jestem... – a skąd miałem wiedzieć jeśli ogłoszenie brzmi ZATRUDNIMY STUDENTÓW W DZIALE HANDLOWYM 1500zł, SUMIENNY DYSPOZYCYJNY???? - A to czym handlować, co tam porabiać dowiedziałem się już od was:) Owszem, jest to praca jak każda inna – więc niech podejmuje się tego ktoś, kto chce to robić. Listonosz chodzi po domach, roznosi listy i pieniążki. Ministranci chodzą po kolędzie – by zarobić sobie parę groszy. Świadkowie Jehowy chodzą po domach i głoszą swoją wizje świata, religii itd... Nie chodzi o to... Ja i wielu ludzi nie chce tego robić – przychodząc na „dzień próbny” są oszukani... Dzwoniąc pod numer z ogłoszenia – są oszukani... A potem często zdarza się, że oszukują klientów w mniejszy/większy sposób. Ja wiem, że prawnie – nie ma czego się czepiać. Dział handlowy – owszem. Legalna firma, działalność – owszem. Okres próbny – owszem. I do tego nikt nikogo nie przymusza... Czas ludzi, oszustwo, zawód – bezcenne. Pozostaje więc pytanie – dlaczego nie można napisać otwarcie: Poszukujemy młodych ludzi, chętnych do pracy jako akwizytor TELE 2... Po co przekłamana nazwa i ogłoszenie???? Po co ta tandetna rozmowa kwalifikacyjna???? Jeśli zbiorę kilku ludzi, których interesuje ten temat i obcowali już z interglobem, mogę sprawę lekko nadmuchać... mój kierunek studiów przeprowadzi odpowiednie badanie.. badanie będzie ciekawe... trafi do mediów... 6258874 – proszę o kontakt gg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 19:08 Powiem krótko, jedno wielkie oszustwo. Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej następnego dnia miało byc szkolenie. Więc poszłam. Przed pójściem czytałam forum wiec przed udaniem sie na to całe owe szkolenie zadzwonilam z zapytaniem czy ono na pewno bedzie odbywalo sie na koscierzynskiej. w odpowiedzi usłyszałam ze tak. Poszlam. okazalo sie ze mam jechac z jakimis dwoma dziewczynami chodzic po domach i przedstawiac uslugi tele2. na rozmowie zaznaczylam ze nie interesuje mnie zadna sprzedaz ani namawianie ludzi do czegokolwiek. szefowa zapewnila ze bede w takim razie pracowac w dziale reklamy. Na zadne zadane przeze mnie pytanie nie uslyszalam konkretnej odpowiedzi. ludzie nie dajcie sie nabrac!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.as.kn.pl 04.09.08, 13:28 wszystko co napisane jest na forum to prawda, bylam dzisiaj na "rozmowie" na Kościerzyńskiej 1 a ;]Weszłam na góre 1 pietro , korytarz czerwony jak w nie powiem gdzie ;] po szybkiej nawijce przez "pania prezes" z ktorej nie wiele mozna sie dowiedziec tylko tyle iz jutro jest szkolenie , wrocilam do domu i cos mnie tkneło zeby wpisac w google ta fimre i tak trafilam na to forum dzieki ktoremu jutro o 11 15 zaoszczedze czas :] Po przygodach z tego tygodnia w weekend dam sobie spokoj z praca. LUDZIE JESLI NIE CHCA WAM PODAC ZADNYCH DOKLADNYCH SPRECYZOWANYCH INFORMACJI NA TEMAT TEGO CO MACIE ROBIC I TEKST "NA SPOTAKNIU,NA SZKOLENIU JUTRO SIE PANI/PAN DOWIE to znaczy ze tylko chca was naciagnac na to by omamić nastepnych nie zorientowanych ludzi dzieki waszej pomocy. Jedyne czym sie rozni to to iz nie stałam w zadnej kolejce bo przyszlam o pol godziny za wczesnie , ale w poprzednich dwoch firmach w ktorych szefowie sie spozniali to samo oferowali i rowniez stracilam czas akurat stojac w kolejce z 50 innymi osobami ale na szczescie w zadne szkolenia nie dalam sie wciagnac. Juz chyba praca w Maku jest lepsza od tego kretactwa bo nikt nikogo nie oszukuje wiadomo odrazu co sie bedzie robic ;/ Szkoda czasu żenada i Bogu dzieki za to FORUM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna?jeszcze_nie Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 19:44 no tak dopiero zaczynam szukać pierwszej pracy...otwierając skrzynek zobaczyłam wiadomość od inter globu. Bardzo zdziwiona ze rozmowa o 17-18?? to raz dwa nawet nie podali adresu tylko jak najszybszy kontakt na rozmowę...co mnie dziwi ze szukają tym razem na różne stanowiska...czy może okaże sie ze stanowisko jest jedno o nazwie akwizytor...oczywiście mam ich w gdzieś i sie nie wybieram na rozmowę...dzięki za to forum od razu ulga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukajaca Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.lanet.net.pl 12.09.08, 00:35 ja bylam dzisiaj na rozmowie ... i oczywiscie wszystko sie powtorzyło to co pisaliscie jestem umówiona na poneidzialek bo jutro mam inna rozmowe gdy oznajmilam rekrutujacemu ze nie moge jutro isc na cale szkolenie byl obuzony ale w koncu przystal na tym i mailam isc w pon ale nie pojde bo szkoda mi czasu a owe "szkolenie" odbylam na rynku w swidnicy bo rowniez mialam pracowac jako hostessa a nie jako naciagacz biednych ludzi na perfumy... stracony dzien juz mam 2 miec nie bede ... a ci co tak zawziecie bronili swojej pracy : moze wam pasuje wciskanie kitu ludziom bo niby niezla kasa jest no i co z tego jesli dla was wszystko sie rozbija o kase ale sa tez ludzie ktorzy chca robic to co lubia a chociaz nie to czego sami nie cierpia jesli im si proponuje owe perfumy czy tele 2?? czyz nie sadzicie ze jesli bede potrzebowala zmiany operatora sama sie tym zainteresuje? lub skonczy mi sie perfuma wybiore sie do sklepu jesli nei chcecie sie natknac na taka prace to uwaga rowniez na Aquila, i Apollo jedna wielka sciema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaania Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: 78.8.137.* 23.09.08, 12:23 byłam w tej firmie na kościerzyńskiej 1a na rozmowie w czwartek, w poniedziałek niby dzień szkoleniowy.przyszłam ponieważ byłam zainteresowana pracą ale w burze nie chodzenie po domach z teczuszką i wciskanie starszym babcią nowych rabatów telekomunikacji polskaiej.oszutwo w biały dzień szukają jeleni,na konioec dnia robią test z wiedzy hehee. podziekowałam i opie...liłam kobietę która przeprowadzała ze mną rozmowę końcową, w domu byłam po 20, więc jeśli macie nóż na gardle możecie spróbowac,ale napewno nie jest to praca stała i terzeba liczyc się z choroba po chodzenie przez 10 godzin po domach nie jest za zdrowe.płacą mało ni tak jak w ogłoszeniu jakieś kokosy, musisz podpisac 40 umów aby miec podstawę 1200zł każda następna umowa to 15 lub 40zł więc trzeba zapieprzac, a dziennie góra 2-3 umowy. szkoda waszego szasu nie idzcie tam!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony InterGlob - OK!!! IP: *.e-wro.net.pl 11.10.08, 10:25 Pracuje już w tej firmie jakiś czas. W dniu treningowym myślałem dokładnie to samo co wy - akwizycja, wciskanie ludziom jakichś tandet, itp. W ogóle nie miałem zamiaru wracać do biura na rozmowę. Jednak zdecydowałem że pójdę. I nie żałuję tej decyzji, może chodzenie po domach nie jest szczytem moich ambicji ale gdybyście popracowali tam choć 1 dzień to wiedzieli byście jak wygląda system awansów. 2 miesiące i awans na biuro czego sam doświadczyłem ponadto znaczna podwyżka. Niech nikt nie mówi ze pracuje się po 10 godzin bo świadczy to o braku elementarnej wiedzy z matematyki. Skoro praca jest od 10 do 18 to raczej 10 godzin się tu nie zmieści. Ponadto codziennie od 10 do 11:15 jest szkolenie. W teren dociera się koło 12:15, coś jeszcze trzeba zjeść no i zaczynasz prace koło 12:30, więc niech nikt nie mówi że pracuje się ciężko i nie wiadomo jak długo bo praca trwa max 6 godzin. Ponadto atmosfera w pracy jest rewelacyjna, młoda energiczna ekipa, bdb system szkolenia, wspaniałe przygotowanie do pracy. Nie zapominajcie też że takie doświadczenie jest bardzo cenne w pracy jako przedstawiciel handlowy, nie wspominając już o rozwoju umiejętności oratorskich oraz dykcji. Jak chcecie idźcie do jakiejś budki z fast foodem, albo gdzieś na produkcję za 1200 zł. Ja wole postawić na rozwój swojej osoby, a ta praca zapewnia mi to w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: InterGlob - OK!!! IP: *.chello.pl 12.10.08, 10:26 8 godzin...a to dobre.Na 10 jesteś w biurze, o 11.15 w teren, do biura zjeżdza się na 19 min, na 18 jak jest ktoś na treningu, żeby go nie odstraszyć.Potem ok 19.30 co prawda możesz iść do domu, ale jak nie zrobisz dzwonka, czyli 4 umów, to siedzisz i słuchasz pieprzenia. System szkolenia??codzienne uczenie nas jak zmanipulować ludzi i wkręcić ich w tele 2. rozwój??taaaa ciekawe ile ludzi chciałoby miec za biuro taką melinę jak ta na koscierzyńskiej . zresztą zakładasz biuro i zaczynasz ściemniać większą liczbe osob.Ludzie czy wy nie macie sumienia?? awans??owszem na trenera, żebyś mógł ściemniać młodych ludzi którzy idą na swoją pierwszą rozmowę w życiu.mam nauczke na całe życie zebym nigdy nie mieszał się w firme która nic nikomu konkretnego nie mówi i ściemnia ludzi od pierwszej minuty rozmowy. a ty "zadowolony" przypuszczam że nie jesteś tym za kogo się podajesz.pewnie ze po prostu biuro wam sie rozpada wiec szukacie młodych jeleni...żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: InterGlob - OK!!! IP: *.chello.pl 27.06.09, 15:31 Pracowałem tam jakiś czas.I jedno wam powiem takiego syfu nigdy w życiu nie widziałem.Na rozmowę umówili się ze mną na 17 w tym samym dniu w którym dzwoniłem(dzwoniłem o 14).No więc przyszedłem...Pierwsza mysl"Boże co to za miejsce?"Ściany czerwone, jakieś plakaty , dyplomy o zgrozo TELE2, stara wykładzina...Pani menager tylko przelotnie spojrzała na moje cv, po czym zaczęła nadawać jak katarynka nie dając mi dojść do słowa. Na pytanie czym miałbym się zajmowac odpowiedziała tylko ze to praca w dynamicznym młodym zespole, rozwijająca człowieka, w dziale najprawdopodobniej handlowym lub reklamy.Kazała przyjść w krawacie na szkolenie na drugi dzień.To już mnie troche zaniepokoiło, ale ok. może firma ceni wygląd. Na drugi dzień zjawiam się w biurze a tam mały tłumek dziewczyn i chłopaków odpicowanych.Siedzimy i stoimy w wąskim korytarzu a pewien pan jak się potem okazało drugi menager nawija o tym ile to on nie ma kasy, czego nie widział, kim nie był i kogo to nie zna.Wygląd nie świadczył o nim za dobrze, ale przecież po wyglądzie się ludzi nie ocenia.Nagle słyszymy jkaieś krzyki, dzwonek i z sali obo wytaczaja się ludzie z teczkami.Każdego z nas proszą do "gabinetu " i przydzielaja pracownikowi który miał byc naszym szkoleniowcem.Jedziemy w teren.Laska która mnie szkoliła nawija jakieś farmazony z dziwnym akcentem, wiecznie śmiejąc się nieszczerze z głupot.Wypytuje o pierdoły i gada gada gada, o dziwo nic na temat firmy(jak sie potem okazało miało to byc cos na zasadzie kupienia rekrutowanego i jego sympatii)Kiedy pytam się o firmę ona odpowiada że "Telekomunikacja Polska juz półtora roku temu poinformowała na piśmie swoich klientów o tym że podpisała porozumienie z firmą tele 2 polska i teraz oni zajmują się wszystkimi znizkami dla tp.Ze względu na to ze ludzie takich rzeczy nie czytaja nie wiedza że moga oszczędzać.My musimy ich zatem poinformować.(Cóż wcale tak nie jest.tp po prostu udostępniła innym sieciom swoje kable.mówienie ze podpisali porozumienie to nic innego jak kłamstwo i za to mozna posiedziec).Cóż ja uwierzyłem że robimy ludziom dobrze i łaziłem za laską cały dzień.Ależ to dziewcze miało nawijke. Wciskało kity nieświadomym ludziom, wciskało go i mi.Podpisała cztery umowy.W czasie dnia wspomniała ze zarabia się tam 1200 +premia.Dopiero potem dodała ze to 1200 nie jest gwarantowane .Żeby je mieć trzeba podpisać 4 umowy dziennie z docelowymi osobami a uwierzcie mi nie jest to łatwe. Dobra pomyślałem, spróbuje.teraz opisze standardowy dzień pracy w inter glob.Przychodzisz rano.Godzine odgrywacie między sobą scenki jak złamać klienta, przekonać go do tele2, jak mu ładnie kit wcisnąć.Uczyli nas takich gadek ze do dzisiaj modlę sie zeby żaden człowiek z którym podpisałem umowę nie poznał mnie bo chyba umarłbym ze wstydu ze tak nakłamałem...ale wtedy nie wiedziałem że kłamię...Po godzinie takich pierdół przychodzi czas na najlepsze.wszyscy stają w kółeczku. Menagerka zadaje jakieś głupie pytania, każe spiewac dziwne piosenki, krzyczec, dzwonić dzwonkiem itp.Potem wychodzimy z biura.ci lepsi biora jak to się ładnie mówi treningów czyli rekrutowane osoby, reszta idzie w teren.od domu do domu, od bloku do bloku, wchodzisz z gadka "dzień dobry jestem z firmy telekomunikacjnej.czy posiad paani telefon w telekomunikacji polskiej.(odp Tak) I dłużej niż rok dlatego od przyszłego miesiąca należy się pani nowy niższy cennik.prosze o jeden z ostatnich rachunków i już wszystko wyjaśniam a ja tutaj poczekam. No i wtedy sie zaczyna gadka, ściemnianie, blebleble.jak klient się godził podpisywałeś umowę i szłaś dalej.i tak cały dzień .często do 19, 20.Nigdy przez czas pracy w tej firmie nie zjechałem do biura na 18 do której miałem pracować.ba rzadko kiedy o 18 kończyliśmy teren, a po tym trzeba bylo jeszcze zjechac oddać umowy co tez zajmowało często godzinę bo jeździliśmy na prawdziwe zadupia.No i należy wspomnieć o tym ze za każdym razem kiedy nie miałeś tego minimum 4 umów, boss najeżdżał na ciebie na twoje ambicje, gadał,potrafił godzine przetrzymywac cię w biurze opluwając i mówiąc niezrozumiałe brednie.jego żona menadzerka to dopiero zła kobieta była.strasznie nieszczera babka, ja nie wiem jak można być takim kombinatorem...masakra po prostu...nie było czegoś takiego ze potrzebowałeś wolne masz przyjść i już.jak byłow tygodniu jakies swieto odrabiało się w sobote.lał deszcz??nikoo to nie obchodziło masz zasuwac w teren i zdobywac umowy...nigdy nikt nie zwracał nam za bilety mpk, za telefony które trzeba było wykonywać do biura i swojego trenera...a wypłata??cięli jak chcieli. nie wiedziałem dlaczego mam o wiele mniej niż pownienem dostać, ani słowa wyjaśnienia.na moje pytanie dlaczego tak mało odpowiadali jakimis wykretami które tylko jeszcze bardziej wkurzały.chciałem zwolnić się jak przejrzałem całkowicie na oczy, ale wolałem poczekac do wypłaty bo wiedziałem ze w innym wypadku dostane połowę stawki...cóż za 2 miesiące pracy, brak zycia osobistego, upokażanie się, dostałem ...1100 złotych.I żeby było jasne w 80 przepracowanych tam dni robiłem wymagane 4 umowy.Z tego wynika że pwonienem dostać co najmniej 2000 zł...cóż nie dość ze czuję wielki niesmak do tej firmy, to jeszcze dostałem połowe z tego co zarobiłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uc. Re: InterGlob - OK!!! IP: *.chello.pl 28.06.09, 10:14 Za nabijanie ludzi w butelke i tak za duzo zarobileś! Zapłaciłeś za własną naiwność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia samo zło Re: InterGlob - OK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 22:09 nic dziwnego ze zarobiles tam 1100 zł skoro myslisz, ze sprzedawałes tele2 i pracowałes dla interglob... To już netia a firma ma wdzięczną nazwę Activ Frogs ;) Ale luz integruje się z toba bo tez siedzialam w tym syfie jakis czas...ja bym z tym poszla do inspektoratu pracy czy coś?Nie znam sie wkażdym razie na bank tną na podatkach i skarbówka chyba miała by czego u nich szukać;] a za takie oszustwa może nieźle beknąć kasą:P życze tej firmie jak najgorzej, niech ich nawet woda zaleje. Odpowiedz Link Zgłoś
berloo Re: InterGlob - OK!!! 12.10.08, 20:40 Gość portalu: Zadowolony napisał(a): > gdybyście popracowali tam choć 1 dzień to wiedzieli byście jak wygląda system > awansów. 2 miesiące i awans na biuro czego sam doświadczyłem ponadto znaczna > podwyżka. WOW! Facet! To gdzie wy te wszystkie biura mieścicie?? Tak luźno licząc, powinno być już kilkuset pracowników biurowych! Jak tak dalej pójdzie, to InterGlob będzie musiał wykupić całą powierzchnię SkyTower. Może wtedy założycie sobie jakąś stronę internetową i nie będziecie korzystać z poczty na o2.pl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: InterGlob - OK!!! IP: *.chello.pl 13.10.08, 18:58 heh trafna riposta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja5 Re: InterGlob - OK!!! IP: *.generacja.pl 31.10.08, 15:17 Ta firma jakiś czas temu zmieniła nazwe. Teraz nazywa się Activ Fresh ( o ile się nie myle ). Nie dajcie się oszukać. Ich ogłoszenia są co tydzień w gazecie wyborczej i na portalu dlastudenta.pl Jedna wielka manipulacja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: InterGlob - OK!!! IP: *.chello.pl 04.11.08, 18:11 zmienili nazwe na Activ Frogs(pisownia oryginalna).nazwa inna a ściema taka sama jak była Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bera Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.chello.pl 28.11.08, 12:58 ta "firma" to kupa kupy...żal i nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxtionaxxx szok.. IP: *.centertel.pl 06.12.08, 15:02 hehe jak czytam to wszystko jestem PRZERAŻONA... bylam juz na tej rozmowie kwalifikacyjnej(na kościerzyńskiej 1a)- post sprzed roku dotyczacy opisu rozmowy i dnia szkoleniowego mnie zaszokowal- u mnie była przy rozmowie ta sama procedura... ten sam gość o którym często wspominacie ;p Pomine fakt ze facet sie spóźnił na rozmowę ;] Pani sekretarka już w czasie rozmowy telefonicznej kiedy pierwszy raz dzwoniłam dowiadywać się o co tam chodzi po pierwsze: * nie podała nazwy firmy * najbardziej interesował ja wiek (szukają ludzi w wieku 19/30lat) * i wykształcenie- czyli co obecnie robisz- studia /szkoła .. i od razu umówiła mnie na spotkanie - miałam ok 2 h ;] Pytania o wiek i szkołę - dostanie każdy kto tam dzwoni i zawsze odp będzie , że ogłoszenie jest aktualne- zaproszenie na rozmowę będziecie mieli albo tego samego dnia albo następnego lub w poniedziałek jeśli dzwonicie przed weekendem- zauważyłam to słysząc szablonowe pytania i odpowiedzi na poczekalni ;]- a i to forum tylko mnie upewnia w tym ;] Kiedy siedziałam czekając na szefowa(bo ona miała mnie rekrutować początkowo) wykukałam na ścianach certyfikaty z tele 2 i coś tam na temat inter globu... na wejście jak ktoś wchodzi do "biura" ma po prawej str wielki napis w stylu grafitti "internet"... sekretarka również Wam nie powie czym się firma dokładnie zajmuje- tylko tyle ze usługi teleinformatyczne...-sama jej pytałam a jak spytałam jej ile tu pracuje to rzekomo ok 6 mcy- a jak widzę z postu sprzed roku- chyba dłużej(a propo rozmiaru orki) facet na rozmowie owszem poczytał "chyba" moje cv.. spytał czym się ostatnio zajmowałam i dlaczego z ost. pracy zrezygnowalam, jakie mam oczekiwania co do nowej (u nich)pracy.. Po mojej wypowiedzi stwierdzil ze jest pod niesamowitym wrazeniem mojej osoby... za taka szczerosc i komunikatywnosc...taaaaa i ze widzi mnie w obsludze klienta....- ja na to szok.. taaaa.. Później mówił coś że będę miała przyjść na dzień próbny a osoba czuwająca nade mną będzie studentka 4 roku, która wie czego chce od życia i ta praca tez jest dla ludzi z takim poglądem- wiedzących co chcą robić - pani studentka która nie długo ma rzekomo awansować na asystenkę jego i coś tam coś tam... co do zarobkow- facet wystartowal z suma mozliwa do zarobenia ok na poczatek w ciagu pierwszego roku -3000 zł netto, później wyciagniecia 6 klockow a nawetjeszcze pozniej 12 klockow.... fakt- prawie nie spadłam z krzesła zastanawiając się czy dobrze uszy umyłam ;p i spojrzałam na niego z otwarta (dosłownie) buzią jak na debila... Z mojej strony powiem w ten sposób- kompletnie mi to smierdzi na kilometr... Pójdę tam tylko po to żeby od tak z głupia franc sprawdzić sposób ich manipulacji ludźmi.... bynajmniej nie sadze a żebym cokolwiek podpisywała z nimi- jak słyszę tele 2 to mnie drażni... jak już będę po dniu "próbnym" napisze co i jak... dzięki Bogu ze coś mnie tknęło i zaczęłam szperać w sieci w efekcie znajdując to forum... Moja dorada dla Wszystkich ludzi którzy szukają pracy a nie maja zbytnio doświadczenia w rozmowach rekrutacyjnych itd itd... Wysłać cv czy zadzwonić to nie grzech ale zawsze sprawdź uprzednio firmę się powinno:) Do póty do póki nie za widnieje Twój podpis na świstku zwanym "umowa o prace"- zawsze możesz zrezygnować ;) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
xxxtionaxxx Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczylam 08.12.08, 19:56 No wiec Koteczki- Bylam zobaczylam i... no i jakos sie nie zdecydowalam na taka prace :) Jeden plus to to, ZE INTERGLOB CZY AKTIV FROGS JUZ SIE NIE ZAJMUJE TELE2:) Teraz chodzi bardziej o Netie :)i oczywiscie dalej jest to akwizycja... Szkolila mnie mloda osoba(pomine fakt ze mlodsza ode mnie ;p). Wg jej slow wyszlo na to ze praca jest lekka, fajna bardzo dobrze platna a awanse ojojoj sluchajcie chyba w zadnej firmie nie uda wam sie awansowac w tak szybkim trybie jak u nich... heh Pani szefowa przedstawila mnie mlodej osobie a dodam wiecej zostala mi ona przedtstawiona jako tu cytuje " najlepszy pracownik firmy"- jak sie pozniej dziewczyny spytalam ile ona pracuje w tym odp byla: 3 tygodnie... lol... Generalnie po krotce mowiac biegasz od drzwi do drzwi oferujac abonentom tp'sy uslugi netii... Malo tego widze ze szefowa to osoba chyba malo kompetentna jesli na szkoleniach nakazuje pracownikom wypuszczac w kierunku ludzi nie chcacych korzystac z uslug firmy nie zbyt grzeczne slowa- wulgarne na szczescie nie ale czy chcieli bysmy uslyszec od akwizytora po naszym dziekuje pytanie wrecz z pretensja w glosie - za co pan/ni dziekuje?! lub to pana/pani strata za nie skorzystanie z oferty... ?- jak dla mnie takie komentarze z ust osoby tak mlodej w kierunku starszych ludzi ode mnie i jej samej byly nie smaczne... - kazdy ma wybor i nikt nie ma prawa nas przymuszac prawda?-takie jest moje zdanie... Po za tym- nie wiem czy szefostwo tej firmy ma pojecie o technikach prezentacji , sposobie mowienia do klienta- sama pracowalam w handlu w roznych branzach a ostatnia praca tj w butiku bardzo mi pomgla przez co mialam okazje zobaczyc spore braki w prezentacji wczesniej wspomnianej mojej instruktorki- owszem kazdy jest inny ale klepanie regulki jak automat malo na kim robi wrazenie a takze nie zwracanie uwagi na to co klient potencjalny mowi tez swoje robi... Po jakims czasie zaczelam doslownie lapac za slowa z regulki dzieczyne zeby sprawdzic czy ma pojecie o czym mowi- bo wielu ludzi skrzywdzonych przez firmy telekomunikacyjne bedzie z czasem pytac baardzo szczegolowo o pojecia z tresci ktora bedziemy wypowiadac a po to zeby zapedzic nas w tzw kozi rog... Efekt pytacie?- hmm jakos dziewczyna nie do konca potrafila wybrnac z tego a juz samym przykladem bylo to jak na trafilysmy na jedna pania ktora wlasnie tak zrobila a rekacja dziewczyny to klepanie tego samego jak na zacietej plycie....- moj komentarz na to - yyyy kto ja szkolil? chyba baran.... Zwrocilam jej pozniej na to uwage i powiedzialam ze jesli kazdy czyms sie chce zajmowac powinien opanowac kazdy szczegol swojej pracy a zeby nie dac sie zlapac a tak ze zeby umiec wyjasnic klientowi to i owo oraz pokazac klientowi ze jest prawdomowny i moze nam zaufac... Po za tym nie spodobalo mi sie rowniez proszenie ludzi o wglad w rachunek- tzn ostatni rachunek zaplacony za tel- reakcje w 90% bardzo negatywne ze str ludzi- nie dziwie sie choc generalnie bylo to potrzebne tylko do wgladu na kwote abonencka i mniej wiecej sredna kwote oplacana miesiecznie a zeby moc zaoferowac tansza oferte- no ale postawmy sie na miejscu ludzi- chcialbys/ala bys zeby ktos obcy na dzien dobry prosil o jakis Twoj rachunek? - no ja nie... Tam gdzie ludzie stawiali opor ja wlaczalam sie do akcji zadajac dwa proste pytania- ile abonamentu placa- i jaka mniej wiecej kwota jest przez nich oplacana- jesli wyzsza od naszej oferty wtedy prosilam o chwile cierpliwosci na wysluchanie dziewczyny- czesto owszem ludzie odmawiali bo juz sie zrazili ale jednak ta moja metoda nie okazala sie zla :) bo chyba dwie na wymagane 4 umowy zostaly podpisane i mysle ze dojdzie do tego trzecia- choc fakt ktos moze sciemnic ale to juz czyjs problem- a jak ktos lubi bulic kase na marno - jego sprawa :) Kolejne male kuku- identyfikator... jesli dziewczyna mowi o porozumieniu dwoch firm gdzie najpierw cos mowi o tepsie i ludzie mysla w tej chwili glownie o tej firmie - a pozniej sie okazuje ze to netia jest glonwnym uslugodawca tanszej oferty dla klientow tpsa - dlaczego nie reprezentuje firmy Netia poprzez identyfikator tylko trzyma go w teczcce? Umowa jest zawierana raczej z firma netia przeciez... Rowniez zwrocilam dziewczynie na to uwage- mam nadzieje ze jak zacznie dyndac jej ident. na plaszczu uda sie jej uzyskac wieksze zaufanie ludzi :)- zreszta nikt z ekipy ktora wychodzila z biura na nie mial tego na sobie... Co do awansow... Konsultant- po kilku umowach -trener- po wytrenowaniu i wciagnieciu wytrenowach ludzi asystent kierownika i Koncowy efekt jest generalnie taki ze dostajesz wlasne biuro..phi to ja nie wiem ile biur musi juz byc tej firmy we Wro ;p Hmm stala pensja... reasumujac wszystko to co uslyszlam wychodzi na to ze jest jeden wielki system prowizyjny... Twoja pensja zalezy od ilosci podpisanych umow... a zeby wybulic nawet te 2 klocki to miesiecznie na oko musisz miec nastu umow... a nie jest to latwe zadanie - stereotypy ludzi, strach przed tele 2 i w ogole tepsa.... wystarczy?;] Podsumuje to w ten sposob- kazda firma ma swoje plusy i minusy- ta niestety ma na sobie skaze przez Tele2 zaklamane w cholere... Ma minusy w szkoleniu ludzi- jakies takie nie dopracowania- po za tym no dla mnie to smieszne a zeby mlodsza osoba nabywajaca dopiero doswiadczenia mnie szkolila- no ja w sumie jej doradzalam momentami co i jak ma mowic i nie mowic zeby to bylo skuteczniejsze na starcie...ale czy tak powinno byc? Jesli lubisz biegac od drzwi do drzwi, odpowiada Ci taki system placowy i masz gadane- to idz i pracuj co Ci szkodzi ?:) Ja wole cos bardziej stalego finansowo i pewnego :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
berloo Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla 08.12.08, 22:03 Od siebie dodam tylko tyle, że w tym roku polskie Tele2 zostało przejęte przez Netię. Zdaje się, że Tele2 jako marka ma zniknąć z rynku. To dlatego InterGrob czy Aktiv Frogs (cokolwiek miało to znaczyć) oferuje teraz usługi Netii. Do tej pory wizerunek Netii był całkiem dobry. Ciekawe jak wyjdą na interesach z firmami takimi jak Aktiv Frogs, które bardzo zaszkodziły Tele2? Mam nadzieję, że albo "płazy" zmienią metody, albo Netia podziękuje im za współpracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciwny Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 16:41 Jakie to szczęście, że znalazłem to forum Dzięki Wam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek kimono Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.lanet.net.pl 20.02.09, 16:19 Chociaż z reguły morały są na końcu, mój będzie na początku! JAKIE OGŁOSZENIE TAKA FIRMA! Małym drukiem w poniedziałkowej Wyborczej: "do działu handlowego, 500 zł tygodniowo" Dzwonię. Miła Pani (jak się później okazało owa Orka) pyta o wiek i wykształcenie. Uuu, 29 lat, wykształcenie wyższe, proponuję pracę w dziale handlowym. Umawia mnie na rozmowę na następny dzień na 12. Przychodzę. Korytarz, Eska Rock nawala że własnych myśli nie słyszę, obok kilku młodzieńców. Wchodzę. Miła Pani ze mną rozmawia, bardzo podniecona moją aplikacją, proponuje pracę przedstawiciela handlowego ds. biznesu, zarobki od 1400 do 12000, widzę że w tej materii nic się nie zmieniło:),więcej szczegółów na 2 godzinnym szkoleniu, prosi o telefon o godz. 17. Dzwonię. Orka z radością gratuluje mi przejścia pierwszego etapu rekrutacji! Życiowy sukces! Dopiszę ten wyczyn do swojego cv!:) Zaprasza na dzień następny na 13 naszkolenie biznesowe. Trochę marudzę bo mi nie pasuje, Orka jest twarda, innych terminów nie ma... No cóż, darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, więc idę... Przychodzę! Szef, trener szkolenia biznesowego, tylko dresu brak! Orka senior, brudny, dziurawy garnitur, tłuste włosy, brudne paznokcie. Przez pierwsze 20 min. opowiada mi o taryfach w TP i dla porównania w Netii. Za każdym razem pyta: "i co, nokaut, prawda?" Prawda, prawda! I dalej swoje. Żeby nie siedzieć jak kołek pytam ile lat firma istnieje na rynku (od 1999-ponoć...), ile zatrudnia osób (180- bajka), gdzie ma swoja siedzibę (no tu... więc ciekawe gdzie Ci wszyscy pracownicy?), czy gwarantuje narzędzia pracy- i tu trafiła kosa na kamień... "Jakie narzędzia? Telefonu Pan nie potrzebuje, będzie Pan dzwonił stąd, laptop- jaki laptop? Tu mamy 2!:) komputery, a samochód służbowy? Wie Pan ile ja dziś jechałem w tym śniegu? 2 godziny! Do Obornik Pan nie będzie jeździł, więc tramwajem szybko i sprawnie!" Nic się nie przyznaję że mam swój samochód, i że stoi pod "siedzibą firmy"... Po czym Orka senior pokazuje mi jakieś, jak myślałem wzory umów. A to moja umowa do podpisania... Więc czytam. Ani słowa o zarobkach, stosunku prawnym etc etc. Orka pyta nad czym się zastanawiam? A ja na to: "czy chce u Państwa pracować, potrzebuje czasu na zastanowienie" Orka: "ale nad czym się tu zastanawiać, gdzie Pan więcej zarobi?" Ja: "proszę mi udostępnić dokumenty, zastanowię się przez weekend" Orka:"to nie mamy o czym rozmawiać" Tak? No to proszę! Wstaję, wychodzę wymownie trzaskając drzwiami. Odwracam się przez chwilę czy Orka senior nie atakuje mnie jakąś myszka albo klawiaturą... Wsiadam, odjeżdżam, tyle mnie tam widzieli! Jednym słowem: strzeżcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja15 Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.chello.pl 24.02.09, 22:44 Normalnie jak czytam te wszystkie wypowiedzi to śmiech mnie ogarnia:) macie poczucie humoru. Pracowałam tam dosyć długi czas, no niestety chyba nie w tych czasach gdzie awans na asystenta dostaje sie po 2 miesiacach. Wielu z was ma racje, manipuluja ludzmi i jednak w pewien sposob im sie to udaje, jesli ktos nigdy w zyciu nie mial z handlem doczynienia. Jeśli chodzi o system prowizyjny to mimo tego,ze byl rozpisany na umowie w inny sposob rozliczali, jak im sie podobalo, ze wzgledu na to,ze umowe ktora sie tam podpisuje (umowa zlecenie) mozna wrzucic do kosza. Atmosfera jest o.k do pewnego czasu, chyba,ze przez cały czas pokazuje sie osobe naiwna i udajaca,ze nie wie sie o co tak naprawde chodzi. Faktycznie "menagerowie" nie sa osobami, ktore maja prezencje, wrecz przeciwnie odstraszaja wielu ludzi swoim wygladem. Ale szczerze wam powiem,ze nazywanie sekretarki orka to przesada,moze nie jest piekna, ani nie wyglada jak modelka,ale to nie zezwala na jej obrazanie. Zreszta, co ja bede was umoralniac, kazdy chyba ma swoj rozum. Ogólnie jesli chodzi o ta prace i firme to jesli ma ktos duzo czasu i energi imoze sobie tam pracowac, bo praca tam odcina ludzi od wszystkiego ,nie ma sie czasu na nic. Prace zaczyna sie o 10 a konczy czasami o 20-21. wiec spokojnie pracuje sie minimum 10h a nie 8 jak jest mowione na poczatku.Jednak ta praca uczy wielu rzeczy. Wiem,ze mozna pisac tu wszystko o tej firmie,a spokojnie mogla by byc to obszerana powiesc,ale moze komus te informacje zaoszczedza czasu a przedewszystkim wysluchiwania wjazdu na ambicje jak to ladnie nazwaliscie przez "orke senior":) Odpowiedz Link Zgłoś
misia3411 Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla 24.03.09, 19:51 .....to są jacyś oszuści... Odpowiedz Link Zgłoś
misia3411 Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla 24.03.09, 19:53 witam... szukam nowej pracy...dziś znalazłam w gazecie ogłoszenie. Dobre zarobki dla studentów...a więc zadzwoniłam... zostałam umówiona na spotkanie jeszcze dziś...na godz. 14 poszłam i wiecie co nie dość że ciężko tam trafić to doznałam lekkiego szoku... kiedy szłam i szukałam na ul Kościerzyńskiej siedziby tej firmy spotkałam dwóch chłopaków i zapytałam się gdzie jest ten budynek kolesie zaczęli się śmiać... nie wiedziałam o co chodzi... weszłam tam ściany jak w jakiejś agencji towarzyskiej. Pani sekretarka bardzo miłym i przekonywującym głosem poprosiła mnie o przygotowanie się do rozmowy. po chwili wyszedł facet "szef" i poprosił mnie do siebie... doznałam niezłego szoku... wszystko jak w bajce malowane... dostanie pani na początek 1400zł/netto później nie mniej niż 2000zł... jakaś kaszana... widzę panią w dziale handlowym... kiedy pytałam się na czym będzie to konkretnie polegać dostałam odpowiedz "jutro wszystkiego pani się dowie". oczywiście pójdę jutro tam ale nie zamierzam z nimi współpracować. to jest jakaś wielka ściema. Jutro opowiem wam resztę jak to wyglądało. Jestem bardzo ciekawa co to za pokemony. Nie poszłabym ale studiuje na pedagogice i jestem ciekawa jak można tak manipulować ludźmi. trzymajcie się od nich z daleka pozdr;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.chello.pl 26.03.09, 10:17 Hej! Cieszę się, że trafiłam na to forum...dzisiaj miałam mieć tam (ul. Kościerzyńska 1a) rozmowę o 12.00, ale po przeczytaniu Waszych wątków, stwierdziłam, że szkoda mi czasu, a osoba umawiająca mnie na spotkanie już na początku kłamie odnośnie charakteru pracy Nie dajcie się oszukać! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightmare Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 22:14 Cała przygoda z activ frogs zaczyna sie od tego, ze nie można tam trafić i to już jest zły tudzież i dobry znak;] Potem widzisz wieloryba w sekretariacie, który mówi ci, zebys przygotował sie do rozmowy kwalifikacyjnej a gdy sie schyla widzisz jej stringi - i nie jest to miły widok:/ następnie wychodzi gruba obleśna świnia ubrana jak alfons i który jeszcze sie pieni jak mówi, brudny krawat,brudne okulary na sznurku ot- manager:D (śmiech na sali) i stała gadka "potzrebujemy ludzi do dwóch działów handlowy i obsługi klienta jutro po szkoleniu sie okaże" z tym że u nich kazdy dział do chodzenie po domach i wciskanie ludziom netii. PRZEJDĘ DO TEGO NA CZYM POLEGA I JAK WYGLĄDA PRACA W TEJ S E K C I E ... Zaczyna sie od 10 i niby do 18...niby bo konczysz prace o 19 czasem 20, bo jak nie masz dobrego wyniku to karza ci dobijać... Nie ma żadnej podstawy ani osoby która zarabia tam 2000-12000 jak on to mówi. Połowa umów odpada i w sumie wychodzi 1000. Stosuja tam sztuczki manipulacyjne tj. poczucie straty,poczucie wdzięczności, poczucie winy, obiecuja nie wiadomo co itd. Jak juz pracujesz to o dniu wolnym możesz pomarzyć;] nawet jak jestes chory,czy przeziębienie czy coś poważnego to mimo ze masz L4 dzwonia do ciebie i karza ci przychodic do pracy, jak nie ,strasza ze cie zwolnia. Przynosisz 1 albo 2 umowy to pada magiczne pytanie "co sie z toba dzieje" i nie dociera do nich ze z czlowiekiem jest wszytsko okej tylko ludzie po prostu tego nie chcą;] karza ci sie uśmiechać i miec zawsze dobry humor, nastawienie. Wjeżdżają ci na ambicje "jestes ambitny? tak? to walcz o swój awans!" Poranne godzinne mitingi polegają na tym ze wszyscy stoją w kółeczku, przybijąją sobie dżusa, śpiewają piosenki, klaskają mają jakieś chore okrzyki, tańczą, tupią "heja heja na błażeja" i inne czynności mające na celu robienie prania mózgu ludziom... NAPRAWDE WYSTRZEGAJCIE SIE I NIE PCHAJCIE SIE W TO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KILLER85 Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 22:40 schemat tam jest bardzo prosty . Zamykają ludzi (bo tak określają czlowieka którego przyjmą "że człowiek jest zamknięty") na 1. Przedewszystkim siano siano siano 500 zł/tyg 1400netto + prowizja/mies. lub 2000 na ręke SĄ RÓZNE WERSJE;] 2. Możliwości awansu,rozwoju: na początku jesteś konsultantem, potem trenerem,jak wyszkolisz ileś tam osób to zostajesz asystentem menadżera, potem menadzerem i otwierają ci biuro 3. Fajni ludzi, mila atmosfera pracy, luźne szefostwo (że niby idzie sie dogadać) 4. Podczas dnia treningowego muszą pokazac ci jeszcze wynik przecież jak podpisał 4 umowy to myślisz sobie "to nie jest nie możliwe...spróbuje" 5. POCZUCIE STRATY karza ci sie nauczyc kilka podst. inf. ty siedzisz czytasz to bo juz zaczyna ci zależec, chcesz sie tego nauczyc bo przecież bedzie TEST od którego będzie ZALEZAŁO CZY CIE PRZYJMĄ...i jescze rozmowa z menadzerem...TO JEST WŁASNIE POCZUCIE STRATY! a prawda jest taka... nie ma tam podstawy jest tylko prowizja ile podpiszesz umów tyle zarobisz...umowa zlecenie na chu*** warunkach... droga awansu jest długa, kręta i niemożliwa do przebycia, a twoje zasługi zawsze ktoś inny sobie przypisze...Wynik: jeśli jestes u kogoś na treningu to ten ktoś ma wczesniej wyznaczony specjalny teren na którym mieszkaja idioci ktorzy łykają wszystko i oni sa tam w stanie podpisac te kilka umów, prawda jest taka ze nastepnego dnia jedziesz a ta sama osoba i robi 1. TEST nie ma sie co spinać, manager nawet tego nie czyta, tam przyjmują kazdego!!! ten test to prowizorka i to zamocna...takze zero stresu jeśli o to chodzi... Jedyne co moge powiedziec dobrego to to ze pracuja tam naprawde zaje** ludzie, młodzi, na luzie ( nie mówie o szefostwie:/ tylko o konsultantach) oni naprawde tworza klimat, imprezują razem ogólnie co do ludzi to naprawde w sklai 1-10 to 15:P ALE POWAŻNIE SIE ZASTANÓWCIE NAD PRACA TAM:) ALBO IDZCIE TAM BARDZIEJ W FORMIE HUMORYSTYCZNEJ BO MOŻNA SIE TAM POŚMIAĆ:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel23mj Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.swidnica.mm.pl 06.04.09, 22:45 Bylem dzis na tym dniu testu. Przez 4 godziny chodzilem z gosciem ktory raptem podpisal 1 umowe i to z 70 letnim ledwo chodzacym dziadkiem.GHadka jest tego typu mam cel by w tym miesiacu zrobis 4 tys. Gdzie on tyle dziadkow znajdzie?????????? Ale wracajac do poczatku. Czytam ogloszenie w gazecie i dzwonie. Umawiaja mnie na rozmowe na godz. 12. Przychodze dzien pozniej i jestem przed czasem. Mila atmosfera gra muzyka i takie tam pierdoly z certyfikatami w tle. Miejsce faktycznie takie by ich znalesc nie mozna bylo.I dochodzi do rozmowy. Koles gada opowiada obiecuje gruszki na wierzbie, prace w dziale handlowym . ale jak pytam w jakim charakterze to koles zbacza z mojego pytania i dalej mowi swoje jakby nie slyszal o co pytam. Ponawiam pytanie i nic.Na koniec rozmowy ze jaki to bede dobry ze sie nadaje i ze po weekendzie mam przyjsc na dzien probny , ale oczywiscie bez szczegolow. Wiec sie pojawiam w poniedzialek.Muyzyka gra mila atmosfera i w ogole fajnie (tylko to miejsce jakies w sumie mroczne mimo wszystko). Ubralem sie w gajer jak chlop chcial(on oczyuwiscie to samo ubranie co w piatek i tak samo jak w piatek brudne - zwracam uwage na szczegoly). PPOdaje reke i zaprasza na krotka rozmowe. Costam pisze rozpisuje ze netia jest taka super i tak dalej. Ale na pytanie o charakter pracy odpowiada zobaczy pan. Wola jakiegos kolesia imowi mi ze on pokaze na czym polega praca.Ok sobie mysle wrescie konkrety. Ale nagle zaskoczenie wychodzimy z budynku i kierujemy sie w strone przystanku.Pytam sie tego trenera jaka to praca a on na to ze chodzimy od drzwi do drzwi i proponujemy netie zamiast tp. I oczywiscie mowi ze to nie akwizycja.Ja po kilku bramach (okolo 3-4 godzin) mowie ze tonie dla mnie i zawijam sie do biura po swoj plecach. I sobie poszlem.Wchodze do biura babka zdziwiona a ja ze taka praca mnie nie kreci a ona mi na to kto mi tak powiedzial ze tak bede pracowal!!!!Mnie rece opadly i nie wiedzialem co mam odpowiedziec na tak bzdetny i absurdalny tekst. I powiem wam jedno zadnego poczucia STRATY nie mam. Wrecz przeciwnie jestem szczesliwy ze nie chodzilem jak pajac do 19 tylko zmylem sie jak jeszcze byla normalna godzina. Ogolnietao firma drucik. Rozpacz nedzy i rozpaczy unikajcie ich , chyba ze ktos lubi prace w charakterze DOMOKRAZCY i wciskania ludziom .......!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.swidnica.mm.pl 06.04.09, 23:07 Dziwie sie tylko wyborczej gazecie ze przy tylu negatywnych komentarzach wciaz drukuja ich ogloszenia. Ktos w redakcji tez wstydu nue ma!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojj Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.09, 19:05 JA SIE DZIWIE ZE PRZY TYLU NEGATYWNYCH KOMENTARZACH "UWAGA" SIE TYM JESZCZE NIE ZAJĘŁA :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojj Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.09, 18:59 drogi pawle 23mj nie obrażaj ludzi za to jak pracują i nie nazywaj ich domokrążcami...Oni naprawde odwalają kawał dobrej roboty, musza sie nachodzić znaleśc klientów docelowych, czasem jest to klient kumaty czasem 70latek ... w każdej branży tak jest...to, ze chodzą od domu do domu no cóż to pewnie nie jest szczyt marzeń...ale kazdy musi pracowac i zarazbiać...a pozatym ile musza sie nachodzić... jeśli zdecydowali sie na taka prace to naprawde tylko dlatego ze idzie im podpisywanie umów, mają gadane, sa wytrwali i potzrebuja pieniędzy... pozatym co by nie było i jakby nie było z takim konsultantem załatwisz to co przez kuriera...i naprawde jest wiele ludzie którzy naprawde ciesza sie z tego ze taki konsultant do nich przyszedł bo oni nie wiedzielie jak to załatwić gdzie, albo pracują do póżna...przez taka niewidze i brak czasy ludzie podpisuja umowy na neostrade 512 za 60zł!!! na 36 miesięcy...gdzie w netii masz 2mb/s za 64 na 24m-ce, wiec nie do konca to jest takie gó...... W TEJ FIRMIE NPRAWDE CO UDERZA TO ZLECENIODAWCA...TO ON CIE OSZUKUJE NA POCZĄTKU, ON CI SCIEMNIA ON CI RYJE POTEM BANIE a nie zwykły bogu ducha winny pracownik który i tak pewnie w duchu klnie ze trafił do takiej firmy... peace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol1947 Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: 85.128.109.* 07.04.10, 16:22 ja pierdole haha to burdel na kółkach a ja miałem tam jutro jechać na rozmowe,dobrze że znalazłem wasze odpowiedzi!!! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wąsaty tata Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 13:39 To widzę stary że Cie namówili żebyś zostawił u nich plecak.. Byłem na rozmowie w podobnej firmie, tyle że tamci wciskali telewizję N ale te same metody działania, Wpadam do biura, jakaś mała klitka, młoda dupeczka odbiera w 1 pokoju telefony co chwile, oznajmiając że "nie aktualne" każe mi czekać że zaraz będzie rozmowa, oprocz mnie czeka dwóch młodych ziomów, odwalili sie w garniaki i lakierki z zcego miałem polewkę, ja przywdziałem normalny ciuch, wyczułem że coś śmierdzi jak czekaliśmy na wejście ze 40minut, Wchodzę w końcu, gadka szmatka, babka mowi że na poczatku to będzię praca w terenie, zawołała jakąś młodą dupkę z tekstem, koleżanka poajedzie z panem do naszego drugiego biura, tam si epan dowie reszty, no i powiedziała właśnie żebym sobie zostawił plecak u nich to potem sobie odbiore, powiedziałem że niema takiej opcji, zostawiasz plecak i ci brudasy w nim grzebią. Pojechalismy autobusem z tymi typkami i "biuro" okazało się bramą i typka mówi że to chodzenie po chatach, nie mówią odrazu żeby nie zniechęcić. Zawinąłem się. jak widzicie ogłoszenie o suchej treści typu "do różnych działów" albo jak jest mało szczegółów to sobie odpuście. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
werwoj82 Znalazłem coś naprawdę mocnego 06.05.09, 03:26 wypowiedź z dnia 06.01.08 (prawie 1,5 roku temu) "Sekretariat... Tak, zgadzam się. Nie jest zbyt hm... Ładnie. XD Na szczęście mamy w niedalekich planach zmianę biura na bardziej ekskluzywne" To jak to jest bardziej ekskluzywne od poprzedniego to ja zapraszam was do mojej piwnicy mniej policzę wam za wynajem a warunki będziecie mieli podobne o ile nie lepsze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Znalazłem coś naprawdę mocnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 14:44 eheheheh dobre:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.09, 08:24 Jak bardzo się cieszę, że wstałam wcześniej i weszłam poszukać coś o tej ciekawej firmie... Mam niby iść na 10:50 na szkolenie? ahaa.. już poszłam!! Od samego początku nie podobała mi się siedziba, wystrój, brak konkretnych informacji od "szefa", brak strony internetowej i prestiżu a przecież firma istnieje już 21 LAT!!?? (to usłyszałam na rozmowie xD) ŚCIEMA JAK NIC??!! Jaka szanująca się firma zatrudnia za 1400-5000 (tak jak jest mówione) ludzi bez doświadczenia w branży handlowej!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolas Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.as.kn.pl 15.04.09, 14:40 Witam serdecznie!!! Zgadzam się z poprzednikami odnoście tej śmiesznej nory której nie można naleź to po pierwsze. Po drugie budynek wyglądam jak za czasów komuny i nie XXI wiek. Najlepsze jeszcze jest dalej he he, po wejściu do tzn firmy ,,Activ Frogs'' po prostu mina mi delikatnie zbledła a mianowicie wystrój jak w agencji towarzyskiej albo i lepiej do tego głośna muzyka na korytarzu, no i te odstraszające ,,wieloryby'' w sekretariacie. Zapewne to jakaś rodzina tego dziwnego szefa który jak sie przedstawiał to mówił że jest ,, podwójnym magistrem'', chciałbym wiedzieć z jakiej dziedziny i czy kupił dyplom na bazarze. Nie dosyć że nie potrafi się poprawnie i stylistycznie wysłowić to jeszcze się pieni jak mówi, a o wyglądzie to już nie wspomnę. Jak się zapytałem w kwestii wynagrodzenia i na czym dokładnie na polegać moja praca to nie potrafił sprecyzować tego dokładnie a przypuszczam że powodem było to że po prostu nie chciał zniechęcać ludzi do tej za przeproszeniem ,,posranej'' pracy która wymaga wciskanie ludziom jakiegoś kitu. NIE POLECAM !!! POZDRAWIAM SERDECZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.chello.pl 16.04.09, 16:15 Masakra masakra masakra...koleś który podbno jest menadżerem owej podejrzanej instytucji wyglada jak menel .poplamione ciuchy, brak w uzębieniu, bulgocząca ślina kiedy zaczyna ściemniać, brudne paqznokcie...i taka osoba ywierdzi ze zarabia kupe szmalu i tyle samo w krótkim czasie może mi zapewnić??to dlaczego maja biuro w takiej norze, dlaczego prawie nikt nie wytrzymuje tam więcej niż miesiąc, dlaczego nie dostajemy chociażby samochodu którym moglibyśmy jeżdzić do tych biednych ludzi którym trzba wciskać kit?? w tej firmie wszystko oparte jest na oszustwie.szefostwo okłamuje pracowników, pracownicy rekrutowane jednostki oraz ludzi.żałosne jak bardzo pracvodawca może być podły, nie szanuje cię, jesteś chora??no to co, musisz cos załatwic??nie ma takiej opcji, masz przyjść do pracy, omamiac ludzi, wciskac im kit i jeszcze być wdzięcznym że cię nie wyrzucili...chociaż tak szczerze to pewnie nigdy nikogo nie wyrzucili bo wszyscy po prostu sami odchodzą i jeszcze jedno państwo menagerowie od siesmiu boleści, jeśli żądacie od pracowników i rekrutów odpowiedniego ubioru, to radzę abyscie sami zadbali by nie wygladać jak wieśniaki po ciężkich godzinach spędzonych na zakrapianym festynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: 78.8.142.* 18.04.09, 23:36 Jedno co chciałam zauważyc odnośnie wcześniejszego postu to żaden pracodawca-pracownik tylko zleceniodawca-zleceniobiorca a to zasadnicza różnica...i to nie jest żadna instytucja:|...ale nie o tym... Pracowałam tam dośc długi czas, ...i co do jednego ,moge sie zgodzić można tam zarobić, ale ile to juz zależy od was.Mi szło bardzo dobrze i naprawde z pieniędzy, które brałam bylam zadowolona i nie uważam, ze wciskałam ludziom kit, bo każdy kto przestudiuje oferte tp sa i netii też dojdzie do takich wniosków, nawet ktoś we wczesniejszym poście zauważył róznice między internet 512 za 60zł(tpsa) a 2mb/s za 64zł(netia). ów "managarowie" to faktycznie obraz nędzy i rozpaczy...z butów wystaje im słoma o którą codziennie sie potykają...wierzcie mi;] ludziom którzy naprawde maja podwójnego magistra chyba zrobiłoby sie wstyd gdyby spotkali sie z panem w. "managerem, który imię grzegorz napisał przez "ż" o_0 , pluje jak mówi, z nosa lecą mi gile, na brodzie ma resztki kawy, okruszki z jedzenia, które z reszta też mu wylatują z ust jak je...i tak się szczyci swoimi tytułami ale na żadnym z dyplomów, które notabene chyba sobie wydrukował, nie ma nawet jednego mgr tylko jego imie i nazwisko...więc nagle taki skromny?Żeby tytułu na tak ważnym dyplomie nie wpisać? manager number two pani S. (żona i to naprawde musi byc miłość...) jako kobieta stara sie trzymac jakąś tam klase...ale cała jej ciężka praca w udawaniu kogos ważnego legnie, gdy ktoś nie przynosi wystarczającej ilości umów. Śmie obrażać ludzi, którzy charuja cały dzień, zeby ona mogła się nażreć. zdania tj "przez ciebie cała grupa żle pracuje" "jesteś antyautorytetem" "nie można na tobie polegać, ufać ci" "jestes negatywem na grupie" i wiele innch gdzie dochodza nawet epitety, których nie przytoczę...a potem "masz być zawsze uśmiechnięta - nie obchodzi mnie że masz problem,każdy je ma" "masz miec zawsze pozytywne nastawienie" no a potem to już nie było gadki bo za każdy negatyw typu "bo teren był zły" albo "było dużo dialogu" odciągali 50 zł z wypłaty. Nie moge sie oprzec zapytaniu "CZUJECIE TO?" za negatyw 50 zł mniej...bzdura... Jak wzięłam dzien wolny bo musiałam załatwic coś ważnego to dostałam dni do namysłu - polega to na tym ze sami daja ci wolne zeby sie zastanowic co chce sie osiagnac.można dostać od 1 dnia do dwóch tyg. bo taka sytuacja była- a że nie ma podstawy to każdy wolny dzień to mniej na koncie... Jak jest sie chorym z gorączką, bolącym gardłem, kaszlem to i tak masz przyjśc do pracy i pracować, jak nie to straszą, ze zwolnią... Ale i tak nie zwalniają ludzie sami odchodzą, ja tez sie zwolniłam. Pieniądze,które mozna tam zarobic nie są tez AŻ TAK dobre żeby były warte "bycia na nogach" od 8:00 do 23:00, odpuszczając życie prywatne, zaniedbując studia, miec problem jeszcze z dniem wolnym,pracowac jak jest sie chorym żeby potem jeszcze sie nasłuchać jakim to jest sie beznadziejnym, ze nie sa zadowoleni z mojej pracy, jest sie negatywem,leniem itp. Także dla mnie to w pewnym momencie zrobiło sie piekło. Każdego dnia mobbing, oszukiwali przy wypłatach, nie rozliczają tak jak jak jest w umowie, która z reszta jest umową zlecenie więc można sie nia podetrzeć a takim szczurom nie można nic zrobić... NAPRAWDE CIESZE SIE ZE JUZ TAM NIE PRACUJE!!! znalazłam prace ze sztywnymi godzinami i może zarobie mniej ale nikt nie bedzie mi ubliżał. PRZESTRZEGAM & POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 20:18 oooo viektorek...koleś ma wyobraźnie...opowiadał jak był rajdowcem, bokserem, prezesem w TP (by potem łazic po domach w netii...)tiaaa... 20 lat w branży, od 20 lat ludzie chcą z nim współpracować o_0 buehehe, jak byl trenerem to miał 40 osób na grupie, dziennie pisał 15-20 a nawet 30 umów hehe - chyba wyobrażnią;] że do klienta mówi "mam teraz pana w dupie i nie zrobie panu pakietu boś mnie pan wku*wił" a ten klient niby go błagał, zeby wiktorek jednak zrobil mu pakiet;P i on robi zakupy na 300 tys. i ma kontrakty na 1mln -chyba w przeliczeniu na grosze a to i tak chyba bedzie za dużo;] że on to kiedyś królował na swoim podwórku a tak mi sie wydaje ze jego to już w piaskownicy dzieci łopatką tłukli i ciągle zabierali mu wiaderko bueheh ogólnie zgon z niego:D najeżdza na swoją była a nawet i obecną żonę;] A o jakiej ulicy byście nie mówili to on sie tam wychował i w sumie to chował sie juz na 10 ulicach i uczył sie w 10 różnych podstwówkch ;] Codziennie ktoś bliski umiera mu z rodziny, codziennie mówi ze idzie na badania, że ma chore serce, potem wątroba, potem jeszcze coś ale mało kto tego słucha, ostatnio niby zemdlał...-to by wyjaśniało skąd trzesienie ziemi we włoszech...:/ nieźle łupnął...;] Orzygał sobie krawat i nam go pokazywał LOL buehe albo zali sie ze cały dzień spędził na kiblu bo ma "taką srakę..." koleś jest O B R Z Y D L I W Y:/ Pomijam juz tą piane w pyszczku i syf na brodzie... ciekawe czy on wchodzi na to forum:P czy już przestał:P hehe pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
werwoj82 to jest kabaret a nie firma 06.05.09, 02:18 Dzisiaj jest 5.05.2009. Byłem tam (na kościerzyńskiej 1a) wczoraj na rozmowie wszystko wygląda dokładnie tak samo jak w opisie z przed dwóch lat. Najbardziej śmiac mi się chce jak przypomne sobie kolor ścian (ja też miałem taką myśl że wygląda to jak agencja towarzyska :D). Wszystko toczka w toczke tak jak to opisujecie w poprzednich postach. Straszne zadupie, budynek w lekkiej ruinie, kolejka do rozmowy, od 1600-12000PLN :D, głośnik wystawiony na korytarz, praca w krawacie, witamy w zespole, jutro o 11 szkolenie, dziwny kolo w roli szefa (mówił U MNIE ludzie zarabiają od do i takie tam pierdoły), ani słowa o tym na czym będzie polegała praca (wszystkiego dowiecie się jutro), Ktoś kto tam pracuje musi cierpiec na syndrom dnia świstaka. Może pójdę jutro (no już dzisiaj) na to szkolenie chociaż na chwile bo zapowiada się konkretna zabawa. Nastukam się troszeczke przed wejściem żeby mi było jeszcze weslej. Jedyny minus tego całego kabaretu to to że przez całe miasto będę musiał jechac w garniturze (bez tego raczej mnie nie wpuszczą) a zapowiada się ciepły dzionek. A i jeszcze dwa fakty które nie najlepiej świadczą o tej firmie a których nikt tu wcześniej nie zauważył. Po pierwsze firma zajmująca się telekomunikacją a nigdzie nie można znaleźc jej strony internetowej ani jako iter glob ani jako inter frog pisałem to na różne sposoby i ni huhu po drugie podczas rozmowy telefonicznej dostałem informację że jest to praca na normalną umowę a czasie rozmowy nikt nie potrafił mi tego potwierdzic. Jak ktoś jest zaiteresowany jak wygląda to szkolenie to zapraszam na moje gg 514593 opowiem wam wszystko jutro od godz 14 (raczej dłużej tam nie dam rady bo pewnie mięśnie brzucha zaczną mnie napierdzielac ze śmiechu). Mam nadzieję że bedzie tam ten motyw z klaskaniem i śpiewaniem :D Pozdrawiam wszystkich którzy tam byli i będą powodzenia w szukaniu pracy bo tego co jest tu nie można traktowac poważnie no chyba że ktoś lubi akwizycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja15 Re: to jest kabaret a nie firma IP: *.chello.pl 01.07.09, 23:20 Nie moge z tych waszych postów, popłakałam się ze śmiechu:) post fun był chyba najlepszy:) Jak wcześniej pisałam pracowałąm tam dosyć długo,ale to co teraz piszecie to to samo, kiedy ja tam pracowalam, mimo tego,ze firma nazywała sie inaczej i sprzedawała tele2. Viktorek mówił to samo,ale jeszcze nie mdlał:) Czekam na kolejne posty, może ktoś napisze czy jest teraz tam jakiś asystent menagera i ile mniej więcej osób tam pracuje. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicze Re: mieszane uczucia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.09, 13:36 Czesc..no to mamy lipiec a widze ze i tak sie tam nic nie zmienilo. BYklysmy dzis z kolezanka tam na rozmowie. Facet byl ubrany w kolorowe szelki krawat. czerwone sciany i smierdzacy zwiedly bukiet z trawy z tym ze byla tam procz duzej pani w sekretariacie tez pani solar z blond czupryna i czarnym podszyciem"a la szop pracz...nie wiem sluchajcie faktycznie facet zmienial co chwile temat rozmowy jak sie go pytalam na czym to polega, widac ze ma odpowiedz na wszystko bo 10 minut minimum opowiadalm mi dlaczego drugi raz nie ozeni sie..."jakb pani chciala zapytac to juz pani ma odpowiedz"..wiec ogolnie na cokolwiek sie nie zaptasz lub nie..to nie musisz pytac bo facet i tak ma odpowiedz..o nie ja tam nie pojde!!!!!!! przerazily mnie te posty ale faktycznie chyba nie kreci mnie praca od rana do nocy w formie akwizycji...ugh. pozdrawiam wytrwalych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radar Re: mieszane uczucia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 22:26 dobrze, ze przeczytalem te posty. dzisiaj tam bylem i nic sie nie zmienilo :D tyle, ze teraz netia jeszcze kablowki podobno wykupila i z kablowkami beda smigac :D straszne rzeczy tam oferuja, placa 1300 na reke co najmniej, umowa zlecenie, pozniej o prace, dzien proby, warunki teoretycznie ekstra. tylko nikt mi nie powiedzial, ze ta praca tak bdzie wygladac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemysław Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.kalisz.mm.pl 12.08.10, 00:55 Bardzo Wam wszystkim dziękuję! Właśnie dziś rano miałem tam jechać. Za takie traktowanie ludzi powinny być jakieś kary. W końcu to marnowanie czasu i pieniędzy oraz - śmiem twierdzić - oszukiwanie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bluzgacz666 OPOLE activ frogs multikom... Anita olesz.. netia! 14.02.11, 20:59 oddzial w opolu to jeszcze większe złodzieje, a pani szefowa Anita O. dobra i miła jest tylko jak sie u niej pracuje i zarabia na nią pieniądze... jak masz po kilka umów dziennie to jest miła i dobra. rozmawia, zartuje itp. a jak zaczyna Ci źle isc sprzedaz, chocby 2 dni z rzędu nie przyniesiesz umowy to sie zaczyna... męczy psychicznie, naciska, jest obrażona... źle źle źle... okropna firma... okropna szefowa... jak sie zwolniłam to ani grosza nie dostałam.. po pol roku czekania na pieniądze nawet nie odebrala ode mnie telefonu. dzwonilam przez tydzien i łaskawie go nie podniosła..!!! biura tez przede mną nie otwarła...!! wkoncu z nią porozmawialam. i co sie dowiedzialam?? z moich wyliczen wyszlo ze powinnam lekko dostac 1.5tys zł. a ona na to ze niestety ale ani grosza mi nie da bo wyrównianie bylo.. a powiem jeszcze ze nigdy ani jedna podpisana przeze mnie umowa nie odpadła. zawwsze ludzie potwierdzali podpisanie umowy.. i internet/telefon byl u nich zakladany... poprosilam aby wyslala mi ktore umowy nie doszly do realizacja lecz niestety na to sie nie doczekalam... czas cos zrobic z tą firmą... bo nie ja pierwsza i nie ostatnia zostałam oszukana. a kto sie na tym wzbogaca?? no wlasnie.... LUDZIE KTÓRZY ZOSTALI PRZEZ TĄ FIRME OSZUKANI PISZCIE!!! BO TO UCHRONI WIELE LUDZI PRZED STRATĄ CZASU!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: OPOLE activ frogs multikom... Anita olesz.. n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 12:35 anita była wcześniej trenerem we wrocławskim activ frogs, potem awnsowała na asystenta i przez jakis czas była asystentką Sylwii i Wiktora, potem jako asystentce przyszło jej potworzyć biuro, zawsze mówiła o opolu bo tam chyba nawet mieszka a parcie na pieniążka ma, bo ma kredyt na mieszkanie do spłaty ;] także anitka to zgniły owoc i wytwór tych oszustów z wrocławia :)) i powiem szczerze, praca pracą, parcie na sukces i kasę swoją drogą , ale szczerze nigdy nie spotkałam tak fałszywej, dwulicowej i zakłamanej osoby...dlatego czytając post poniżej tylko się usmiechnęłam, bo wcale mnie to nie dziwi;) Proponowałabym wybrac się do urzędu skarbowego, tak robiliśmy we wro ]:-) mały kontrol jeszcze nikomu chyba nie zaszkodził heh]:-) a pod wnioskiem nie trzezba sie też specjalnie podpisywac ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
bluzgacz666 Re: OPOLE activ frogs multikom... Anita olesz.. n 22.02.11, 23:45 to akurat wiem ze pracowala wczesniej we wroclawiu... a co do kredytu o mieszkanie.. to o tym akurat sie nie pochwaliła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.chello.pl 25.08.10, 18:07 Ujmę to w kilku słowach. Wstęp miałem identyczny orka 1 i orka 2(piana z ryja) Sam doszedłem do wniosku że nie mają pracy właśnie dla mnie ale za to wysłuchałem wykładu z psychologi. Orka 2 przeskanował moją osobę i dał kilka bezcennych rad. krótko "Matko Bosko Kochano" Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.sean Re: szok..Uwaga ! jest jeszcze kilka firm ,krzak! 21.10.10, 12:33 Pdodna firma działa na kołataja... legnickiej i osobowickiej! ludzie uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dla zorientowanych, którzy pracują w tej firmie! Byłam i wdizłam... Każdy kto sie am dostaje ma obiecywane gruszki na wierzbie !!!! Lena ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NETIA OPOLE Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 13:18 Uważajcie jeszcze na firmę ACTICFROGS z Opola. Chodzą po domach i "proponują" usługi Netii lepiej mówiąc to wciskają. Byłem tam na rekrutacji po 2 min rozmowie z sekretarką jak się później dowiedziałem zostałem przyjęty do pracy. Jeszcze tego samego dnia już sam szef kazał nam jechać swoim prywatnym samochodem i chodzić po domach w Opolu. Ja stałem z boku i się przyglądałem do robi mój opiekun od, którego się miałem uczyć. Jak ktoś otworzył drzwi to robiło się klientowi prezentacje - pytało się go z jakiej firmy ma tefefon i później tak układoło się zdania by wyszło na to że netia to super oferta - a jak ktoś odmówił to się go bluzgało i przeklinało. Praca miała być niby od 10 do 18 ale jak się nie podpisało umowy w danym dniu to się chodziło aż do 21 dopuki sie coś podpisze. I jest to kolejna firma z serii wcześniej opisywanych "JUICE" (nawet nie wiem jak się to pisze). Dodam jeszcze że ogłoszenie do pracy miało treść "PRACOWNIK BIUROWY". Tak samo jak w firmie co ktoś opisywał :APOLLONEW z Opole" tez się przychodziło rano i muza waliła na maksa, później było pranie mózgów typu jak dobrze wcisnąć ściemę klientowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 23:37 Uwaga Ta Firma Zmieniła adres koło Dworca gdzieś..!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GieErEl Re: szok..InterGlob Activ Frogs- Bylam zobaczyla IP: *.eimg.pl 23.01.11, 15:48 Ta da sie awansowac szybciej w firmie euroactiv wkret ze zarobki sa wysokie zarobki ciagle sa takie same bo ile umow spiszesz tzn ile sie zamontuje z tych umow tyle siana dostaniesz awans oczywiscie nawet po 2 tygodniach a z czym sie wiaze awans z dodatkowym wydatkiem na Twoj zespol(ludzi ktorych przyjmujesz) płacisz za nich jezeli chodzi o dojazdy itp wiem bo pracowalem w Euroactiv (naganianie cyfry plus) awansowalem w 2,5 tyggodnia praca od 8 nawet do 22 nie polecam szczerze pranie bani na maxa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 20:10 Uhu! Byłam dziś umówiona na rozmowę kwalifikacyjną z tą firmą, ale przez roztargnienie umówiłam się na tą samą godzinę z inna firmą i poszłam do tej innej. Jakie szczęście!!!!!!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.09, 12:30 Ale pie...cie głupoty... Firma jest spoko szefostwo również... Zarobki? co z tego że prowizyjne? Dostajesz tyle ile jesteś wart to idealne rozwiązanie... W dzień można zarobić kupe kasy, gdzie znajdziecie bez wykształcenia prace gdzie w ciągu godziny możecie zarobić 100zł? Ktoś napisał, że do awansu droga jest długa kręta i nie możliwa do przejścia, Ten ktoś musiał pracować 2 dni, Ja widziałem 2 osoby które to przeszły w Ciągu 5 miesięcy więc nie pie...ie głupot. Tak więc jeśli szukacie pracy luźnej w której faktycznie możecie coś osiągnąć w krótkim czasie mając zerowe doświadczenie to ta praca jest dla was, chyba ze wolicie siedzieć 8 godzin wykładać towar w supermarkecie za 60zł dziennie, pozdrawiam Całą firmę Activ Frogs:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocian Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 15:48 Skoro jest tak kolorowo jak mówisz to dlaczego "Activ Frogs" notorycznie oszukuje swoich przyszłych pracowników? Gdyby w ich ogłoszeniach było jasno i wyraźnie napisane o co na prawde chodzi, a podczas rozmowy o prace pan manager potrafiłby objaśnić zwięźle warunki pracy to by tego wątku nie było bo ludzie nie czuliby się oszukani. A jednak, ja też się zawiodłem i straciłem sporo cennego czasu. Nawet jeśli sie tam zarabia dobrze (choć opinie są różne) to ja wole zarobić te 60 PLN/dzień w supermarkecie wystawiając majonez na półki ale spać spokojnie nie wciskając ludziom kitu, gdyby oferta była faktycznie tak oszałamiająco lepsza od konkurencji to już wszyscy mielibyśmy netię. Jeszcze jedno, kto normalny wstawia ofertę pracy na gumtree pisaną z włączonym capslockiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.magma-net.pl 03.11.09, 20:05 teee 'dobry' jeśli te dwie grube świnie sa spoko, to lepeij skonsultuj się z jakimś dobrym psychologiem-psychoteraoeutą-psychiastrą...obojętnie ale musisz sie leczyć dziecko...wyprali ci juz mozg całkiem, Zostałeś zmanipulowany...tańczysz jak oni ci grają;] a za te pieniadze ktore można tam zarobic nie dałabym sie tak poniżyć:/ ale skoro tobie to ospowiada..... i nie gadaj że w dwie godziny można tyle zarobic bo czasem przez dwa dni tyle nie bylo, a nie wszystkie umowy wchodziły...a jesli tam pracujesz to wiesz że odpada nawet do 10 umów cwaniaczku, oczywiście nawet nie śmiem twierdzić, ze to twoje 'spoko' (bueh) szefostwo oszukuje]:-). I nie udzielaj sie na tym forum bo tu ludzie piszą prawde a ty myslisz ze jednym postem zamydlisz ludziom oczy. TYLKO NAPISZ MI JESZCZE CO TAM MOŻNA OSIĄGNĄĆ BO JA TAM PRACOWAŁAM KILKA MIESIĘCY I JAKOŚ NADAL NIE WIEM:p chyba ze napier***lanie bo blokach, kamienicach od drzwi do drzwi to twoj życiowy sukces?;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.magma-net.pl 03.11.09, 20:13 i jeszcze jedno cwaniaczku zanim mnie zripostujesz (o ile jeszcze wejdziesz na to forum) nie mam wykształcenia, w tym roku dopiero się bronie, a wiesz co, pracuje w świetnie rozwijającej się firmie, w młodym dynamicznym zespole od 8-16 i mam podstawe i prowizje, spokojnie wyciągam 2klocki, więc nie per***ol, ze pażal się boshe Activ Frogs to jedyna firma w której można coś osiagnąć:/ bo to bzdura jak ich mało:/ i wiesz co, choćby wiktorek teraz dałby mi umowe o prace i te obiecane 10 tys buehehe TO I TAK BYM NIE WRÓCIŁA DO TEGO SYFU. Sami się taplajcie w tym gó...e;] powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.chello.pl 23.11.09, 02:01 Jebał cie pies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.09, 13:11 to jedyne na co cie stać? to już widac jacy ludzie tam pracują...pozdrawiamy cie wszyscy Jacku B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viktor Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: 80.249.51.* 25.12.09, 12:33 oj ewelinka ty mala kurewko jak moglas sie puszczac z jackiem b. i teraz z dzidziusiem latasz:P kazdy w firmie wie ze wyjebali cie za oszustwa malo tego smierdzialo od Ciebie na kilometr bo mylas sie na cygana tylko perfumami wiec wypie...j z tad i wiecej sie nie pokazuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 15:35 oj viktorku, ty ...mały heh ch...ku jak mogłes orzygać sobie krawat i chwalić sie że masz srake?:| pozdrawiamy podwójnego magistra!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 15:51 i tak na przyszłośc żebyś wiedział jełopie że nie ma takiego słowa jak "z tad":/:| pisze się stąd;) ponownie pozdrawiamy podwójnego magistra!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: 77.255.64.* 29.12.09, 19:14 Hehehe Wiktorek i jego słynny podwójny magister zdobyty w pocie czoła, nie spiąć po nocach.najobrzydliwszy i najbardziej chamski typ jakiego znam, do tego brudny, zaniedbany gruby i tempy.Żal mi ludzi którzy siedza w tym bagnie, naprawdę żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor-magister Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.159.23.146.static.crowley.pl 11.02.10, 20:51 dokładnie. nie wiem jak ten człowiek spisywał umowy bedąc tak obrzydliwy. ten typ ma bardzo bujną wyobraźnie, oczywiscie pisał 15 umów w 2 godziny, wszedzie wszystkuch zna łacznie z prezydentem Wrocławia, był bokserem, zajał 2 miejece w olimpiadzie matematycznej i kupuje konie za 100 tys zł.nie wiem jak on moze wymagac od swoich pracowników dobrego wyglądu skoro sam wygląda jak menel.nie pakujcie sie w to bagno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fronia Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 09:17 e, nie jest źle ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieupozytywniony Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.218.146.194.generacja.pl 15.04.10, 11:02 Witam . Powiem krótko - syf, chamstwo i wyzysk. Byłem w tej Firmie już na rozmowie, potem na dniu próbnym no i dziś miałem zacząć 2-tygodniowy okres próbny. Umówiono mnie na 8:45 - odbiłem się od zamkniętych drzwi, no więc czekanie. Szef wraz z szefową zjawili się o 9:05, ona wysiadła i zaczęła otwierać drzwi a szef pojechał dalej zaparkować za budynkiem. Czytając to forum wczorajszego dnia wiedziałem już czego mogę się spodziewać, mimo to postanowiłem pójść i samemu zbadać ich podejście. Pomyślałem że lekko zacznę ją podpuszczać i zobaczymy jaka będzie reakcja. Odparłem na dzień dobry: UUuu 20 min spóźnienia a ja tu stoję i marznę. (oczywiście powiedziałem to całkowicie sympatycznie z uśmiechem na twarzy) na co szefowa odparła (również jeszcze dość sympatycznie): marznie pan - w środku lata. Hmmm ;]# zauważyłem głośno że 14 kwietnia to chyba jeszcze nawet środka wiosny nie ma, na co Ona: to jak pan zmarzluch to może powinien pan iść już do domu ( ;D zaczęło się - to już było powiedziane dość podle), z uśmiechem na twarzy odparłem że skoro już przybyłem to posłucham jaką to państwo ofertę mogą mi zaproponować. - i tu się już zaczęło na maxa - szefowa znieruchomiała jakby w wielkim zdziwieniu patrząc się na mnie i zaciskając te swoje śmieszne malutkie krzywo pomalowane na kurewski róż usteczka :]# hehe , po czym rzekła do mnie stanowczo już totalnie chamskim stylem : ofertę?? my się chyba nie rozumiemy, pan chyba kpi...., wtrąciłem: Tak, ofertę współpracy z państwem. Po czym padł ostatni jakże śmieszny i żenujący teks z jej strony: "Hee - Spieprzaj pan do domu i niech pan wróci jak się pan UPOZYTYWNI" ;D# ponownie westchnęła "hmm" dynamicznie odwracając w oburzeniu głowę w inną stronę i weszła do budynku. Ja się tyko rzewnie głośno roześmiałem i dorzucając głośne "TO DZIĘKUJE" oddaliłem się. ŻENADA - wszystko trwało może w 1 minute, zostałem poczęstowany chamstwem i wielkim oburzeniem że chciałbym wiedzieć na jakich warunkach miałbym z nimi współpracować. Zmarnowałem jeden cały dzień, trochę gotówki wożąc dupsko moim samochodem Mojemu trenerowi w dzień próby, czyli spędziłem w tym biurze jakieś 8 godzin i nawet mi nikt nie zaproponował nic do picia. WIOSKA jak H*j. Jesteście naiwni - nie macie co z sobą zrobić - lubicie być manipulowani i poniżani -> śmiało Praca Czeka ;p podobno da się zarobić... Pozdrawiam serdecznie wszystkich którzy nie dali się sfrajerować :)# Ps: z najzabawniejsze jest to że ich oferta występująca na portalu Gumtree.pl albo po gazetach brzmi mniej więcej tak: Z POWODU DYNAMICZNEGO ROZWOJU FIRMY POTRZEBUJEMY PRACOWNIKÓW od zaraz. Nie wiem jak wam ale mnie słowo ROZWÓJ to się kojarzy ze zmianami, zmianami na lepsze, a z tego to się tu naczytałem to tam w biurze to się nic nie zmieniło od co najmniej 2 lat - wciąż wygląda to jak stary PRL-owski dom rozpusty, jedyne co się tam zmieniło to papier toaletowy, papier w drukarce i może nowe środki czystości kupili (choć w to też wątpię bo syf tam jest taki że na biurku to kurz jest pościerany ale na półeczce pod biurkiem to co najmniej 2 mm jak nic), i co jeszcze jest śmieszne i wpadło mi w oko: drzwi wejściowe już do samego biura z klatki schodowej są jak do magazynu - takie stare metalowe i co najlepsze nie ma od zewnętrznej strony nawet klamki tylko coś na kształt uchwytu od mebli (może to najnowsze trendy montowane w nowoczesnych firmach - nie wiem nie znam się :D hehehehe) LOL :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.as.kn.pl 17.04.10, 10:55 No i poprzedni post idealnie oddaje styl bycia i obłudę pani S. żenująca baba, żenująca firma i żenujące praktyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onimaru Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.chello.pl 23.04.10, 23:43 Co do Ogrzej pary to nic poza nieśmiertelną ślinowa kulką na dolnej wardze czterozębnego ogra dodać nie mogę. O samej akwizycji chyba też wszytko zastało powiedziane. Jedyne przed czym mogę ostrzec to złodziejskie warunki umowy otóż pierwszej wypłaty nie otrzymacie po przepracowanym miesiącu a dopiero pod koniec następnego miesiąca. Czyli jeśli zaczęlibyście pracować pierwszego stycznia wypłatę za styczeń dostaniecie pod koniec lutego a za luty w marcu, a to tylko w wypadku jeśli będziecie niewolnikami znaczy się pracownikami tego chodzącego salcesonu bo jeśli tylko rzucicie to w diabły na wypłatę poczekacie 150 dni od zerwania umowy. Wiec jeśli ktoś myśli ze lepsza praca taka niż żadna i ze popracuje miesiąc szukając czegoś innego to radzę się nie pakować. Po ponad trzech tygodniach pracy miałem podpisane około 20 umów i z moich wyliczeń wychodziło około 800zł. Kiedy po półrocznym odpoczynku od oglądania ogrów przyszedłem do owej czerwonej jaskini dowiedziałem się ze "przeszło" mi tylko 7 umów śmierdzi mi to szwindlem ale niestety nie mam żadnych dowodów na poparcie tej tezy a prawda jest taka że tak zdarzyć się mogło choć prawdopodobieństwo moim zdaniem jest znikome. Jednak najgorsze jest to że zostałem jawnie oszukany ponieważ po 10 dniach pracy dowiedziałem się od co najmniej otyłego szefostwa ze zakończyłem okres próbny wiec za wszystkie umowy nawet te zawarte podczas owego okresu dostanę pełną stawkę. Niestety okazało się to być pospolitym kłamstwem i zamiast urojonych 800zł do mojej kieszeni trafiła marna jałmużna w wysokości 135zł ponieważ zamiast normalnych "dogadanych" stawek otrzymałem wypłatę wedle tabeli z okresu próbnego. Ale dość już narzekania wspomnę tylko że w owej firmie "własnoręczne uzupełnianie brakujących podpisów" jest praktyka nagminną. Życzę miłego omijania Kościerzyńskiej szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.10, 00:07 Skoro twierdzisz ze w tej firmie falszowanie podpisow jest nagminne wiec wynika z tego iz sam taka praktyke stosowales.Podlegasz w takim wypaku karze pozbawienia wolnosc! A co do umow to masz racje nie byles w stanie napisac 20 bo cienias z ciebie i nie potrafisz przekonac klijenta. Tak jak napisales miales urojone 800zl;))) Wniosek do konca zycia bedziesz wyrobnikiem pracujacym na innych;)) pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kto to? Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.10, 12:51 To szef napisał. Styl, ortografia - wszystko na to wskazują. Wstyd szefie!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefaneczek;) Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 14:17 Poprostu żal mi was tu wszystkich;))) Wymagacie wiele a nic nie dajecie od siebie. Wszyscy chcieliby zarabiac jak najwiecej ale kochani nic za darmo nie ma;) Doswiadczenie zazwyczaj macie zerowe. Przecież nikt was nie zmuszal do pracy robiliscie to z wlasnej nie przymuszonej woli.Wiec pytam w czym wasz problem tkwi? Mysle ze w was samych a na forum wylewacie swoje frustracje bo jestescie zupelnie anonimowi i nie do skonfrontowania z rzeczywistoscia. Pewnie teraz klepiecie biede na kasach w hipermarketach lub roznosicie ulotki czy tez w ochronie pracujecie bo tam nie trzeba myslec;)) naprawde macie perespektywe tylko pozazdroscic;))) Odpowiedz Link Zgłoś
berloo Re: INTER GLOB we Wrocławiu 30.04.10, 22:57 Aha, że niby domokrążcy wciskający emerytom Netię i Cyfrę+ to ludzie myślący? Widocznie mnie odwiedzają jacyś wyjątkowo tępi... Firma Inter Glob, Activ Frogs i inne tego typu po prostu śmierdzą. Bynajmniej nie kasą! Śmierdzą tanim, prostackim cwaniactwem. Z jednej strony pracownicy są szkoleni do metodycznego wprowadzania ludzi w błąd, a z drugiej - firma robi w ch*ja swoich pracowników (co widać po tym jak wygląda rekrutacja oraz po relacjach dawnych pracowników). Jeśli stefaneczek to rzeczywiście szef, to ja się nie dziwię, że kieruje taką właśnie firmą. Osoba posługująca się argumentacją właściwą dla dziesięciolatka, pisząca jak gimnazjalista nie zrobi raczej kariery w poważnym biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 12:25 Tak, mamy perspektywy i to duże, bo jesteśmy młodzi:) łapiecie tam ludzi 20-25lat, ludzi najczęściej studiujących zaocznie...a Oni - My mamy całe życie przed sobą, i masę perspektyw i mozliwości. A wy? Jakie wy macie perspektywy?Co wy możecie osiagnąć(haha)?Taplacie się w tym bagnie nie znając nawet podstaw ortografii, kultury osobistej, nie wspomnę o higienie.. Co na was jeszcze czeka? Dochodzę do smutngo wniosku, że nic:/ do końca życia praca w dosłownym burdelu...jakie to uczucie byc szefem w tak upadłej firmie,która nawet nie ma porządnej siedziby?Fałszowac podpisy? (bo tylko wy jesteście za to odpowiedzialni)Jakie to uczucie czytać te wszytskie wpisy na forum, które są nijak pozytywne, a które, czy wam się podoba czy nie, są prawdziwe - na wasze własne życzenie? Jak sie żyje z myślą, że jesteście kłamcami, oszustami i szmacici*e się emocjonalnie?Jesteście brudni...śmierdzi od was...To był szczyt waszych marzeń,? No to niestety ja nie mogę powiedzieć 'pozazdroscić':/ bo to was jest mi żal... To nie w nas jest problem... Piszesz Ogrze, ze robiliśmy to z własnej nieprzymuszonej woli...zgadzam się.Jednak nikt nie zgadzał się na bycie oszukiwanym, manipulowanym co jest u was codzienną praktyką...Frustracje?Tu nikt nie jest sfrustrowany...jesli używasz tego słowa tzn, że chyba ty masz z tym problem. Forum,możesz nie wiedzieć z racji twojego (nie)wykształcenia, służy do wydawania opinii i my to robimy. ale skoro WY MACIE PERSPEKTYWY.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefaneczek;) Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 00:51 Hmm ...... Droga Arlette 88 widzę, że bardzo pasjonujesz sie tym forum Dochodzę do wniosku iż to twoje jedyne zajęcie, ponieważ bardzo jesteś na min aktywna.... Pierwsza sprawa jak możesz pisać, że nie znam ortografii skoro sama robisz błędy ortograficzne. Jeśli wątpisz przejrzyj swoje wpisy.... I ty niby jesteś opiniotwórcza ha ha.... Złapałaś haczyk natychmiastowo dlatego, że te błędy były celowe (może ktoś ma dysleksje nie wzięłaś tego pod uwagę Gąsko) A ty jak Marysia poszłaś po sznurku i czepiłaś się pana W. Druga sprawa każdy ma zasady pracy w tej firmie jasno określone i są one nie zmienne od lat a ty biedna pokrzywdzona o jej... Gdybyś była tak zdeterminowana w tej pracy jak w tworzenie "opinii" to może byś do czegoś doszła a tak zapewne zmieniasz prace co 2 lub 3 miesiące. Trzecia sprawa "manipulacja" He He i ty taka zdolna inteligentna i twórcza dałaś się zmanipulować no cóż Droga moja zaprzeczasz sama sobie. A jeśli chodzi o perspektywy to jak najbardziej są one realne i na wyciągnięcie ręki. Bo jeśli się tylko chce i uparcie dąży do celu to w końcu się to osiąga co nijak się ma do twojej osoby. Jeszcze jedno na forum nie używaj słowa my bo twój wpis jest tylko twój a nie ogółu i ta zasada tyczy sie również mojego wpisu- pani "inteligentna". A gdyby to była aż taka zła jak diabli firma to już dawno by nie istniała a jak wiemy ma się dobrze. A co cię obchodzi jak wygląda twój szef, ważne że tobie płaci i tyle cię powinno to obchodzić.... Miłej lektury życzę i z pewnością nie omieszkasz sprawdzić ortografii ze słownikiem w ręku a zapomniałem wyręczy cię w tym komputer..... ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrzu Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.159.23.146.static.crowley.pl 06.05.10, 13:49 jasne wiktorku. ty i ta twoja "piekna " żona do usranej śmierci bedziecie pracowali w tym szambie myslac, że to jest wspaniała praca. Ale ty oczywcie wszystkim wmawiasz, że podpisywałeś 20 umów dziennie. Mogłbyś w koncu przemalowac to biuro bo wygląda jak burdel,ale jaki pan taki kram. Mówisz ze nie ma nic za darmo , masz racje, ale w takim razie co ty dajesz od siebie. Nawet żal ci kasy, żeby kupić im jakies porządne teczki.Ciągle są te z tele 2. Coś tam pogadasz rano i to wszystko z twojej strony. Mówisze, że nie mamy perspektyw a jakie ty miałes, skoro jako dorosły facet chodziłeś po ludziach i sprzedawałeś płyty kompaktowe, nieźle jak na dorosłego. na pewno jest ci bardzo "miło" jak czytasz te komentarze ale ty i tak masz to gdzies, bo wygląd to ostatnia rzecz, którą sie przejmujsze, mógłbys sobie w końcu kupic porządna koszule.pozdrowienia dla starego boksera,podwójnego magistra Odpowiedz Link Zgłoś
berloo Re: INTER GLOB we Wrocławiu 06.05.10, 22:33 Gość portalu: stefaneczek;) napisał(a): > ha.... Złapałaś haczyk natychmiastowo dlatego, że te błędy były > celowe (może ktoś ma dysleksje nie wzięłaś tego pod uwagę Gąsko) Facet, ale pitolisz! Celowe błędy, łapanie na haczyk, dysleksja...? Kto ma w to uwierzyć? (czy w ogóle wiesz czym jest dysleksja?) Reszty wypowiedzi nie komentuję bo jestem w szoku. Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, w której szef firmy (o ile to prawda, że nim jesteś) udziela się w pyskówkach na forach internetowych i publicznie pierze brudy. Nie dość, że tylko pogarszasz i tak już słaby wizerunek firmy, to jeszcze wyciągasz stary temat na pierwszą stronę forum żeby sobie wyszukiwarki pięknie wszystko zaindeksowały. Google już chyba do końca świata będzie zwracać ten wątek po wpisaniu hasła "inter glob" (i nie tylko!)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 20:52 no stefaneczku...spokojnie, nie denerwuj się;] bo Ci żyłka w dupi*e pęknie;] i co wtedy? Kto poprowadzi tą 'dynamicznie rozwijającą się firmę' buehehe kto będzie podpisywał te 20 umów...naprawdę - chill out ;] meliski sobie zaparz, czy coś?:> hmm? już dobrze? Albo nie...zjedz coś - to ci już ulży we wszystkim...a teraz czytaj dokładnie;) Faktycznie wiktor zlapałam haczyk fest... Po pierwsze swojej ortografii jestem pewna:P i nie zamierzam tego sprawdzać;] jesli zrobiłam błąd, proszę sam mi go wskaż:) Za to ty noooo..gratulacje:) brawo za spostrzegawczość,nareszcie zauwazyleś, że program sam podkresla błędy:P bo jesli jestes dyslektykiem to wyjatkowo tępym:/ ..a widzę przy okazji, ze ta ortografia to cie jednak boli, bo teraz to juz nawet pilnowałes 'duzych liter' wiesz ja wobec ciebie ich nie uzyje, bo dla mnie jestes śmierdzącą gnidą, wiec nie licz na to, ze twoje imię będę pisac 'z duzej' "ocho, wolne żarty";p A idąc dalej to tak ci powiem, mam świetną pracę:) i duzo wolnego czasu:)Tyle ci moge powiedzieć z pełna satysfakcją:P, czego nie można powiedziec o twoich ludziach, którzy tyrają 10-12 godzin...z resztą pracowałam tam, więc wiem dokładnie o czym mój poprzednik - poprzednicy pisali...wchodzenie na to forum to dla mnie prawdziwa przyjemność - potęgowana świadomością, ze ty tracisz kolejne kcal na myslenie 'kim ja ku**rwa jestem?':P wiem, ze chciałbyś wiedzieć;] Aj i dzięki za komplement 'zdolna, inteligenta';] jeszcze chwila i zrobi mi się głupio...(żartowałam:|) i stefanoaligatorze gdybym dala się zmanipulowac to dalej roboliłabym u ciebie jak teraz ci niczego nieświadomi ludzie. Zobaczyłam o co chodzi i się 'ładnie' pozegnałam:):D więc nie pochlebiaj sobie:) za to widzę, ze moje techniki (i to pisane)bardzo na ciebie działają...pochlebiasz mi:) Ja twoje perspektywy mam gdzieś, więc nie pisz o nich;p nie obchodzi mnie tez jaki masz cel w życiu (jesli masz)?:/ "A co cię obchodzi jak wygląda twój szef, ważne że tobie płaci " w Twoim przypadku to ani jedno, ani drugie...to troche inaczej działa(wiem, ze mozesz nie wiedzieć takich rzeczy) - gdybys płacił to by mnie to srednio interesowało...pomijam fakt, że mógłbys sam dla siebie się czasem umyć ...:/ kupiłes sobie to mydło w końcu? jestes oblesny i tyle...i sie nie denerwuj tak...to nie tylko moja opinia. Zrób cos w końcu ze soba człowieku... Firma...działa...tylko dlatego, ze dajecie ludziom umowy zlecenie...czujecie się bezkarni...a daj komus umowę o pracę:P haha wiem, ze nie dasz, bo wtedy dopiero ta nora by upadła;] skończyłby się wyzysk (lewa kasa, która należy się konsultantom), brak podstawy, nienormowany czas pracy...jedna umowa o pracę, tylko jedna - daj ja komuś? Parskasz teraz? wtedy ta rzekomo 'dobrze mająca sie' firma posypałaby się jak domek z kart, wiesz o tym:) Dopiero byście kwiczeli:P..czekam na riposte:D...mała prośba - bądź godnym 'przeciwnikiem' i napisz coś błyskotliwego, na poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabiz Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.159.23.146.static.crowley.pl 01.05.10, 12:57 "Pewnie teraz klepiecie biede na kasach w hipermarketach" moze i klepiemy biede na kasie ale zawsze to lepsze niz pracowac u tych dwóch tłustych wieprzy, zreszta pinieądze w tej syfiastej firmie tez nie są jakies rewelacyjne.Nie wiem jak tego salcesona mozna uznawać za spoko gościa. trzeba być nienormalnym. Ten podwójny magister widzi tylko pieniądze a swoich pracownikow ma w swojej tłustej d..ie. Wiktor nawet żal Ci kasy zeby przemalowac to "biuro", ale ważne ze kupujesz konie za 100 tys zł. Szef oczywiscie codziennie wciska kit, że podpisywał 15 umów dziennie a na pewno z tym pięniącym sie pyskiem podpisał pewnie jedna na 2 dni.wSZYSCY twoi dawni pracownicy sie z ciebie smieją. pozdrowienia dla podwójnego magistra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 15:37 Zamiast konia za 100 tys zł. sugerowałabym raczej zainwestowanie raz, że w słownik ortograficzny,proszę - specjalnie dla ogra wiktora z zasadami pisowni: www.mareno.pl/prod/MIDN/83-912414-1-6 ,14,45 zł:P dwa - w mydło... koszt około 1,50:D:P hehehe jak już okradacie swoich ludzi to chociaż zainwestujcie te pieniądze w coś co na pewno wam się przyda:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIe Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.218.146.194.generacja.pl 01.05.10, 17:55 Ludzie nie męczcie się - z prostotą i tak się nie wygra. Są rzeczy które zawsze były - są teraz - i zawsze będą => min. ludzka głupota.. pozdro dla naiwniaków dających się poniżać i wykorzystywać za śmieszną kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onimaru Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.chello.pl 04.05.10, 22:32 "Skoro twierdzisz ze w tej firmie falszowanie podpisow jest nagminne wiec wynika z tego iz sam taka praktyke stosowales." - Nie wiem z jakiej ułomnej logiki to wynika. Z mojej logiki wynika ze jedyna dziedzina którą zdarzyło ci się studiować to dogłębne i wielogodzinne studiowanie zawartości lodówki choć i w tej dziedzinie byleś kiepski, ale co tam, codzienne powtarzanie jest w nauce najważniejsze. Skąd te wnioski? Po pierwsze, zrozumienie wyciągniecie właściwych wniosków z prostego tekstu przekracza twoje możliwości intelektualne, ergo (trudne słowo aby rozjaśnić je adresatowi przytoczę synonim[ups kolejne trudne słowo]- zatem) czytanie jakichkolwiek podręczników akademickich odpada. To chyba wystarczy jako argument przemawiający za brakiem "innych" studiów. Po drugie, jeśli o owe lodówkowe studia chodzi, powiem tylko tyle: W tym konkretnym przypadku pisanie Wiktor z wielkiej litery jest grubym(słowo użyte celowo) niedopowiedzeniem gdyż nijak owa rzekomo duża litera nie opisuje całej prawdziwie wielkiej osoby adresata. "A co do umow to masz racje nie byles w stanie napisac 20 bo cienias z ciebie i nie potrafisz przekonac klijenta." - Skoro taki cienias to trzeba było mnie zwolnic i wszyscy bogowie odchudzania mi świadkami, że przez ostatni tydzień starałem się jak moglem - a to tylko ,bo po firmie krążyła plotka, że ludziom zwolnionym pieniądze wypłacone będą po miesiącu, a tym którzy się zwalniają po 6 miesiącach (tak tak mój błąd i nieznajomość umowy). Niestety takie cuda tylko w erze, tepsie czy biedronce, ale nie w owej złodziejskiej firmie. "Wniosek do konca zycia bedziesz wyrobnikiem pracujacym na innych" -Kolejny bzdurny wniosek bo po pierwsze wyrobnikiem byłem pracując tam po 10-12 godzin dziennie tylko po to, żeby po 6 miesiącach dostać 150zl. Zaraz po rzuceniu tej katorgi zostałem pracownikiem - zacząłem roznosić ulotki i po miesiącu przyniosłem 1500zl, niby jedno zero, a jednak robi różnicę. Po drugie z Ogrzej jaskini do domu wracałem po 20 i jedyne o czym marzyłem to prysznic, papu i spać. Pracując na ulotkach w domu byłem o 17 max dzięki czemu miałem czas na odpoczynek i naukę PHP. A skoro już miałem czas żeby się tego nauczyć, to zaowocowało to znalezieniem normalnej pracy, a w przyszłości pewnie będę mógł otworzyć własny biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kononowicz Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.217.146.194.generacja.pl 15.06.10, 19:08 Witam, Byłem dziś na rozmowie w tej firmie. Wszystko jest dokładnie tak jak opisujecie. Co ciekawe, w ogłoszeniu nie ma nawet nazwy firmy nigdzie podanej - to własnie chyba po to, aby nie wyskakiwały opinie takie jak tutaj, i żeby ktokolwiek tam przyszedł - o ile znajdzie. Z resztą, jak ktoś doradcę w dziale marketingu i reklamy myli z akwizytorem, czy też chce mylić to daje do myślenia. Nie twierdze, że mam się za niewiadomo kogo - ale mozna zarobić podobne pieniądze w sklepach, bez śrierania się i nagabywaniu klientów. Jutro mam "szkolenie", i powiem szczerze, że boję się iść, bo miejsce tam nie zachęca do zbyt częśtych odwiedzin. Sąd może akwizytorzy całymi dniami wolą po mieście łazić, żeby tam nie przebywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 23:24 Tak... Dokładnie wszystko się zgadza.Jakiś miesiąc temu na portalu gumtree zobaczyłem tą ofertę, do działu handlowego 500zł tygodniowo. Myśle sobie, no nieźle! Wysłałem cv i dostałem odpowiedź. Przyszedłem na rozmowę ( znaleźć te biuro również nie było łatwo.. biuro.. raczej burdel na kółkach..) która kompletnie nie zawierała jakichkolwiek szczegółów, bardziej życiorys owego szefa. Gdy pytałem o szczegóły to zmieniał temat i opowiadał 'niesamowite' historie jakie to on przeżył rzeczy i co osiągnął.. Wszystkiego miałem się dowiedzieć na szkoleniu. Po chwili przyszli jacyś inni młodzi ludzie i przydzielili mi trenera. Spoko gościu naprawdę, w sumię tak jak większość tych młodych wykorzystywanych ludzi. Co ich tam trzyma to nie wiem.. Zdziwiony byłem strasznie, że nagle mnie zabrał i wyszliśmy przed budynek, wchodząc do samochodu. Od 11 do 19 łaziłem z nim i przyglądałem się tej pracy, coś tam mi tłumaczył itp. Odrazu mi taka praca się nie spodobała ale pomyślałem, że dla takiej kasy to się trochę pomęcze. Byliśmy w biurze o 20. Stwierdziłem, że podpiszę tą umowę ( mój błąd!! ). Tylko, że ta umowa gów no zawierała, i nawet nie dali mi tego wszystkiego do końca przeczytać, uśmiechając się głupkowato. Dobra, miałem być następnego dnia wcześniej. Dostałem rozwalającą się teczkę z tp ( żenada..) coś mi tam jeszcze wystłumaczył mój trener i nagle przyszła szefowa, wszyscy stanęli w kółeczku i zaczął się poranny mobbing, ćwiczenia. Na początku myślałem, że no spoko, nawet sympatycznie sobie dżusują. Ale później jasne dla mnie było, że robią wodę z mózgu.W ten dzień przez 10,5 godz. łaziłem i nic nie podpisałem, czyli jak to się później okazało te godz w pełnym słońcu miałem za darmo. Jak wróciliśmy każdy przybił mi piątkę i się pytał jak poszło. Oczywiście baznadziejnie na co oni odrazu, że nie mogę mieć takiego nastawienia bla bla bla zupełnie nagle inni ludzie.. Dobra, sobię myśle, że przyjdę jutro i się zobaczy. No i przyszedłem pojachaliśmy jakieś 40km od Wrocławia, 34 stopnie, jakaś masakra. Kurde udało mi się podpisać dwie umowy na początku ale następnę godziny były całkiem bezowocne. Stwierdziłem,że taka praca nie ma sensu, nie opłaca się harować tyle godzin i czasem mając szczęście trafic na kogoś kto ma tp. Ja nie miałem zamiaru ludziom którym się to nie opłaca wciśkać jakiś kit. Powiedziałem, że rezygnuję po rozmowię z koleżanką która równierz się nad gtym zastanawiała. Opowiedziała mi o tym wszystkim co tu pisaliście, L4 od lekarza, pranie mózgu itp. Co najlepszę? Będąc te 40km od biura gdy menager się dowiedział, że rezygnuję, zaczął mi ubliżać i wchodzić na ambicję. Na koniec wskazał mi kierunek i powiedział, że tam jest pkp i mogę sobie nim dojechać do miasta (!). Chyba niespodziewał się, gdyby coś takiego jednak przeszło to mieliby przesrane gdybym zadzwonił na policję. Mają obowiązek spowrotem zabrać mnie do biura bo jeszcze umowy nie zerwałem! Zdziwiony wielce pytam czemu niby nie mogę jechać z nimi jechać, a on na to, że z moim nastawieniem będę zniechęcać grupę i ją demoralizować. Poje bany. Ale zadzownił mu tel. i gadał przez 10min jakoś ( przez ten czas szeptałem z koleżanką, bluzgając na tą firme i tego człowieka ). Wrócił i nagle zmienił zdanie ( widać było, że dowiedział się, że nie może takiego czegoś robić ). Poszedłem z kol na obiad i dalej gadaliśmy o tej całej sprawie. W dup ie mam juz te niby 60zł, bo pewnie i tak ich nie dostanę, wychodzi że przepracowałem jakieś 32 godz dla 60zł a nawet 30zł bo w okresie szkolenia mniej płacą ( mimo,że co innego mi na początku powiedzieli). Nie dajcie się oszukać, chyba że lubicie zapier dalać po 10 godz dziennie i macie szczęście w oszukiwaniu ludzi. Pozdrawiam wszystkich co zrezygnowali z tego gów na bo inaczej nie da się tego nazwać. Mógłbym jeszcze wiele napisać o tym co słyszałem ale większość była już wczęśniej u innych wypowiedziana. Mam nadzieje, że każdy kto odpowie na tą ofertę najpier poszuka opinii w internecie. Żałuje, że ja tego nie zrobiłem bo tylko straciłem dużo czasu i nerwów, oraz nic nie zarobiłem, bo szczerze wątpie w to, że po 150 dniach dostanę tą kasę. Możliwe, że mi powiedzą, że klijent zrezygnował ale chu j w to. Strzeżcie się takiej pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koki Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 19:57 odradzam ! nie warto nawet tam jechać ! nie traćcie czasu ! Znalazłam ogłoszenie to tam zadzwoniłam i umówiłam się na rozmowę, która trwała 5 min. Oczywiście nic konkretnego się nie dowiedziałam. Kazali przyjśc następnego dnia. Wtedy miałam dowiedzieć się więcej. Przyszłam na godzinę 10.30. na szkolenie. Usiadł z nami "szef" i nie powiedział nic o pracy i warunkach. Siedzieliśmy ok. 30 minut i słuchaliśmy szefa narzekającego na swoją rodzinę i ludzi oraz strzeszczającego swoje jakże wspaniałe i bogate życie. Następnie zapoznano nas z innymi pracownikami. Wyszliśmy na dwór za nimi i nadal nie wiedzieliśmy o co chodzi. Pojechaliśmy na jakieś osiedle i tam okazało się że mamy chodzićpo ieszkaniach i podpisywać umowy na telefon. Dodam od razu, że pracownicy stosowali różne metody, byle tylko podpisać umowę. Kłamali i oszukiwali (zwłaszcza starszych ludzi). Po 10 godzinach wróciliśmy do "biura" (brudnego, śmierdzącego). Szef nie przedstawił mi żadnej oferty, nie powiedział jak to bedzie wyglądać (zaroki, godziny itd) tylko kazał od razu podjąć decyzję. Nie polecam ! ludzie nie traćcie czasu nawet na rozmowę ! Chyba, że nie oczekujecie szacunku od szefa oraz potraficie wciskać ludziom kit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaus Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.10, 05:53 Ponad rok temu byłem w tej firmie na rozmowie. Po powrocie do domu postanowiłem sprawdzic firmę w internecie trafiłem oczywiście na to forum co uratowało mnie przed ogromną stratą czasu. Od tego czasu przybyło tu ponad 50 postów i prawie wszystkie są zdecydowanie negatywne. A te wypowiedzi, które próbują bronic imienia firmy są tak żałosne i chamskie, że tylko pogarszają wizerunek tego kołchozu. Moja propozycja jest taka. Ludzie, którzy czują się pokrzywdzeni przez inter glob powinni się zorganizowac i podjąc walkę z tymi oszustami. Nie chodzi tu tylko o was ale o wielu młodych ludzi, którzy mogą tam trafic w przyszłości i tym samym mocno zawieśc się na samym początku swojej kariery zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xxxx Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: 83.2.220.* 12.08.10, 22:46 witajcie ;p Firma inter globs czy tam activ frogs to banda oszustów. Tj wiekszosc twierdzi lewe ogloszenia z brakiem jakiejkolwiek szczerej informacji ,tylko po to aby rekrutowac nieswiadomych kandydatow . Ogromne problemy z wypłatami ,zdarza sie ze trzeba czeakc na nedzne grosze nawet 150 dni ,doslownie smiech na sali . Szefostwo to tez totalna porazka ;p Wymagaja profesjonalizmu od innych ,pomimo jego braku u nich samych.Nie zycze nikomu współpracy z ta firma ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 20:57 Trzeba bylo baranie czytac co podpisujesz!!!! a teraz placzesz na forum;)))) moze wpierw idz z mamusia niech ci umowe przeczyta w przyszlej pracy lewusie;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.10, 23:11 O po niezwykle wysokim poziomie kultury wnioskuję, że jesteś pracownikiem tej pseudo firemki. Na szczęście odpowiednie orany już się zainteresowały waszym kabarecikiem. Także do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.10, 11:55 Bardzo się cieszę;)) Na szczęście organy działają w obie strony:)) więc do zobaczenia! I nie opieraj życia na domysłach;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 21:38 KKK możesz zdradzić jakie 'organy' bo bardzo mnie to zaciekawiło....poważnie ktoś zajął się tą sprawą? Bo jeśli tak to będzie to jedna z lepszych wiadomości :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.10, 19:36 Dużo pisania o oszustach, o tym jak wrabiają ludzi (Standard w tej firmie) Nikt nie wspomniał o aferach, o wyciąganiu rachunków telefonicznych ze skrzynek pocztowych, o pisaniu lewych umów i co najważniejsze PODAWANIE SIĘ ZA TELEKOMUNIKACJĘ POLSKĄ. Ktoś powinien się nimi zająć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.lanet.net.pl 13.10.10, 12:29 Byłem dziś w tej firmie, nie podają się już za interglob ani active frogs, na ścianach widnieją tabliczki a oni się wypierają że stara firma nie zdjęła ;D Teraz pracują rzekomo pod nazwą 'MULTICOM" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 16:45 łoooo sprytne, nie powiem...musieli się nieźle napierdzieć wymyślając wyjście z tej beznadziejnej dla nich sytuacji, ale nie ma problemu :) Jeśli trzeba będzie to osobiście założę nowe forum, w którym będę odsyłać do tego forum ;) więc prosiaczki długo się nie nacieszą;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca zawodowy Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.punkt.opole.pl 15.10.10, 11:01 czytam te wszystkie wypowiedzi i zastanawiam się ile jeszcze jadu przeleje się w internecie zanim wyjdziecie z epoki kamienia łupanego do cywilizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 14:44 doradcą zawodowym to ty jesteś chyba tylko z "nick'u". Ale pomogę ci w uzyskaniu odpowiedzi na twoje pytanie. Faktycznie komentarze i opinie nie są zbyt pozytywne...ale nie są też wyssane z palca. Więc jakakolwiek próba obrany tej firmy, przynajmniej dla mnie, jest śmieszna. Jad - jak to określiłeś drogi doradco - będzie przelewał się tak długo jak długo będzie istnieć firma Activ frogs czy już teraz ponoć multicom (łatwiej było im zmienić nazwę niż podejście do zleceniobiorców). Ja mogę przestać wchodzić na to forum (ZAWSZE używam tego samego nick'u więc wiadomo, które wypowiedzi są moje). Również mogę 'przebranżować' się na, tylko i wyłącznie, czytanie wypowiedzi. Z tym, że za kilka dni i tak pojawią się nowe komentarze... W poniedziałek, wtorek, środę etc. zostanie oszukana kolejna osoba. Kolejna osoba pójdzie na rozmowę przekonana, że będzie starać się o stanowisko w dziale obsługi klienta, dziale marketingu itp. Kolejna osoba podpisze umowę nie czytając jej - bo Wiktor czy Sylwia już się o to postara, żeby do tego nie doszło. Kolejna osoba będzie myślała, że będzie miała podstawę plus prowizję a o tym jak jest naprawdę można przeczytać w poprzednich komentarzach. Kolejna osoba będzie myślała, że netia współpracuje z TP i nieświadomie (na początku) będzie oszukiwać ludzi...kolejna osoba zostanie zmieszana z błotem, poniżona i wyzwana od leni, gdy któregoś dnia przyniesie kilka umów mniej... I długo mogłabym wymieniać o tym co 'kolejna osoba....' Więc jak wspomniałam, każdy kto wypowiedział się do tej pory -włącznie z moją skromną osobą, może przestać już 'przelewać jad' ale za kilka dni na tym forum pojawią się nowe 'osoby' - nowe o s z u k a n e 'osoby'...które w odpowiedni sposób wypowiedzą się na temat firmy, tego co widziały, co usłyszały, co przeżyły.... Odpowiedź na twoje pytanie padła już wyżej... >Jad - jak to okresliłeś drogi doradco - będzie przelewał się tak długo jak długo będzie istnieć firma Activ frogs czy juz teraz ponoć multicom< ...i tu się powtórzę...bo łatwiej było zmienić nazwę firmy, niż podejście do zleceniobiorców. Nigdy tez nie zapomnę jak Sylwia z taka kpiną w głosie, pogardą wręcz powiedziała odnoście chłopaka, który mówił jej, ze nastawił się na pracę w dziale marketingu(bo tak było w ogłoszeniu). A ona na to: 'no co chodzi od drzwi do drzwi to robi marketing...kreuje wizerunek firmy? Kreuje." Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GP Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: 213.241.61.* 19.10.10, 10:02 Dzisiaj idę do PIP zgłosić iż pracowałem tam na czarno i mam to na piśmie od nich. A najlepsze jest to ze pracowałem tam 18 miesiecy a "manager" na koniec powiedział mi ze moge jedynie w "mordę dostać". Dlatego im nie podaruję bo wszyscy tutaj psioczycie na tę firmę a nic nie robicie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potencjalna pracow Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.centertel.pl 20.10.10, 19:40 Witam wszystkich też byłam na rozmowie w tej firmie która się przekształciła an Netię, Masakra jednym słwem to wielcy oszuści i mam nadzieję że kiedyś za to odpowiedzą. Nie jedźcie tam bo szkoda czasu chyba że chcecie przeżyć przygodę to proszę . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supergosc Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: 81.219.201.* 20.10.10, 23:38 Normalnie pełna rewelacja;))))) taka kasa:)))) a "manager" nie ma audi A8 bo ma za wąski garaż;))))i ma tylko audi A6 chyba tylko w internecie ogląda;))) i jest podwójnym magistrem nawiasem chyba z łopatologii;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.blt.pl 21.10.10, 17:24 hm. to samo co sprzedaz perfum na ulicy. robienie ludzi w c.h.u.j.a. nie da sie inaczej powiedziec. zeby zarobic trzzeba klamacmtragedia. ja sie w ladowalam w perfumy, prawie, z glupoty.teraz widze ogloszenie 500zł tygodniowo to juz wiem, ze to te perfumy. nie mowia na czym polega praca itp wszystko owiane wielka tajemnica...chbya mysla ze ludiz sie na to nabieraja. a ludzie tam? debile i chamy. poki udawalam ze chce pracowac byli cudowni 'ach firma placi za obiad, firma placi za to za tamto, jak powiedzialam ze jednak podziekuje skrytykowali mnie za prace z mcdonaldzie (pracowalam tam majac 16 lat, jedyne miejce gdzie przyjmuja mlode osoby, nieletnie.)to tych perfum psozlam majac 18 lat, niechcacy. szukajac pierwszsej pracy. mile nie podzialalo to probowali na zasadzie inna praca to siara. coz. to juz mnie utwierdzilo w przekonaniu ze nie chce tam pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlette88 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 19:32 Podpisując umowę zlecenia (zakładam, ze każdy wie na czym umowa zlecenia polega) zgadzasz się ze wszystkimi warunkami jakie zawarte są w umowie. Warto ją przeczytać, bo nie ma później tłumaczenia "bo nie doczytałem". Składając podpis składasz jednocześnie quasi oświadczenie, ze zaznajomiłeś się z warunkami i zgadzasz się na nie. W przypadku activ frogs przeczytanie umowy graniczy z cudem bo szefostwo zdając sobie sprawę z jej fatalnych warunków po prostu uniemożliwia to na wszelkie możliwe sposoby. Jednak nie podlega to pod sąd pracy - bo to nie umowa o prace;) pip i te sprawy raczej tez się tym nie zajmują, gdyż jest to umowa cywilnoprawna. Swoich praw można dociekać w sądzie cywilnym, z tym, że jaka młoda osoba (bardzo często studiująca) zdecyduje się założyć taką sprawę. Dwa - jak myślicie, kto będzie miał lepszych prawników...? Zastanawia mnie jak to się stało, że GP pracowałeś tam na czarno? Wszystko można o nich powiedzieć, ale podpisanych umów to oni raczej pilnują. Nie jestem pewna, ale pamiętaj, że Ty tez poniesiesz konsekwencję pracy na czarno. Na pewno mniejsze niż oni, ale musisz też się z tym liczyć. Najlepszą formą zemsty w tym przypadku jest trip do Urzędu Skarbowego:) Oni zawsze mogą zrobić kontrol a pod wnioskiem nie trzeba się też specjalnie podpisywać....;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piękne chwile;))) Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.10, 23:13 Nasze Prawo ma luki które oni wykorzystują to czemu my ich nie możemy?;) długa historia;)) Poza tym jest jeszcze sama Netia która broni się przed takimi jak oni i usówa ze swych szeregów choć oni nie są z netią bezpośrednio związani bo kto by chciał;))))))..... Dalej nie mogę pisać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilka Re: INTER GLOB we Wrocławiu hihihi IP: 178.56.123.* 22.10.10, 20:55 hahahahah, jesteś "mistrzem"! w momencie: wąskich różowych usteczek juz nie wytrzymałam i wybuchnęłam śmiechem! pamietaj kolego! w życiu piękne sa tylko chwile:)))) ..........pozdro!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piękne chwile;))) Re: INTER GLOB we Wrocławiu hihihi IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.10, 23:05 O widzę,żę szefostwo tu też zagląda:))) super przynajmniej wiedzą co się święci:) Pseudo szefowa;)) o wow właśnie odkryłem w "momencie" że ma większy tyłek od mojej szafy i ten klosz który nosi na głowie:) poprostu szał.... Wiem,że umowa zlecenie podlega tylko pod pozew cywilny.... W sumie to nie mógłbym nawet złożyć takiego wniosku w PIP ale i to jest ważne! Miałem z nimi dwie umowy i owa druga skończyła się.... miesięcy temu. Umowa zlecenie może też być zawarta ustnie ale musi być potwierdzona na piśmie czego nie mam i druga rzecz mogę zakładac ze następna umowa powinna być o prace i takowe sugestie otrzymałem;)))) z tego tytułu PIP pofatyguje się do nich wraz z urzędnikiem US. Poza tym to nie tylko PIP i US jeszcze będzie niespodzianka o której przeczytacie a może obejrzycie;) Konsekwencje jakie?;)))) Przecież nie poszedłem do PIP z marszu wpierw zasiegnałem porady;)) Jest jeszcze takie coś jak mobbing....daleko szukać chętnych o poświadczenie nie muszę ot to forum. Rzeczywiście w życiu piękne są tylko chwile;)))))))))) Pozdro!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: INTER GLOB we Wrocławiu hihihi IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.10, 16:45 I co łyso ci?;)))))) pierwszy sukces kontrola w trakcie i co najlepsze;) to juz pewnie wiesz flondro lewy podpis wiec ktoś beknie ha ha ha tak masz racje w zyciu piekne są tylko chwile;))) pozdro;} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaNik!!! Multicom IP: *.e-wro.net.pl 14.11.10, 13:45 Pieprzona firma zamiast wprost napisać w ogłoszeniu, że potrzebują ludzi do akwizycji Netii, to ściema, że do działu obsługi klienta, działu handlowego a nawet działu technicznego, zmarnowałem tylko pieniądze na dojazd i czas. Dobrze, że znalazłem to forum bo pewnie, bym biegał jak idiota po klatkach i nagabywał ludzi do wzięcia tego gówna. Informacja dla następnych osób firma nazywa się juz "MULTICOM" a nie INTER GLOB czy ACTIV FROGS omijajcie to łukiem większym niż równik, bo takie firmy to manipulanci i złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Multicom IP: *.40.64.253.sub.mbb.three.co.uk 22.12.10, 18:21 Sluchajcie, dlugo pisac o tych szmatach. Na poczatku to wyglada tak jak pisza. Wszystko swietnie fajnie, wchodzisz, grubas Ci mowi ze masz do wyboru kilka dzialow, handlowy, kur.. jakis techniczny czy co tam jeszcze. No to myslisz zajebiscie, fajna robota. Jeszcze powie o kasie, ze zarabia sie tam od 1300-2800zl no to juz calkiem. Moge was zapewnic ze nikt tam nie zarabia nawet 1500zl miesiecznie. Praca polega na bieganiu z klatki do klatki i wciskaniu ludziom kitu ze jakas zmiana prawa telekomunikacyjnego, jakies modernizacje lacz itd. Najbardziej to mi szkoda starszych osob ktore to nieswiadomie podpisuja umowy przechodzac z socjalnego TP(28zl) na najnizszy w Netii (49zl) gdzie przy rozmowie sie pytaja czy musza, bo pieniedzy nie maja, a konsultanci na to: No przykro mi to tylko moja praca. Ogolnie jezeli chodzi o ekipe to tak: sekretarka moze niezbyt piekna, ale przesada zeby ja wielorybem nazywac, bo wydaje sie spoko. Ekipa akwizytorow, ludzie naprawde zajebisci, polewkowi i pelni pozytywnej energii. I teraz przejdziemy do szefostwa. Z pozoru niby dwa grubaski chcace dla wszystkich dobrze, szef, ktoremu na kazdym stopniu brak kultury, caly czas pie... glupoty ile to on nie przezyl, ile umow pisal, jak wszystko ma w dupie, ile kiedys panienek na imprezie ruchal itd. Ogolnie pajac. Szefowa gadane ma w ch..., tak bardzo jak potrafi byc wredna. Ogolnie to firma bez perspektyw, bez szans do zarabiania pieniedzy i duzo by wymianiac. Jak chcecie to mozecie jechac sie tam troche posmiac ale szkoda czasu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: low battery Re: Multicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 20:36 Co tu dużo pisać szkoda mi już klawiatury na to wszystko bo jak sobie policzyłem to wyszedłem na zero.. zarobki od 1300 do 2800 na początek a w efekcie nawet do 12tys. heheh.totalna bzdura Biegasz jak pies po osiedlach od rana czasem wracałem do domu o 21, 22 raz się nawet zdarzyło że byłem po 24. bo zebranie trenerów obowiązkowe kur... Grubas czyli menager fakt obleśny ale jak to mówił za kaczki nie dostał magistra z psychologi no racja gość potrafi manipulować ludźmi. na rozmowie kwalifikacyjnej mądrym odrazu dziękuje a głupim wmawia ze czuje w nich potencjał i widzi ich jako prowadzących swoje placówki i żeby cie jeszcze nakręcić to ci wmawia że będziesz miał przyśpieszony kurs na asystenta. co jet fajne w tej pracy to atmosfera i konsultanci naprawde spoko ludzie ale nie wszyscy bo i konfitury ku... tez sa jak wszędzie. Życzę wszystkim poszukującym pracy żebyście nie trafili w to bagno...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightmare Re: Multicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 23:55 Nie trzeba mieć magistra czy nawet licencjata żeby umieć manipulować ludźmi. Wystarczy kilka dobrych lektur lub/i szkolenie oraz troche praktyki. Ten koleś to idiota...twierdzi, ze jest podwójnym magistrem! A założę się, ze nie ma ani jednego tytułu...w ogóle jeśli ma średnie wykształcenie to jest dobrze bo ten ciec nie zna nawet podstaw ortografii:/ P.S. wpisując w wyszukiwarkę google 'multicom' (ponieważ zmienili nazwę) i tak na samej górze wyświetla się to forum. To dzieki temu, że w swoich komentarzach wpisujecie właśnie nową nazwę 'firmy' - MULTICOM ;) i wujek google ładnie to wyszukuje :) - nie bedzie więc potrzeby zakładania nowego forum. a więc dla nowych: MULTICOM TO JEST TO SAMO CO ACTIV FROGS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes:D Re: Multicom IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 22:42 No to tak. Robilem w tej firmnie dlugi czas. Kurwa jakims jebanym trenerem bylem ze niby swoich ludzi moglem przyjmowa na grupe, wkrecali mi ze malym managerem jestem a i tak nic nie mialem do powiedzenia bo za mala glupote mnie zwolnili i jeszcze szantazowali. Ogolnie to tak. W firmie panuje mobbing. Prezes ma taka presje na swoich pracownikach. Nagrywa sie na poczte jakimis obrazajacymi slowami i pozniej mowi ze to zarty. Szantazuje ze jak nie wrocisz na biuro ze sztuka czy dwoma (gdzie ludzie nie chcieli podpisac umowy) to Cie zwoli, ze masz sie pakowac itd. Porazka. Nigdy sie w to nie pakujcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Multicom IP: 46.112.163.* 14.01.11, 08:46 Faktem jest, że praca w tej firmie jest porazka. Zarobki o których mowia to jedna wielka sciema, chociaz znam kilka osob ktore rzeczywiscie sporo zarabiało ale to tylko i wylacznie przez walki ktore wkrecali ludziom i to było spory czas temu. Co do sekretarki to była tam jedna "orka" ale nawet one co kilka miesiecy sie zmieniaja bo wcale nie zarabiaja kroci, wrecz przeciwnie. Sylwia jak i Wiktor nie lubia byc stratni wiec nawet one sa wykorzystywane. Jedyne na co nie mozna narzekac to atmosfera, bo wiekszosc ludzi ktorych tam poznałam byla zaje***sta:) Z niektorymi mam nawet kontakt do dzis mimo tego ze dluuugo tam juz nie pracujemy. Kłamstwa szefostwa i "manipulacja" szybko wychodzi na jaw, tylko ze jezeli juz ktos wejdzie w to bagno to niekiedy ciezko sie z niego wydostac....jezeli ktos potrzebuje ciaglości jesli chodzi o gotowke to mysl o czekaniu 3 miesiecy na cokolwiek i to tez w bardzo okrojonej wersji nie jest zbyt fajna wizja, wiec ludzie sie meczyli czekajac az szefostwo samo postanowi ich zwolnic...niestety znam tylko jeden taki przypadek, a straciłam tam troche czasu. O samym szefostwie mozna by było sie rozpisywac...to po prostu temat rzeka... Ogolnie nie polecam nikomu, strata czasu, zdrowia i pieniedzy bo nie podpisujac umow nie zarabiasz (w sumie to nawet podpisujac to i tak nie jest powiedziane ze zarobisz), a jeszcze na tym tracisz (dojazdy itp) Tak wiec Integ Glob, Activ Frogs, Multicom czy jaka tam nazwe firma przyjmie za kilka miesiecy jest firma ktora nie warto nawet zawracac sobie głowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC OPOLE activ frogs multikom... Anita olesz.. netia IP: *.citysat.com.pl 14.02.11, 20:41 oddzial w opolu to jeszcze większe złodzieje, a pani szefowa Anita O. dobra i miła jest tylko jak sie u niej pracuje i zarabia na nią pieniądze... jak masz po kilka umów dziennie to jest miła i dobra. rozmawia, zartuje itp. a jak zaczyna Ci źle isc sprzedaz, chocby 2 dni z rzędu nie przyniesiesz umowy to sie zaczyna... męczy psychicznie, naciska, jest obrażona... źle źle źle... okropna firma... okropna szefowa... jak sie zwolniłam to ani grosza nie dostałam.. po pol roku czekania na pieniądze nawet nie odebrala ode mnie telefonu. dzwonilam przez tydzien i łaskawie go nie podniosła..!!! biura tez przede mną nie otwarła...!! wkoncu z nią porozmawialam. i co sie dowiedzialam?? z moich wyliczen wyszlo ze powinnam lekko dostac 1.5tys zł. a ona na to ze niestety ale ani grosza mi nie da bo wyrównianie bylo.. a powiem jeszcze ze nigdy ani jedna podpisana przeze mnie umowa nie odpadła. zawwsze ludzie potwierdzali podpisanie umowy.. i internet/telefon byl u nich zakladany... poprosilam aby wyslala mi ktore umowy nie doszly do realizacja lecz niestety na to sie nie doczekalam... czas cos zrobic z tą firmą... bo nie ja pierwsza i nie ostatnia zostałam oszukana. a kto sie na tym wzbogaca?? no wlasnie.... LUDZIE KTÓRZY ZOSTALI PRZEZ TĄ FIRME OSZUKANI PISZCIE!!! BO TO UCHRONI WIELE LUDZI PRZED STRATĄ CZASU!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bluzgacz666 Re: OPOLE activ frogs multikom... Anita olesz.. n 22.02.11, 23:47 nowy wątek o firmie z tym że oddzial w opolu. forum dostepne tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,65,122194999,122194999,OPOLE_activ_frogs_multikom_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.11, 11:23 Czytam i czytam Wasze wypowiedzi na temat tej firmy i zastanawiam się - dlaczego nikt nie zgłosił sprawy do PIP? Tę "firmę" powinni także skontrolować, obok Pip-u i US, strażacy i Sanapepid. Warunki uwłaczają każdemu, kto tam się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Braveheart Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: 212.160.172.* 18.02.11, 11:54 Jak to nikt-jak JA :)) już kontrolę PIP-u mieli jeszcze czeka ich PPOŻ i US i pomyślę nad sanepidem;)) oraz złożyłem doniesienie do prokuratury w sprawie tej "firmy" ze względu na postępowanie nie mogę napisać o szczegółach. Chodzi o "podpisy" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.11, 19:51 Brawo, skończy się naciąganie naiwnych klientów, wykorzystywanie naiwnych ludzi, którzy chcą zarobić nie wiadomo jakie pieniądze. Drugi ważny element - wychowawczy - żadne cwaniactwo nie pozostaje bezkarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumaty Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.connecta.pl 18.03.11, 03:42 Ku przestrodze. Witam wszystkich. Dzisiaj też zadzwoniłem pod numer 71326526 i od razu zostałem umówiony na jutro na godzinę 12 na rozmowę kwalifikacyjną(też się zdziwiłem że tak od razu i w ogóle). Kiedy rozmawiałem z panią z sekretariatu i spytałem co to za firma i czym się zajmuje ponieważ ogłoszenie zawierało tyko treść "Młodych dyspozycyjnych do pracy od pon-pt 10-18 71-3726526" otrzymałem wymijającą odpowiedz "Jesteśmy firmą zajmującą się branżą multimedialną" po czym szybka zmiana tematu i pytania od szanownej pani " w jakim pan jest wieku? Jaką szkołę pan ukończył? Czy mieszka pan we Wrocławiu?" tymi pytaniami przyznam szczerze zostałem rozproszony i nie spytałem o nazwę firmy. Własnie jakąś godzinkę temu coś mnie tknęło że skoro mam adres i nr telefonu to pewnie wujek Google ma dla mnie nazwę owej firmy. Faktycznie po wklepaniu adresu i nr telefonu wujek "G" podał mi szybciutko nazwę firmy a co za tym idzie trafiłem na to forum i dzięki bogu:) bo już dzisiaj wiem że jutro nawet nie będę marnował czasu na to żeby pomyśleć że może jednak pójdę na tą rozmowę. Wiem że ludzie na tym forum piszą prawdę ponieważ dzwoniąc pod nr tel. na innym ogłoszeniu tym razem dział techniczny okazało się że to ta sam firma i nie dość tego to faktycznie pani też mnie na godzinę 12 zapraszała> Na litość boską ludzie piszący takie ogłoszenia opanujcie się i wejście się w garść, nie marnujcie nam szukającym pracy czasu. Napiszcie po prostu w ogłoszeniu o co kamman. Nauczka dla mnie? Jeśli nie jest jasno napisane w ogłoszeniu z czym mam do czynienia to nie łudź się na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA 21LAT Dziękuję WAM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 17:30 dzisiaj też wykręciłam magiczny nr tel. no i nie powiem ucieszyłam się z tego zaproszenia na ową rozmowę bo dość długo szukam pracy. i też jak kolega coś mnie tkneło dlaczego nie ma nazwy firmy więc wstukałam ulicę i nr tel w google i trafiłam tu...i bardzo dziękuję wam za te posty teraz wiem na czym stoję no i oczywiście nigdzie nie jadę, a i tak mam strasznie daleko bo mieszkam w Kątach Wrocławskich.. świetnie że są tacy ludzie jak wy .... no i ostrzegam tych którzy jeszcze tam nie dzwonili nie bierzcie pod uwagę nic gdzie nie ma nazwy isidziby firmy ani nic konkretnego napisanego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fandorin Re: Dziękuję WAM! IP: 83.238.59.* 30.03.11, 18:55 Madzia trzeba było jechac. Wiem, że z Kątów to kawał drogi ale jak wiesz o co kaman to można sobie zrobic niezły kabaret. Zwłaszcza z tego głupka w szelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rymowanka active frogs IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.11, 20:13 Pracowałem w tej Firmie brzęczących żab, tak brzęczały, że grubemu szelki spadały, teraz pracują tam same lezby i pedały, a grubas jest bardzo mały. Szczerze odradzam tą firmę, chyba że ktoś lubi ściemę i za nią przepada niech leci co sił do tej firmy bo grubemu kondycja spada, ale słyszałem że zęby sobie wstawił i nieźle kutasem murzyna się bawił. pracuje tam tez pani sylwia kochana co gębę ma niewyparzoną od rana, a ta służebnica pańska pojebana zgrana z boczkami tłustymi też od rana i tak ta baja w manipulacji trwa aż nie legnie w ruinach willa ta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan-braveheart Re: Dziękuję WAM! IP: 212.160.172.* 29.04.11, 16:53 Słuchajcie dobra wiadomość w owej "firmie" pracują już tylko dwie osoby. Otóż mają problem z zatrudnieniem nowych pracowników dzięki temu forum i nie tylko...:)) Pani "menager" gdy to przeczyta będzie wiedziała o co chodzi;)) Optymistyczna wiadomość ze obecni pracownicy zwalniają się;)) Wreszcie pan "menager" będzie mógł pokazać co potrafi podobno 10 umów w 3 godziny. Fizycznie dla tego pana nie wykonalne z jego szczupłą sylwetką;)) oraz problemami.... Może jedynym ratunkiem pozostaje pani asystent "menager-a" choć ostatnio ma problemy z pisaniem umów tak słyszałem i ich jako....;)) Wszystko co tu napisałem to wiadomości które mnie doszły od byłych pracowników więc są wiarygodne bo z pierwszej ręki. Pozdrawiam i piszcie i jeszcze raz piszcie by unikać takich "firm" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dziękuję WAM! IP: *.citysat.com.pl 29.04.11, 23:13 a która to "pani asystent menadżera" ta ktora miala biuro w opolu?? czy kto inny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sługusy walenie w ch.... IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.11, 20:36 Bezcenne chwile gdy pan prezes plujac sie opowiadal historie o bokserze z podwojnym magistrem. Problem w tym ze na dyplomach brak tytułów. Ponoć ryba psuje sie od głowy..... cytat szefostwa skoro już macie jednego pracownika to w was jest problem najwidoczniej. dobra szokad pisac frajerstwo i tyle.... ludzie spoko ale wiktorku przeczytaj te ostatnie posty bo to ze zeby sobie wstawiłes lepszego czlowieka z ciebie nie uczynia a i tak jestes grubym oblesnym chamem z polamionym garniturem i tylko marki netii szkoda........ orka rules Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: walenie w ch.... IP: *.internetia.net.pl 11.05.11, 09:45 Wlasnie wrocilem z rozmowy wstepnej jutro od 10-18 i tak sie zastanawiam teraz czy zadzwonic i odwolac czy poprostu nie isc i ch... xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomysłowy Dobromir Odszkodowanie za zakaz konkurencji !!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.11, 11:45 Może i Wam się należy g.infor.pl/gp/druki/praca/umowy/pr_umowy13.pdf Wiktorku ukręciłeś sam na siebie bata tym zakazem konkurencji, a niby taki inteligentny i wszechwiedzący jesteś, bo wszystkie rozumy pozjadałeś, przez to może ta nadwaga ...... żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Uwaga uwaga firma zmieniła lokum od 1 lipca !!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.11, 14:50 Uwaga uwaga firma zmieniła lokum od 1 lipca, więc nie znajduje się już na starej lokalizacji, czyli Kościerzyńska 1A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Uwaga uwaga firma zmieniła lokum od 1 lipca ! IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.11, 09:42 Nowy adres to ul. Kniaziewicza 7, więc uważajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grubson Re: Uwaga uwaga firma zmieniła lokum od 1 lipca ! IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.11, 21:42 Nowa lokalizacja znajduje się przy ulicy Kniaziewicza 7 we Wrocławiu, wejście od podwórka (do piwnicy), stare strzałki, które były przy ulicy kościerzyńskiej z napisem Activ Frogs, zastąpiono teraz napisem Biuro handlowe pn. - pt. 10-18, kolejna ściema tej firmy, krętactwo, itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: news Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.219.110.187.devs.futuro.pl 28.08.11, 23:15 PRZENIEŚLI SWOJĄ NORĘ NA UL.KNIAŻIEWICZA 9 I NAZYWAJĄ SIĘ TERAZ JAKO BIURO HANDLOWE;)) PRZESTRZEGAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.13, 22:25 Siemka nie wiem czy ktos jeszcze ze starej ekipy czyta to forum ale jak tam u was ludzie pozmieniało sie zapewne Pozdrawiam i czekam na jakis sygnał od was MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olesniczanin Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: 87.204.195.* 26.02.14, 23:46 jezeli ktos szuka jeszcze tej trujki lub juz bardziej 4 a nawet 5 bo znalezli sobie pare osob wysoko postawianych w neti jedna nawet jest szefowa orek a druga to mezus pani a.... i ma z nia dziecko ale to pewnie nie jego, to moge powiedziec ze sa w budynku neti kolo wsb we wroclawiu ale jezeli chodzi o styl pracy to nic sie nie zmienilo tylko tyle ze kasa wieksza i bardziej pewna ale nadal trzeba patrzec im na rece Odpowiedz Link Zgłoś
klient184 Re: INTER GLOB we Wrocławiu 02.07.14, 21:50 Jak wygląda sytuacja obecnie ? Od ludzi pracujących w Netii dowiedziałem się, iż: po 1. Państwo Sylwia K.L i Wiktor K. nadal pracują jako Liderzy a ich system pracy nic się nie zmienił. po 2. Partner Pani Anity O. Pan Marek N. nadal jest przedstawicielem handlowym. Został lecz też zatrudniony brat Pani Anity O. Pan Michał O. który tylko teoretycznie podpisuje umowy z klientami ponieważ mieszka w Zamościu, a umowy podpisuje Pan Marek N. a następnie przepisuje je (podrabiając podpisy klientów) na Pana Michała O. Łatwo to sprawdzić, wystarczy jedynie klienta który podpisał oficjalnie umowę z Panem Michałem O. skonfrontować z Panem Markiem N. i zapytać czy to z nim podpisywał umowę. po 3. Pani Anita O. została dyscyplinarnie zwolniona za to, iż na umowach było wpisane co innego, niż klienci zamawiali. Pani Anita O. pracuje obecnie jako przedstawiciel handlowy w firmie BestGo !! Ostrzegam tak więc wszystkich przed podpisywaniem umów z nią !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olesniczanin 2 Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.14, 11:57 Z informacji od ludzi tam pracujacych wiem ze ci państwo juz ledwo zipia. Ich zastępcze biuro prowadzone przez Krystiana S. w Opolu padlo znaczy netia je zamknęła a we Wrocławiu pracuje 1-2 handlowców z pod ich skrzydeł a bardziej pletw nie licząc Nowickiego myślę że Netia tez ich niedlugo zwolni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: INTER GLOB we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.14, 20:46 bedzie ja przpowiedział Kononowicz "nie bedzie niczego" Netii tez Odpowiedz Link Zgłoś