marian1949 14.07.03, 18:09 Niektóre kosze na śmiecie z napisem ZDIK są przykręcane do chodników w poprzek ruchu pieszych, np. na ul. Mikołaja. To chyba nie jest mądrze. Panie Kiniorski, czy tak będzie nadal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebcat Re: kosze przykręcane 14.07.03, 19:03 To na pewno nie jest madre zwłaszcza ze nie wim czemu niektórzy jak wypiją to myslą ze kosz chce im coś zrobić i z nim walczą. Ja nie mam takich problemów,moze jestem jakis inny. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_kiniorski Re: kosze przykręcane 15.07.03, 14:07 Kosz na ul. Św. Mikołaja sprawdzimy - jeśli utrudnia poruszanie pieszym, zostanie przestawiony. Pomysł kotwienia pojemników na odpadki do podłoża nie wziął się z niczego - swojego czasu kubły na śmieci były najczęściej kradzionymi częściami tzw. (przepraszam za wyrażenie :-)) "infrastruktury komunikacyjnej". Pozdrawiam KK Odpowiedz Link Zgłoś
marian1949 Re: kosze przykręcane 15.07.03, 16:47 Gdzieniegdzie we Wrocławiu można zobaczyć kosze przykręcone do własnych płyt betonowych. Już nie uszkadza się dzięki temu płyt chodnikowych i w razie potrzeby można taki kosz przenieść na inne miejsce. Podobnie jest w Katowicach. Może by taką metodę stosować na szerszą skalę, a nie wiercić otwory w chodnikach i zabierać miejsce pieszym i rowerzystom (kosz powinien być w kąciku). Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: kosze przykręcane 15.07.03, 17:42 Jak chodnik jest z kostki to w razie przenosin mozna go z dwoma kostkami wycignąc i wzamian wsadzic nowe. Ale nikt nie bedzie wycigal smietnika z kostkami i potem w nowym miejscu rozbierał chodnik i probował wpasowac tam te kostki, tylko po to zeby nie wiercić nowych dziur. Strata czasu która i osczednosci przktycznie zadne. Odpowiedz Link Zgłoś