Dodaj do ulubionych

kosze przykręcane

14.07.03, 18:09
Niektóre kosze na śmiecie z napisem ZDIK są przykręcane do chodników w
poprzek ruchu pieszych, np. na ul. Mikołaja. To chyba nie jest mądrze. Panie
Kiniorski, czy tak będzie nadal?
Obserwuj wątek
    • sebcat Re: kosze przykręcane 14.07.03, 19:03
      To na pewno nie jest madre zwłaszcza ze nie wim czemu niektórzy jak wypiją to
      myslą ze kosz chce im coś zrobić i z nim walczą. Ja nie mam takich
      problemów,moze jestem jakis inny.
      • krzysztof_kiniorski Re: kosze przykręcane 15.07.03, 14:07
        Kosz na ul. Św. Mikołaja sprawdzimy - jeśli utrudnia poruszanie pieszym,
        zostanie przestawiony. Pomysł kotwienia pojemników na odpadki do podłoża nie
        wziął się z niczego - swojego czasu kubły na śmieci były najczęściej
        kradzionymi częściami tzw. (przepraszam za wyrażenie :-)) "infrastruktury
        komunikacyjnej".
        Pozdrawiam
        KK
        • marian1949 Re: kosze przykręcane 15.07.03, 16:47
          Gdzieniegdzie we Wrocławiu można zobaczyć kosze przykręcone do własnych płyt
          betonowych. Już nie uszkadza się dzięki temu płyt chodnikowych i w razie
          potrzeby można taki kosz przenieść na inne miejsce. Podobnie jest w
          Katowicach. Może by taką metodę stosować na szerszą skalę, a nie wiercić
          otwory w chodnikach i zabierać miejsce pieszym i rowerzystom (kosz powinien
          być w kąciku).
          • sebcat Re: kosze przykręcane 15.07.03, 17:42
            Jak chodnik jest z kostki to w razie przenosin mozna go z dwoma kostkami
            wycignąc i wzamian wsadzic nowe. Ale nikt nie bedzie wycigal smietnika z
            kostkami i potem w nowym miejscu rozbierał chodnik i probował wpasowac tam te
            kostki, tylko po to zeby nie wiercić nowych dziur. Strata czasu która i
            osczednosci przktycznie zadne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka