Dodaj do ulubionych

Kiedy tramwaje były niebieskie

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.01, 22:29
Od 90 roku różne firmy zamalowują nasze tramwaje i autobusy w pstrokate reklamy
jedni uważają, że to dobrze, że MPK dorabia do swojego marnego budżetu drudzy
uważają że to dobrze bo miasto jest kolorowsze. Co wy sądzicie na temat
zamalowywania pojazdów komunikacji miejskiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: Miętówka Re: Kiedy tramwaje były niebieskie IP: 156.17.221.* 26.04.01, 09:25
      Ja tam lubiłam niebieskie, to zresztą mój ulubiony kolor. Jeden z. Chociaż
      trzeba przyznać, że nie wszystkie sątakie złe...
      • Gość: mikhael Re: Kiedy tramwaje były niebieskie IP: *.ita.pwr.wroc.pl 24.05.01, 08:44
        tez mi sie zdaje ze lepsze sa niebieskie. bo to przynajmniej jest jakis
        charakterystyczny znak Wroclawia, tak jak np. w Warszawie sa czerwono-zolte
        • Gość: eLA Re: Kiedy tramwaje były niebieskie IP: *.ilot.edu.pl 24.05.01, 13:10
          Gość portalu: mikhael napisał(a):

> tez mi sie zdaje ze lepsze sa niebieskie. bo to przynajmniej jest jakis
          > charakterystyczny znak Wroclawia, tak jak np. w Warszawie sa czerwono-zolte

Niestety, u nas sytuacja jest taka, jak u Was. Były, bo juz nie są. Dla scisłosci
          kremowo-czerwone. Są obpaćkane wszystkimi możliwymi reklamami. I wcale mi się to
          nie podoba. A o Waszych niebieskich to kiedys przecież śpiewano piosenkę.
          Pozdrawiam

• Gość: Jarosz Re: Kiedy tramwaje były niebieskie IP: 195.116.104.* 23.05.01, 15:15
      Ja tam wprawdzie wolę tramwaje niebieskie, jednobarwne, niemniej przyznaję, że
      nie przeszkadza mi, jeśli reklama jest pomysłowa i estetyczna. To jednak musi
      być COŚ, a nie byle co. Niedawno przecież głośno było o projekcie tramwajowej
      reklamy... zakładu pogrzebowego. Pięknie, tylko kto by chciał (poza fanami
      makabry i nekrofilami, oczywiście) na co dzień jeździć do pracy czy szkoły
      karawanem? Nikt mi nie wmówi, że taka reklama byłaby pstrokata i "wiosennie
      świeża"...

Ze wspomnień: pamiętam, że pierwszy we Wrocławiu tramwaj reklamowy pojawił się
      na torach pod koniec lat 80., a była to całkiem ładna - nawiasem mówiąc -
      reklama Pewexu, jeżdżąca na linii "0". Ciekawostką był też m.in. tramwaj, który
      w 1991 r. reklamował Teatr Polski we Wrocławiu - jeden wagon Dużą Scenę, drugi
      Kameralną (Sceny na Świebodzkim jeszcze wtedy nie było). Pamiętam, że było to
      akurat wtedy, bo reklama zapowiadała np. premierę "Zemsty" Fredry, a ta się
      odbyła w październiku '91. Były czasy...
      • Gość: Rung Re: Kiedy tramwaje były niebieskie IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 23.05.01, 18:08
        Ja wolałbym niebieskie, jak w piosence, ale chyba się nie da :-(((
        Biznes to biznes.
        • Gość: choco Re: Kiedy tramwaje były niebieskie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.01, 10:00
          Z tramwajami to jszcze pół biedy,ale pomalowane autobusy naprawde utrudniaja
          życie.Te żółto-czerwone sa charakterystyczne i widoczne-z daleka widze ze
          jedzie autobus i moge pędzić na przystanek!! A te z reklamami sie nie
          odróżniają od ciężarówek i nigdy nie wiem co jedzie( to jest szczególnoie
          ciezkie dla okularników!)
    • Gość: JarB Re: Kiedy tramwaje były niebieskie IP: *.dawid.uni.wroc.pl 24.05.01, 10:55
      A mnie najbardziej denerwuje (żeby nie powiedzieć dosadniej) zamalowywanie i
      zaklejanie reklamami całych szyb. Nie wiem, z czego oni to robią, ale to jest
      taka jakaś cholerna siateczka, przez którą w ogóle nie da się wyglądać na
      zewnątrz, bo oczy od razu zaczynają boleć.
      A oczywiście wolałbym tramwaje całe niebieskie, albo jeszcze lepiej: kremowe
      (jak były przed wojną).
      Pozdrawiam
    • tomek854 Re: Kiedy tramwaje były niebieskie 24.05.01, 12:49
      A mnie wkurza to, że autobusy Jelcza są brzydkie. Dlaczego Volvo da się
      pomalować w barwy Wrocławia, Mana też , stare gruchoty też powoli zmieniają się
      w żółto-czerwone a Jelcze są żółte w te paskudne "strzałki" czy co to tam jest.
      Moze to jakieś firmowe malowanie, ale w Krakowie wszystkie marki są niebieskie,
      to niech u nas będą w barwach miasta.
    • do_gory Re: Kiedy tramwaje były niebieskie 14.04.02, 13:13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka