Gość: anula Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 19:22 czy ten pan ją uderzył,skopał,ukradł jej torebkę,wyrzucił ją z auto busu,pobił jej dziecko ? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 19:26 Gość portalu: anula napisał(a): > czy ten pan ją uderzył,skopał,ukradł jej torebkę,wyrzucił ją z auto > busu,pobił jej dziecko ? A czy Jackowski go skopał, skakał po nim, wżenił mu kosę czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 19:28 no razem z żoną go ścigali i łapali,tylko nie wiem dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 19:36 Gość portalu: anula napisał(a): > no razem z żoną go ścigali i łapali,tylko nie wiem dlaczego No właśnie. Odpowiedź na to pytanie może być nie do strawienia dla kogoś, kto zwykł machać ręką na zło które nas otacza każdego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 20:03 unhappy napisał: > Gość portalu: anula napisał(a): > > > no razem z żoną go ścigali i łapali,tylko nie wiem dlaczego > > No właśnie. Odpowiedź na to pytanie może być nie do strawienia dla kogoś, kto > zwykł machać ręką na zło które nas otacza każdego dnia. Odpowiedź brzmi - nie wolno stosować samosądu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 20:13 remez2 napisał: > Odpowiedź brzmi - nie wolno stosować samosądu. Podpowiedź brzmi - czy prokurator umarza postępowania wobec sprawców samosądów? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 20:26 unhappy napisał: > Podpowiedź brzmi - czy prokurator umarza postępowania wobec sprawców samosądów? Nie powinien. Jeżeli to robi - łamie prawo. I to trzeba wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 20:36 remez2 napisał: > unhappy napisał: > > > > Podpowiedź brzmi - czy prokurator umarza postępowania wobec sprawców samo > sądów? > Nie powinien. Jeżeli to robi - łamie prawo. I to trzeba wyjaśnić. Chyba, że samosądu nie było. Kolejna osoba, której z trudem przychodzi zaakceptowanie najprostszej możliwości. Pijacy to ludek upierdliwy i męczący. Nietykalność osobista to dla nich jakaś bajka. Przytulanie się do obcych, płakanie obcym w mankiet, ubliżanie nieznajomym, sikanie gdziekolwiek czy zażygiwanie różnych miejsc to ich codzienność. I niejeden może zostać mniej lub bardziej brutalnie odepchnięty. Niektórzy z nieszczęśliwym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 20:39 ja skierowałabym pana radnego na badania,czy to pierwszy przypadek takiego zachowania u niego,może już wcześniej kopał albo bił ludzi, ktorzy mu coś żle powiedzieli,jak on zachowuje się na sesjach rady, jak po alkoholu ? Na badania jako podejrzanego oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 20:41 Gość portalu: ania napisał(a): > ja skierowałabym pana radnego na badania,czy to pierwszy przypadek > takiego zachowania u niego,może już wcześniej kopał albo bił ludzi, Bo prokurator tego nie sprawdził. Jasne. Kurde, minęłaś się z powołaniem. > ktorzy mu coś żle powiedzieli,jak on zachowuje się na sesjach rady, > jak po alkoholu ? Na badania jako podejrzanego oczywiście. Tak, To najważniejsze, musi być jako podejrzany żeby ci ulżyło. ROTFL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 20:43 tu się zgadzam, bo facet z 3 promilami w mróż 27 grudnia nie wyłazi z autobusu,tylko śpi w ciepłym autobusie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz dlaczego mnie i mojej żony nie zaczepiają pijacy? IP: *.telsat.wroc.pl 14.12.07, 20:46 być może dlatego, że jeździmy samochodami (może niech Jackiewicz korzystając z ostatniej - mam nadzieję - kadencji uciuła trochę grosza i kupi połowicy auto, żeby nie tłukła się komunikacją miejską), a może dlatego, że zarówno żona, jak i ja nie prowokujemy, nie wdajemy się w pyskówki, natomiast potrafimy doskonale sobie poradzić z każdym natrętem bez rękoczynów. Czego wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 20:59 Dlaczego urządzasz obronę Częstochowy. Denat nie został odepchnięty, został u d e r z o n y. Już pisałem - nie wolno bić ludzi. A jeżeli się bije, to należy za to odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 21:03 remez2 napisał: > Dlaczego urządzasz obronę Częstochowy. Opieram się na JEDYNEJ póki co wiarygodnej informacji. Zgadnij jakiej. > Denat nie został odepchnięty, został u > d > e r z o n y. Straszne. Uderzyli pijaczka. A mogli go tylko odepchnąć. Teraz pytanie - odepchnięty czy uderzony, skutek mógł być ten sam. Nie sądzę, żeby lekarz sądowy orzekł, że uderzenie przyczyniło się do śmierci nieżywego. Nie pierwszy i nie ostatni pijak, który dostał w japę. Dla tego skończyło się to akurat smutno. > Już pisałem - nie wolno bić ludzi. Święta prawda. Czasem tylko się nie sprawdza. > A jeżeli się bije, to należy za > to odpowiadać. Chyba, że prokurator sprawę umorzy prawda? Wtedy uderzenie było usprawiedliwione. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 21:09 > Chyba, że prokurator sprawę umorzy prawda? Wtedy uderzenie było > usprawiedliwione Chyba, że prokurator popełnił b ł ą d. To wymaga sprawdzenia. I zapewniam Cię, że do takiego sprawdzenia dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 21:12 remez2 napisał: > > > Chyba, że prokurator sprawę umorzy prawda? Wtedy uderzenie było > usp > rawiedliwione > Chyba, że prokurator popełnił b ł ą d. To wymaga sprawdzenia. Twoim zdaniem wymaga. Moim zdaniem nie wymaga. A i tak go sprawdzą :D > I zapewniam Cię, że do takiego sprawdzenia dojdzie. Na 99 % tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidia Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 19:35 Od kiedy prokuratura przejmuje uprawnienia sądu? Cz wtedy gdy dotyczy to posła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 19:41 czytam nowe dane i oczom nie wierzę,facet miał 3 promile,to był prawie denat,dziwne że dał radę chodzić,pewnie siedział i spał w autobusie na pętli,dostał raz i wyleciał drzwiami. Za kurtkę szczypał dzieciątko,to zbrodnia,lazł za panią,a potem znowu wlazł do tego samego autobusu ??? i dojechał do znanej pętli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Prokurator uznała, że cios posła był "adekwatny" IP: *.telsat.wroc.pl 14.12.07, 21:02 oczywiście, że był. Nikt tego nie kwestionuje. Z małym ALE. Kara też powinna być ADEKWATNA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 21:30 pani prokurator,pani fantazje na temat bicia są zabójcze. Facet uderzył raz a dobrze i gościu padł,stracił przytomność, więc nie musiał już poprawiać.Może by i poprawił,ale było to na pętli autobusowej,byl kierowca :),ktory jakoś nic nie widział:) bo wyszedł w tym momencie :). Czy ten pan ćwiczył boks ? Jaki bokser bije 10 razy szybko ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.gprs.plus.pl 14.12.07, 21:36 jeżdże samochodem osobowym i wiem, że nie mam za bardzo możliwości zajrzeć przez szybę do autobusu i zobaczyć, kto nim jedzie. Okna w autobusie zaczynają się wyżej niż kończą w osobowym. To budzi me wątpliwości. A jackiewicz to morderca. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 22:27 Gość portalu: kierowca napisał(a): > A jackiewicz to morderca. Kierowca no popatrz. Sąd i prokurator w jednym jesteś. Gratuluję. Omnipotencja godna podziwu. Szkoda, że to omnipotencja trolla :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 21:41 poza tym "nieadekwatne do sytuacji" było szukanie przypadkowego pija nego faceta z autobusu,który uszczypnął dzicko za kurtkę,a cała resz ta jest nieadekwatnym następstwem tego pomysłu. Bo nawet na prosty rozum,to sensu w tych pościgach brak. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 22:26 Gość portalu: bebe napisał(a): > poza tym "nieadekwatne do sytuacji" było szukanie przypadkowego pija > nego faceta z autobusu,który uszczypnął dzicko za kurtkę,a cała resz > ta jest nieadekwatnym następstwem tego pomysłu. Bo nawet na prosty > rozum,to sensu w tych pościgach brak. A skąd masz te informacje o szczypaniu? Z paluszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 22:32 bo jakby nieszczęśliwy misiu facet odkręcił dziecku głowę,to by nie bawili się w jeżdzenie do pętli autobusowej,tylko jechali z dziec- kiem do szpitala,chyba,że woleli skopać faceta,a dziecko nie miało znaczenia :)). Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 23:41 Gość portalu: bebe napisał(a): > bo jakby nieszczęśliwy misiu facet odkręcił dziecku głowę,to by nie > bawili się w jeżdzenie do pętli autobusowej,tylko jechali z dziec- > kiem do szpitala,chyba,że woleli skopać faceta,a dziecko nie miało > znaczenia :)). To nawet nie jest śmieszne. Żeby bronić swojej tezy z ogromnej ilości możliwych scenariuszy postrzegasz tylko dwa: 1. Pijak niegrożnie podszczypuje dziecko. 2. Pijak odkręca dziecku głowę. Wyobraź sobie, że jest całe możliwe spektrum zachowań rzeczonego pijaka kiedy należy go przytrzymać za łeb do przyjazdu policji i nie trzeba z dzieckiem jechać do szpitala. Jeśli twoja dwustanowa wyobraźnia potrzebuje jakiegoś wsparcia żeby sobie wyobrazić takie zachowania (do czego na pewno jesteś zdolna ale w obronie pijaczka jakoś ci się ta zdolność wyłączyła) to ci parę podpowiem. Wystarczy tylko poprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 23:46 pomoc nie jest mi potrzebna,dziękuję za chęci Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 14.12.07, 23:58 Gość portalu: bebe napisał(a): > pomoc nie jest mi potrzebna,dziękuję za chęci A w ramach ćwiczenia wyobraź sobie jednak sytuacje w których umorzenie byłoby słuszne. Żaden z warunków skrajnych nie zachodzi - prawda leży tam gdzie zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 00:06 szkoda czasu na takie łamigłówki, proszę myśleć samemu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 15.12.07, 11:20 Gość portalu: bebe napisał(a): > szkoda czasu na takie łamigłówki, proszę myśleć samemu :)) Że szkoda ci czasu na próbę obiektywnego spojrzenia na tą sprawę to już ci wykazałem. Co do prośby oczywiście skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon pytanie czy prokuratura wydałaby też taką IP: *.171.76.162.crowley.pl 14.12.07, 22:16 decyzję gdyby nie chodziło o posła PIS-u, czy też wspólnie z PIS-em ma zamiar tworzyć "Szwadrony Śmierci" na wzór brazylijski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gol Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.wro.vectranet.pl 14.12.07, 22:43 Po postach widać, że w naszym kraju nie tylko prawo broni pijaczków i awanturników ale również tzw. opinia publiczna. Brawo sąd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 23:03 coś mówią,że ten pijany chciał zabrać dziecko,bo to podobno jego miało być. To ciekawa hipoteza,czy ten pijany to był meliniarz :), czy może miał rodzinę i własne dzieci w nadmiarze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość niedzielny Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 23:38 Popieram Pana w pierwszej kwestii, gdyż jestem zdania, że żadnego normalnego człowieka nie powinno się aresztować na nie wiadomo ile czasu z obawy przed mataczeniem, kombinowaniem itp. Bez względu na to czy ma immunitet czy też nie! Postawcie się w roli człowieka, którego żona i syn są nękani przez jakiegoś nawalonego faceta! Dzisiaj zbierałem z chodnika takiego nawalonego idiotę! W pierwszej chwili myślałem, że zasłabł, ale jak go podniosłem usiłował ze mną konwersować po angielsku. Zostawiłem debila w pozycji pionowej, ale chyba powinienem zadzwonić na policję, aby zabrała go do Izby Wytrzeźwień. Wyglądał przyzwoicie, miał na sobie markowe ciuchy - zdarzyło mu się zapomnieć! Ludzka rzecz! Mam nadzieję, że trafił biedak do domu. Każdego można wsadzić do więzienia zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem! Każdy oszust i złodziej może złożyć doniesienie na uczciwego człowieka, który zanim zostanie przesłuchany - zostanie aresztowany i będzie trzymany w nieludzkich warunkach! Polskie więzienia nie są dla ludzi! Resocjalizacja to utopia! Uczciwi ludzie trafiający do zakładów karnych odbirają sobie życie lub trafiają do psychiatryków, a przestępcy żyją na koszt podatników jak długo się da! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar zrobiłbym tak samo! nie ma co pijaka załować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 00:14 Trzeba zrozumiec kto tu jest niebezpieczny dla otoczenia, kto straszy dzieci i zaczepia kobiety, a kto sie temu przeciwstawia. mam nadzieje, ze "zwykły" człowiek, nie poseł, zostałby potrakktowany tak samo przez wymiar sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Świnie !! kto inny by napewno siedział !!! IP: *.dream.net.pl 15.12.07, 01:54 Każdego innego obywatela dawno by zamknęli !! tylko kolesiowskie układy doprowadziły do tego skandalu tak działa wrocławska prokuratura !! Zabity człowiek dopuścił się tylko zaczepek i za to zginął z ręki nadgorliwca bandziora Jackiewicza !!! Kiedy zrobią wreszcie porządek w tej prokuraturze wrocławskiej ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Świnie !! kto inny by napewno siedział !!! 15.12.07, 11:19 Gość portalu: Max napisał(a): > Zabity człowiek dopuścił się tylko zaczepek i za to zginął z ręki nadgorliwca > bandziora Jackiewicza !!! Jego śmierć była wynikiem nieszczęsliwego upadku po morderczym ciosie zbrodniarza Jackiewicza :D Tylko czy tłumaczenie czegokolwiek trollom ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawianin Re: Świnie !! kto inny by napewno siedział !!! IP: *.dialog.net.pl 15.12.07, 13:15 Nie przekonują mnie argumenty, ze nieszcześlwiie upadł , gdyby nie jego uderzenie z ręki to raczej by nie upadł, wiec takie bajdurzenie...to ja życzę każdemu z Was , którzy to piszą , aby na dyskotece, w parku, na podwórku podszedł gosć i pchnał Was a Wy nieszczęslwie upadniecie i umrzecie, powodzenia , a Wasze rodzinki otrzyamja informację , ze wszystko było ok, a piszą tu w jego obronie osoby z jego komitetu wyborczego lub rodzinki i nie ma sie kryc pod róznymi dziwnymi nickami, bo wiem na ten temat pewne rzeczy...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Świnie !! kto inny by napewno siedział !!! 15.12.07, 13:25 Gość portalu: Wroclawianin napisał(a): > Nie przekonują mnie argumenty, ze nieszcześlwiie upadł , gdyby nie > jego uderzenie z ręki to raczej by nie upadł, wiec takie > bajdurzenie... Nikt by nie umarł gdyby się nie narodził. > to ja życzę każdemu z Was , którzy to piszą , aby na > dyskotece, w parku, na podwórku podszedł gosć i pchnał Was a Wy > nieszczęslwie upadniecie i umrzecie, Nie każdy popchnięty nieszczęśliwie upada zdajesz sobie z tego sprawę? > powodzenia , a Wasze rodzinki > otrzyamja informację , ze wszystko było ok, a piszą tu w jego > obronie osoby z jego komitetu wyborczego lub rodzinki i nie ma sie > kryc pod róznymi dziwnymi nickami, bo wiem na ten temat pewne > rzeczy...pozdrawiam G* wiesz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Świnie !! kto inny by napewno siedział !!! IP: *.dialog.net.pl 15.12.07, 13:28 po Twoim nicku widać, że nie jestes szcześliwy dlatego Twe słowa G...wiesz pozostawie tam skąd pochodzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Świnie !! kto inny by napewno siedział !!! 15.12.07, 13:47 Gość portalu: wrocławianin napisał(a): > po Twoim nicku widać, że nie jestes szcześliwy Kup sobie okulary :) > dlatego Twe słowa > G...wiesz pozostawie tam skąd pochodzą.... Dokładnie z tego samego miejsca skąd twoja wiedza o sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Świnie !! kto inny by napewno siedział !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 13:49 no to jak wszystko wyjaśnione,jak i co było,to teraz chyba czas na karę ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Świnie !! kto inny by napewno siedział !!! 15.12.07, 13:54 Gość portalu: bebe napisał(a): > no to jak wszystko wyjaśnione,jak i co było,to teraz chyba czas na > karę ? :) Krzesło o ile coś z winnego zostało po linczu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: Świnie !! kto inny by napewno siedział !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 13:58 a może fotel ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: 2.9 promila? - nalezalo mu sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 09:28 kim jest żona tego pana,co to za jedna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.swidnica.mm.pl 15.12.07, 09:44 Uważam, że decyzja prokuratury ma posmak skandalu. Mamy do czynienia z ewidentnym nieumyślnym zabójstwem. Gdyby sytuacja była odwrotna - Zbigniew M. "dostał by" niewątpliwie 5 lat. Czy poseł PIS- u ma stać ponad prawem? Co na to minister sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek z Puszki Kto rozliczy z tego prokuraturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 11:11 Niesamowite, wprost się nie chce wierzyć!! Onegdaj wsadzono do więźnia chłopaka za podrobienie legitymacji, a tutaj sprawa nawet nie jest doprowadzona przed oblicze sądu. kto rozliczy z tego prokuraturę ? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Kto rozliczy z tego prokuraturę 15.12.07, 11:19 Gość portalu: Jasiek z Puszki napisał(a): > Niesamowite, wprost się nie chce wierzyć!! Onegdaj wsadzono do > więźnia chłopaka za podrobienie legitymacji, a tutaj sprawa nawet > nie jest doprowadzona przed oblicze sądu. kto rozliczy z tego > prokuraturę ? Batman. W nim cała nadzieja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejt Za podbrobienie legitymacji studenckiejdo pudła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 11:21 ... za zabicie człowieka nie.. Na pewno pomogło mu w takim rozpatrzeniu sprawy to kim jest :/ DLa mnie i tak jest mordercą :/ Adekwatny cios ? Pomijając konfrontację 30 latka z zapitym staruchem, to nie sądzę !! Przecież to nie była obrona konieczna w chwili zaczepiania jego żony, ale cios po jakimś czasie, gdy nie istnialo bezpośrednie niebezpieczeństwo.. Po to jest PRAWO, żeby samemu nie wyznaczać SPRAWIEDLIWOŚCI.. A może to o to chodzi w nazwie Prawo i Sprawiedliwość - sami sobie prawem i sami wymierzają sprawiedliwość wg. wlasnego uznania o adekwatności bicia do zaistnialej sytuacji.. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Za podbrobienie legitymacji studenckiejdo pud 15.12.07, 11:48 Gość portalu: kejt napisał(a): > DLa mnie i tak jest mordercą :/ Dla ciebie może być nawet teściem Stalina. > Po to jest PRAWO, żeby samemu nie wyznaczać SPRAWIEDLIWOŚCI.. > A może to o to chodzi w nazwie Prawo i Sprawiedliwość - sami sobie > prawem i sami wymierzają sprawiedliwość wg. wlasnego uznania o > adekwatności bicia do zaistnialej sytuacji.. I znowu partyja wycieczka. Odpocznij, wyśpij się to ci może przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 15.12.07, 11:19 Gość portalu: Gryf napisał(a): > Uważam, że decyzja prokuratury ma posmak skandalu. Mamy do > czynienia z ewidentnym nieumyślnym zabójstwem. O, kolejny prokurator. Ty już wiesz. > Gdyby sytuacja była > odwrotna - Zbigniew M. "dostał by" niewątpliwie 5 lat. Czy poseł PIS- > u ma stać ponad prawem? Co na to minister sprawiedliwości? A co na to królowa brytyjska??? Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 P.prokurator uczyła się chyba "obrony koniecznej" 15.12.07, 11:52 na AWF a nie na prawie.To matoł prawniczy.Facet ściga ofiarę,gdy zagrożenie dawno minęło,bije go tak dotkliwie/jest judoką/,że ten umiera.P.prokurator padła na mózg.Gdzie tu obrona konieczna i "adekwatny cios".To parodia prawa.Wyćwiczony,młody judoka leje pijanego/3promile/starszego faceta i to jest adekwatne?P.prokurator szybko składać rezygnację i iść na sekretarkę do PiSdzielców.Aż czuć z daleka interwencję pisuarów w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: P.prokurator uczyła się chyba "obrony koniecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 12:00 facet na 3 promilach w tym wieku /nie wiem jakiej był postury/ nie jest szybkobieżny :),ani nie będzie śmigał przez pola,ani zadawał szybkich ciosów :). Wystarczy go raz walnąć a dobrze i leży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 12:13 kim z zawodu jest żona tego posła ? Fryzjerka,pedagog,artystka ? Bo przecież nie księgową :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 12:43 cios nasadą dłoni w policzek/twarz/ jest "pchnięciem",po ktorym leci się,to nie było posadzenie faceta krawędzią dłoni. Jeżeli facet zamachnął się ręką na niego,to nie mógł mu założyć blokady czy dżwigni na rękę i przytrzymać tak faceta ??przecież to proste :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 12:50 czyli poseł zastosował nieadekwatną technikę wynikającą z możliwosci nieadekwatną do deklarowanego celu odwiedzenia autobusu :)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawianin Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.dialog.net.pl 15.12.07, 13:26 Nie przekonują mnie argumenty, ze nieszczęśliwie upadł , gdyby nie jego uderzenie z ręki to raczej by nie upadł, wiec to takie płytkie bajdurzenie...to ja życzę każdemu z Was, którzy to piszą , aby na dyskotece, w parku, na podwórku podszedł gosć i pchnał Was a Wy nieszczęslwie upadniecie i umrzecie, powodzenia ...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloszard Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.07, 21:20 Mój kumpel pare razy upadł ale nie miał 2,9 promila. Brawo dla prawdziwego ojca rodziny. Gratulacje dla Pana Posła a do tych co się nie zgadzają, ciekawe jak Wy byście reagowali w tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 13:42 czy prokuratura czekała z tą sprawą,aż pan zostanie posłem z immu- nitetem, bo skoro ma immunitet,to jest przeszkoda,chwilowa przynaj- mniej,byle do przedawnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieszcz Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 14:03 Jackiewicza i tak spotka zasłużona kara. Jestem tego pewien. Kariera tego PiSa dobiegła konca, piętno śmierci ciąży na nim ! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 15.12.07, 14:05 Gość portalu: wieszcz napisał(a): > Jackiewicza i tak spotka zasłużona kara. Jestem tego pewien. Kariera > tego PiSa dobiegła konca, piętno śmierci ciąży na nim ! Ładne. A dałbyś radę wieszczu wierszem? Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 15.12.07, 20:08 Po przeczytaniu większości twoich wypowiedzi na tym forum doszedłem do wniosku, że albo jesteś krewnym (znajomym, wielbicielem?) D. Jackiewicza albo jakimś nawiedzonym moherem z PiS-uaru. Jesteś odporny na wszelkie argumenty i nie zbija cię z tropu żadna krytyka. Propagujesz kryptofaszyzm, czyli czyszczenie społeczeństwa z pijaków i mętów, pochwalasz wymierzanie sprawiedliwości na własną rękę i robisz to wszystko w cyniczny, wyrafinowany sposób. I nie rozumiem tylko jednej rzeczy: po co bronisz D. J. skoro zrobiła to już za ciebie prokuratura, która nie skierowała sprawy do sądu? Coś za bardzo się w ten temat kolego "unhappy" zaangażowałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 15.12.07, 23:09 czechofil napisał: > Po przeczytaniu większości twoich wypowiedzi na tym forum doszedłem > do wniosku, że albo jesteś krewnym (znajomym, wielbicielem?) D. > Jackiewicza albo jakimś nawiedzonym moherem z PiS-uaru. Moich wniosków na twój temat ci oszczędzę :D > Jesteś > odporny na wszelkie argumenty Żadne nie padły. Niestety. Jakbyś nie wiedział - nie wystarczy napisać, że ktoś jest odporny na argumenty. Wypadałoby to umieć wykazać. > i nie zbija cię z tropu żadna krytyka. > Propagujesz kryptofaszyzm, LOL. Ty za to propagujesz kryptokretynizm. Na zdrowie :D > czyli czyszczenie społeczeństwa z pijaków > i mętów, pochwalasz wymierzanie sprawiedliwości na własną rękę i > robisz to wszystko w cyniczny, wyrafinowany sposób. No, no. Poszło niemal w wysokie C. Zanim zaczniesz oceniać innych spójrz w lustro. > I nie rozumiem > tylko jednej rzeczy: po co bronisz D. J. skoro zrobiła to już za > ciebie prokuratura, która nie skierowała sprawy do sądu? Twoja logika mnie poraziła. Skoro prokuratura rację przyznała Jackiewiczowi to najeżdżanie na niego jest w dobrym tonie. Sorry - ja przy takiej logice wysiadam :D > Coś za > bardzo się w ten temat kolego "unhappy" zaangażowałeś... Ho ho... nosek zadrżał wyczuwając nęcącą woń SPISKU? Do dzieła. Śledź, knuj, mąć 0 ZMYŚLAJ bo to ci wychodzi najlepiej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 23:11 jak wykręcić i wycisnąć,to nic treści nie ma w tych postach,klakie- rze :D Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sprawa Jackiewicza umorzona 15.12.07, 23:38 Gość portalu: anulka napisał(a): > jak wykręcić i wycisnąć,to nic treści nie ma w tych postach,klakie- > rze :D Niech cię tylko Gargamel złapie internetowy smurfie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 00:19 no to jeszcze raz wykręcam tę szmatkę i dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 14:08 oj,krąży nad nim,krąży :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.cg.shawcable.net 15.12.07, 17:37 Ich prawo i ich sprawiedliwosc. Obrzydzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Powiec Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.07, 21:05 Szkoda mi bardzo dziennikarki GW, która to przez rok próbowała wydać wyrok na Pana Posła. Sprawiedliwości stało się zadość. Jako ojciec postąpił bym identycznie, ten Pan bronił rodziny, pewnie było by lepiej jak by pijaczek porwał dziecko a może i molestował itd. I wówczas było by możliwe ukaranie winnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POWIEC Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.07, 21:08 Zwracam się do wszystkich ojców czy postąpili byście identycznie jak Pan poseł jeśli tak to piszcie TAK. Ja pierwszy się podpisuje TAK,TAK,TAK głosowałem na PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: besz Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.07, 21:16 Tyle w tobie nienawiści, że słowami zabijasz innych. Ten poseł miał racje a rodzina odetchneła od tego pijaczka. Warto znać całość sprawy a nie obrażac pożądnego ojca rodziny. Sama zrobiłabym to samo. Wiem, że nie wszystkim zależy na rodzinie ty się do nich zaliczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DONEK Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.07, 21:27 Brawo Panie Jackiewicz jest Pan prawdziwym ojcem, mężem tylko wartościowi ludzie tak by się zachowali. Wrocławianie mają godnego posła szkoda, że takich ludzi nie ma więcej. Jeszcze raz gratuluje Panu.A ci pismaki, którzy piszą głupoty to nie mają rodzin lub są im obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocław dialog net Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 22:09 ładne laurki pochwalne :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rady Kał Do tych co bronią posła zabójcę IP: *.wroclaw.mm.pl 15.12.07, 22:38 O obronie koniecznej możecie poczytać sobie tutaj: pl.wikipedia.org/wiki/Obrona_konieczna Jeśli to zabójstwo spełnia warunki obrony koniecznej to skok na bank jest po prostu zaciągnięciem kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Do tych co bronią posła zabójcę 15.12.07, 23:10 Gość portalu: Rady Kał napisał(a): > Jeśli to zabójstwo spełnia warunki obrony koniecznej to skok na bank jest po > prostu zaciągnięciem kredytu. A ty jesteś normalny. Ale może to i lepiej, że świat nie stanął na głowie, ty jesteś w szeregu maniaków wietrzących spiski i układy, Jackiewicz nie jest zabójcą a skok na bank pozostaje skokiem na bank. Uff... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Do tych co bronią posła zabójcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 01:12 gościu,ty z redakcji odwalasz te prowokacje na forum,czy z policji, bo sensu tego pisania o niczym nie widać. Zamulasz wątek pustymi personalnymi postami o niczym,ale przynajm- niej ludzi piszą o tobie,zamiast o sprawie. Ukręć komuś głowę,to i o tobie w gazetach napiszą i będziesz sławny. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Do tych co bronią posła zabójcę 16.12.07, 02:32 Gość portalu: bebe napisał(a): > gościu,ty z redakcji odwalasz te prowokacje na forum,czy z policji, > bo sensu tego pisania o niczym nie widać. > Zamulasz wątek pustymi personalnymi postami o niczym, > ale przynajm- > niej ludzi piszą o tobie,zamiast o sprawie. Ukręć komuś głowę,to i > o tobie w gazetach napiszą i będziesz sławny. Nie lepiej było sobie ulżyć prywatnie zamiast zaśmiecać forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Do tych co bronią posła zabójcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 02:44 zakończyliśmy omawiać sprawę merytorycznie i teraz jest właściwa pora na prywatne pogaduszki o niczym. To co słychać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Do tych co bronią posła zabójcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 09:53 może ktoś sobie ulży i zdupcy mu żonkę,to będzie szczęśliwa ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rady Kał Re: Do tych co bronią posła zabójcę IP: *.wroclaw.mm.pl 16.12.07, 03:49 Przeczytałeś jakie są warunki obrony koniecznej? Nie? To się Panie Unhappy nie wymądrzaj bo już szczęśliwy nigdy nie będziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Do tych co bronią posła zabójcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 04:07 chory pomysł ścigania przygodnego pijaczka z autobusu co spał na pęt- li autobusowej i bajka o obronie przed ciosem,zapaśnik zadaje cios w twarz w odpowiedzi na zamach ręką?,zamiast zastosować zawodowy blok i dzwignię na rękę i "przykucnąć" faceta.No i ta dramatyczna historia o zabieraniu dziecka,o słusznym pościgu,brednia za brednią. A uczynna prokurator pisze,że wszystko było "adekwatne", pościg przez miasto,bice w twarz,aż facet wypadł z autobusu.Po co komu tu sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Do tych co bronią posła zabójcę 16.12.07, 13:16 Gość portalu: Rady Kał napisał(a): > Przeczytałeś jakie są warunki obrony koniecznej? Nie? To się Panie Unhappy nie > wymądrzaj bo już szczęśliwy nigdy nie będziesz. Mała podpowiedź. Nie wystarczy PRZECZYTAĆ. Trzeba jeszcze ZROZUMIEĆ więc nie odsyłaj do czytania czegoś czego nie zrozumiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Do tych co bronią posła zabójcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 13:23 znowu pustosłowie,ale wątek rozwija się zachęcająco. Proszę o dalsze sugestie i hipotezy na jakiś temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Do tych co bronią posła zabójcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 13:30 napisałem 444 post,hurrraaa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rady Kał Re: Do tych co bronią posła zabójcę IP: *.wroclaw.mm.pl 16.12.07, 14:31 Panie Unhappy. Zrozumiałem bardzo dobrze. Zaczynam podejrzewać, że pod pańskim nickiem kryje się albo sam zabójca albo jego krewny-powinowaty albo skończony głupek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baszko Re: Do tych co bronią posła zabójcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 14:37 on namawiał kierowcę autobusu do składania falszywych zeznań i udziału w zabójstwie,czy to prawda ? Tak gdzieś słyszałem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Do tych co bronią posła zabójcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 14:51 wiadomo,że wszedł do autobusu i powiedział do kierowcy,żeby zamknął drzwi,bo chce pogadać z tym facetem co tam siedzi,żeby facet nie uciekł,kierowca odmówił,więc podszedł do siedzącego faceta,zagadał ostro i facet zaczął się gramolić do pionu,kiedy dostał w twarz i wypadł przez drzwi i już się nie ruszył. Może chwycił też faceta za kimono i spionizował ?? No,to jak było ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rady Kał Panie Unhappy. Może podyskutujemy o szczegółach? IP: *.wroclaw.mm.pl 16.12.07, 14:50 Nie każdy zamach na dobro własne lub innej osoby uprawnia jednak do podjęcia obrony. Podjęcie obrony koniecznej uzasadnia tylko zamach, który jest bezprawny, bezpośredni i rzeczywisty. Ażeby uznać jakiś czyn jako zamach, to czyn ten musi mieć charakter czynu bezprawnego. Bezprawność czynu polega na tym, iż czyn ten jest sprzeczny z obowiązującym prawem (normą prawną). Nie chodzi tu oczywiście o bezprawność w ogóle, lecz wyłącznie o bezprawność (sprzeczność z normą prawną), która jest elementem przestępstwa i pociąga za sobą odpowiedzialność karną. Bezprawnie może działać tylko człowiek, tak więc np. atak zwierzęcia nie jest zamachem, a zabicie go we własnej obronie nie jest działaniem w obronie koniecznej, lecz działaniem w stanie wyższej konieczności. W pewnych warunkach czyn zawierający znamiona przestępstwa, a więc czyn bezprawny, nie ma cechy bezprawia karnego. Najczęściej występującym przypadkiem braku bezprawności czynu jest działanie w granicach swego prawa lub obowiązku prawnego. Obrona konieczna nie jest dopuszczalna przeciwko obronie koniecznej, gdyż działanie w obronie koniecznej jest dozwolone przez prawo, a zatem nie posiada cechy bezprawności. Kolejnym warunkiem dopuszczającym działanie w obronie koniecznej jest to, że zamach musi być rzeczywisty. Zamach musi mieć zatem charakter przedmiotowy, a nie podmiotowy, to znaczy, że zamach musi istnieć w rzeczywistości, a nie w wyobraźni rzekomo napadniętego. Odpowiedzialność w takich przypadkach nie jest rozpatrywana na płaszczyźnie obrony koniecznej, której nie ma, lecz na płaszczyźnie błędu. Ostatnim wreszcie warunkiem dopuszczającym obronę konieczną jest wymóg, aby zamach był bezpośredni, to znaczy, aby powodował bezpośrednie niebezpieczeństwo dla zagrożonego dobra. Nie może to być niebezpieczeństwo przewidywane lub minione. Nie oznacza to, że broniący się musi oczekiwać na zamach sprawcy, by móc powoływać się na działanie w ramach obrony koniecznej. Wystarczy, że z okoliczności sytuacji jednoznacznie wynika, iż napastnik przystępuje do ataku na dobro prawem chronione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rady Kał Re: Panie Unhappy. Gdyby tym chciał Pan IP: *.wroclaw.mm.pl 16.12.07, 14:56 uzasadniać to zabójstwo: Stan wyższej konieczności – termin stosowany w prawie karnym. Według art. 26 Kodeksu Karnego, polega na: poświęceniu jednego dobra w celu ratowania drugiego dobra w momencie bezpośredniego niebezpieczeństwa, a dobro ratowane przedstawia wartość wyższą niż dobro poświęcone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Panie Unhappy. Gdyby tym chciał Pan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 15:08 poseł poświęcił swój prywatny czas i swojej rodziny,benzynę dla zabicia przygodnego pijaka.Miał gest :) Odpowiedz Link Zgłoś
chlorofil1 Re: Panie Unhappy. Gdyby tym chciał Pan 16.12.07, 15:12 Gość portalu: bebe napisał(a): > poseł poświęcił swój prywatny czas i swojej rodziny,benzynę dla > zabicia przygodnego pijaka.Miał gest :) On nie zabił, on "spieprzył dziada". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Do tych co bronią posła zabójcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 15:50 Z wielką wytrwałością bronisz Dawida J. Albo jesteś fanatykiem, albo za robisz to za pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawiak Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 22:41 Widzę, ze Prawo i Sprawiedliwość dotyczy wszystkich tylko nie SWOICH!!! Przecież Pana szef p.Kaczyński obiecał, ze sprawa będzie wyjaśniona do końca, sam Pan obiecywał nie zasłaniać się swoim immunitetem ale jak widać Wasze słowa sa tylko słowami za którymi na pewno nie idą czyny. Tak było, jest i zapewne bedzie więć nie dziwcie sie Panowie z PiS-u, że społeczeństwo nie może już słuchac Waszej obłudy i zakłamania. A Panom prokuratorom gratuluję niezawisłości i poczucia sprawiedliwości. Ciekawe czy gdyby chodziło o Waszego ojca, syna czy męża lub żonę- gdyby,umarł jak ten człowiek na skutek śmiertelnego pobicia przez p. Jackiewicza, to czy Wasza decyzja byłaby taka sama!!!! A tak w ogóle uważam za wielki SKANDAL sam fakt, ze sprawa została umorzona przez prokuraturę nie dając nawet mozliwości sądowi na skonfrontowanie dowodów i zeznań świadków...I na koniec życzę p. Jackiewiczowi poczucia Prawa i Sprawiedliwości, dumy i honoru (hasła z jego plakatu wyborczego, aż się chce rzygać na samo myślenie o tym człowieku) z takiego obrotu sprawy. I gratuluję takich znajomości w prokuraturze-ISTNA MAFIA.... Z powazaniem Robert Wagner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 23:02 nie takie bzdury potrafi pisać prokuratura Może to policja prowadziła śledztwo "pod nadzorem prokuratury" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwosc Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.as.kn.pl 16.12.07, 10:18 Gazeta pod pana kierownictwem juz nierazz szlapod prad w sprawie posla PiS Dawida Jackiewicza.Swietny Pana komentaerz naswietla niezwykle obiektyuwnmie cvala ta przykra sprawe ze smiercia czlowieka w tle.Obserwowalem zabiegi uczynienia z ofiary sprawce.Tez nie sadze,ze Jackiewicz pchnal czlowieka.tory sie w nastepstwie tego zabil.Calej tej sprawie towarzysza dziwne okolicznosci jakby zamierzano cos schowac pod dywan.Rzeczywiscie tylko sasd moze te sprawe rozstrzygnac.Redaktorowi zycze dalszych sukcesow w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwosc Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.as.kn.pl 16.12.07, 10:18 Gazeta pod pana kierownictwem juz nierazz szlapod prad w sprawie posla PiS Dawida Jackiewicza.Swietny Pana komentaerz naswietla niezwykle obiektyuwnmie cvala ta przykra sprawe ze smiercia czlowieka w tle.Obserwowalem zabiegi uczynienia z ofiary sprawce.Tez nie sadze,ze Jackiewicz pchnal czlowieka.tory sie w nastepstwie tego zabil.Calej tej sprawie towarzysza dziwne okolicznosci jakby zamierzano cos schowac pod dywan.Rzeczywiscie tylko sasd moze te sprawe rozstrzygnac.Redaktorowi zycze dalszych sukcesow w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 11:02 co to za zawód "politolog" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rys Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.07, 12:17 Niestety Pani prokurator sądzi, że całe społeczeństwo cierpi na "pomroczność jasną" i jest w stanie uwierzyć w jej absurdalne sentencję.To orzeczenie to klasyczny przykład falandyzacji prawa. Według Pani prokurator Jackiewicz w obronie koniecznej ścigał nieszczęsnego pijaczka bez złości, a zadając (adekwatny do sytuacji) prztyczek (np. dwoma palcami w oczy), nucił (oczywiście bez złości)aktualny przebój. Natchniony przez wrocławską prokuraturę wysokonakładowy dziennik FAKT zatytułował swą informację o tym godnym, bohaterskim i obywatelskim uczynku tak: POSEŁ ZABIŁ PIJAKA W OBRONIE KONIECZNEJ. Mój Boże, jak niebezpiecznie być posłem, co rusz coś nań czyha, ABW, propozycje łapówek,rzucają się nań pijacy...Jakie ma ciężkie życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 12:30 ale dlaczego on "zezłościł się",na pijaka,ktorego na oczy nie wi- dział i zaczął go zaciekle ścigać po pętlach autobusowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Sprawa Jackiewicza umorzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 12:35 bo żona mu powiedziała,że jak nie zatłucze pijaka,to ona nie pójdzie z nim dziś do łożka :) Odpowiedz Link Zgłoś