Dodaj do ulubionych

Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok

01.01.08, 14:13
"Ale Doda jakby ich nie słyszała i dośpiewała swoją piosenkę do
końca, zabierając wrocławianiom kilkanaście sekund nowego roku"

Panu dziennikarzowi proponuję właczyć myślenie. Nie Doda "jakby nie
usłyszała", ale utworu wykonawanego z palybacku, a takim się pani
Doda podpierała, nie można ot tak skrócić.
Nauczka na następny rok: przynajniej przed północą - gramy na zywo,
tak jak chociażby Perfect i Kayah. Czyli mozna było.
Obserwuj wątek
    • skalpel11 Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok 01.01.08, 14:16
      Przez beznadziejną, pożal się Boże, Dodę nie było prawdziwego odliczania przed
      24 i wielu ludzi było zdezorientowanych, że już jest Nowy Rok.
      • Gość: piotr Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 17:24
        Jak to się dzieje że kiedy pojawia sie doda - wiadomo że będzie
        jakaś plama ?
        I o to chodzi .
        • Gość: Anonim [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 11:47
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: ejbisi Doda spiewala na zywo IP: *.batory.org.pl 02.01.08, 15:28
            nie lubie jej ale to przegiecie zeby wypisywac takie bzdury w
            wyborczej:/ Z polplabacku lecial podklad piosenki jak u wszystkich
            wykonawcow. trudno byloby w takim tempie przepinac wszystkie
            instrumenty...

Na koncercie spiewala tez np. kayah ale o tym gazeta nie pisze, bo
            lepiej objechac sylwestra w publicznej ktory byl o niebo lepszy niz
            tvn-owski (sam playback poza t-love) i polsatowy (ibisz i mlynarska
            i joanna liszowska spiewajaca kolorowe jarmarki) zenada byl nie
            wystep dody ale ten artykul:/
            • unange Re: Doda spiewala na zywo 02.01.08, 16:51
              Zgadzam sie. To bezsensowne atakowanie Dody jest żałosne.
              Wmieściłaby sie, gdybysmy wcześniej nie musieli wysłuchiwać
              żenujących wystąpień Skiby. Brrr...
              A Perfect? Nawet śpiewy publiczności miał z taśmy...
              Czy nie możecie po prostu pochwalić fajnego koncertu?
              A poza tym - jak zawsze - NIE BYLO PRZYMUSU OGLĄDANIA!
              • Gość: Paweł Kolejny wielki sukces ekipy Ted ’a Alarm – Clock IP: 62.233.214.* 03.01.08, 12:50
                ;;// Kolejny wielki sukces ekipy Ted ’a Alarm – Clock .

Metody ,, pracy ‘’ CBŚ - Częstochowa upowszechniają się w całej
                Polsce .

cuckarnia.bzzz.net/indymedia/kolejny_wielki_sukces_ekipy_teda_alarmclock

Z pijanego gangu :

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3
                • Gość: Paweł Kolejny wielki sukces ekipy Ted ’a Alarm – Clock IP: 62.233.214.* 03.01.08, 12:51
                  \\\ Kolejny wielki sukces ekipy Ted ’a Alarm – Clock .

Metody ,, pracy ‘’ CBŚ - Częstochowa upowszechniają się w całej
                  Polsce .

cuckarnia.bzzz.net/indymedia/kolejny_wielki_sukces_ekipy_teda_alarmclock

Z pijanego gangu :

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3
                  • faiga_danielak podobno nie mogła wyjąć wibratora 18.01.08, 14:43
              • Gość: rocca Re: Doda spiewala na zywo IP: 195.94.212.* 04.01.08, 08:59
                Żeby pochwalić koncert to koncert musi być fajny. Fajny był w Krakowie.
                Natomiast przerywniki dyskotekowe pomiedzy poszczególnymi wykonawcami brzmiały
                niczym wiejska dyskoteka na trasie Poznan-Świecko.... niestety, nie słuchalo sie
                tego dobrze...
              • Gość: jan Re: Doda spiewala na zywo IP: *.eranet.pl 21.01.08, 01:34
                hehehe... porównujesz Skibę i Perfekt z (za przeproszeniem) Dodą...
                "Pusta gowa i cyc zdrowy - wielka miość do biznesu"
            • jadendax76 Re: Doda spiewala na zywo 02.01.08, 23:09
              Zapomniałeś chyba też o Shakin' Stevensie i Czerwonych Gitarach - grali na ŻYWO
              - czego nie można powiedziec o pustogłowej lalce, która powinna zagrac z tą
              swoją wulgarnością w "Psach 3" :D
          • Gość: dm Występ Dody IP: *.wmzdz.pl 03.01.08, 10:01
            Nie jestem wielkim fanem Dody, ale muszę jednak stanąć w jej obronie. Fakt, że
            śpiewała na żywo jest niezaprzeczalny. Obiektywnie przyznam, że dziewczyna
            dysponuje bardzo dobrym głosem i z występami na żywo radzi sobie bezproblemowo,
            w odróżnieniu od wielu innych "gwiazd" polskiej estrady. Proszę posłuchać
            jeszcze raz, na pewno gdzieś w sieci można znaleźć zapis koncertu. Prosze też
            posłuchać występu zespołu Big Cyc, pochodzącego z tego samego koncertu. Tu
            playback jest ewidentny. Pamiętacie Państwo Mandarynę i jej pierwszy i ostatni
            występ bez podkładu? No właśnie - nie ma o czym pisać. Wnioskuję więc o
            odstawienie na bok osobistych uprzedzeń przy pisaniu artykułów w tak poważnym
            portalu. Apeluję też do wszystkich grzmiących osób, umieszczających tu
            komentarze, żeby nie wieszały psów na ludziach ot tak po prostu dla zasady,
            podporządkowując się pędowi ogółu. Każdy ma swój rozum i powinien z niego
            korzystać jak najczęściej. To nie jest moja krucjata przeciwko ludziom
            nietolerującym Dody, bo nie jestem jej fanem, ale apel o nieopluwanie ludzi
            niezasługujących na to.
            • Gość: rocca Re: Występ Dody IP: 195.94.212.* 04.01.08, 09:02
              Myslę, ze co do Doroty Rabczewskiej to sie akurat myslisz, mój drogi przedmówco.
              Jak żadna "gwiazdka" w tym kraju ona zasługuje z powodu swojej wulgarnosci,
              braku stylu i pospolitego obejścia na wieszanie na niej psów. Nie takie
              "gwiazdki" z firmamentu spadły
              • unange Re: Występ Dody 04.01.08, 21:11
                To, co piszesz, wcale nie jest takie oczywiste. O Madonnie dawno
                temu pisano w podobnym tonie, a teraz widac, ze to wcale nie bylo
                takie prymitywne. A i ona sama nie stoczyła sie jakos, co jej często-
                gęsto przepowiadano. Ja też fanką Dody nie jestem, ale myslę, ze w
                jej poczynaniach jest więcej logiki niż się wielu zdaje. Jasne, ze
                można grzeczniej. Ale wtedy jest sie tylko Gosią Andrzejewicz...
                Męczą mnie "artyści" z nastawieniem: jeśli się uda, to super, a
                jeśli nie, to nic nie szkodzi. Doda często jedzie po bandzie, ale w
                końcu nie stawia sobie alternatywy, ze ewentualnie zostanie
                księgową. A poza wszystkim - naprawdę miło się na nią patrzy. Tyle.
      • Gość: faq Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.218.146.194.generacja.pl 01.01.08, 19:58
        > wielu ludzi było zdezorientowanych, że już jest Nowy Rok.

biedne żuczki...
        • critto Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok 01.01.08, 20:27
          nie "biedne żuczki", tylko poprostu GŁUPOTA organizatorów (tu nawet cięzko winić
          Dodę, przy całej mojej antypatii dla tej osoby jako osoby), bo to nie ona
          planuje czas trwania utworów Z PLAYBACKU. Moment nastania Nowego Roku to CHWILA,
          którą wypada uszanować, a nie zakłócać pseudośpiewem.
          • Gość: boorack Playback. Żenada i plastikowa imitacja. Nędza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 21:12
            Mogłaby się chociaż wysilić i zaśpiewać. Za 80kPLN i w Nowy Rok około północy
            playback to chałtura granicząca z bezczelnością.
            • Gość: chrzanek Re: Playback. Żenada i plastikowa imitacja. Nędza IP: *.eranet.pl 01.01.08, 21:35
              Nikt nie spiewal z playbacku. Dla wszystkich co nie wiedza: To byl
              polplayback!!! Wokal byl live!!! We Wrocku byl najlepszy bal!!!
              • Gość: zz Re: Playback. Żenada i plastikowa imitacja. Nędza IP: 82.139.30.* 01.01.08, 22:03
                buahahahhahah - występ Dody, Stachurskiego i "najlepszy bal" :) Disco-polo też Ci imponuje? Ta sama kategoria...
                • Gość: bartlex To co zrobiła to syf i kiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 22:08
                  Precz z Dodą
                  • Gość: Wielbiciel Najważniejsze chichot cycki majtki na pokaz wycie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 23:19
                    no i oczywiście KaSiOrA od PiSiora! reszta nieważna - ani profesjonalizm, ani estetyka, ani publika, ani dyscyplina, ani żadna rzecz która nie jej jest hehehe :-)))))))))))
                    • Gość: obserwator Re: Najważniejsze chichot cycki majtki na pokaz w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 00:38
                      "(...)walkę toczoną co roku z analogicznymi imprezami,
                      organizowanymi przez TVN i Polsat."

Co roku? Chyba nie. TVN robił pierwszy raz bal!
                    • Gość: won tuske Chyba raczej nie od PiSiora tylko wręcz przeciwnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 20:16
                      > no i oczywiście KaSiOrA od PiSiora!

Z tego co wiem, to fanem Dody nie jest były premier, tylko obecny!
                      Więc raczej "kasiora od POsiora" :)
                  • Gość: to znowu ja To co zrobiła to syf i kiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 13:04
                    Ta... BARTLEX NA PREZYDENTA!!!
            • Gość: raf Re: Playback. Żenada i plastikowa imitacja. Nędza IP: *.ists.pl 01.01.08, 23:37
              Aby moc zaspiewac trzeba umiec spiewac.
              Playback jest dla mnie odrazajacy i kazdy kto sie nim wyrecza (bo to nie jest
              wspomaganie), zasluguje na gwizdy. Albo nie zasluguje na publicznosc w ogole...
            • Gość: Rocco Re: Playback. Żenada i plastikowa imitacja. Nędza IP: *.aster.pl 02.01.08, 19:05
              ale to rzeczywiście żenua była - pólnoc wybija, rakiety lecą w niebo, ja
              strzelam korkiem od Cin&Cin, a w telewizji nic, tylko Doda śpiewa. 0.o szok
          • Gość: Agnieszka Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.chello.pl 01.01.08, 22:04
            zgadzam się z Tobą . Doda wykonywała wtedy swoją pracę .
            • Gość: raf Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.ists.pl 01.01.08, 23:40
              Co wykonywala? Swoja prace?
              Ja tez wykonuje swoja prace i jak prowadze szkolenie to nie puszczam wykladu z
              playbacku.. kuuurde czlowieku..
              Playback to metoda na unikniecie wpadek. Tylko mieczaki z tego korzystaja.
              • Gość: czeek Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.08, 01:01
                Nie słucham Dody i na pewno nie jestem jej fanem, ale czy chcecie czy nie ona
                śpiewała na tym koncercie. Fakt, że muzyka była puszczona, a nie zagrana, ale
                Doda "pracowała" w trakcie tego koncertu
              • Gość: dm Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.wmzdz.pl 03.01.08, 10:17
                Wydaje mi się, że jeśli prowadzisz jakieś szkolenia, to jesteś inteligentnym człowiekiem. Dlatego zastanawia mnie, dlaczego nie potrafisz odróżnić żywego wokalu od tego, puszczanego z playbacku. Proponuję poszukać zapisu koncertu w sieci i jeszcze raz się wsłuchać.
          • Gość: marcys Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 14:56
            Skoro z taśmy było , to mogli wcisnąć pauzę i byłoby ok :)
        • a.k.traper no i co? Będa krócej świętować w 2008? 02.01.08, 08:24
          Kogo to obchodzi? Czas i tak płynie niezmiennym tempem, Doda nie ma
          na to wpływu. Sensacja godna poziomu dziennikarza.
          • Gość: tępy jesteś troche Re: no i co? Będa krócej świętować w 2008? IP: *.gorzow.mm.pl 02.01.08, 14:44
            Tu raczej nie chodzilo, o to ze doda skrocila nowy rok, tylko ze "gwiazda
            takiego typu" spiewala z playbacku...
      • Gość: p Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 22:51
        naprade nie dostrzegacie bez sensu krzyczenia o pare sekund w ta czy w druga
        strone? naprawde nie widzicie ze te daty itp to tylko sprawa umowna? masakra..
    • Gość: Bernard Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 14:20
      Prowadzący mogli wejść na scenę przed północą, zresztą to chyba Kayah
      przedłużyła swój występ, stąd Doda nie zdążyła. Dla dziennikarza GW (chyba nie z
      Wrocławia) informacja: Wrocław stać samodzielnie na wiekszą nawet imprezę tylko
      po co? i kogo w Polsce stać jeśli nie Wrocław który ma największy budżet w
      Polsce po Warszawie? Ostatnio pisanie o Wrocławiu przez GW jest nie za bardzo
      wrocławskie
      • Gość: agn Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.lanet.net.pl 01.01.08, 14:24
        Gdyby Doda grała na żywo, a nie z taśmy, spokojnie mogłaby skończyć,
        kiedy trzeba było.
        A jak mieli prowadzący przekrzykiwac taśmę?
        • czterdziestyiczwarty Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok 01.01.08, 19:16
          Jak to sie w ogole stalo ,ze taka Doda-idiotka zostala zaproszona do
          Wroclawia.Ani toto spiewac nie umie na zywo ani tez obycia zadnego.
          Musi owa Doda komus niezle dawac podmuchac - mozliwe ze to Jej
          jedyny talent .
          • Gość: niks Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 19:49
            generalnie w warszawce bylo lepiej... i nie chodzi tu o miasto tylko o dobor
            wykonawcow. t.love, lady pank... po prostu wymiatali az milo.
            tylko z ta szwedka czy jak jej tam bylo czerstwo.
          • lunaglass Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok 01.01.08, 22:01
            > Jak to sie w ogole stalo ,ze taka Doda-idiotka zostala zaproszona do
            > Wroclawia.Ani toto spiewac nie umie na zywo ani tez obycia zadnego.
            Może żonę Dutkiewicza głowa bolała :)))))))))))))))
          • Gość: raf Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.ists.pl 01.01.08, 23:43
            Ona ma talent - i to duzy - ale nie do spiewania, a do zarabiania kasy. Wszyscy
            tutaj komentujemy, komentarzy juz 150.. i co? I o to chodzi :)
            To wielka sztuka przeskoczyc finansowo madrzejszych od siebie swoja glupota.
          • Gość: ona Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.tdi.tktelekom.pl 02.01.08, 18:17
            Wiesz czterdziestyczwarty, może i nie lubie dody, ale nie trawie też ludzi
            twojego pokroju. doda spiewała, tyle ze muzyka była podłożona. A ty jak
            prawdziwy Polak - tylko chrzanić o innych potrafisz, żeby polepszyć swoje
            samopoczucie, zaspiewaj lepiej.. ehh
      • Gość: gm Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: 82.160.128.* 01.01.08, 22:27
        Do Wrocławia przyjechałem na ten koncert z Łodzi. Było fajniej i bezpieczniej niż rok temu w Krakowie.Nie było długich przerw na reklamy. Ludzie życzliwi. Naprawdę fajna atmosfera.Zawsze sie mozna do czegoś przyczepić ale po co. Dzięki za ekstra zabawe.
      • Gość: rocca Wrocław: samochwała w kącie stała IP: 195.94.212.* 02.01.08, 09:13
        Mój drogi przedmówco kto i ile płaci ci za takie bałwochwalstwo Wrocławia? Skoro
        Wrocław stać na taaakie ogromne wydatki to niech najpierw wyremontuje ulice,
        usprawni komunikacje i zrobi PODWORKA DLA DZIECI! A potem niech miasto
        organizuje Sylwestra z koncertem najdroższych gwiazd po to tylko, aby pokazać
        jak ogromny ma budżet. Mysle że Paris Hilton będzie odpowiadać poziomem.
        • Gość: Alfa Re: Wrocław: samochwała w kącie stała IP: *.globalconnect.pl 02.01.08, 09:36
          Wrocław to w wiocha gdzieś na krańcu europejskiej cywilizacji. Już w takiej
          "dzikiej" Azji są lepiej prosperujące miasta. Zresztą coś w tym jest skoro
          Azjaci przenoszą produkcję swoich bubli typu LG pod Wrocław i proponują stawki
          za którą można co najwyżej codzienną miskę ryżu kupić
    • Gość: Heraldek Niech żyje Wrocław, niech żyje ten biedny Slask! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 14:32
      ....jeszcze ciagle pod polska, nieudolna administracja....
      • Gość: pyot Re: Niech żyje Wrocław, niech żyje ten biedny Sla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 15:02
        Nie mogę tego pojąć,albo nie umiem czy też nie chcę...
        Jak doszło do dopuszczenia tego czegoś,tzn robaczewskiej na scenę,jako gwiazda !
        Kto jest za to odpowiedzialny ?Pod pręgierz z takim decydentem.
        Za taką kasę niech coś dzieciakom na trójkącie zrobią.
        Wstyd i sromota,ona jest tak tandetna i mierna,że...
        • Gość: Schuja the second Re: Niech żyje Wrocław, niech żyje ten biedny Sla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 16:24
          Rabczewskiej, nie robaczewskiej. Jak mogło dojść - zwyczajnie,
          przecież to pisoenkarka, której osobowość i sposób bycia zachwyca
          wszystkich, nawet polityków. A będzie coraz śmieszniej, bo pewna
          wariatka, niejaka Nelly Rokita, o zgrozo pełnomocnik Prezydenta RP
          ds kobiet wybełkotała, że spiew Dody był dla Premiera RP zaszczytem,
          i że zaprasza Panią Dodę na kawę, bo to "prawdziwa Polka". Trudno
          tylko wytłumaczyć, czym Pani Doda zasłużyła na taki fawor -
          wypowiedziami w publicznej telewizji typu "ciągnij fleta frajerze"?
          Czy może ćpaniem i wszczynaniem burd w hotelach? No i co
          śmieszniejsze tylko "prawdziwe Polki" mogą liczyć na zaszczyt
          zaproszenia na kawę przez Nelly Rokitę - jak jej imię
          wskazuje "najprawdziwszą Polkę". Jednostką inteligencji jest Nelly
          Rokita (NR). Noga stołowa ma 100 NR.
          • Gość: wrocławiak [...] IP: 213.172.177.* 01.01.08, 17:17
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: jarguz Re: Niech żyje Wrocław, niech żyje ten biedny Sla IP: *.dyn.optonline.net 01.01.08, 17:37
            i PiSiory teraz Nelly caluja w PiSie
        • sorapis Re: Niech żyje Wrocław, niech żyje ten biedny Sla 01.01.08, 18:05
          Gość portalu: pyot napisał(a):

> Nie mogę tego pojąć,albo nie umiem czy też nie chcę...
          > Jak doszło do dopuszczenia tego czegoś,tzn robaczewskiej na scenę,jako gwiazda
          > !
          > Kto jest za to odpowiedzialny ?Pod pręgierz z takim decydentem.
          > Za taką kasę niech coś dzieciakom na trójkącie zrobią.
          > Wstyd i sromota,ona jest tak tandetna i mierna,że...

Absolutnie się zgadzam. TVP robi ludziom (w szczególności płacącym abonament)
          wodę z mózgu. Oglądałem fragmenty, po prostu ręce opadają, silikonowa lala w
          roli gwiazdy, żenujące konferansjerka i teraz się jeszcze okazuje, że budżet
          ogromny. Znaczy zapłacili za to podatnicy.

Się wtedy zastanawiam: jak to jest, że można oglądać bez obrzydzenia takie
          kanały jak Discovery, Ale Kino i całą masę innych, które nie wrzeszczą o
          abonamencie i misji publicznej. Czekam z utęsknieniem momentu gdy telewizja
          publiczna wreszcie zostanie sprowadzona do właściwej sobie roli.
    • Gość: Paul Fajerwerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 15:12
      "Dokładnie o północy niebo nad Rynkiem rozbłysnęło piękną i
      imponującą feerią świateł i fajerwerków"

Ja tam nie widzialem zadnych fajerwerkow. Jak zaczeli strzelac to
      myslalem ze to pobliscy mieszkancy. Kiedy okazalo sie ze to juz
      pokaz, nim wczulem sie w klimat to skonczyli. To mialy byc
      fajerwerki? To juz lepiej ja pod swoim domem kiedys strzelalem...
      Lipa, w tym roku na tym polu sie nie popisali..
      • Gość: an Re: Fajerwerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 15:21
        Miało być tak wystrzałowo, a było ,jak zawsze do kitu!!!!
        • Gość: eve Re: Fajerwerki IP: *.e-wro.net.pl 01.01.08, 15:26
          Grunt to sobie zdrowo ponarzekac i to od pierwszego dnia Nowego
          Roku!! Dajcie sobie na wstrzymanie i wszystkigo dobrego, oby Wam sie
          to zmieniło.
          • Gość: gg Re: Fajerwerki IP: *.e-wro.net.pl 01.01.08, 15:43
            Przecież taśmę można było wyłączyć, nikt by nic nie stracił, co
            najwyżej uszy by odpoczeły od głosiku tej "gwiazdy". Organizatorzy
            kompletnie nie dali rady. W TVP wyglądało to beznadziejnie,
            strzeliły fajerwerki, a tutaj leci taśma z jakimś chłamem.
            rozpaczliwe próby odliczania, zapędzanie jakiś dziwnych ludzi z
            Dutkiewiczem na scenę. Zamieszanie, klapa kompletna. A wystarczyło
            wcisnąć w odpowiednim momemcie STOP.
            • Gość: komunista z PO Re: Fajerwerki IP: *.promax.media.pl 01.01.08, 17:10
              hehehehe, dobre i trafne spojrzenie. Ten facet Dutkiewicz trwoni publiczne
              pieniądze . A moze by go odwołac i do prokuratora przekazac? Co Wy Wrocki na
              to? Przeciez on Was okrada.
              • Gość: art Re: Fajerwerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 18:26
                grunt to sobie ponarzekać, na pohybel takim marudom !!!
                jest impreza źle, nie ma jeszcze gorzej - gdyby był syf to by nikt
                rok w rok nie przychodził na Rynek - a tak na marginesie oświetlenie
                i scena PIERWSZA KLASA
          • Gość: gosciu Re: Fajerwerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 18:53
            masz racje ,zamias sie bawic to narzekaja
    • Gość: abc Wrocławiaczki zejdzie z forum Kraków IP: *.kolornet.pl 01.01.08, 15:52
      zobaczcie jaki tam robicie syf. Czy jesteście aż takimi wieśniakami
      że wszędzie musicie pisac że jesteście najlepsi? Nie jesteście.
      • Gość: as Re: Wrocławiaczki zejdzie z forum Kraków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.08, 15:58
        A co wam Krakósom łyso że jesteście gorsi?
        • Gość: mmm tylko zakompleksionym kresowiakom może sie wydawać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.08, 18:12
          że sa lepsi od Krakowa !!1 zapytajcie kogo chcecie i gdziekolwiek na
          świecei czy zna Kraków i Wrocław - jak myślicie jaki będzie odsetek
          ludzi którzy odpowiedzą że znają co to w ogóle jest ten Wrocław ???
          <rotfl>
          • kerrmit20 To u was pjani Anglicy srajaa na Rynku a wy nic? 02.01.08, 08:23
      • Gość: Schuja the second Re: Wrocławiaczki zejdzie z forum Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 16:41
        Wieśniakami nie jesteśmy, choćby z tego względu, że jesteśmy
        mieszkańcami miasta Wrocławia, które prawa miejskie otrzymało
        wcześniej, niż Kraków. Natomiast każdy,kto uzywa słowa "wieśniak" w
        znaczeniu pejoratywnym jest prostakiem.
        • Gość: wcieło kakao? A Kraków był stolica Polski IP: *.kolornet.pl 01.01.08, 17:06
          wrocław podrządnym miastem w jakimś niemieckim landzie.
          • almac Re: A Kraków był stolica Polski 01.01.08, 17:33
            Jak poczytasz trochę historii to zmienisz zdanie.
            • Gość: mmm zmieni zdanie ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.08, 18:19
              ale że niby Kraków nie był stolicą i jednym z aktywniejszych i
              lśniących wielkościa miastem europejskiego średniowiecza i
              renensansu ??? podczas gdy o Wrocławiu mało kto mówił ?! to ty
              poczytaj więcej historii... lub nie naginaj argumentów bo sie
              ośmieszasz (hcę wierzyć że miałeś cos innego na myśli i tylko
              niefortunnie ułozyłeś zdanie - bo inaczej wychodzi na to że masz
              ogromne braki w edukacji, albo jej jeszcze na dobre nie
              rozpocząłeś !)
              • betam3 Re: zmieni zdanie ??? 01.01.08, 18:40
                Ty wyedukowany naucz się lepiej poprawnie pisać...chcę...a nie hce...;)
                • tomeyk Re: zmieni zdanie ??? 01.01.08, 21:06
                  Hehe, zabrakło Ci argumentów, wrocławiaczku, więc czepiasz się ortografii? No
                  cóż, prawda jest taka, że daliście ciała na całej linii i wyszła straszna klapa
                  i wstyd na całą Polskę.
                  Ale czego się spodziewać po mieście, które przez całą swoją historię było tylko
                  daleką prowincją różnych krajów :P
                  • Gość: mmk Re: zmieni zdanie ??? IP: *.as.kn.pl 01.01.08, 22:56
                    Fanzolisz, Wrocław w 1000 roku był już biskupstwem, a gdzie był Kraków? Ani
                    stolicą, ani nawet nie miał praw miejskich!
                    :))
                    • tomeyk Re: zmieni zdanie ??? 02.01.08, 09:28
                      W 1000 roku Kraków również był biskupstwem, do tego założonym wcześniej niż w
                      roku 1000 - zapiski kapituły krakowskiej wspominają o biskupach Prohorze i
                      Prokulfie, również z kroniki Thietmara może wynikać, że biskupstwo krakowskie w
                      roku 1000 zostało tylko podporządkowane metropolii gnieźnieńskiej. Ponadto w
                      Krakowie chrześcijaństwo jest obecne od początku X wieku (polecam słynny ustęp z
                      Żywota św Metodego o księciu Wiślan).
                      Co do znaczenia miasta, podróżnik Ibrahim ibn Jakub w relacji z roku 966 z miast
                      regionu wspomina o Pradze i Krakowie (jako mieście ludnym, obfitującym w domy i
                      ogrody), natomiast słówka nie poświęca Wrocławiowi (czyżby nie był tego wart?).
                      A co do praw miejskich, to błagam o nie kompromitowanie się. W roku 1000 żadne
                      miasto w Europie nie miało praw miejskich, ale czy mający kilkadziesiąt tysięcy
                      mieszkańców Rzym nie był miastem? Owszem był, ale prawo miejskie było jedynie
                      aktem prawnym, wyjmującym mieszczan spod prawa ziemskiego. Do tego nadawanie
                      praw miejskich zaczęło się dopiero z początkiem XIII wieku, więc Twój zarzut
                      (aktualny zresztą również w przypadku Wrocławia) świadczy tylko o Twojej
                      niewiedzy w tym zakresie.
                      Pozdrawiam ze stolicy Polski od 1038 do 1791 roku (a właściwie to do 1952 roku).
                  • Gość: rAINZUG Znaleźli się wielkomiastowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 23:02
                    więc niby im większe miasto i im więcej hałasu tym lepsze (niech żyje mexico
                    city), albo może im bardziej nowoczesne tu już trudno byłoby wam się kłócić
                    które takie jest, ale w takim wypadku ktoś z doliny krzemowej mógłby wyzywać od
                    wieśniaków cały świat :P i kto tu jest wieśniakiem Poprawianie sobie ego
                    miejscem pochodzenia podchodzi pod pewne zaburzenie umysłowe :P A ja wam powiem
                    że jedno i drugie miasto jest dokładnie tak samo syfiaste rynek parę budynków i
                    wielki syf wokół hałas smród i dresiarstwo, a sylwestrowe imprezy polegające na
                    staniu w ścisku 200 000 osób i słuchaniu najtandetniejszej muzyki w Polsce jest
                    prawdziwym "wieśniactwem"
                    • Gość: Alfa Re: Znaleźli się wielkomiastowi IP: *.globalconnect.pl 02.01.08, 09:54
                      Zgadzam się z przedmówcą. Nie dość że taka Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław,
                      Poznań, Katowice czy Szczecin to w skali globalnej małe i biedne pipidówy to
                      jeszcze mieszkańcy tych miast mają się za lepszych od zarówno Polskiej prowincji
                      jak i innych naszych "aglomeracji" gdzie wszędzie brud, smród i ubóstwo.
                  • ludendorf krótka lekcja historii dla nastolatków z Krakowa 02.01.08, 04:13
                    Kraków w drugiej połowie XIX w. nie jest nawet stolicą Galicji -najbiedniejszego
                    obok Bukowiny regionu Monarchii Habsburskiej. Ludność grubo poniżej 100 tyś.
                    Poza wydobyciem Soli w Wieliczce i Ropy w Borysławiu w całej Galicji nie ma
                    żadnego przemysłu -87% zatrudnienia w rolnictwie. Antyindustrialne nastawienie
                    elit polskich sprzymierzonych z decydentami z Wiednia którym rozwój Krakowa był
                    nie na rękę, powiększa cywilizacyjną zapaść miasta w porównaniu z ośrodkami
                    miejskimi innych prowincji kraju i Lwowem. Uniwersytet Jagielloński wegetuje
                    dyskryminowany przez władze jako ośrodek konspiracji i niezależnej polskiej myśli.
                    Reasumując Kraków był dziurą nic nie znaczącą w monarchii austro-węgierskiej

Teraz Wrocław dla porównania w tym okresie prawie 3 razy większy. Do chwili
                    zjednoczenia Niemiec jeden z najszybciej rozwijających się ośrodków w Prusach.
                    Jedno z 3 miast stołecznych tego kraju (Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne
                    Miasto Wrocław)obok Berlina i Królewca. Ludność w 1871r wynosi 271 tyś - 3cie z
                    największych miast rzeszy po Berlinie i Hamburgu. Silny przemysł maszynowy,
                    Uniwersytet Wrocławski wydał 11 noblistów w tym okresie. Gdyby nie zniszczenia
                    wojenne i 50 lat traktowania Wrocławia jak łup wojenny to w zestawieniu z
                    Krakowem grud Kraka wypadałby tak blado że nie było by za bardzo czego porównywać.
                    Tak więc krakusy więcej pokory i mniej zacietrzewienia więcej rzetelnej wiedzy
                    historycznej mniej ideologii i nie probujcie nic na siłę udowadniać, a
                    szczególnie tezy których nie da się obronić jak znaczenie obu miast w
                    przeszłości gdyż od końca średniowiecza Wrocław obojętnie pod czyim panowaniem
                    odjeżdżał Krakowowi
                    pod każdym względem i to jest fakt. To tyle cześć
                    • Gość: abc ty śmieciu IP: *.kolornet.pl 02.01.08, 04:39
                      czasy się zmieniły, obecnie Kraków polskie a nie poniemieckie miasto
                      to aglomeracja z 1.4 mln ludzi, Wrocław 800 tys. Najbardziej
                      rozpoznawalne Polskie miasto na świecie.
                      • Gość: rocca Re: ty śmieciu IP: 195.94.212.* 02.01.08, 09:47
                        a to prawda akurat jest
                      • ludendorf Re: ty śmieciu 02.01.08, 14:15
                        Napisałem tylko swoje 3 słowa prawdy ad vocem do przeszłości obu miast
                        prostaczku z grodu Kraka (jak sądzę). Tzn początkowo w hist Polski Kraków
                        nieznacznie prowadził, a od końca średniowiecza syt się odwróciła i aż do 1945
                        Wrocław odjeżdżał Krakowi. Jak jest dziś można by kłócić się w nieskończoność
                        wytaczając różne działa nie mam na to niestety czasu. No i oczywiście sporo
                        zaniżyłeś liczbę ludności aglomeracji Wrocławskiej. Jest jedna reguła kto
                        zaczyna snuć wywody próbując udowodnić kto jest lepszy a kto nie to albo robi
                        to ze złośliwości albo ma kompleksy.
                        • Gość: warszawiak Re: ty śmieciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 20:25
                          Jest jedna reguła kto
                          > zaczyna snuć wywody próbując udowodnić kto jest lepszy a kto nie
                          to albo robi
                          > to ze złośliwości albo ma kompleksy.

Ale własnie ty to zrobiłeś! Jesteś zapatrzony w Niemców, więc
                          stawiam raczej na kompleksy folksdojcza.
                          • ludendorf Re: ty śmieciu 02.01.08, 20:39
                            Ja tylko się włączyłem na moment. A iskrę na beczkę prochu pierwszy rzucił jakiś
                            krakus.
                            • tomeyk Re: ty śmieciu 02.01.08, 23:46
                              Wybacz, ale jak tu nie zareagować na inwazję forumowych trolli z Wrocławia?
                              Nigdy w życiu na forum wrocławskim nie byłem, ale bez przerwy musiałem oglądać
                              wypociny wrocławskich forumowiczów na forum Kraków. A tego co się działo przed
                              Nowym Rokiem to już się wytrzymać nie dało ;) Chyba dużo wrocławian ciągle ma
                              kompleksy.
                              • Gość: kalafior Re: ty śmieciu IP: *.chello.pl 03.01.08, 08:22
                                Nie chyba, tylko na pewno !!!
                    • tomeyk Re: krótka lekcja historii dla nastolatków z Krak 02.01.08, 09:45
                      Z prawdziwą przyjemnością widzę inteligentny post poparty rzetelną wiedzą. I co
                      najlepsze prawdziwy :)
                      Owszem, wiek XIX to okres zapaści Krakowa. Mimo tego, był szóstym co do
                      wielkości miastem Austro-Węgier. Przemysł i owszem, w Krakowie był słaby, jednak
                      nie można zapominać, że pod drugiej stronie Wisły znajdowało się całkiem spore
                      miasto - Podgórze, mające kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców, z rozwiniętym
                      przemysłem - obecnie miasto to stanowi dzielnicę Krakowa. Druga połowa wieku XIX
                      to również bardzo dobry okres dla Uniwersytetu Jagiellońskiego, na którym
                      prężnie działały katedra chemii, fizyki, czy krakowska szkoła historyczna. Jeśli
                      Kraków był dziurą nic nie znaczącą w monarchii Austro-Węgierskiej, to skąd
                      trzeci największy garnizon wojskowy i druga co do wielkości twierdza (bodajże w
                      piątce największych twierdz w Europie)? Kłóci się to nieco z wizją pozbawionej
                      znaczenia dziury.
                      A poza tym, pewien zastój w wieku XIX wyszedł Krakowowi na dobre -
                      przeczekaliśmy okres wielkiego przebudowywania starych centrów miast i
                      zostaliśmy z piękną, średniowieczną zabudową Starego Miasta.
                      Reasumując - owszem, wiek XIX to okres zastoju dla Krakowa, ale Twoja wizja
                      wydaje mi się cokolwiek przejaskrawiona. A do tego jest to chyba drugi wiek w
                      ostatnim tysiącleciu (drugi to wiek XIII), kiedy Wrocław mógł mieć znaczenie
                      większe niż Kraków.
                      • Gość: herm A o Krakowie najlepiej to świadczy IP: 195.72.91.* 02.01.08, 15:21
                        " 1702 powstał Uniwersytet Wrocławski (starszy łącznie od Uniwersytetu
                        Warszawskiego i Poznańskiego), byłby jeszcze starszy, ale przeszkodził w tym
                        Uniwersytet Krakowski, wysyłając swego czasu list protestujący do papieża
                        dokument fundacyjny wydany przez Władysława Jagiellończyka w Budzie w roku 1505,
                        przez co uniwersytet powstał dopiero prawie 2 wieki później"

Pieknie, pięknie .. zawistniki
                    • Gość: rocca głos z Posen IP: 195.94.212.* 02.01.08, 09:46
                      Kraków, Poznań były stolicami Polski, Wrocław nigdy! Warszawa jest obecnie, tyle
                      faktów
                      • tomeyk Re: głos z Posen 02.01.08, 09:52
                        Dla porządku - stolicami były również Giecz, Gniezno i Płock :)
                        • Gość: rocca Re: głos z Posen IP: 195.94.212.* 02.01.08, 14:52
                          Jakby nie było Wielkopolska rulezz! Posen Giecz i Gniezno to Wielkopolskie miasta
                          • Gość: Paul Re: głos z Posen IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.01.08, 17:49
                            Wroclaw jako niemieckie miasto byl najlepiej rozwiniety w porownaniu
                            do Warszawy, Poznania czy Krakowa. Tyle jesli chodzi o historie. To
                            komunistom zawdzieczamy zniszczenie tego wszystkiego co stworzyli we
                            Wrocku Niemcy. Gdyby ten rejon Polski nie byl przejety przez
                            Polakow, Wroclaw bylby tak wysoko rozwiniety jak Monachium, Drezno
                            czy Hamburg.
                            • tomeyk Re: głos z Posen 02.01.08, 23:22
                              > Tyle jesli chodzi o historie. To
                              > komunistom zawdzieczamy zniszczenie tego wszystkiego co stworzyli we
                              > Wrocku Niemcy.

Mnie Krakusa, zadziwia Twoja ignorancja w zakresie historii własnego miasta. A o
                              gauleiterze Karlu Hanke słyszał? Nie? Tak sie spodziewałem. Marsz się douczyć
                              trochę o historii i o tym, kto najbardziej Wrocław zniszczył (i przez kogo to
                              miasto nie ma tego wymiaru autentyczności, który ma Kraków czy Poznań).
                              • Gość: rocca Re: głos z Posen IP: 195.94.212.* 03.01.08, 10:08
                                a zgadzam sie a krakusem zgadzam. autentycznie dwa najstarsze i polskie miasta
                                nieprzerwanie w polskich rekach i bez większych innych naleciałości w tym kraju
                                sa dwa: Kraków i Poznań. Lekcja historii: jakie dzielnic zjednoczył Łokietek?
                                Wielkopolske i Małopolske. Z tych miast nie trzeba było wysiedlać żadnych
                                Niemcow, bo zawsze były w większosci polskie.
                                A co do tego czy gdyby nie komuna i wojna to Wrocław byłby drugim Monachium
                                śmiem mocno watpić, mimo wszystko. Poznaniowi bliżej do Munchen, a Krakowowi do
                                Wiednia ;-)
                                • ludendorf spokój !! 03.01.08, 12:31
                                  Można się chełpić odwieczną polskością Poznania i Krakowa (nawet aż do utraty
                                  tchu) tak samo jak wielokulturowym dziedzictwem Wrocławia. Tyle że w praktyce
                                  jedno i drugie nie ma żadnego znaczenia dziś. Tomyek ( na marginesie żal że
                                  musiałeś się zniżyć do poziomu tych wstrętnych wrocławskich trolli
                                  bombardujących forum Kraków którymi tak gardzisz ;)co z tego że Wrocław nigdy
                                  nie był stolicą czy największym miastem w żadnym z państw ( za to zawsze w
                                  czołówce - drugi w Polsce potem w Czechach i Prusach, potem 3 i 4 w Niemczech
                                  wyprzedzając w tym czasie miasta o których mówicie o lata świetlne ). Dziś
                                  Kraków jest ponoć drugi, Wrocław czwarty, Poznań piąty a w praktyce wszystkie te
                                  miasta niewiele dzieli, gdyż należą do jednej kategorii o nazwie "pierwsza liga"
                                  ;). A no i jeszcze mała ciekawostka dla rocca nie wiem czy słyszałeś o księciu
                                  Śląskim Henryku Brodatym - zjednoczył najważniejsze polskie księstwa Mało i
                                  Wielkopolskę a a stolicą "państwa które stworzył był nie Krakowa ani poznać
                                  tylko z Wrocławia - więc na upartego można by powiedzieć że Wrocław też stolicą
                                  Polski był hej ;)))).

• ludendorf sorki ;) 03.01.08, 12:34
                                    Ludendorf napisał:

>poznać

miał być Poznań zdaje się bez urazy ;)))
                                    • Gość: rocca Re: sorki ;) IP: *.icpnet.pl 03.01.08, 19:09
                                      A o Przemysławie II słyszałeś? Król Polski w latach 1295-1296, niestety
                                      skrytobójczo zamordowany, ostatni z wielkopolskich Piastów. Gdyby go nie
                                      ukatrupili, to Poznań byłby stolicą do dnia dzisiejszego, tak jak Wrocław mógłby
                                      być potężnym miastem takim jak Monachium, gdyby nie wojna komunisci i
                                      przesiedlenia. Bzdura. Wrocław jest zaje... miastem , które szczerze lubię ale w
                                      pysznieniu się, bałwochwalstwie, wynoszeniu się przed innymi i nad innych,
                                      opowiadaniu o sobie jacy to jesteście wspaniali od kilku lat bijecie nawet
                                      krawaciarzy z kongresówki (czyli z warszawki)na głowe. Największy budzet
                                      najpiekniejsze imprezy, klimat jak w Szampanii, wprost raj na ziemi. Dzieci
                                      podwórek nie mają we Wro, proponuje zejsc na ziemie. Wówczas bedziecie znów
                                      fajnymi ludzmi z Wrocławia, do których poznaniacy jezdzili podczas studiów na
                                      imprezy, a wrocławiacy przyjezdzali do Poznania
                                • Gość: Paul Re: głos z Posen IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.01.08, 14:13
                                  rocca napisał:
                                  "Poznaniowi bliżej do Munchen, a Krakowowi do Wiednia ;-)"

To teraz. Ja mialem na mysli fakt, iz gdyby Wroclaw zostal ciagle
                                  w "Niemczech" to dzis by prawdopodobnie tak wygladal, a nie ze teraz
                                  tak jest...
                                  • Gość: rocca Re: głos z Posen IP: *.icpnet.pl 03.01.08, 19:16
                                    My też wolimy jezdzić do Berlina a nie do Wawy. Ale stwierdzenie "gdyby Wrocław
                                    został w Niemczech" jest smieszne i brzmi, jakby to teraz Wrocław załował, ze w
                                    Niemczech nie jest. tyle że mieszkańcy obecni Wro to nie potomkowie rdzennych
                                    mieszkańców tego miasta ale Lwowian w większości. Tymczasem obecni mieszkańcy
                                    Poz to ludzie z samego Poz albo Wielkopolski. I to są fakty, nie wymysły
                      • Gość: Paul Poznan jako stolica kultury IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.01.08, 18:12
                        rocca napisał:
                        "Kraków, Poznań były stolicami Polski, Wrocław nigdy!"
                        Wroclaw nigdy nie byl a jednak zorganizowal jednego z najlepszych
                        Sylwestow w kraju. Jak to mozliwe??

Poznan stara sie byc Europejska Stolica Kultury w 2016r. Buhahaha..
                        dobre zarty. Wystarczy wejsc teraz na poznanskie forum GW by
                        przeczytac opinie poznaniakow na temat ich sylwestra. Wszyscy z gory
                        na dol jada wladze miasta za brak umiejetnosci organizacyjnych tego
                        typu imprez. Bylem w Poznaniu na swieto sw Marcina. Hit koncertu -
                        zespol "Trebnie Tutki" czy "Psio Krew". Nie no.. blazenada. Kazdy
                        poznaniak sie z tego smial. Sorry.. ale Poznaniowi, pod wzgledem
                        imprez masowych to do Wrocka daleko. Odleglosc liczona w latach
                        swietlnych. A ta stolicy kulturalna to jakis zart doslownie.
                        • Gość: rocca Re: Poznan jako stolica kultury IP: 195.94.212.* 03.01.08, 10:09
                          i z tym sie zgodze
                          • Gość: Paul Re: Poznan jako stolica kultury IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.01.08, 14:11
                            Jesli Cie to pocieszy, to uwazam iz Wroclaw bardziej powinien starac
                            sie o europejska stolica kultury a Poznan o Expo2012. W sumie tak by
                            bylo lepiej i oryginalniej.
                            • Gość: rocca Re: Poznan jako stolica kultury IP: *.icpnet.pl 03.01.08, 19:22
                              Nie pociesz mnie to bo uważam ze Poznań powinien iść na maxa i starac sie
                              zarówno o EXPO w przyszłości, jak i o Europejską Stolice Kultury. Ja tam nie
                              uwazam ze w dzisiejszych czasach wygrywa skromność i chowanie się do kąta, ale
                              wyznaczanie ambitnych celów do osiągnięcia. Z racji 80-letniego doświadczenia w
                              organizacji Targów Poznańskich wydaje sie, że EXPO jest pisane Poznaniowi. Sama
                              nie rozumiem dlaczego nikt w Poz o tym nie wspomniał. Ale ESK 2016 jest do
                              zdobycia, bo energii i pomysłów ludziom w Poznaniu nie brak, władze są tylko
                              koszmarne i zyją w letargu. I to powie każdy poznaniak
                    • tomeyk Re: krótka lekcja historii dla nastolatków z Krak 02.01.08, 09:52
                      Tak poza tym:
                      > Uniwersytet Wrocławski wydał 11 noblistów w tym okresie. Gdyby nie zniszczenia
                      > wojenne i 50 lat traktowania Wrocławia jak łup wojenny to w zestawieniu z
                      > Krakowem grud Kraka wypadałby tak blado że nie było by za bardzo czego porówny
                      > wać.

Zapaść Krakowa w wieku XIX to efekt zniszczeń wojennych i traktowania Krakowa
                      jako łup wojenny przez Austriaków. Jak zresztą całej Galicji (wprowadzenie ceł
                      na granicy z Rzeczpospolitą po I zaborze i nie zniesienie ceł na granicy z
                      Austrią). Więc ten Twój argument wydaje mi się pozbawiony znaczenia, gdyż oba
                      miasta miały w swojej historii takie okresy. Porównujmy wyłącznie stan
                      faktyczny, zagłębiając sie w przyczyny możemy dyskutować i do niczego nie dojść.
                      • ludendorf PS 02.01.08, 13:46
                        Nie lubię tylko jak ktoś zaślepiony szowinistyczną miłością do swojego miasta
                        wypisuje się świadomie bądź nie jawne bzdury i posługuje się mitami.
                        Przedstawiam tylko prosty stan faktyczny od końca średniowiecza aż do 2 wojny
                        światowej Wrocław odjeżdża Krakowi w każdej dziedzinie jako ośrodek miejski
                        jeden z czołowych Królestwa Czech, Monarchii Habsburskiej potem Prus, o którego
                        Maria Teresa a potem Józef II toczyli wojny z Fryderykiem Wilhelmem ,
                        (proponując nawet swojego czasu 3stronną wymianę Galicja Zachodnia Rosji, Rosja
                        kawałek Królestwa Prusom, Prusy oddają Śląsk Austrii- Widać Kraków był tylko
                        kartą przetargową którą Habsburgowie chętnie by sie zrzekli jeśli pomogło by to
                        odzyskać Śląsk - nazywany perłą w koronie Prus.). I dopiero 2 wojna światową to
                        zmieniała umożliwiając po latach tą jałową dyskusje rodem z piaskownicy przy
                        okazji, więc trzeba sobie jasno powiedzieć sobie kto był prowincją gdzie i ile
                        lat. Także ze świetlaną przeszłością Krakowa jako europejskiej metropolii nie
                        przesadzał bym i akurat w zestawieniu z Wrocławiem to widać
                        • tomeyk Re: PS 02.01.08, 23:31
                          Z jednym się zgodzę - II wojna odmieniła wszystko. Zwłaszcza w pewnym mieście,
                          które chory człowiek zamienił na twierdzę a w samym centrum zbudował lotnisko, z
                          którego na koniec odleciał, zostawiając gruzowisko, odbudowywane przez ostatnie
                          60 lat.
                          A co do znaczenia obu miast, zdania nie zmienię - Wrocław nigdy nie był w
                          państwie do którego należał miastem pierwszej wielkości. W Polsce Piastów
                          ustępował Poznaniowi i Krakowowi, w Czechach ustępował Pradze, w Cesarstwie
                          ustępował Wiedniowi i innym, w Prusach i Rzeszy też cierpiał na syndrom kresowej
                          twierdzy (jeśli dobrze pamiętam, wspominał o tym nawet Albert Speer we
                          "Wspomnieniach"), a po II wojnie to już wszyscy wiemy. Nigdy więc nie był
                          ośrodkiem dominującym.
                          A Kraków? Przez kilkaset lat, od czasów Łokietka, aż do Zygmunta III Wazy było
                          to najważniejsze miasto w Koronie, z którym konkurował tylko (a i to tylko
                          gospodarczo) Gdańsk. No i tu była stolica, czego ślady można podziwiać w
                          świetnie zachowanym mieście.
                          Pozdrowionka
                  • Gość: CivitVratis Vratislavia Rulez IP: *.chello.pl 02.01.08, 08:11
                    no cóż... pozdrawiamy z Wrocławia wszystkich zazdrośników... przykre
                    że odreagowujecie swoje kompleksy na Naszym Mieście, ale co tam,
                    rozumiem was i serdecznie w tym Nowym Roku współczuje tego typowego
                    dla reszty kraju malkontectwa.
                  • Gość: oj Re: zmieni zdanie ??? IP: *.tdi.tktelekom.pl 02.01.08, 18:30
                    ludzie, ja uważam że ten tomeyk ma jakieś kompleksy.. co za różnica kto gdzie
                    mieszka.. pomyśl tomku to nie boli
              • Gość: ale Re: zmieni zdanie ??? IP: *.tdi.tktelekom.pl 02.01.08, 18:27
                On ma braki w edukacji, a ty co?! "hcę" ? ha ha ha; a wyobrażenie o wielkości
                krakowa też do niczego. człowieku trochę pokory
                P>S> Warszawianka :P
            • Gość: Paul Re: A Kraków był stolica Polski IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.01.08, 17:54
              Byl, ale teraz jest Warszawa. I co z tego?
              Krakow ma tez klub pilkarski - Wisle, ale tym sie nikt nie sugerowal
              wybierajac miasta do rozgrywek Euro2012.
              Chcesz sie jeszcze czyms pochwalic co tam macie albo co mieliscie?
              Google oddaliscie niemal za darmo, prawie bez walki, mimo ze to
              Krakow byl od poczatku wytypowany za siedzibe w Europie Srodkowej.
          • Gość: mix Re: A Kraków był stolica Polski IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.08, 21:47
            zgadza się był, teraz angole zrobili sobie z Krakowa jedna wielką toalete , pozdrawiam i Szczesliwego Nowego Roku
          • Gość: herm Re: A Kraków był stolica Polski - sie znawca znala IP: 195.72.91.* 02.01.08, 15:16
            > wrocław podrządnym miastem w jakimś niemieckim landzie.

" w 1335 miasto przeszło pod panowanie królów Czech, później (po krótkim
            epizodzie panowania węgierskiego) wraz z Koroną Czeską zostało włączone do
            Monarchii Habsburskiej. W 1741 wraz z większością Śląska zostało zdobyte przez
            Prusy, /.../ "

Drogi prostaczku - w czasie gdy Kraków był stolicą Wrocław nazywał się
            Wratislavia i był częścią królestwa czeskiego i cesarstwa austriackiego. Akurat
            w swojej historii pod panowaniem pruskim był najkrócej - niewiele ponad 200 lat ...

A co do rozwoju miasta .. przez 1000 lat Wrocław prześcigał Kraków .. i teraz
            gdy mamy wreszcie równe szanse - też Was prześcigniemy.

Co do wielkości:
            Kraków 756 267
            Wrocław 634 630

Aglomeracje:
            Kraków 1 250 000
            Wrocław 940 000

• Gość: mulat Doda specjalnie nie przerwała IP: *.wroclaw.mm.pl 01.01.08, 16:17
      Ludzie przecież jej na tym zależy żeby sie o niej mówiło więc niezależnie czy to
      było z playbacku czy na żywo to podejrzewam że to byłl jej zamiar żeby "opóźnić"
      Nowy Rok o kilka sekund. Niby nic takiego, i pewnie powie że to był przypadek,
      jakieś nieporozumienie, ale chyba na tym jej zależało żeby zrobił się wokół niej
      szum, i to najlepiej na całą Polskę. To pokazuje że można się z ludźmi nie
      liczyć, bo nie było odliczania i ludzie byli zdezorientowani, a suma sumarum
      mówi się o Dodzie
      • Gość: Przykre Re: Doda specjalnie nie przerwała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 16:27
        Doda ty lepiej skoncz czemu zawsze najgorsze przed polnoca gra.Juz
        mogli zostawic Milk Inc.co jest o 5razy lepszy od tych Velvetow i
        Bashunterow tylko slaba reklama dla nich.Doda tez przy tej jak
        pchelka wyglada na europe.Eska sie nie popisala ponownie to zamiast
        wziasc Tiesto,Paul Va Dyka badz Armina van Burena.Wzieli jak zwykle
        to samo badzieestwo!Sadze ze wiele stacji radiowych regionalnych
        jest lepsze od Eski!!!!!
      • Gość: rocca Re: Doda specjalnie nie przerwała IP: 195.94.212.* 02.01.08, 09:50
        a jeszcze powinno sie powiedzieć, ze prezydent Dutkiewicz nie powinien był się
        zgadzać występować po tej żenującej Dodzie. W końcu kto jest ważniejszy w waszym
        miescie prezydent Rafał Dutkiewicz czy niejaka Rabczewska? W Sylwestra wygladało
        tak, ze to Rabczewska rządzi a nie Dutkiewicz. Poza tym wystąpienie prezydenta
        po Dodzie, przepraszam bardzo, ale to nie do pomyslenia
    • Gość: skromny a ja mam w d..dojdę i to badziewie tv-wrocławskie IP: *.promax.media.pl 01.01.08, 16:54
      ....a te przeboje Perfektu to juz tak oklepane ze rzygać się chce, ciagle jedno
      i to samo, nie mówiąc o badziewiarce tzw Torbickiej. To zaczyna śmierdzieć
      chałturą
    • Gość: warszawiak Bo Wrocław to wiocha zabita dechami IP: *.chello.pl 01.01.08, 16:56
      I nic tego nie zmieni. Wyremontowaliście już chociaż przelotowke przez miasto,
      czy nadal droga krajowa przez wrocław wiedzie po kocich łbach?
      Nie masz cwaniaka nad warszawiaka!
      • Gość: majka Było super! IP: *.as.kn.pl 01.01.08, 17:00
        Wreszcie rewelacyjny Sylwester we Wroclawiu.Zaproszeni goscie bardzo
        fajnie sie zaprezentowali.Wogole Wroclaw to kapitalne miejsce na
        nauke ,prace i zycie.Ja i moja rodzina jestesmy wdzieczni panu
        prezydentowi miasta za tak wspaniale zorganizowany
        Sylwester.Pozdrawiam normalnych i do siego roku.
        • Gość: kafel XP majka ! aleś palec w d...wsadziła prezydentowi IP: *.promax.media.pl 01.01.08, 17:07
      • almac Re: Bo Wrocław to wiocha zabita dechami 01.01.08, 17:45
        Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> I nic tego nie zmieni. Wyremontowaliście już chociaż przelotowke
        przez miasto,

Niestety kasa poszła na metro w "mieście" Warszawie
        • Gość: kimon na "metro" w "stolycy".... IP: 82.160.49.* 01.01.08, 21:33
          Tam to dopiero syf i jak się wjeżdża od Jnek wiocha i stos tabliczek reklamowych jak w slamsach w Brazylii...
          a od wschodu nie wspomnę...
      • Gość: JS Re: Bo Wrocław to wiocha zabita dechami IP: *.eranet.pl 01.01.08, 17:57
        A Warszawka to dopiero syf,szczególnie urbanistyczny.To miasto w
        większości tworzy zlep ludzi z prowincji.Rzeczywiście jesteś typowym
        warszawskim cwaniakiem i krawaciarzem, won na swoje forum.
      • norab1 Ty z warszawki przyjedz tu do Stuttgart-u 01.01.08, 18:06
        Gdzie np.trzy pasmowa A8 Stuttgart-Ulm i ja na niej moja Maxima 3.0
        do 250 km/h bez ograniczen mkne,a to miasto to nie stolica.Wy
        jestescie zasciankiem Europy.
        • Gość: uzurpator Re: Ty z warszawki przyjedz tu do Stuttgart-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.08, 19:31
          Ciekawe, bo jak ostatnio jechałem A8, (z Monachium do Ulm, jakby nie patrzec) to
          większość była dwupasmowa, a ruch taki, że 120 to był max...
          • Gość: norab1 Drogi kolego czytaj ze zrozumieniem tekstu !!! IP: *.pool.einsundeins.de 01.01.08, 20:23
            Ja napisalem trzy pasmowa Stuttgart -Ulm nie München-Ulm ,To jest
            wielka roznica.Poniewaz ca 30 km przed Ulm zaczynaja sie Schwäbische
            Alb i jest cholerny zjazd lub podjazd zalezy z ktorej stron.Konczy
            sie trzy pasmowa i jest tam tempolimit sa kamery i fotoradary.W tym
            rejonie gdzie opisuje niema limitu i niejednokrotnie przy dobrych
            warunkach jadac 250 km/h musalem ustapic miejsca bo jakies
            Lamborghini lub jakies inne tej klasyna na dupie siedzi.Powodzenia.
        • Gość: jackk3 Re: Ty z warszawki przyjedz tu do Stuttgart-u IP: *.abhsia.telus.net 01.01.08, 21:13
          Maxima z 3.0 do 250 km/h??? Sprawdz licznik. Poza tym to 3.0 to
          chyba wyszedl z eksploatacji cos kolo 2000 roku.
          • Gość: norab1 Re: Ty z warszawki przyjedz tu do Stuttgart-u IP: *.pool.einsundeins.de 01.01.08, 22:07
            www. nissanusa.com polecam.
            • Gość: xxx Twoje kompleksy nie mają swięta nawet w nowy rok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 20:21
              Skoro ci tak dobrze, to dlaczego bez przerwy musisz sobie to
              powtarzać? Czyżbyś jednak nie był do końca przekonany? Może twoje
              przechwałki imponują komuś w twojej rodzinnej wiosce, ale na tym
              forum budzą tylko śmiech :D
            • Gość: jackk3 Re: Ty z warszawki przyjedz tu do Stuttgart-u IP: *.ptr.terago.ca 03.01.08, 20:12
              Mialem wiele lat temu Maxime. Te auto znam jak wlasna kieszen. Nie
              powiedziales jaki to model, ktory rok? I nie pisze z Europy. Nie
              bylo za Oceanem modelu 3.0 (domyslam ze chodzi o poj. silnika). Byl
              model z ta pojemnoscia ale bylo to wiele lat temu. Potem bylo 3.2
              obecnie od kilku lat 3.5.
      • czterdziestyiczwarty Re: Bo Wrocław to wiocha zabita dechami 01.01.08, 19:34
        Ej,Ty "warszawiak " z Koziej Wolki.Wroclaw juz byl miastem gdy na
        miejscu Warszawy jeszcze trawka rosla - to po pierwsze. Po drugie we
        Wroclawiu jest wielu bylych prawdziwych warszawiakow ,ktorym w
        przeciwienstwie do Ciebie sloma z cholewek nie wystaje- prostaku.
      • czterdziestyiczwarty Re: Bo Wrocław to wiocha zabita dechami 01.01.08, 19:51
        Ej,Ty "warszawiak " z Koziej Wolki.Wroclaw juz byl miastem gdy na
        miejscu Warszawy jeszcze trawka rosla - to po pierwsze. Po drugie we
        Wroclawiu jest wielu bylych prawdziwych warszawiakow ,ktorym w
        przeciwienstwie do Ciebie sloma z cholewek nie wystaje- prostaku.
        W tej powojennej "warszawce" nie potraficie nawet lotniska namiare
        stolicy europejskiego panstwa zbudowac. Euro 2012 tez wam pewnie
        zabiora gamonie bo ciagle sie przepychacie gdzieby tu nowy stadion
        zbudowac.Za duzo tam u Was sie namnozylo tego bolszewickiego
        smiecia - w przedwojennej Warszawie takiego dna nigdy nie bylo.
        Warszawa to bylo kiedys miasto bohaterow a teraz niestety jest
        profanowane przez roznych kundli z glebokiej prowincji -
        "warszawiaczkow" z "warszawki"- a nie zadne warszawskie cwaniaki
        ktorym mogliby co najwyzej paste do butow potrzymac - frajerzy.
      • Gość: CivitVratis Warszawiaczku z Karczewa... IP: *.chello.pl 02.01.08, 08:14
        pimpaj sie... a tak na marginesie ... jaką wy macie w stolycy
        przelotówkę ? tą w której zawsze są korki w Ząbkach i w Markach ?
        czy piszesz o jakiejś nowej obwodnicy Karczewa ?
      • Gość: rocca uwazaj warszawiak na poznaniaka IP: 195.94.212.* 02.01.08, 15:11
        jak w temacie
      • Gość: s Re: Bo Wrocław to wiocha zabita dechami IP: *.eranet.pl 03.01.08, 09:05
        Prawdziwi warszawiacy wygineli w Powstaniu Warszawskim,lub leza na Powazkach,a
        ty,cieciu,jestes elementem naplywowym,a nie "prawdziwym"
    • Gość: barnaba Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.lodz.msk.pl 01.01.08, 16:58
      Zabawa była jak w wiejskiej remizie.
      Szkoda, bo Wrocław stać na lepszy poziom.
    • Gość: tirowiec omijajcie Wrocław z daleka, to jest horror miasto IP: *.promax.media.pl 01.01.08, 17:01
      ...do przejechania, i te dziury w nawierzchniach ulic , kocie łby , brudne
      kamienice , morda obita w nocy idąc przez miasto.....
      • almac Re: omijajcie Wrocław z daleka, to jest horror mi 01.01.08, 17:48
        Gość portalu: tirowiec napisał(a):

> ...do przejechania, i te dziury w nawierzchniach ulic , kocie
        łby , brudne
        > kamienice , morda obita w nocy idąc przez miasto.....

A dlaczego to kolega tirowiec sam nie omija Wrocławia korzystając z
        zalecanych objazdów?
        • Gość: mmm domyśl się ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.08, 18:22
          myślenie nie boli ! ale moge Ci podpowiedziec : jako TIRowiec nie
          jeździ tam chce ale tam gdzie mu każą - ot, taka praca !!!
          na kresach nie uczą logiki ?
          :D
          • Gość: zbibi No, tej ze "stolycy" nie uczą... ;P IP: 217.98.20.* 01.01.08, 20:11
            Do miasta 2/3 przejeżdżających tędy tirów pchać się nie musi, ale
            widocznie nie potrafią czytać tablic z objazdami i ciągle jeżdżą "na
            pamięć".
      • Gość: a Re: omijajcie Wrocław z daleka, to jest horror mi IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.08, 18:03
        Gość portalu: tirowiec napisał(a):

> ...do przejechania, i te dziury w nawierzchniach ulic , kocie
        łby , brudne
        > kamienice , morda obita w nocy idąc przez miasto.....

ty nie jesteś tirowiec tylko tania tirówka stojąca w lesie.
        kolejny sylwester spedziłaś w lesie, czekając na klientów.
      • betam3 Re: omijajcie Wrocław z daleka, to jest horror mi 01.01.08, 18:45
        przez tirowcow tak wlasnie wyglada miasto...stuknij sie w pusty łeb ...
    • Gość: wsiak z wrocka i ja mam płacic abonament za takie gó.. ? nigdy ! IP: *.promax.media.pl 01.01.08, 17:04
      mówie o abonamencie radiowo telewizyjnym .
      • Gość: bramka Re: madonna madonna IP: *.pools.arcor-ip.net 01.01.08, 17:10
        pstryk - krakowski bazarowy rejwach, pstryk wroclawski koszmar (ten
        prymitywek kosmitek i kukulska i ....) No i pstryk a tam poza Polska
        Madonna i super profesjonalizm, choc nie najswiezszy (gwiazda bedzie
        mial w tym roku 50 lat;).
    • Gość: lotto Wulgarna Doda pasuje do wulgarnego Wrocławka IP: *.kolornet.pl 01.01.08, 17:09
      czyli jego zakompleksionych mieszkańców z przerośniętym ego.
    • stary_tramwaj Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok 01.01.08, 17:10
      W firmie Wrocław zoo mozna spokojnie wynajac cały rynek z placem solnym,
      bezpieczenstwo zapewnia najwieksza firma ochroniarska w kraju, a na scenie można
      pokazać byle g*wno i proszę - jacy wszyscy szczęśliwi. To dobrze, że gosciom zza
      granicy się podobało, szkoda, że było ich piętnastu.
    • Gość: edek Jakie miasto tacy "artyści" IP: *.chello.pl 01.01.08, 17:12
      doda, stachursky itd. to włąśnie coś w sam raz na poziomiw wrocławia. dno.
      • Gość: bibi Re: Jakie miasto tacy "artyści" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 19:08
        Racja technicznie koncert zrealiaowany b. dobrze, ale dobór "gwiazd"
        beznadziejny !Pod tym wzgledem Warszawa i Kraków były lepsze. A
        występ Dody to hańba dla Wrocławia. Nie promujmy tandety i szmiry
        niech baba, z szansonistą Stachurskim, śpiewa w remizie OSP.
      • stworzenje Re: Jakie miasto tacy "artyści"-nie dokonca 01.01.08, 19:50
        Gość portalu: edek napisał(a):

> doda, stachursky itd. to włąśnie coś w sam raz na poziomiw wrocławia. dno.

wina tez niestety lezy w ludziach,w mieszkancach ktorzy jak na lep ida takie
        tandety ogladac,gdyby sie zlamany widz nie pojawil pod scena raz,drugi to by
        durna Doda i jej podobni moze wreszcie przestali "tworzyc" mocn slowo uzylam,bo
        tworzy artysta a nie taki tandeciarz jak ona.Takze niestety wina tez
        spoleczenstwa-mamy widac duza miernote odczuwania dobrej sztuki przez ludzi i
        widac to na takich spedach :-/.
        • Gość: Krychu Re: Jakie miasto tacy "artyści"-nie dokonca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 20:51
          Tak samo tandectwo jak z cudami Tuska wszyscy poszli i teraz
          bedziemy cierpiec za to doskonale na maxa ze szok
    • Gość: dd Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 17:15
      Życzę wszystkim aby w tym nowym roku już nie trzeba bylo czytać o tej krowie
      dodzie:)
    • Gość: szalony_ivan Sylwester na rynku. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.08, 17:15
      Otóż proszę Państwa sylwester na rynku był beznadziejny. Najpierw przez 0,5h
      szukaliśmy z przyjaciółmi miejsce, gdzie można się na niego w ogóle dostać.
      Potem udało nam się dojść bardzo blisko sceny. I co się okazało, że pod sceną,
      próba wyjścia z tłumu może się zakończyć złamanym nosem albo wybiciem zęba.
      Oczywiście ludzie z tył musieli pchać się na wszystkich aż w końcu ktoś przed
      nami się wywrócił. Gwiazdy na scenie średniej jakości... Płonące pozostałości po
      fajerwerkach, które tak "pięknie wyglądały"(?), spadały na stojących w ścisku
      ludzi. Pierwszy i ostatni raz tam byłem.
      • Gość: Piotrek Byłem w domu. Poszedłem spać zaraz po północy. IP: *.telsat.wroc.pl 01.01.08, 17:24
        Nie oglądałem telewizji, nie słuchałem radia. Po całym, pracowicie spędzonym roku zwyczajnie zmęczony i śpiący położyłem dziecko mimo hałasów za oknem (bo oczywiście polski naród to taki, co to wbrew tradycji musi w Śmigus Dyngusa lać wodę cały dzień zamiast do południa i trenować wystrzały sylwestrowo-noworoczne całego 31.12 i 1.01.) i sam poszedłem spać mimo uporczywych prób uniemożliwienia mi tego przez rozweselonych rodaków. Sąsiedzi, na szczęście normalni zachowywali się podobnie, jak ja. Obudziłem się o 8 rano, wypoczęty i po zjedzeniu śniadania i wypiciu porannnej kawy udałem się z żoną i dzieckiem na spacer, gdzie mogłem podziwiać syf i brud pozostawiony na ulicach, a nawet w parku przez - jakżeby inaczej - moich rodaków. Nie wstydzę się za nich, bo i czemu, nie dziwię się, bo zbyt długo żyję w tym kraju, generalnie jestem zadowolony i guzik mnie interesują takie rewelacje jak ta, gdzie odbyła się najlepsza zabawa sylwestrowa. Jak widzę nie jestem sam. Pozdrawiam życząc pomyślności w 2008 roku.
        • Gość: olo Re: Byłem w domu. Poszedłem spać zaraz po północy IP: *.chello.pl 02.01.08, 00:46
          urzekła nas Twoja historia,
          czepiasz się człowieku, dlaczego uważasz za nienormalnych ludzi którzy chcą się
          pobawić w sylwestra? czy jak w dzień powszedni twoj jakiś sąsiad po pólnocy
          wróci do domu i za głośno szura butami to też go będziesz uważał za "innego"?,
          najlepiej wszyscy chodźmy spać z kurami i wstawajmy nawet w weekend o 8, trochę
          dystansu, nie żyjesz sam na tej planecie...

• Gość: xi0 Re: Byłem w domu. Poszedłem spać zaraz po północy IP: *.acn.waw.pl 02.01.08, 05:09
            A coz cie tak oburzylo w tamtej wypowiedzi? Przeciez to byla tylko czyjas
            prywatna opinia na temat tego sylwestrowego "szalenstwa". No wlasnie.... szalenstwa.
    • Gość: zoolog Dode zamknąc w klatce we wrocławskim ZOO ! IP: *.promax.media.pl 01.01.08, 17:18
      napewno frekwencja wzrośnie, a co za tym idzie...dochody. Choc i "odchody" również
    • Gość: kq Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.08, 17:22
      Bosze! Za występ z plyback-u 80 tys! Kamienice by za to jakąś odnowili.
    • Gość: klex Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.08, 17:25
      Kraków? jest fajnie w knajpach po szaletach i tak
      samo ,,pachnących,, , brudnych stołach i nadąsanych kelnerek z dwoma
      fakultetami.
      Warszawa? bufonada bez klasy z jednej strony i targówek z kibelkami
      na podwórkach.

• hens Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok 01.01.08, 17:27
      A to jaki problem ?
      Ona ma czas własny, wyznaczony przez jej własny,
      silikonowy zegar w sztucznym biuście.
    • Gość: Ania z Krakowa podpbne badziewie było w Krakowie i w Warszawie IP: *.promax.media.pl 01.01.08, 17:27
      W Krakowie "występowała" Młynarska - najgłupsza z najgłupszych tam wystepujących
      na scenie, moze nawet przewyższająca w tym Dodę. Najlepsi artysci to Ci , co
      wogóle tam nie wystapili i przed nimi chyle czoło.
      • Gość: WG Re: podpbne badziewie było w Krakowie i w Warszaw IP: *.ghnet.pl 01.01.08, 19:29
        jakaś Ty dziecinna...ulżyło Ci? skarzypyta...
    • Gość: Bodek A ja ogładałem w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 17:29
      Tak mi się złożyło, że spędziłem Sylwka przed telewizorem. Przeskakiwałem
      pomiędzy TVP2, TVN i Polsatem.

TVN - w Warszawie - po prostu dno. Jakieś techno, gadanie i wielki bałagan.

Polsat - w Krakowie - nawet fajnie, ale gwiazdy, na które liczyłem, to dno
      (Boney M - totalna chała, Shakin' Stevens - full playback, Steczkowska jak
      zaśpiewała Buenos Aires, to aż mi się płakać chciało - musiałem sobie od razu
      Corę puścić z płytki; Urszula z playbacku nawet nie potrafiła zgrać ruchu ust z
      piosenką). Ogólnie znośnie.

TVP2 - we Wrocławiu - jak na zabawę, najlepiej dobrane utwory, stosunkowo mało
      głupiego gadania. A przed północą - narzekacie na Dodę. Ale w tym czasie na
      innych kanałach (w innych miastach) przemawiali Majchrowski i Waltz i było
      dennie. U nas pewnie również Dudkiewicz miał gadać, ale nie udało się.

Z tych trzech Sylwków najlepiej oceniam wrocławski.

I proszę o niepisanie nie na temat. Odnośnie kostki brukowej, dziur itd. można
      wiele i różnie pisać. Brak obwodnic (w szczególności najważniejszej -
      autostradowej) to głównie wina urzędów centralnych. Ale dużo by o tym pisać - na
      pewno nie w tym wątku.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego!!
      • Gość: Lesio Re: A ja ogładałem w telewizji IP: *.chello.pl 01.01.08, 17:51
        Pewnie jesteś z Wrocławia lub sąsiednich miasteczek i dlatego tak oceniasz.
        Wrocław poza fajną sceną nie był przygotowany do tej imprezy, a szczególnie
        prowadzący i całe dno pod postacią TVP.

Najlepiej w TV z tych 3 imprezy wypadł Kraków i co najważniejsze nie skończyła
        się impreza kilkadziesiąt minut po północy, ale skończyła się kilka minut po 1 w
        nocy.

Kolejny raz wyszło szydło z worka że Wrocław to tylko reklama, a poza tym dno.

Aha, jestem z Zgorzelca zeby nie było ze jestem Krakus czy Warszawiak.
        • Gość: franek Re: A ja ogładałem w telewizji IP: 83.13.105.* 01.01.08, 19:19
          Ja jestem z okolic Krakowa i z kolei uważam, że krakowski Sylwester był niestety
          najsłabszy. Przede wszystkim przez panią Agatkę. Reszta na tym samym poziomie.
          Pseudogwiazdy z playbacku i kto ma wyżej zadarty nos: Kraków, Wrocław czy Warszawa.

Swoją drogą to słyszałem,że zgorzelczanie i reszta miast przygranicznych się nie
          lubią z wrocławiakami, bo za złodziei aut jesteście uważani i ta opinia idzie na
          Dolny Sląsk przez te miasteczka przygraniczne.
          • Gość: Bodek Re: A ja ogładałem w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 23:18
            :-)
      • Gość: duch Re: A ja ogładałem w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 19:56
        jeżeli skakałeś po kanałach i nie widziałeś żadnej imprezy w całości, bo kiego
        recenzujesz?
        Warszawa techno i gadanie? Lady Pank, T Love albo Kowalska to nie techno i
        gadanie, byli świetni, żal tylko że tak krótko, mogliby grać dłużej kosztem
        techniawy, która owszem była ale NIE TYLKO !
        • Gość: Bodek Re: A ja ogładałem w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 23:20
          Tak, przyznaję, że skakałem po kanałach (mam tylko 1 telewizor).
          Ale skakałem tak, aby mieć w miarę reprezentacyjną próbkę. Nawet świetne
          fragmenty, skoro było ich mało, nie robią imprezy dobrej.

Co do Wrocławia - nie napisałem, że impreza była super. Ale skoro nigdzie
          indziej nie była lepsza (lub dużo lepsza), to znaczy, że może macie zbyt duże
          oczekiwania?
    • Gość: łojejku Re: Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.08, 17:32
      a kto tę prostaczkę i prymitywa tak lansuje?
      Obecna jest na wszystkich salonach -w tym politycznych,tv i
      okładkach brukowców.
      Nie wiem dlaczego kształtuje się gust rodaków poprzez narzucanie
      słuchania tekstów Dody i oglądania jej przez rzesze młodych
      ludzi.Nie chcemy oglądać nastolatek o imagu tej tipsiary.
      • Gość: siuuuuram poprostu osikać Dode ciepłymi siurami IP: *.promax.media.pl 01.01.08, 17:37
    • cygan37 Doda skróciła o kilkanaście sekund nowy rok 01.01.08, 17:36

Ja tesz tam byłem z braćmi i szwagrami. Do północy piliśmy wódkę z miodem i
      popijaliśmy gorącą herbatą z termosu a po północy wypiliśmy szampana a potem
      znowu wódkę i grzane wino.
      Szwagrowe i żona obchodziły po swojemu w domu bo dziecków ktoś musiał pilnować i
      na rano być gotowy do robienia śniadania.
      Aha, kiwaliśmy do Dody i prosiliśmy na kielicha ale nie zeszła, niech jej Nowy
      Rok lekkim będzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka