Gość: mAŁY IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 11.08.03, 16:07 ZRÓBMY COŚ !!!! BO NAS ZALEJE FALA "TOLERANCJI" DLA TYCH ZBOCZEŃCÓW !!!! ZABIĆ WSZYSTKICH !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szczepan Re: PEDOFILE, ZOOFILE, HOMOSEKSUALIŚCI TO ZBOCZEŃ IP: *.crowley.pl 11.08.03, 16:24 "Coś" Co proponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fish Re: PEDOFILE, ZOOFILE, HOMOSEKSUALIŚCI TO ZBOCZEŃ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.03, 16:35 Stawianie na równi homoseksualistów oraz pedofilów i innych to jakieś nieporozumienie, wynikajace najprawdopodobniej z Twojej ignorancji względem wiedzy... Zgodziłabym się z tym, że pedofile i zooofile to ludzie z zaburzeniami seksualnymi, ale nie homoseksualiści. Już teraz wiem, skąd bierze się nietolerancja....z uogólnień i niewiedzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY Re: PEDOFILE, ZOOFILE, HOMOSEKSUALIŚCI TO ZBOCZEŃ IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 11.08.03, 18:00 a wiec uwazasz ze to normalne jak facet kocha sie z facetem a kobieta z kobita ??? to chyba Ciebie można podejrzewać o niewiedze !!! bo normalny to Ty nie jestes . o nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Zabic mALEGO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.03, 19:56 Oprócz mAlego interesu (co nie jest dramatem) glowny problem polega na tym, ze masz maly mozg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY Re: Zabic Popa-rzonego IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 11.08.03, 20:19 ?? chyba pomyliłeś forum bo nic mądergo nie napisałeś. pewnie jesteś gejem hahaha i do tego kochasz pedofili co ??? pewnie najlepiej udawać że cię to nic nie obchodzi !!! Pop-arzony hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Zabic mALEGO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.03, 00:12 Gość portalu: Pop napisał(a): > Oprócz mAlego interesu (co nie jest dramatem) glowny problem polega na tym, ze > masz maly mozg. A ty skąd wiesz? Podglądałeś go pod prysznicem czy jak lał do pisuaru??? Pozdrowienia dla mALEGO! Choc prywatnie uwazam, ze z zabijaniem to przesadzil, ale przed zalewem trzeba sie bronic-tamtych karac i przymusowo leczyc, a gejkow i lesby zostawic, ale nie przyznawac dodatkowych praw! Zadnych slubow i adopcji dzieci (potem malec powie w piaskownicy :"moi rodzice to fajne chłopaki!!!"). Jak chca sie dymac - prosze bardzo, ale niech nie narzucaja sie innym i niech tego nie propaguja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY Re: Zabic mALEGO IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 12.08.03, 08:56 dobra ponioslo mnie z zabijaniem...dzieki za Twoj glos..wazny glos!! przynajmniej Ktoś sie zna na sprawie !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fish Trener- aleś błysnął inteligencją IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.03, 21:43 ...kurcze, szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY FAKT..NIC CIEKAWEGO AKURAT TY ( FISH) NIE PISZESZ IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 12.08.03, 21:51 :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fish Mały intelekt, mały interes- zaściankowość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.03, 22:25 ...nie mam z kim polemizować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY Re:JESTEM POD WRAŻENIEM TWOJEJ "MĄDROŚCI" HAHAHA IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 12.08.03, 22:37 MASZ DUZY MÓZG......ALE PUSTY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Trener- aleś błysnął inteligencją IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.03, 23:13 Gość portalu: Fish napisał(a): > ...kurcze, szkoda słów... To i lepiej, że Ci szkoda słów! Bo jak tylko coś powiesz, to aż się człowiek za głowę chwyta! Więc lepiej nic nie mów. Homoseksualizm nie jest obecnie uznawany za chorobę (został w 1991r. usunięty ze światowej listy chorób-czy słusznie? to już inny temat), ale ciężko uznać to za coś normalnego i naturalnego. A Ty, zamiast "walczyć jak lwica" w obronie dewiantów, rozejrzyj się czy np. w Twojej bramie nie trzeba pomóc jakiemuś normalnemu małżeństwu, bo np. mają kłopoty finansowe czy też zdrowotne. Mamy mnóstwo takich rodzin. I te rodziny głęboko gdzieś mają oszołomskie Love Parade... Pozdrawiam mALEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fish Trudno polemizować z głupotą! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.03, 21:37 Trudno polemizować z głupotą...napisałam tylko, że homoseksualizm nie jest zboczeniem, ale, jak widać zrozumienie tego jest dla Ciebie zbyt trudne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY CHYBA TWOJĄ !!!!!!! IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 12.08.03, 21:48 CHYBA TWOJĄ !!!!!!!!!!!A JAK TO NAZWIESZ??? CZY TO JEST NORMALNE ZE FACET WSADZA DRUGIEMU FACETOWI ???? NIE BĄDZ ŚMIESZNA.. TO NIE JEST NATURALNE !!! NATURA NAS TAKICH NIE STWORZYŁA !!! A MOZE CHCESZ ZEBY DZIECIE BYŁY ADOPTOWANE PRZEZ PARY GEJOWSKIE ALBO LEASBIJSKIE ?? JESTEŚ ŻAŁOSNA. I NIE OBNOŚ SIĘ TAK BARDZO Z TOLERANCJĄ BO TYM SŁOWEM USPRAWIEDLIWIA SIĘ WSZYSTKO CO ZŁE. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntpolak Zapomniales dodac: ZYDZI 11.08.03, 19:59 PEDOFILE, ZOOFILE, HOMOSEKSUALIŚCI TO ZBOCZEŃCY !! Zapomniales dodac: ZYDZI Odpowiedz Link Zgłoś
szarywilk Re: Zapomniales dodac: ZYDZI 12.08.03, 08:14 i zygmunt"polak"(?) ...tfu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY dla Żydów zróbcie sobie odrebny wątek !!!!! IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 12.08.03, 08:58 !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szarywilk Re: dla Żydów zróbcie sobie odrebny wątek !!!!! 12.08.03, 09:03 już jest hehehehehheh a nie powinno:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycho granice tolerancji IP: 195.117.40.* 12.08.03, 14:19 mały> za ostro i faszystowsko sformułowałeś wątek, więc tak mało rzeczowych wypowiedzi; generalnie uważam się za tolerancyjnego, to, że ktoś lubi sikać na swoją panią albo ciągnąć koledze uważam za kwestię gustu (albo jej braku) i wolności osobistej pełnoletnich osób; jednak nie sądzę, aby uprawianie ww praktyk było szczególnym powodem do dumy, wymagającym szczególnego traktowania przez społeczeństwo i osobnych regulacji prawnych; homoseksualiści paradujący w śmiesznych ciuszkach i zachwalający jednopłciowy seks są dla mnie żałosnymi niewolnikami własnych popędów - czy normalny "heteryk" wychodzi na ulicę i krzyczy jak to fajnie jest wylizać cipkę? jeśli zaś chodzi o zoofili to należałoby spytać zwierząt - kto wie, co im sprawia przyjemność? natomiast pedofile... cóż, moim zdaniem, można ich spokojnie powybijać... "humaniści", którzy chcą tych cweli leczyć, sami wymagają leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY Re: granice tolerancji IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 12.08.03, 14:41 od razu faszystowsko !!! Stalin tez nie znosił pedałow i innych zboczenców !!! p.s. (do zygmunta i wilka ) - Żydów tez nie znosił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The.Who Pytanie do mAŁEGO IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 11:06 Oglądałeś film "American Beauty"? Jednym z bohaterów jest koleś, mąż i ojciec dorastającego syna, który bluzga na homoseksualistów ile wlezie. I co się później okazuje? Że sam jest gejem i bluzgał po to żeby nikt tego nie odkrył. A więc: Czy ty mAŁY coś ukrywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY odpowiedz mAŁEGO :) IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 13.08.03, 13:09 oglądałem " American Beauty" i wyrażam ubolewanie w stosunku do społeczeństwa amerykańskiego totalnie zepsutego i zgniłego !!! :(( Moje poglądy są oczywiste i nic nie ukrywam pod tym wzgledem a do tego jestem heteroseksualny ( a jak szukasz "przyjaciela" to zle trafiłes )!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Oczywiście, że zboczeńcy. 12.08.03, 23:08 Zgodny z naturą jest tylko stosunek heteroseksualny. Reszta to były, są i będą zboczenia - niezależnie od politycznej poprawności. O ile homoseksualizm można TOLEROWAĆ (a nie AKCEPTOWAĆ) to o tyle pozostałe odchylenia typu pedo/zoo/nekrofilia powinny być tępione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Oczywiście, że zboczeńcy. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.08.03, 08:21 Uważam, że homoseksualizm jest całkowicie normalny. Nie jest chorobą . to jest tylko orientacja seksualna ,. Jedni rodzą się heteroseksualni , iini homo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY Re: Oczywiście, że zboczeńcy. IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 15.08.03, 22:44 A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA SREBERKA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: PEDOFILE, ZOOFILE, HOMOSEKSUALIŚCI TO ZBOCZEŃ IP: *.ipt.aol.com 12.08.03, 23:49 osobiscie nienawidze wszelkich wynaturzen geje mnie g obchdza dopoki nie wchodza mi w droge (raz weszli) dla mnie moga brac sluby, i wszelkiego rodzaju zwiazki akceptowane przez prawo, ale nigdy nie zgodze sie na adopcje dzieci, niech zrobia je sobie sami, moze za jakis czas nauka im to umozliwi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puk Re: PEDOFILE, ZOOFILE, HOMOSEKSUALIŚCI TO ZBOCZEŃ IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 13.08.03, 02:06 o co wam chodzi???? przeciez nie bedziecie wchodzic nikomu do sypialni zeby przestrzegac "normalnosci" a homoseksualistom chodzi tylko o pare regulacji prawnych(np zeby mogli po sobie dziedziczyc-teraz wieksze prawo do dziedziczenia ma np rodzenstwo{ czyli koles x zyje z kolesiem y nagle x umiera i wieksze niz pan y prawa do spadku ma siostra zmarlego z ktora nie mial kontaktu) czy to tak wiele??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Puk(nij się!)-WZORCOWY PRZYKŁAD!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.03, 02:30 Gość portalu: puk napisał(a): homoseksualistom chodzi tylko o pare regulacji > prawnych(np zeby mogli po sobie dziedziczyc-teraz wieksze prawo do > dziedziczenia ma np rodzenstwo{ czyli koles x zyje z kolesiem y nagle x umiera > > i wieksze niz pan y prawa do spadku ma siostra zmarlego z ktora nie mial > kontaktu) czy to tak wiele??? Jesteś naiwny! Jak dostaną lekkie przywileje, będą chcieli więcej i kiedyś tam dostaną. A z dziedziczeniem po pedziach mogą być jaja-małżeństwo czy rodzinę łatwo jest względnie udowodnić. A jak Ty umrzesz, to następnego dnia zgłosi się do rodziny Twój przyjaciel i powie, że bylście kochankami (albo przedstawi lewy papier o zawarciu przez was małżeństwa gdzieś na wyspie Buru-Buru), bo będzie potrzebował forsy. Świadków ma - często Cię odwiedzał, spał u Ciebie jak nie było żony ( a w rzeczywistości graliście w 4 kumpli w brydża do 5-tej rano). I co? Niezły numer? A banalnie prosty do przeprowadzenia! I dalej uważasz, że powinni mieć takie prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Re: Puk(nij się!)-WZORCOWY PRZYKŁAD!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.03, 18:59 Co kogo obchodzi, ze jakas banda zakompleksionych "zer" protestuje,oburza sie, zabrania itd. Podzial ludzie na homo i hetero jest absurdalny. O niebo wole miec za sasiada inteligentnego geja czy lesbijke niz tempaka, ktory musi "oznajmic swiatu", ze homoseksualistow czy lesbijki nalezy zabic. Ps. Ten wzorcowy przyklad to przykad kretynski. Bo rownie dobrze moze sie zglosic domniemana kochanka i jescze miec na reku dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY Re: Puk(nij się!)-WZORCOWY PRZYKŁAD!!!!!!!!!!!!!! IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 13.08.03, 19:38 CHODZACY IDEAŁ SIE ZNALAZŁ. TY JESTEŚ MNIEJ NIZ "ZERO" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pukpuk Re: Puk(nij się!)-WZORCOWY PRZYKŁAD!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 13.08.03, 21:55 ej ludzie! przeciez nikt nie chce zebyscie stali sie homo to sa tylko regulacje prawne, ktore musza byc uchwalone!!! to rozwiazanie np sprawy dziedziczenia albo np prawo do info nt stanu zdrowia drugiej osoby gdy ta jest w szpitalu (homo nie maja takiego prawa!!!) to naprawde nie jest nic wielkiego i powinno sie to wprowadzic!! przeciez nikt nie chce zmuszac heteroseksualistow do zmiany orientacji, nikt nie chce im krasc dzieci z domu etc.. opanujcie sie!! panstwo nie moze byc tylko dla was panstwo ma byc dla wszystkich a wszyscy to tez ludzie homo!!! takich osob wcale nie jest garstka, jest ich calkiem duzo co znaczy ze dla nich musimy stworzyc NORMALNE warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pukpuk Re: Puk(nij się!)-WZORCOWY PRZYKŁAD!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 13.08.03, 21:56 i jeszcze jedno: nikt tu nie mowi o zadnym prawie do adopcji!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Puk(nij się!)-WZORCOWY PRZYKŁAD!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ipt.aol.com 13.08.03, 22:30 Gość portalu: pukpuk napisał(a): > i jeszcze jedno: nikt tu nie mowi o zadnym prawie do adopcji!!!!! tak, ja nie mam nic przeciwko regulacjom prawnym dot dziedziczenia, info etc wrecz moge powiedziec, ze sie zgadzam adopcji (holandia) mowie zdecydowane nie! moje zdanie na ten temat nie ma nic wspolnego z moja osobista niechecia do wypacykowanych chloptasi szczere pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY Re:!!!! IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 13.08.03, 22:58 przede wszystkim nie można pozwolic na legalizowanie zwiazków , po drugie to oczywiscie nie zgodzic sie na adopcje dzieci ( to jest szczegolnie wazne), po trzecie : żadnych parytetów !!! np żeby na 5 nauczycieli 2 bylo gejami, po czwarte odrzucic pomysly amerykańskie czyli odrebne szkoly dla gejow ( wtedy dopiro by mieli przerabane hehehe ) , zadnych przebieranek w telewizji i programow dla mniejszosci seksualnych i odpada tez poroniony pomysl Łybackiej o tym żeby dzieci w szkole "identyfikowały swoją seksualność " - porąbane babsko !!! !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re:!!!! IP: *.ipt.aol.com 13.08.03, 23:08 Gość portalu: mAŁY napisał(a): > przede wszystkim nie można pozwolic na legalizowanie zwiazków , po drugie to > oczywiscie nie zgodzic sie na adopcje dzieci ( to jest szczegolnie wazne), po > trzecie : żadnych parytetów !!! np żeby na 5 nauczycieli 2 bylo gejami, po > czwarte odrzucic pomysly amerykańskie czyli odrebne szkoly dla gejow ( wtedy > dopiro by mieli przerabane hehehe ) , zadnych przebieranek w telewizji i > programow dla mniejszosci seksualnych i odpada tez poroniony pomysl Łybackiej o > > tym żeby dzieci w szkole "identyfikowały swoją seksualność " - porąbane > babsko !!! !!! mALY, przestan byc takim buntownikiem bo to do niczego nie prowadzi jak jest problem to trzeba go rozwiazac a nie sprzeciwiac sie wszystkiemu trzeba znalezc rozwiazanie ktore bedzie rozsadne, humanitarne i logiczne czasy sie zmieniaja i nalezy temu sprostac ja na pewno nie bede walczyc w obronie praw gejowskich (bo ich nie cierpie) ale krzywdy mi nie zrobia mieszkajac razem i robiac co im sie podoba twoje posty brzmia bardzo nacjonalistycznie wrecz nazistowsko a ten rozdzial w historii juz przerabialismy otworz sie i czytaj, to nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY Re:!!!! IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 14.08.03, 07:59 nacjonalistycznie, nazistowsko !! ludzi dajcie spokój!! nawet własnych poglądów nie mozna wyrażać bo wszyscy od razu trąbią że jesteś nazistą !!!! Komunizm tez już żeśmy przerabiali i jakoś o tym nikt nie wspomina..wszyscy wycierają się nazizmem !!!! dobre sobie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Pop ciągle nic nie rozumie!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.03, 00:01 > Ten wzorcowy przyklad to przykad kretynski. Bo rownie dobrze moze sie zglosic > domniemana kochanka i jescze miec na reku dziecko. Głupi jesteś i nic nie zrozumiałeś! A kochanka może dziedziczyć? Oczywiście, że nie! Więc Twój przykład to kompromitacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Re: Glupota nie boli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.03, 09:59 Nie podniecaj sie glupolu. Kochanka moze byc konkubina i juz ma prawo do dziedziczenia. W konkubinat wejdzie na wyspie Buru Buru i jeszcze przyjedzie z dzieckiem. Zamist wymyslac glupie przyklady zacznij lepiej myslec bo to nieboli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Dalej nic a nic... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.03, 18:03 Gość portalu: Pop napisał(a): > Nie podniecaj sie glupolu. Kochanka moze byc konkubina i juz ma prawo do > dziedziczenia. W konkubinat wejdzie na wyspie Buru Buru i jeszcze przyjedzie z > dzieckiem. Zamist wymyslac glupie przyklady zacznij lepiej myslec bo to nieboli > . Znowu nic nie kapujesz! Jeśli kochanka będzie konkubiną, to: a) nie będzie dziedziczyć tak jak rodzina - poczytaj kodeks rodzinny i opiekuńczy (o ile w ogóle będzie dziedziczyć - bo to w takim przypadku jest bardzo trudne, a i prawowita rodzina będzie miała bardzo wielkie możliwości, aby udowodnić, iż jest ona "niegodna" spadku); b) jest bardzo łatwo udowodnić, czy ktoś naprawdę z kimś żył w konkubinacie - jest wiele zarzutów na to - a na lewego "małżonka" praktycznie żadnych. Wiem co mówię, bo się na tym znam. PS-sam zacznij myśleć! A "nie boli" pisze się osobno, nieuku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Re: Dalej nic a nic... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.03, 19:54 Gość portalu: Trener napisał(a): > Smiechu warte, ze ty sie na tym znasz. A niby skad masz "lewego malzonka". Jezeli nie dostrzegasz absurdalnosci tego przykladu to trudno. Za duzo chyba ogladales serialu "Dynastia" gdzie czarny brat bialego pojawia sie by po nim dziedziczyc. Konkubina po uprawomocnieniu zwiazku tak jak w przypadku zwiazku dwoch lesbijek czy homoseksualistow (jezeli prawo takie wejdzie w zycie) ma prawo do dziedziczenia) A juz istne kuriozum to argument, że zwiazek konkubinacki latwo udowodnic a gejowski trudno. I na czyja korzysc to twoim zdaniem dziala. Ps. czy ty aby na pewno rozumierz co znaczy slowo "zarzut" jest bardzo łatwo udowodnić, czy ktoś naprawdę z kimś żył w konkubinacie - > jest wiele zarzutów na to - a na lewego "małżonka" praktycznie żadnych. Wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Dalej nic a nic... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 01:14 Gość portalu: Pop napisał(a): > Gość portalu: Trener napisał(a): > > > > Smiechu warte, ze ty sie na tym znasz. A niby skad masz "lewego malzonka". > > Ps. czy ty aby na pewno rozumierz co znaczy slowo "zarzut" > jest bardzo łatwo udowodnić, czy ktoś naprawdę z kimś żył w konkubinacie - > > jest wiele zarzutów na to - a na lewego "małżonka" praktycznie żadnych. Wi > em Skąd sie znam? Jestem prawnikiem palancie! I nie takim tylko po studiach, bo akurat na aplikacji adwokackiej!(gdybys nie ograniczal sie na forum do przegladania watkow o zboczeniach to pamietałbyś, ze juz pare razy udzielałem na forum porad-m.in. w sprawie PRESCO) Wiec mam stycznosc, a oprocz tego slucham co starsi prawnicy mowia! W zwiazku z tym raczej lepiej wiem od ciebie co znaczy termin prawniczy "zarzut" To raz! A dwa! To jak zwykle popelniasz bledy ortograficzne, szaraczku - "rozumiesz" pisze sie przez "sz" na koncu! Bez pozdrowień! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Re: Dalej nic a nic... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 12:00 Gość portalu: Trener napisał(a): > Gość portalu: Pop napisał(a): > > > Gość portalu: Trener napisał(a): > > > > > > > Skąd sie znam? Jestem prawnikiem palancie! I nie takim tylko po studiach, bo > Ty nie prawnikiem jestes tylko durniem. Jezeli skonczyles te studia w co watpie to juz nie tylko wina twojej glupoty ale rowniez profesorow, ktorzy cie przepuscili. Zajmij sie lepiej nauka a nie wypisuj bzdur o homoseksualistach, ktorzy sie beda zglaszac do heteroseksualistow w celu dziedziczenia przez nich majatku. Ps. dalej pacanie nie widzisz, ze w kontekscie w ktorym uzyles slowo zarzut po prostu nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Do Popa (i nie tylko)! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 18:31 Gość portalu: Pop napisał(a): > > Ty nie prawnikiem jestes tylko durniem. Jezeli skonczyles te studia w co watpie to juz nie tylko wina twojej glupoty ale rowniez profesorow, ktorzy cie > przepuscili. A co? Zazdrość bierze? Ty nim na całe szczęście nigdy nie będziesz! A żeby zostać prawdziwym prawnikiem nie wystarczy studiów skończyć! Na szczęście to nie ty decydujesz kogo puścić dalej, bo wtedy w sądach broniliby nas tacy idioci jak ty! Zajmij sie lepiej nauka a nie wypisuj bzdur o homoseksualistach, > ktorzy sie beda zglaszac do heteroseksualistow w celu dziedziczenia przez nich majatku. Nigdy nie napisałem, że to homoseksualiści będą się zgłaszać do hetero w celu dziedziczenia po nich majątku. Chodziło o sytuację, w której (po nadaniu gejom takich praw), zgłosi się ktokolwiek (homo czy hetero - to bez znaczenia!) kto będzie miał "pomysł" na nieuczciwy zarobek i przedstawi się jako "partner" zmarłego. Nie dojdziesz wtedy prawdy, bo przecież nikt w dowodzie mieć napisane nie będzie, że jest gejem (choć ty pewnie takimzapisem byś się szczycił). Chodzi o zwykłych oszustów, którym taki przepis utworzy furtkę do machlojek. Dobre prawo polega właśnie na tym, że takich furtek nie zostawia. Nie jest to sytuacja skrajnie kosmiczna - lepsze jaja się już w Polsce działy. > Ps. dalej pacanie nie widzisz, ze w kontekscie w ktorym uzyles slowo zarzut po prostu nie pasuje. A ty jestes za głupi, żeby to zrozumieć (albo nie chcesz). Tłumaczyłem Ci już że słowo "zarzut" w języku prawniczym znaczy co innego niż w potocznym - to sposób obalania twierdzeń strony przeciwnej! Ale ponieważ mi nie wierzysz, to może zaufasz profesorowi zwyczajnemu, kierownikowi Zakładu Postępowania Cywilnego Wydziału Prawa, Administracji i Ekonomii UWr - Henrykowi Mądrzakowi (to cytat z jego podręcznika-str.201-202): "Pozwany zmierza w nich... [zarzutach]...bąź do wykazania, że powód nie może skorzystać w danej sytuacji z podnoszonychprzez niego argumentów materialnoprawnych, bądź wskazując na przeszkody procesowe, uniemożliwia prowadzenie procesu..." PS-i tak jestem dumny z siebie, bo przynajmniej zmusiłem cię do tego, żebyś ze słownikem pisał odpowiedź-albowiem tym razem już nie doszukałem się u ciebie błędów ortograficznych! Jesteś żałosny - "walisz byki" na poziomie 2 klasy podstawówki, a wymądrzasz się i pouczasz innych co znaczy słowo "zarzut", nie mając o tym zielonego pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Do Trenera IP: *.ipt.aol.com 15.08.03, 20:22 Ja rozumiem, ze jako przyszly badz obecny prawnik wielce ci zalezy na sprawiedliwosci, uczciwych sadach, i prawych prawnikach ale nie rozumiem dlaczego prawo w naszym chorym (chyba nie zaprzeczysz?) kraju tworzone jest z mysla o nieuczciwych obywatelach, dlaczego kazdy obywatel jest traktowany jako oszust, klamca i degenerat Przyklad ktory przytaczasz tlumaczacy slowo zarzut z podrecznika twojego, jak mniemam, guru jest kompletnie niezrozumialy, a chyba nie powiesz mi, ze zeby zrozumiec slowo zarzut nalezy ukonczyc wyzsze studia prawnicze A niestety tak jest, ze to co jest pisane przez prawnikow jest pisane dla prawnikow a powinno byc pisane dla OBYWATELA!, nawet takiego ktory robi bledy ortograficzne czy wrecz ledwo czyta bo prawo jest po to by regulowac, tlumaczyc i rozwiazywac a nie gmatwac, macic i sklocac Dlaczego przy pisaniu prawa nie bierze sie uczciwych obywateli pod uwage i dlaczego prawo ich nie broni, dlaczego to przy tak pisanym prawie to wlasnie uczciwy obywatel jest zawsze zgnojony a oszust i kretacz jest gora, dlaczego to cwaniak w Polsce ma tak dobra sytuacje i powazanie a!!! moglabym tak bez konca ale ogarnia mnie coraz wieksza gorycz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Maja-do Ciebie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.03, 02:10 Na początek witam moją ulubioną "Forumowiczkę"! Pragnę podkreślić, że ogólnie zgadzam się z Twoimi refleksjami na temat prawa. Co do tego profesora - to nie jest mój guru - gościa nawet nie lubię. Ale to, że go nie lubię, nie znaczy, że nie ma racji. To były sędzia Sądu Najwyższego, co już samo za siebie mówi. Facet uchodzi za jednego z trzech najlepszych specjalistów od procedury cywilnej! I takiego sformułowania słowa "zarzut" on sam nie wymyślił! Takie obowiązuje i takie znajdziesz w KAŻDEJ JEDNEJ książce!!! I autor nie ma tu nic do znaczenia! Tak się po prostu używa - w literaturze, pismach, sądach itd. A to że nie znaczy całkiem to samo co w znaczeniu potocznym nie jest winą prawników ani tym bardziej moją. Są takie słowa w każdym języku zawodowym - i tak np. słowo "gałąź" w znaczeniu prawnym oznacza pewną wyodrębnioną dziedzinę - np. prawo pracy jest gałęzią prawa cywilnego (niejako jednym z jego rodzajów). A na codzień znaczy kompletnie co innego. Mamy też w niektórych systemach prawnych do czynienia z tzw. "postępowaniem inkwizycyjnym". Czy to od razu musi oznaczać, że prowadzą je średniowieczni inkwizytorzy? Tak samo jest z innymi sformułowaniami - np. zmiana stron (nie chodzi o termin sportowy), właściwość sądu, sprzeciw (który aby był sprzeciwem musi mieć określoną formę), interwencja, egzekucja (nie oznacza przecież rozstrzelania, tylko odbiór należności) itd. A w języku budowlanym (akcent humorystyczny) pewneczęści schodów to "policzki"! Tak więc tym razem i Ty racji nie miałaś! Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Maja-do Ciebie! IP: *.ipt.aol.com 16.08.03, 10:14 no tak, widac, ze przewaliles juz pare ksiazek popieram, wrecz moge powiedzec, ze jezyk twoj jest typowo prawniczy czyli niezrozumialy, a pytanie: dlaczego nie mozna zrozumiec prawa? pozostaje dla mnie nadal bez odpowiedzi, mam tu na mysli nawet, a moze przede wszystkim prawo podatkowe, czyli cos co dotyczy kazdego, jako przykald moge podac, ze ostatnio udalam sie do polskiego prawnika (przynajmniej chcialam), a prawnik okazal sie ksiegowym (a nawet ksiegowa-co jest jeszcze gorsze) i po wyjsciu wiedzialam mniej niz przed wejsciem, co wiecej przestraszylam sie, ze to co chce zrobic to nie dla mnie, i ogolnie mowiac zrobiono mi wode z mozgu a jak pomysle, ze jeszcze im zaplacilam za ta "porade" to za kazdym razem piorun rozwala mnie na pol! i pine na ustach mam do tej pory, w kazdym razie "wniosek" jest taki ze lepiej rozmawiac w obcym jezyku, niz udac sie po rzeczowa porade w jezyku polskim u polskiego "fachowca". zyczylabym ci abys jako prawnik przemowil ludzkim glosem pa ps. chyba zlapalam jakiegos robala na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Maja-do Ciebie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.03, 11:55 Gość portalu: maja napisał(a): > ps. chyba zlapalam jakiegos robala na forum... Robala? PS-A prawo podatkowe to największy, najbardziej kuriozalny, nielogiczny i niezrozumiały syf na tych studiach. Sam szmatę dostałem. Jest tego tyle, że nawet najlepsi nie wiedzą nawet połowy! Dlatego też jestem gorącym orędownikiem uproszczenia systemu podatkowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max DO TRENERA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 11:59 Gość portalu: Trener napisał(a): > Nigdy nie napisałem, że to homoseksualiści będą się zgłaszać do hetero w celu > dziedziczenia po nich majątku. Chodziło o sytuację, w której (po nadaniu gejom > takich praw), zgłosi się ktokolwiek (homo czy hetero - to bez znaczenia!) kto > będzie miał "pomysł" na nieuczciwy zarobek i przedstawi się jako "partner" > zmarłego. Nie dojdziesz wtedy prawdy, bo przecież nikt w dowodzie mieć napisane > > nie będzie, że jest gejem (choć ty pewnie takimzapisem byś się szczycił). > Chodzi o zwykłych oszustów, którym taki przepis utworzy furtkę do machlojek. > Dobre prawo polega właśnie na tym, że takich furtek nie zostawia. Nie jest to > sytuacja skrajnie kosmiczna - lepsze jaja się już w Polsce działy. > i TY SIE PRAWNIKIEM NAZYWASZ??????? TY CHYBA W OGOLE NIE WIESZ NA CZYM MA POLEGAC NADANIE TAKICH PRAW GEJOM???!!! PRAWA TAKIE BEDA MIELI TYLKO CI KTORZY ZAREJESTRUJA ZWIAZEK W URZEDZIE STANU CYWILNEGO!!!! CZYLI BEDA MIEC PAPIEREK ZE BYLI ZE SOBA I TYLKO TAKI "ZAREJESTROWANY" (TROCHE NIEFAJNIE TO BRZMI:) PARTNER BEDZIE MOGL NP DZIEDZICZYC ALE TAKZE NP ODWIEDZIC SWOJEGO PARTNERA W SZPITALU BO DZISIAJ NAWET JAK DWOCH FACETOW CZY DWIE LASKI ZYJA ZE SOBA KILKA LAT TO TRATUJE SIE JE JAKO OBCE OSOBY!!! CZY TO KOMUS PRZESZKDZA-LUDZIE TROCHE TOLERANCJI!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: DO MAXA & CO!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.03, 12:27 Gość portalu: max napisał(a): > > > i TY SIE PRAWNIKIEM NAZYWASZ??????? Nie muszę się nazywać - po prostu jestem. TY CHYBA W OGOLE NIE WIESZ NA CZYM MA > POLEGAC NADANIE TAKICH PRAW GEJOM???!!! PRAWA TAKIE BEDA MIELI TYLKO CI KTORZY > ZAREJESTRUJA ZWIAZEK W URZEDZIE STANU CYWILNEGO!!!! CZYLI BEDA MIEC PAPIEREK ZE > > BYLI ZE SOBA I TYLKO TAKI "ZAREJESTROWANY" (TROCHE NIEFAJNIE TO BRZMI:) PARTNER > > BEDZIE MOGL NP DZIEDZICZYC ALE TAKZE NP ODWIEDZIC SWOJEGO PARTNERA W SZPITALU > BO DZISIAJ NAWET JAK DWOCH FACETOW CZY DWIE LASKI ZYJA ZE SOBA KILKA LAT TO > TRATUJE SIE JE JAKO OBCE OSOBY!!! CZY TO KOMUS PRZESZKDZA-LUDZIE TROCHE > TOLERANCJI!!!!!!!! Przecież każdy podchodzący do tego bez emocji wie, że nadanie im praw nie będzie polegało tylko na "mojej" sytuacji. To był tylko jeden z przykładów na tzw. lukę prawną. Szanuję Twoje zdanie (przykład ze szpitalem jest całkiem, całkiem...), ale nie masz do końca racji z tymi "obcymi osobami". A konkubina? Też nie ma papierka i może być traktowana w szpitalu jak obca osoba. I co? Tylko w najtrudniejszych przypadkach ogranicza się widzenia dla chorego do rodziny. W takim samym przypadku normalny przyjaciel czy przyjaciółka też nie mogą odwiedzać. Ale to 0,0001% przypadków. Ale starczy, żeby "obrońcy tolerancji" mogli krzyczeć, że znowu się gejów okropnie i na każdym kroku dyskryminuje. Poza tym jest jeszcze szereg innych uregulowań prawnych, o których nie chce mi się pisać (ani Was nimi zanudzać), które wprowadzą ogromny "bałagan" po przyznaniu im takich praw (a nie domagają się tylko podstawowych zmian). PS-Nie przeszkadza mi ani trochę, że jeden "pedzio" odwiedzi drugiego w szpitalu. PS2-A patrząc na sprawę chłodno i chyba trochę okrutnie - jest jeden argument zrównujący gejów z pedofilami (już też pokazali swoją "ludzką twarz"-nawet mamy o tym link na naszym forum). Obrońcy homo twierdzą, że to normalne, bo "oni się już tacy urodzili", więc trzeba to zalegalizować. A pedofile już teraz też tak mówią...I choć ja pewną różnicę tu akurat dostrzegam, to warto się na nad tym chociaż zastanowić. Bo gadanie, ze kolo nie jest przecież winny, że kocha innego pana ma też i ciemną stronę - bo i pedofil tak myśląc nie jest winny, że kocha małych chłopców, zoofil nie jest winny, ze "kocha" psa sąsiada, a nekrofil całe życie "kochał" swoją żonę - nawet po śmierci. Wstrząsające... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max DO TRENERA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 13:18 Gość portalu: Trener napisał(a): >> > Przecież każdy podchodzący do tego bez emocji wie, że nadanie im praw nie > będzie polegało tylko na "mojej" sytuacji. To był tylko jeden z przykładów na > tzw. lukę prawną. Ale twoja sytuacja jest jedyna jaka podales i to w ogole jest sytuacja bezsensowna-na tej samej zasadzie dzisiaj moze po smierci faceta przyjsc kobieta i powiedziec ze byla jego kochanka i domaga sie po nim spadku-czy jest to argument przeciwko zawieraniu malzenstw??? Szanuję Twoje zdanie (przykład ze szpitalem jest całkiem, > całkiem...), ale nie masz do końca racji z tymi "obcymi osobami". A konkubina? > Też nie ma papierka i może być traktowana w szpitalu jak obca osoba. I co? > Tylko w najtrudniejszych przypadkach ogranicza się widzenia dla chorego do > rodziny. W takim samym przypadku normalny przyjaciel czy przyjaciółka też nie > mogą odwiedzać. Ale to 0,0001% przypadków. Nie masz racji-to sa bardzo czeste przypadki ale nawet gdyby to bylo tylko 0,0001 przypadkow(jak nie jest) to jest to argument zeby to uregulawac-przeciez nikomu to nie szkodzi a geje i lesbijki powinni miec prawo zeby odwiedzic swojego partnera zyciowego w szpitalu w kazdym przypadku! a co do konkubiny to po pierwsze to jest ich wybor ze zyja w konkubinacie-przeciez moga zawrzez malzenstwo i po klopocie-geje nie maja takiej mozliwosci i to jest ta roznica!!!! a po drugie jest juz przygotowywany projekt ustawy o konkubinacie ktory rowniez ureguluje te kwestie > > > PS2-A patrząc na sprawę chłodno i chyba trochę okrutnie - jest jeden argument > zrównujący gejów z pedofilami (już też pokazali swoją "ludzką twarz"-nawet mamy > > o tym link na naszym forum). Obrońcy homo twierdzą, że to normalne, bo "oni się > > już tacy urodzili", więc trzeba to zalegalizować. A pedofile już teraz też tak > mówią...I choć ja pewną różnicę tu akurat dostrzegam, to warto się na nad tym > chociaż zastanowić. Bo gadanie, ze kolo nie jest przecież winny, że kocha > innego pana ma też i ciemną stronę - bo i pedofil tak myśląc nie jest winny, że > > kocha małych chłopców, No tu juz przesadziles! nie ma zadnych podobienstw-w przypadku gejow mamy do czynienia z dwojka doroslych osob ktore decyduja sie byc razem-nikt nikogo nie zmusza do wspolzycia jak w przypadku pedofilow ktorzy zmuszaja do tego dzieci- geje to dorosli ludzie dojrzali plciowo a pedofilia to nic innego jak gwalt dzieci i czy naprawde roznica ta jest tak trudna do zauwazenia- tu chcialbym podkreslic ze jest to gwalt DZIECI nie tylko chlopcow !!! wiekszosc pedofili to heterosexualisci wykorzystujacy dziewczynki a mowienie tylko o chlopcach prowadzi wlasnie do mieszania pojec:pedofil gej(pedal)-niestety w naszym kraju czesc ludzi utozsamia te pojecia i to jest smutne:( Odpowiedz Link Zgłoś
omikro Macie problemy, niech was... 14.08.03, 10:58 Witam! Pomijam jawna demagogie: zestawienie pedofilow, zoofilow i homoseksualistow. Mozna tez: platnych mordercow, ginekologow dokonujacych aborcji i piajnych kierowcow, czemu nie? Mieszac kazdy moze. Ale zostawiajac to na boku, jak rowniez pomijajac pedofilow (paskudztwo ohydne), zoofilow (nie mam zielonego pojecia o, oprocz tego ze po ZOO sie paletaja) to nie rozumiem co was tak kreci temat homoseksualistow. Mieszkaniec duzego miasta w Polsce ma o wiele wieksza szanse dostac w gebe bez powodu, zostac skopanym, okradzionym na szereg sposobow (od kieszonkowcow po procesy prywatyzacyjne), zmuszonym do zaplacenia haraczu niz doznac jakiegolwiek despektu ze strony homoseksualistow plci obojga. Nie wiem czemu tak trabicie na okolicznosc upadku swiata, wlasnie koncentrujac sie na tym co od poczatku swiata istnialo. Panowie mALY i reszta dyskutantow: czy to jest naprawde najwazniejszy problem w tym kraju? Codziennie ktos wyrzuca w bloto pieniadze sciagniete z waszych dochodow, badz to przez wlasna glupote, badz biorac za to lapowke,na campingach porzadni ludzie musza pogodzic sie z faktem ze pijana holota wyje po nocach, strach im zwracac uwage bo mozna stracic zeby a wy furt i wciaz o tych ktorzy sie urodzili jacy sie urodzili? Jak film American Beauty jest prawdziwym obrazem domniemanego upadku moralnego przecietnej rodziny w USA, no nie.... Pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY Re: Macie problemy, niech was... IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 14.08.03, 11:13 dla mnie to wazne a jak Ciebie to nie interesuje to przeciez nikt Cię nie zmusza żebyś to komentował. Inne problemy tez sa, ale ja zajałem się tym. wolność Tomku w swoim domku. Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek2 Re: Macie problemy, niech was... 16.08.03, 14:59 Gość portalu: mAŁY napisał(a): > dla mnie to wazne a jak Ciebie to nie interesuje to przeciez nikt Cię nie > zmusza żebyś to komentował. Inne problemy tez sa, ale ja zajałem się tym. > wolność Tomku w swoim domku. cześć mAŁY ja Ci chłopie zazdroszczę...chciałabym mieć tylko takie problemy jak Ty...czyli żadnych problemów... dobrze , że jednak większośc ludzi jest normalna i nie przeszkadza im to że para homoseksulana może żyć na tych samych prawach co para hetero. i jeszcze jedno, pamiętaj że agresja zawsze do Ciebie wróci!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAŁY Re: Macie problemy, niech was... IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 16.08.03, 17:23 I TU SIE POMYLIŁES BO PROBLEMÓW JEST WIELE I TRZEBA SOBIE Z NIMI RADZIC..WIĘC NIE PISZ GLUPOT, ŻE NIE MAM PROBLEMÓW I TYLKO TY BIEDNY NA TYM SWIECIE CIERPISZ !!!! A CO DO NIENAWIŚCI TO "CZŁOWIEK CZŁOWIEKOWI WILKIEM". I TO SOBIE RADZE ZAPAMIETAC ! Odpowiedz Link Zgłoś
omikro Re: Macie problemy, niech was... 19.08.03, 09:01 Gość portalu: mAŁY napisał(a): A CO DO NIENAWIŚCI TO "CZŁOWIEK CZŁOWIEKOWI WILKIEM". I TO SOBIE > RADZE ZAPAMIETAC ! No, to duzo tlumaczy :-) Primo, czlowiek czlowiekowi wilkiem tylko jak cos mu nie gra. Czegos za malo, smierc w oczy zaglada, albo jakos wewnetrznie czemus sfrustrowany. Zadowolony z zycia homo (przepraszam za sformulowanie) sapiens agresywny za bardzo nie jest. Zobacz jak wzajemny szacunek i milosc kwitnie jak juz sie sforsuje przejscie graniczne. Secundo, po rozne cywilizacje tworzyly kody, normy, procedury i temu podbne zeby gromade patrzac na siebie wilkiem zamienic w narod albo spoleczenstwo. Wiec z ta nienawiscia to bierzesz opinie za fakty. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Jednak normalni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.03, 19:19 diabelek2 napisała: > > dobrze , że jednak większośc ludzi jest normalna i nie przeszkadza im to że > para homoseksulana może żyć na tych samych prawach co para hetero. > i jeszcze jedno, pamiętaj że agresja zawsze do Ciebie wróci!!!!!! > Bardzo dobrze, że większa część ludzi jest normalna! Racja! I że normą jest ogół a nie margines! Według badań OBOP-u i Pentora 82% Polaków nie akceptuje związków homoseksualnych, a 98% adoptowania przez nich dzieci!!! Sam się zdziwiłem takimi wynikami (podane w "Faktach" TVN), ale to oznacza, że większość jest normalna, a tylko "tolerancyjni" tyle wrzeszczą i stąd to uczucie, że nas "zalewa fala tolerancji"! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Jednak normalni IP: *.ipt.aol.com 16.08.03, 19:48 Gość portalu: Trener napisał(a): > Bardzo dobrze, że większa część ludzi jest normalna! Racja! I że normą jest > ogół a nie margines! Według badań OBOP-u i Pentora 82% Polaków nie akceptuje > związków homoseksualnych, a 98% adoptowania przez nich dzieci!!! Sam się > zdziwiłem takimi wynikami (podane w "Faktach" TVN), ale to oznacza, że > większość jest normalna, a tylko "tolerancyjni" tyle wrzeszczą i stąd to > uczucie, że nas "zalewa fala tolerancji"! :) tak sobie mysle Trener, ze tolerancja to jest tez nie wtykanie nosa w cudze sprawy te dane OBOPu swiadcza jedynie o tym jak polska jest intelektualnie zacofana i tylko watrosci pseudo-katolickie maja tu racje a cala reszta swiata jest w bledzie ja sama uwazam sie za rasistke, ale jest mi naprawde obojetne co robia, homo, czarni, zolci czy zieloni w swoich lozkach i tego samego oczekuje po nich - zero zainteresowania moja osoba ale regulacje prawne powinny byc pozbawione wszelkiego rasizmu, tendecjonalizmu i byc zimne, bez emocji jednoczesnie musza dawac gwarancje kazdemu czlowiekowi (bez wzgledu czy jest homo czy hetero) do bezstronnego traktownia sedzia musi byc po srodku, a nie po jednej ze stron, bo wtedy przestaje byc sedzia, czyz nie tak? ja dobrze wiem dlaczego nie mam nic wspolnego z prawem - jestem rasista - a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Jednak normalni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.03, 19:59 A ja nie! Ale jestem dumny z bycia Polakiem! I uważam, że Żydzi żyjący w Polsce nie powinni zmieniać nazwisk na "polskie" - chyba, że się do tego otwarcie przyznają. I dlatego tak bardzo za to szanuję Pana Adama Michnika! A tak poza tym to mam kilkoro czarnoskórych przyjaciół - i nawet fajnie - zawsze to jakiś koloryt! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Jednak normalni IP: *.ipt.aol.com 16.08.03, 20:13 Gość portalu: Trener napisał(a): > A ja nie! Ale jestem dumny z bycia Polakiem! I uważam, że Żydzi żyjący w Polsce > > nie powinni zmieniać nazwisk na "polskie" - chyba, że się do tego otwarcie > przyznają. I dlatego tak bardzo za to szanuję Pana Adama Michnika! A tak poza > tym to mam kilkoro czarnoskórych przyjaciół - i nawet fajnie - zawsze to jakiś > koloryt! ;) no to pieknie, tylko skad w tobie tyle zacietosci w prawach dla homo? milosc to milosc, niech sie chlopcy kochaja, zawsze to lepiej niz by sie mieli zabijac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Jednak normalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 20:16 Gość portalu: maja napisał(a): > tylko skad w tobie tyle zacietosci w prawach dla homo? > milosc to milosc, niech sie chlopcy kochaja, zawsze to lepiej niz by sie mieli > zabijac POPIERAM W 100%!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Jednak normalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 18:00 Droga (drogi) Maju !? Kochać to się możecie, wasza sprawa. Tylko nie oczekujcie że ludzie będą uważali was za normalnych. Musieliby uznać za normalnych także np. sodomistów, ekshibicjonistów, kazirodców. Jasne że wy nikomu zabawiając się z sobą nie szkodzicie. Ale czy sodomiści, ekshibicjoniści czy kazirodcy szkodzą ? Też nie. Może pójść jeszcze dalej, do pedofilów. Też zalegalizować ? Stuknijcie się w czoło! Trochę tolerancji dla zdrowego rozsądku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Jednak normalni IP: *.ipt.aol.com 18.08.03, 20:54 Gość portalu: jak napisał(a): > Droga (drogi) Maju !? > Kochać to się możecie, wasza sprawa. Tylko nie oczekujcie że ludzie będą > uważali was za normalnych. Musieliby uznać za normalnych także np. sodomistów, > ekshibicjonistów, kazirodców. Jasne że wy nikomu zabawiając się z sobą nie > szkodzicie. Ale czy sodomiści, ekshibicjoniści czy kazirodcy szkodzą ? Też nie. > > Może pójść jeszcze dalej, do pedofilów. Też zalegalizować ? > Stuknijcie się w czoło! Trochę tolerancji dla zdrowego rozsądku! no i prosze juz zostalam homo prymitymni ludzie, prymitywny swiat, prymitywna Polska kosy, sierpy i kaganek oto poziom zalosne, a nawet smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Re: Do trenara IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.03, 20:16 Jesteś naiwny! Jak dostaną lekkie przywileje, będą chcieli więcej i kiedyś tam > dostaną. A z dziedziczeniem po pedziach mogą być jaja-małżeństwo czy rodzinę > łatwo jest względnie udowodnić. A jak Ty umrzesz, to następnego dnia zgłosi się > > do rodziny Twój przyjaciel i powie, że bylście kochankami (albo przedstawi lewy > > papier o zawarciu przez was małżeństwa gdzieś na wyspie Buru-Buru), bo będzie > potrzebował forsy. Świadków ma - często Cię odwiedzał, spał u Ciebie jak nie > było żony ( a w rzeczywistości graliście w 4 kumpli w brydża do 5-tej rano). I > co? Niezły numer? A banalnie prosty do przeprowadzenia! I dalej uważasz, że > powinni mieć takie prawo? Nawet biedaku nie pamietasz co pisales. Twoim zdaniem to jest o kim. Wymysliles absurdalny przyklad, ktory tak sie ma do rzeczywistosci jak piesc do nosa i byles z siebie bardzo zadowolony. A ze to bzdura to mniejsza o to. Masz blade pojecie o prawie jezeli chcesz je konstruowac dostosowujac do chorych i nieprawdopodobnych sytuacji. Gdybys mial dwie klepki to bys wiedzial, ze ktos kto by sie zglosil po spadek musialby pokazac podpisany dokument. Albo zatem sfalszowal podpis (i popelnil przestepstwo) albo nie i na wyspie Buru Buru na umowe taka sie zgodzil. Taka sprawe w sadzie moglby przegrac tylko prawnik z twoimi kompetencjami. Przestan sie tez tak chwalic tym, ze ledwie skonczyles to prawo (nie przynosi to chluby naszemu wydzialowi - albo raczej potwierdza, ze jakosc tego wydzialu jest dosc mizerna - vide wybor dziekana na trzecia kadencje, czy prowadzenie procedury o nadanie tytulu profesorskiego bez prawa do tego). Takimi argumentami mozesz co najwyzej zaimponowac babci, ktora uwaza, ze wnuczek jest bardzo madry. Mnie to imponuje "srednio" bo na twoim etapie edukacji bylem 15 lat temu. Co do "zarzutu" - nasluchales sie belkotliwego Ziobry, i wydaje ci sie ze ten belkot prawniczy ma jakies uzasadnienie. Otoz nie ma, ide zreszta o zaklad, ze gdybys zacytowal caly fragmnet slowo zarzut mialoby jakies uzasadnienie. U ciebie zadnego. Podaj definicej zarzutu a nie wyrywaj zdania z kontekstu. Pomijam meritu. Ps. ciesze sie ze jestes dumny z siebie, nie bardzo co prawda sa podstawy ale przynajmniej poprawi ci sie samoocena. Choc byloby lepiej gdybys wiecej myslal nad tym co piszesz - wtedy bylyby jakies powody do zadowolenia, a tak to ci zostanie tylko satysfakcja z tropienia literowek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Do Popa - ostatni raz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.03, 16:00 Gość portalu: Pop napisał(a): > > > Nawet biedaku nie pamietasz co pisales. Twoim zdaniem to jest o kim. I NAWET TEGO ZROZUMIEĆ NIE UMIESZ! POWTÓRZĘ WIĘC: NIE PISAŁEM O HOMOSEKSUALIŚCIE, TYLKO O GOŚCIU ("PRZYJACIELU"), KTÓRY SIĘ ZA NIEGO BĘDZIE PODAWAŁ, BO UMOŻLIWIĄ MU TO ZŁE PRZEPISY. TY RÓŻNICY NIE DOSTRZEGASZ, ALE INNI NA SZCZĘŚCIE TAK! Masz blade pojecie o prawie jezeli chcesz je konstruowac dostosowujac do chorych i > nieprawdopodobnych sytuacji. NA SZCZĘSCIE TO NIE TY O TYM DECYDUJESZ Taka sprawe w sadzie moglby przegrac tylko prawnik z twoimi kompetencjami. NAOGLĄDAŁEŚ SIĘ ZA DUŻO AMERYKAŃSKICH FILMÓW, GDZIE ISTNIEJE ZUPEŁNIE INNY SYSTEM SĄDOWNICTWA - TAKI W KTÓRYM NAJWIĘCEJ ZALEŻY OD PRAWNIKA. W NASZYM PRZEZ PRAWNIKA PRZEGRAĆ JEST SZALENIE CIĘŻKO. ALE O TYM POJĘCIA TEŻ NIE MASZ. > Przestan sie tez tak chwalic tym, ze ledwie skonczyles to prawo (nie przynosi > to chluby naszemu wydzialowi - albo raczej potwierdza, ze jakosc tego wydzialu > jest dosc mizerna - vide wybor dziekana na trzecia kadencje, czy prowadzenie > procedury o nadanie tytulu profesorskiego bez prawa do tego). Mnie to imponuje "srednio" bo na twoim etapie edukacji bylem 15 > lat temu. NASZEMU WYDZIAŁOWI? A JAKI ON TWÓJ? NIE WIERZĘ, ŻE MOGŁEŚ GO SKOŃCZYĆ, BO KAŻDY - NAWET NAJGORSZY STUDENT WIE CO ZNACZY SŁOWO "ZARZUT" W JĘZYKU PRAWNICZYM. NIE SKOŃCZYŁEM LEDWO WYDZIAŁU - ZROBIŁEM TO BEZ WIĘKSZYCH TRUDNOŚCI, A POTEM DOSTAŁEM SIĘ NA APLIKACJĘ. UPRZEDZAJĄC KOLEJNE PYTANIE - NIE MAM W RODZINIE INNEGO PRAWNIKA. TO ŻE SKOŃCZYŁEŚ(ALBO I NIE) COŚTAM 15 LAT TEMU IDĄC TWOIM TOKIEM ROZUMOWANIA (?) ZNACZY ŻE JESZCZE WTEDY KSZTAŁCILI BARDZO SŁABO. A Z WYBOREM DZIEKANA TO RZECZYWIŚCIE SKANDAL. > Co do "zarzutu" - nasluchales sie belkotliwego Ziobry, i wydaje ci sie ze ten > belkot prawniczy ma jakies uzasadnienie. Otoz nie ma, ide zreszta o zaklad, ze > gdybys zacytowal caly fragmnet slowo zarzut mialoby jakies uzasadnienie. U > ciebie zadnego. Podaj definicej zarzutu a nie wyrywaj zdania z kontekstu. NIE WYRWAŁEM ZDANIA Z KONTEKSTU - PODAŁEM DEFINICJĘ - GDYBY CHCIAŁO CI SIĘ SPRAWDZIĆ TO CO NAPISAŁEM, TO WŁAŚNIE BYŚ JĄ ZNALAZŁ - BRZMI DOKŁADNIE TAK JAK JĄ ZACYTOWAŁEM. A PO NIEJ W PODRĘCZNIKU ZNAJDUJĄ SIĘ RODZAJE I PRZYKŁADY ZARZUTÓW. > a tak to ci > zostanie tylko satysfakcja z tropienia literowek. NIE TROPIĘ LITERÓWEK - KAŻDEMU SIĘ MOGĄ ZDARZYĆ! ALE TY NIE ODRÓŻNIASZ LITERÓWEK OD POWAŻNYCH BŁĘDÓW ORTOGRAFICZNYCH - TAKICH ŻE PO PODSTAWÓWCE JUŻ WSTYD JE POPEŁNIAĆ! I NA KONIEC, BO POLEMIKA Z TOBĄ JUŻ ZACZĘŁA MI UWŁACZAĆ, POWIEM CI JESZCZE JEDNO - CO JAKIŚ CZAS ZGŁASZAJĄ SIĘ DO NASZEJ KANCELARII WŁAŚNIE TAKIE OSZOŁOMY JAK TY. SĄ NAJGORSI, BO TAK NAPRAWDĘ NIC NIE WIEDZĄ, NIC NIE ROZUMIEJĄ (CHOĆ PRZECIEŻ NIKT TEGO OD NICH NIE WYMAGA-PO TO PRZYCHODZĄ), ALE CIĄGLE SIĘ WYMĄDRZAJĄ I "WIEDZĄ LEPIEJ". I CZĘSTO DZIĘKI ICH "INWENCJI" PRZEGRYWAMY SPRAWY - A NIE PRZEZ ZŁYCH PRAWNIKÓW! PS-ZOBACZYMY JAK CI BĘDZIE DO ŚMIECHU ZA JAKIŚ CZAS, GDY TWÓJ SYN ALBO WNUK PRZYJDZIE DO CIEBIE NA PROSZONY OBIAD I PRZEDSTAWI CI SWOJĄ MIŁOŚĆ - PANA HEŃKA...OOOO TAK!!!! WTEDY ROZPIERAĆ CIĘ BĘDZIE DUMA!!!!!! POWIESISZ SOBIE KARTKĘ NA DRZWIACH, ŻEBY POKAZAĆ WSZYSTKIM JAKI JESTEŚ POSTĘPOWY I TOLERANCYJNY!!! CZYLI JAK ZAWSZE - WSZYSTKO NA POKAZ... BEZ POZDROWIEŃ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Re: Do Popa - ostatni raz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.03, 16:23 Gość portalu: Trener napisał(a): > > I NA KONIEC, BO POLEMIKA Z TOBĄ JUŻ ZACZĘŁA MI UWŁACZAĆ, POWIEM CI JESZCZE > JEDNO - CO JAKIŚ CZAS ZGŁASZAJĄ SIĘ DO NASZEJ KANCELARII WŁAŚNIE TAKIE OSZOŁOMY > > JAK TY. SĄ NAJGORSI, BO TAK NAPRAWDĘ NIC NIE WIEDZĄ, NIC NIE ROZUMIEJĄ (CHOĆ > PRZECIEŻ NIKT TEGO OD NICH NIE WYMAGA-PO TO PRZYCHODZĄ), ALE CIĄGLE SIĘ > WYMĄDRZAJĄ I "WIEDZĄ LEPIEJ". I CZĘSTO DZIĘKI ICH "INWENCJI" PRZEGRYWAMY > SPRAWY - A NIE PRZEZ ZŁYCH PRAWNIKÓW! > PS-ZOBACZYMY JAK CI BĘDZIE DO ŚMIECHU ZA JAKIŚ CZAS, GDY TWÓJ SYN ALBO WNUK > PRZYJDZIE DO CIEBIE NA PROSZONY OBIAD I PRZEDSTAWI CI SWOJĄ MIŁOŚĆ - PANA > HEŃKA...OOOO TAK!!!! WTEDY ROZPIERAĆ CIĘ BĘDZIE DUMA!!!!!! POWIESISZ SOBIE > KARTKĘ NA DRZWIACH, ŻEBY POKAZAĆ WSZYSTKIM JAKI JESTEŚ POSTĘPOWY I > TOLERANCYJNY!!! CZYLI JAK ZAWSZE - WSZYSTKO NA POKAZ... BEZ POZDROWIEŃ No i podnieciles sie pajacu. Jak zwykle madrze nie bylo ale za to glosno. Zapamietaj sobie ze na razie jestes nikim, niczego w zyciu nie osiagneles oprocz skonczonych tak jak pare tysiecy osob co roku wydzial prawa. O tym czy w ogole twoje zycie bedzie cos warte bedzie wiadomo za kilkanascie lat. Dlatego nie pusz sie tak bardzo, ze jestes heterosksulany, bialy, czy urodziles sie w Europie. Bo to zadna twoja zasluga. Piszac o kims "pedzie", czy wyrazajac sie lekcewazaco o innych grupach piszesz czesto o ludziach od ciebie o wiele wartosciowszych, inteligentniejszych i po prostu lepszych. Są wsrod "pedzi" tacy, ktorzy gdyby zechcieli ci podac reke to bylby to dla ciebie najwiekszy zaszczyt w zyciu i powod do chwalenia sie wnukom. Sa i tacy, ktorych dorobek jest zywy mimo, ze nie ma ich na swiecie juz 2 tys. lat. Wiecej skromnosci i samokrytycyzmu. Nie dosc ze nie wiesz co oznacza slowo zarzut to okazuje sie takze, ze nie wiesz co to definicja. Bo to co napisales to jako zywo nie jest zadan definicja. Zacznij sie wreszcie uczyc bo z tej aplikacji beda nici. Jedno jest pewne nalezy sie wystrzegac Kancelarii z prawnikami, ktorzy nie sa wstanie wygrac sprawy tak oczywistej jak podany przez ciebie kretynski przyklad. Ps. jak przyjdzie do ciebie syn czy wnuk z panem Henkiem to nie bedziesz mial na to wplywu. I nic na to nie poradzisz - bedziesz to mogl zaakceptowac albo nie. Bez szacunku Odpowiedz Link Zgłoś