Dodaj do ulubionych

Idziemy na mecz!

IP: *.pop.e-wro.net.pl 13.08.03, 23:17
Idziemy na mecz!
W sobotę o godz. 17 nasz Ślązeczek gra z Górnikiem MK Katowice. Zapraszam
wszystkich pragnących dobrej zabawy o przyjście na mecz z uśmiechem i śpiewem
na ustach :))) Ja idę i zamierzam dobrze się bawić. Zachęcam do przyjścia
również Was. Zobaczcie na własne oczy, co się dzieje na stadionach, bo w
telewizji pokazują tylko to, co złe a dobrej zabawy kibiców nigdy.
Można ubrać się w koszulkę zieloną lub białą lub czerwoną lub jak kto
chce :))) Proszę o zabranie trąbek, bębenków itp. Mile widziane będą baloniki
w barwach Śląska.
Można też zabrać ze sobą konfetti. Najlepiej pociąć np. starą książkę
telefoniczną. Uwaga! Ciężko się tnie, więc mogą pojawić się odciski od
nożyczek - wiem z doświadczenia :))) ale jak fajnie je później rzucić w
górę ... ech byle do soboty.

PAMIĘTAJCIE ATMOSFERA NA STADIONIE BĘDZIE TAKA, JAKĄ MY STWORZYMY. GDY
BĘDZIEMY CZEKAĆ AŻ INNI ZA NAS JĄ ZROBIĄ TO SIĘ NIE DOCZEKAMY.

Niechaj zwycięża Wrocław
Niech punkty trzy zdobędzie
Niech Mistrzem Polski będzie ukochany Śląsk!
Najlepszych ma kibiców
Najwierniej przy nim stoją
Choćby tu Ajax przybył oni się nie boją
Najmniejszy wzrostem Sybis
Z największą wolą walki
Ach jak on pięknie strzelał
Pod poprzeczkę bramki!

Do zobaczenia na Oporowskiej! Liczę na Was!
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: Idziemy na mecz! IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 13.08.03, 23:46
      Gość portalu: kibicWKS napisał(a):

> Idziemy na mecz!
      > W sobotę o godz. 17 nasz Ślązeczek gra z Górnikiem MK Katowice. Zapraszam
      > wszystkich pragnących dobrej zabawy o przyjście na mecz z uśmiechem i
      śpiewem
      > na ustach :))) Ja idę i zamierzam dobrze się bawić. Zachęcam do przyjścia
      > również Was. Zobaczcie na własne oczy, co się dzieje na stadionach, bo w
      > telewizji pokazują tylko to, co złe a dobrej zabawy kibiców nigdy.
      > Można ubrać się w koszulkę zieloną lub białą lub czerwoną lub jak kto
      > chce :))) Proszę o zabranie trąbek, bębenków itp. Mile widziane będą
      baloniki
      > w barwach Śląska.
      > Można też zabrać ze sobą konfetti. Najlepiej pociąć np. starą książkę
      > telefoniczną. Uwaga! Ciężko się tnie, więc mogą pojawić się odciski od
      > nożyczek - wiem z doświadczenia :))) ale jak fajnie je później rzucić w
      > górę ... ech byle do soboty.
      >
      > PAMIĘTAJCIE ATMOSFERA NA STADIONIE BĘDZIE TAKA, JAKĄ MY STWORZYMY. GDY
      > BĘDZIEMY CZEKAĆ AŻ INNI ZA NAS JĄ ZROBIĄ TO SIĘ NIE DOCZEKAMY.
      >
      > Niechaj zwycięża Wrocław
      > Niech punkty trzy zdobędzie
      > Niech Mistrzem Polski będzie ukochany Śląsk!
      > Najlepszych ma kibiców
      > Najwierniej przy nim stoją
      > Choćby tu Ajax przybył oni się nie boją
      > Najmniejszy wzrostem Sybis
      > Z największą wolą walki
      > Ach jak on pięknie strzelał
      > Pod poprzeczkę bramki!
      >
      > Do zobaczenia na Oporowskiej! Liczę na Was!

Niby kibic agada jak człowiek :)
      Ja obiecałem,że bede chodził ale doszły mnie niepokojące wieści-bilet na
      otwarta kosztuje 10 zł? na 3 lige? jesli to prawda to chyba ktos powariował.
      • Gość: Trener Re: Uwaga! Idziemy z Rafisem na mecz! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.03, 00:33
        Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Niby kibic agada jak człowiek :)
        > Ja obiecałem,że bede chodził ale doszły mnie niepokojące wieści-bilet na
        > otwarta kosztuje 10 zł? na 3 lige? jesli to prawda to chyba ktos powariował.

A Ty co, Rafis? Teraz zaczniesz się pojawiać? To już chodzenie z musu na
        koszykóweczkę jest "bee"? Czy tu też po prostu wypada przyjść, bo "Platfus"
        przejął stery?
        • Gość: Rafis Re: Uwaga! Idziemy z Rafisem na mecz! IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 14.08.03, 00:42
          Gość portalu: Trener napisał(a):

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
          >
          > > Niby kibic agada jak człowiek :)
          > > Ja obiecałem,że bede chodził ale doszły mnie niepokojące wieści-bilet na
          > > otwarta kosztuje 10 zł? na 3 lige? jesli to prawda to chyba ktos powariowa
          > ł.
          >
          > A Ty co, Rafis? Teraz zaczniesz się pojawiać? To już chodzenie z musu na
          > koszykóweczkę jest "bee"? Czy tu też po prostu wypada przyjść, bo "Platfus"
          > przejął stery?

na koszykóweczke nigdy nie chodziłem(no kilka razy jak dostałem darmowe
          bilety).
          Najsmieszniejsze jest to, że jestem kibicem dyscypliny, która we Wrocławiu
          jest najsłabsza-wręcz zakała miasta(oczywiscie piłka nozna).Mam nadzieje, że
          teraz sie to zmieni.
          Dlaczego nie jestem kibicem koszykówki, piłki recznej, siatkówki, żuzla...
          mamy tyle świetnych druzyn a ja ciagle noga i noga...
          • Gość: Trener Re: Uwaga! Idziemy z Rafisem na mecz! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.03, 00:55

> na koszykóweczke nigdy nie chodziłem(no kilka razy jak dostałem darmowe
            > bilety).
            > Najsmieszniejsze jest to, że jestem kibicem dyscypliny, która we Wrocławiu
            > jest najsłabsza-wręcz zakała miasta(oczywiscie piłka nozna).Mam nadzieje, że
            > teraz sie to zmieni.
            > Dlaczego nie jestem kibicem koszykówki, piłki recznej, siatkówki, żuzla...
            > mamy tyle świetnych druzyn a ja ciagle noga i noga...

To dziwne! Chodzę na piłkę nożną nieprzerwanie od 14-tu lat! Opuściłem przez
            ten czas może 3-4 mecze! Siedziałem wszędzie - w młynie, na odkrytej, na
            krytej, w loży Partner Klubu i nawet w loży vipów przez 2 sezony! Ale jakoś
            nigdy - ani razu przez te 14 lat Cię nie zobaczyłem - nawet z daleka... Cóż,
            może w sobotę wreszcie się pojawisz i to mi się uda...
            • toobee Re: Uwaga! Idziemy z Rafisem na mecz! 14.08.03, 17:36

>
              > > na koszykóweczke nigdy nie chodziłem(no kilka razy jak dostałem darmowe
              > > bilety).
              > > Najsmieszniejsze jest to, że jestem kibicem dyscypliny, która we Wrocławiu
              >
              > > jest najsłabsza-wręcz zakała miasta(oczywiscie piłka nozna).Mam nadzieje,
              > że
              > > teraz sie to zmieni.
              > > Dlaczego nie jestem kibicem koszykówki, piłki recznej, siatkówki, żuzla...
              > > mamy tyle świetnych druzyn a ja ciagle noga i noga...
              >
              > To dziwne! Chodzę na piłkę nożną nieprzerwanie od 14-tu lat! Opuściłem przez
              > ten czas może 3-4 mecze!

A ja w latach 70-tych przyjeżdżałem na Śląsk z Ząbkowic Śl. Na Liverpool
              jechałem całą noc ze wschodniej Polski. To były czasy! To była
              DRUŻYNA...............................(dzisiaj.....DRUŻYNA MARZEŃ!?)

Pozdrawiam

Siedziałem wszędzie - w młynie, na odkrytej, na
              > krytej, w loży Partner Klubu i nawet w loży vipów przez 2 sezony! Ale jakoś
              > nigdy - ani razu przez te 14 lat Cię nie zobaczyłem - nawet z daleka... Cóż,
              > może w sobotę wreszcie się pojawisz i to mi się uda...
              • Gość: kibicWKS Re: Uwaga! Idziemy z Rafisem na mecz! IP: *.pop.e-wro.net.pl 14.08.03, 18:22
                toobee napisał(a):

> A ja w latach 70-tych przyjeżdżałem na Śląsk z Ząbkowic Śl. Na Liverpool
                > jechałem całą noc ze wschodniej Polski. To były czasy! To była
                > DRUŻYNA...............................(dzisiaj.....DRUŻYNA MARZEŃ!?)

A ja pamiętam tylko mecz z Realem Sociedad San Sebastian. Tato mnie zabrał :)
                Pamiętam duży stadion i mnóstwo ludzi. Mój starszy brat siedział w młynie pod
                zegarem a ja z ojcem na przeciwległej trybunie. Pamiętam też, że gdy jechaliśmy
                na mecz to ze szkół wychodziły całe klasy z nauczycielami.

Pamiętam też mecz z Serwette Genewą, który oglądałem w TV. Brat wrócił z meczu
                w nienajlepszym nastroju. Mi wtedy wynik był jeszcze obojętny, chociaż już
                powoli emocje i mi się udzielały, bo to w końcu nasi grali.
                Pozdrawiam!

• toobee Re: Uwaga! Idziemy z Rafisem na mecz! 15.08.03, 11:08

> toobee napisał(a):
                  >
                  > > A ja w latach 70-tych przyjeżdżałem na Śląsk z Ząbkowic Śl. Na Liverpool
                  > > jechałem całą noc ze wschodniej Polski. To były czasy! To była
                  > > DRUŻYNA...............................(dzisiaj.....DRUŻYNA MARZEŃ!?)
                  >
                  > A ja pamiętam tylko mecz z Realem Sociedad San Sebastian. Tato mnie zabrał :)
                  > Pamiętam duży stadion i mnóstwo ludzi. Mój starszy brat siedział w młynie pod
                  > zegarem a ja z ojcem na przeciwległej trybunie. Pamiętam też, że gdy
                  jechaliśmy
                  >
                  > na mecz to ze szkół wychodziły całe klasy z nauczycielami.
                  >
                  > Pamiętam też mecz z Serwette Genewą, który oglądałem w TV. Brat wrócił z
                  meczu
                  > w nienajlepszym nastroju. Mi wtedy wynik był jeszcze obojętny, chociaż już
                  > powoli emocje i mi się udzielały, bo to w końcu nasi grali.
                  > Pozdrawiam!
                  >
                  >

Admira Wacker Wiedeń (3:0 dla nas oczywiście - na Olompijskim)Puchar Lata.
                  Po meczu śpiewaliśmy: "grali se, grali se, grali sobie równo Śląsk strzelił
                  trzy bramy a Admira g...! RSC Antwerp, SC Napoli, Lewski Spartak Sofia, CSKA
                  Moskwa, Borussia M. (ach! ten Simmonsen), MSV Duisburg, Liverpool i wiele
                  innych, których nie sposób zapamiętać. A jakie GWIAZDY w Ślasku!!!!!
                  Sybis, Pawłowski, bracia Garłowscy, Kwiatkowski, Faber, Erlich, Żmuda, Król,
                  Wójcicki, Sobiesiak, Kowalczyk, a póżniej Trasiewicz, Prusik, Rudy, Nocko, no i
                  jeszcze słynny "moja" Kalinowski, Wiśniewski, Kostrzewa, Jedynak, Jarecki....
                  oj "rozmiękłem". Wielu, wielu nie wymieniłem - wspaniałych piłkarzy WIELKIEGO
                  ŚLĄSKA. Pozdrawiam.
      • Gość: kibicWKS Re: Idziemy na mecz! IP: *.pop.e-wro.net.pl 14.08.03, 16:48

> ale doszły mnie niepokojące wieści-bilet na otwarta kosztuje 10 zł?
        > na 3 lige? jesli to prawda to chyba ktos powariował.

Też uważam, że to skandal!
        Tacy kibice jak my przyjdą na pewno i kupią bilet, ale jak przyciągnąć nowych
        sympatyków, gdy ceny są nieadekwatne do osiągnięć sportowych klubu. Przecież na
        Polar są tańsze a przyszło tylko 200 osób!
        Trzeba coś z tym zrobić, bo starzy kibice powoli się wykruszają a nowych nie
        przybywa, bo nie ma wyników, które przeważnie przyciągają ludzi. Te ceny będą
        gwoździem do trumny.

Z punktu widzenia klubu byłoby lepiej, aby na mecz przyszło 5000 osób za darmo
        niż 1000 osób kupiło bilety za 10zł. Gdy jest więcej kibiców łatwiej wtedy o
        sponsorów.

Jeśli teraz młodzi kibice nie będą przychodzić na mecze ze względu na ceny
        biletów to w przyszłości może się to źle skończyć. Tylko, że u nas zawsze myśli
        się o tym, co jest teraz a nie o tym jak zaplanować najbliższe 10 lat.

I z tym optymistycznym akcentem ponownie ZAPRASZAM WSZYSKICH na mecz :)))
        • Gość: Rafis Re: Idziemy na mecz! IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 15.08.03, 10:14

>
          > > ale doszły mnie niepokojące wieści-bilet na otwarta kosztuje 10 zł?
          > > na 3 lige? jesli to prawda to chyba ktos powariował.
          >
          > Też uważam, że to skandal!
          > Tacy kibice jak my przyjdą na pewno i kupią bilet, ale jak przyciągnąć
          nowych
          > sympatyków, gdy ceny są nieadekwatne do osiągnięć sportowych klubu. Przecież
          na
          >
          > Polar są tańsze a przyszło tylko 200 osób!
          > Trzeba coś z tym zrobić, bo starzy kibice powoli się wykruszają a nowych nie
          > przybywa, bo nie ma wyników, które przeważnie przyciągają ludzi. Te ceny
          będą
          > gwoździem do trumny.
          >
          > Z punktu widzenia klubu byłoby lepiej, aby na mecz przyszło 5000 osób za
          darmo
          > niż 1000 osób kupiło bilety za 10zł. Gdy jest więcej kibiców łatwiej wtedy o
          > sponsorów.
          >
          > Jeśli teraz młodzi kibice nie będą przychodzić na mecze ze względu na ceny
          > biletów to w przyszłości może się to źle skończyć. Tylko, że u nas zawsze
          myśli
          >
          > się o tym, co jest teraz a nie o tym jak zaplanować najbliższe 10 lat.
          >
          > I z tym optymistycznym akcentem ponownie ZAPRASZAM WSZYSKICH na mecz :)))

Bilety powinny byc po 3-5 zł, trzeba zrobic taka akcje jak na Lechu-kilka
          meczów w drugiej lidze za darmo, prasa robi atmosfere wokół klubu, kibice w
          dużej ilości robia widowisko-przychodza sponsorzy.Od trzeciej ligi mozna
          wychowac sobie spora grupe kibiców, trzeba tylko pokazac że się chce grać i
          jest bezpiecznie na trybunach.
          pozdrawiam

P.S. Może ktos zmadrzeje w trakcie sezonu.
    • Gość: Metropol Do Rafiego IP: *.allianz.pl 14.08.03, 17:20
      Na IV ligową Lechię Gdansk bilet na trybunę krytą kosztuje 10 PLN,na otwartą 5
      PLN,frekwencja na pierwszym meczu 2,5 tys.Nie marudż Rafi tylko wal na
      Oporowską,pzdr
      • Gość: Rafis Re: Do Rafiego IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 15.08.03, 10:15
        Gość portalu: Metropol napisał(a):

> Na IV ligową Lechię Gdansk bilet na trybunę krytą kosztuje 10 PLN,na otwartą
        5
        > PLN,frekwencja na pierwszym meczu 2,5 tys.Nie marudż Rafi tylko wal na
        > Oporowską,pzdr

ten raz pójde, jak zobacze że chłopaki chca grać i się starają oraz jest
        atmosferka na meczu to będe chodził :)
        pozdrawiam
    • Gość: Johnny Nie idziemy na mecz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 12:58
      Bo mamy lepsze zajęcia niż oglądanie trzecioligowej młócki. No i nie każdy ma
      ochotę dostać w mordę od jakiegoś debila z szalikiem.
      • Gość: Falco Re: Nie idziemy na mecz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 18:22

Sam jesteś debilem dlaczego wypowiadasz się w tym temacue????
        Brak słów na takich prostaków jak Johnny.....
        Do zobaczenia na Oporowskiej!!!
      • Gość: Trener Re: Idziemy na mecz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 18:41
        Gość portalu: Johnny napisał(a):

> Bo mamy lepsze zajęcia niż oglądanie trzecioligowej młócki. No i nie każdy ma
        > ochotę dostać w mordę od jakiegoś debila z szalikiem.

Iść nie musisz - rzeczywiście często każdy z nas na stadionie pyta sam
        siebie:"co ja tutaj robię?". Ale to trzeba kochać, a przynajmniej uwielbiać!
        Tak jak niektórzy wędkowanie-nawet jak ryba nie bierze...

A z dostaniem w mordę to gadasz jak babcia, której powiedzieli w tv, że tam się
        tylko biją. Nawet jak hest zadyma, że leją z armatek, policja strzela, to nie
        zdarza się aby ktoś przypadkowo dostał-za nic!
        • Gość: paulinka Re: Idziemy na mecz IP: *.local.pl / 192.168.1.* 15.08.03, 19:32

> Gość portalu: Johnny napisał(a):
          >
          > > Bo mamy lepsze zajęcia niż oglądanie trzecioligowej młócki. No i nie każdy
          > ma ochotę dostać w mordę od jakiegoś debila z szalikiem.
          >
          > Iść nie musisz - rzeczywiście często każdy z nas na stadionie pyta sam
          > siebie:"co ja tutaj robię?". Ale to trzeba kochać, a przynajmniej uwielbiać!
          > Tak jak niektórzy wędkowanie-nawet jak ryba nie bierze...
          >
          > A z dostaniem w mordę to gadasz jak babcia, której powiedzieli w tv, że tam
          się tylko biją. Nawet jak hest zadyma, że leją z armatek, policja strzela, to
          nie zdarza się aby ktoś przypadkowo dostał-za nic!

W ramach zaprawy przed meczem, proponuje mordobicie na slowa w tym watku.
          Zobaczymy, kto wygra. Moge kibicowac (ciekawe, czy oberwe przypadkowo).

• Gość: Falco Re: Idziemy na mecz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 21:12

>
            > W ramach zaprawy przed meczem, proponuje mordobicie na slowa w tym watku.
            > Zobaczymy, kto wygra. Moge kibicowac (ciekawe, czy oberwe przypadkowo).
            >
            Paulika jesteś świetna :):):)wpadnij na mecz!!!!
          • Gość: kibicWKS Re: Idziemy na mecz IP: *.pop.e-wro.net.pl 15.08.03, 22:30
            Gość portalu: paulinka napisał(a):

> W ramach zaprawy przed meczem, proponuje mordobicie na slowa w tym watku.
            > Zobaczymy, kto wygra. Moge kibicowac (ciekawe, czy oberwe przypadkowo).

Paulinko uwierz mi, że w tym wątku mordobicie na słowa nie różni się niczym od
            mordobicia w innych wątkach. Podobnie na stadionach chamstwa i kultury spotkasz
            tyle samo ile w innych miejscach publicznych Wrocławia.
            Pozdrawiam i zapraszam na mecz!
      • Gość: kibicWKS Re: Nie idziemy na mecz IP: *.pop.e-wro.net.pl 15.08.03, 22:26
        Gość portalu: Johnny napisał(a):

> No i nie każdy ma
        > ochotę dostać w mordę od jakiegoś debila z szalikiem.

Johnny przykro mi to pisać, bo raczej staram się nie wdawać w dyskusję z
        osobami, które znają trybuny stadionu tylko z programów TVN-u.
        Osądzając Cię po tym, co napisałeś mogę Cię zapewnić, że na stadionie Śląska
        większość kibiców jest o wiele bardziej normalniejsza od Ciebie.

Nie przychodź na mecze dla dobra normalnych kibiców, nie wpisuj się w wątkach,
        które Cię nie interesują i nie pisz o rzeczach, o których nie masz zielonego
        pojęcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka