Dodaj do ulubionych

KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!!

IP: *.icenter.pl 18.08.03, 14:02
W schronisku na Skarbowców jest obecnie tak dużo kotów, że w klatkach siedzą
czasem po 3, 4 koty. Mają bardzo kiepskie warunki - niektóre od półtorej
miesiąca nie wychodziły z kaltek, które są metalowe przez co zimne od dołu
(kładzie się na dno gazety, które jednak nie grzeją za bardzo) przez co koty
zaczynają chorować np. dwuletnia kotka przyniesiona z domu, zadbana, zdrowa
po
trzech tygodniach w klatce dostała kataru i jest na najlepszej drodze do
zapalenia płuc. Proszę Was Wrocławianie pomóżcie mi szukać domów dla tych
kociaków, pytajcie znajomych. One tam przeżywają prawdziwe piekło. O depresji
w
jaką wpadają już nawet nie wspominam. Niedługo będę miała zdjęcia kociaków to
podeślę linka. BARDZO BARDZO bardzo proszę pamiętajcie o nich i pytajcie
ludzi.
pozdrawiam
miki

w razie czego proszę o kontakt agaszab@hoga.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: macio Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.nestle.pl 18.08.03, 16:59
      up
      • Gość: lulek_czarny Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.kogeneracja.com.pl 11.09.03, 08:00
        Kociaki UP !
    • Gość: ana Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 17:25
      wlasnie nosimy sie z zamiarem przygarniecia kotka. Przyjdziemy pewnie do
      schroniska. Tylko taki kotek od razu musi trafic do weterynarza - a my chwilowo
      bez kasy. Te zarobaczone kocaczki bez pomocy lekarza szybko umierają. Sama
      kilka w zyciu wychuchalam.
      Więc kotek musi na nas poczekać do wypłaty.
      strasznie mi szkosa tych kociąt - schronisko to dla nich najgorsze miejsce.
      • Gość: miki Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.icenter.pl 19.08.03, 07:57
        Witaj,
        Wiesz, koty, które zabierane są ze chroniska jeśli zachorują w ciągu pierwszych
        dwóch tygodni leczone są ZA DARMO! A musze Ci powiedzieć, że w schronisku
        pracuje najlepszy weterynarz jakiego kiedykolwiek widziałam (jest ich tam
        trzech ale ja mówię o Zdzisławie Raku). Naprawdę lekarz z powołania i bardzo
        mądry. Polecam go z całego serca a mając od zawsze koty wierz mi sporo lekarzy
        widziałam. Naprawdę nie martw się o pieniądze najważniejsze to zabrać choć
        jednego kota z tego piekła! A jeśli masz warunki na dwa to zastanów się nad
        rodzeństwem. Ja sama mam dwa koty mieszkając w kawalerce. Wierz mi jeden czy
        dwa to dla nas żadna różnica a dla kota ogromna. Kociaki które są razem są o
        wiele szczęśliwsze no ale nic na siłę. Tylko proszę zastanów się nad taką opcją
        dobrze? Jeśli takie kociaki jedzą to co wszyscy domownicy to da się przeżyć
        finansowo:) Napisz proszę jak podejmiesz jakąś decyzję
        pozdrawiam serdecznie
        miki
        • Gość: lulek_czarny Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.kogeneracja.com.pl 20.08.03, 10:53
          UP !!!!
          U moich znajomych stopien zakocenia wynosi 60% - reszta w trakcie ugniatania ;)
          Osobiscie jestem szczesliwa posiadaczka 2 okazow :)
          Mozna pomoc Kotom ze schroniska jakos inaczej ? np. Kupic im jedzonko ?

- Lul.
          • Gość: miki Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.icenter.pl 20.08.03, 15:29
            Na pewno tak ale również przyjść czasem do nich, pogłaskać, wyciągnąć z klatki
            by choć przez 15 min mogły zobaczyć słońce. Ja właśnie tak robię poza tym, że
            staram się ogłaszać gdzie się da, że szukają domu. One przede wszystkim
            potrzebują kontaktu z człowiekiem, dotyku. Niektóre siedzą wciśnięte w kąt,
            przestraszone, inne garną się do ludzi wyciągając przez kratki łapy i miałcząc
            głośno.
            pozdrawiam
            miki
            • Gość: macio Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.nestle.pl 21.08.03, 09:00
              up

Pozdr
              M
            • Gość: lulek_czarny Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.kogeneracja.com.pl 21.08.03, 09:45
              Gość portalu: miki napisał(a):

> Na pewno tak ale również przyjść czasem do nich, pogłaskać, wyciągnąć z
              >klatki by choć przez 15 min mogły zobaczyć słońce. Ja właśnie tak robię
              A moze bysmy sie tak razem wybraly/li :)
              Ze swojej strony zglaszam akces: ja + jeszcze jedna kociarka - kupimy jakies
              zarelko :_)

-Lulka
              • Gość: miki Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.icenter.pl 21.08.03, 11:47
                Nie ma sprawy tylko napisz mi proszę maila na agaszab@hoga.pl to się dogadamy
                kiedy
                pozdr
                miki
    • Gość: lulek_czarny Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.kogeneracja.com.pl 22.08.03, 14:14
      UP !

:)))
    • Gość: lulek_czarny Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.kogeneracja.com.pl 25.08.03, 10:27
      Podnosze watek !

• Gość: fred Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 10:31
      A dajcie tym wszystkim sierściuchom strychninę!

Będzie po problemie.

Koty to dranie!
      • Gość: miki Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.icenter.pl 25.08.03, 11:36
        Wiesz, jak nie lubisz kotów to się po prostu NIE ODZYWAJ!!!
        Ja piszę do tych, którzy kochają zwierzęta.
        Daruj sobie głupie teksty.
        • Gość: fred Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 13:51
          Gość portalu: miki napisał(a):

> Wiesz, jak nie lubisz kotów to się po prostu NIE
          ODZYWAJ!!!

a niby dlaczego? Czy to jest forum dla _miłośników_ kotów??

> Ja piszę do tych, którzy kochają zwierzęta.
          > Daruj sobie głupie teksty.

A ja Ci podsuwam skuteczne wyjście, które rozwiąże
          problem schroniska, a tych sierściuchów to nawet _na
          zawsze_ !
          • Gość: lulek_czarny Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.kogeneracja.com.pl 26.08.03, 09:32
            > a niby dlaczego? Czy to jest forum dla _miłośników_ kotów??
            Nie w tym rzecz. Jesli nie lubisz zwierzat to po prostu nie zabieraj glosu w
            takim watku. Bo to co piszesz jest glupie i okrutne.
            Ne slyszales o tym, ze miara naszego czlowieczenstwa jest nasz stosunek do
            zwierzat ?

> A ja Ci podsuwam skuteczne wyjście, które rozwiąże
            > problem schroniska, a tych sierściuchów to nawet _na
            > zawsze_ !
            To nie jest problem schroniska i siersciuchow. To Ty masz problem.
            To tak samo jakbym powiedziala - glupawe Fredki do gazu - i po klopocie. Na
            glupote i waskie horyzonty bowiem nie znaleziono jeszcze skutecznego ...
            remedium.

Nie pozdrawiam. Zegnam.
            - Lulek-czarny
            • Gość: fred Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 13:00
              Gość portalu: lulek_czarny napisał(a):

> > a niby dlaczego? Czy to jest forum dla _miłośników_
              kotów??
              > Nie w tym rzecz. Jesli nie lubisz zwierzat to po prostu
              nie zabieraj glosu w
              > takim watku. Bo to co piszesz jest glupie i okrutne.

???

> Ne slyszales o tym, ze miara naszego czlowieczenstwa
              jest nasz stosunek do
              > zwierzat ?

Owszem, czytałem. Nie zgadzam się z tym.

>
              > > A ja Ci podsuwam skuteczne wyjście, które rozwiąże
              > > problem schroniska, a tych sierściuchów to nawet _na
              > > zawsze_ !
              > To nie jest problem schroniska i siersciuchow. To Ty
              masz problem.

A jakiż to ???

> To tak samo jakbym powiedziala - glupawe Fredki do gazu
              - i po klopocie.

Trzeba jeszcze mieć gaz, nie tylko w rurce.

Na
              > glupote i waskie horyzonty bowiem nie znaleziono
              jeszcze skutecznego ...
              > remedium.

Na zadufanie tym bardziej
              Hi, hi, hi...
    • Gość: ref remedium IP: *.rasserver.net 26.08.03, 07:25
      Na koty najlepszy jest Morbital.
      • Gość: lul Re: remedium IP: *.kogeneracja.com.pl 26.08.03, 09:25
        Gość portalu: ref napisał(a):

> Na koty najlepszy jest Morbital.
        Ja mysle, ze lepszy jest na niektorych ... ekhhmm ... ludzi ????
    • Gość: lulek_czarny Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.kogeneracja.com.pl 27.08.03, 09:26
      I nastepny UP !
    • Gość: macio Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.nestle.pl 27.08.03, 13:27
      up pozdr m
      • Gość: macio Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.nestle.pl 28.08.03, 08:37
        up
        • Gość: lulek_czarny Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.kogeneracja.com.pl 28.08.03, 11:04
          Up !
    • Gość: lulek_czarny Szukamy wolontariuszy ! IP: *.kogeneracja.com.pl 01.09.03, 10:38
      Procz domow dla kociakow szukamy takze wolontariuszy, ktorzy chcieliby i mogą
      poswiecic troche swojego czasu bezdomnym kociakom.
      Potrzebni są ludzie odpowiedzialni i oczywiscie kochajacy zwierzaki.

Kontakt: lulek_czarny@wp.pl
      • ladyblue Re: Szukamy wolontariuszy ! 04.09.03, 17:02
        Gość portalu: lulek_czarny napisał(a):
        > Procz domow dla kociakow szukamy takze wolontariuszy, ktorzy chcieliby i mogą
        > poswiecic troche swojego czasu bezdomnym kociakom.
        > Potrzebni są ludzie odpowiedzialni i oczywiscie kochajacy zwierzaki.

na czym taka pomoc miałaby polegać - mozesz napisac coś więcej?
        • Gość: lulek_czarny Re: Szukamy wolontariuszy ! IP: *.kogeneracja.com.pl 09.09.03, 14:12
          Ladyblue witam Cię serdecznie,zdaje mi się, ze się znamy z innego forum :)

> na czym taka pomoc miałaby polegać - mozesz napisac coś więcej?
          Jasne ! Chcemy utworzyc grupe wolontariuszy, ktorzy wspomagaliby schronisko na
          Skarbowcow w opiece nad umieszczanymi tam kociakami. Wyglada na to, ze bedziemy
          dzialac pod egida Towarzystwa Opieki nad Zwierzetami.
          W tej chwili najpilniejsza sprawa jest szukanie domow dla tych kotow, domow u
          ludzi kochajacych zwierzeta, szanujacych je i mogacych zapewnic takiemu
          kociakom opieke.
          Do schroniska mozna przyjechac w sobote, niedziele od 9-15, pomoc przy
          czyszczeniu klatek, karmieniu. Mozna przyniesc karme - konefkcjonowana,
          najlepiej saszetki. Mile widziane zabawki dla kociat, ktore oslodza im
          oczekiwanie na nowego wlasciciela.
          Jest pare spraw juz bardzo konkretnych, ktore beda omawiane juz na spotkaniu
          potencjalnych wolontariuszy.
          Pomoc mozna tez przy zbieraniu funduszy na te kociaki, ostatnio byly zbieranie
          pieniazki na wystawie kotow rasowych w NOT-cie, teraz odbedzie sie kolejna
          wystawa w Hali Ludowej (w ten weekend)Z cala pewnoscia beda znow kotki do
          oddania w dobre rece, bedzie stoisko TOZ-u.
          Na takiej wystawie kotki ze schroniska oddawane sa do nowych wlascicieli w
          ramach spisywanej umowy adopcyjnej - za darmo, sterylizacja lub kastracja
          podrosnietego kociaka - za darmo. Kociaki sa zaszczepione, odrobaczone,
          przebadane przez weterynarza.

Ladyblue - moj adres: lulek_czarny@wp.pl. Jesli masz jakies inne pytania,
          chetnie odpowiem :)

Pozdrawiam ! - Lulek

• Gość: lulek_czarny Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.kogeneracja.com.pl 02.09.03, 11:36
      UP !
    • Gość: lulek_czarny Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.kogeneracja.com.pl 03.09.03, 09:33
      KOTKI UP !
    • Gość: bolo Do roboty, darmozjady! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.03, 20:10
      Przewrotny tytuł ale chyba na miejscu. Jak słysze że zwierzeta w schroniskach
      nie schodzą to zadaje pytanie - a co robi szanowne kierownictwo? Zdaje sie że
      niewiele. Ważne jest by schronisko istniało bo za to maja prace i szmal. A
      zwierzęta? Usypiać, pozwalać by sie zagryzały, chorowały.
      Jakie jest wyjście?
      Ano wymóc na całym "kierownictwie" (schronisko, urzędy miast i gmin) aby
      zaczeły aktywnie poszukiwać domów dla zwierzaków. Ogłoszenia, INTERNET! ze
      zdjeciami zwierzaków do adopcji, afisze, prelekcje w szkołach itd. Pomysłów
      jest dużo. Ale trzeba chciec to zrobić. Jest dużo ludzi którzy mogliby zrobić w
      tym zakresie coś za darmo ale trzeba ich znależć.
      • Gość: lulek_czarny Re: Do roboty, darmozjady! IP: *.kogeneracja.com.pl 10.09.03, 08:22
        Gość portalu: bolo napisał(a):

> Jak słysze że zwierzeta w schroniskach
        > nie schodzą to zadaje pytanie - a co robi szanowne kierownictwo?
        Zdaje sie, ze kierownikuje :/

> Ano wymóc na całym "kierownictwie" (schronisko, urzędy miast i gmin) aby
        > zaczeły aktywnie poszukiwać domów dla zwierzaków.
        Totez wlasnie to staramy sie robic ... Kierownictwu chyba nieszczegolnie zalezy
        na umieszczaniu podopiecznych u nowych wlascicieli. Nie przypominam sobie
        zadnej szczegolnej akcji podjetej w tym celu, moze sporadyczne zbieranie kasy w
        miescie przez czlonkow TOZ, raz jakis progam w regionalnej TV (ale dawno).

>Ogłoszenia, INTERNET! ze zdjeciami zwierzaków do adopcji, afisze, prelekcje w
        >szkołach itd. Pomysłów jest dużo.
        I wlasnie wolontariusze zmierzaja w tym kierunku :)
        Pozdrawiam :)
      • Gość: miki Re: Do roboty, darmozjady! IP: *.icenter.pl 17.09.03, 13:44
        Właśnie szukamy. Czy Ty BOLO chcesz nam pomóc???
        Jeśli tak odezwij się bo bardzo potrzebujemy ludzi, którzy zechcą nam pomóc w
        walce o te koty!!!
        pozdr
        miki
    • Gość: lolobolo wstyd dla miasta IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 10.09.03, 01:41
      koty i pieski maja tam prze...

to wstyd, ze tak duze miasto jakim jest Wroclaw ma tak fatalne schronisko.
      • Gość: lu Re: wstyd dla miasta IP: *.kogeneracja.com.pl 10.09.03, 08:27
        Gość portalu: lolobolo napisał(a):

> koty i pieski maja tam prze...
        Mam nadzieje, ze to sie zmieni ... Dzieki Miki - autorce pierwszego posta wiele
        kociakow znalazlo juz swoje domy :),

..... ale zwierzakow przybywa :(
    • emi_l Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! 12.09.03, 22:09
      Mam jedno pytanie - kto z Was - tak bardzo narzekających na postawę
      kierownictwa schroniska i warunki tam panujące był ostatnio w schronisku? I
      kiedy to było? Tak, najlepiej zasiąść do komputera i ponarzekać... Ja byłam tam
      dzisiaj i dwa dni temu - i chciałam tylko poinformować szanownych forumowiczów,
      że jestem mile zaskoczona - jest czysto, robi się tam coraz ładniej, wszystko
      zaczyna wyglądać coraz schludniej. I na pewno nie jest to efekt Waszego
      marudzenia i narzekania, tylko owoc czyjejś ciężkiej pracy. A pełnienie
      jakiejkolwiek funkcji w tak specyficznym miejscu - czy to kierownika,
      pielęgniarza, opiekuna, czy osoby sprzątającej - jest związane tylko z jednym -
      sercem do zwierząt, powołaniem, chęcią niesienia pomocy zwierzętom. Nikt tam
      nie siedzi dla kasy.Tak, jest to schronisko, a więc miejsce, które raczej nie
      ma szans na salonowe warunki - z wielu względów - przede wszystkim
      finansowych... Więc zamiast strzępić język po próżnicy lepiej jeden z drugim
      ruszyłby swoje cielsko i pomógł w czymkolwiek, zamiast narzekać na innych i
      marudzić w nieskończoność, jak to u nas jest źle itd...

pozdrawiam...
      • Gość: bolo Pierdzielenie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.03, 22:54
        Choćby personel urobił sobie ręce po łokcie sprzetajac wybiegi z gó...a,
        chocby karmił podopiecznych 5 razy dziennie to i tak jest to ZA MAŁO. To
        właściwie tak jakby nic nie robili!. Najważniejsze jest poszukiwanie nowych
        domów dla zwierzaków. TO JEST WŁAŚCIWA PRACA. Niestety wzasadzie żadne ze
        schronisk w Polsce nie realizuje aktywnego programu poszukiwania nowych
        właścicieli. I dlatego właśnie twierdze że kierownictwa schronisk nic nie robią.
      • Gość: lulek_czarny tekst sponsorowany ? IP: *.kogeneracja.com.pl 16.09.03, 15:21

> Mam jedno pytanie - kto z Was - tak bardzo narzekających na postawę
        > kierownictwa schroniska i warunki tam panujące był ostatnio w schronisku?
        Ja akurat bylam jakies 2 tygodnie temu, ale inni byli np. w te sobote.

>Ja byłam tam dzisiaj i dwa dni temu - i chciałam tylko poinformować szanownych
        >forumowiczów, że jestem mile zaskoczona - jest czysto, robi się tam coraz
        >ładniej, wszystko zaczyna wyglądać coraz schludniej.
        Nie w tym rzecz byla czy jest ladnie czy brzydko - rzecz w tym aby pomoc
        umieszczac zwierzaki w domach, w ktorych beda kochane i ktos o nie zadba, zeby
        nie kwitly Bog wie jak dlugo w schronisku, poniewaz tam choruja - ze stresu, ze
        tesknoty, z przeciagow w baraku, zarazaja sie od innych kotow, z miliona innych
        przyczyn.
        Nikt nie mowil, ze jest brudno i brzydko - to Twoja nadinterpretacja.
        A Ty co, na kontrole poszlas ?
        I ten text "chcialam poinformowac szanownych forumowiczow .... " - wazelina na
        kilometr ;PPP

> I na pewno nie jest to efekt Waszego marudzenia i narzekania, tylko owoc
        >czyjejś ciężkiej pracy.
        No, Twojej pewnie nie ... chyba, ze rzeczywiscie tam pracujesz, co zmienia
        postac rzeczy. Kazda sroczka swoj ogonek chwali ;)

>A pełnienie jakiejkolwiek funkcji w tak specyficznym miejscu - czy to
        >kierownika, pielęgniarza, opiekuna, czy osoby sprzątającej - jest związane
        >tylko z jednym - sercem do zwierząt, powołaniem, chęcią niesienia pomocy
        >zwierzętom.
        Akurat ! baju - baju ! Takie samo sciemniactwo jak w przypadku pielegniarek w
        szpitalach, sluzba ludziom i tym podobne dyrdymaly :DDDD

> Więc zamiast strzępić język po próżnicy lepiej jeden z drugim
        > ruszyłby swoje cielsko i pomógł w czymkolwiek, zamiast narzekać na innych
        No ! I w koncu do rzeczy napisane. *Nie narzekaj tylko pomoz !*

Mam nadzieje, ze to nie byla sponsorowana laurka, bo schronisko jest raczej non-
        profit :PPP

Pozdrawiam rowniez :)
      • Gość: miki Re: KOTY - POMÓŻCIE PROSZĘ!! IP: *.icenter.pl 17.09.03, 13:55
        Emi,
        Ja tam jestem prawie codziennie i wierz mi niejedno zaniedbanie widziałam! Ja
        nie narzekam na kierownictwo ja walczę o koty. Widzisz, o czystość to się może
        dba ale od strony medycznej naprawdę nie wygląda to najlepiej,
        niedoinformowanie między pracownikami, nie zawsze dobre diagnozy i leczenie
        (ale tu jest kwestia właśnie niedoinformowania weta jakie objawy chorobowe ma
        kot). Wiele dni płakałam gdy z powodu takiego zaniedbania umarł mój ulubiony
        kociak (możesz sobie zobaczyć wątek 'nie ma już mojego kota' na newsach
        pl.rec.zwierzęta). Wierz mi tam się rozgrywają prawdziwe kocie tragedie ale
        żeby to zobaczyć trzeba się zaangażować i przychodzić nie raz czy dwa na 15 min
        ale co kilka dni na godzinę, dwie.
        Jeśli faktycznie byłaś w schronisku i chcesz pomóc to bardzo zapraszam. Właśnie
        próbujemy zorganizować wolontariat. Bardzo się przyda Twoja pomoc, odezwij się
        proszę do mnie na priv - agaszab@op.pl
        pozdr
        miki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka