Dodaj do ulubionych

Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ?

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 12:36
Od dzisiaj nie wolno pić alkoholu w parkach, na placach i ulicach - wchodzą w
życie przepisy ustawy o wychowaniu w trzeźwości.
Dotychczas nie wolno było pić na dworcach, stacjach, przystankach i w środkach
transportu zbiorowego. Dodatkowa każda gmina mogła uchwalić zakaz picia w
określonych miejscach na swoim terenie.
Egzekwowanie nowych zakazów - podobnie jak dotychczasowych - będzie należało do
policji i straży miejskiej. Do tej pory grzywny za picie w niedozwolonym
miejscu wynosiły od 100 do 150 złotych. Od dziś mają być wyższe.
Rafał Lasota rzecznik stołecznej Straży Miejskiej przypomina, że straż może
teraz ukarać osobę pijącą w miejscach publicznch mandatem. Alkohol bezkarnie
spożywać możemy tylko w pubach, barach i innych miejscach tego typu.
Przyłapanych na piciu w niedozwolonych miejscach straż miejska może ukarać
mandatem nawet do 500 złotych. Osoby agresywne przewożone zaś będą do izby
wytrzeźwień.
Obserwuj wątek
    • koneser Re: Koniec picia pod chmurkš ! Co teraz ? 28.06.01, 12:42
      Mowiac oglednie chujnia ;-(((((( nie ma to jak tanie wino na tzw. lonie
    • Gość: MKK Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.01, 12:42
      Gość portalu: tos napisał(a):

> Od dzisiaj nie wolno pić alkoholu w parkach, na placach i ulicach - wchodzą w
      > życie przepisy ustawy o wychowaniu w trzeźwości.
      > Dotychczas nie wolno było pić na dworcach, stacjach, przystankach i w środkach
      > transportu zbiorowego. Dodatkowa każda gmina mogła uchwalić zakaz picia w
      > określonych miejscach na swoim terenie.
      > Egzekwowanie nowych zakazów - podobnie jak dotychczasowych - będzie należało do
      >
      > policji i straży miejskiej. Do tej pory grzywny za picie w niedozwolonym
      > miejscu wynosiły od 100 do 150 złotych. Od dziś mają być wyższe.
      > Rafał Lasota rzecznik stołecznej Straży Miejskiej przypomina, że straż może
      > teraz ukarać osobę pijącą w miejscach publicznch mandatem. Alkohol bezkarnie
      > spożywać możemy tylko w pubach, barach i innych miejscach tego typu.
      > Przyłapanych na piciu w niedozwolonych miejscach straż miejska może ukarać
      > mandatem nawet do 500 złotych. Osoby agresywne przewożone zaś będą do izby
      > wytrzeźwień.

Koniec z piciem na rybach! Tragedia! Ogłaszam, że z picia w domu nie zrezygnuję!

Już widzę cacanego strażnika, wyciągającego rękę po 500 zł do obrzympały
      ciągnącego z gwinta "teściową za oknem"
      :(

Dobrze to nie wróży niestety- w dobie bezrobocia zwłaszcza.

• Gość: wędzonka Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: 156.24.231.* 28.06.01, 13:01
        Gość portalu: MKK napisał(a):
        >
        > Koniec z piciem na rybach! Tragedia! Ogłaszam, że z picia w domu nie zrezygnuję
        > !
        >
        > Już widzę cacanego strażnika, wyciągającego rękę po 500 zł do obrzympały
        > ciągnącego z gwinta "teściową za oknem"
        > :(
        >
        > Dobrze to nie wróży niestety- w dobie bezrobocia zwłaszcza.
        >

Zdaje sie ze w Stanach tez sa podobne zakazy, ale latwo je obejsc jesli butelke
        trzymasz w papierowej torebce: nikt nie ma prawa zadac bys pokazala co masz w
        srodku.
        Czy cos takiego u nas by nie zadzialalo?

Oczywiscie trzeba uwazac na moment w ktorym estetyka przestaje grac role a odwaga
        zaczyna przerastac rozsadek, i leci w krzaki nie tylko torebka ale i sama
        butelka. :) No ale wierze MKK takie zjawiska nie dotycza, wiec moze tak zle nad
        ta woda nie bedzie? :)
        • Gość: MKK Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.01, 15:44
          Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Zdaje sie ze w Stanach tez sa podobne zakazy, ale latwo je obejsc jesli butelke
          >
          > trzymasz w papierowej torebce: nikt nie ma prawa zadac bys pokazala co masz w
          > srodku.
          > Czy cos takiego u nas by nie zadzialalo?
          >
          > Oczywiscie trzeba uwazac na moment w ktorym estetyka przestaje grac role a odwa
          > ga
          > zaczyna przerastac rozsadek, i leci w krzaki nie tylko torebka ale i sama
          > butelka. :) No ale wierze MKK takie zjawiska nie dotycza, wiec moze tak zle nad
          >
          > ta woda nie bedzie? :)

Wędkarza obowiązuje porządek.
          W życie wejdzie hasło : "Żywiec" dla żywca. Planuję puszki piwa lokować w sadzyku
          wraz z rybkami-żywcówkami.
          Wędzonisiu, obiecuję, że nie przyniosę Wam wstydu.
          :)
        • Gość: bromden Popieram papierowe torby IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.01, 21:49
          > Zdaje sie ze w Stanach tez sa podobne zakazy, ale latwo je obejsc jesli butelke
          > trzymasz w papierowej torebce: nikt nie ma prawa zadac bys pokazala co masz w
          > srodku.
          > Czy cos takiego u nas by nie zadzialalo?

Popieram papierowe torby! To wedlug mnie fajny klimat.
          Wydaje mi sie, ze straz miejska nie ma prawa rewidowac ludzi, ale trzeba to
          sprawdzic.
    • Gość: tos Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 13:09
      Czy parasol w ogródku w rynku jest "pod chmurką" ? Czy jeżeli stanę obok niego
      mogę pić piwko, czy nie ?
      • koneser Re: Koniec picia pod chmurkš ! Co teraz ? 28.06.01, 13:12
        jak kupisz za 6 zyli w ogrodku to mozesz a jak za 3 w sklepie to nie. A jak cos glupiego wymyslaja i nie wiadomo o co chodzi to chodzi o te 3 zyle.
        • Gość: tos Re: Koniec picia pod chmurkš ! Co teraz ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 13:16
          A jak będę miał swoją szklankę, to jak mi udowodni, że piwko jest ze sklepu.
          A propos - ile bierze strażnik na odczepnego ? Chyba więcej niż 3 zł.
        • Gość: Jureek Re: Koniec picia pod chmurkš ! Co teraz ? IP: 62.8.156.* 28.06.01, 13:18
          Ty Ty nie wiesz, ze alkohol w piwie za 6 zl jest mniej szkodliwy od tego w piwie za 3 zl?
          Jurek
          • koneser Re: Koniec picia pod chmurkš ! Co teraz ? 28.06.01, 13:26

> Ty Ty nie wiesz, ze alkohol w piwie za 6 zl jest mniej szkodliwy od tego w piwi
            > e za 3 zl?
            Ja ja wiem w tym za 6 zl - 3zl kosztuje piwo, a 3zl woda z kranu
            koneser
    • Gość: Jureek Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: 62.8.156.* 28.06.01, 13:15
      Ale prywatny ogrodek, to chyba nie miejsce publiczne, chociaz "pod chmurka"? A moze sie myle?
      Bo jesli na prywatnym terenie ustawa nie obowiazuje, to po pierwsze przybyl argument za
      uwlaszczeniem dzialkowcow, a po drugie - moze by sie tak zrzucic na zakup jakiejs rzeczki lub jeziorka
      dla MKK.
      Jurek
      • koneser Re: Koniec picia pod chmurkš ! Co teraz ? 28.06.01, 13:27
        Dla mnie moze byc laczka, albo najlepiej nasyp kolejowy
      • Gość: MKK Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.01, 15:32
        Gość portalu: Jureek napisał(a):

(...) a po drugie - moze by sie tak zrzucic na zakup jakie
        > js rzeczki lub jeziorka dla MKK.
        > Jurek

Za sam pomysł otrzymujesz ode mnie kielich wina - ale to dopiero 07.07.
        :)))))))
    • Gość: Rob-35 Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz? IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 28.06.01, 13:43
      Teraz ktoś przedsiębiorczy powinien zacząć
      masową produkcję zamykanych tekturowych pojemników
      na półlitrową puszkę od piwa, zaopatrzonych
      w słomkę...

Mogą być też kubki z wieczkiem, podobne do tych,
      do jakich nalewa się coca-colę z automatów.

1. Wchodzimy do sklepu i dokonujemy zakupu
      2. Wkładamy do pojemnika lub przelewamy do kubeczka
      3. Spacerujemy

PS. Ja chętnie będę od dziś spacerował po Rynku
      z Butelką w dłoni...

OCZYWIŚCIE ŻE NIE CHODZI O ŻADNE WYCHOWANIE
      W TRZEŹWOŚCI a jedynie o WYĆWICZENIE IDIOTÓW
      DO PŁACENIA ZA DROŻSZE PIWO W LOKALACH

To jest dalszy etap okradania nas z publicznej
      przestrzeni... Ja, zwolennik Złotego Bażanta
      lub np. Tyskiego nie mam szans na pogawędkę
      z dwoma kolegami na MOIM RYNKU, skoro oni
      gustują w innych gatunkach...

TO NIE WOLNOŚĆ to są PIWNE OGRÓDKI KONCENTRACYJNE!

ogródko-BARAK dla drużyny ŻYWCA (Żydzi)- Parasole z gawiazdą
      ogródko-BARAK dla drużyny PIASTA (Polacy) - Parasole z P
      ogródko-BARAK dla drużyny OKOCIMIA (Romowie) ...
      ogródko-BARAK dla drużyny EB (Homoseksualiści) ...
      ... i tak dalej

Ostrzegałem Was, że kampania "anty-piwna" Urzędu Miasta
      to tylko mydlenie oczu :-)
      • Gość: MKK Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.01, 15:54
        Brawo Rob-35! Niech żyje pogromca głupoty i tępych zarządzeń UM.

PS. A ja naiwnie myślałam, że towarzystwo vis a vis mojego miejsca pracy
        zaczepiło się o jakąś robotę i dlatego już nie przesiadują na świeżo
        odremontowanym ganeczku historycznej kamienicy.
        • Gość: Roberto Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 19:00
          ...teraz pewnie zacznie się picie po bramach i podwórkach.
          • Gość: Manon Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.01, 20:55
            a co to ma do za przeproszeniem Jasnej Cholery wspolnego z wychowaniem w
            trzezwosci? Co mam w upalny dzien siedziec w domu , zamiast wyjsc na laweczke
            przed blok z zimnym browarkiem, kiedy w promieniu 4 km nie ma zadnego pozadnego
            lokalu z ogrodkiem? Wydaje mi sie, ze w tym kraju jest chocby parodia
            demokracji, wiec jesli narod chce pic alkohol w parku, to niech go sobie pije!
            Kto wymysla takie kretynskie ustawy? Jak k.... z drogami, zamiast remontowac,
            to ograniczac predkosc. BEZSENS. Zakazy, nakazy, wymogi. A co w zamian?
            Niedlugo we wlasnym domu nie bede mogl pic alkoholu, bo pojde siedziec za
            butelke piwa. Niech sie nasi "moznowladcy" zajma wlasnymi tylkami, bo to nie ja
            sie rozbijam po nocy nachlany za kolkiem.

Z pogarda dla tego typu pomyslow i z pozdrowieniami dla Forumowiczow pozostaje,

• Gość: kaktus Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz? IP: *.kom-net.pl 30.06.01, 00:13
              Właśnie objechałam na rowerze wały nad Odrą i widzę ( słyszę, czuję), że duch w
              narodzie nie ginie.
              Stokrotka rośnie polna, czerwone korale się toczą, rum szumi w głowie, ognisko
              płonie nad Odrą i w lesie , upić się warto... .Życie jest piękne, lato pachnie
              miętą.. Ech zagulał, zagulał, zagulał, parień maładoj....
              Chyba na szczęście straż miejska dawno nie odwiedzała nadodrzańskich wałów i
              nie powstał tam Mac Donald.
    • Gość: karbol Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 00:04
      Gość portalu: tos napisał(a):

> Od dzisiaj nie wolno pić alkoholu w parkach, na placach i ulicach - wchodzą w
      > życie przepisy ustawy o wychowaniu w trzeźwości.
      > Dotychczas nie wolno było pić na dworcach, stacjach, przystankach i w środkach
      > transportu zbiorowego. Dodatkowa każda gmina mogła uchwalić zakaz picia w
      > określonych miejscach na swoim terenie.
      > Egzekwowanie nowych zakazów - podobnie jak dotychczasowych - będzie należało do
      >
      > policji i straży miejskiej. Do tej pory grzywny za picie w niedozwolonym
      > miejscu wynosiły od 100 do 150 złotych. Od dziś mają być wyższe.
      > Rafał Lasota rzecznik stołecznej Straży Miejskiej przypomina, że straż może
      > teraz ukarać osobę pijącą w miejscach publicznch mandatem. Alkohol bezkarnie
      > spożywać możemy tylko w pubach, barach i innych miejscach tego typu.
      > Przyłapanych na piciu w niedozwolonych miejscach straż miejska może ukarać
      > mandatem nawet do 500 złotych. Osoby agresywne przewożone zaś będą do izby
      > wytrzeźwień.

Co teraz będzie? Nic.
      "Psy szczekają, a karawan jedzie dalej" (cytat podobno z mowy Cyrankiewicza).
      Bul, bul!
      • Gość: zet Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: 195.187.84.* 29.06.01, 14:38
        Zobaczymy, co ma być to będzie. Wypróbuję dzisiaj ten pomysł z torebką -
        ewentualnie oderwę naklejkę. I żadna siła mnie nie zmusi do kupienia piffka w
        knajpie (na te kocie szczyny szkoda pieniędzy - u nas ok.8 zyli)
        Pozdrowienia z Wawy.
    • Gość: Pafik Re: Koniec picia pod chmurką ! - PYTANKO do znawców PRAWA IP: *.kom-net.pl 29.06.01, 15:09
      Czy straż miejska/policja moze bez wyraźnego powodu skontrolować zawartość
      mojej papierowej torebki?

Przyznaję bez bicia, że wczoraj świadomie naruszyłem nowe prawo. Jutro
      zamierzam uczynić to ponownie - nie żeby jakoś specjalnie, ale przy okazji
      imprezki plenerowej. Żebym do kiełbaski z grilla nie mógł sobie legalnie
      strzelić piwka (góra dziesięciu ;))? No nie - to się w głowie nie mieści!
      Skandal!
      • Gość: karbol Re: Koniec picia pod chmurką ! - PYTANKO do znawców PRAWA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 03:56
        Gość portalu: Pafik napisał(a):

> Czy straż miejska/policja moze bez wyraźnego powodu skontrolować zawartość
        > mojej papierowej torebki?

Straż miejska - nie. Policja - tak, o ile zachodzi podejrzenie popełnienia
        przestępstwa. Flaszka bez naklejki - można się potem sądzić, że piwo było
        bezalkoholowe. Bez protokołu pobrania do analizy i wyników analizy, mają
        przechlapane.
        Jak się uprą - kilkanaście godzin "na dołku"
        >
        > Przyznaję bez bicia, że wczoraj świadomie naruszyłem nowe prawo. Jutro
        > zamierzam uczynić to ponownie - nie żeby jakoś specjalnie, ale przy okazji
        > imprezki plenerowej. Żebym do kiełbaski z grilla nie mógł sobie legalnie
        > strzelić piwka (góra dziesięciu ;))? No nie - to się w głowie nie mieści!
        > Skandal!

Widzę, że rozpoczyna się akcja obywatelskiego nieposłuszeństwa!
        Haj.

• Gość: 0% Re: Koniec picia pod chmurką ! - PYTANKO do znawców PRAWA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 11:17
          Gość portalu: karbol napisał(a):

> Straż miejska - nie. Policja - tak, o ile zachodzi podejrzenie popełnienia
          > przestępstwa. Flaszka bez naklejki - można się potem sądzić, że piwo było
          > bezalkoholowe. Bez protokołu pobrania do analizy i wyników analizy, mają
          > przechlapane.

A flaszka z naklejką od piwa z sokiem z buraków lub inną zawartością?
          A flaszka po wódce pełna staropolanki?

> Jak się uprą - kilkanaście godzin "na dołku"

Jak się uprą - areszty pękną ze śmiechu
          Wszyscy moi znajomi zaczynają od dziś ostentacyjnie pić
          co tylko się da i gdzie tylko się da.
          Polecam przyłączenie się do imprezy!

Na zdrowie!
          • Gość: MKK Re: Koniec picia pod chmurką ! - PYTANKO do znawców PRAWA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.06.01, 13:10
            Gość portalu: 0% napisał(a):

> > Jak się uprą - kilkanaście godzin "na dołku"
            >
            > Jak się uprą - areszty pękną ze śmiechu

Za tydzień spotkanie z aktorami w winiarni, ale później kto wie? Akcja pod
            nazwą "dajmy się nabić w butelkę i zapuszkować" może przynieść efekt w postaci
            pozyskania nowego lokalu. Z konsumpcją będzie gorzej, ale za to ciekawie .
            ;)
    • Gość: ken Typowe dla nas IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 14:35
      • Gość: ken Re: Typowe dla nas IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 14:39
        Pojawia sie nowy przepis, to koniecznie 150 cwaniaczkow musi sie popisac
        najlepszymi popisami na jego obejscie. Czy kiedys w tej biednej Polsce sie to
        skonczy? Przepisy nie konieczne sa zeby nas zniszczyc. A ten ostatni w pelni
        popieram.
        • Gość: Jureek Re: Typowe dla nas IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.01, 19:09
          Gość portalu: ken napisał(a):

> Pojawia sie nowy przepis, to koniecznie 150
          cwaniaczkow musi sie popisac
          > najlepszymi popisami na jego obejscie. Czy kiedys w
          tej biednej Polsce sie to
          > skonczy? Przepisy nie konieczne sa zeby nas zniszczyc.
          A ten ostatni w pelni
          > popieram.

No i wreszcie ktos, z kim mozna sie pospierac. Moglbys
          jakos uzasadnic, dlaczego ten przepis mialby byc dobry?
          Ja tam nie lubie, gdy ogranicza sie moja wolnosc bez
          istotnego powodu. Nie lubie tez, gdy panstwo probuje
          regulowac wszystko, co sie tylko da. Nie pije w ogole
          alkoholu, wiec powinno mi to byc wlasciwie obojetne, ale
          wkurza mnie po prostu, gdy ktos, jak za starych realno-
          socjalistycznych czasow chce uszczesliwiac mnie na sile
          (z tych samych powodow wkurza mnie np. pomysl jakiegos
          posla, zeby wprowadzic obowiazkowe kaski dla
          rowerzystow). Dlatego przylacze sie do protestu i bede
          sobie chodzil po rynku z butelka piwa w reku
          (bezalkoholowego oczywiscie, bo jak juz pisalem,
          alkoholu nie pije).
          Ciekaw jestem Twoich argumentow.
          Pozdrawiam
          Jurek
          • Gość: hrabia Re: Typowe dla nas IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.06.01, 19:14
            Piłem dzisiaj piwo przy koszeniu trawy w ogrodzie na Sępolnie. Proszę, by
            władza ukarała mnie, gdyż było to miejsce publiczne ( sąsiedzi)
            • Gość: Roberto Re: Typowe dla nas IP: 217.99.224.* 30.06.01, 19:18
              Gość portalu: hrabia napisał(a):

> Piłem dzisiaj piwo przy koszeniu trawy w ogrodzie na Sępolnie. Proszę, by
              > władza ukarała mnie, gdyż było to miejsce publiczne ( sąsiedzi)

Hrabio, na pewno znajdą sie jacyś niedobrzy sąsiedzi i doniosą na Ciebie komu
              trzeba. PRZYGOTUJ JUŻ PIENIĄDZE NA ZAPŁACENIE KARY !!!
              WŁADZA CZUWA !!!

POZDRO !!!

• Gość: hrabia Re: Typowe dla nas IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.06.01, 19:28
                Ni hu, hu. Robciu, władza to my, klasa robotnicza.
                • Gość: Roberto Re: Typowe dla nas IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 19:30

> Ni hu, hu. Robciu, władza to my, klasa robotnicza.

Oj Hrabio, jest jeszcze ta władza, co patrzy na nas z góry (i wszystko widzi i
                  zapamięta)...
                  • Gość: hrabia Re: Typowe dla nas IP: 213.77.64.* 30.06.01, 19:33
                    Kogo masz na myśli, Lenina ?
                    • Gość: Roberto Re: Typowe dla nas IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 19:34

> Kogo masz na myśli, Lenina ?

Pudło!!! Zgaduj dalej...

• Gość: hrabia Re: Typowe dla nas IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.06.01, 19:40
                        Doktor Watson, czy też kapitan Sowa ?
                        • Gość: Roberto Re: Typowe dla nas IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 19:44

> Doktor Watson, czy też kapitan Sowa ?

I kolejne dwa pudła Hrabio. A wpis wcześniej byłeś tak blisko...
                          Pozwól, że pomogę. Ów Wielki Człowiek podarował kiedyś Warszawie, a przede
                          wszystkim warszawskim maniakom wieżowców naprawdę wielki, wielki prezent...
                          • Gość: hrabia Re: Typowe dla nas IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.06.01, 19:46
                            Wiem, to był i jest Wielki Monitou ! Czy masz
                            waiadomości od In-Czun-Czuny ? Co z Nszo-Czi ?
                            • Gość: Roberto Re: Typowe dla nas IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 19:50

> Wiem, to był i jest Wielki Monitou ! Czy masz
                              > waiadomości od In-Czun-Czuny ? Co z Nszo-Czi ?

Niestety - wiadomości nie mam żadnych, bo ja i ci wielcy, nadajemy na trochę
                              innych falach...
                              • Gość: hrabia Re: Typowe dla nas IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.06.01, 19:58
                                czy Rosjanie w swej stacji podsłuchowej wiedzą o tym ?
                                • Gość: Roberto Re: Typowe dla nas IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 20:06

> czy Rosjanie w swej stacji podsłuchowej wiedzą o tym ?

Pewnie tak. Słyszałem, ze ostatnio pracują na super maszynach podsłuchowych i
                                  komputerach z roku 1987 - mówię Ci Hrabio ponoć szczyt techniki i osiągnięć
                                  konstruktorskich...

• Gość: hrabia Re: Typowe dla nas IP: 213.77.64.* 30.06.01, 20:09
                                    Nie doceniasz ich. Oni właśnie notują naszą korespondencję. Będziemy się
                                    później tłumaczyć. Nie daj Boh.
                                    • Gość: Roberto Re: Typowe dla nas IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 20:11

> Nie doceniasz ich. Oni właśnie notują naszą korespondencję. Będziemy się
                                      > później tłumaczyć. Nie daj Boh.

Wiem, wiem Hrabio...
                                      ...WIELKI BRAT CZUWA !!!

• Gość: hrabia Re: Typowe dla nas IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.06.01, 20:14
                                        Kurde, raz kozie w łeb. Biorę czek i idę doRynku chlać piwo.
                                        • Gość: Roberto Re: Typowe dla nas IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 20:16

> Kurde, raz kozie w łeb. Biorę czek i idę doRynku chlać piwo.

Czyli RYZYK-FIZYK. Powodzenia !!!

• Gość: hrabia Re: Typowe dla nas IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.06.01, 20:25
                                            Czemuż to fizyk ? Czyżby w Rynku działaly siły Coriolisa ?
                                          • Gość: JaJaccek Re: Typowe dla nas IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 01.07.01, 22:50
                                            Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Gość portalu: hrabia napisał(a):
                                            >
                                            > > Kurde, raz kozie w łeb. Biorę czek i idę doRynku chlać piwo.
                                            >
                                            > Czyli RYZYK-FIZYK. Powodzenia !!!ja w z wiazku z ta koza, ratujmy ZOO
                                            wroclawskie!!Jak spadnie snieg problem piffka umrze.
                                            >

• Gość: bromden Re: Typowe dla nas IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.01, 20:26
              Hrabia, mieszkasz na Sepolnie?
              Chodzi mi konkretnie o to, czy jest tam jakas siec osiedlowa, dialog, czy jakis
              inny dostep do internetu (oprocz tpsa).
              • Gość: hrabia Re: Typowe dla nas IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.06.01, 20:36
                Dialogu, jak na razie nie ma. Jest dostęp przez TPSA.
          • Gość: rogi Re: Typowe dla nas IP: *.*.*.* 02.07.01, 17:47
            przepis jest w 100% durny bo:
            - zaden zul i tak nie zaplaci ani grosza
            - przepis uderza w mlodych ludzi ktorzy nie maja kasy aby usiasc w pubie i
            wypic pivko za 4 zl, moga sobie pozwolic na pivko za 2 ze sklepu (a ze kasy nie
            maja wiec i tak sie nie uchlaja i burd robic nie beda)
            - jak sie komus nudzi to niech zatrudni ludzi zamiast to "scigania" pijacych do
            naprawy ulic ;-)
    • Gość: bonczek Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: *.dhl.com 02.07.01, 17:40
      a co ze spożywaniem denaturatu i wody brzozowej lub autovidolu w miejscach
      publicznych?
      juz sam sie gubie co wolno a czego nie
      posdrofionka
      • Gość: Roberto Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 18:40
        Gość portalu: bonczek napisał(a):

> a co ze spożywaniem denaturatu i wody brzozowej lub autovidolu w miejscach
        > publicznych?
        > juz sam sie gubie co wolno a czego nie
        > posdrofionka

Obawiam się, że za to też możesz zapłacić od 20 zł do 5000 zł (w zależności od
        uznania władzy)...
    • Gość: junior Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: 131.234.209.* 02.07.01, 18:40
      Przepis nalezy do tych, co dobrze i zle, ze go wprowadzili. Tak samo jest z bezwzglednym zakazem posiadania narkotykow. Dobrze, bo dilerzy nie moga sie tlumaczyc, ze to na wlasny uzytek. Zle, bo osoby wymagajace leczenia trafiaja do wiezienia.

Z tym przepisem jest tak:
      Dobrze, bo przynajmniej ludzie nie beda sie upijac w parkach. (O ja naiwny, przeciez to Polska. I tak beda).

Zle, bo nie bede mogl sobie wypic jednego piwka w parku. A czesto tak robilem. Bralem sobie ksiazke do czytania i 1-2 piwa. I szedlem do parku na lawke kulturalnie poczytac ksiazeczke i popijac od czasu do czasu piwo. Choc czasami przeskadzaly mi grupki ludzie, ktorzy na lawce obok wchloneli troche wiecej alkoholu niz ja i zaczynali sie nieodpowiednio zachowywac (awanturowac, krzyczec, a czasami i bic).

A w praktyce bedzie tak, ze z zulami i pijakami i tak nic nie wskoraja. Ci beda pic, a nie beda placic, bo przeciez nie maja pieniedzy. A takie osoby jak ja nie beda sobie mogly w spokoju popijac piwka, bo a nuz zjawi sie straz miejska z bloczkiem mandatowym.
      • Gość: hen Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: 156.17.85.* 03.07.01, 12:14
        Lobby piwne jest w sejmie mocno niedoinwestowane. No i nasi wymyslają
        kretyńskie ustawy, bo nikt im nie płaci. Może dlatego je wymyslają. No bo
        dlaczego tylko piwo? Może jeszcze zakażemy palić papierosów na ulicy, używania
        telefonów komórkowych (przecież są bardziej szkodliwe niż jedno piwko na
        świeżym). Dla mnie to kolejny kretyński przepis, z cyklu: Uszczęśliwmy naród na
        siłę.
        • Gość: kaktus Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: *.kom-net.pl 04.07.01, 00:24
          Mam ochotę wjechać rowerem do Rynku, napić się piwa z kasku rowerowego
          trzymając nogi w przecudnej fontannie, chociaż przed erą ostatnich zakazów i
          nakazów do głowy by mi to nie wpadło.
    • tirsa Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? 04.07.01, 00:46
      Skoro koniec picia pod chmurką, to będę pić li i wyłącznie wtedy, gdy chmurki
      schowajom siem za horyzont :-).... tylko... czy mi słoneczko wtedy zbytnio
      zwojów mózgowych nie przepali?? ;-))
      • Gość: Roberto Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 01:09
        tirsa napisał(a):

> Skoro koniec picia pod chmurką, to będę pić li i wyłącznie wtedy, gdy chmurki
        > schowajom siem za horyzont :-).... tylko... czy mi słoneczko wtedy zbytnio
        > zwojów mózgowych nie przepali?? ;-))

oj Tirsa, uważaj z tym piciem... PICIE SZKODZI !!!

• tirsa Re: Koniec picia pod chmurką ! Co teraz ? 04.07.01, 01:24
          Picie szkodzi????.... ja słyszałam, że umiera się z braku płynów ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka