Dodaj do ulubionych

isis do REDAKCJI

27.12.01, 23:04
W dzisiejszej gazecie w temacie o petardach zmieniliście mojego nicka, nie
tylko w podpisie do mojego postu, ale także w wypowiedzi Kiwasa.
Proszę, nie róbcie ze mnie więcej "ibisa", bo mi się z Ibiszem niejakim
kojarzy. Wiem, że ibis był ptakiem czczonym w Egipcie, a ja - isis to też
bogini egipska, ale bez takich skojarzeń, błagam. isis jestem. isis!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jajaccek Re: isis do REDAKCJI IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 27.12.01, 23:17
      "ibis" mial kacik w "Przekroju", pare latek temu.
    • Gość: banas Re: isis do REDAKCJI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.01, 23:22
      Przepraszam, to moja wina, program wylapujacy literowki wprowadził zmiane, a ja nie wykazalam
      czujnosci rewolucyjnej. Postanawiam sie poprawic i wiecej nie grzeszyc
      Prowadzaca wydanie
      • Gość: isis! Re: isis do REDAKCJI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 12:47
        Gość portalu: banas napisał(a):

> Przepraszam, to moja wina, postanawiam sie poprawic i wiecej nie grzeszyc
        > Prowadzaca wydanie

OK, OK, nic sie nie stało....
        • Gość: duzY do isis! IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.12.01, 14:21
          Jako, że nie chciałbym sie pomylic kiedykolwiek w przyszłości to wyjaśnij mi
          tylko ten wykrzyknik. Pisząc "isis" mam sobie krzyknąć, czy powinienem napisać
          z wykrzyknikiem ("isis!")?
          Pozdrawiam. :-)
          • isis! Re: do isis! 29.12.01, 01:34
            Gość portalu: duzY napisał(a):

> Jako, że nie chciałbym sie pomylic kiedykolwiek w przyszłości to wyjaśnij mi
            > tylko ten wykrzyknik.

Podczas logowania się powiedziano mi, że nick "isis" jest już używany, więc sobie
            wykrzyknęłam. Ot co. Ja też pozdrawiam :)
    • Gość: bromden gwiazda sie znalazla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.01, 23:23
      gwiazda sie znalazla
    • Gość: ninus Re: isis do REDAKCJI IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.12.01, 01:03
      Hehe w gazecie chyba dosc czesto sie to zdarza, moj nick jakis czas temu tez
      zostal troszke zmieniony :)
      pozdrawiam
      • Gość: XXX Re: isis do REDAKCJI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 18:19
        Niektóre wypowiedzi drukowane również różnią się od tych z forum. Czyżby
        cenzura wracała???
        • Gość: Birbant Re: isis do REDAKCJI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.01, 18:48
          I jakoś nigdy nie cytowano ola.
          • Gość: ni Re: isis do REDAKCJI IP: 192.168.2.* 28.12.01, 22:42
            Ciekawe dlaczego? Jakieś domysły?
        • isis! Re: isis do REDAKCJI 29.12.01, 01:56
          Gość portalu: XXX napisał(a):

> Niektóre wypowiedzi drukowane również różnią się od tych z forum. Czyżby
          > cenzura wracała???

Fakt, przecież wątek o petadrach ja zaczęłam... nie żebym miała pretensje, ale
          jakoś przykro... :(
          • Gość: banas Re: isis do REDAKCJI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.01, 09:46
            Watek o petardach ukazal sie w Gazecie dwa razy - w polowie grudnia, kiedy sie pojawil, i jako
            kontynuacja tematu 27 grudnia (kolejne posty). Nie bylo wiec sensu powtarzac tego, co juz sie
            wczesniej ukazalo.
            Jesli wypowiedzi na forum roznia sie od tego, co potem pojawia sie w gazecie, to dlatego, ze:
            czasem trzeba je skrocic lub zredagowac, aby po prostu lepiej sie je czytalo (od drukowanego
            wymaga sie wiecej)
            Jesli chodzi o cenzure, to trzeba pamietac o tym, ze o ile za wypowiedzi w portalu jego wlasciciel nie
            odpowiada, to juz za to, co przedrukowujemy w gazecie, owszem. Tak stanowi prawo. Dlatego
            niekiedy lagodzimy niektore wpisy - wolimy to niz zupelnie je pominac.
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka