Dodaj do ulubionych

internet w vectra

11.02.08, 07:31
Witam Uzytkownikow,

Chcialbym sie spytac o opinie uzytkownikow, ktorzy maja do czynienia z
dostawca internetowym (oraz operatorem tv kablowej) vectra.

Jaka jest jakosc swiadczonych uslug?
Czy zdazaja sie dlugie (kilkudniowe) przerwy w dostepnosci internetu?
Jak jest z adresacja IP, chodzi mi o to, czy adres IP modemu od stronu
internetu jest staly czy tez zmienny?

Z gory dziekuje za opinie.

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja mam Re: internet w vectra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 10:25
      zmienny ip i jakosc uslug :przez 2 lata mialem 1 awarie 2 dniowa + 3-4 przez 1-3h
      • Gość: Jarek Re: internet w vectra IP: *.wro.vectranet.pl 11.02.08, 20:38
        Cóż, jakość powiedzmy "ujdzie" choć zdarzają się awarie lub "zwiechy" od godziny
        do kilku raz na kilka tygodni. Telefonu nie polecam - częściej go nie ma niż
        jest, a jak jest to jakość marna (pogłos gorzej niż przez skype). IP jak
        wykupisz masz stałe jak nie masz dynamicznie dzielone (okres dzierżawy różnie
        trzyma nawet 2-3 dni jeden IP, zmiana zazwyczaj w nocy). Prędkości osiągane -
        przeciętne - zazwyczaj 20%-30% niższe niż maksymalne - choć zdarza sie że śmiga
        dobrze - szybsze łącza z krajowymi , wolniejsze z USA np. W nocy deklarowany
        speed *4 tylko z krajowymi - z zagranicznymi wychodzi *2.
        Ogólnie drogo, szczególnie po promocji. Opłaca się brać pakiety - ja mam tylko
        dlatego telefon ...że wychodził pakiet tv+int512+tel taniej niż tv+int256 po
        promocji. Teraz zmianiam na tv cyfr+int+tel...bo znowu taniej.
        • Gość: fast-blah Re: internet w vectra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 20:45
          Dziekuje za opinie :)

Pozdrawiam!
          • Gość: gość Re: internet w vectra IP: *.36.udn.pl 19.02.08, 22:31
            Internet mam od pół roku i jestem raczej bardzo niezadowolony. O ile ściąganie jest znosne, to już gry online do bani. Do 16 pingi są "znośne" 150-300 o tyle po 18 jest katastrofa czasami powyzej 500-600. Admini zdalni w innym miescie, zlewaja Cie jak tylko sie da. W boku nic nie zalatwisz, bo admini zdalni. Szeroko reklamowane zwiekszenie transferu w nocy jest zdeka przereklamowane, bo raz dzialam raz nie, a jak dziala to nie tyle ile mowia.
            Generalnie nie polecam, drugi raz dalem sie nabrac na ta usluge i to byl moj ostatni raz. Ci panstwo w du*** maja swoich klientow i pomimo wielu maili do adminow o dzialaniu internetu, nawet nie zamierzaja odpisac.

• Gość: dyzman Re: internet w vectra IP: *.as.kn.pl 28.05.08, 20:51
              A blokują porty p2p? Funkcjonuje tam dc++?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka